BONG Cały Świat Kopert

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 88 ocen.

Opinie o BONG Cały Świat Kopert

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BONG Cały Świat Kopert

Paulina
użytkownik zarejestrowany

Czy zatrudniając się w BONG Cały Świat Kopert możemy liczyć na umowę o pracę? Dla wielu osób rodzaj zawieranej umowy jest kluczowym czynnikiem w decyzji o podjęciu zatrudnienia. Umowa o pracę stanowi możliwość podjęcia stabilnej pracy z poczuciem bezpieczeństwa.

ABC
@Paulina 13.08.2017, 18:57
Czy zatrudniając się w BONG Cały Świat Kopert możemy liczyć na umowę o pracę? Dla wielu osób rodzaj zawieranej umowy jest klucz...

Większość pracowników ma umowę o pracę. Część pracowników produkcyjnych to praconicy agencyjni, nie wiem jak tam wyglądają umowy.

AAAm

Negatywne opinie o Bong dotyczą okresu z innym zarządem i kierownictwem. teraz to zupełnie inna firma. Jeśli ktoś nie szuka pracy by odpocząć a zarobić to z pracy w Bong będzie zadowolony. Spoko zespół zarówno na produkcji jak i w biurze. Wiadomo zdarzy się, że ktoś ma humory czy poleci jakaś zjebka nie do końca uzasadniona, no ale tak jest w każdej dużej firmie. A co do przyszłości - firma która kupuje nowe maszyny i powiększa produkcję o kolejne hale chyba wróży dobrze!

Capitan america
@AAAm 01.08.2017, 09:23
Negatywne opinie o Bong dotyczą okresu z innym zarządem i kierownictwem. teraz to zupełnie inna firma. Jeśli ktoś nie szuka pra...

Pracować trzeba wszędzie, czyli jak to się mówi: Arbeit, arbeit :-) :-) :-) Mam nadzieję że firma będzie się pozytywnie rozwijać.

Xxx99

Super praca ! Nie mam żadnych zarzutów to szefa i pracy tam ! Super atmosfera i super ludzie ! Bardzo ładnie płacą. Serdecznie polecam . PS. Tak ma te wakacje potrzebują ludzi .

M

Orientuje się ktoś, czy na te wakacje będą przyjmować do pracy?

Paulina
użytkownik zarejestrowany

BONG Cały Świat Kopert posiada wiele certyfikatów. Możecie je znaleźć na stronie internetowej firmy http://www.bong.pl/certyfikaty-i-ekologia/certyfikaty/

M.

Pracowałam tam w zeszłym roku w wakacje, nie ja długo, na pakowaniu. Na wstępie każda nowa osoba mogła odnieść wrażenie, że jest niechciana, ja również, ale to dlatego, że kierownik kazał zatrudniać nowe osoby, kiedy na pakowaniu nie było już miejsca. Maszyny do zgrzewania starawe, działają ale jedna niedogrzewa, inna strzela iskrami, do każdej trzeba podejść indywidualnie. Trafiłam też w zeszłym roku na zmiany 12h, i stać 12h przy zgrzewarkach było już ciężko, nogi w d* wchodziły dosłownie. Poza tym praca fajna, nie ciężka, nie ma konkretnych norm, nikt nie patrzy na ręce, nie liczy ile robisz na godzinę, ważne żeby się nie opie*dalać, bo to widzą, zwracają uwagę. Inaczej jest przy brygadzistach, inaczej gdy kierownik przyjdzie łaskawie na pakowanie. Generalnie odniosłam wrażenie, że brygadziści to całkiem spoko ludzie ;) Jeśli ktoś jest wolniejszy w ogarnięciu się, polecam starać się jak się da nie trafić na produkcję, bo tam bywają momenty, kiedy trzeba ostro zapie*dalać i się ogarnąć. W zeszłym roku zamówień było mnóstwo, maszyny chodziły cały czas, polecam wyczulić się na wołanie "folia!" - to było moje nowe imię :P Oczywiście przed pierwszym pójściem powiedzą, że tam to tylko sklejanie kartonów - niestety, trochę bardzo więcej. Dla mnie gorzej było się ogarnąć na części produkcji z kopertami tekturowymi, stoi się w jednym miejscu tylko, ale trzeba ogarnąć milion rzeczy na raz. Z kolei wyjście z produkcji na magazyn to ulga, zwłaszcza z kimś, można pogadać, na luzie robić, nikt nie goni, nie patrzy, magazynierzy Was olewają, kierownicy tylko lekko rzucają okiem. Na samym pakowaniu trafia się albo na liczenie kopert, albo na zgrzewarki, mi właściwie bardziej odpowiadały zgrzewarki, chociaż jak wspominałam, 8h normalnie czy 12h wyjątkowo przez 2 tygodnie na nogach daje w kość. Do nadgodzin nie zmuszają, jeśli trzeba kiedyś dłużej zostać, czy te 12h komuś nie odpowiadało - nie robią wyrzutów z tego. Mega gorąco pozdrawiam wakacyjną ekipę z zeszłego roku, bo było bardzo sympatycznie (z pewnymi wyjątkami, ale każdy z tej ekipy będzie wiedział, o kogo chodzi :P) i ogólnie mega luz, dało się pogadać, pożartować, świetna atmosfera. Najważniejsze, to nie dać się "odstraszyć" na początku i nie migać się od pracy. Jeśli nie dam rady znaleźć praktyk na te wakacje, to prawdopodobnie pójdę tam ponownie, o ile będą rekrutować, bo da się tam przeżyć na luzie, bez stresu :) A, byłam tam przez FullJob, wypłata na czas, nadgodziny też dodane. Za jeden dzień 12h dostaliśmy +30 zł do 12x stawki godzinowej, co na 2 tygodnie dało 300 zł więcej. Dla studenciaka zarabiającego na wakacje to nie było aż tak mało. Gdy raz trzeba było zostać z jakieś 3h dłużej, też dodatkowo 50 zł dostaliśmy. Także nie jest źle z kasą.

WAWA 2000-2007

Bong jako firma doceniająca pracowników finansowo jak i szacunkiem istniała w latach 2000-2007 w Warszawie. Po przymusowej? przeprowadzce do Poznania (układy z Niemcami) pozostał tylko cień Wielkiego Producenta Kopert. Dno i aby tak dalej. Pozdrowienia dla drukarzy.

wsd
użytkownik zarejestrowany

@boss no wlasnie nie jest to nic dzinwego mamy XXI wiek wiec teraz tak na prawde to na kazdym stanowisku wymagana jest znajomosc jezyka angielskiego wymagane jest tez na pewno wykształcenie min. zawodowe elektromechaniczne, elektrotechniczne lub elektryczne

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Bank

jak pożyczą z banku to jest w terminie..

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

M

Sprawy wynagrodzenia są ustalane między pracownikiem a pracodawcą, nie na forum publicznym. Chcesz pracować, to przyjdź na rozmowę.

zrozpaczony

może i dobrze ale zamówień coraz mniej... no i znów będą cięcia...

P.B

Kto k........jest ten k......... zostanie .Dobrze że pewna osoba już nie pracuje.A co do firmy same plusy.POLECAM !!!!!!!!!!!!!!

!?!?

Witam jak dla mnie praca ok ale ludzie nie ciekawi na dziale pakowalnia same królewny co nie mają pojęcia o pracy kierownik też na niskim poziomie brak mu podejścia do ludzi katastrofa na magazynie i produkcji ludzie sympatyczni. Nie polecam pracy na dziale pakowalnia ze względu na fałszywych ludzi,jeśli ktoś chce tam pracować to lepiej trafić na produkcje jest tam głośno ale ludzie fajni !!

???

hej, tak czytam wasze opinie i jestem przerażony, zakład ma może z 50 pracowników a jest tyle negatywnych komentarzy jakby to by [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szok!!! dziwię się, że można pracować w takich warunkach... a co na to szefostwo? może warto założyć związki zawodowe albo zgłosić to do odpowiednich urzędów kontroli?

xxx

Pracować trzeba wszędzie, zarobki to kwestia indywidualna między pracownikiem a pracodawcą, umowa o pracę i podejrzewam że praca na zmiany.

Pakowaczka

Na magazyniera predyspozycje trzeba mieć następujące: niszczenie wózka widłowego(spalinowego), niszczenie bramy wjazdowej na halę. Możliwość rozwoju, ewentualnie operator na maszynę do produkcji kopert, powodzenia. Podnoszenie własnych kwalifikacji, czyli otrzymywanie coraz więcej obowiązków na głowę.

Kukułka

Czyli z sekretarki na handlowca i z kierowcy na handlowca, no faktycznie awans duży. Pytanie czy kasa też duża, no i jak są teraz traktowani.

Kukułka

Możliwość rozwoju , bo się uśmieję.

oliwia

polecam ta pracę i polecam dział pakowalni wspaniali ludzie którzy dobrze się dogadują każdy każdemu pomoże,miła i wspaniała atmosfera

bongowski

Nie polecam tej firmy a w szczegulności dzialu pakowalnia sami wredni zadufani ludzie ,obgadują jeden drugiego ,przedszkole jest lepsze brak tam dorosłych ludzi a osoba zwana kierownikiem szok i brak podejścia do ludzi !!

bongowski

Widze że są tu marionetki dobrze się nazwala bo podejrzewam że jest to osoba włażąca w tyłek lizusowi kierasa lub sam lizus z pakowalni nie podobała się że A.S. dobrze pracowala to nygusy bawiły sie w skarżenie -przedszkolaki ja pracowalem z tą Panią i mam o niej jak najlepsze zdanie nikomu w tyłek nie wchodziła dobry pracownik nie jak pani K.M.która załatwiła sobie układy przez krącenie tyłkiem przed kierasem .Kiedyś była firma ok teraz to popelina brak słów pakowalnia to przedszkole współczuje ludzią którzy trafią na ten dział do pracy !!

obca

WYBIERAM SIE TAM DO PRACY.CIEKAWI MNIE DZIAŁ PAKOWALNI JAK TAM SIE PRACUJE? ILU PRACOWNIKÓW POSZUKUJĄ?ILE PRACOWNIKÓW TAM PRACUJE?

Nieznajoma ...
@obca 05.11.2015, 10:24
WYBIERAM SIE TAM DO PRACY.CIEKAWI MNIE DZIAŁ PAKOWALNI JAK TAM SIE PRACUJE? ILU PRACOWNIKÓW POSZUKUJĄ?ILE PRACOWNIKÓW TAM PRAC...

Nie polecam. Potrzebują pracowników szczególnie na popołudnie i nocki. Odwiedziłam ten ten zakład.Też byłam skierowana na do działu pakowalni a trafiła na produkcje jak pisałam wyżej. Nie sympatyczna kobieta która się nawet nie przedstawiła wysłała mnie na produkcję. Gdzie jest hałas i hala jest otwarta i są przeciągi jak masz zdrowie to idź tam do pracy. Twoje zdrowie i twoje pieniądze. Takie są reguły w tej firmie. Wszystko jest ładnie w ogłoszeniu a życie pokazuje coś innego. NIE POLECAM TEJ PRACY.

julia...

piszcie wiecej o tej firmie i o pracownikach.CIEKAWE KTO JEST KIEROWNIKIEM.WYBIERAM SIE TAM DO PRACY.

Nieznajoma ...
@julia... 04.11.2015, 15:52
piszcie wiecej o tej firmie i o pracownikach.CIEKAWE KTO JEST KIEROWNIKIEM.WYBIERAM SIE TAM DO PRACY.

Nie polecam. Potrzebują pracowników szczególnie na popołudnie i nocki. Odwiedziłam ten ten zakład. Nie polecam zmiany drugie gdzie jest kierowniczka Pani. Nie umiała się nawet przedstawić. Gdzie tu kultura osobista. Po prostu zero!!!!Pokazuje że jest ważna ale jest mała.To jest praca na produkcji duża hala z maszyną produkującą koperty. To jest pestka ale warunki BHP zero. Hala duża otwarte wszystkie dziwi otwarte- przeciągi! Pani kierownik w ciepłym pomieszczeniu. Jak się zwróciło że przeciągi to mów inni pracują cały czas i jest im dobrze. Bardzo nie miła kierowniczka zmiany.Zakłamanie jak kierują z biura pośrednictwa pracy. To nie jest siedząca praca. Po prostu WYKORZYSTANIE LUDZI-PRACOWNIKÓW !!!!Traktują nas zawsze z góry z wyższością nie popartą żadną merytoryczną przewagą . Szacunkiem darzą niewiele osób poza sobą samymi - taka jest kierownik zmiany , która w tym tygodniu jest kierownikiem na popołudniowej zmianie. Można nabawić się choroby. Jak nie potrzebujesz tej pracy na siłę to zastanów się. Pozdrawiam

zainteresowany

kim jest/byla A.S. ??

gabi
@zainteresowany 04.11.2015, 11:53
kim jest/byla A.S. ??

NIE WIESZ/JA WIEM.

gabi.

GDY NIE MA TEJ PANI JEST SUPEROWO...

Termi 80

Masz rację.Zauważyłem że gdy tej kobiety nie ma z nami jest zupełnie inaczej i kazdy jest sobą nawet przełożeni.Pracę jak najbardziej polecam.

GABI
@Termi 80 23.10.2015, 19:46
Masz rację.Zauważyłem że gdy tej kobiety nie ma z nami jest zupełnie inaczej i kazdy jest sobą nawet przełożeni.Pracę jak najba...

jakiej kobiety/

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

marionetka

hmmm..chyba żle zrozumiałaś/eś tą formę przekazu i kogo to się tyczy ;)cytuje jeszcze raz i proszę czytać uważnie ''kaniu'' Prace TERAZ NA TYM DZIALE jak najbardziej POLECAM a narzekają na tą firmę tu tylko jakieś niedojdy . Pozdrawiam

marionetka

Każdy z nas ma swoje grono znajomych, przyjaciół z którymi czuje się dobrze i lubi z nimi przebywać. Życie jednak niesie konieczność kontaktów z różnymi ludźmi , niekoniecznie dla nas życzliwymi(ZWŁASZCZA W PRACY) , a nawet wręcz wrogo do nas nastawionymi . Myślę że dobrze jest znać swoich wrogów i umieć sobie z nimi radzić . Często jednak spotykamy też ludzi , którzy z natury są specjalistami od zadręczania i manipulowania innymi. Bardzo trudno jest z nimi przebywać a już współpraca jest czasami wręcz niemożliwa . Albo nas terroryzują głośnym mówieniem albo lekceważą obojętnością . Potrafią storpedować każdy nasz projekt , wykazać jego bezcelowość, sprawiają, że zaczynamy wątpić we własne siły , zdolności i umiejętności . Traktują nas zawsze z góry z wyższością nie popartą żadną merytoryczną przewagą . Szacunkiem darzą niewiele osób poza sobą samymi . Przeważnie nie atakują tylko tych , od których są w jakiś sposób uzależnieni. Ale jest to tylko stan przyczajenia i czekania na okazję do pokazania kto tu naprawdę rządzi. Są to tacy drapieżcy w naszym ludzkim stadzie . I tak jak w przyrodzie – nie można starać się ich zmieniać bo to by była walka z naturą. Trzeba tylko unikać z nimi kontaktów , jak najszybciej dostrzegać niebezpieczeństwo i albo przed nimi uciekać albo nauczyć się skutecznie bronić. To tez zależy od tego w co nas natura wyposażyła . Z pewnością nie można pozwolić by zatruwali nam życie w Środowisku!!! Walczmy o siebie swój spokój i szczęście. .P.S. Pani A.S. z pakowalni - " żyję nadzieją że już Pani nie powróci" Prace TERAZ NA TYM DZIALE jak najbardziej POLECAM a narzekają na tą firmę tu tylko jakieś niedojdy .

Mr

Również jestem byłym pracownikiem tej firmy i nikomu nie polecam tam pracy. Tym bardziej teraz bo dochodzą mnie słuchy od różnych osób co tam się dzieje. Współczuję tym osobom co muszą tam pracować.

czadoman

Śmiać mi się chce jak czytam takie rewelacje. Jestem byłym - na szczęście już - pracownikiem i widzę, że ładne rzeczy się tam dzieją od pewnego czasu. Kiedyś to była przyjazna firma, teraz żal mi wszystkich, którzy muszą tam pracować. Dziwne, że kierownik od skody jeszcze nie znalazł (JESZCZE, bo wiem że szukał od dawna) innej roboty, o lizusie od eksportu nie wspomnę....może łączy ich coś więcej z szanownym panem kaiem wszechmogacym ......:)

Operator

4000,- to sama podstawa, a jeszcze do tego wpłynęła ładna premia uznaniowa. Można zarobić w tej firmie, a no można.

4 tysie

4 tys. to zarobiła albo szanowny pan kierownik albo lizus kaja z eksportu, z nas raczej nikt nie dostał nie mówiąc już o tych biedakach z agencji pracy...

?

Drukarze napewno dostali taką kasę.

PAka

A no i zatrudnienie oczywiście przez agencję proponuja... jest pozniej mozliwoscna umowe o prace? czy to tez standardowy kierat na zlecenie?

PAka

Też się zastanawiam, czy nie aplikować tam na pakowaczkę ale widzę, że dojazd z Pz do najlepszych i najkrotszych nie należy... Wiecie może czy zwracaja chociaz czesc kosztow za dojazd? bo dojezdzac h w jedna strone, pracowac na 3 zmiany i zarobic 1300 to sie troche nie kalkuluje... podpowiecie cos?

Sandi
@marionetka 22.10.2015, 22:21
A jak dwie to co?

Zgadzam sie w 100% z ta opinią od czasu kiedy Pani A.S.nie ma w naszym gronie praca wróciła do normalności,nie ma toksycznej atmosfery a każdy z pracowników pakowalni i nie tylko jest przyjażnie nastawiony do drugiego człowieka aż chce się pracować w takiej atmosferze zgranej grupy ludzi.P.S oby tak zostało już na zawsze.

pinki
@marionetka 22.10.2015, 22:21
A jak dwie to co?

Zgadzam się jak najbardziej z ta opinią.Najlepsze jest to że teraz praca na tym dziale naprawdę nabrała owocnego tempa :) widać jak Pani A.S. demotywowała resztę ludzi swoim upiornym zachowaniem. Pozdrawiam

Gemela

4000,- to w tym miesiącu mogła dostać tylko jedna osoba. BONG górą...

Glajda

Ja narzekać nie mogę 4000zł wpłynęło. Ile wywalczyłeś tyle masz

?

JAK DZIECI !!!! WSTYD !!!!

Kukułka

Premia uznaniowa, czyli według kaprysu kierownika, bez reguł i kryteriów, jednym zabiera, drugim daje. Jak się łasisz, tak masz, jednych lubi, drugich nie lubi. Czy dobrze pracujesz, czy dobrze pijesz(%) , nie ma to znaczenia, choć z tym piciem chyba jednak ma znaczenie.

***

Premia była i się zmyła. DZIĘKUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!

xxx

Panie B2B tak może powiedzieć tylko osoba, która niedawno układała kartony na magazynie a teraz siedzi w biurze. Firma zmienia kolory hali, bo właściciel terenu odświeża swoje hale, BONG do tego nic nie ma. Po drugie, co to za podejście że firma się rozwija bo maluje hale i ma nowe logo, wielkie "B". Na które poszło dużo pieniędzy, które można było przeznaczyć np. na remont dachu który cieknie, remont sanitariatów, czy stołówki pracowniczej. Na dzień dzisiejszy firma dba tylko o wizerunek, a nie o pracowników.

Global
@xxx 02.09.2015, 16:55
Panie B2B tak może powiedzieć tylko osoba, która niedawno układała kartony na magazynie a teraz siedzi w biurze. Firma zmienia...

Pracownicy przecież co miesiąc dostają premie, według uznania K....

B2B

Firma zmienia się na lepsze, jest duże nowe logo BONG, zewnątrz malują firmę na ładniejszy kolor, jest coraz, coraz lepiej. Firma dba o wizerunek i pracowników. Teraz aż chce mi się pracować.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

XXX

Chętnie bym napisał z czego wynika niechęć do BONGA, lecz gdybym to zrobił, to automatycznie bym podał swoją osobę na tej stronie. Powtórzę to jeszcze raz, NIE POLECAM tej firmy!!!

XXX

Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, co z tym BONGIEM będzie? Firmy NIE POLECAM!!!

mmm

Pan M ciekawe kto to taki.... Bo facetem to ja nie jestem

mm.

Niewiecie co piszecie:) ha ha układ żadnego nie ma i nie bylo.... I myśl ze Kraków cos zrobi ha ha ha bo padne

mm

Nie martw sie nie mam kolan wyślizganych:) bo jesli ktos dobrze pracuje to nie musi tego robic. Ale najwidoczniej ty nie umialas dobrze wykonać pracy i sie ślizgalas na kolanach ha ha

Ggg

Panie M. najbardziej zastanawiający jest Twój układ z kierownikiem? Ale jedyne co dobre to to, że nowy dyrektor z Krakowa nie długo to zakończy.

Fizyczny
@Ggg 02.07.2015, 19:48
Panie M. najbardziej zastanawiający jest Twój układ z kierownikiem? Ale jedyne co dobre to to, że nowy dyrektor z Krakowa nie d...

Czas pokaże,wątpię w to,to co się dzieje w tej firmie ostatnio,to ręce opadają i nie tylko one.To jest jak walka z wiatrakami. A Pan M. krótko mówiąc, niepisany układ z kierownikiem.

mmm

Ludzie dajcie sobie spokój. Tak naprawdę narzekają Ci którym się nie chce pracować... Kierownik jest dobry i da sie z nim dogadać, jeśli oczywiście wykonujesz swoją prace dobrze a nie na odpierdollll... i zapewniam że te dobre słowa o kierowniku nie pisał on sam... On też nie wszystko może bo jest uzależniony od Krakowa... a Pani K naprawdę powinna zadbać o higienę tym bardziej że jest Lato... Trzymajcie się

Rencista
@mmm 02.07.2015, 11:15
Ludzie dajcie sobie spokój. Tak naprawdę narzekają Ci którym się nie chce pracować... Kierownik jest dobry i da sie z nim dogad...

Pierdu, pierdu, jestem ciekaw jak bardzo kolana masz wyślizgane względem stosunku do kierownika. W firmie BONG wybrane tylko osoby mają dobrze z kierownikiem, niestety, tak to działa. Reszta to tylko ludzki odpad, kierownik jest dobry, bo się uśmieję.

skoda

albo raczej zdegradowany, zdesperowany i zdezorientowany Pan Kierownik hahahaha

Zostaw opinię o BONG Cały Świat Kopert - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BONG Cały Świat Kopert