WROSYSTEM DEUTSCHLAND WARSZAWA

Benefity

Jak wygląda rekrutacja

Oferty pracy

#Wroteam

5. Opinie o WROSYSTEM DEUTSCHLAND WARSZAWA Sp. z o.o.

Opinie o WROSYSTEM DEUTSCHLAND WARSZAWA Warszawa

Nie przegap nowości o WROSYSTEM DEUTSCHLAND WARSZAWA Sp. z o.o.!

pracownik pełna parą

17.02.2022 19:50

witam jestem zainteresowany współpracą jakie są obecne stawki dla elektryka z doświadczeniem ?

18.02.2022 07:22

Prosimy o kontakt z naszymi rekruterami w sprawie aktualnej oferty pracy pod nr telefonu: 660588071 oraz 662464241. Pozdrawiam serdecznie.

20.12.2021 10:20

Jak wyglądał proces rekrutacyjny w firmie WROSYSTEM DEUTSCHLAND WARSZAWA Sp. z o.o. na stanowisko Brygadzista? Podziel się swoją opinią.
    Olimpijczyk

21.01.2022 19:31

Rekrutacja polega na tym trzeba się zwolnić a ponownie przyjemną Cie na prowadzącego taki są standardy w firmie Wro
    Cichy

27.11.2021 12:29

Jestem pracownikiem WRO od 14 miesięcy. Wcześniej pracowałem przez 6lat w Elektromontazu i uważam ze wro to inna liga. Jest tu masa kontraktów praca jest non stop. Kasa zawsze 10. Jest pare aspektów do poprawy, takich jak zakwaterowanie kontakt z biurem ale uważam ze to pożądny pracodawca.
    nie_chcę_ujawniać

19.11.2021 22:29

Pracuję nie długo. Firma jest podwykonawcą niemieckiej firmy, gdzie jest inna osoba zlecająca zadania naszemu prowadzącemu. Niestety w ekipie której jestem, osoba prowadząca, tzw. brygadzista, to młoda osoba, którą wprowadza więcej chaosu w pracy, niż nią kieruje. Ponadto, swój brak doświadczenia w prowadzeniu grupy i organizacją pracy, zwala na często wymyślone winy pracowników, przez co powstają niezgody i odsyłania pracowników do domu. Brak jest odpowiedniej komunikacji, a pracownik musi się domyślać co brygadzista miał na myśli. Po konkretne prace lub pytania lepiej zwrócić się do osoby z firmy dla której pracujemy, niż do własnego prowadzącego. Mam odczucie, że brygadzista nabija się z pracownika, niż poważnie porozmawia o pracy i o ewentualnych problemach. Nie wyjaśnia, nie tłumaczy, nie nakierowuje, a później chodzi i wyszukuje co niby zostało źle wykonane. Niestety muszę przyznać, że jest to nieodpowiednia osoba, do kierowania jakakolwiek grupą ludzi. My nie musimy się lubieć, ale powinienem codziennie otrzymać dyspozycję i na tej podstawie być oceniany. Do każdej pracy, pomimo doświadczenia, osoba prowadząca powinna upewnić się, czy odpowiednie narzędzia (nie wspomnę o ich braku) zostały pobrane i czy wszystko jest jasne. Uważam, że ta osoba może tylko świadomie popsuć opinie pracownika w oczach firmy, niż zbudować odpowiednią grupę fachowców. Ja nie potrzebuje "pucować" się brygadziście, aby zachować pracę, a potrzebuję abym był oceniany za chęci do pracy i jakość wykonania z odpowiednim podejściem do realnego czasu jaki potrzebny jest do wykonywania poszczególnych prac. Inna ocenę mogę wystawić po przepracowaniu jakiegoś czasu. Póki co, to praca jak praca oprócz powyższego.
    George

02.07.2021 15:58

Kasa zawsze na czas, zawsze można się dogadać w każdej sprawie, firma zawsze pomoże w każdej sytuacji, bardzo fajni ludzie pracujący w biurze, super atmosfera, jak trzeba szybko załatwić jakiś temat to każdy daje z siebie 120% i pomaga innym.
    Majk

02.07.2021 16:28

Potwierdzam. Ludzie extra, pomocni. Polecam WRO.

13.11.2021 11:29

Myślę że na początku pracownik jest mocno nie doinformowany. Pani rekrutująca nie objaśnia szczegółów wynagrodzenia, np. czy składki emerytalne są odprowadzane, na jakie świadczenie można liczyć w przypadku wypadku w pracy, na wszystkie pytania dot. warunków pracy ma odpowiedzieć majster, który organizuje pracę. Za czas dojazdu do pracy a jest to często ponad 10 godzin nie ma wynagrodzenia, diet nie ma również. W reklamie dot. rekrutacji obiecują 15- 20 tys. , co średnio miesięcznie jest bardzo ciężko wyrobić, a trzeba pracować grubo ponad 200 godzin i nie zjeżdżać do domu. Myślę że na początku jest to kwota nieosiągalna, gdyż stawki godzinowe nie są oszałamiające, a codzienny dojazd do pracy to ponad godzinę w jedną stronę. Niby firma OK, ale za dużo niewiadomych.
    Vasyl

09.09.2021 18:06

Czy firma zatrudnia obcokrajowców?

14.09.2021 08:56

W obecnej chwili nie zatrudniamy obcokrajowców, ale to może zmienić się w każdej chwili. Proszę dowiadywać się u naszych rekruterów pod nr telefonu: 660588071 oraz 662464241. Pozdrawiam serdecznie.
    shado

06.09.2021 13:00

Witam czy weo sytsem płaci za zwolnię lekarskie L4

07.09.2021 03:29

Tak w naszej Firmie są wypłacane zasiłki chorobowe. Pozdrawiamy.
    1999

23.08.2021 10:14

Pytanie czy praca jest z Polakami i czy dużo trzeba używać języka niemieckiego w komunikacie czy można po polsku ? ????

23.08.2021 10:46

U nas pracuje się w polskiej grupie pracowników i nie wymagamy znajomości języka niemieckiego. Jeśli jednak ktoś dysponuje taką umiejętnością, to jest to dodatkowy atut w trakcie rekrutacji. Pozdrawiamy serdecznie.

27.08.2021 09:21

W obecnej chwili nie zatrudniamy pracowników bez doświadczenia, natomiast podaję numery telefonów do naszego działu rekrutacji, gdzie można uzyskać na bieżąco informacje kogo i na jakich warunkach zatrudniamy, być może niedługo będziemy zatrudniać również osoby bez doświadczenia. Numery telefonów do rekrutacji: 660588071 oraz 662464241
    Mat

26.08.2021 09:49

Witam... czy bez doswiadczenia jako pracownik w Panstwa branzy jest mozliwosc dostania pracy?
    piotr

21.08.2021 16:18

poszukujecie moze pomocnikow elektryka Z checia bym aplikowal

23.08.2021 10:41

Tak poszukujemy pomocników elektryka, podajemy numery telefonów do naszego Działu Rekrutacji: 660588071 oraz 662464241 zapraszamy do aplikowania. Pozdrawiamy serdecznie.
    Yorg Ming

01.07.2021 20:11

Witam. Proszę o kontakt. Jestem zainteresowany,jestem elektrykiem. Z poważaniem. Jerzy Piotr Mingielewicz.

02.07.2021 08:23

W związku z Pana zapytaniem podajemy numery telefonów do naszego Działu Rekrutacji: 660588071 oraz 662464241 Pozdrawiamy serdecznie.

06.06.2021 14:56

Jakie jest podejście kierownictwa do pracowników w WROSYSTEM DEUTSCHLAND WARSZAWA Sp. z o.o.?
    Olimpijczyk

11.06.2021 20:00

Kogo w Worsystem nazywamy kierownikiem proszę sprecyzować
    Emil

28.06.2021 19:32

Dobre.
    Heniek

28.06.2021 18:28

Polecam ! Przelew na czas a to jest dla mnie najważniejsze.
    Jacek

28.06.2021 11:51

Tą firmę polecam, musiałem odszedłem bo się przebranżowiłem,ale takiej atmosfery, opieki na starcie nigdzie nie doświadczyłem, do tego dobra kasa, niezłe kwatery.
    Włodzio

25.06.2021 11:11

Czy firma prowadzi nabór do pracy. Jestem elektrykiem.

25.06.2021 11:38

Szanowny Panie obecnie firma prowadzi bardzo szeroko zakrojoną kampanię rekrutacyjną na stanowisko "Elektryk praca w Niemczech" w internecie, a od poniedziałku 28 czerwca 2021 również w telewizji. Jeśli jest Pan zainteresowany pracą w naszej Firmie, to podaję telefon do naszego Działu Rekrutacji 660588071, tam uzyska Pan niezbędne informacje dotyczące zatrudnienia. Pozdrawiamy serdecznie.
    Janek

23.06.2021 14:53

Ja pracuję już dwa lata i jestem zadowolony. Kasa dobra, praca przez cały rok, ludzie fajni, zjazdy regularne. Super firma polecam
    Tomek

21.06.2021 19:01

Niezła firma. Ja nie narzekam. Zarabiam dobrze, sprzęt do pracy ok, kwatery też w porządku. Praca jest więc oby tak dalej.
    Seba

21.06.2021 15:25

Też byłem na Kolonii, zjazdy były na czas i z góry zaplanowane. Stawki dobre, Też jestem zadowolony.
    Jarek Kolonia

21.06.2021 15:21

Robota bez przerwy, kasa na czas, warunki na kwaterach dobre. Ja nie narzekam.

26.05.2021 14:34

Polecam. Bardzo fajna firma, dobre wynagrodzenie, możliwość rozwoju.

26.05.2021 14:37

Potwierdzam! Pracuję we WROSYSTEM już 6 lat i jestem bardzo zadowolony.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w WROSYSTEM DEUTSCHLAND WARSZAWA?

Kontakt - WROSYSTEM DEUTSCHLAND WARSZAWA Sp. z o.o.

ul. Jesionowa 1 02-073 Warszawa

Branża główna: Instalacje budowlane
    1970

23.05.2021 20:15

Pozdrowienia dla 1970
    Zbyszko z Bogdana

29.04.2021 08:38

Czy firma Wrosystem pozwala swoim pracownikom na podróże autami firmowymi w celu odwiedzin w weekendy?A co z pandemią?
    1965

14.05.2021 19:04

Pozdrawiam 1965r

14.09.2020 08:04

Czy firma korzysta w tych trudnych czasach (covid-sars2) z publicznych środków transportu -dowożąc swoich pracowników wykorzystując firmy przewozowe (Polska-Niemcy) np."Sindbad"itp ,czy realizuje przewozy we własnym bezpiecznym zakresie(własne środki transportu )?.
    Niezadowolony

18.01.2021 15:19

Wiekszego klamstwa nie znam. Pracownicy jezdza wlasnymi samochodami i nie otrzymuja ani grosza za transport od zeszlego roku bo firma sie zaslania pandemia.
    Obrońcy pracownik

17.03.2021 16:30

ja tam zawsze dostaje zwrot jak jadę prywatnym, choć rzadko bo zazwyczaj służbowymi samochodami jedziemy/wracamy
    Niezadowolony

26.02.2021 13:35

Firma zasłania się pandemią ( twierdzą że mają duże koszta związane z testami itd) aby nie wypłacać zaległych pieniędzy za premie z tamtego roku. Pomimo tego że pracownik wywiązał się ze wszystkich punktów dotyczących uzyskania premii kwartalnej.(usunięte przez administratora)

04.03.2021 10:23

Szanowny Panie, najlepszym rozwiązaniem odnośnie wyjaśnienia opisanej przez Pana kwestii będzie kontakt z naszym biurem. Pozdrawiamy.

25.02.2021 15:02

Na jakie narzędzia pracy może liczyć pracownik w Wrosystem Deutschland Sp. z o.o.?

03.03.2021 15:07

Szanowny Panie, o wszystkim informujemy podczas rekrutacji na dane stanowisko. Pozdrawiamy.

22.12.2020 20:46

6,5 euro do 9 euro, 12h w robocie, po trzech w pokojach, jak to czytam to WYĆ mi się chce. (usunięte przez administratora)
    Krzychu

24.09.2020 07:58

Miałem chęć aplikowania do tej firmy na stanowisko elektryka ale po przeczytaniu całej masy negatywnych opinii zrezygnowałem . zwłaszcza czas pracy po 12 godzin i w sobotę 11 zrobiły na mnie wrażenie . ludzie są czasami naprawdę (usunięte przez administratora) do tego 3 osobowe pokoje . masakra szkoda ze nie dziesięcio
    Berliner

27.10.2020 18:39

Witam,ja tak samo, nawet mnie podkusiło żeby zadzwonić.Dobrze że są takie serwisy i ludzie dzielący się swoimi doświadczeniami inaczej można wpakować się na minę.Teraz będzie wzmożone łowienie jeleni przez tego typu firmy ze względu na tą pandemię...

29.10.2020 13:20

Szanowny Panie, rekrutację w naszej firmie przeprowadzamy wtedy, kiedy potrzebujemy ludzi do pracy na nowych projektach. Pozdrawiamy i życzymy Panu wszystkiego dobrego.

23.10.2020 23:34

Witam chciałbym podzielić sie moja negatywną opinia na temat WRO-SYSTEM. Po pierwsze Umowa na rok bez okresu wypowiedzenia. Podpisujecie przed podpisaniem umowy taki załącznik ze możecie zostać zwolnieni bez okresu wypowiedzenia-minus. Po drugie stawki mhhm śmieszne a wymagania z kosmosu dla pomocnika elektryka jak i elektryka od 6,5euro do 9 euro netto w zależności od kwalifikacji w umowie macie 11,40brutto.Gdzie w niemieckiej firmie macie na początek diety i wyższa stawkę (usunięte przez administratora) Po czwarte brak diet i ekwipunku za urlop mimo ze Niemcy płaca firmie Wro system diety dla każdego pracownika Po piąte bardzo dużo godzin do wyrobienia jezeli dla kogos 250godzin w miesiącu to mało uwieście będziecie czuc zmęczenie i będziecie styrani jak koń po westernie. Po szóste nie pokazujcie ze potraficie lepiej robić od stałych pracowników na pewno to ich zainteresuje ze lepiej robicie bedziecie wtedy do ostrzału. Firma dobra na początek aby sie sprawdzic i szukac innej pracy w niemieckiej firmie.Sam pracuje w takiej mam wszystko i nie robie po 250 godzin tylko max 180 i więcej zarabiam jak u nich za 250godzin. Pozdrawiam

28.10.2020 10:49

Szanowny Panie, rynek pracy daje pracownikowi, jak również pracodawcy możliwość wyboru. Pan podjął decyzję o zmianie miejsca pracy i w pełni to szanujemy. Życzymy Panu wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy.
    Janusz za 9 ojro

04.10.2020 23:15

Podzielam pani opinie pani Agnieszko. Ja też miałem styczność z tą firmą i zauważyłem mnóstwo uchybień i wiele nieścisłości z ich strony a próby merytorycznych dyskusji i wyjaśniania ewentualnych błędów spełzały na niczym bo argumentów po stronie firm WRO i ich spółek-córek brak.

07.10.2020 15:57

Szanowny Panie, Jeżeli pojawiają się jakiekolwiek pytania co do naszej codziennej pracy - staramy się rzeczowo i skrupulatnie na nie odpowiedzieć. Jesteśmy otwarci na dialog i rozmowę. Pozdrawiamy.
    agnieszka

02.10.2020 09:40

Parę lat temu starałam się o pracę w dziale kadr i płac w firmie Wrosystem. Dali mi do naliczenia na próbę jedno wynagrodzenie pracownika. Naliczyłam całe wynagrodzenie zgodnie z obowiązującymi przepisami , czyli wszystkie diety, dodatki itp. Byli bardzo oburzeni , że wyszło tak dużo do wypłaty. Oczywiście pracy nie dostałam. Telefonicznie dopytywałam się , kto do to wyliczenie sprawdzał.Rozłączyli się w trakcie rozmowy. Wcześniej pracowałam kilkanaście lat w firmach zarówno prywatnych i państwowych. Nigdy w poprzednich pracach nie naliczyłam złego wynagrodzenia, Nigdy też nie było stwierdzonych żadnych uchybień w mojej pracy ,(usunięte przez administratora)

06.10.2020 15:46

Szanowna Pani, ciężko nam się odnieść do Pani opinii z tego względu, że tak jak Pani napisała - starała się Pani o pracę parę lat temu. Życzymy Pani wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy.

29.09.2020 06:03

Całkiem całkiem

08.09.2020 06:28

08.09.2020 09:43

Szanowny Panie, czy na pewno wpisał Pan prawidłowo adres? Jeżeli ma Pan jakiekolwiek pytania - prosimy o kontakt z rzeszowskim biurem pod numerem 662 464 241 . Pozdrawiamy.
    Łukasz M.

05.02.2020 20:07

Pracowałem w tej firmie parę lat temu... Do zachodnich standardów jej bardzo daleko ale dla osoby która lubi wyrabiać godziny pracy i nie przeszkadzają jej przy tym konsekwencje jakie przy tym wynikają to polecam. Ludzie w tej firmie pracują różni i to skłoniło mnie do zaprzestania pracy w tej spółce. Według mojego doświadczenia brygadziści ktorzy są na miejscu uważają się za bogów, oczywiście nie wszyscy ale są oni w mniejszości. Reasumujac, jeżeli coś zaczęło by mi się sypać w Polsce to zatrudnilbym się tam ponownie, uważam że mostów nie spaliłem i fachowców szukają. Tylko że trzeba pamiętać że jesteście tam jedynie trybikami firma wro ma z was profity i tu jest reakcja wiązana, a pracę i godziny trzeba wyrobić.

20.02.2020 14:23

Szanowny Panie, celem poznania szczegółowych informacji w zakresie zatrudnienia - prosimy o kontakt z działem rekrutacji pod numerem: 600 099 609 lub 662 464 241. Pozdrawiamy.
    Łukasz M.

04.09.2020 18:53

Po 11h od pn do pt sobota 10h, zależy jaki kontrakt.

18.06.2020 00:41

Najgorsza firma w jakiej pracowałem nie polecam stawki śmieszne godzin bardzo dużo nie ma czasu kiedy wypocząć nie polecam
    D

18.06.2020 21:36

Kolego konkretnie ile na godz i ile w ms c godz trzeba natluc ?

19.06.2020 01:12

Szanowny Panie, celem poznania warunków zatrudnienia - prosimy o kontakt z naszym działem rekrutacji: 660 588 071, 662 464 241, email: [email protected] Pozdrawiamy.
    Tomasz

12.05.2020 21:30

Dzień dobry Jakie stawki dla elektryka z dużym doświadczeniem, także na rynku niemieckim ? Diety ? Umowa Polska, czy Niemiecka ? Warunki zakwaterowania ? Ile osób w pokoju ? Dziękuję

18.06.2020 00:48

(usunięte przez administratora) Diety jak przepracujesz rok to może Ci dadza Zakwaterowanie to (usunięte przez administratora)3-4 pokojowe może Ci się trafić jedynka ale moze (usunięte przez administratora) Sczeze nie polecam duża rotacja pracownikow Odzież i narzędzia musisz oddać po zakończonej umowie. (usunięte przez administratora)
    Hejcik

18.06.2020 12:45

Tomku, jesteś trolem ?? jeżeli myślisz, że opinie o pracodawcach co kolwiek mówią o pracodawcy to jesteś chyba lekko pomylony :_P wiadro pomyj zostawiają ludzie którzy gdyby nie brak ludzi do pracy to nawet nie nadawaliby się do pchania karuzeli, Ci co są zadowoleni to nie piszą na forach bo mają lepsze zajęcia niż trolowanie. (usunięte przez administratora)
    Zusik

04.06.2020 08:34

ZUS od lutego nie płacony w całości.....

04.06.2020 15:20

Szanowny Panie, wszelkie zobowiązania względem ZUS staramy się regulować na bieżąco. Pandemia koronawirusa również dla naszej firmy stała się wyzwaniem, z którym staraliśmy się poradzić, jak najlepiej. Jak Pan wie - dla przedsiębiorców dotkniętych skutkami pandemii przygotowana została tzw. Tarcza Antykryzysowa, gdzie jednym z rozwiązań jest zwolnienie ze składek. Dla nas ważnym jest, aby utrzymać zatrudnienie na niezmiennym poziomie, dlatego też korzystamy z możliwości, jakie daje wspomniana tarcza. Jeżeli ma Pan jakiekolwiek pytania - nasze biuro jest do dyspozycji. Pozdrawiamy.
    Piotr

28.05.2020 17:44

Witam ile czasu czeka się na wyjazd po podpisaniu umowy

01.06.2020 10:40

Szanowny Panie, w odpowiedzi na Pana pytanie: mniej więcej do tygodnia czeka się na wyjazd. Pozdrawiamy.

28.04.2020 17:52

Po jakim czasie można dostać umowę na stałe w Wrosystem Deutschland Sp. z o.o.?

04.05.2020 11:16

Celem uzyskania odpowiedzi na to pytanie - prosimy o kontakt z naszym działem rekrutacji, Pozdrawiamy.
    Przemek

11.03.2020 10:40

Firma słaba i nie wypłacalna , jak się do nich dzwoni to nie odbierają i nawet nie raczą oddzwonić. (usunięte przez administratora) jakich mało.

11.03.2020 11:44

Szanowny Panie, na pewno nie jesteśmy firmą niewypłacalną. Co do użytego przez Pana sformułowania "firma słaba" - kontekst jego użycia jest dla nas niezrozumiały. My w każdym razie nie czujemy się firmą słabą. Wręcz przeciwnie. Jeśli chodzi o numery telefonów to są aktywne i nie mieliśmy zgłoszeń, że ktoś nie odbiera bądź nie oddzwania. Pozdrawiamy.
    To ja

27.02.2020 06:51

Czy firma płaci składki na ZUS? Czy pracownicy są ubezpieczeni? :)

27.02.2020 13:26

tak

03.03.2020 11:37

Szanowny Panie, listy tego typu kierowane są do dziesiątek tysięcy pracowników w Polsce pracujących w systemie oddelegowania, i nie jest to nic nadzwyczajnego jest to wewnętrzna procedura ZUS. Miłego dnia

Zostaw merytoryczną opinię o WROSYSTEM DEUTSCHLAND WARSZAWA Sp. z o.o.