WROSYSTEM DEUTSCHLAND Sp. z o.o.

Gdańsk

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 176 ocen.

WROSYSTEM DEUTSCHLAND Sp. z o.o.
3 176 6 1

Opinie o WROSYSTEM DEUTSCHLAND Sp. z o.o.

Kamil

a Ja tam się ciesze ze wyladowalem w tej firmie :), w Polsce pracowałem za marne grosze a tu jednak zarabiam dwa razy wiecej i wszystko ma zapewnione. Niestety nie znam niemieckiego na tyle żeby nawet pomarzyć o pracy u Niemca i wiele osób tu pracujących o tym zapomina.

Urlich von Palzem Piepke Schturchau
@Kamil 21.06.2017 14:48

Tak naprawde kolego Kamil w DE liczą sie ręce do pracy a nie język. Jeśli jesteś elektrykiem i znasz sie na fachu to brak języka niemieckiego nie bedzie tutaj przeszkada. U mnie w firmie pracuje głuchy chorwat i co ? Zapier...a jak dziki, nawet gdy kladziemy WLZty i kolega jest na mieszkaniach a my w piwnicach to wie co ma robic i kiedy przestac. Robota idzie jak sam szef mowi a jak jest robota to i sa pieniadze. Najwazniejsze jest zeby nie wje..ć sie do jakis ciapatych czy mazuchow idz tylko do niemca, sprawdz dokladnie. Olej pośredników nie ufaj tym bajkom ze masz prace na hohoho a za dwa tygodnie wrocisz do PL. Ja zaczynalem tu od zera w rok czasu mam wszystko na co nie bylo mnie stac w PL. Głowa do gory dasz rade tylko uwierz w siebie tak jak ja.... a WRO-nom przesylam pozdrowienia , środkowym palcem. PS: Powiedzcie wrony swojemu dumnemu szefowi ze pracownik w DE nie placi za ciuchy z reklamą firmy, to jest wręcz nie zgodne z prawem pracy w DE. a ponoć wro ma działalność w DE więc macie wygrane.

Kipek
@Kamil 21.06.2017 14:48

A na jakim stanowisku pracujesz? Jakie zarobki dla elektryka po studiach?

znawca
@Urlich von Palzem Piepke Schturchau 14.07.2017 19:41

Nie masz absolutnie racji, nie znając języka funkcjonujesz jako Kali jeść Kali spać, Niemiec zawsze będzie Cie traktował jak polaczka i tanią siłę roboczą, bo trzeba Cie będzie prowadzić za rękę i wszystko Ci załatwiać, bo nawet do lekarza się nie umówisz. Zatrudniając polaczka bez języka, Niemiec musi zatrudnić dodatkowo kogoś, kto wytłumaczy tej osobie po polsku co ma robić. Pytanie o poziom językowy pada w rozmowie z potencjalnym pracodawcą od razu, dopiero potem pytają się o kwalifikacje. Dlaczego? Bo kumatego gościa z językiem można szybko czegoś nauczyć, a jak ktoś nie zna języka, to może być turbo fachowcem, ale nawet nie zrozumie na którym piętrze ma pracować. Sam pracowałem w Niemczech i nauczyłem się w tym kraju języka od zera do poziomu mocnego B2, więc wiem dokładnie, jak zmieniły się wtedy moje zarobki i ogólne podejście nie tylko pracodawcy, ale i ogólnie Niemców. Bez języka to się nie pchajcie za granicę, chyba że np przez takie firmy jak WRO, które zapewniają kompleksową obsługę pracowników tak, że nawet głuchoniemi dadzą sobie radę w pracy.

Pss

A jak wygląda zakwaterowanie jakiś normalny standard? Ilu osobowe pokoje?

WROSYSTEM DEUTSCHLAND Sp. z o.o.
pracodawca
@Pss 09.10.2018 15:17

Dobry Wieczór, generalnie standard normalny zależny jeszcze od rejonu gdzie się kwatera znajduję. Są to mieszkania od prywatnych właścicieli nie jakiś motel robotniczy. Pokoje są dwu osobowe

Aaa

Jeśli jesteś blacharzem,kucharzem, malarzem pokojowym to firma idealna dla Ciebie. W mig zostaniesz brygadzistą. Najważniejszym atutem pracownika w firmie wro system jest brak podstawowego wychowania i znajomości zagadnień związanych z prądem.

WROSYSTEM DEUTSCHLAND Sp. z o.o.
pracodawca
@Aaa 03.10.2018 08:44

Dzień Dobry panie AAA rozumiem, że dyskryminuje Pan inne zawody świata czasem elektryk może być najsławniejszym Kucharzem w Polsce tzn na pewno słyszał Pan o Amaro,ale nie o tym..... Elektryk która ma doświadczenie a nie tylko papiery, ponieważ każdy może zrobić sobie uprawnienia. Wtedy ta firma jest idealnym miejscem dla ludzi którzy chcą pracować. Tacy co myślą, że są elektrykami jest dużo a potem się okazuje, że bystry Kucharz który został dobrze wyszkolony może być Brygadzistą koli w oko. Skupiłbyś się Panie AAA na własnej pracy, rozumiem, że jest Pan fachowcem ?? to czemu nie prowadzi Pan dużych budów po 50-100 ludzi ??? bo tacy u nas są brygadziści.

der
@WROSYSTEM DEUTSCHLAND Sp. z o.o. 03.10.2018 14:29

dosyc zaskakujaca odpowiedz dostal kolega AAA, czytam i nie wierze, pracodawca porownuje zawod elektryka z zawodem kucharza, moze firma nie odroznia zbytnio tych dwoch zawodow wiec trzeba wyjasnic, prad to nie garnek z zupa, zeby byc elektrykiem trzeba skonczyc szkole elektryczna i miec wiedze ktorej juz pozniej nie da sie nabyc na budowie, mozna tylko wspomniec na marginesie ze wszystkie porzadne firmy elektryczne, czy to polskie czy zagraniczne, zatrudniaja na stanowisko elektryka ludzi z wyksztalceniem elektrycznym i jest to warunek podstawowy i konieczny, uprawnienia, kursy, itd sa tylko dodatkowymi atutami, oczywiscie szkola nie robi z kogos dobrego elektryka, ktos po szkole moze sie rozwijac i zostac elektrykiem lub tez nie, ale nie ma elektrykow bez szkoly, to o czym firma pisze , ze sie podszkolil, nauczyl na budowie itd to sa pomocnicy elektryka i kazda powazna firma ma takie kryterium, pracowalem w panstwa firmie dosyc dlugo, nie mam jakis zali czy urazow, wyplaty byly na czas, zjazdy tez, i pod tym wzgledem mozna polecic firme, ale jesli chodzi o prowadzenie robot i pseudofachowcow ktorzy tam pracowali to tragedia, prawda jest to co napisal kolega powyzej ze prowadzacy to w ogromnej wiekszosci ludzie bez wyksztalcenia i podstawowej wiedzy z zakresu elektryki, jest jeden czy dwoch ogarnietych prowadzacych a reszta nie odroznia pradu stalego od zmiennego, czy transformatora od kondensatora, niech kazdy wyciagnie sobie wnioski z tego, reasumujac, w zaden sposob nie jest moim zamiarem oczerniac firmy, postawila na takich a nie innych ludzi i to jej sprawa, nikt nikomu nie karze tam pracowac, a ewentualnym kandydata do firmy powiedzialbym: chcesz wyjechac i zarobic? polecam, chcesz rozwijac sie w zawodzie i uczyc sie nowych rzeczy? nie polecam.

WROSYSTEM DEUTSCHLAND Sp. z o.o.
pracodawca
@der 03.10.2018 20:21

Panie DER specjalnie napisaliśmy taka odpowiedź ponieważ ludzie tutaj oczerniają firmę ciągle zarzucając, że nie mamy w firmie Elektryków a to nie prawda zdarzają się pomocnicy jak w każdej firmie i to też zależne od etapu na jakim jest budowa. Nie mam pojęcia kiedy i na jakim projekcie Pan uczestniczył ale niech mi Pan uwierzy, że firma cały czas się rozwija dostaje coraz to nowe wyzwania i ciekawe projekty i kucharzy amatorzy nie uciągnęli by tego jest taki a nie inny rynek dlatego najlepiej oczernić firmę aby przyciągnąć do swojej. My takich praktyk nie stosujemy mamy dużo pracy a rynek jest tak duży, że dla każdego się znajdzie praca a to czy taki czy inny kontrahent zapłaci czy nie to już zależne jest jak jesteś wysoko w hierarchii. My już jesteśmy na tym etapie, że nie wiążemy się z firmami które są krzakami a co za tym idzie podstawiamy im ludzi którzy mają wiedzę i doświadczenie. Jeżeli jest budowa na której jest 70 osób to jest oczywiste, że nie ma na niej 70 elektryków bo jest to nie realne.

Ps

Witam co ile są zjazdy do Pl? Skąd firma organizuje wyjazdy do Niemiec? Ile godzin w miesiącu się pracuje?

WROSYSTEM DEUTSCHLAND Sp. z o.o.
pracodawca
@Ps 29.09.2018 14:31

Dzień Dobry, zjazdy odbywają się średnio co 4 do 6 tygodni i jeden tydzień w Polsce. Firma organizuje wyjazdy z każdego zakątka Polski, samolotami, busami, naszymi samochodami służbowymi. Jeżeli chodzi o godziny pracy to średnio 200 godzin miesięcznie

Teufel

Mam takie pytanie dlaczego usuwacie posty ktore mowią prawde i wcale nie naruszają regulaminu

Edek

Masz racje wszystko co piszesz to prawda w 100%

ted
@Teufel 18.06.2018 21:11

poczytaj sobie w necie jak dziala ten portal, oferuja pracodawcy taki pakiet za pare tysiakow na rok, pracodawca wykupujac ten pakiet moze dowolnie usuwac opinie negatywne na temat swojej firmy, prowadzi to do absurdalnych sytuacji np: firma ktora jest syfem i ma mase negatywnych opini i pare pozytywnych wykupuje ten pakiet i kasuje prawie wszystkie negatywne opinie a zostawia te pozytywne, a druga firma ktora moze jest dobra i ma pare negatywow nie wykupuje pakietu wiec automatycznie dziwnym trafem przybywa jej samych negatywow , tak wiec ktos kto szuka pracy na podstawie tych opini uzna ta zla firme za dobra a dobra za zla , kierowanie sie opiniami z tego portalu to glupota, to maszynka do kasy a nie miarodajny portal, warto o tym w necie poczytac

Arthur
@ted 04.08.2018 21:51

W kazdej korporacji jest zespol odpowiedzialny za wizerunek firmy.

Szkielkokoko

28.07.2018 pierwszy raz o firmie usłysząłem na tvp info. Nie wysyłaniem cv i nie czekałem na odpowiedz, tylko od razu zadzwoniłem do firmy . W rozmowie telefonicznej (5 min ) pytali o dowiadczenie w zawodzie i odrazu zaproponowali stawke 34 zl netto ( na ręke) . Zapewniają : kwatere , transport do pracy , ciuchy robocze , jedyne co mnie interesuje to papu ( jedzenie ). Wyjeżdzam 30.07.2018 Dortmund . Pozdrawiam

Ja
@Szkielkokoko 28.07.2018 19:03

Za 34 zł na h nie wstaje z łóżka

Arthur
@Ja 07.09.2018 16:54

Panie Docencie Doktorze habilitowany- z takim wyksztalceniem nie poszukuje sie pracy fizycznej za smieszne 34PLN. Lez dalej w lozeczku I czekaj az przyjda do ciebie z lepsza oferta.

Mario

Czytając te negatywne opinie drapie się po głowie myslac co Ci ludzie to wypisuja....postawiłem wiec swoja opinie tez wystawic, gdyz wiele tych opini jesst krzywdzacych i wiele osob przez to traci mozliwosc zatrudnienia w stabilnej firmie. No wiec... 1. Firma nie potraca kasy za ciuchy 2. Stawki uwazam super w przedziale 30-40 zl....ale widze, ze ludzie chcieliby zarabiac po 10 tys nie znajac nawet jezyka. 3. Firma bierze udział w duzych projektach ...zatrudnia powyzej 100 osob 4. Narzedzia z najzwyzszej półki I prosze nie piszcie o potrąceniach za alkohol bo, który pracodawca zezwoli wam przyjsc pijanym do pracy?? Chyba taki co sam chodzi nawalony. Ja jestem z wro zadowolony. Miałem tam chwilowa przerwe w zatrudniniu bo musialem na chwile zrezygnowac. Po powrocie sie okazało, że firma sie rozwinela i jest teraz jeszcze lepiej niz wczesniej.

Jarek
@Mario 19.01.2017 12:35

Firma potrąaa za ciuchy w chwili zwolnienia ciuchy są własnością firmy .

anonymous
@Mario 19.01.2017 12:35

Oczywiście można się drapać po głowie bo kolega pracował w 2017 za 22zl .

WROSYSTEM DEUTSCHLAND Sp. z o.o.
pracodawca
@anonymous 16.04.2018 18:18

Drogi Panie, proszę nie wypisywać bzdur, nikt za takie pieniądze u nas nie pracuje. Chyba kolega pracował na projekcie w Polsce a to zmienia postać rzeczy......

ady
@WROSYSTEM DEUTSCHLAND Sp. z o.o. 17.04.2018 09:50

Czemu stawki tak śmieszne jak na Niemieckie warunki(!?)zgrozo,przecież takie są już i w Polskich stoczniach i nikt się tym specjalnie nie "podnieca"...

WROSYSTEM DEUTSCHLAND Sp. z o.o.
pracodawca
@ady 29.07.2018 13:21

Drogi Panie Adi, jeżeli stawki od 9 euro netto w górę ( niezależnie od klasy podatkowej i zrobionych nadgodzin) plus do tego zapewniony nocleg, przejazdy i oraz samochody służbowe to mało, to bardzo proszę iść do Niemieckiego pracodawcy jeżeli oczywiście ze swoim Niemieckim się dostaniecie gdzie nocleg pokrywa się z własnej kieszeni, gdzie od klasy podatkowej i zrobionych nadgodzin nie opłaca się robić w Soboty oraz więcej niż 180h ponieważ netto wtedy bardzo idzie w dół.... gdzie pracodawcy nie obchodzi jak się dostaniesz na bazę po prostu masz być!, Gdzie urlopu wedle prawa jest tylko 20 dni w całym roku nie widzisz rodziny, ale przecież zarabiasz u Niemca 14 euro brutto! jak umiesz liczyć to byś wiedział, że u nas z kwalifikacjami wyjdzie Tobie więcej......

Ja
@WROSYSTEM DEUTSCHLAND Sp. z o.o. 30.07.2018 11:30

Urlopu w DE jest od 30 do 33 dni a nie 20. Do tego dochodzi urlaubsgeld i weinachtsgeld czyli 13 pensja. Wro tego nie płaci także i bez niemieckiego dasz sobie radę. Nie daj się zwieść tej prowokacji. PS: pracodawcy w DE płacą też SPESEN z tych pieniędzy starczy Ci i na hotel i na jedzenie.

do bajkopisarza
@Ja 31.07.2018 20:27

Chyba jesteś śmieszny w Polsce masz 26 dni urlopu w Niemczech 20, 13 pensja to nie wiem u kogo Ja takiej nie ujrzałem. Bez Niemieckiego u Niemca zapomnij, płacą ale wymagają. tak daja diety które mają starczyć na wyżywienie i nocleg ale daj Boże aby Ci starczyło na nocleg, dietę masz zależną jak daleko am twój pracodawca siedzibę od budowy i uzależniona jest od landu, jeżeli dostaniesz 15-20 euro to chyba bedziesz spal w noclegowni i jadl konserwy bo w Polsce też za te pieniadze mozesz chyba spac w szkole na sali gimnastycznej

Hans
@do bajkopisarza 03.08.2018 10:27

Na Bawarii elektryk (szkoła) niemiecki komunikatywny, za 170 h(nominalne) startuje od 2300 do 2600 euro, nocleg, przejazd we własnym zakresie nawet jak wyjdzie Ci 1000 euro to i tak więcej zarobisz niż u każdego polskiego lub innego pośrednika który kradnie ci polwyplaty. Taka prawda.

Ja
@do bajkopisarza 03.08.2018 10:27

Nie muszę spać w hotelu ma 3 pokojowe mieszkanie. Urlopu mam 30 dni i jem to na co Cię nie stać.

Ja
@do bajkopisarza 03.08.2018 10:27

Ty to chyba na Ukrainie pracowałeś, może tam mają 20 dni urlopu.

Mirosław

Zapraszam do Szwajcarii, (usunięte przez administratora) za miesiąc pracy. Praca dla elektryków, nie dla malarzy , piekarzy itp.

Marcin
@Mirosław 03.07.2018 23:05

Daj znać chętnie pojadę

Przemek
@Mirosław 03.07.2018 23:05

Ja również poproszę o jakieś info

Kamil
@Mirosław 03.07.2018 23:05

poproszę o info, (usunięte przez administratora)gmail.com

YR1

Nie wiem jak w tej firmie. Ale firmy podobne, takie jak Multico, GC Energy, Semisul to zazwyczaj maszynki do robienia pieniędzy. Czyli nie musisz być fachowcem w danej dziedzinie - wystarczy, że na czas jesteś w pracy i umiesz podpie...c kolegę. Domniemam, że ta firma zajmuje się tym samym. Pracowałem dla kilku młynków do robienia kasy, i nie ważne jak się ta firma nazywa i czy jest ona z Polski, Niemiec, Portugalii, Śłowenii czy z Madagaskaru. Jest ona po to aby na pierdzistołkach ludzie zarabiali pieniądze. W tego typu firmach niema rozwoju zawodowego, tan się robi jako podwykonawca, podwykonawcy - jak już ktoś napisał. Jeżeli projekt jest wykonywany dla Niemców to jest OK, ale jeżeli głównym wykonawcą są Holendrzy, Francuzi albo niedaj Boże Włosi to jest makabra. Można by wiele pisać. Ja z doświadczenia wiem, że ludzie, którzy są rolnikami małorolnymi, drwalami lub etatowymi konfidentami z powodzeniem utrzymują się w tego typu firmach. Jednak ci, którzy są elektrykami z zamiłowania i kochają swoją pracę oraz potrafią komunikować się w innym języku nie pracują dla takich kołchozów. Sam pracowałem dla tego typu firm, jednak skończyłem z tym i pracuję w normalnej firmie, która jest prężna i niema tam problemu z pracą w okresie zimowym. Jestem jedynym Polakiem w tej firmie i nie zapowiada się na to abym chciał zmiany w tym temacie. Kiedyś usłyszałem takie powiedzenie: "Jeśli Polak za granicą nic Tobie nie zrobił - to już Tobie pomógł". Niema sensu opierać się na opiniach - wystarczy zdrowy rozsądek i trochę wyobraźni aby móc przewidzieć co będzie jeśli...

Tomasz

Firma spoko.....kasa na czas, profeska a brygadzista Emil wspaniały człowiek

Marcin
@Tomasz 11.07.2018 11:33

Tomasz dostałem propozycję z WRO jeszcze tylko pożegnam się z obecną firmą i też wyprzedzam napisz coś konkretnie jak dojazdy do pracy , warunki mieszkaniowe, atmosfera w pracy i jaka praca duże budowy , biurowce czy coś innego elektryka od podstaw rozdzielnie czy tylko kładzenie kabli.

wrok
@Tomasz 11.07.2018 11:33

Bieszczad ty tak na sucho tą (usunięte przez administratora) liżesz?

anonymous
@Tomasz 11.07.2018 11:33

Może napisz ile miałeś dopłaty do podatku na koniec roku.

WRC

Witam wszystkich zastanawiam się nad podjęciem pracy w firmie WRO jestem elektrykiem z 4 letnim doświadczeniem na tym stanowisku ale od pewnego czasu myślę o wyjeździe wiadomo chodzi o zł lecz komentarze na temat firmy mnie nie przekonują może trafiła by się na tyle uprzejma osoba która mogła by powiedzieć jak wyglądają zjazdy do Polski konkretnie czy są tylko na urlop czy występują co pewien okres czasu no i ta umowa zależy mi jednak na ubezpieczeniu i odprowadzaniu składek emerytalnych w Polsce wiadomo na początku się o tym nie myśli ale w późniejszym czasie jest to dość istotne jeszcze pytanie o umowy czy są to tylko umowy zlecenia czy normalna umowa o pracę z góry dziękuję

WRC

Witam wszystkich zastanawiam się nad podjęciem pracy w firmie WRO jestem elektrykiem z 4 letnim doświadczeniem na tym stanowisku ale od pewnego czasu myślę o wyjeździe wiadomo chodzi o zł lecz komentarze na temat firmy mnie nie przekonują może trafiła by się na tyle uprzejma osoba która mogła by powiedzieć jak wyglądają zjazdy do Polski konkretnie czy są tylko na urlop czy występują co pewien okres czasu no i ta umowa zależy mi jednak na ubezpieczeniu i odprowadzaniu składek emerytalnych w Polsce wiadomo na początku się o tym nie myśli ale w późniejszym czasie jest to dość istotne jeszcze pytanie o umowy czy są to tylko umowy zlecenia czy normalna umowa o pracę z góry dziękuję

Mariusz

Witam oczekuje szczerej wypowiedzi na temat tej firmy pracy zarobków atmosfery mam propozycje pracy jako elektryk i chcę waszej opini

WROSYSTEM DEUTSCHLAND Sp. z o.o.
pracodawca
@Mariusz 06.06.2018 19:13

Witam, zarobki są porównywalne z Niemieckim warunkami ludzie bardzo często mylą brutto z netto i potem jest zdziwienie w innych firmach, u nas są klarowne zasady ile przerobi godzin tyle ma na rękę. Mamy flotę ponad 40 samochodów i to nowych, nowy sprzęt najwyższej klasy, zapewniamy przejazdy, noclegi i całą logistykę. Atmosferę tworzą ludzie i tam gdzie mamy wielu letnich pracowników chyba o czymś świadczy...... Zawsze znajdą się maruderzy oraz Ci którym podziękowaliśmy za współpracę bo nie nadawali się i którzy później obrzucają błotem lecz czemu jak są tacy idealni ukrywają często swoich byłych pracodawców ? Boją się, że zadzwonimy do byłego pracodawcy i zapytamy o opinie na temat jego poprzedniej pracy

Mariusz
@WROSYSTEM DEUTSCHLAND Sp. z o.o. 07.06.2018 09:26

Witam na rozmowie telefonicznej zaproponowano mi 34 zł netto na początek przez 6miesiący umowa zlecenie kwatera i dojazd na koszt firmy to i tak lepiej niż ostatnio pracowałem w Niemczech na niemieckich warunkach koszmar praca po całych Niemczech jazda swoim samochodem dzień w jednym miejscu za dwa dni na drugi koniec Niemiec hotel płatny wyżywienie jednym słowem porażka myślę że w tej firmie będzie tak jak obiecują

Mixmax

Jakie są stawki w Wro za elektryka z sepem 6Kv dozorowym znajomością języka kat b1?

Romario
@Mixmax 30.05.2018 19:09

Mizerne... niestety dużo obiecują a w praktyce to wygląda zupełnie inaczej.

Piotr
@Mixmax 30.05.2018 19:09

Ja tam dostałem 40 dychy zobaczymy co bedzie dalej na razie mieszkanie, zjazdy free, w innych firmach jak pracowałem musiałem dokładać się do kwater i kombinować jak zjechac do Polski na wolne :(

Arnold Schwarzenegger

Witam, Pracowałem w tej firmie kilka miesięcy. Jeśli ktoś chce się rozwijać lingwistycznie lub technicznie, to zdecydowanie nie warto. Jedyne co mnie tam trzymało to kasa, której po pracy tam mi przybyło, bo wszystko inne to dno i 50 m mułu. Teraz pracuję w Polsce w delegacji. Zarabiam może 1 tys. mniej niż we WroSystem, a każdy weekend spędzam w domu.

elektryk

Jakie warunki finansowe oferują na początek?

aligator

Atmosfera słaba,dużo konfidentów.Prowadzący nie mają pojęcia o elektryce.Praca na godziny a trzeba pisać co się zrobiło w danym dniu,czyli akord a kasa na godz.Jak trzymasz palec równo to masz dobrze,jak posiadasz tylko wiedzę to jest różnie.Ogólnie nie polecam

Agata

@Zainteresowany, i jak, zdecydowałeś się starać o zatrudnienie w WROSYSTEM DEUTSCHLAND Sp. z o.o.? Jeśli tak, to napisz coś na temat warunków, na jakie można liczyć u tego pracodawcy. @get, pracowałeś lub pracujesz w WROSYSTEM DEUTSCHLAND Sp. z o.o.? Jakie Twoim zdaniem są plusy i minusy pracy w tej firmie? Możesz napisać coś na ten temat?

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa istotną rolę. Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Zainteresowany

Czyli warto starać się o pracę w firmie?

get
@Zainteresowany 12.01.2018 19:46

to zalezy czy jestes dobrym lub w miare dobrym i kumatym elektrykiem i czy znasz jakis jezyk obcy, jesli na ktores z tych dwoch pytan jest odpowiedz twierdzaca, to zdecydowanie nie warto

Jeszcze pracownik wro

Przez 2.5 ms(57 dni pracy) zarobilem łącznie 15 555....czy dla takiej kasy warto Wyjeżdżać. za granicę skoro w PL w delegacji mozna prawie tyle samo zarobic...i co tydzien w domu...czy warto?.. Bo chwalic sie zarobkami na poziomie 5-6tys...za granicą. ...chyba nie warto...pozdrawiam.i zycze sobie i wszystkim zdrówka

Michał

hejka, niedawno zaczołem prace i naprawde jest spoko, zaliczki daja, kase mam na czas, spanie w miare, ale slyszalem ze jest jakies zamieszanie bo ponoc chlopki co pracowali dlugie lata sie scwanili i otwieraja firme konkurencyjna i wylewaja pomyje na pracodawce co im marke zbudowal.

heker
@Michał 09.11.2017 08:39

a moze powiesz po jakim kursie przeliczaja ci euro z zaliczek hahahah

mm
@Michał 09.11.2017 08:39

ośle jakie zaliczki i ile takich zaliczek weźmiesz z przelicznikiem 4,8 zł za EUR, i ile ty czasu pracujesz w tej firmie żeby tak ją chwalić -kto tam pracował dłużej wie jak jest -nie jest za super i stawki nie są rewelacyjne ,ale są w miarę wypłacalni

bec

totalna porazka, na kazdej budowie jest kilku ogarnietych elektrykow a reszta ludzi to wszystkie zawody swiata, murarze, piekarze, cukiernicy, stolaze itd ogolnie ludzie nie majacy pojecia o branzy, do tego masa konfidentow i przydupasow, siedlisko alkoholikow, dluznikow i nieudacznikow zyciowych

Normalny

Co z Idioci tu wypisują ? pracuje od 3 miesięcy i nie było z niczym nigdy problemu, ale frustraci zawsze się znajdą, otrzymałem informacje, że niedługo rusza jakaś super budowa dla rządu w Niemczech, myślicie że byle jaka firma dostaję od rządu zlecenie ??

jaś
@Normalny 09.11.2017 09:18

@Normalny - co Ty bredzisz? - Jaki rząd?? Może jeszcze szef tej firmy, jednej z tysięcy polskich w DE, pracujących jako podwykonawca podwykonawcy podwykonawcy podawał osobiście rękę Angeli Merkel ?! :D :D :D Widać że ta firma kompletnie nie radzi sobie z PRem - lepiej by niczego tu nie pisała, bo wypisując takie głupoty coraz bardziej się ośmiesza.

Gigi

Niestety firma pomimo zapewnień że zadzwoni do kandydata niezależnie czy odpowiedź będzie pozytywna czy negatywna nie robi tego. Szkoda bo takie rzeczy budują wizerunek firmy:(

Zwe

Godna firma.. naprawdę polecam..

Elo

Super firma...

CwAnlaK

Praca sama w sobie jest ogólnie spokojna. Ale firma ponoć dopiero teraz zaczęła płacić składki emerytalne, gdy to wyszło na jaw. Wcześniej nikt nie dostawał i nawet tego nie wiedział. Może tylko pracownicy za granicą nie mieli płaconych, a biuro sobie płaciło?

Olo

Gdańskie cepy

Agata

@Inteligentnamałpa to dobrze, że jesteś zadowolony z pracy w firmie WROSYSTEM DEUTSCHLAND Sp. z o.o. @Max dobrze będzie jeśli napisałbyś na forum o pracy w firmie. Będą to pomocne informacje dla osób, które będą chciały się tutaj przyjąć do pracy.

Zostaw opinię o WROSYSTEM DEUTSCHLAND Sp. z o.o. - Gdańsk

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WROSYSTEM DEUTSCHLAND Sp. z o.o.