Exorigo - Upos sp.z o.o.

Adres: Kolejowa 5/7, 01-217 Knurów

NIP: 9281838767 KRS: 0000216709

Exorigo - Upos sp.z o.o.
2 214 6 1

Opinie o Exorigo - Upos sp.z o.o.

Alala

Czy ktos pracował na inwentaryzacjach przez ta firme i mógłby powiedzieć coś więcej? :)

Były worker

Firma prężna, rozwojowa oraz budząca respekt na rynku....... Co z tego jak jest to typowe korpo do którego przychodząc jesteś traktowany jak murzyn. Kierownictwo i zarząd powinno zacząć traktować ludzi w końcu z szacunkiem a nie podburzać sytuację oliwą na święta. Zarobki jak i socjal firmowy - dno. Współpraca między działowa zazwyczaj stanowiła betonowy mur, którego jak nie potrafiłeś sforsować dostawałeś po.... Sugeruję na prawdę się zastanowić przed podjęciem decyzji zmierzających do złożenia tam CV.

aaa
@Były worker 11.01.2019 11:40

Sporo tutaj frustracji. Zaraz mi się dostanie, że jestem wazeliniarzem co pracuje z dyrektorami, kierownikami a może zarządem. Na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że w firmie można awansować biorąc na siebie większą odpowiedzialność. Ma to także swoje odzwierciedlenie w zarobkach. Firma jak firma - raczej normalnie. Wszyscy wylewają swoje żale, może i zasadne. Z drugiej strony jak mi coś nie pasuje idę do przełożonego rozmawiam i działamy (może mam szczęście nie wiem). Polecam tym którzy chcą coś zrobić . W przeciwieństwie do korpo, gdzie robisz głupią robotę, tutaj z Twoim zdaniem się liczą jak masz pomysł na siebie sporo możesz osiągnąć

Roman
@aaa 31.01.2019 21:32

No widać po opinii 2/6.

aaa
@Roman 02.02.2019 16:34

Roman, tak oczywiście jest miernik 2/6. Jak doskonale wiesz, większość osób tutaj piszących to są osoby, które mają żal, nie spełniły się w tej firmie, nie spasowały. Firma jak każda inna ma swoją specyfikę . Życzę by ludzie którzy prześmiewają oliwę i ogólnie są a bardziej byli niezadowoleni z pracy znaleźli takie miejsce w którym mogą się rozwijać. Każdy ma swoją percepcję. Często podnoszona kwestia pieniędzy, na pewno są firmy, które lepiej płacą. Wszystko zależy także od Twojego poziomu i zakresu odpowiedzialności jaką bierzesz na barki. Nie słyszałem, żeby ktoś w tej firmie został oszukany, czy żeby ktoś nie dostał tego na co się umawiał. Wszystko jest rozliczane - jeżeli, ktoś miał obsuwę na dodatkach to tylko i wyłącznie kwestia przypadku, który był wyjaśniany w trybie poza kolejnością. Tak pracuję tutaj nadal i jestem zadowolony. Polecam tą pracę wszystkim ambitnym pracownikom. Nie nie jestem z HR ;)

Oliwka

Dalej tam oliwe dostajecie? Trzeba sie rozejrzeć za innym pracodawcą..

Zawiedziony

Trochę przykre otrzymać 3 rok z rzędu Oliwę z oliwek jako prezent świąteczny. Niestety nie motywuje to do tak sukcesywnej pracy jak przelew na konto.

Szok
@Zawiedziony 13.12.2018 14:22

Szok że wytrzymal ktos tam 3 lata

Zadra

Zostałam zaproszona na rozmowę jako konsultant callcenter w Gliwicach.Czy ktoś mi może coś więcej powiedzieć na temat pracy?

Marcin
@Zadra 06.11.2018 07:39

Raczej bym unikał pracowałem przez pewien czas minimalna pensja i na wszystkie możliwe godziny do pracy i dzienne użeranie się z niezadowolonym klientem a okłamywanie klienta na telefonie to standard więc exorigo powinno pisać to w wymaganiach w ofercie pracy że przyszły pracownik powinien mieć takie zdolności .....

Edyta
@Zadra 06.11.2018 07:39

Uczestniczyłaś w rozmowie kwalifikacyjnej w Exorigo - Upos? Jeżeli zdecydowałaś się na ten krok, to proszę Cię o napisanie swoich spostrzeżeń odnośnie do jej przebiegu. Jak długo trwała i ile osób oprócz Ciebie brało w niej udział? Kilka słów w kwestii pytań, które zostały Ci zadane też będą mile widziane z uwagi na tematykę tego forum.

anonim

(usunięte przez administratora)

Joker

Zwilnień nie ma? Oczywiście, że są tylko w inny sposób. Polityka firmy się zmienia. Tam gdzie to możliwe wciskany jest podwykon, który (usunięte przez administratora)bez mrugnięcia okiem przy okazji kary umowne bierze na klatę za EX. (usunięte przez administratora) Pracowałem w tej firmie kilka lat i nie raz byłem świadkiem takich praktyk. Szukanie na siłę powodu do zwolnienia. Przeważnie pracownik GNĘBIONY sam rzucał papiery - zwolnień nie było :)

Byłypracownik

No cóż w 100% prawda , przykra ale tak jest starzy pracownicy przynajmniej tego działu zarabiają czasami mniej niż nowi wiem z własnego doświadczenia .... po prostu nie warto tam pracować dłużej niż 3msc a liderzy itd nie dziwię się chociaż niektórzy za bardzo się wczuwają w swoją role...

Robol

Nie wiem jak koledze chciało się napisać tak długi post, ale zgadzam się w pełni. Pracowałem krótko na tym stanowisku i opisano tu całą prawdę.

Marcin

To tam na Servicedesku wytrzymuje ktoś jeszcze 2 msc naprawdę?? za moich czasów to przychodzili na 2 dni i znikali jak kamień w wodę :D

Marcin

Hehe. Widzieliście może ostatnią reklamę portalu pracuj. pl?? Niestety przed świętami pracownicy czują podobny poziom zażenowania, tylko tutaj dostajemy butelczynę marnej oliwy zamiast świnki-skarbonki...

Edek

Jestem zainteresowany pracą w magazynie w Warszawie, znajomy powiedział że szukają magazyniera. Jest jeden magazyn? czy więcej?czy te opinie dotyczą tego magazynu,czy ten kierownik o którym mowa zarządza w Warszawie?

Piotrek
@Edek 24.10.2018 00:19

Cześć. Nie wiem jak inne działy, ale logistyka tej firmy w całości leży ugorem.

Ex-Exo

Niestety w tej firmie wszytko co dobre, s(usunięte przez administratora) 1. Absurdalne jest że firma chwaląca się certyfikatem ISO 27001:2014 ma w głębokim poważaniu co dzieje się z dokumentami firmowym. Nie wiem czy w budynku serwisowo-logistycznym znajdzie się chodź jedna niszczarka papieru. Wszystkie dokumenty (z danymi wrażliwym klientów) lądują w ogólnie dostępnym kontenerze na śmieci. Inspektor od RODO miałby tutaj używanie. 2. Z przypomnieniem sobie co znaczy skrót BHP, przełożeni czekają chyba na poważniejszy wypadek. Na magazyn może wejść każdy, nikt nie wymaga kasków, panuje wielki bałagan. (usunięte przez administratora) 3. Czasem się wydaje że w ofertach pracy HR zapomina umieścić adnotację że "wazeliniarstwo będzie ważnym atutem". Jeśli liczysz na nakreślenie ścieżki rozwoju to źle liczyłeś. Tutaj promowani są ludzie mieni, ale wierni, wykonujący polecenia bez zająknięcia. Lista zarzutów jest b. długa... Pracując na którymkolwiek z działów można stworzyć pokaźną listę uchybień i patologii. Zewnętrzny wizerunek (tak kreowany i pożądany przez zarząd) jest tylko fasadą dla niedzisiejszych standarów, mechanizmów i amatorszczyzny managerów. Jak jest naprawdę pokazuje bilans gieldowy za ostatnie półrocze i ucieczka z NewConnect. Oszczędności przenosi się na szeregowych pracowników. Pensje są niskie, a pakiet socjalny już dzisiaj wygląda śmiesznie względem ofert konkurencji. Ciężko na rynku znaleźć firmę, gdzie tyle czynników notuje najniższe możliwe oceny. Szkoda dobrych ludzi (ich ciężkiej pracy) dla tak marnych zysków. Oni się liczą, nie szyld...

Edyta
@Ex-Exo 10.10.2018 21:39

Bardzo obszernie opisałeś swoje spostrzeżenia na temat pracy w Exorigo - Upos. Są one ważne z perspektywy osób poszukujących informacji o tej firmie przed podjęciem decyzji o aplikowaniu do niej. Czy możesz napisać jak długo pracowałeś w tym miejscu? A może nadal w nim pracujesz? Czy sytuacja, o której wspominasz w swoim poście miała miejsce od początku Twojego zatrudnienia?

Ex-Exo
@Edyta 23.10.2018 00:04

Już chyba za puźno na zmiany, a"lajki" po komentarzami świadczą na Waszą niekorzyść. Firma nie padnie, ale już się nie podniesie ponad poziom pokazywany w reklamówkach pracuj. pl Myślenie że oliwa na święta jest panaceum na wszelkie dolegliwości, graniczy z naiwnością prezesa rodem z przedszkola.

anonim

(usunięte przez administratora)

anonim

Nad odpowiedzią Średniego pisałem o kierowniku logistyki. Wielu talentów to on nie posiada. Komuś się ten wpis chyba nie spodobał bo zgłoszono naruszenie :)

Alojzy

Nie polecam, odradzam i ostrzegam. Nie wysyłaj nawet CV. To (usunięte przez administratora) powinno być dawno skontrolowane od wszelkiej maści urzędów pracy po instytucje praw człowieka....

Anonymous

Nie polecam pracy na magazynie. Od długiego czasu jest (usunięte przez administratora) na magazynie z którego firma nie umie wyjść. Wszędzie walące się kartony , urządzenia , ciągły brak miejsca na komfortową pracę powoduje że wygląda to jak wygląda. Kierownik.......totalny brak komunikacji. Prawie całe 8 godzin na komputerze i przeglądanie (usunięte przez administratora) po półrocznym okresie pracy nic nie wie o specyfikacji pracy danych klientów, nie mówiąc już o realizacji zleceń na poszczególnych stanowiskach. Lubi siedzenie na kamerach i zwracanie uwagi pracownikom. Wynagrodzenie jest małe, ale Ci co zaczynają zarabiają tylko niewiele mniej niż doświadczeni pracownicy - brak jakichkolwiek benefitow , socialu wogole nie ma, tylko oliwą na święta. Firma obecnie jest w przeprowadzce na większy magazyn, ma być nowy system magazynowy ale ku przestrodze ; słowa kierownika " na magazynie będą biegać małpy " , każdy kto jest zainteresowany pracą na magazynie - zachęcam się zastanowić dwa razy......

Goryl
@Anonymous 04.10.2018 09:05

Firma będzie musiała kupić dużo bananów, bo przecież małpy nie będą za darmo robić. Ewentualnie kiść bananów na święta zamiast oliwy.

Andzela

Pytanie do administratora EDYTY. Dlaczego usuwanie są komentarze, opinie opisujące sytuację w firmie???

Smerfetka

Praca na ServiceDesku nie jest wskazana dla ludzi szukających ambitnej i godnej dla człowieka pracy. Pensja konsultanta to nieporozumienie - na start ok. najniższa krajowa po kilkunastu miesiącach jak sie zgłosisz 200-300 brutto więcej za UWAGA pare miesięcy.. Rozstrzelany grafik, praca zmianowa często w godzinach wieczornych, sprzęt używany przez kilka osób na jednym stanowisku, brak wolnych 2 weekendów w miesiącu(chyba ze weźmiesz urlop reszta weekendów w tym wypadku do roboty), przymusowe dyżury świąteczne, brak szkoleń które są w stanie nauczyć wspieranych systemów(dodamy Cie na telefon nauczysz się po miesiącu). Oczywiście nie ma przejrzystej ścieżki kariery(są przypadki gdzie ktoś chce przejść do innego działu a nie może bo nie ma kto go zastąpić i jest trzymany kilkanaście miesięcy), nie są oceniane Twoje umiejętności tylko zwyczajne podlizywanie. Zatrudniani są młodzi pracownicy zaraz po szkole średniej aby łatwo nimi można manipulować. Liderzy ServiceDesku to ludzie, którzy odbębnili swoje na konsultancie i zgłosili się na lidera w dobrym momencie by móc oglądać seriale bez konieczności odbierania telefonów, kiedy konsultanci odbierają telefony i robią zgłoszenia w międzyczasie, oni załatwiają swoje biznesy. Zakres pracy konsultantów to odbieranie telefonów, monitorowanie systemów, rozwiązywanie zgłoszeń, rejestracja maili, w tym wiedza na temat kilkunastu klientów ORAZ tytuł złotej rączki w firmie tzn. informatyk lokalny - zepsuje się komputer koleżance trzy pokoje dalej i jesteś zobowiązany go naprawić. Całkiem bogaty bagaż obowiązków jak na najniższa krajowa :) 30-60 telefonów na dzień od klientów to również norma w firmie, największe lizusy mają lepiej - najpierw telefon leci do innych, a oni mogą w między czasie robić zgłoszenia (żeby jeszcze to tak działało ) Jednym słowem układy i wszystko to czego w pracy być nie powinno, Ci którzy mają ciepłe posadki zaczynają robić teraz w portki, bo niedługo zostaną sami z wszystkimi obowiązkami. Firma nabrała klientów a pensje pozostały dalej na tym samym poziomie - głodowym. Jedyny benefit jakiego można doświadczyć to oliwa na święta od prezesa (brak premii świątecznej itd.), rozdawana każdemu z pracowników w jednym wydaniu skwitowana tekstem "naoliwcie się żebyście lepiej pracowali niż w poprzednim roku" podobno jest to corocznym standardem w firmie :) Na servicedesku brakuje rąk do pracy, kierownik prosi o wykonywanie nadgodzin wszystkich pracowników łącznie z tymi co pracują UWAGA pierwszy tydzień XD. Codzienne telefony w czasie wolnym z prośbą czy mógłby ktoś przyjść w nadgodziny są również standardem. Grafik się zmienia jak w kalejdoskopie ;) Reasumując, jeśli chcesz podjąć współprace z Exorigo-Upos, weź pod uwagę inne firmy na rynku. Szkoda czasu, mobbing, cwaniactwo, partnerstwo, układy, nawet przymierając głodem warto rozejrzeć sie na inne oferty. Opinie o pracodawcy również znikają na tej stronie tak szybko jak pracownicy którzy się tam zatrudnili :)

Edyta

@Byłypracownik, chcę Cię wyprowadzić z błędu i powiedzieć, że nie jestem pracownikiem Exorigo - Upo. Jako moderator forum gowork.pl działam niezależnie od firm i staram się pozyskiwać o nich aktualne informacje od użytkowników oraz m.in. pilnować merytorycznego toku prowadzonej przez nich dyskusji.

anonim

(usunięte przez administratora)

Byłypracownik

Edytka a Ty chyba z HR od Exorigo bo się tak angażujesz ale naprawdę nie warto za chwilę i Ty się zwolnisz naprawdę porażka podszywanie się pod niby nie pracownika i takie zaangażowanie w to co tutaj pracownicy byli i obecni piszą o ej firmie

Natal

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników? Może dowiem się jaka jest atmosfera?

Edyta

@zawirusowany, co natomiast mógłbyś powiedzieć o innych aspektach składających się na zatrudnienie w Exorigo - Upos? W oparciu o jaki rodzaj umowy współpracujesz z tym pracodawcą? Czy możesz liczyć na system premiowy lub podwyżki? Tymi informacjami z pewnością zainteresujesz osoby rozważające aplikowanie do tej firmy.

zawirusowany

w sumie to nie ma nic oprócz prywatnej opieki medycznej jeżeli chodzi o socjal ;)

Edyta

Czy firma Exorigo - Upos funkcjonuje normalnie i stwarza szanse zatrudnienia perspektywicznego? Czy nie występują jakieś nieprawidłowości na linii pracodawca-pracownicy? Czy w miejscu pracy atmosfera ma charakter partnerski i zawsze można liczyć na czyjąś pomoc? Myślę, że warto poruszyć te kwestie, bo mogą być ważne dla innych osób na forum.

Administrator

Coraz większa liczba firm zdaje sobie sprawę, jak ważne dla pracowników mogą być benefity pozapłacowe. Czy Exorigo - Upos sp.z o.o. jest takim przedsiębiorstwem?

Roman
@Administrator 08.06.2018 09:34

I po co takie głupie pytania, po tylu opiniach?

Anita

Praktycznie żaden dział nie odpowiada to pewnie trzeba zmienić pracę!!

Wiktor

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje?

Rozczarowany
@Wiktor 06.04.2018 18:08

Zalerzy na jakie stanowisko chcesz aplikować. Logistyka to porażka. Kadra zarządzająca to zbieranina dyletantów i oportunistów. Masz harować i cieszyć się że dostałeś wypłatę. Omijaj szerokim łukiem bo niedługo nie będzie miał tam kto pracować.

Administrator

Czy jesteście zadowoleni ze współpracy z firmą Exorigo - Upos sp.z o.o.? Co wpływa na Twoje postrzeganie tego przedsiębiorstwa?

Pracownik

Praca jak kazda inna, nie ma pospiechu i nikt nad glowa nie stoi. Dodatkowo możliwosc przyjscia na nadgodziny. Jezeli ktos chce pracowac to praca na pewno mu sie spodoba;)

zainteresowany

A jak praca na magazynie bo szukają (usunięte przez administratora) i nie wiem czy warto. Może ktoś z magazynu odpowie ?

Stefan

Hej, czy pan Jarosław dalej trzęsie magazynem?

anonymous
@Stefan 12.12.2017 12:41

Nie ma już Jarosława od dawna, Exorigo to firma z branży IT a Wy tu cały czas o tym magazynie...

Ondrek

I kolejny raz negatywne opinie zostają usuwane ! To chyba mówi wszystko na temat tej firmy. Dziękuje dobranoc

EX niewolnik

Nikomu nie polecam tej firmy... omijać szerokim łukiem !!!! zero szkoleń, zero podwyżek, zero szacunku dla ludzi... Szefostwo najwyższego szczebla to psychopaci... traktujący pracowników jak maszynki do robienia kasy, jak niewolników !!! najgorsza firma w jakiej kiedykolwiek pracowałem !!! panuje stały wyścig szczurów... uciekajcie !!!

Magazyn

Jest nowe ogłoszenie o pracę do magazynu - Gliwice. Warto ?

Zostaw opinię o Exorigo - Upos sp.z o.o. - Knurów

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Exorigo - Upos sp.z o.o.