WROSYSTEM DEUTSCHLAND Sp. z o.o.

Gdańsk

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 173 ocen.

WROSYSTEM DEUTSCHLAND Sp. z o.o.
3 173 6 1

Opinie o WROSYSTEM DEUTSCHLAND Sp. z o.o.

Teufel

Mam takie pytanie dlaczego usuwacie posty ktore mowią prawde i wcale nie naruszają regulaminu

ted
@Teufel 18.06.2018 21:11

poczytaj sobie w necie jak dziala ten portal, oferuja pracodawcy taki pakiet za pare tysiakow na rok, pracodawca wykupujac ten pakiet moze dowolnie usuwac opinie negatywne na temat swojej firmy, prowadzi to do absurdalnych sytuacji np: firma ktora jest syfem i ma mase negatywnych opini i pare pozytywnych wykupuje ten pakiet i kasuje prawie wszystkie negatywne opinie a zostawia te pozytywne, a druga firma ktora moze jest dobra i ma pare negatywow nie wykupuje pakietu wiec automatycznie dziwnym trafem przybywa jej samych negatywow , tak wiec ktos kto szuka pracy na podstawie tych opini uzna ta zla firme za dobra a dobra za zla , kierowanie sie opiniami z tego portalu to glupota, to maszynka do kasy a nie miarodajny portal, warto o tym w necie poczytac

Mario

Czytając te negatywne opinie drapie się po głowie myslac co Ci ludzie to wypisuja....postawiłem wiec swoja opinie tez wystawic, gdyz wiele tych opini jesst krzywdzacych i wiele osob przez to traci mozliwosc zatrudnienia w stabilnej firmie. No wiec... 1. Firma nie potraca kasy za ciuchy 2. Stawki uwazam super w przedziale 30-40 zl....ale widze, ze ludzie chcieliby zarabiac po 10 tys nie znajac nawet jezyka. 3. Firma bierze udział w duzych projektach ...zatrudnia powyzej 100 osob 4. Narzedzia z najzwyzszej półki I prosze nie piszcie o potrąceniach za alkohol bo, który pracodawca zezwoli wam przyjsc pijanym do pracy?? Chyba taki co sam chodzi nawalony. Ja jestem z wro zadowolony. Miałem tam chwilowa przerwe w zatrudniniu bo musialem na chwile zrezygnowac. Po powrocie sie okazało, że firma sie rozwinela i jest teraz jeszcze lepiej niz wczesniej.

do bajkopisarza
@Ja 31.07.2018 20:27

Chyba jesteś śmieszny w Polsce masz 26 dni urlopu w Niemczech 20, 13 pensja to nie wiem u kogo Ja takiej nie ujrzałem. Bez Niemieckiego u Niemca zapomnij, płacą ale wymagają. tak daja diety które mają starczyć na wyżywienie i nocleg ale daj Boże aby Ci starczyło na nocleg, dietę masz zależną jak daleko am twój pracodawca siedzibę od budowy i uzależniona jest od landu, jeżeli dostaniesz 15-20 euro to chyba bedziesz spal w noclegowni i jadl konserwy bo w Polsce też za te pieniadze mozesz chyba spac w szkole na sali gimnastycznej

Mirosław

Zapraszam do Szwajcarii, (usunięte przez administratora) za miesiąc pracy. Praca dla elektryków, nie dla malarzy , piekarzy itp.

Kamil
@Mirosław 03.07.2018 23:05

poproszę o info, (usunięte przez administratora)gmail.com

YR1

Nie wiem jak w tej firmie. Ale firmy podobne, takie jak Multico, GC Energy, Semisul to zazwyczaj maszynki do robienia pieniędzy. Czyli nie musisz być fachowcem w danej dziedzinie - wystarczy, że na czas jesteś w pracy i umiesz podpie...c kolegę. Domniemam, że ta firma zajmuje się tym samym. Pracowałem dla kilku młynków do robienia kasy, i nie ważne jak się ta firma nazywa i czy jest ona z Polski, Niemiec, Portugalii, Śłowenii czy z Madagaskaru. Jest ona po to aby na pierdzistołkach ludzie zarabiali pieniądze. W tego typu firmach niema rozwoju zawodowego, tan się robi jako podwykonawca, podwykonawcy - jak już ktoś napisał. Jeżeli projekt jest wykonywany dla Niemców to jest OK, ale jeżeli głównym wykonawcą są Holendrzy, Francuzi albo niedaj Boże Włosi to jest makabra. Można by wiele pisać. Ja z doświadczenia wiem, że ludzie, którzy są rolnikami małorolnymi, drwalami lub etatowymi konfidentami z powodzeniem utrzymują się w tego typu firmach. Jednak ci, którzy są elektrykami z zamiłowania i kochają swoją pracę oraz potrafią komunikować się w innym języku nie pracują dla takich kołchozów. Sam pracowałem dla tego typu firm, jednak skończyłem z tym i pracuję w normalnej firmie, która jest prężna i niema tam problemu z pracą w okresie zimowym. Jestem jedynym Polakiem w tej firmie i nie zapowiada się na to abym chciał zmiany w tym temacie. Kiedyś usłyszałem takie powiedzenie: "Jeśli Polak za granicą nic Tobie nie zrobił - to już Tobie pomógł". Niema sensu opierać się na opiniach - wystarczy zdrowy rozsądek i trochę wyobraźni aby móc przewidzieć co będzie jeśli...

Szkielkokoko

28.07.2018 pierwszy raz o firmie usłysząłem na tvp info. Nie wysyłaniem cv i nie czekałem na odpowiedz, tylko od razu zadzwoniłem do firmy . W rozmowie telefonicznej (5 min ) pytali o dowiadczenie w zawodzie i odrazu zaproponowali stawke 34 zl netto ( na ręke) . Zapewniają : kwatere , transport do pracy , ciuchy robocze , jedyne co mnie interesuje to papu ( jedzenie ). Wyjeżdzam 30.07.2018 Dortmund . Pozdrawiam

Tomasz

Firma spoko.....kasa na czas, profeska a brygadzista Emil wspaniały człowiek

anonymous
@Tomasz 11.07.2018 11:33

Może napisz ile miałeś dopłaty do podatku na koniec roku.

WRC

Witam wszystkich zastanawiam się nad podjęciem pracy w firmie WRO jestem elektrykiem z 4 letnim doświadczeniem na tym stanowisku ale od pewnego czasu myślę o wyjeździe wiadomo chodzi o zł lecz komentarze na temat firmy mnie nie przekonują może trafiła by się na tyle uprzejma osoba która mogła by powiedzieć jak wyglądają zjazdy do Polski konkretnie czy są tylko na urlop czy występują co pewien okres czasu no i ta umowa zależy mi jednak na ubezpieczeniu i odprowadzaniu składek emerytalnych w Polsce wiadomo na początku się o tym nie myśli ale w późniejszym czasie jest to dość istotne jeszcze pytanie o umowy czy są to tylko umowy zlecenia czy normalna umowa o pracę z góry dziękuję

WRC

Witam wszystkich zastanawiam się nad podjęciem pracy w firmie WRO jestem elektrykiem z 4 letnim doświadczeniem na tym stanowisku ale od pewnego czasu myślę o wyjeździe wiadomo chodzi o zł lecz komentarze na temat firmy mnie nie przekonują może trafiła by się na tyle uprzejma osoba która mogła by powiedzieć jak wyglądają zjazdy do Polski konkretnie czy są tylko na urlop czy występują co pewien okres czasu no i ta umowa zależy mi jednak na ubezpieczeniu i odprowadzaniu składek emerytalnych w Polsce wiadomo na początku się o tym nie myśli ale w późniejszym czasie jest to dość istotne jeszcze pytanie o umowy czy są to tylko umowy zlecenia czy normalna umowa o pracę z góry dziękuję

Mariusz

Witam oczekuje szczerej wypowiedzi na temat tej firmy pracy zarobków atmosfery mam propozycje pracy jako elektryk i chcę waszej opini

Mariusz
@WROSYSTEM DEUTSCHLAND Sp. z o.o. 07.06.2018 09:26

Witam na rozmowie telefonicznej zaproponowano mi 34 zł netto na początek przez 6miesiący umowa zlecenie kwatera i dojazd na koszt firmy to i tak lepiej niż ostatnio pracowałem w Niemczech na niemieckich warunkach koszmar praca po całych Niemczech jazda swoim samochodem dzień w jednym miejscu za dwa dni na drugi koniec Niemiec hotel płatny wyżywienie jednym słowem porażka myślę że w tej firmie będzie tak jak obiecują

Mixmax

Jakie są stawki w Wro za elektryka z sepem 6Kv dozorowym znajomością języka kat b1?

Piotr
@Mixmax 30.05.2018 19:09

Ja tam dostałem 40 dychy zobaczymy co bedzie dalej na razie mieszkanie, zjazdy free, w innych firmach jak pracowałem musiałem dokładać się do kwater i kombinować jak zjechac do Polski na wolne :(

Arnold Schwarzenegger

Witam, Pracowałem w tej firmie kilka miesięcy. Jeśli ktoś chce się rozwijać lingwistycznie lub technicznie, to zdecydowanie nie warto. Jedyne co mnie tam trzymało to kasa, której po pracy tam mi przybyło, bo wszystko inne to dno i 50 m mułu. Teraz pracuję w Polsce w delegacji. Zarabiam może 1 tys. mniej niż we WroSystem, a każdy weekend spędzam w domu.

elektryk

Jakie warunki finansowe oferują na początek?

aligator

Atmosfera słaba,dużo konfidentów.Prowadzący nie mają pojęcia o elektryce.Praca na godziny a trzeba pisać co się zrobiło w danym dniu,czyli akord a kasa na godz.Jak trzymasz palec równo to masz dobrze,jak posiadasz tylko wiedzę to jest różnie.Ogólnie nie polecam

Agata

@Zainteresowany, i jak, zdecydowałeś się starać o zatrudnienie w WROSYSTEM DEUTSCHLAND Sp. z o.o.? Jeśli tak, to napisz coś na temat warunków, na jakie można liczyć u tego pracodawcy. @get, pracowałeś lub pracujesz w WROSYSTEM DEUTSCHLAND Sp. z o.o.? Jakie Twoim zdaniem są plusy i minusy pracy w tej firmie? Możesz napisać coś na ten temat?

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa istotną rolę. Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Zainteresowany

Czyli warto starać się o pracę w firmie?

get
@Zainteresowany 12.01.2018 19:46

to zalezy czy jestes dobrym lub w miare dobrym i kumatym elektrykiem i czy znasz jakis jezyk obcy, jesli na ktores z tych dwoch pytan jest odpowiedz twierdzaca, to zdecydowanie nie warto

Kamil

a Ja tam się ciesze ze wyladowalem w tej firmie :), w Polsce pracowałem za marne grosze a tu jednak zarabiam dwa razy wiecej i wszystko ma zapewnione. Niestety nie znam niemieckiego na tyle żeby nawet pomarzyć o pracy u Niemca i wiele osób tu pracujących o tym zapomina.

Kipek
@Kamil 21.06.2017 14:48

A na jakim stanowisku pracujesz? Jakie zarobki dla elektryka po studiach?

Jeszcze pracownik wro

Przez 2.5 ms(57 dni pracy) zarobilem łącznie 15 555....czy dla takiej kasy warto Wyjeżdżać. za granicę skoro w PL w delegacji mozna prawie tyle samo zarobic...i co tydzien w domu...czy warto?.. Bo chwalic sie zarobkami na poziomie 5-6tys...za granicą. ...chyba nie warto...pozdrawiam.i zycze sobie i wszystkim zdrówka

Michał

hejka, niedawno zaczołem prace i naprawde jest spoko, zaliczki daja, kase mam na czas, spanie w miare, ale slyszalem ze jest jakies zamieszanie bo ponoc chlopki co pracowali dlugie lata sie scwanili i otwieraja firme konkurencyjna i wylewaja pomyje na pracodawce co im marke zbudowal.

mm
@Michał 09.11.2017 08:39

ośle jakie zaliczki i ile takich zaliczek weźmiesz z przelicznikiem 4,8 zł za EUR, i ile ty czasu pracujesz w tej firmie żeby tak ją chwalić -kto tam pracował dłużej wie jak jest -nie jest za super i stawki nie są rewelacyjne ,ale są w miarę wypłacalni

bec

totalna porazka, na kazdej budowie jest kilku ogarnietych elektrykow a reszta ludzi to wszystkie zawody swiata, murarze, piekarze, cukiernicy, stolaze itd ogolnie ludzie nie majacy pojecia o branzy, do tego masa konfidentow i przydupasow, siedlisko alkoholikow, dluznikow i nieudacznikow zyciowych

Normalny

Co z Idioci tu wypisują ? pracuje od 3 miesięcy i nie było z niczym nigdy problemu, ale frustraci zawsze się znajdą, otrzymałem informacje, że niedługo rusza jakaś super budowa dla rządu w Niemczech, myślicie że byle jaka firma dostaję od rządu zlecenie ??

jaś
@Normalny 09.11.2017 09:18

@Normalny - co Ty bredzisz? - Jaki rząd?? Może jeszcze szef tej firmy, jednej z tysięcy polskich w DE, pracujących jako podwykonawca podwykonawcy podwykonawcy podawał osobiście rękę Angeli Merkel ?! :D :D :D Widać że ta firma kompletnie nie radzi sobie z PRem - lepiej by niczego tu nie pisała, bo wypisując takie głupoty coraz bardziej się ośmiesza.

Gigi

Niestety firma pomimo zapewnień że zadzwoni do kandydata niezależnie czy odpowiedź będzie pozytywna czy negatywna nie robi tego. Szkoda bo takie rzeczy budują wizerunek firmy:(

Zwe

Godna firma.. naprawdę polecam..

Elo

Super firma...

CwAnlaK

Praca sama w sobie jest ogólnie spokojna. Ale firma ponoć dopiero teraz zaczęła płacić składki emerytalne, gdy to wyszło na jaw. Wcześniej nikt nie dostawał i nawet tego nie wiedział. Może tylko pracownicy za granicą nie mieli płaconych, a biuro sobie płaciło?

Olo

Gdańskie cepy

Agata

@Inteligentnamałpa to dobrze, że jesteś zadowolony z pracy w firmie WROSYSTEM DEUTSCHLAND Sp. z o.o. @Max dobrze będzie jeśli napisałbyś na forum o pracy w firmie. Będą to pomocne informacje dla osób, które będą chciały się tutaj przyjąć do pracy.

Inteligentnamałpa

Pracowałem w różnych firmach ale ta jest na prawdę spoko. Robota jak robota czasami trzeba ciezko pracować ale przecież za leże@ie nie płacą. Wypłaty w term@nie, atmosfera w pracy spoko, mi@szkania zjazdy do Polski o@łaca pracodawca, nowe @adne auta, ogolnie nic Cie nie interesuje tylko iść do pr@cy i zarabiać kasę. Jeżeli chodzi o stawki to są na Polską firme która ma kontrakt, parę kontraktów w niem@zech jest bardzo dobrze. Pracuję tu ponad rok i jedno co mogę powiedzieć ludziom szukaj@cym opini na temat tej firmy pr@eczytajcie @ważnie ten tekst powyżej i sami odpowiecie @obie czy gra jest warta świeczki

Agata

@Max czy powiesz dokładnie czemu nie polecasz pracy w firmie WROSYSTEM DEUTSCHLAND Sp. z o.o.? Przypominam, że nie można nikogo obrażać na tym forum. Polecam zapoznać się z regulaminem forum http://www.gowork.pl/regulamin

Max
@Agata 03.10.2017 13:45

Agata podaj numer zadzwonię i ci powiem zbyt wiele by tu pisać na temat przekrętów

Agata

@Faza czy możesz powiedzieć coś o tym więcej? Jak dokładnie są traktowani? @Max czy pracujesz w WROSYSTEM DEUTSCHLAND Sp. z o.o.? Jakie masz złe doświadczenia związane z pracą w firmie? Każda opinia jest ważna, dlatego zachęcam do wypowiadania się na forum.

Zostaw opinię o WROSYSTEM DEUTSCHLAND Sp. z o.o. - Gdańsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WROSYSTEM DEUTSCHLAND Sp. z o.o.