Exorigo - Upos sp.z o.o.

Knurów, Kolejowa 5/7

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 199 ocen.

Exorigo - Upos sp.z o.o.
2 199 6 1

Opinie o Exorigo - Upos sp.z o.o.

anonim

(usunięte przez administratora)

Średni

Bzdura. Ogarnia jeszcze Google Maps, Onet i WP. :)

anonim
@Średni 04.10.2018 07:11

Nad odpowiedzią Średniego pisałem o kierowniku logistyki. Wielu talentów to on nie posiada. Komuś się ten wpis chyba nie spodobał bo zgłoszono naruszenie :)

Ex-Exo

Niestety w tej firmie wszytko co dobre, skończyło się w chwili gdy kadra managerska najwyższego szczebla zajęła się wręczaniem sobie nagród, a dyrektorzy niższego szczebla nauczyli się ich okłamywać. Zaniedbania ostatniego okresu zaowocowały patologiami, które można przeczytać w opiniach poniżej. Przykłady? Proszę... 1. Absurdalne jest że firma chwaląca się certyfikatem ISO 27001:2014 ma w głębokim poważaniu co dzieje się z dokumentami firmowym. Nie wiem czy w budynku serwisowo-logistycznym znajdzie się chodź jedna niszczarka papieru. Wszystkie dokumenty (z danymi wrażliwym klientów) lądują w ogólnie dostępnym kontenerze na śmieci. Inspektor od RODO miałby tutaj używanie. 2. Z przypomnieniem sobie co znaczy skrót BHP, przełożeni czekają chyba na poważniejszy wypadek. Na magazyn może wejść każdy, nikt nie wymaga kasków, panuje wielki bałagan. Kierownika nie interesuje nic, prócz jabłka z drugiego śniadania. Jest to człowiek o profilu pogardliwym dla innych ludzi, a w organizacji zarządzania bije go o głowę niejeden szkolny woźny. 3. Czasem się wydaje że w ofertach pracy HR zapomina umieścić adnotację że "wazeliniarstwo będzie ważnym atutem". Jeśli liczysz na nakreślenie ścieżki rozwoju to źle liczyłeś. Tutaj promowani są ludzie mieni, ale wierni, wykonujący polecenia bez zająknięcia. Lista zarzutów jest b. długa... Pracując na którymkolwiek z działów można stworzyć pokaźną listę uchybień i patologii. Zewnętrzny wizerunek (tak kreowany i pożądany przez zarząd) jest tylko fasadą dla niedzisiejszych standarów, mechanizmów i amatorszczyzny managerów. Jak jest naprawdę pokazuje bilans gieldowy za ostatnie półrocze i ucieczka z NewConnect. Oszczędności przenosi się na szeregowych pracowników. Pensje są niskie, a pakiet socjalny już dzisiaj wygląda śmiesznie względem ofert konkurencji. Ciężko na rynku znaleźć firmę, gdzie tyle czynników notuje najniższe możliwe oceny. Szkoda dobrych ludzi (ich ciężkiej pracy) dla tak marnych zysków. Oni się liczą, nie szyld...

Edyta
@Ex-Exo 10.10.2018 21:39

Bardzo obszernie opisałeś swoje spostrzeżenia na temat pracy w Exorigo - Upos. Są one ważne z perspektywy osób poszukujących informacji o tej firmie przed podjęciem decyzji o aplikowaniu do niej. Czy możesz napisać jak długo pracowałeś w tym miejscu? A może nadal w nim pracujesz? Czy sytuacja, o której wspominasz w swoim poście miała miejsce od początku Twojego zatrudnienia?

Anonymous

Nie polecam pracy na magazynie. Od długiego czasu jest (usunięte przez administratora) na magazynie z którego firma nie umie wyjść. Wszędzie walące się kartony , urządzenia , ciągły brak miejsca na komfortową pracę powoduje że wygląda to jak wygląda. Kierownik.......totalny brak komunikacji. Prawie całe 8 godzin na komputerze i przeglądanie (usunięte przez administratora) po półrocznym okresie pracy nic nie wie o specyfikacji pracy danych klientów, nie mówiąc już o realizacji zleceń na poszczególnych stanowiskach. Lubi siedzenie na kamerach i zwracanie uwagi pracownikom. Wynagrodzenie jest małe, ale Ci co zaczynają zarabiają tylko niewiele mniej niż doświadczeni pracownicy - brak jakichkolwiek benefitow , socialu wogole nie ma, tylko oliwą na święta. Firma obecnie jest w przeprowadzce na większy magazyn, ma być nowy system magazynowy ale ku przestrodze ; słowa kierownika " na magazynie będą biegać małpy " , każdy kto jest zainteresowany pracą na magazynie - zachęcam się zastanowić dwa razy......

Goryl
@Anonymous 04.10.2018 09:05

Firma będzie musiała kupić dużo bananów, bo przecież małpy nie będą za darmo robić. Ewentualnie kiść bananów na święta zamiast oliwy.

Powiernik pierścienia
@Anonymous 04.10.2018 09:05

Gdybyś był kierownikiem, a przełożonym byłby Twój kolega (dyrektor logistyki, o zgrozo humanista - aktor - statysta), to też czułabyś się "niezatapialny".

Łukasz
@Powiernik pierścienia 05.10.2018 09:27

Jarosław Ch. - źródło zła

Alojzy

Nie polecam, odradzam i ostrzegam. Nie wysyłaj nawet CV. To (usunięte przez administratora) powinno być dawno skontrolowane od wszelkiej maści urzędów pracy po instytucje praw człowieka....

Andzela

Pytanie do administratora EDYTY. Dlaczego usuwanie są komentarze, opinie opisujące sytuację w firmie???

Smerfetka

Praca na ServiceDesku nie jest wskazana dla ludzi szukających ambitnej i godnej dla człowieka pracy. Pensja konsultanta to nieporozumienie - na start ok. najniższa krajowa po kilkunastu miesiącach jak sie zgłosisz 200-300 brutto więcej za UWAGA pare miesięcy.. Rozstrzelany grafik, praca zmianowa często w godzinach wieczornych, sprzęt używany przez kilka osób na jednym stanowisku, brak wolnych 2 weekendów w miesiącu(chyba ze weźmiesz urlop reszta weekendów w tym wypadku do roboty), przymusowe dyżury świąteczne, brak szkoleń które są w stanie nauczyć wspieranych systemów(dodamy Cie na telefon nauczysz się po miesiącu). Oczywiście nie ma przejrzystej ścieżki kariery(są przypadki gdzie ktoś chce przejść do innego działu a nie może bo nie ma kto go zastąpić i jest trzymany kilkanaście miesięcy), nie są oceniane Twoje umiejętności tylko zwyczajne podlizywanie. Zatrudniani są młodzi pracownicy zaraz po szkole średniej aby łatwo nimi można manipulować. Liderzy ServiceDesku to ludzie, którzy odbębnili swoje na konsultancie i zgłosili się na lidera w dobrym momencie by móc oglądać seriale bez konieczności odbierania telefonów, kiedy konsultanci odbierają telefony i robią zgłoszenia w międzyczasie, oni załatwiają swoje biznesy. Zakres pracy konsultantów to odbieranie telefonów, monitorowanie systemów, rozwiązywanie zgłoszeń, rejestracja maili, w tym wiedza na temat kilkunastu klientów ORAZ tytuł złotej rączki w firmie tzn. informatyk lokalny - zepsuje się komputer koleżance trzy pokoje dalej i jesteś zobowiązany go naprawić. Całkiem bogaty bagaż obowiązków jak na najniższa krajowa :) 30-60 telefonów na dzień od klientów to również norma w firmie, największe lizusy mają lepiej - najpierw telefon leci do innych, a oni mogą w między czasie robić zgłoszenia (żeby jeszcze to tak działało ) Jednym słowem układy i wszystko to czego w pracy być nie powinno, Ci którzy mają ciepłe posadki zaczynają robić teraz w portki, bo niedługo zostaną sami z wszystkimi obowiązkami. Firma nabrała klientów a pensje pozostały dalej na tym samym poziomie - głodowym. Jedyny benefit jakiego można doświadczyć to oliwa na święta od prezesa (brak premii świątecznej itd.), rozdawana każdemu z pracowników w jednym wydaniu skwitowana tekstem "naoliwcie się żebyście lepiej pracowali niż w poprzednim roku" podobno jest to corocznym standardem w firmie :) Na servicedesku brakuje rąk do pracy, kierownik prosi o wykonywanie nadgodzin wszystkich pracowników łącznie z tymi co pracują UWAGA pierwszy tydzień XD. Codzienne telefony w czasie wolnym z prośbą czy mógłby ktoś przyjść w nadgodziny są również standardem. Grafik się zmienia jak w kalejdoskopie ;) Reasumując, jeśli chcesz podjąć współprace z Exorigo-Upos, weź pod uwagę inne firmy na rynku. Szkoda czasu, mobbing, cwaniactwo, partnerstwo, układy, nawet przymierając głodem warto rozejrzeć sie na inne oferty. Opinie o pracodawcy również znikają na tej stronie tak szybko jak pracownicy którzy się tam zatrudnili :)

Edyta

@Byłypracownik, chcę Cię wyprowadzić z błędu i powiedzieć, że nie jestem pracownikiem Exorigo - Upo. Jako moderator forum gowork.pl działam niezależnie od firm i staram się pozyskiwać o nich aktualne informacje od użytkowników oraz m.in. pilnować merytorycznego toku prowadzonej przez nich dyskusji.

anonim

(usunięte przez administratora)

AudiLover

Bzdura, bardzo dobra firma. Obejrzalem wszystkie seriale netflixa, a zgloszenia same sie robily ;) Robota na chwile, chyba ze komus podoba sie lecenie w chu*a to sie zasiedzi dluzej. Generalnie ludzie ktorzy tam pracuja dluzej niz 2 lata to zwykle lenie bez ambicji, robia jak najmniej i wszystko spoczywa na barkach nowych. Nie ma co sie dziwic jaka placa taka praca.. Mimo wszystko nie ma zwolnien bo nie oplaca sie szukac kolejnych frajerow. Ludzie przychodza na 2 miesace i odchodza , widac ze mozna znalezc lepsze warunki praktycznie wszedzie.

Joker
@AudiLover 16.08.2018 23:10

Zwilnień nie ma? Oczywiście, że są tylko w inny sposób. Polityka firmy się zmienia. Tam gdzie to możliwe wciskany jest podwykon, który zapier....a bez mrugnięcia okiem przy okazji kary umowne bierze na klatę za EX. A startych pracowników zmuszają do tego by sami złożyli wypowiedzenie..... Pracowałem w tej firmie kilka lat i nie raz byłem świadkiem takich praktyk. Szukanie na siłę powodu do zwolnienia. Przeważnie pracownik GNĘBIONY sam rzucał papiery - zwolnień nie było :)

Byłypracownik

No cóż w 100% prawda , przykra ale tak jest starzy pracownicy przynajmniej tego działu zarabiają czasami mniej niż nowi wiem z własnego doświadczenia .... po prostu nie warto tam pracować dłużej niż 3msc a liderzy itd nie dziwię się chociaż niektórzy za bardzo się wczuwają w swoją role...

Robol

Nie wiem jak koledze chciało się napisać tak długi post, ale zgadzam się w pełni. Pracowałem krótko na tym stanowisku i opisano tu całą prawdę.

anonim

(usunięte przez administratora)

Byłypracownik

Edytka a Ty chyba z HR od Exorigo bo się tak angażujesz ale naprawdę nie warto za chwilę i Ty się zwolnisz naprawdę porażka podszywanie się pod niby nie pracownika i takie zaangażowanie w to co tutaj pracownicy byli i obecni piszą o ej firmie

Natal

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników? Może dowiem się jaka jest atmosfera?

Edyta

@zawirusowany, co natomiast mógłbyś powiedzieć o innych aspektach składających się na zatrudnienie w Exorigo - Upos? W oparciu o jaki rodzaj umowy współpracujesz z tym pracodawcą? Czy możesz liczyć na system premiowy lub podwyżki? Tymi informacjami z pewnością zainteresujesz osoby rozważające aplikowanie do tej firmy.

zawirusowany

w sumie to nie ma nic oprócz prywatnej opieki medycznej jeżeli chodzi o socjal ;)

Edyta

Czy firma Exorigo - Upos funkcjonuje normalnie i stwarza szanse zatrudnienia perspektywicznego? Czy nie występują jakieś nieprawidłowości na linii pracodawca-pracownicy? Czy w miejscu pracy atmosfera ma charakter partnerski i zawsze można liczyć na czyjąś pomoc? Myślę, że warto poruszyć te kwestie, bo mogą być ważne dla innych osób na forum.

Administrator

Coraz większa liczba firm zdaje sobie sprawę, jak ważne dla pracowników mogą być benefity pozapłacowe. Czy Exorigo - Upos sp.z o.o. jest takim przedsiębiorstwem?

Roman
@Administrator 08.06.2018 09:34

I po co takie głupie pytania, po tylu opiniach?

Anita

Praktycznie żaden dział nie odpowiada to pewnie trzeba zmienić pracę!!

Wiktor

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje?

Rozczarowany
@Wiktor 06.04.2018 18:08

Zalerzy na jakie stanowisko chcesz aplikować. Logistyka to porażka. Kadra zarządzająca to zbieranina dyletantów i oportunistów. Masz harować i cieszyć się że dostałeś wypłatę. Omijaj szerokim łukiem bo niedługo nie będzie miał tam kto pracować.

Administrator

Czy jesteście zadowoleni ze współpracy z firmą Exorigo - Upos sp.z o.o.? Co wpływa na Twoje postrzeganie tego przedsiębiorstwa?

Pracownik

Praca jak kazda inna, nie ma pospiechu i nikt nad glowa nie stoi. Dodatkowo możliwosc przyjscia na nadgodziny. Jezeli ktos chce pracowac to praca na pewno mu sie spodoba;)

zainteresowany

A jak praca na magazynie bo szukają (usunięte przez administratora) i nie wiem czy warto. Może ktoś z magazynu odpowie ?

Stefan

Hej, czy pan Jarosław dalej trzęsie magazynem?

anonymous
@Stefan 12.12.2017 12:41

Nie ma już Jarosława od dawna, Exorigo to firma z branży IT a Wy tu cały czas o tym magazynie...

Ondrek

I kolejny raz negatywne opinie zostają usuwane ! To chyba mówi wszystko na temat tej firmy. Dziękuje dobranoc

EX niewolnik

Nikomu nie polecam tej firmy... omijać szerokim łukiem !!!! zero szkoleń, zero podwyżek, zero szacunku dla ludzi... Szefostwo najwyższego szczebla to psychopaci... traktujący pracowników jak maszynki do robienia kasy, jak niewolników !!! najgorsza firma w jakiej kiedykolwiek pracowałem !!! panuje stały wyścig szczurów... uciekajcie !!!

Magazyn

Jest nowe ogłoszenie o pracę do magazynu - Gliwice. Warto ?

ondrek

@Edyta Ale czego nadal nie rozumiesz? Jakie jeszcze inne opinie? Chyba wszystko juz zostało powiedziane na temat tej firmy - omijać. Swego czasu istniał jeszcze jeden wątek nt exo. Nazbierało się z kilka stron opini , domyśl się jakich. I chyba jako jedyny na goworku został usunięty, w całości. Jeśli nadal nie kumasz czaczy idź jednak zaparzyc tej herbaty, może karta multi sport z rabatem 5 zł na basen Cię nie ominie ;)

Magazynier

Widzę, że potrzebują do magazynu w Warszawie, jakie warunki i na czym polega praca?

Edyta

@Nick mam wrażenie, że mylisz mnie z pracownikiem firmy Exorigo -Upos, jednak nie jestem z nią w żaden sposób związana. Zależy mi na poznaniu tego jak obecnie wygląda praca u tego pracodawcy oraz by osoby, które trafiają na ten wątek mogły tu znaleźć informacje, które pozwolą podjąć decyzję o dołączeniu do firmy. A jakie są Twoje doświadczenia z pracy? Możesz powiedzieć jakie są według Ciebie mocne i słabsze strony pracy właśnie tutaj?

Edyta

@Ondrekwielu pracodawców ma obecnie problem z brakami w kadrach. Jeśli sytuacja w firmie wygląda tak jak to opisujesz, to czy widać by powodowało to jakieś zmiany? Przypominam też, że użytkowników forum obowiązują zasady regulaminu. Niedopuszczalne jest m.in. używanie wulgaryzmów. Bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi.

Nick
@Edyta 23.08.2017 13:51

Edyta zaparz herbatę prezesowi.

Zainteresowany

Hej, jak wygląda praca na magazynie w Warszawie?

Aktualny pracownik

Nie wiem jakim trzeba być cebulakiem żeby wypisywać takie bzdury, no cóż taka mentalność polaka, niestety - trzeba pracować żeby zarabiać. Co do samej pracy na servicedesk, to jak ma się trochę oleju w głowie ( rozróżnia się kabel ETH od sznurka do internetu ) a uzależnienie od facebooka itp nie przesłania dnia pracy to spokojnie można bez stresu pracować i piąć się do góry. Dochodzi do tego praktycznie darmowa opieka zdrowotna lekarzy specjalistów z pakietu PZU PLUS ! karty multisport się zachciało :) bo szkoda 5 zł wydać na basen, Ciekawe który pracodawca zapewni wam w pakiecie tomografie komputerową w razie problemów zdrowotnych. Praca lekka w ciepłym i przy komputerze, odbieranie telefonów od klientów, naprawa zdalna. Codziennie idzie się nauczyć czegoś nowego nikt nie stoi nad wami z biczem, nie pracujesz od dzwonka do dzwonka z jedną przerwą tylko co godzinę zgodnie z BHP masz czas na przerwę. na każdym piętrze kuchnia z kawa herbata, do tego mega duża jadalnia i piec do pizzy ;) do relaxu - playroom nie ma na co narzekać. A do tego atmosfera. I nie piszę tego żeby wychwalać pracodawcę a dlatego że zirytowały mnie wpisy tych "super pracowników" może nie ma El Doradoalr to praca a nie wakacje.

bili
@Aktualny pracownik 15.05.2017 11:27

powiem tak firma, która ma dużą rotację pracowników odstraszam Mam właśnie propozycję pracy i po tylu mailach bardzo poważnie się zastanowię Pracujcie nad tym, bo już niedługo pracownik będzie rządził Chyba, że zatrudnicie Ukraińców pozdr

Edyta

@Na szczęscie były pracownik piszesz, że w firmie jest duża rotacja. Co przez to rozumiesz? Ile osób zrezygnowało z pracy w ciągu ostatnich kilku miesięcy? Dotyczy to szczególnie któregoś z działów?

Zostaw opinię o Exorigo - Upos sp.z o.o. - Knurów

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Exorigo - Upos sp.z o.o.