Fluor

2.6/5

• Jak się u nas pracuje?
  • Benefity

Katowice - Biuro Inżynieryjne Fluor

3. Opinie o pracodawcach Gliwice
  5. Opinie o Fluor S.A.

Opinie o Fluor Gliwice

Nie przegap nowości o Fluor S.A.!

siwek

10.10.2014 10:58

Jak mogą przyjmować ,skoro pewną grupę zwolnili,projektow nie maja,cos tam sie szykuje ale tego nikt nie wie czy na 100% i to na pewno nie w tym roku.Z tego co wiem chcą jeszcze bardziej okroić biuro.-czyli zmniejszyc załoge o 1/4
    Zwolniony w 2010

29.09.2014 23:08

Z tego co mi wiadomo to Haarlem na brak projektow nie narzeka, a nawet problemy kadrowe ma.
    kiku

08.10.2014 12:00

Miała leciec grupa ,ale Holendrzy nas tam nie chcą.

24.09.2014 11:05

Tzn na jesien sie zaczely zwolnienia i pewnie potrwają do grudnia jak projektów nie bedzie na horyzoncie.Wszystko zalezy od ilosci projektow.

24.09.2014 10:59

Zwolnienia są co 2,3 lata.W tym roku się zaczely ale jeszcze się nie skończyły.
    fikus

23.09.2014 15:13

Moze wreszcie zwolnią Milke

01.09.2014 16:56

22.09.2014 09:28

Nie ma szans są zwolnienia.
    dr.buzz

22.09.2014 12:05

Znowu?
    aviva

03.04.2014 08:19

Polisa CU czy ktoś z byłych pracowników próbował wypłacić swoje pieniądze z tego gowna ? Ja odwiedziłem kobyle pod pretekstem kontynuowania polisy, rozmowa przebiegała w przyjacielskiej atmosferze ale jak tylko zmieniłem zdanie ze chce te środki wypłacić nagle zaczął nie mieć juz czasu na dalsza rozmowę. Ja jednak nie poddałem się i kontynuowałem temat gdy w nasza rozmowę włączyła się zona kobyły i zaczęła się z nim potwornie kłócić. Nie chciałem być świadkiem małżeńskiej kłótni wiec wycofałem się i wyszedłem. Teraz juz wiem ze to było sprytne zagranie kobyły. Poszedłem do siedziby tych złodzieji z avivy i złożyłem wniosek o zamkniecie konta i wypłatę moich pieniędzy. Po 2 tygodniach przysłali odpowiedz ze wypłaca jak skończę 67 lat.
    a.m.

19.11.2013 21:18

Witam, chciałam się dowiedzieć, czy są w ogóle szanse otrzymania pracy w dziale chemicznym, po skończonym kierunku inżynieria chemiczna i procesowa, mając jedynie praktyki zawodowe zdobyte w trakcie studiów w firmach projektowych?
    ala

20.11.2013 14:04

Zapytaj w kadrach, czy szukaja kogos do procesu. Miesiac temu (albo dwa) szukali ludzi do pipingu i pomiarowki.
    S. F.

21.11.2013 22:15

Cześć a.m. Po prostu przyjdź kiedyś z rana koło 8ej do firmy na portiernię i poproś o bardzo krótką rozmowę z Kierownikiem Pracowni Procesowej Panem (usunięte przez administratora). To najkrótsza droga do rozeznania sprawy, czy i kiedy możliwe będzie zatrudnienie w branży procesowej. Kierownik pracowni planuje zatrudnienie w danej branży wspólnie z kierownictwem firmy. Pozdrawiam serdecznie S.
    Byly z fluora i z prosynchemu

24.06.2013 00:06

Mozecie napisac jak wyglada biezaca sytuacja we Four`ze. Oblozenie, ilosc projektow, deficyty kadrowe.
    gosc

19.06.2013 22:09

Jak wygląda praca w wykonastwie, zarobki, zakwaterowanie, zjazdy, urlopy, czas pracy, interesują mnie kontrakty zagraniczne, pozdr.
    Narzekacz

13.06.2013 14:48

O jak mi tu zle. O jak niedobrze. Kaza mi jezdzic po Europie i odcinaja dodatki. Mnostwo pociotow. O jak tu zle. Masakra. Po odawnym Prochensymie ani sladu. Wyscig szczurow. Nie wytrzymam tu dluzej. Szkoda, ze jestem tu za kare i nie moge sie zwolnic bo juz dawno bym tu nie robil
    a

26.05.2013 20:40

Zarobki wyżej wymienione są niezłe jak na śląski region, więc chyba trochę przesadzacie. Nędza to jest poniżej 3k netto. Rozumiem, że atmosfera napięta, ale gdzie teraz nie jest? Ile jest poza tym międzynarodowych biur inżynierskich w Gliwicach, by nie powiedzieć w obszarze Katowice/Gliwice? Dobre i to. Patrząc na ilość postów to jeden z ważniejszych pracodawców w GL dla ludzi po Politechnice Śląskiej, która produkuje bezrobotnych inżynierów na potęgę. Nawet wypatrzyłem znajomego ze studiów w Waszych szanownych szeregach - teraz to pan inżynier pełną gębą :-)
    szyderca szyderców

12.03.2014 08:23

prezes, kryzys ? kryzys to chyba na ukrainie się wyszykował. a nie w polsce. naród polski, jak był głupi tak jest dalej głupi. wmówili że jest kryzys, a wy dalej w to wierzycie...

24.01.2013 17:16

Happy engineer - 2013-01-08 00:07:17 Niestety obecnie nie radzę zatrudnienia się w tej firmie. Firma bardzo szybko zatrudnia jak potrzebuje, ale niestety oddział krajowy jest najniżej w "łańcu (usunięte przez administratora) pokarmowym" korporacji, tj. wg mojej opinii najszybciej zapadają i zapadną decyzje o zwolnieniach właśnie w tym oddziale, a nie w Holandii czy Anglii, a jest niestety kryzys. Obecne najwyższe kierownictwo firmy w Gliwicach niestety nie rokuje dobrze na przyszłość (możliwość przebicia się z interesem gliwickiego oddziału w korporacji w tym wypadku jest raczej bardzo mała o ile nie żadna). Przykro mi z tego powodu bo firmie jak i kierownictwu życzę jak najlepiej).Tak jest w każdej międzynarodowej firmie z placówką w Polsce, więc nie zrażałbym się tym a potraktował jako normalność (to ułatwie życie). Wystarczy, by kierownictwo było mądre, spokojne i kulturalne, bo nic tak nie demobilizuje jak przemądrzały szef despota wyżywający się na swoich pracownikach.
    alfons

20.01.2013 23:28

Happy engineer - ty to chyba jestes prezesem w tej firmie skoro takie madrosci objawiasz prostaczkom. Ale jestem podbudowany tym, ze duch w narodzie nie ginie i zawsze sie jakis maruda znajdzie, chocby nawet taka, ktora urwala sie z onetu.
    Happy engineer

08.01.2013 00:07

Niestety obecnie nie radzę zatrudnienia się w tej firmie. Firma bardzo szybko zatrudnia jak potrzebuje, ale niestety oddział krajowy jest najniżej w "łańcuchu pokarmowym" korporacji, tj. wg mojej opinii najszybciej zapadają i zapadną decyzje o zwolnieniach właśnie w tym oddziale, a nie w Holandii czy Anglii, a jest niestety kryzys. Obecne najwyższe kierownictwo firmy w Gliwicach niestety nie rokuje dobrze na przyszłość (możliwość przebicia się z interesem gliwickiego oddziału w korporacji w tym wypadku jest raczej bardzo mała o ile nie żadna). Przykro mi z tego powodu bo firmie jak i kierownictwu życzę jak najlepiej).
    nowy 20

27.12.2012 12:48

Jest ta robota czy nie ???
    dr.buzz

20.12.2012 08:55

W latach prosperity we Fluorze bylo 2 architektow :D Watpie aby teraz potrzebowali wiecej, tudziez nowych...
    inzynier

19.12.2012 16:18

A nie prosciej zadzwonic do kadr i zapytac, zamiast pytac tutaj? Tam chyba lepiej beda wiedziec:-)))))
    szimus

07.12.2012 11:01

Mam pytanie szukam pracy w Gliwicach jestem architektem z kilku letnim doświadczeniem w Polsce i za granicą.czy Fluor zatrudnia ludzi z branży architektura. Dzięki za wszelkie odpowiedzi
    były

06.11.2012 11:54

Hej ludziska!! Kto mi powie: ilu obecnie jest elektryków i automatyków zatrudnionych??

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Fluor?

Kontakt - Fluor S.A.

Prymasa S.Wyszyńskiego 11 44-101 Gliwice

Branże: Inżynieria
    Łoś

24.09.2012 14:24

poprzyjmowali ludzi, a dalej roboty nie ma...
    MARCIN

10.09.2012 22:02

Jestem bardzo ciekawy kryteriów przyjmowania do pracy nowych pracowników. Czy pierwszeństwo mają nowe osoby (z ulicy), czy też ludzie którzy już kiedyś pracowali. Nurtuje mnie to, ponieważ już pół roku staram się o powrót do biura, niestety bez rezultatu.
    antykomor

07.09.2012 20:55

ja akurat dzialam w rurach, w budownictwie nie wiem ile proponuja... te 3900 netto lub ok 4000 to chyba dobra stawka na ta branże w polsce. co do uprawnien, to z tego co sie orientuję żadne uprawnienia nie sa wymagane we fluorze w kazdym razie na pewno nie na projektach worksharingowych bo po co komu polskie uprawnienia w takiej holandii... co do polskich projektów to chyba raczej są mile widziane. pozdrawiam
    Marek RudaŚ.

07.09.2012 10:38

A powiedzcie te stawki o ktorych piszecie to dla porjketantów z uprawnieniami budowalnymi czy bez? Jakie mniej wiecej są stawki dla projektantów z UB. ? Pozdrawiam

31.08.2012 20:39

Mi proponują 4200 netto trochę więcej niż tobie ja pracowałem od 2004 do 2010 potem mnie zwolnili. Ale zastanawiam się czy wrócić bo mam pracę. Czy za 2 lata nie powtórzą się ponowne zwolnienia.

31.08.2012 18:06

jakies 3 lata od 20072008 potem mnie zwolnili, a ty ile zarabiasz i jakie masz doswiadczenie?

28.08.2012 09:42

ile lat wcześniej pracowałeś we fluorze
    nick

27.08.2012 22:58

mi zaproponowali 3920 na reke ijestem zadowolony
    hipo

23.06.2012 23:30

Coście tak umilkli ?? Co tam we Fluorze? czy stara ekipa wróciła? Niemcy mistrzem europy
    gość

19.05.2012 10:04

j25 - 2012-05-18 14:54:14 Napiście za jaką stawkę brutto wróciliście do fluora?Powinno chyba być napisane: :"Napiszcie..." :-(
    j25

18.05.2012 14:54

Napiście za jaką stawkę brutto wróciliście do fluora?
    Don Vasyl

26.04.2012 10:21

Teraz najwięksi obsmarowywacze FLUORA na tym portalu powrócili z powrotem na cieplutkie stanowiska pracy hehe, to się nazywa sprawiedliwość.
    jojo

14.04.2012 03:22

Nikt zaradny nie wroci do tej firmy za taka gowniana kase. Niestety ale jesli ktos tam zostal to same sieroty bez umiejetnosci i perspektyw.
    an

08.03.2012 15:11

Wielki człowiek wrócił. Dlaczego on wogóle został zwolniony????Szacunek dla szefa!!!
    byly

04.03.2012 18:43

N i nadszedl w koncu te szczesliwy dzien Fluor ma projekty. i w drugiej polowie roku pewnie beda znow masowe przyjecia.
    bi da ora

23.01.2012 14:33

Choć jeden życzenia złożył, czy to były czy może obecny pracownik , ale jeden, a reszta milczy, To w imieniu "pozostałych" jak i w swoim dużo zdrowia i radości w 2012. A gdzie piknik 2012 ? Może na nowym stadionie gliwickim? Czy ktoś ma inne propozycje?
    ex-pipa

21.12.2011 14:01

Życzę wszystkim obecnym i byłym pracownikom FLUOR-a spokojnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia oraz spełnienia wszelkich planów w nadchodzącym Nowym Roku 2012.
    gierek

29.11.2011 07:52

czy producent taniej sily roboczej drukujacej kartki wskrzesza sie od nowa czy agonia?
    Lopez

01.11.2011 20:00

Powiem tak, lepiej mi sie zyje teraz...tak, większy rozwój mam ...tak, pieniążki też...tak. Ale wszystko zawdzieczam tez i pracy we Fluorze. Nie bądzmy tacy...Polacy. Dużo mam, bo też mi ktoś w życiu pomógł. Nie wyrzygujmy sie na cos tak.....bo ni ładnie! Dziękuje wszystkim wspaniałym osobowościom Fluora, ze mogli ukształtowć tak dobrze myślącego inżyniera, człowieka....fachowca. Nie zapomnajmy o tym. Strata to tylko dla korporacji....i szkoda. Pozdrawiam Wszystkich i dziękuję za wspólne chwile, które pozwoliły mi kształcić moją osobowość i fachowośc inżynierską.

27.10.2011 13:14

Szczęśliwy że były - 2011-10-20 00:00:21 Jeśli rzeczywiście nie ma żadnego projektu,to cieszę się, że mnie zwolnili w grudniu 2009. To było najlepsze dla mnie posunięcie ze strony naszego \ Ja tez sie ciesze ze mnie zwolnili. Szersze horyzonty, lepsze perspektywy, wieksze pieniadze. Widze ze sporo ludzi zyje iluzja ze fluor zamieni sie znow w dobrego wujka i bedzie praca...Zejdzcie na ziemie, polaczki sa juz za drogie w malpiej robocie, od tego maja tansze malpki bardziej na wschod. Kto ma rece i nogi polaczone z glowa niech jedzie na zachod.

Zostaw merytoryczną opinię o Fluor S.A.