E-Point S.A.
2 58 34 5 1

Opinie o E-Point S.A.

Filtruj opinie po kryteriach:

widze
 Opinia

firma to uklad zamkniety , nic sie tam nie da nauczyc , pensje glodowe , brak awansow , robienie kasy na klientach , zarzad zgarnia do prywatnej kieszeni ponad 80 proc kasy

Pomocna?
TakNie1
Marek (były członek zarządu)
 Opinia
@widze 18.06.2019 15:59

Szanowny Panie/Pani, Nie wiem czy jest Pan/Pani obecnym pracownikiem, czy tylko odrzuconym kandydatem ale pozwolę sobie ustosunkować się do poszczególnych zarzutów: > firma to uklad zamkniety , Prowadzimy regularne rekrutacje z jawnymi kryteriami i regularnie przyjmujemy pracowników, co może Pan sprawdzić w naszym profilu na LinkedIn, więc chyba jednak można się do nas dostać... > nic sie tam nie da nauczyc , Można sprawdzić na LinkedIn na profilach naszych byłych pracowników że po odejściu z naszej firmy dostają się do innych renomowanych i większych firm, więc chyba jednak odchodząc od nas są pozytywnie doceniani... > pensje glodowe , Stawki są jawne w ogłoszeniach. Stawki osób technicznych są zbliżone do stawek rynkowych, przynajmniej wg. Sedlak&Sedlak, więc raczej nie są głodowe... > brak awansow , Kryteria awansów osób z pionów technicznych są jawne, ewaluacje są regularne, zasady są przestrzegane, a ewentualne odstępstwa jeżeli się zdarzają to marginalnie... Ponownie zapraszam do przejrzenia historii zatrudnienia w profilach naszych pracowników na LinkedIn, można znaleźć tam historie awansów. > robienie kasy na klientach , Hmmm... A czy nie do tego służy firma? Jeżeli nie na klientach, to czy na pracownikach albo Urzędzie Skarbowym? > zarzad zgarnia do prywatnej kieszeni ponad 80 proc kasy Z całą pewnością zaprzeczam :-) Jeżeli chciałby Pan/Pani żeby ta negatywna opinia była konstruktywna, to sugerowałbym opisanie konkretnych i możliwych do uzasadnienia konkretów, począwszy od stanowiska którego uwagi dotyczą.

Pomocna?
Tak1Nie
widze
 Opinia
@Marek (były członek zarządu) 19.06.2019 18:11

tak , warunki pracy sa skandaliczne

Pomocna?
TakNie1
Marek (były członek zarządu)
 Opinia
@widze 19.06.2019 18:44

> tak , warunki pracy sa skandaliczne Nadal uważam że to mało merytoryczne zastrzeżenie. Gdyby Pan/Pani chciał kontynuować ten temat, to zapraszam do kontaktu prywatnego, chętnie posłucham zastrzeżeń.

Pomocna?
Tak1Nie
WSZYSTKO WIDZE
 Opinia
@Marek (były członek zarządu) 19.06.2019 18:11

panie byly czlonku pana odpowiedz na moje zarzuty, jak kazdy widzi, okazala sie przedszkolakowym "nie, to ty jestes glupi!" prosze zatem o nastepujace informacje: 1. jakie dzialania zostaly zaplanowane badz beda podjete do konca lipca 2019 na rzecz komfortu pracy pracownikow? czy i kiedy beda zainstalowane klimatyzatory w pokojach pracy biurowej i dostep do zimnych napojow wobec obecnych lokalnych temperatur? 2. jakie dzialania zostaly zaplanowane badz beda podjete do konca lipca 2019 wobec panujacego w firmie nepotyzmu? czy i kiedy osoby zatrudnione po znajomosci na wysokie stanowiska, a nie posiadajace stosowynych kompetencji ani doswiadczenia beda w trybie pilnym zwolnione celem zatrudnienia osob kompetentnych i z odpowiednim doswiadczeniem na te same stanowiska? 3. jakie dzialania zostaly zaplanowane badz beda podjete do konca lipca 2019 wobec zatrudniania i placenia ogromnych pieniedzy na osoby z osobowosciami dyssocjalnymi a zatrudnionymi w firmie gdzie osoby takie sa spolecznie uciazliwe a czesto niebezpieczne szczegolnie w sytuacji kiedy otrzymuja nienaleznie duze ilosci pieniedzy ktore moga wydawac na dzialania kryminalne albo niekoniecznie zbiezne z interesem spolecznym? 4. jakie dzialania zostaly zaplanowane badz beda podjete do konca lipca 2019 wobec calkowitego braku umiejetnosci rekrutacyjnych u zarzadu i nauczenia tegoz zarzadu szacunku do kandydatow ktorzy posiadaja ogromne doswiadczenie i wiedze a ktorzy sa traktowani jak odchody w przereblu? 5. jakie dzialania zostaly zaplanowane badz beda podjete do konca lipca 2019 wobec zanizania pensji specjalistow i menedzerow nizszego szczebla przy ekstremalnie wysokim ich oblozeniu praca i obowiazkami przy rekrutacjach na te stanowiska?

Pomocna?
Tak1Nie
WIDZE WIECEJ
 Opinia
@Marek (były członek zarządu) 19.06.2019 18:11

a jeszcze dodam ze jezeli mysli pan ze firma jest od robienia kasy na klientach czy dla zysku to nie ma pan ani wyksztalcenia zarzadczego do prowadzenia firmy dlatego pewnie jest pan bylym czlonkiem albo nic sie pan nie nauczyl w zw z wyzej wymienionym wyksztalceniem wobec czego nie powinien pan piastowac zadnej roli zarzadczej

Pomocna?
Tak1Nie
Rafał
 Opinia

Umówiono mnie na spotkanie na konkretną godzinę, po czym dostałem maila potwierdzającego spotkanie na inną godzinę. (usunięte przez administratora) Biorą się za projekty w których nie są w stanie wyrobić się czasowo. Za 10 000 brutto na umowę o pracę jako PM dostajesz 10 małych projektów lub kilka dużych. (usunięte przez administratora) Z rozmowy wynikało że bez zająknięcia przyjmują wycenę czasową projektów wykonaną przez programistów a potem mają problem z realizacją projektów w zadanym czasie. Nawet najgorsze firmy na rynku wiedzą że tak się nie robi.

Pomocna?
Tak8Nie4
Pracownik e-point
 Opinia
@Rafał 27.05.2019 18:16

W swoich wypowiedziach (tej i w innym komentarzu) łączy Pan różne rekrutacje na odmienne stanowiska. Odnosi się Pan do rekrutacji na stanowiska PM i do działu finansowego, a CTO nie bierze udziału w żadnej z nich. Trudno uznać tę opinię za wiarygodną, tym bardziej, że zawiera ona emocjonalny, personalny atak na pracowników naszej firmy. Dyskusja z takim osądem nie jest możliwa.

Pomocna?
Tak1Nie4
życzliwy
 Opinia
@Pracownik e-point 03.06.2019 12:45

zwykle jest tak że jak się nie ma nic mądrego do powiedzenia to się milczy pozdrawiam

Pomocna?
Tak5Nie1
agata
 Opinia

warto też wspomnieć, że firma prowadzi politykę wmuszania poczucia winy, mobbing i manipulację

Pomocna?
Tak7Nie2
ZNAWCA
 Opinia
@agata 02.06.2019 06:09

czyli standardowa polska firma ktora zatrudnia nie wiedzac jaki projekt bedzie zlecac i od kogo czyli bierze sie ludzi pod projekty ktorych nie ma a potem dopasowuje co zwykle konczy sie katastrofa wcale sie nie dziwie ze biznes sie kreci i jest napedzany bo zarzad zgarnia ponad 2/3 kasy za projekty a biedni programisci sa zmuszani do robienia tego czego nie umieja i nie chca robic za pieniadze z ktorych nie sa w stanie zaoszczedzic mysle ze kazdy ktory tu kandyduje powinien sie gleboko zastanowic bo nie dostanie zadnych referencji albo bardzo kiepskie a przede wszystkim nie zwiazane z zadnymi realnymi tresciami jakie wypracowal w firmie

Pomocna?
Tak1Nie
gruszki_na_wierzbie
 Opinia

Podczas rozmowy bardzo mocno starają się przegadać kandydata, zupełnie nie interesując się jego kompetencjami, spora część rozmowy to prowokacje. Brak jest normalnej rozmowy na poziomie. Nie dają dojść do głosu, przerywają wypowiedzi kandydata i zadają pytania dotąd aż uda im się wmówić kandydatowi niekompetencję, błędnie zresztą. Celem rozmowy jest próba sprowadzenia kandydata do parteru, a potem pokonanie doświadczeniem zdobytym w buractwie lub wyprowadzenie z równowagi, żeby móc go wykorzystać albo zmusić do powiedzenia czegoś błędnego. Rozmowa prowadzona jest maksymalnie szybko żeby nie wyszły niekompetencje menedżerów.

Pomocna?
Tak7Nie3
miloByByło
Nazwa działu: IT
 Opinia

Witam Czy ktoś z obecnych próbował dostać się do e-point na młodszego programistę lub stażystę. Jak wygląda rozmowa rekrutacyjna? Czy warto aplikować? Czy każdy dostaje feedback niezależnie od wyniku? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Pomocna?
TakNie
B.
 Opinia
@miloByByło 13.03.2019 22:54

Aplikowałem na junior java developera. Najpierw test, a potem rozmowa. Podczas rozmowy pojawiło się zadanie do wykonania. Rozmowa była jak najbardziej merytoryczna. Feedback po rekrutacji otrzymałem. Myślę, że warto aplikować, kolega był na praktykach a następnie otrzymał stanowisko juniora.

Pomocna?
Tak4Nie2
Anna
 Opinia

Samo ogłoszenie na Finance Team Leadera sprawiło, że nie tylko nie miałam ochoty tam kandydować (mimo że spełniam wszystkie wymagania), a nawet weszłam tu poczytać opinie i postanowiłam podzielić się własną. Nie wiem jak reszta firmy, ale autor np tego fragmentu "poszukujemy osoby umiejącej połączyć asertywność w stosunku do zarządzanego zespołu z realizowaniem powierzonych jej zadań." to ktoś z kim na pewno nie chciałabym pracować. Już w ogłoszeniu pokazuje swoje podejście do zespołu, brak szacunku i zaufania. Od razu nastawia potencjalnego przełożonego i zespół przeciwko sobie. A jednocześnie oczekuje się posłusznego wykonywania zadań "z góry", czyli szukają bata na pracowników. Na samą myśl, że autor/ka tego zdania to być może przyszły przełożony poczułam dreszcze. W życiu nie widziałam w żadnym ogłoszeniu tak okropnego tekstu i tak wiele mówiącego o podejściu do pracowników. Nie wiem czy pisał to ktoś kto zarządza działem czy też ktoś z rekrutacji, nie wiem czy to dotyczy całej firmy czy tylko tego działu, ale osoba, której przyszło do głowy żeby coś takiego napisać nie powinna mieć żadnego kontaktu z zatrudnianiem ludzi ani być niczyim przełożonym. Wg nazwy stanowiska szukają lidera, który powinien mieć predyspozycje do stawania na czele zespołu i sprawiać, że ludzie chcą z nim pracować. Treść ogłoszenia świadczy o tym, że ktoś zupełnie nie rozumie roli lidera i pomylił go z poganiaczem (usunięte przez administratora). Bardzo współczuję pracownikom.

Pomocna?
Tak11Nie2
majeranek
 Opinia

6500 brutto za PMa. I to na cały etat! Niesamowite jak można mieć tak rozbudowaną bezczelność, żeby na takim stanowisku proponować pieniądze, z których osoba z podanymi w wymaganiach kompetencjami nie będzie w stanie nic zaoszczędzić. Szczerze? Firma która płaci mniej niż 13k brutto już trochę robi dobrą minę do złej gry bo wie, że poniżej 12k brutto nie płaci się PMom. Jeżeli ktoś lubi rodzinne atmosfery to może się tu odnajdzie, ja na szczęście mam trochę większe ambicje w życiu i wolę mieszkać we własnym mieszkaniu a nie kohabitować się z obcymi ludźmi tylko po to żeby mi w życiu było fajnie. Jak ktoś chce zapytać o ambicje, to moją ambicją jest zwiedzić trochę świata, a nie siedzieć z tymi samymi ludźmi w tych samych tematach, w tym samym miejscu, za te śmieszne kwoty które proponują.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Anna
Nazwa działu: HR
 Opinia
@majeranek 01.02.2019 13:14

Dziękujemy za podzielenie się opinią na temat procesu rekrutacji. Rekrutacja w e-point SA jest transparentna, szanujemy czas kandydatów – dlatego też ujawniamy widełki wynagrodzenia w ogłoszeniach. Kwota, która pojawia się w ogłoszeniu o pracę jest bazą wyjściową. Co do drugiej części komentarza- owszem, traktujemy naszą firmę jak dom, a współpracowników jak rodzinę. Proszę uwierzyć, że nasi pracownicy mają bardzo duże ambicje życiowe- zapraszam do zapoznania się z naszą stroną internetową :)

Pomocna?
Tak3Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
XD
 Opinia
@Anna 11.02.2019 14:14

@Anna, rodzinna atmosfera bo pracuje tutaj rodzina kierowników/managerów/zarządu etc?

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
filemon
 Opinia

Swoje żale można wylewać w innym miejscu. Może czasami lepiej kogoś nie zatrudnić ?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marzena
 Opinia

@Witek, a czego konkretnie chciałbyś się dowiedzieć o pracy w E-Point? Myślę, że warto zadać dość szczegółowe pytania. Na jakim stanowisku chciałbyś podjąć pracę w tej firmie? @jan, możesz powiedzieć coś więcej? W tym momencie Twoja opinia jest bardzo ogólna i lakoniczna - niewiele takie wypowiedzi mówią osobom chcącym podjąć pracę w E-Point. Czy mógłbyś podjąć takie kwestie jak forma umowy, socjal dla pracowników, atmosfera?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
jan
 Opinia

Dobra firma.

Pomocna?
Tak3Nie
Administrator
 Opinia

Czy ktoś wie, jak aktualnie prezentuje się e-point S.A. na tle innych przedsiębiorstw? Może okazać się to cenną informacją dla osób mieszkających w Warszawa i okolicach oraz poszukujących zatrudnienia.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia

Podzielam opinię "3_na_rękę", aplikowałem na stanowisko młodszego testera w wymaganiach było: podstawowa znajomość języka Java i mile widziana znajomość SQL-a, po rozmowie telefonicznej zapraszają na prawie dwugodzinny test w którym są pytania z zaawansowanej javy i sql-a. Test który zdawałem miał 22 strony i łącznie ok 45 pytań. Co najciekawsze, że w ofercie jest: wynagrodzenie 4200 zł – 5000 zł brutto miesięcznie, formę zatrudnienia: "do ustalenia", co jest nie prawdą zatrudniają na umowę zlecenia i wynagrodzenie 4200 brutto bez możliwości negocjacji. Jest wiele firm w Warszawie które oferują więcej i zadają mniejszą ilość pytań z znajomości języka programowania.

Pomocna?
Tak43Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Anna
 Opinia
@anonymous 21.12.2017 20:59

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Rzeczywiście test jest wymagający, jednak od kandydatów na Młodszego Testera oczekujemy wypełnienia około 40-50%. Podawane przez nas widełki wynagrodzenia są jak najbardziej prawdziwe, jednak wynegocjowane finalne wynagrodzenie i forma zatrudnienia zależą od umiejętności i doświadczenia konkretnego kandydata. Jeśli mogę rozwiać jeszcze jakieś wątpliwości, zachęcam do kontaktu: https://www.linkedin.com/in/annakusa/

Pomocna?
Tak8Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
3_na_rękę
 Opinia

Firma E-point na stanowisko Młodszy tester automatyczny wymaga gruntownej znajomości technologii programistycznych, głównie Javy. Nie byłoby w tym jeszcze nic szokującego gdyby nie to, że "podstawowa umiejętność programowania w języku Java" z ogłoszenia oznacza tutaj zaawansowaną znajomość frameworków, np. Spring, co jest drobiazgowo weryfikowane podczas spotkania rekrutacyjnego. Ogółem- test z wiedzy o Javie i automatyzacji jest bardzo szczegółowy i nieadekwatny do stanowiska- wielu programistów z minimum 2-3 letnim doświadczeniem miałoby problem ze zdobyciem minimum 40- 50% punktów. Początkujący tester automatyczny nie ma najmniejszych szans aby sobie z nim poradzić. Kolejna sprawa to długość spotkania rekrutacyjnego - łącznie ok 3 godzin, co jest zdecydowaną przesadą. I ostatnia sprawa: wynagrodzenie. Jest śmiesznie niskie, żeby nie powiedzieć, że wręcz żenujące jak na Warszawę. 3 tys zł na rękę dla osoby z dobrą znajomością Javy + technologie webowe i Selenium + inne- to niepoważna oferta. Poniżej średniej krajowej- to pensja adekwatna dla testera manualnego, tzw. klikacza, który z programowaniem czy SQL-em nie miał żadnego doświadczenia. Nie wiem, czy ktokolwiek z moich znajomych podjąłby się nauki programowania (minimum kilkaset godzin solidnej nauki i pisania kodu aby zrozumieć same podstawy) za takie pieniądze, bo ja na pewno nie !!! Nikomu nie polecam do nich rekrutować- stracicie tylko mnóstwo cennego czasu.

Pomocna?
Tak51Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Anna
 Opinia
@3_na_rękę 23.05.2017 18:56

Dziękujemy za podzielenie się opinią na temat procesu rekrutacji. Test, który mają do rozwiązania kandydaci na Młodszego Testera Automatycznego rzeczywiście trwa 2 godziny, składa się z 2 części: dotyczącej Javy oraz części dedykowanej testom. Test jest wymagający, ale aby kandydat na Młodszego Testera przeszedł do kolejnego etapu rekrutacji wystarczy, że uzyska ok 40-50% punktów. Ten test niekiedy pozwala nam wyłonić osoby o wyższych umiejętnościach i zdarza nam się na jego podstawie proponować kandydatom inne stanowiska lepiej dopasowane do ich wiedzy. Szanujemy czas kandydatów - ujawniamy widełki wynagrodzenia w ogłoszeniach, dzięki czemu kandydat może zdecydować czy proponowana kwota jest dla niego w porządku. Spotkanie rekrutacyjne z HR trwa pół godziny, a rozmowa z menedżerem i dodatkową osobą z zespołu - zazwyczaj około godziny - czas jej trwania zależy od obu stron. Zależy nam na tym, by każdy nowy członek zespołu został z nami na długo, dlatego uważamy, że warto, by obie strony poświęciły czas na początku i dobrze się poznały, nim podejmą decyzję. Dzięki temu 92% pracowników e-point deklaruje, że jest zadowolona ze stabilności zatrudnienia w firmie (badanie przeprowadzone w maju 2017). Jeśli mogę rozwiać jeszcze jakieś wątpliwości, zachęcam do kontaktu: https://www.linkedin.com/in/annakusa/

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia

A wszystkie wcześniejsze opinie powinny się chyba znaleźć w relacjach z rozmów kwalifikacyjnych. Z żadnej z nich nie wynika, że autorzy mieli okazję poznać firmę jako pracodawcę.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
whosright
 Opinia
@Pracownik 26.03.2018 21:58

Najwidoczniej niskie płace i ciężkie rozmowy kwalifikacyjne nie dostarczają wam nowych pracowników, sama stara kadra i stare myślenie w stylu betonu partyjnego.

Pomocna?
Tak22Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia
@Pracownik 26.03.2018 21:58

Pudło :) co miesiąc zatrudniamy nowe osoby. Niektórzy jakoś sobie radzą z tymi bardzo trudnymi testami ;) Nikt nie powiedział, że trzeba z nich mieć wynik 100%

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia

Widzę, że są tu opinie tylko od osób, które kandydowały, ale nie rozpoczęły pracy, więc przyda się opinia kilkuletniego pracownika. Nie bez powodu wiele osób pracuje w e-point kilka-kilkanaście lat. Atmosfera jest wyjątkowa, ludzie się lubią. Spędzamy razem czas również po pracy. Mamy też dofinansowanie do różnych aktywności i wspólnych wyjść typu trampolny, strzelnica, escape rooms, teatr, piłka nożna, siatkówka, a nawet wyjazdy żeglarskie i na narty. Ale przede wszystkim - zwykle firma daje możliwość rozwoju w wybranym kierunku. Wiele osób zaczynało na zupełnie innych stanowiskach niż jest teraz. Wiele zależy na pewno od przełożonego, ale większość to fantastyczni ludzie. A z prezesem można pogadać w firmowej kuchni przy obiedzie czy kawie. Jeśli szukacie miejsca, które nie będzie tylko pracą od-do, gdzie będziecie traktowani jak ludzie-koledzy i koleżanki, a nie "Zasoby ludzkie" to aplikujcie- będziecie zadowoleni :)

Pomocna?
Tak8Nie1
Administrator
 Opinia

Czy są na forum użytkownicy, którzy sami szukali odpowiedzi na własne pytania? Jeżeli znacie jakieś odpowiedzi na pytania odnośnie pracy w e-point S.A. to moglibyście podzielić się nimi z innymi użytkownikami?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
4ree3sd
 Opinia

Strata czasu. Podpisuję się pod opiniami @3_na_rękę i @koder, nic dodać nic ująć. Ostatnio scedowali szukanie jelonków na agencję rekrutacyjną T***ica, bo bezpośrednio nie ma chętnych - życzę powodzenia.

Pomocna?
Tak34Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
koder
 Opinia

Kiepska płaca, nieadekwatne do stanowiska wymagania (szukamy człowieka orkiestry), aroganckie HR z kijem w de, niejasny system wynagradzania, GIGANTYCZNA hipokryzja - całe krótkie podsumowanie.

Pomocna?
Tak40Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
admin
 Opinia

Dobrze zarabia się w e-point S.A.? Wiesz jakie warunki oferuje firma? Napisz w komentarzu!

Pomocna?
Tak19Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o E-Point S.A. - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej