Jelcz

• Dziuplina
  • Stary Otok
  • Czernica

3. Opinie o pracodawcach Jelcz-Laskowice
  5. Opinie o Jelcz Sp. z o.o.

Opinie o Jelcz Jelcz-Laskowice

Nie przegap nowości o Jelcz Sp. z o.o.!

17.04.2020 17:09

Czy jest prawna możliwość, aby firma wystąpiła o zwrot pieniędzy z tytułu wypłaty wynagrodzeń od tego z ozdobami przy oku co (usunięte przez administratora)ludzi z pieniędzy i telefonów za te wszystkie jego lewe L4 i tym samym nieobecności w pracy (nie przepracował ani jednego pełnego miesiąca)? A jeśli jest taka możliwość, to na co czeka firma?
    Gostek

16.04.2020 07:25

Za parę lat nawet rozkaz nie pomoże żeby kupić pojazd technologicznie z lat 80 tych?

16.04.2020 19:19

Promil ale nie alkoholu tylko awaryjności. Cena realna a nie z kosmosu bo trzeba utrzymać lizusów prezesa.
    ???

16.04.2020 19:41

Coś tu słabo pachnie ale się dowiem panie Borewicz.
    Brawa

11.04.2020 15:02

Leon miał tyle samo zamówień co Łukasz niedoszły włodarz. Łukasz miał 4 mln a Leon 13 mln. Wyciągnął z kieszeni i zapłacił? Ankieta kto na Prezesa: 1. Andrzej Pyziowaty 2. Jurek pulglowek pułkownik 3.Tomasz prokurent kolega Łukasza 4.Prezes Czernicy 5.Jastrzab 6.P.O.Prezesa Domink Śpioch

15.04.2020 21:48

Maja ,mają. Wydajesz 10 milionów a amortyzować możesz 5 proc.rocznie
    Anna

15.04.2020 23:50

Nikt z Jelcza.
    Marian

15.04.2020 17:10

Ukłony, kto w Jelczu odpowiada za produkcje i planowanie i zakupy? Chyba powinno to być pod Pana Dominika Gerbszta.
    Bronek

15.04.2020 20:08

To jest kpina... winien przejąć paleczke po Leonie. Wprowadzał go w JZS. Teraz chowa głowę w piach. Finansowy także nam potrzebny jak piąte Koło u Jelcza. Kto nami Zarządza?

15.04.2020 00:08

Prawdziwy kilof. w2018r przychód 318 mln zysk netto 14,5 mln ,2019r przychód 322mln zysk ponad 20 mln.
    gość

15.04.2020 10:31

Pierwsze to netto drugie brutto. (usunięte przez administratora)

09.04.2020 00:48

Irek. Zapytaj byłych pracowników JZS zawsze na pierwsi odchodzili najlepsi dlatego, że oni zawsze znajdą pracę w firmach prywatnych .A kto zostanie ?.
    Irek

13.04.2020 17:11

Dlatego jeśli dojdzie w tym roku do zwolnień, należy nie dopuścić do takiego scenariusza. Najlepsi, najbardziej sumienni pracownicy powinni zostać.
    g

11.04.2020 18:30

Cena euro to około 4,60 PLN. Czy cena dla wojska ulegnie podwyżce ? Wątpę. Wiec trzeba będzie oszczędzć. Na czym ?? Nie bardzo można. Niemcy,Francuzi nie obniżą. Na kim ?? Na LIZUSACH. Może Śpioch się przebudzi przez swięta,podkarmi i cos wymyśli. Wątpę
    Bronek

12.04.2020 20:01

Zabezpieczenie kursu walutowego się kłania.
    WE

11.04.2020 20:55

Gdyby nie pielęgnowanie socjalizmu w Jelczu, to zysk za 2019 byłby jeszcze większy. Socjalizm to obrzydliwy system, gdzie uczciwi pracownicy robią na tych, którzy lecą w kulki i mają rozpustę. Jednak to już się kończy.
    Franciszek

11.04.2020 14:06

Dlaczego tak mało mówi się o rekordowym zysku za 2019 rok, który wyniósł ponad 20 milionów złotych? A czy wiecie jaki zysk był pierwotnie prognozowany i planowany? Możecie nie lubić p. Leona, ale fakty są takie, że to on odpowiadał za firmę w całym 2019 roku i ten rekordowy zysk firma wypracowała za czasów jego prezesury. Zdrowych, spokojnych Świąt Zmartwychwstania Pańskiego dla wszystkich!

11.04.2020 18:24

Firma robila sila rozpędu.Łopaciarz tylko mobbingował a swoim podnosil niebotycznie stawki. Łaził po hali i pokazywał jakieś papiery. Zachowywał się jak wariat
    jura

10.04.2020 21:01

W Jelczu mają zwolnić 100 Ukraińców to już pewne Podaj dalej i bierzmy się za robotę bo i nas zwolnią. WESOŁYCH ZDROWYCH ŚWIĄT WIELKIEJ NOCY składa pracownik w imieniu wszystkich pracujących emerytów.
    W Jelczu

11.04.2020 14:16

W Jelczu Sp zoo nie ma Ukrainców, pleciesz bzdury. Do Franciszka L. niczym sie nie przysłużył do organizacji tego zysku, tylko mącił wodę były duże zamówienia to się zrobił zysk, który oczywiście L. w wiekszości oddał a nie musiał
    Spawacz

10.04.2020 13:22

GKN w Oleśnicy (wały napędowe) zwalnia (na razie) 100 osób, Wabco we Wrocławiu (układy hamulcowe) ma zwolnić około 300 ludzi. Firmy spoza branży motoryzacyjnej jak fabryka mebli Bodzio zwolniła 400 osób i to nie Ukraińców, ale polskich, lokalnych pracowników. Pytanie co z naszym Jelczem, zwłaszcza z drugą połową roku?
    Wujo

09.04.2020 07:04

Jedno pytanie mnie nurtuje.Jak Prywaciarz-Łopaciarz biznesmen nieprzeciętny człek majętny, który pozatrudnial cały ten majdan dyrektorów lizusow i kierowników z wojska sciemniaczy oraz Pełnomocnikczki plotkary kluski dał się wyruch Staremu Capo z pod Tokarki granatem od pługa oderwanym mózg walcem rozjechany składakiem na działkę popier bo młotek nawet prawka nie ma.Czy związek nie powinien wprowadzić testów na inteligencję chociaż tam w zarządzie Bystrzaków też nie brakuje. Brakuje starego podziału. Prezesem był prezesem wiadomo funkcją reprezentatywna, ale czlonek zarządu pilnował produkcji i był za nią odpowiedzialny. Teraz kto jest od produkcji i planowania?
    Rambo

09.04.2020 11:13

Metody z porzedniej epoki niestety nie sprawdziły się. Do tego brak kultury i poszanowania człowieka

09.04.2020 11:12

Czy owie... (usunięte przez administratora) pójdą do bara.. Łopaciarza z życzeniami Alleluja ? Co im doradzi w związku z kryzysem ? Co dalej z losem owie.. lizusów ? Jak żyć panie ?

09.04.2020 08:58

Spokojnie gacie jeszcze się nie palą nikt firmy nie zamyka z powodu kryzysu.Jak opcje wypadną bo muszą wypaść to wtedy trzeba będzie zwalniać i to jest okazja dla firmy na pozbycie się nierobów,klakierów,kierowników dyrektorów karierowiczów,związkowców itp będzie to ponad połowa załogi.Jednak będzie z tym problem bo nie wiadomo kto miał by to zrobić bo zarząd miękkie ma ajcaa.
    Pracownik montażu

08.04.2020 20:22

Do internetowych trolli! Zarząd spółki odpowiedział, na pismo związków w związku z tzw. postojowym. Każdy z pracowników spółki mógł się zapoznać z pismem. To bardzo, dobra decyzja produkujemy, mamy pracę. Tylko jeden emeryt kombinator chciał nie pracować i mieć 100% płatnej pensji z względu, iż jest w gronie osób zagrożonych wirusem... Lecz szybko zarząd spółki sprowadził go na ziemię. To jedyny postulat tych żółtych związków zawodowych. Inni mają pracować i narażać swoje rodziny, bo jeden Leń ma jakieś urojone marzenia. Nie robicie nic, w zakresie kol wiek interwencji dla dobra załogi. Dbaliście tylko o pozycję byłego prezesa, a teraz jesteście piątym kołem u wozu w porozumieniach na linii związki-zarząd. Zarząd spółki jest przygotowany do postojowego także teraz staje na wysokości zadań aby zorganizować bezpieczna pracę. Zostały wdrożone wszystkie środki zapobiegające przed Covid 19, które nakłada rząd na społeczeństwo, a także zakłady pracy. Sytuacja jest, stabilna. Zawarte porozumienie finansowe, które zostało pozytywnie rozpatrzone z korzyścią dla załogi oraz, pozytywny dialog na, linii zarząd spółki-związki zawodowe.
    Obserwator

08.04.2020 21:53

Sytuacja jest stabilna? Nie ośmieszaj się.
    Monter 2

09.04.2020 06:59

Do pracownika montażu: wytłumacz mi proszę, bo nie rozumiem. To w końcu Solidarność i Związek Inżynierów chciały postojowego czy nie? Kto pisał w tej sprawie pismo? Czy odpowiedź zarządu jest dla Solidarności i Związku Inżynierów oraz załogi satysfakcjonująca, czy się podoba? Czy czwarty, najmłodszy związek chciał postojowego czy nie? Czego oczekiwał ten pan o którym piszesz i w jaki sposób i przez kogo został, jak piszesz, postawiony na ziemię? I wreszcie wytłumacz, bo się gubię. Co masz na myśli pisząc, że zarząd jest przygotowany do postojowego, wdrażając wszystkie środki bezpieczeństwa? To w końcu jest potrzebne to postojowe czy nie?
    Alina

09.04.2020 06:26

Czy w przypadku typowania ludzi do zwolnień zagląda się ludziom do domów i sytuacji rodzinnej, czy decydują tylko względy obiektywne jak wydajność, sumienność itp.?
    Irek

09.04.2020 00:22

Kawa na ławę. Jeśli (odpukać) dojdzie do zwolnień, to jakie kryterium w zwalnianiu poszczególnych pracowników będzie stosowane? Jak to wyglądało dawniej? Proszę o odpowiedzi.

08.04.2020 23:51

Dajcie władze na montażu dla MC i będzie super mądry facet tylko czemu tak trzyma z technologami z kompozytów
    Piotr

06.04.2020 08:48

20% obniżki pensji dla wszystkich. 40% płaci fundusz 40 % płaci zakład Tylko tak przetrwamy. Przecież już wiadomo o tym, że opcje nie zostaną uruchomione. MAN- zwolnił 3000 osób VOLVO- tylko w jeden dzień 200 osób.

08.04.2020 00:08

Umiesz czytać ze zrozumieniem w volvo a nie ww jelczu
    J-315

08.04.2020 07:54

Alternatywy nie ma i nie będzie chyba że 4.Jelcz przespał najlepsze lata w historii po JZS czyli 2017-2019 gdzie produkcja roczna była ponad 400 pojazdów.Zamiast stworzyć pojazd dla Straży stwierdzono że się nie da bo za drogo będzie i nikt nie kupi kto tak mówił pewnie załoga wie.Lenistwo tak wolno idzie że dogania go nędza.Za 3-4 miesiące jak dalej będzie kryzys to zamówienia polecą o 50% w dół bo będzie brakować na świadczenia a co dopiero na pojazdy dla wojska.Tymczasem mimo wszystko WESOŁYCH ŚWIĄT.

05.04.2020 22:22

Wypadek pojazdu Jelcz 20 żołnierzy poszkodowanych bo jechali na jeba ławkach na pace może to się dla nas nie skończy zamknięciem firmy.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Jelcz?

Kontakt - Jelcz Sp. z o.o.

ul. Inżynierska 3 55-221 Jelcz-Laskowice

01.04.2020 13:43

No to się Łysemu udało związku z wirusem.Teraz ta jego cała nieudolność i braki zostaną przypisane epidemii i tak po raz kolejny łysa gnidaaa się wyłgała.

03.04.2020 20:57

Ej gościu maseczke masz płyny masz jeszcze chcesz tylko ten pomiar temperatur na wejściu masakra
    Edek

05.04.2020 19:16

Na co ta kwarantanna jak jutro kilkaset osób pójdzie do pracy niewiadomo po co

04.04.2020 17:51

Kamaz 5 generacji cena od 218 do 310 tys zł dane na trans.info.Ludzie gdzie wy jesteście ze swoją produkcją.

05.04.2020 17:29

Jest kilka filmików na yutube Kamaz Master to by naszego P662D połknął jak śledzia na zakąskę niestety.
    Racja

05.04.2020 19:13

A 3 razy tańszy. Gdzie tu sens i logika?
    Robert

05.04.2020 10:46

Czy w Jelcz Sp.z o.o. planowane są w najbliższym czasie redukuje zatrudnienia? Jeśli tak, to jakie będą kryteria w zwalnianiu i ile osób się pożegna z pracą? Jak to wyglądało dawniej, ostatnim razem?
    Benek

05.04.2020 13:22

Lenistwo idzie tak wolno że dogania go nędza.
    Do dyr produkcji

05.04.2020 13:12

Mądrzy ludzie nie potrzebują rady głupcy jej nie przyjmują.
    Będzie dobrze

02.04.2020 18:29

Będzie dobrze jak się weźmiesz Ty i Ty do pracy.
    Tylko w Jelczu

03.04.2020 19:10

Kiedy w końcu zrozumiecie, że planowanie nie polega na zdzieraniu butów. Tylko w tej firmie panuje przekonaie, że kto wiecej kilometrów nabije ten jest lepszym pracownikiem

03.04.2020 20:58

Chętnie jedziesz
    Prezesi i przewodniczący

01.04.2020 15:29

Przewodniczący związków bez wynagrodzeń. Członek zarzadu Dominik winien być przypisany do produkcji jeśli mamy członka zarządu ds. ekonomicznych. Prezesa dajcie, który będzie kierował spółka i zostanie jej wizytówka na zewnątrz.

03.04.2020 15:36

Dominik powinien zostać wywalony.
    Co się dzieje

01.04.2020 21:44

Zdelegalizowali związki zawodowe w HSV. Obciecie pensji dla dyrektorów, doradców i pełnomocników o 40 % w celu zachowania płynności finansowej. Prezesen spółki został obecny P.O. Prezesa. Nowy konkurs już do niego nie dojdzie. Jednak zrezygnował z przyjścia. No cóż.

01.04.2020 16:09

Fall.Płaczesz co dyr. produkcji karze wam pracować.Zwolnij się załóż własną firmę i pokaż co potrafisz. Ale zatrudnij swoich pracowitych kolegów. Sukces finansowy i organizacyjny murowany. Szkoda aby taka gwiazda marnowała się w Jelczu.

31.03.2020 23:02

Szok

31.03.2020 23:10

Jak to możliwe, że sejm podpisał COKOLWIEK bez wcześniejszego zapoznania się z opinią Jelczanskich ZWIAZKOW ZAWODOWYCH! Przecież taka samowolka nie jest zgodna ze zbiorowym układem pracy i w ogóle to jest jakis wstyd!
    Jaro

01.04.2020 10:12

W Polsce wzrost zachorowań. Dolnoslaskie w czołówce, a zakład dalej pracuje. Absurd absurdów
    Jo-anna

31.03.2020 08:35

Brakuje prezesa Leona. Jak patrzeć w stecz, to on od początku kierował Jelczem. Na przód był członkiem zarządu pod którym podlegała cała produkcja i planowanie, a później wiadomo (usunięte przez administratora) Obecnie kto tym zarządza. Finansowy, którego w Jelczu nigdy nie było. Czy naprawdę potrzebny jest w zarządzie człowiek od finansów. Nie jesteśmy instytucja finansową.

31.03.2020 00:10

A co będzie jak bank powie spłacać kredyty.
    do szkodników

30.03.2020 21:16

Lemingiii Związkowe dlaczego w ustawie o Tarczy jest zapis że Premier może odwoływać zarządy związków zawodowych w spółkach skarbu Państwa? Bo będą cięcia i zwolnienia!KGHM stracił na wartości 70% a wy żądacie premii no to się doczekacie mam nadzieję że zacznie od Działkowego Składaka z tokarką na plecach.
    Ktoś

26.03.2020 18:48

Koleżanki o koledzy możemy pójść na urlopy. Nikt nas nie zatrzyma. Nieporozumień dosc biorę urlop do świąt i na tym kończę z ryzykiem zarażenia.
    Yyy

30.03.2020 06:16

To jest takie Twoje właśnie płytkie myślenie "tu i teraz". Pojawił się wirus, dzieci nie poszły do szkoły, trzeba się nimi zająć, w biedronce nie ma papieru, nie można iść się powłóczyć bez celu po mieście to nagle zacząłeś żądać karetek zamiast pojazdów wojskowych. Myślisz, że w 21. wieku tylko epidemia Ci grozi? Jak tak, to życzę żeby historia się nigdy nie powtórzyła i żebyś nie musiał nigdy porzucać domu z powodu wojny. Wtedy byś siadł na forum i pisał czemu wojsko nie ma sprzętu?! I to byłoby Twoje jedyne działanie, tak wtedy jak i teraz.
    Z zewnątrz

30.03.2020 07:39

Nie znasz mnie i nie oceniaj. Oddaj się pracy i uważa na siebie. Jelcz nigdy nie zginie.
    Pracownik fizyczny

29.03.2020 01:13

Po rozmowach z przewodniczącym sytuacja ma się tak : Zostało sporządzone pismo w sprawie postoju zakładu. Dwa związki Inżynierów i Solidarności wstawiły się za prośbą załogi. Decyzja należy do innych organów związanych ze spółka. W zakładzie na każdej bramie jest pomiar temperatury, na wydziałach i przy wejściach są dozowniki na dezynfekcje tak, w weekend miała miejsce dezynfekcja szatni, pracownicy będą zaczynać pracę od 6 do 14, a także II zm. od 15 do 23 aby nie gromadzić się w szatni i nie stwarzać ryzyka zagrożenia. Zostały postawione wszystkie wytyczne z zaistniałą sytuacją korona wirusa. W skończonym tygodniu 27 w piątek po negocjacji z zarządem spółki. Dwa związki Inżynierów i Solidarność podpisały negocjowana premie dla pracowników w wysokości 1000 zł brutto oraz 500 zł brutto socjalnego dodatkowo wywalczyły pewną kwotę dla pracowników. Jest to sukces tych związków, gdyż pozostałe dwa nie postulowały i nie negocjowały. Brały bierny udziały w negocjacji. Jedynym postulatem było przekazanie premii do decyzji przełożonych. Jest to skandaliczna decyzja z punktu załogi. Niech sami przewodniczący pozostałych związków tłumacza się z takich decyzji. Sytuacja na linii związki zarząd jest na dobrej stopie. Należą się podziękowania dla przewodniczących związków Inżynierów oraz Solidarność, a także ich zarządów za walkę o pracownika nie tylko w kwestii pieniężnej, ale także obrony pracownika i funkcjonowania związków.
    do fizycznego

29.03.2020 11:24

Kolejne szkodzące działania związków szczególnie tego od Tokarzyny zamiast przygotować się na kryzys który nawet w Mon uderzy to wymusza na zakładzie premie.Za chwilę będzie ograniczenie produkcji zamiast zostawić pieniądze na ciężkie czasy to rozdaje je się na zakupy do Biedronki.Ale co o ekonomi może wiedzieć moher który popierda składakiem na działkę.Dziwię się zarządowi że na to idzie myśląc że kryzys nie dotknie zakładu nie takie tuzy padały a to że państwowy zakład to nic nie znaczy bo to w czasach epidemii żadna ochronka.
    Bierny zwiazkowiec

29.03.2020 16:04

Dlaczego ja muszę czytać takie wiadomości w necie, przewodniczący tych związków prowadzą własną działalność bez powiadomienia członków, dlaczego.
    Ktoś coś

26.03.2020 20:53

wystarczy, że jeden z nas coś przywlecze to zamknął cały zakład na 3 miesiące ! i wtedy będzie lament i tragedia czy tego dyrekcja nie widzi i nie rozumie czy jest aż tak nieodpowiedzialna. nie ma nikogo z jajami co umie podjąć decyzję, a pomyślcie co będzie z naszymi rodzinami jak my i nasze rodziny będą zmuszone być na kwarantannie ! nikt tym cyrkiem nie zarządza wszyscy się boją decyzji, więcej jaj ma zwykły slusarz pgz dalej zwleka z nowym prezesem co wreszcie wyrzuci tych nieudaczników
    Robotnik z produkcji

21.03.2020 06:23

Załóżmy, że obecna sytuacja związana z koronawirusem się kończy i wszystko wraca do normy. Jak to jest, czy związki zawodowe i ich przewodniczący pomagają pracownikom z produkcji w uzyskaniu podwyżki wynagrodzenia przy indywidualnym wniosku o podwyżkę napisanym przez robotnika? Jak było do tej pory?
    Robotnik z produkcji

25.03.2020 12:12

To jak? Pomagają czy nie?

25.03.2020 04:36

Nowy prezes zrobi porządek z tymi dyrektorami i pełnomocnikami. Szykuje się do roboty i jak tylko pomyślę o tych leniach z piętra zarządu. Kto bliżej zarządu to większy leń.

25.03.2020 08:07

Kasia płonne nadzieje chociaż związku z wirusem będą duże zwolnienia ale pewnie nie tych co trzeba.Jelcz może tylko uratować sprzedaż firmy w ręce prywatne z dużym kapitałem.Prywaciarz który by się zdecydował na zakup w ciągu 3 miesięcy zrobił by z opisywanymi przypadkami porządek.
    Pazdzioch

25.03.2020 08:18

i skończy się czas dyrektorow i pelnomocnilow. Wazeliniarzy i klusek. Ich wypłaty są min po 8 tyś.
    Cobra

24.03.2020 22:40

Jest nowy prezes PGZ czas na Jelcz mam nadzieję że będą porządki w firmie

24.03.2020 09:37

Jest wiele głosów że trzeba firmę zamknąć bo wirus.Proponuję ministrowi aktywów żeby przychylił się do prośby i zamknął i już po epidemii nie otwierał.Budżet zaoszczędzi setki milionów wojsko zacznie kupować porządne pojazdy Stelczyk będzie miał halę na rozwój a nieroby w końcu pójdą do pracy pracować a nie gadać.
    Rozsądek

24.03.2020 13:41

Od jutra rząd wprowadza bardzo rygorystyczne ograniczenia w przemieszczaniu się, żeby przegonić zarazę, a oni karzą ciężarówki klepać i wzajemnie się zarażać
    Nowy Prezes ma doświadczenie

24.03.2020 11:49

Nowy Prezes Andrzej Kensbok ma "wieloletnie doświadczenie poparte pracą w polskich i międzynarodowych korporacjach, firmach produkcyjnych i konsultingowych". Dodano, że "prowadził projekty inwestycyjne, restrukturyzacyjne, łączenia spółek, budowania zespołów, a także reorganizacji produkcji rozwoju sprzedaży, realizowane w Polsce i za granicą.

Zostaw merytoryczną opinię o Jelcz Sp. z o.o.