Jelcz

• Dziuplina
  • Stary Otok
  • Czernica

3. Opinie o pracodawcach Jelcz-Laskowice
  5. Opinie o Jelcz Sp. z o.o.

Opinie o Jelcz Jelcz-Laskowice

Nie przegap nowości o Jelcz Sp. z o.o.!

23.03.2020 15:57

Witam. Ja tylko z takim pytaniem na czasie. Czy w naszej wspaniałej firmie ktokolwiek myśli o tym aby w dobie epidemii pójść za przykładem innych zakładów i zamknąć firmę na jakiś czas? Odnoszę wrażenie że produkcja jest ważniejsza od zdrowia i życia ludzi. Być może najpierw musi ktoś przywlec to cholerstwo na zakład zarazić 50 osób a te osoby swoich domowników. Tłoczenie ludzi przed wejściem na zakład i pomiar temperatury chińskimi termometrami za 5 złotych nic nie wnosi do bezpieczeństwa skoro te nie są w stanie wykonać wiarygodnego pomiaru. Pozdrawiam wszystkich

23.03.2020 20:41

Dokładnie tak. Na.moim.wydziale przedział wiekowy jest od 22-65 lat i każdy ma obawy żeby do domu tego (usunięte przez administratora) nie przywlec. Tym bardziej że widujemy nieodpowiedzialnych idiotów którzy do pracy przychodzą zakatarzeni i z gorączką bo przecież są mądrzejsi od lekarzy i jak to się mówi oni dla firmy wszystko. Nawet na kolanach czy na łóżku szpitalnym do roboty by przyszli
    Kremq

23.03.2020 22:39

Są już takie przypadki że w całej rodzinie wszyscy mają siedzieć (usunięte przez administratora) w domu żeby się nie narażać a jeden bohater chodzi do pracy bo akurat nieszczęśliwie pracuje w naszym zakładzie. Paranoja. To po co ta cała reszta siedzi skoro ten jeden zaraz im przywlecze do domu jakiegoś syfa
    Sylwester

23.03.2020 12:43

Pracowałem w Jelczu jako technolog lakiernictwa tylko 3 miesiące w 2018 r bo zdaniem pana kierownika Tomaszewskiego i pani Pawłów nie nadawałem się i byłem "ciemniakiem" oczywiście poza plecami.To najgorszy zakład w jakim pracowałem awans jest nieosiągalny na zdrowych zasadach o dalszym rozwoju nie ma co marzyć można się tylko spotkać z hejtem i brakiem pomocy.Obecnie pracuję w Stoczni Gdańskiej jako zastępca głównego technologa pozdrawiam panią Pawłów która niczego mnie nie nauczyła w zakładzie oraz kierownika Tomaszewskiego który potrafi tylko dużo gadać a wiedzę ma ograniczoną przynajmniej w lakiernictwie.
    Olo

23.03.2020 13:47

Twój przypadek był już tutaj opisywany. Jak życie pokazało zrobili Ci przysługę usuwając Cię z pracy. Wiele i tak byś tu nie zdziałał. Powodzenia
    Były kolega

23.03.2020 19:45

A czego mogła nauczyć cię Pawłów jak ona sama nic nie potrafi a w firmie tylko dlatego jej nie zwolnili bo samotna matka.Co do kierownika to wylizał sobie dyrektora trzeba mieć talent być miernym i tak się ustawić.Ogólnie miałeś dużo szczęścia że cię pogonili przynajmniej nie toniesz w bagnie socjalizmu i kolesiostwa.
    Alati z Ukrainy

23.03.2020 01:21

Co wy tu piszecie. Andrzej P jest lojalny i nigdy złego słowa nie mówił. Ten drugi a i owszem coś tam wspomniał. Jurek K. tu trzeba uważać bo to gnida potrafi być i (usunięte przez administratora) które zaciągnął z wojska wychodzi. Ten z produkcji a i nawet jak się przyłoży to jest ok. Wiadomo przewodniczący to jak zarządowi dowalic to pierwszy w śpiocha spadachroniarza przywali. Jedynie lis Leon potrafił uderzyć w stół i powiedzieć otwartym językiem (usunięte przez administratora) Pełnomocnik ds jakości trzyma fason ale ta dziewczyna co z nim współpracuje niby do pomocy to nieporozumienie bo robi we własne gniazdo...do zwolnienia prezesie Dominiku śpiochu. Pełnomocnik Anna kluska-kulka tu rzec trzeba uważać musisz, ponieważ jej język lata jak łopata, a słowa ludzi niosą. Z planowania wiadomo jak zagrają tak zatańczyć musi. Z produkcji młodzik może i chce ale emeryci niepozwola. Taki to nasz zakład kochany jak dziecko bo gdzie indziej będzie taki luz, ale nasrane mamy że już wyłazi jak dziecku z pieluchy. Wszyscy widza odchody ale nikt nie zamierza posprzątać bo wszystkim pasuje.

22.03.2020 19:34

To już niedługo się skończy 3-4 miesiące epidemii w Polsce a nikt nawet pół Jelcza nie kupi jak braknie na emerytury,zasiłki,służbę zdrowia itp.I tak wirus pokona BETON,Śpiochy,Kluska,Łopaty,Gnidy itp.

20.03.2020 05:26

Biuro

21.03.2020 17:03

Kulka raczej KLUSKA
    Tlumacz

22.03.2020 19:30

Tłumacza się w jakiej firmie pracują. Zwolnić tych obibokow z piętra zarządu. Maja czad na wszystko a od produkcji i planowania się wymaga. Ile zarabiacie?

22.03.2020 16:20

Ludzie, co Wy tutaj za bzdury i ploty wyssane z palca piszecie o innych pracownikach, kadrze dyrektorskiej, zarządzie, własnych kolegach i koleżankach. Przecież te wszystkie historie to jakieś totalne bzdury.... Ten to, a ten tamto.. Stajecie potem naprzeciwko innych pracowników, kadry wyższej, prezesów, dyrektorów i możecie im patrzeć w oczy ??? Dzięki Jelczowi to mamy z czego żyć ! Jak się komuś faktycznie nie podoba i jest tak źle, to nikt przecież go na siłę nie trzyma. Droga wolna, teraz jest bardzo dobry czas na zmianę pracy. Pozdrawiam wszystkich normalnych pracowników, pozbawionych zawiści i fałszu, których jest zdecydowana większość, nie dajmy się złu, które jakaś Grupa stałe syci
    Gość z Jelcza

22.03.2020 17:08

Należy doceniać, że taka firma jak Jelcz istnieje i ją szanować. O tym co okradał pracowników z pieniędzy i telefonów i regularnie z lenistwa chodził na zwolnienia lekarskie to akurat prawda. To takie właśnie typy psują opinię Jelczowi, niwecząc wysiłki uczciwych pracowników.
    Wszystko gra

22.03.2020 19:27

Tak wszystko gra...nikt nie plotkuje i nie ujada. Wystarczy spojrzeć na historię wpisów. Przy pożegnaniu Leona niektórzy łzy nawet łże uronili a później wzięli to na języku i kto Dyrektorzy, pełnomocnicy i mądra kierownicza Uważajcie na Jureczkow, Łysych ze związków, Anie, Kasię i te pozostałe plotkary. Jedynie Andrzej P Lojalny do konca.
    szeregowy pracownik

22.03.2020 13:23

Witam wszystkich.Jestem w szoku co tutaj niektórzy piszą na temat firmy może nie jest tutaj tak kolorowo ale proszę nie srajmy we własne gniazdo,nie jednej osobie ta firma życie ratuje. Najgorsze są różne plotki prawie każdy tutaj każdego obgaduje i tak w kółko wszystko się kręci to jest obrzydliwe.
    Ktoś Ty

22.03.2020 19:20

Podpisz się ktoś Ty... Jerzy, Andrzej, Anna kto. Mniejszość ma się dobrze kosztem większości.
    Taki szeregowy

22.03.2020 19:22

Szeregowy pracownik od zarządu :/ podpisz się, bo wypowiedź jest od dyrektora albo pełnomocnika.
    BEATA

22.03.2020 09:44

Zdecydowanie trzeba uważać. Jak chcesz aby do p.o. PREZESA śpiocha i księżnej od finansów z zarządu dotarła informacja, to podziel się z pełnomocnikiem od niejawnych z kluską ANNA.

22.03.2020 10:25

Beata to już niedługo się skończy 3-4 miesiące epidemii w Polsce a nikt nawet pół Jelcza nie kupi jak braknie na emerytury,zasiłki,służbę zdrowia itp.I tak wirus pokona BETON,Śpiochy,Kluski,Łopaty,Gnidy itp.

20.03.2020 23:07

Obiektywny

21.03.2020 11:27

Wszyscy siebie warci. Jak sobie przypomnę to kończenie pracy 5 po albo ukrywanie się za dwie trzecia z myciem dłoni (pamiętacie pismo w tej sprawie z wiosny 2018?), kiedy w tym samym czasie niejeden siedział w domu na L4 bo mu się nie chciało pracować, to ja się pytam gdzie są priorytety? Gdzie Rzym a gdzie Krym?
    Racja

21.03.2020 17:31

Można się bawić z cudzych podatków.
    Mierni

21.03.2020 17:13

Jelcz posiada Dyrektorów i Prezesów i pełnomocników nieudaczników.Po podziale JZS stara kadra odeszła na emerytury a Ci co coś potrafili to do np;Volvo.No i od tego momenty jest tylko gorzej padły autobusy,padła ciężarówka ,zostały tylko Komponenty które musiały robić części serwisowe. KLAPA.Pan Prezes CZU a później DUD i wreszcie Leon otoczył się pseudo fachowcami np technolog Rysiu,Dyrektor Adam,Kierownik Rysiu KLI,Andrzejek Pyz. Pulkownik Jerzy K Pełnomocnicy klapia jadaczkami jak Anna B..mierni ,bierni ale wierni.Jelcz ledwie dychał i znowu politycznie został uratowany gdyż wojsko wybrało ofertę 4x4 ale widoków na lepsze nie ma, bo brakuje liska, który pogoni te gdaczace kury i piejace koguty.
    Andrzej

21.03.2020 17:21

Obiektywnie patrząc, prezes Leon miał zmysł gospodarski i okazał się dobrym gospodarzem. To on rozpoczął proces modernizacji zakładu na tak szeroką skalę. Tylu inwestycji ta fabryka nie widziała od wielu już lat. Nie piszę tylko o inwestycjach na hali typu nowe maszyny, ale też w biurach i nawet te wyśmiewane toalety. Pozatrudnial troxhe dziwnych ludzi ba rozne stanowska lecz ppprawil warunki pracy.Wystarczy zobaczyć w jakich warunkach pracują obecnie konstruktorzy, technolodzy, planowanie, a jak było kiedyś. Inicjatorem tych wszystkich korzystnych zmian był właśnie prezes Leon. Poprawa warunków pracy jest jego niepodważalną zasługą. Szkoda, że odszedł i tym samym nie będzie mógł kontynuować tych działań. Oby następny prezes okazał się chociaż w połowie tak dobrym gospodarze i posiadał zmysł i doświadczenie. Oczywistym jest, że tych wszystkich zatrudnionych na pełne etaty w ostatnich 2 latach trzeba zwolnić. Nowy Prezes zatrudni swoich zaufanych ludzi. Bez tego nie ruszy z miejsca.

20.03.2020 15:33

Jedno pytanie mnie nurtuje.Jak Prywaciarz-Łopaciarz biznesmen nieprzeciętny człek majętny dał się wyruch Staremu Capo z pod Tokarki granatem od pługa oderwanym mózg walcem rozjechany składakiem na działkę popier bo młotek nawet prawka nie ma.Czy związek nie powinien wprowadzić testów na inteligencję chociaż tam w zarządzie Bystrzaków też nie brakuje.
    Fall

20.03.2020 18:25

To proste jak układanie kostki brukowej.Gnidddyyyy nigdy nie ubijesz łopatą tylko sposobem ponadto jedną łopata nie atakujesz wielu wrogów bo się za kiwasz a nawet szpadel może oddać jak to miało miejsce ponadto jak idziesz na wojenkę to musisz mieć żołnierzy a nie zbieraninę Wiatraków jak mi zawieje tak się nastawią.To wszystko doprowadziło do tego że Gnidddaaa dalej ma się dobrze Łopatę złamano a Wiatraki nastawiły się na nowego.
    YZ

20.03.2020 20:24

O jakich bystrzakach w zarządzie piszesz?
    gosc

20.03.2020 19:48

Główno dowodzący to niejaki CZEREPACH ,zwany trzy żony reszta to tylko GIERMKI.Czas zapłaty jak myślisz kiedy na.d. . ..

20.03.2020 12:34

Robi

20.03.2020 12:37

To znaczy? Sprecyzuj.
    Marian

20.03.2020 14:37

A kim jesteś że straszysz? Rodziną czy znajomym?
    gosc

20.03.2020 12:53

Prędzej niż później pójdziecie do firmy prywatnej a tam nie płacą za pozorowanie pracy i wasza przynależność nie będzie nikogo interesowała .Tam się otrzymuje wynagrodzenie za pracę i tylko dobrą i wydajną pracę Nadchodzi czas końca SOCJALIZMU w Jelczu.
    Technik

18.03.2020 12:47

W związku z pandemią koronawirusa i nie tylko nadchodzi ciężki kryzys gospodarczy a może i recesja. Czy Jelcz w tłustych latach odłożył coś na czarną godzinę?
    jelczanski obibok

20.03.2020 07:22

Leo chcial wziac sie , za takich pseudochorych ale co mogl zrobic jak kazdr probaa zaprowadzenis porzadku i ukrocenia patologii powodowala ze wy wszyscy obroncy wszczynaliscie larum . tym bardziej jak ktos taki byl w zwiazku a praeie zawsze byl.Co strach was oblecial ze krach w gosprdarce prztchodzi i boicie sie o Jelcz . To podziekyjcie samym sobie bo gdyby nir wasz parasol moze firms by wiecrj zaoszczedzila i byloby dla simiennie prscujacych . Macie swoj jelczandki socjalizm zwiazkoowy .
    Marian

20.03.2020 09:43

Dalej nie rozumiesz, że zachowanie, maniery i sposób zarządzania pana L. kompletnie nie przystawały do standardów nowoczesnej firmy. Jego czas minął 20 lat temu
    Cobra

19.03.2020 19:31

Ja wam coś powiem za prezesa Czubaka takiej sytuacji nie było co teraz się dzieje w firmie dlatego jak przyjdzie nowy prezes powinien zrobić porządek ale to dopiero jak wybiorą prezesa PGZ
    Janusz

19.03.2020 11:21

Jestem pracownikiem z ponad 20 letnim stażem pracy, w jelczu kilka lat. Pracuje na spawalni i chciałbym tez dopowiedzieć coś od siebie. Pierwsza sprawa, kadra kierownicza spawalni jest tak denna jak nigdzie indziej, nie spotkałem drugiej takiej na swojej drodze zawodowej. Zacznijmy może od kierownika. Jest to zwykły obibok, który na niczym się nie zna. Śmieszne jest, ze taki człowiek jest na takim stanowisku, ale związki zawodowe robią swoje, zapisał się do związku u pana Świeczki, jest w radzie i nikt go nie może ruszyć. Druga osoba tzw Cukier Majster, majster na kabinach . Druga paranoja jak można majstrem zrobić osobę po zawodówce, ktoś może znać się na robocie i może zasługiwać na taki awans, ale nie ten człowiek. Większość pamięta jak był jeszcze szarym pracownikiem i jak „pracował” na przyrządzie, a jak ktoś chciałby się dowiedzieć jak to wyglądało to proszę zapytać na spawalni. Praca pracą, ale na takie stanowisko dobre wychowanie tez jest potrzebne, czego potwierdzeniem są jego odgłosy na stołówce. Gdyby nie znajomosci tego pana i rodzina na wysokich stołkach byłby dalej zwykłym robasem, w majster byłby Zabawka, który zwyczajnie na to zasługiwał. Znał się na robocie, pomógł człowiekowi. Dwaj wyżej opisani panowie niszczą atmosferę w firmie, już nie chce się jak kiedyś iść do pracy i pracować. Nagadują pracownikom na siebie, żeby tylko zniszczyć atmosferę, żeby każdy był na każdego obrażony i nie rozmawiał ze sobą. Obaj panowie nie mogą przeżyć ze niektórzy maja dobry kontakt, śmieją się razem, rozmawiają itd. Następna osoba, pan Kałmuk. Wszyscy pamiętaj przez kogo wyrzucili Sitnika(jedynego dobrego kierownika, który był). Pan kałmuk, zwykły (usunięte przez administratora) który powinien być już na emeryturze, ale poco iść jak można dalej brać taka pensje jak 3 normalnych pracowników. Przepracował w jelczu całe życie, narobił znajomosci w zarządach i teraz szaleje. Żeby w jelczu się coś zmieniło na lepsze trzeba zlikwidować związki, wymienić cała kadrę kierownicza która potrafiłaby pracować z ludźmi i ma kompetencje.

19.03.2020 11:54

Co do ostatniego pana to stara sprawdzona komunistyczna szkoła łamania charaktrow, wazeliniarstwa i donosicielstwa. Dzięki temu do dziś pracuje.
    gość

19.03.2020 12:02

To co opisałeś to nie Jelcz a POLSKA. Tak jest w całym kraju. Prezes Polski co nigdy nie był prywatnie za granicą,nie ma żony,dzieci ,wnuków.Skąd może wiedzieć jak wygląda życie?Posłem jest od 30 lat,zarabia 30 tysięcy/miesiąc a konto puste.Jakiś jezyk obcy ? Szyk ? starebuty. Za to zawiści i nienawiści dla 1000 można rozłożyć
    Robot

19.03.2020 03:18

Dlaczego cztery związki nie przygotowały jeszcze pisma do ministra aktywów, że załoga jest zaniepokojona obecnym stanem i brakiem wyboru prezesa ? Konkurs zakończony 5 stycznia a prezes co z nim ? Dlaczego jeszcze nie piszą o wyłączeniu zakładu wzorem Toyoty. Gdzie są uruchomione opcje w zamówieniach ? Dlaczego nikt nie rozlicza poprzedników, że nie oszczędzili na chude lata, tylko po stadionach robili pikniki. Jak teraz związki nie zareagują, to bruk pójdzie z 200 osób.
    Fall

19.03.2020 06:58

Konkurs jest zawieszony.Zajączek sprawdza Spadochroniarza czy da radę ale on popełnia klasyczne błędy poprzedników czyli słucha emrycko-łysej kadry nieudaczników którzy dużo wazelinują a mało potrafią.Teraz dojdą problemy z zamówieniami bo wojsko okroi za chwilę w kraju braknie nawet na wypłaty dla urzędników.W rezerwie jest niejaki Pułkownik ale chłop uczy się prawa spółek a poza tym chyba średnio ma ochotę bo pierwszą decyzją będzie zwolnić 50% załogi a kogo tu zwolnić jak większość to związkowcy,układowcy,koledzy.Toyota nawet jak nie będzie pracować 6 miesięcy to da radę a Jelcz może nie odpalić.
    Błąd

19.03.2020 11:07

A co ma zrobić? Kogoś musi słuchać. Innych nie ma

11.02.2020 18:30

DOA

18.03.2020 07:31

Przez takich nierobów i kombinatorów jak ten (usunięte przez administratora) uczciwie pracujący robotnicy nie mogą liczyć na podwyżkę wynagrodzenia. Bo kasa idzie na wypłatę jego 80%.
    DOA

19.03.2020 10:41

Przez takich nierobów i kombinatorów jak ten co kradł ludziom pieniędze i telefony, uczciwie pracujący robotnicy nie mogą liczyć na podwyżkę wynagrodzenia. Bo kasa idzie na wypłatę jego 80%.

18.03.2020 23:34

Wy wiecie że toyotę w jelczu zamknęli a zakład wojskowy nie

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Jelcz?

Kontakt - Jelcz Sp. z o.o.

ul. Inżynierska 3 55-221 Jelcz-Laskowice

17.03.2020 20:06

Ktoś wrócił z Włoch, ktoś z Malty, ktoś z konstruktoruw był za granicą, kontroler na zwolnieniu, szef chyba też, ktoś z kabin ma kwarantannie. Na jak długo wystarczy nam części? Dla czego mamy ryzykować zarażenia? Mamy chodzić do pracy zanim wszyscy będziemy zarażeni? Każdy kto ma przewlekłą chorobe powinien się ratować iść na zwolnienie.

17.03.2020 22:44

Związki o tym wiedzą od początku, tak a propos dbania o pracowników, tałatajstwo, które walczy o własne tyłki, ich też nikt nie obchodzi. Jelcz istnieje po to aby Ci, którzy ciężko pracują żywili tych, którzy ich wykorzystują.

18.03.2020 19:59

Od syna prezesa proszę się odczepić to mądry chłopak ma łeb na karku tylko trzymają go ci emeryci

18.03.2020 00:25

Rolnik

18.03.2020 08:47

Kolego zakład to nie gospodarstwo rolne, a produkcja ma działać systemowo, tak żeby nie trzeba było jej codziennie rano doglądać. To nie PGR
    Dron

18.03.2020 10:05

Jak się nazywa ta niewyleczalna choroba ??
    Cobra

17.03.2020 00:13

Wiecie co ta firma potrzebuje zmian jak ja to wszystko patrzę to już mi się nie chce do pracy przychodzić. Jestem po studiach mam inżyniera zacząłem drugi kierunek pracując na produkcji zastanawiałem się nad złożeniem aplikacji na inżyniera produkcji ale nawet w ogłoszeniu jest błąd masakra co za ludzie rządzą ta firma

12.03.2020 22:35

Niech wreszcie przyjdzie pożądny prezes i zrobi z Jelczem porządek. Ostatnie odejścia ludzi i zmiany kadrowe nie mają nic wspólnego z rozumem,liczy się układ, kolesiostwo, swój swego kryje i wszystko zamiatane pod dywan. Pełniący obowiązki poobstawiał się dyrektorami, aby nie musiał nic robić, a oni pobratali sie w grupki wsparcia i robią co chcą. Do PO prezesa nic nie dociera a on tego nie widzi i nie chce widzieć, bo ma na to .... Wtopa goni wtopę, a przyjmują coraz więcej jakiś dziwnych ludków od niczego, którycjh nikt nie sprawdza. Tragedia i z takimi zarządzającymi to już nie potrwa długo
    Obserwator

16.03.2020 10:56

Krytykujecie dyrektora, a w ogóle nie chcecie zauważyć realiów jakie panują w Jelczu. Jak dyrektor (ktokolwiek by nim nie był) ma idealnie skoordynować i zaplanować produkcję, jeśli w tej firmie aż roi się od przypadków nadużywania zwolnień lekarskich, chodzenia na nie często, ciągnięcia miesiącami itp. Tak jak ten ze swoimi lewymi L4, co okradał pracowników z pieniędzy i telefonów, a nie przepracował normalnie jednego pełnego miesiąca. I wy jeszcze takich typów bronicie.
    jura

16.03.2020 15:59

to się zwolnij i przestań jęczeć ja uważam że jest dobrze i jakoś nie rozwalili firmy a było jeszcze gorzej i trudniej ale bez takich doradców. szacun
    Jelczanin

13.03.2020 13:38

BRAWO dla dyrekcji Jelcza , że dopusza ludzi którzy mają lub mieli kontakt z osobami z zagranicy Włoch, Anglii BRAWO BRAWO BRAWO korona witamy
    Z produkcji

13.03.2020 19:48

Ja słyszałem o nartach ale w Austri a nie Włoszech . Teraz we Włoszech jest masakra . Naprawdę ktoś z jelcza był we Włoszech ??
    Stefan

15.03.2020 10:55

Każdy miał prawo podróżować gdzie chciał. Po co te anegdoty o lokomotywie?
    Pytajnik

14.03.2020 14:16

Pytanie. Czy w spółce pracują osoby, które były w ostatnim czasie na jednym z zagrożonych koronawirusem terenach lub miały kontakt z osobami przebywającymi na tych terenach? Kim są te osoby, w jakich celach tam były i jakie kroki wobec nich przedsięwzięła spółka?
    związkowy leń

11.03.2020 11:13

Związkowy leniu pocałuj łopaciarza w cztery litery ale wcześniej wymocz ryja przez 24 godz. w Lizolu.Kup 300 zupek za 15000zł. kup tysiąc baloników i setki kilogramów mrówek, wyzywa byłą żonę na hali Ty z krzyżem na piersi, a następny tak działaj abyś mógł jeszcze raz nadzorować (usunięte przez administratora) rozbiórkę fabryki,i Ty wyżelowany pisarzu na murach.Szkoda tylko tej większości załogi ciężko pracującej na tych leni. Jak fabryka zacznie rosnąć to odejdą ci najlepsi a szumowiny zostanie. Historia wiele razy to powiodła. .Niech żyje i się rozwija jelczański SOCJALIZM. Wszystkim po równo tzn. zwìązkowcom 3 ,4 razy tyle.Oj jak połączenie za swoimi oficerami politycznymi.Wszystko było na tlusto. za 3,5 roku skonczy się wam cewnikowanie i pasożytniczy tryb życia kosztem ciężko pracującej załogi tej niezwiązkowey.

12.03.2020 09:47

Za 8 tys już niektórzy Łopacie cmokali i nawet bez dezynfekcji.Związki,brak rozwoju,przestarzała produkcja,emeryci,nieudolna kadra kierownicza gdzie doprowadzi zakład?Tylko skończy się Wielka Zmiana i już nikt z Jelcza nie kupi.

09.03.2020 19:44

W

11.03.2020 07:04

Koronawirus Jelcza rozprzestrzenia się podczas nieobecności prezesa. Brakuje gospodarza.

11.03.2020 09:36

Lepszy brak gospodarza niż Lisek Łopaciarz.

10.03.2020 07:05

Jest plaga, mobbingu.
    K-23

06.03.2020 08:59

TOLERANCYJNY JELCZ ! Albo myślisz tak jak my myślimy, albo trzeba z tobą walczyć aż do skutku poprostu zniszczyć. Tu nie ma argumentów, merytorycznej dyskusji. Zero, zwyczajnie zetrzeć w proch, bo nie po naszemu. A to wszystko wypływa z otwarcia na nowych pracowników no i gdzie teraz jesteśmy? My kibicujemy Prezesowi z Czernicy. Z tamtych związków wiemy, że człowiek nie uznaje wazeliniarstwa i z nikim się nie układa, tylko liczy się strategia na zakład.
    Obiektywy

07.03.2020 16:15

Jak już ktoś tu wspomniał w Jelczu możesz być mierny, ale braku wierności się nie wybacza. To jeszcze spadek z minionej epoki, której wyznawców w zakładzie jest mnóstwo. Wiek już nie ten, zdrowie czasem szwankuje, ale metody sprawdzone komunistyczne dalej są stosowane. Jak ktoś próbuje zburzyć ten ład, budowany od dziesięcioleci, natychmiast jest tłamszony, piętnowany i wyzywany od (usunięte przez administratora) Żeby w firmie się poprawiło trzeba wyciąć ten zatruty korzeń, raz na zawsze usuwając postkomunistyycznych emerytów, przydupasow i donosileli. To ogromne wyzwanie, ale bez tego ani rusz.

09.03.2020 16:43

Kim trzeba być żeby stosować mobbing? Jest niewiele rzeczy bardziej obrzydliwych. Resztę sobie dopiszcie.
    Pracownik Jelcza

18.02.2020 22:23

Związek Zawodowy Sektora Obronnego to najbardziej merytoryczny związek zawodowy w JELCZ Sp. z o.o.
    XYZ

08.03.2020 19:38

To prawda.
    Tomasz

04.03.2020 14:29

Pan Tomasz B. na prezesa.On będzie kontynuować pracę Leona.

04.03.2020 19:33

Leon nauczył budowlanki pana B i jego pryncypała pana D obaj budują szpital we Wrocławiu.To wszechstronni fachowcy samochodówka,budowlanka,polityka,reklama im nie obca jak trzeba będzie to tornistry odchudzą albo marinę nad stawę wybudują mówili o tym w szerszym gronie.
    Mądry Polak po szkodzie

01.03.2020 09:47

To nieudacznik ten Jerzy z marketingu . Niech zajmie się poszukiwaniem nowych zleceń i rozliczeniem z budżetu marketingowego. Umowy proceduja i narażają karami J-cza, a on jest za to odpowiedzialny. Lepszy byłby z pracowników Pan dyrektor Pyzio. Lecz niema co się łudzić gdyż u nas potrzebny jest prezes z doświadczeniem, a nie ktoś kto będzie poznawać obwarowania z Kodeksu Spółek Handlowych. Musi to być osoba z poza spółki. Żaden Kołek, Pyzio, Bajsar. Każda z tych osób będzie pogłębiać podziały pracownicze w naszym zakładzie.
    C w e l u

02.03.2020 21:17

Dlaczego (usunięte przez administratora) u nie myty używasz nazwisk? A sam się zasłaniasz nickiem? Pokaż jak ty ś m i e c i u masz na nazwisko, że ludzi do przysłowiowej tablicy wywołujesz. Ludzi którzy z tak zwaną "spółką", a raczej farsą spółki nie mają nic wspólnego.
    Max

04.03.2020 14:26

Najlepiej na prezesa ktoś z wojska, albo Pan Pyzio. To jedyny człowiek za którym stoi wojsko.
    Ktod

04.03.2020 09:41

Mokra włoszka, związki już swoje zrobiły.
    Pieróg

04.03.2020 09:37

Zygmunt D. na prezesa!
    Nierobotny

02.03.2020 09:20

Śmiech na hali że ten babiarz będzie prezesem. Pan Jerzy może jedynie za rączki trzymać dziewczyny i podstarzale kobiety. Obleśny facet

02.03.2020 10:05

No to będzie miał kolejkę jak Lisek będą kolejne podwyżki nawet powyżej 8 tys jak będą miłe.Ciekawe czy zatrudni zwolnionych niektórym już obiecał.

26.02.2020 23:14

Widzicie(...) takie macie dojście do wiarygodnych wiadomości. Słuchacie cały czas tych plotkarzy, a nowy wybrany prezes, któremu serdecznie gratulujemy zaczyna pracę z końcem następnego miesiąca.

01.03.2020 11:40

Pan Jerzy K. żyje w dobrej komitywie z obecnymi dyrektorami, kierownikami, emerytami itd i nie zrobi z nimi nic, bo jest przez nim obwazeliniony. Zobaczycie że wszystko zostanie po staremu, a zwalniać będą roboli, bo wymyślą że to przez nich zakład podupadł. Co nie było już tak w Jelczu? Jelcz zepsuła władza, kadra zarządzająca, organizacyjne cienkie bolki i ich walki kadrowe typu swój lub wróg. Przyszły panie prezesie, obojetnie kim jesteś - wymień ich na ludzi z zewnątrz co pogodzą ludzi.
    Rambo

01.03.2020 12:19

Powiem szczerze, że liczyłem na kogoś z zewnątrz. Fachowca, który najpierw zleci audyt kompleksowy niezależnej firmie, a potem będzie konsekwentnie uzdrawiał ten chory organizm. Tak jak pisze poprzednik ta zmiana niczego nie gwarantuje. Może być po staremu. Obym się mylił.
    Andrzej

27.02.2020 23:18

Słyszałem dziś w administracji, że jednak nikt nie chce przyjść na stanowisko prezesa za te pieniądze na ten bajzel. Politycznych trzymają z dala, bo jeden już był i smród zostawił. Z biznesu za te pieniądze raczej nikt nie przyjdzie. Oj długo nam przyjdzie pracować w takim chaosie. Zdecydowanie rozpisza kolejny konkurs więc można się spodziewać czegoś dopiero w drugiej połowie roku. Na sam akurat w wakacje. Jednak po Jelczu już jest. Restrukturyzacja szykuje się.

28.02.2020 07:45

Nieprawda po J-L chodzi kilku i tylko sapią żeby konkurs wygrać pensja mała ale można dorobić na budowlance albo reklamie.Dla Jelcza już od dawna nie ma ratunku gdy tylko MON zniesie kryterium kupowania tylko polskiego pojazdu to firma może się zwijać chyba że ktoś zleci im remonty tego szrotu co przez tyle lat produkowali ale chyba taniej będzie kupić nowe.Także nie ma co się ekscytować nowym prezesem kto by nie był będzie tylko gorzej.
    jura

26.02.2020 12:22

Bzdury dalej nie ma prezesa

26.02.2020 21:42

Ktoś fejka puścił Ciekawe w jakim celu?
    Grzesiek

25.02.2020 17:11

Gratulacje dla nowego prezesa, który wygrał konkurs. Dajemy Panu trochę czasu na zapoznanie się z firmą.
    Swój

25.02.2020 20:57

Super wiadomość. Czyli jednak wygrał ten najlepszy. Prezesa nowego czeka duże wyzwanie. Musi zbić się ponad podziały i kierować rządy dobrem zakładu. Zaczna się donosy do zarządu na leni i nieudaczników. Konsekwencją tego będą zwolnienia. Nowy zarząd PGZ szykuje program restrukturyzacji dla Jelcza.
    Racja

25.02.2020 22:16

"Zaczną się donosy" - czyli nic nowego, utworzy się nowa grupa konfidencyjna. Drżyjcie lenie i nieroby !!! Emeryci nigdy nie odpuszczą.

Zostaw merytoryczną opinię o Jelcz Sp. z o.o.