Fluor S.A.

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 220 ocen.

Opinie o Fluor S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fluor S.A.

SharkMaxKolonko

Jaka jest różnica pomiędzy biurem w Gliwicach (20 opinii) a w Jarocinie (400 opinii) ???. Przecież Fluor ma tylko jeden oddział w Polsce, który znajduje się w Gliwicach... Czyżby "Jarocin" nie był ocenzurowany :-)

taki jeden
@SharkMaxKolonko 31.03.2017 21:57
Jaka jest różnica pomiędzy biurem w Gliwicach (20 opinii) a w Jarocinie (400 opinii) ???. Przecież Fluor ma tylko jeden oddział...

BINGO .... zgadłeś Pan !

SharkMaxKolonko

Jaka jest różnica pomiędzy biurem w Gliwicach (20 opinii) a w Jarocinie (400 opinii) ???. Przecież Fluor ma tylko jeden oddział w Polsce, który znajduje się w Gliwicach... Czyżby "Jarocin" nie był ocenzurowany :-)

vgbhnj

@jolka a atmosfera nie zalezy od wszystkich? to właśnie zachowanie wszystkich składa sie na atmosfere w pracy. A wracając do tematu ofert - tu nic nowego nie ma

hehe

Z Prezesem to byl zart...

ciekawa

zdradzcie mi do kogo najlepiej zagadac aby dostac sie do firmy-jestem po cieplownictwie na energetycznym . A jak juz sie dostane to z kim najlepiej trzymac zeby sie dobrze ustawic?

hehe
@ciekawa 28.03.2016 21:55
zdradzcie mi do kogo najlepiej zagadac aby dostac sie do firmy-jestem po cieplownictwie na energetycznym . A jak juz sie dostan...

Najlepiej sie zbratac z Prezesem..hehe

raf
@ciekawa 28.03.2016 21:55
zdradzcie mi do kogo najlepiej zagadac aby dostac sie do firmy-jestem po cieplownictwie na energetycznym . A jak juz sie dostan...

Ale weż też wazeline bo nie dasz rady

Justysia

Witam :) Widzę ogłoszenie o pracę w dziale Płac. Czy ktoś z pracowników może napisać, jak duża jest komórka płacowa, czy osoby tam pracujące są w porządku (znaczy np. miłe dla pracowników), czy jest duża rotacja w tym dziale i czy ktoś wie, ile wynoszą zarobki? Z góry dziękuję za odpowiedź :)

anonim

(usunięte przez administratora)

fgsfgfg

prywatna opieka medyczna w medicoverze w najbardziej ubogiej wersji...10 zl miesiecznie to kosztuje, dla dziecka juz 50 zl

anonim

(usunięte przez administratora)

lalalla

obstawiam ze jednak nie plock

anonim

(usunięte przez administratora)

lalalla

w plocku nie ma nikogo z analizy naprezen

anonim

(usunięte przez administratora)

kuba

a skad wiesz ze cie przyjma? ja juz pronuje od 3 lat i ciagle mnie zbywaja

marek

po tych zwolnianiach to moze teraz kogos beda potrzebowali do pracy... slyszalem kiedys o takiej sytuacji ze osoby byly zwalniane tylko dlatego w pewnej firmei zeby nastepne osoby byly przyjmowane na gorszych warunkach finansowych oczywiscie byli chetnie bo jak wiadomo teraz o prace nie jest za latwo i kazdy bierze co daja

marek

po tych zwolnianiach to moze teraz kogos beda potrzebowali do pracy... slyszalem kiedys o takiej sytuacji ze osoby byly zwalniane tylko dlatego w pewnej firmei zeby nastepne osoby byly przyjmowane na gorszych warunkach finansowych oczywiscie byli chetnie bo jak wiadomo teraz o prace nie jest za latwo i kazdy bierze co daja

lujek

ponad 50osob.Wszystko zależy od projektów i od Amekańców.A kogo hybił trafił.

siwek

Jak mogą przyjmować ,skoro pewną grupę zwolnili,projektow nie maja,cos tam sie szykuje ale tego nikt nie wie czy na 100% i to na pewno nie w tym roku.Z tego co wiem chcą jeszcze bardziej okroić biuro.-czyli zmniejszyc załoge o 1/4

Zwolniony w 2010

Z tego co mi wiadomo to Haarlem na brak projektow nie narzeka, a nawet problemy kadrowe ma.

kiku
@Zwolniony w 2010 29.09.2014 23:08
Z tego co mi wiadomo to Haarlem na brak projektow nie narzeka, a nawet problemy kadrowe ma.

Miała leciec grupa ,ale Holendrzy nas tam nie chcą.

miku

Tzn na jesien sie zaczely zwolnienia i pewnie potrwają do grudnia jak projektów nie bedzie na horyzoncie.Wszystko zalezy od ilosci projektow.

miku

Zwolnienia są co 2,3 lata.W tym roku się zaczely ale jeszcze się nie skończyły.

fikus

Moze wreszcie zwolnią Milke

anonim

(usunięte przez administratora)

miku

Nie ma szans są zwolnienia.

dr.buzz
@miku 22.09.2014 09:28
Nie ma szans są zwolnienia.

Znowu?

aviva

Polisa CU czy ktoś z byłych pracowników próbował wypłacić swoje pieniądze z tego gowna ? Ja odwiedziłem kobyle pod pretekstem kontynuowania polisy, rozmowa przebiegała w przyjacielskiej atmosferze ale jak tylko zmieniłem zdanie ze chce te środki wypłacić nagle zaczął nie mieć juz czasu na dalsza rozmowę. Ja jednak nie poddałem się i kontynuowałem temat gdy w nasza rozmowę włączyła się zona kobyły i zaczęła się z nim potwornie kłócić. Nie chciałem być świadkiem małżeńskiej kłótni wiec wycofałem się i wyszedłem. Teraz juz wiem ze to było sprytne zagranie kobyły. Poszedłem do siedziby tych złodzieji z avivy i złożyłem wniosek o zamkniecie konta i wypłatę moich pieniędzy. Po 2 tygodniach przysłali odpowiedz ze wypłaca jak skończę 67 lat.

a.m.

Witam, chciałam się dowiedzieć, czy są w ogóle szanse otrzymania pracy w dziale chemicznym, po skończonym kierunku inżynieria chemiczna i procesowa, mając jedynie praktyki zawodowe zdobyte w trakcie studiów w firmach projektowych?

ala
@a.m. 19.11.2013 21:18
Witam, chciałam się dowiedzieć, czy są w ogóle szanse otrzymania pracy w dziale chemicznym, po skończonym kierunku inżynieria c...

Zapytaj w kadrach, czy szukaja kogos do procesu. Miesiac temu (albo dwa) szukali ludzi do pipingu i pomiarowki.

S. F.
@a.m. 19.11.2013 21:18
Witam, chciałam się dowiedzieć, czy są w ogóle szanse otrzymania pracy w dziale chemicznym, po skończonym kierunku inżynieria c...

Cześć a.m. Po prostu przyjdź kiedyś z rana koło 8ej do firmy na portiernię i poproś o bardzo krótką rozmowę z Kierownikiem Pracowni Procesowej Panem (usunięte przez administratora). To najkrótsza droga do rozeznania sprawy, czy i kiedy możliwe będzie zatrudnienie w branży procesowej. Kierownik pracowni planuje zatrudnienie w danej branży wspólnie z kierownictwem firmy. Pozdrawiam serdecznie S.

Byly z fluora i z prosynchemu

Mozecie napisac jak wyglada biezaca sytuacja we Four`ze. Oblozenie, ilosc projektow, deficyty kadrowe.

gosc

Jak wygląda praca w wykonastwie, zarobki, zakwaterowanie, zjazdy, urlopy, czas pracy, interesują mnie kontrakty zagraniczne, pozdr.

Narzekacz

O jak mi tu zle. O jak niedobrze. Kaza mi jezdzic po Europie i odcinaja dodatki. Mnostwo pociotow. O jak tu zle. Masakra. Po odawnym Prochensymie ani sladu. Wyscig szczurow. Nie wytrzymam tu dluzej. Szkoda, ze jestem tu za kare i nie moge sie zwolnic bo juz dawno bym tu nie robil

a

Zarobki wyżej wymienione są niezłe jak na śląski region, więc chyba trochę przesadzacie. Nędza to jest poniżej 3k netto. Rozumiem, że atmosfera napięta, ale gdzie teraz nie jest? Ile jest poza tym międzynarodowych biur inżynierskich w Gliwicach, by nie powiedzieć w obszarze Katowice/Gliwice? Dobre i to. Patrząc na ilość postów to jeden z ważniejszych pracodawców w GL dla ludzi po Politechnice Śląskiej, która produkuje bezrobotnych inżynierów na potęgę. Nawet wypatrzyłem znajomego ze studiów w Waszych szanownych szeregach - teraz to pan inżynier pełną gębą :-)

szyderca szyderców
@a 26.05.2013 20:40
Zarobki wyżej wymienione są niezłe jak na śląski region, więc chyba trochę przesadzacie. Nędza to jest poniżej 3k netto. Rozumi...

prezes, kryzys ? kryzys to chyba na ukrainie się wyszykował. a nie w polsce. naród polski, jak był głupi tak jest dalej głupi. wmówili że jest kryzys, a wy dalej w to wierzycie...

anonim

Happy engineer - 2013-01-08 00:07:17 Niestety obecnie nie radzę zatrudnienia się w tej firmie. Firma bardzo szybko zatrudnia jak potrzebuje, ale niestety oddział krajowy jest najniżej w "łańcu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pokarmowym" korporacji, tj. wg mojej opinii najszybciej zapadają i zapadną decyzje o zwolnieniach właśnie w tym oddziale, a nie w Holandii czy Anglii, a jest niestety kryzys. Obecne najwyższe kierownictwo firmy w Gliwicach niestety nie rokuje dobrze na przyszłość (możliwość przebicia się z interesem gliwickiego oddziału w korporacji w tym wypadku jest raczej bardzo mała o ile nie żadna). Przykro mi z tego powodu bo firmie jak i kierownictwu życzę jak najlepiej).Tak jest w każdej międzynarodowej firmie z placówką w Polsce, więc nie zrażałbym się tym a potraktował jako normalność (to ułatwie życie). Wystarczy, by kierownictwo było mądre, spokojne i kulturalne, bo nic tak nie demobilizuje jak przemądrzały szef despota wyżywający się na swoich pracownikach.

alfons

Happy engineer - ty to chyba jestes prezesem w tej firmie skoro takie madrosci objawiasz prostaczkom. Ale jestem podbudowany tym, ze duch w narodzie nie ginie i zawsze sie jakis maruda znajdzie, chocby nawet taka, ktora urwala sie z onetu.

Happy engineer

Niestety obecnie nie radzę zatrudnienia się w tej firmie. Firma bardzo szybko zatrudnia jak potrzebuje, ale niestety oddział krajowy jest najniżej w "łańcuchu pokarmowym" korporacji, tj. wg mojej opinii najszybciej zapadają i zapadną decyzje o zwolnieniach właśnie w tym oddziale, a nie w Holandii czy Anglii, a jest niestety kryzys. Obecne najwyższe kierownictwo firmy w Gliwicach niestety nie rokuje dobrze na przyszłość (możliwość przebicia się z interesem gliwickiego oddziału w korporacji w tym wypadku jest raczej bardzo mała o ile nie żadna). Przykro mi z tego powodu bo firmie jak i kierownictwu życzę jak najlepiej).

nowy 20

Jest ta robota czy nie ???

dr.buzz

W latach prosperity we Fluorze bylo 2 architektow :D Watpie aby teraz potrzebowali wiecej, tudziez nowych...

inzynier

A nie prosciej zadzwonic do kadr i zapytac, zamiast pytac tutaj? Tam chyba lepiej beda wiedziec:-)))))

szimus

Mam pytanie szukam pracy w Gliwicach jestem architektem z kilku letnim doświadczeniem w Polsce i za granicą.czy Fluor zatrudnia ludzi z branży architektura. Dzięki za wszelkie odpowiedzi

były

Hej ludziska!! Kto mi powie: ilu obecnie jest elektryków i automatyków zatrudnionych??

Łoś

poprzyjmowali ludzi, a dalej roboty nie ma...

MARCIN

Jestem bardzo ciekawy kryteriów przyjmowania do pracy nowych pracowników. Czy pierwszeństwo mają nowe osoby (z ulicy), czy też ludzie którzy już kiedyś pracowali. Nurtuje mnie to, ponieważ już pół roku staram się o powrót do biura, niestety bez rezultatu.

antykomor

ja akurat dzialam w rurach, w budownictwie nie wiem ile proponuja... te 3900 netto lub ok 4000 to chyba dobra stawka na ta branże w polsce. co do uprawnien, to z tego co sie orientuję żadne uprawnienia nie sa wymagane we fluorze w kazdym razie na pewno nie na projektach worksharingowych bo po co komu polskie uprawnienia w takiej holandii... co do polskich projektów to chyba raczej są mile widziane. pozdrawiam

Marek RudaŚ.

A powiedzcie te stawki o ktorych piszecie to dla porjketantów z uprawnieniami budowalnymi czy bez? Jakie mniej wiecej są stawki dla projektantów z UB. ? Pozdrawiam

hudy

Mi proponują 4200 netto trochę więcej niż tobie ja pracowałem od 2004 do 2010 potem mnie zwolnili. Ale zastanawiam się czy wrócić bo mam pracę. Czy za 2 lata nie powtórzą się ponowne zwolnienia.

hudy

jakies 3 lata od 20072008 potem mnie zwolnili, a ty ile zarabiasz i jakie masz doswiadczenie?

hudy

ile lat wcześniej pracowałeś we fluorze

nick

mi zaproponowali 3920 na reke ijestem zadowolony

hipo

Coście tak umilkli ?? Co tam we Fluorze? czy stara ekipa wróciła? Niemcy mistrzem europy

gość

j25 - 2012-05-18 14:54:14 Napiście za jaką stawkę brutto wróciliście do fluora?Powinno chyba być napisane: :"Napiszcie..." :-(

j25

Napiście za jaką stawkę brutto wróciliście do fluora?

Don Vasyl

Teraz najwięksi obsmarowywacze FLUORA na tym portalu powrócili z powrotem na cieplutkie stanowiska pracy hehe, to się nazywa sprawiedliwość.

jojo

Nikt zaradny nie wroci do tej firmy za taka gowniana kase. Niestety ale jesli ktos tam zostal to same sieroty bez umiejetnosci i perspektyw.

an

Wielki człowiek wrócił. Dlaczego on wogóle został zwolniony????Szacunek dla szefa!!!

byly

N i nadszedl w koncu te szczesliwy dzien Fluor ma projekty. i w drugiej polowie roku pewnie beda znow masowe przyjecia.

bi da ora

Choć jeden życzenia złożył, czy to były czy może obecny pracownik , ale jeden, a reszta milczy, To w imieniu "pozostałych" jak i w swoim dużo zdrowia i radości w 2012. A gdzie piknik 2012 ? Może na nowym stadionie gliwickim? Czy ktoś ma inne propozycje?

ex-pipa

Życzę wszystkim obecnym i byłym pracownikom FLUOR-a spokojnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia oraz spełnienia wszelkich planów w nadchodzącym Nowym Roku 2012.

Zostaw opinię o Fluor S.A.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fluor S.A.