OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa

OVB stories

Częste pytania

Bielsko-Biała - Biuro OVB
Gdynia - OVB HOLDING AG
Gorzów Wielkopolski - OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.
Krosno - OVB Allfinanz Polska Gorlice
Olsztyn - Europejski Koncern Finansowy OVB Allfinanz
Radomsko - OVB Holding S.A.
Rzeszów - OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.
Warszawa - OVB
Wrocław - OVB Allfinanz Sp. z o.o Polska Spółka Finansowa.

5. Opinie o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Sp. z o.o.

Opinie o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Warszawa

Nie przegap nowości o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Sp. z o.o.!

Wiolka

15.07.2019 22:56

W sumie to całkiem nieźle mi się pracuje, po przeczytaniu internetów spodziewałam się, że jest ryzyko, że przyjdę na 2 miesiące, a tu już 4ty leci.

03.07.2019 14:34

Bardzo dziękujemy wszystkim za podzielenie się opiniami na temat OVB Allfinanz Polska. Informacja zwrotna, zarówno pozytywna jak i negatywna, od naszych byłych i obecnych pracowników oraz kandydatów jest dla nas bardzo ważna! Z zaangażowaniem śledzimy poniższą dyskusję, wyciągamy wnioski i dzięki Wam możemy wprowadzać wiele usprawnień. Choć nie każda zamieszczona tutaj opinia jest dla nas pochlebna, jesteśmy wdzięczni za wskazanie obszarów, które wymagają uwagi czy poprawy. Osoby, opisujące sytuacje, w których zostały potraktowane nieprofesjonalnie bardzo prosimy o kontakt pod adresem [email protected] z podaniem szczegółów i personaliów uczestniczących w nich osób. Będziemy wdzięczni za podzielenie się swoimi spostrzeżeniami :) Jednocześnie informujemy, że aktywnie prowadzimy rekrutację na stanowisko doradcy klienta do biura w Warszawie, Wrocławiu, Łodzi, Krośnie oraz Rzeszowie. Nasz zespół to grono złożone z różnorodnych osobowości. Niektórzy, z naszych najlepszych pracowników trafili do nas nie mając jeszcze doświadczenia w branży. Dlatego w podjęciu zatrudnienia nie jest przeszkodą, jeśli nie posiadasz doświadczenia w branży finansowej. W OVB każdy zawdzięcza swój sukces pracy zespołowej, swojemu zaangażowaniu i uzdolnieniom. Mamy pozytywne nastawienie, regularnie się szkolimy, więc pomożemy Ci zbudować bogate portfolio doświadczeń. Aplikacje można przesyłać wypełniając formularz zgłoszeniowy na naszej stronie internetowej w zakładce kariera https://www.ovb.pl/kariera.html lub na adres mailowy [email protected] ze wskazaniem miasta, w którym chciałbyś/ chciałabyś podjąć pracę. Pozdrawiamy serdecznie! OVB Allfinanz Polska
    Urszula

11.06.2019 23:36

Cześć ,jak praca to nie mam pojęcia,ale klientka jestem i wszystko przebiega poprawnie. Polecam
    Marta Kowalska

13.06.2019 20:10

Ja też jestem klientką, i mi też pasi. Pozdrawiam mojego doradcę :))))))
    stefan

28.06.2019 12:29

to spoko tylko to portal o pracodoawcy, więc opinia klientów jest nieistotna
    Filip

25.06.2019 23:19

Było tyle recenzji, że każda musi się powtórzyć. Świetna obsługa, aktywne słuchanie i dobra oferta na bolączki klienta. Uwijają się zgrabnie
    A Wrocław.

16.05.2019 20:04

Piramida finansowa. xxx (usunięte przez administratora)xxx. Brak podstawy wynagrodzenia, jak jestes głodny to masz jeść pochwały. Naganiacze tu piszą, że nie jest to piramida, bo nie ma opłat. Opłaty są, tylko ukryte, m.in. wezwania do zapłaty za odstąpienie klientów od umowy. Z jakiegoś dziwnego powodu pośrednik (my) jesteśmy nimi obarczani. Wątpie czy jest to w ogóle legalne. Lokale to nory na podłych dzielnicach, często w prywatnych mieszkaniach stylizowane na biura. Klasyczny dla piramid finansowych system polecania, naganiania i werbunku. Zwróćcie uwagę w opłacanych poniżej wpisach pracowników charakterystyczny dla tego typu sekciarstwa sposób obrażania osób, które wypowiadają negatywne opinie. "Widocznie się nie nadają, widocznie są z mało pracowici". Zdarzyło się wam kiedyś, że wasi współpracownicy w normalnej firmie się tak zachowywali? Nie sądzę, przecież to totalna patologia. Jeśli nagonicie kilku klientów i część z nich zrezygnuje możecie być finansowo NA MINUSIE (tak, praca w której wychodzicie STRATNI, przecież to "normalne"). W komentarzach poniżej możecie zobaczyć sugestie, że jeśli zostaliście oszukani, żeby zwrócić się do centrali. To ściema. I co ta centrala myślicie, że zrobi? NIC. Bo takie sytuacje to codzienność i standardowy model działania tej firmy. Inna sugestia jest, żeby pójść do sądu. Tu też będzie ciężko, bo koszta sądowe będą wyższe niż suma na jaką was oszukano, ponadto sprawy ciągną się latami. (usunięte przez administratora) Oto firma OVB Allfinanz. (usunięte przez administratora)

28.05.2019 20:46

Witamy wszystkich użytkowników serwisu GoWork.pl. Zauważyliśmy, że wątek cieszy się ogromnym zainteresowaniem, i z tytułu zróżnicowania Państwa opinii na temat OVB Allfinanz Polska, nie chcemy nigdy pozostać obojętni. Nie mamy jednak możliwości, aby w żaden sposób jednak ustosunkować się do wypowiedzi typu ,, sam wpadłem w ich sidła". @Jan Jeżeli była jakakolwiek sytuacja, która według Pana nie powinna mieć miejsca jesteśmy otwarci na dialog. Prosimy o szczegółowy opis sytuacji na adres mailowy [email protected] . Z wyrazami szacunku OVB Allfinanz Polska
    Piotrek

21.06.2019 11:35

Zgadzam się. Naganiaczy jest dużo ;)
    Pawel

06.06.2019 09:59

Jak najbardziej ok.
    Normalny-ubezpieczony

12.06.2018 16:23

Tak czytam, czytam i widzę, że tutaj jest mnóstwo nierobów. Jakiś sfrustrowany typ pracował w OVB 5 lat i teraz daje upust swoim emocjom bo mu nie wyszło i churraaaa, dawajjj wszyscy źli on biedny. Inny pisze, że jemu jest super bo pracuje 5 dni w tyg. i to ten właśnie jest leszczem wg niektórych bo zarabia pewno z 10 tys. zł ale pewno na biedzie i naiwności ludzkiej (tekst dla inteligentnych). Nie ten co ma polucje (wikipedia wyjaśni to pojęcie) jak 15 latek, ale ten co ciężko pracuje jest przysłowiowym (usunięte przez administratora) To człowieku Ja się pytam Ciebie: skoro tak było źle to po cholerę pracowałeś 5 lat? Przecież po 6 mc-ach powinieneś był odejść. Ktoś mówił weź zostań, prosimy? Świat jest twardy a nie miętki. Teraz piszesz cuda na kiju i wku**** ciężko pracujących ludzi. Firma (usunięte przez administratora) bo sprzedaje? To w takim razie każda firma, w Polsce to (usunięte przez administratora) bo przecież sprzedają swoje produkty i usługi. Pani w sklepie spożywczym też (usunięte przez administratora) bo sprzedaje, doradza? Pani/Pan w obuwniczym też (usunięte przez administratora) bo doradza i sprzedaje. Kluby fitness, siłownie, kawiarnie to również (usunięte przez administratora) bo sprzedają i wciskają karnety za 100zł szok, szok. Kupujesz bencwale jeden z drugim na allegro niby w dobrej cenie bo to allegro, a później płaczesz jeden z drugim do poduszki bo dałem 20 zł więcej oj joooj i nagle złodziejeee!!!! Czy Wy jesteście aż tak jeb***ci, że nie widzicie iż XXI w. na sprzedaży stoi? To jest podstawowa umiejętność, bez tego giniesz. Ale skąd jeden z drugim tłuków ma wiedzieć jak pracuje na etacie. Przecież pieniądze biorą się z nieba. Szef leży i pachnie i nic nie robi? To, że ktoś oszukuje to jest tylko i wyłącznie jego sprawa nie wszyscy to (usunięte przez administratora) Po drugie skoro Cię ograbili z Twojego majątku to przecież to jest przestępstwo ścigane z urzędu. Zgłoś na Policję lub rozwiąż umowę. Na koniec nie płacz jak połamiesz się gałąź i nie przychodź do tych ludzi po doradztwo bo to wg Ciebie (usunięte przez administratora) A to, że kierowniczka bzyka się za umowę? Dla mnie luz. Widać taki ma system budowania zespołu i budowania swojej wiarygodności :) A może łączy przyjemne z pożytecznym? Czasami się wstydzę, że jestem POLAKIEM i mam do czynienia z takimi tłukami :(
    Markos

29.05.2019 17:06

(usunięte przez administratora) Nie mają pojęcia o pracy w tej branży.Dyche by przytulił ale żeby się nie narobić. (usunięte przez administratora) jeden z drugim. Znam trochę ludzi z ubezpieczeń i najbardziej pracowici potrafią przytulić co miesiąc po 20-30 tysięcy i to nie są bajki.

30.05.2019 17:49

Szanowny Panie, dziękujemy za zamieszczenie opinii, Bardzo chętnie dowiemy się, co się wydarzyło, że używa Pan na forum tak skrajnie nacechowanych epitetów. Jesteśmy bowiem otwarci na dialog i bardzo chętnie dzielimy się naszym doświadczeniem. Prosimy o dokładny opis sytuacji na adres mailowy [email protected]. Ustosunkujemy się do Pana wiadomości najszybciej jak to możliwe. Pozdrawiamy serdecznie
    Hubert

20.05.2019 11:52

Skoro uzywasz slow piramida i oszustwo to po ludzku zastanawiam sie jakim to magicznym sposobem otrzymalem wcale niemale odszkodowanie za wypadek komunikacyjny a moj dzieciak jakis czas temu za wypadek na placu zabaw. odpisalem odnoszac sie do wiedzy jaka o firmie posiadam szerloku. wciskac cos komus w usta najlepiej ale jestem tylko klientem i rodzina 2 osob ktore firma karmi i ubiera. Dziwne, że mam staly kontakt z tymi osobami i wiele lat nic nie musza firmie oddawac. dlaczego nie pracujesz juz w firmie ? moze ludzie konczyli wspolprace przed planowanym czasem bo sam wciskales im kity ? pisz tu sobie co chcesz, dobrze, ze juz tam nie robisz bo jak widac tylko bys klientom szkodzil ze swoim bajkopisarstwem i kreatywnoscia. piramida. otworz ksiazki.
    A Wrocław

16.05.2019 19:53

Piramida finansowa. >>>(usunięte przez administratora)
    K. Kulesza

16.05.2019 10:50

Dzień dobry, jestem nie miło zaskoczona. Jestem klientką OVB i powiem, że to co się tu wypisuje to nieprawda. To bardzo w porządku ludzie i o moje interesy dbają super. nie wiem może były jakieś poszczególne osoby przez lata, nie każdy z każdym się dogada. Ale takie rzeczy tu wypisywać to poniżej pasa i samobój, bo jeśli coś poważnego się dzieje to się idzie na policję albo zgłasza do zarządu firmy czy coś. To pokazuje tylko jaki poziom wy reprezentujecie i starając się nie obrazić nikogo jak niektórzy są ograniczeni. Ludzie, gowork nie rozwiąże waszych problemów. Pozdrawiam

29.04.2019 18:16

Łysy

11.05.2019 07:03

Musisz wiedzieć że jest to korpo bez umowy o pracę pracujesz tylko nie w biurze i nie masz ustalonych godzin rekrutujesz pracowników i szukasz klientów jak znajdziesz przychodzisz do biura na Domaniewskiej i przedstawia "oferty" głównie jest to Ergo Hestia są też Signal Iduna itd Hestia jest najkorzystniejszą więc zazwyczaj ja polecają na wszystko na odkładanie na kredyty itp, są pseudo szkolenia i egzaminy biurowe aby Cie sprawdzić a na prawdę zazwyczaj pytają czy zrobiłeś już kilku klientów po miesiącu po dwóch jeżeli nie to egzamin nie zdany (wiadomo zarabiasz dla nich pieniądze) dla siebie też ale twoja prowizja na stanowisku rekrutanta (usunięte przez administratora) xd ja nie mam do dzisiaj mimo że zdałem to nikt ich nie potwierdził kasy nie widziałem ani złotówki, a kiedy pytałem "Pana" (usunięte przez administratora)to odpowiadal, że on nic nie może zrobić trzeba czekać żeby pracował dalej (ściągnął im pracowników i klientów) a będzie ok. (usunięte przez administratora)
    franio

11.05.2019 11:16

Dlaczego nie zgłosiłeś tej sprawy do centrali ? normalnie jeżeli na płaszczyźnie lokalnej nikt nie jest w stanie Ci pomóc to idzie się wyżej. A ty co? Ubezwłasnowolniony ? Czuć, że dużo złości w Tobie na tą firmę. Zawsze ci niezadowoleńce wypisują.
    Justi

09.05.2019 14:31

Siemka. Na czym konkretnie praca w tej firmie polega??? Tutaj każdy sam zakłada swoją działalność gospodarcza i zdobywa nowych klientów?? (nowe umowy na ubezpieczenie) czy dostaje się umowę o pracę?? (nie dostałam odpowiedzi na rozmowie-tylko tyle że na początku zlecenie). Jak to wygląda jak osoba nie ma kometnie doświadczenia z finansami, można ogarnąć?? Dajcie odpowiedź:) Do jutra mam dać znać czy sie decyduje na pracę.... A mam bardzo duzo wątpliwości czy to poprostu nie jest wyzysk ludzi. Czy można faktycznie zarobić.
    qqassi

10.05.2019 05:40

Hejka, zatrudnienie zależne od ciebie, twojej pracy i ustaleń. W większości przypadków Tobie się nie opłaca po ludzku mieć o pracę, bo ogranicza Cię ona wtedy jeśli chodzi o zarobki. Czasem ludzie tego nie rozumieją. Gdybym ja się zdecydowała na umowę o pracę na możliwych w czasie mojego zatrudniania warunkach to bym miała teraz problem, bo bym musiała dużo pieniędzy firmie oddawać. Ja mam agencyjną i początek jak to początek, trzeba dać sobie te min 3 miesiące żeby wszystko ogarnąć, ale w tym czasie dzieje się mega dużo rzeczy i nawet nie wiesz kiedy ten czas tak faktyczne upływa. Można ogarnąć, czasem brak doświadczenia to ogromny atut o ile będziesz się chciała starać dla siebie i jeżeli zniesiesz kilka barier w sobie do faktycznie ciężkiej pracy. Czy wyzysk ? Ja nie jestem wyzyskiwana, u mnie w biurze przynajmniej nikt nie szepcze kiedy np. będzie wypłata albo kto jest jaki, nie ma na to czasu a wypłatę dostaję tak , że o 7:00 rano budzi mnie sms w ustalony dzień, punktualnie, każdego miesiąca. Oprócz tego atmosfera jest bardzo okey, są regularne wyjścia czy to na piwo czy jakieś jedzenie, często wyjeżdżamy na integrację, często za granicę. Świadomość ludzi w Polsce się bardzo zmienia i to jest bardzo dobry moment na podjęcie pracy w tej branży. Powodzenia
    Łysy

11.05.2019 07:08

Owszem tylko przygotuj się na to że zanim zrobisz kilku klientów chwilą minie nauczysz się sama to robić też chwilą minie a w oddziale na Domaniewskiej nikt nie pomaga i wkutwiasz się że dają Ci zadania a nie wiesz jak to zrobić... 3-4 mies bez kasy jeżeli masz oszczędności i ci wyjdzie faktycznie to spoko ale spróbuj w innych oddziałach bo powtarzam Domaniewskiej totalnie nie polecam
    Marta

06.05.2019 08:54

OSTRZEGAM! wszystkich przed tą firmą, to (usunięte przez administratora)! Pieniądze które zarabia się na klientach jeśli zrezygnują ze współpracy trzeba oddawać, ludzie kończyli w sądach nawet już po zakończeniu pracy w OVB bo musieli oddawać po kilka tys. złotych!!
    Eryk

08.05.2019 15:54

Oszustwo to mocny zarzut. O jakich ludziach piszesz ? bo z tego co mi wiadomo biur jest 350 a pracowników 18 000.
    Kcin

29.04.2019 16:23

Kiedyś miałem przygodę z tą firmą... Niby wszystko spoko, zaplecze produktowe całkiem cywilizowane, bez zbędnego parcia na coś konkretnego, ale trzeba było zrobić egzamin brokera w obecności komisji KNF. Facet udawał, że nic nie widzi, a drugi czytał pytania i kiwał głową przy prawidłowych odpowiedziach. Egzamin Państwowy. Oprócz tego - klasyczny MLM. Ouu yeaaah, mamy sian bo sprzedaliśmy, piąteczki, zatrudnij 10 studentów to zostaniesz mangerem, Twoi studenci zatrudnią 10 studentów to zostaniesz dyrektorem swojego biurka.
    Mar

23.04.2019 13:12

Generalnie naciąganie, nie polecam.
    Mar

24.04.2019 13:41

Hej Mar, na jakiej podstawie wyciągasz takie wnioski ?
    Martyna

27.04.2019 14:08

Ja się nie zgadzam z powyższym. Fajnie tłumaczą, rzetelnie podchodzą do spraw i profesjonalnie do klienta. Nie chcesz nie bierzesz, potrzebujesz inne - zmieniają, pojawi się coś taniej - dzwonią. Dla mnie konkret.
    Tereska

02.04.2019 09:21

Witam chciałabym podzielić się z państwem moim doświadczeniem związanym z OVB Z perspektywy początkowo klienta a następnie Pracownika. Ze strony klienta najbardziej podoba mi się to że OVB jest tak naprawdę połączeniem wszystkich najlepszych największych i najrzetelniejszych instytucji finansowych w Polsce dlatego że jest firmą pośredniczącą w której można znaleźć rozwiązania wszystkich wiodących firm Dlatego nigdy też nie rozumiałam Opinii na temat firmy że to np. (usunięte przez administratora) ponieważ OVB nie ma swoich produktów są to rozwiązania należące do instytucji finansowych z którymi współpracuje a OVB a jest tylko oknem dla klienta na świat finansów mają za zadanie pokazać co oferuje rynek finansowy. OVB współpracuje z firmami takimi jak alliance general compensa Signal a zatem Powszechnie znanymi towarzystwa ale również z bankami takimi jak Santander ING. Podobało mi się to że mogłam zadzwonić do mojego opiekuna aby przygotował mi kilka propozycji z różnych towarzystw abym mogła porównać ofertę ogólne warunki umowy ale też cenę. Poziom i jakość jaką reprezentowała soba Firma Sprawiły że pewnego dnia zapytałam opiekuna moich polis oto czy szkoła może ludzi do pracy i tak zaczęła się moja przygoda z OVB z perspektywy pracownika A dziś już nie wyobrażam sobie pracować w jakiejkolwiek innej firmie dlatego że żadna z nich nie da mi takiej możliwość rozwoju awansu zarobienia dobrych pieniędzy samorealizacji ale też takiego poczucia że robię coś dobrego że zabezpieczam polskie rodziny i dbam o to żeby dzieci moich klientów kiedyś powiedziała że taka pani z OVB pomogła mu w lepszym starcie przyszłość. Jestem Dumna że jestem OVB
    Zażenowany

26.04.2019 12:05

Żenada. Co to za firmy: general, alliance? Nawet nazw partnerów nie zna ale jest dumna ;)
    Krystyna

01.04.2019 13:40

Byłam ich klientem, jak i po czasie zaczęłam tam pracować. Jako doświadczony pracownik pracujący w swoim zawodowym życiu w wielu firmach, muszę przyznać że OVB ma najrzetelniejsze zaplecze produktów, osoby pracujące tam regularnie uczestniczą w wielu szkoleniach podnoszących kwalifikacje.
    Lukasski

18.12.2018 06:53

Czy oni biorą tam wszystkich jak leci? Dostałem ofertę, rekruterka znalazła mnie na LI. Podczas czatu i rozmowy telefonicznej same ogólniki, wszystkiego mam się dowiedzieć na spotkaniu, szansa na stanowisko managerskie i koniec nic więcej nie mogłem się dowiedzieć. Problem w tym że mam prace w totalnie innej branży, moje wykształcenie nawet nie liznęło finansów. Rozumiem że rekrutują na zasadach Call Center? Rzucają ludzi na głęboką wodę i kto nie utonie ten zostaje? Ktoś może coś powiedzieć? Jestem przed rozmową ale czytając negatywne komentarze wyglądające na prawdziwe i pozytywne pisane przez jakieś boty sam już nie wiem.

12.02.2019 10:07

Drogi @Lukasski, Dziękujemy za zamieszczenie opinii. Proces rekrutacyjny bywa złożony - tym bardziej, że poszukując pracowników nie kierujemy się wyłącznie ich doświadczeniem zawodowym (mamy bowiem bardzo rozbudowany system szkoleń), ale w dużej mierze predyspozycjami i cechami osobowymi danego kandydata. Zależy nam, aby każdego poznać podczas spotkania, bo praca w OVB nie jest dla osób przypadkowych. OVB ma do zaoferowania duże perspektywy rozwoju osobistego i kariery menadżerskiej, ale nie są to absolutnie aspekty, jakie da się omówić podczas 5- minutowej rozmowy telefonicznej. Wolimy zatem poświęcić kandydatowi należyty czas, aby zapoznać go ze specyfiką naszej działalności i odpowiedzieć na wszelkie pytania. Wracając do Pana wątpliwości, OVB nie rekrutuje na zasadach Call Center, a brak doświadczenia w branży finansowej nie przekreśla szans na odnalezienie się w tym sektorze, o czym świadczy wiele przykładów karier w blisko 50-letniej działalności OVB. Jeśli ma Pan więcej pytań polecam spotkanie z osobą, która do Pana napisała. Spotkanie nie jest zobowiązujące, a może wyjaśnić wiele wątpliwości Pozdrawiamy i zapraszamy do współpracy Ovb Allfinanz Polska
    Ciekawa007

18.03.2019 19:20

Jestem w podobnej sytuacji i dostałam dokładnie te same informacje przez telefon, słowo w słowo. Czy ktoś mógłby doradzić co mogą mi zaproponować na tym spotkaniu?
    Teresa

03.03.2018 22:04

Oszuści!!!przestrzegam przed tą firmą, ostrzegam przed tymi pseudoszkoleniami, to jest pranie mózgu, prelekcje pseudo coachow. To nic innego jak piramida, manipulacja bazująca na najniższych instynktach, obiecywanie niesamowitych pieniędzy, dla kogo? Dla kadry z góry, potrzebują takich szaraczkow, aby zebrać bazę klientów. No dajcie się nabrać, przestrzegam!!!!!!
    Kamilos

02.03.2019 10:24

witam Pani Tereesko. Po części w tym co Pani pisze jst prawdą, tak jest to piramida, ale w dzisiejszych czasach wszystko składa się na piramidę. z pieniędzmi bywa różnie, wystarczy w tym chciec pracować a można zdobyć naprawdę fajne pieniądze, nawet te 3 -4 tys. każda praca handlowca wymaga swojej bazy klientów, ale to po to, że np w mojm przyadku to ja jestem odpowiedzialny za klienta i do jego dyspozycji 24h w tygodniu.
    pracowniczka

07.03.2019 22:04

Drodzy Państwo, def. Piramida finansowa – struktura finansowa, w której zysk konkretnego uczestnika jest bezpośrednio uzależniony od wpłat późniejszych uczestników, stojących niejako niżej w tej strukturze. Od nazwiska twórcy pierwszej w historii piramidy finansowej Charlesa Ponziego struktura ta zwana jest także „schematem Ponziego”. W OVB zysk pracownika nie jest uzależniony od wpłat innych pracowników, ponieważ takowych w ogóle nie ma. Jeżeli klient wpłaca pieniądze to nie do OVB tylko na konto towarzystwa ubezpieczeniowego lub innego podobnego podmiotu. Tym samym OVB nie bierze żadnych pieniędzy ani od klientów ani pracowników. Żaden pracownik nie jest też zobowiązany do bycia klientem. Piramida finansowa to twór nielegalny a OVB działa w 15 krajach Europy i istnieje od 50 lat na rynku. Pani Tereso, jeżeli w jakimś stopniu jest Pani skrzywdzona czymkolwiek to bardzo prosimy o zgłoszenie do centrali OVB - niżej na forum znajdzie Pani mail albo można pójść do prokuratury czy na policję jeśli uważa Pani, że jakiekolwiek działania, które tu Pani wypisała są niezgodne z prawem. OVB działa jak najbardziej zgodnie z prawem, prowadzi ponad 3,5 miliona zadowolonych klientów i z uwagi, że znajduje się Pani może w 1% niezadowolonych kontaktem z OVB osób prosimy o zawieranie merytorycznej i konkretnej opinii, do której będzie można się odnieść a co będzie jednocześnie konstruktywną wskazówką dla osób szukających pracy. Wyrazy szacunku

12.04.2018 10:16

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz ważniejszą rolę. A jak to wygląda w OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.? Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!
    ela

28.02.2019 14:28

Ja proponuję uzupełnić wiedzę z dziedziny ortografii. Co to za słowo "kvoli" ? Czytasz i piszesz bez zrozumienia. Opisałam swoje odczucia i doświadczenia jakie miałam pracując w firmie OVB . Bez wylewania żółci. Myślę , że do tego właśnie służy ta strona. Ty masz odczucia inne jako klient i ja tego nie neguje. Nie oczekuję od ciebie morałów, oceniania mojego postępowania czy stylu pracy, bo nie znając mnie , nie masz o tym żadnego pojęcia . Życzę sukcesów w OVB bo nie sądzę żebyś był tylko klientem. Hasło "sami się przekonacie" na zakończenie - typowo sekciarskie.
    Marecki

28.02.2019 15:01

tak Ela, tak tak tak tak, tak tak tak. Nie było do czego, to do błędu ortograficznego. Już dobrze ? Tupnęła nóżką dziecina ? życzę Tobie wszystkiego dobrego

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa?

Kontakt - OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Sp. z o.o.

ul. Ludwika Mierosławskiego 11A 01-527 Warszawa

Branża główna: Wsparcie ubezpieczeń

FacebookIconInstagramIconYoutubeIcon
    Karol

28.02.2019 12:47

Świetne możliwości rozwoju, oryginalne pomysły na optymalizacje kosztów. Firma mega pro kliencka. Dla współpracowników organizacja szkoleń, poszerzanie wiedzy, liczne wyjazdy dla najlepszych. Świetna atmosfera i ogromny profesjonalizm Lubię atmosferę w OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o. za: Zgrany zespół który zawsze pomoże rozwiązać każdą wątpliwość.
    Marek1992

13.02.2019 01:47

Pracuję w OVB od kilku miesięcy. Firma stwarza ogromne możliwości. Jednak nie każdy będzie potrafił odnieść wielkiego sukcesu w niej. Z prostej przyczyny - ludzie są leniwi i nie potrafią dążyć do celu. Ta reszta, która ma w sobie zacięcie i samodyscyplinę potrafi zbudować własną strukturę i zarabiać spore pieniądze i ciągle pnąć się w górę. Firma pomaga na każdym etapie od materiałów w formie papierowej przez elektroniczną po szkolenia i pomoc od przełożonych. Pierwszy raz spotkałem się także w firmie z tak świetnymi i koleżeńskimi ludźmi. Minusem a zarazem plusem jest brak stałej pensji bo jest nią prowizja od umów. Leżąc brzuchem do góry nic nie zarobimy ale pracując nawet dorabiając w OVB traktując ją jako dodatkowo dochód nie jest problemem zarobić dodatkowo 2-3 tyś do swojej pensji a pracując na stałe możemy zarobić kilkukrotnie więcej . Ja jestem ambitny, pnę się cały czas w górę, zarobki pozwalają mi spełniać marzenia na które nie było mnie stać wcześniej. Czy polecam tą firmę? Stanowczo tak ale osoby, które są leniwe, nie potrafią wyjść ze swojej strefy komfortu i nie chcą się rozwijać nie wiem czy długo zagrzeją tu miejsca bo tu jest jak w sporcie wyniki zależą tylko od Ciebie a firma i przełożeni pomagają i wspierają jak mogą (jak trener i sztab szkoleniowy sportowców) :) Lubię atmosferę w OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o. za: Atmosfera jest świetna dzięki ludziom - kolegom i koleżankom, przełożonym i podopiecznym. Nikt nie wchodzi sobie w drogę a każdy pomaga sobie nawzajem. Ja pierwszy raz się spotkałem z tak czystymi relacjami i brakiem konfliktów a mam porównanie bo wcześniej pracowałem w zwykłych firmach od magazynów po logistykę i w OVB to było miłym zaskoczeniem.
    Beatas

09.02.2019 02:40

Super! Polecam Moje sugestie dla OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.: Polecam ! Lubię atmosferę w OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o. za: Super
    Roman Kamienski

07.02.2019 12:12

Chciałem oszczędzać, a dostałem dużo więcej bo dostałem produkt dobrego towarzystwa z Hestii, że mam ubezpieczenie, oszczędzanie i inwestycje w jednym. I na razie wszystko według planu. To wjatkowe ze patrzą holistycznie na moją sytuacje, że dzieci, rodzina itp. Obsługa bardzo doinformowana a jak chce sie dowiedzieć dokładnie na którym etapie planu jestem, dzwonie, moge miec jutro spotkanie, które nic mnie nie kosztuje, pyszna kawa i zawsze wiem co nowego jest na rynku. A od strony pracdawcy i pracy bo tego chyba dotyczy głównie to forum to to chyba wszystko git bo mój opiekun zawsze uśmiechnięty z resztą jak inni w biurze, których zawsze mijam jak tam idę.
    karolaaaa

06.02.2019 22:16

spoko firma.. kiedy miałam stłuczkę to chcąc zgłosić szkodę nawet się nie mogłam dodzwonić do tego towarzystwa (usunięte przez administratora) Ta firma OVB ma chyba jakieś szybkie linie, bo mój doradca mi to w sekundę ogarnął. :)

25.01.2019 16:47

Serdecznie witamy wszystkich Użytkowników platformy GoWork.pl szukających opinii oraz informacji o firmie OVB Allfinanz Polska. Bardzo dziękujemy za Państwa wpisy. Dokładamy wszelkich starań, by być wszędzie tam, gdzie podejmuje się zagadnienia związane z pracą w naszej firmie. Wykorzystując nowy środek komunikacji, chcemy przedstawić kompletny i rzeczowy obraz pracy w naszej firmie. Dostrzegliśmy, że poruszają Państwo różne kwestie dotyczące oferowanych przez nas warunków zatrudnienia. Jako rzetelna, odpowiedzialna firma pragniemy odpowiedzieć na wszystkie nurtujące Państwa pytania. Uważamy, że dialog pozwoli Państwu poznać OVB, naszą wizję i nasze wartości. Chcemy wciąż się doskonalić, dlatego słuchamy Państwa cennych sugestii, aby wyciągnąć z nich wnioski. Jesteśmy gotowi na konstruktywną krytykę, bo wierzymy, że pokazuje ona obszary, nad którymi warto pracować, a na tym nam szczególnie zależy. W związku z tym, wszelkie trudne i wymagające wyjaśnienia kwestie prosimy opisywać na adres [email protected]. Z wyrazami szacunku OVB Allfinanz Polska
    aqq

08.01.2019 23:36

Kraków (2 lata temu) Na szkoleniu, w którym uczestniczyłem był kierownik, a żeby zrobić większe wrażenie, również jego przełożony/kolega z niemiec. I tak bajo jajo jak to można się dorobić, motywacyjna gatka z podręcznika dla akwizytorów. Bez znaczenia, że byłem dopiero chyba na początku 2 roku studiów bez żadnego doświadczenia. Egzamin na agenta wygląda tak, że 5 min. wcześniej Pan kierownik oddziału dostarcza odpowiedzi, a nadzorują go jego koledzy, którzy na kilka minut opuszczają pomieszczenie, tak więc zdałem egzamin na agenta, nie posiadając ŻADNEJ wiedzy na temat ubezpieczeń. Pan kierownik M. zgrywa swojaka i super kumpla od początku. Opowiadanie o imprezach, wyjścia na obiad etc.. Praca polega na jeżdżeniu po ludziach i wciskaniu ubezpieczeń (najczęściej Compensa, bo podobno dają największe prowizje). Warto podkreślić, że nie jeździ się po byle jakich ludziach. Pan kierownik M. osobiście przekonuje, żeby zbudować własną bazę klientów zaczynając od własnych znajomych i rodziny. Byłem sceptyczny, ale ok, pojechaliśmy do jednego z kuzynów, był niemal zainteresowany (sama oferta nie była tragiczna, na pewno lepsza niż ZUS) i za nim jeszcze podjął decyzję Pan M. już chciał dostać od nich kilka nr telefonów do ich znajomych (polecenia). Kuzyn koniec końców zrezygnował, bo widocznie dowiedział się też tego czy owego. Co najlepsze, jeszcze nie sprzedałem żadnego ubezpieczenia, a już Pan M.- znów w asyście Herr S. - namawiał mnie, żebym szukał pracowników, którzy pracowali by na mnie (byłbyś managerem!!). A gdzie miałem szukać nowych pracowników? No oczywiście wśród swoich znajomych. Generalnie skończyło się szybko. Chcąc zakończyć formalnie współpracę dzwoniłem do Pana kierownika, który nie odbierał, w biurze 2 razy nie mogłem go zastać i skończyło się na tym, że nawet nie podpisałem żadnego zerwania umowy (wszystko było 2-3 lata temu) i tak na prawdę mam tylko nadzieję, że nikt tam nie zrobił nic podpisując się moim nazwiskiem. Ach nie wspominając o tym, że dla pana kierownika kobiety są dobre tylko jako "under-desk manager".

02.01.2019 23:28

Najlepsza firma
    bobo

11.12.2018 23:21

Lubię atmosferę w OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o. za: praca dla wytrwałych
    Klient

28.11.2018 09:14

Kierownoctwo malo ogarniete, problemy z dokumwntami i czas oczekiwania na znalezienie oferty ubezpieczen to 20dni. Moje sugestie dla OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.: Ogarnijcie kierownikow bo to jaja

28.10.2018 21:17

Świetna Firma polecam :-)
    Kamilos

15.10.2018 06:24

Najlepsza firma na rynku dlaczego: 1. Niesie pomoc ludzią 2. Mają najlepiej przeszkolonych pracowników w tej dziedzinie 3. Duża motywacja ze strony kierownictwa 4. Możliwość awansu. Lubię atmosferę w OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o. za: Najlepszym punktem w tej firmie jest możliwość rozwoju osobistego, przepiękne gale dla pracowników, super szkolenia.
    Potencjalny

07.03.2018 16:22

Kurcze, jak przeglądam opinie o pracodawcach na tym forum to są tylko dwa wyjścia, albo żadna firma się nie nadaje do pracy u nich (negatywy i niskie oceny) albo to wymysły i sztuczne komentarze byłych pracowników z ugodzonym ego lub niespełnionych. Stawiam na to drugie :) Kurcze czemu takie geniusze jeśli mają tyle doświadczenia i wiedzy nie stworzą samemu idealnego miejsca pracy?
    Obiektywny

13.09.2018 20:03

Wytłumacz mi proszę różnicę między piramidą a mlm profesjonalistko.
    Chery

01.10.2018 14:15

Piramida finansowa ma to do siebie, że uczestnicy muszą wpłacać do niej swoje pieniądze A Ty ile wpłaciłaś bo z tego co wiem OVB nie pobiera żadnych opłat za możliwość sprzedawania rozwiązań wszystkich towarzystw. Boli Cię, że ktoś ma nad prowizję? A Twój szef myślisz że co za darmo Cię wdrażał ? Różnica jest tylko taka, że sama możesz zostać czyimś szefem a w korpo czy na etacie twój plan kariery jest wielką niewiadomą
    Ania

26.07.2018 12:12

Do wszystkich nie do końca zorientowanych - OVB to tylko licencja na wykonywanie czynności agencyjnych to jaką kto wykonuje ten zawód zależy od etyki pracy. Firma jakich wiele na rynku. Nie jest Towarzystwem ubezpieczeniowym ani bankim.
    Jola

17.09.2018 22:51

najpierw stuknij się w głowę, co robisz. Robisz tak sprzeczn dziłania, że nie można traktować Cię poważnie. A jeśli nie wiesz jak wyglada odstąpienie od umowy to przeczytaj tą umowe. Tam jest to napisane. Jesteś tak niepoważna, że na pewno nie nadajesz się do żadnej pracy.
    KOD

09.10.2016 16:22

OVB to kapitalna możliwość rozwoju, prowadzenie własnego biznesu bez wielkiego wkładu finansowego niestety większość osób tego kompletnie nie rozumie. W tym biznesie trzeba czasu i wytrwałości wiele osób niestety chciałoby efektów od razu. Niestety tak to nie działa, ponieważ dobry przedstawiciel OVB to doradca, telemarketer, manager i przedsiebiorca w jednej osobie. Tak przedsiębiorca bo OVB to nie praca na etacie, nie ma co nawet porównywac z etatem. Zarabiasz tyle ile jesteś wart, bez górnego pułapu. Masz możliwośc prowadzenia grupy i uzyskiwania z niej dochodów oraz innych dochodów pasywnych, ale do tego potrzebny jest po prostu czas. TO nie jest praca tu i teraz, to jest biznes długofalowy. Prowadząc standardową działalność musisz ponosić koszta biura, płacić zusy pracownikom i inne koszta w OVB jedyny koszt to po prostu czas poświęcony czas który i tak upłynie bez względu co będziesz w życiu robić, nic więcej więc nic nie ryzykujesz. Pamietajcie że OVB to jedna firma, ale każde biuro działa inaczej w związku z tym, są biura jak w każdej formie które działają w super atmosferze z pełnymi profesjonalizmu managerami, ale są i biura w których pracują ludzie którym do zawodu doradcy czy managera dużo jeszcze brakuje. W związku z tym jeśli nie spróbujesz to nigdy nie przekonasz się czy było warto. Spróbować tzn dać sobie czas, odbyć przynajmniej 10 spotkań, a nie wydawać opinie po pierwszym czy drugim potknięciu , które zdaża się nawet najlepszym. Jesli robisz coś poprawnie wtedy zawsze zadziała statystyka a wiec i przyjdą pozytywne rezultaty. Oczywistym jest fakt że z racji iż w tym zawodzie sprawdzają się nieliczni, na tego typu portalach wiekszość wpisów to będą negatywy pozdrawiam
    wkur@#!ny

12.03.2018 13:20

Pewnie siedzisz przed swoim komputerkiem w przepoconym garniaczku i klikasz co ci z góry kazali nasmarować na forum.
    Realizm obiektywizm

16.09.2018 16:46

A może Ty jesteś zawistną koorw@ która jest wkur@#!na bo szef z konkurencji również Tobie każe smarować na inne firmy. Może jesteś jedna z tych osób które również próbowały ale się nie sprawdziły i wyrzucają swoje żale w internecie na tę firmę a może jednak trafiłeś na tę niewłaściwą osobę dla której nie liczyło się Twoje dobro tylko zysk z Ciebie (który jak wiemy wszyscy w tych czasach jest powszechny w większości korpo, w większości firm gdzie trafiają ludzie którzy dbają o własne cztery litery) i jesteś z tego niezadowolony. Pracuje w restauracji gdzie barman korzysta z usług tej firmy i jest zadowolony płacąc niewielkie pieniądze na składkę, firma wiem, że ma mnóstwo klientów którzy są zadowoleni w wielu państwach w Europie. Wszędzie są zwolennicy 'A' tak samo jak zwolennicy 'B'... Wypowiadanie opinii bez solidnych argumentów tylko krzyczenie (usunięte przez administratora) jest bezsensowne, więc zacznijcie argumentować tę obelgi...
    Gutek

10.07.2018 20:21

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje?
    anonymous

19.07.2018 15:58

Dziś w Suwałkach
    Jarek

09.05.2018 13:29

Taką pracą i takimi ludźmi można tylko gardzić. O tym, jak oszukaliscie człowieka, można przeczytać np. tutaj: http://wystawiasz.pl/praca/opinie-o-firmach/najwieksze-warszawskie-zlo-firma-ovb_i18 Książkę można napisać, ale to fakt: jesteście warszawskim złem.
    ala

03.10.2016 21:49

Podaj dane 10 znajomych, żeby podpisać umowę. Tak doradcy zdobywają klientów Arkadiusz Przybysz   09.04.2015 14:20 A A A Polisa (Fot. Marcin Onufryjuk / Agencja Gazeta) Dzwoni do ciebie znajomy, proponując "ciekawe spotkanie z branży finansowej"? Być może na spotkaniu zaproponują ci skomplikowany i ryzykowny produkt finansowy, a w zamian poproszą o... dane kolejnych 10 osób. Artykuł otwarty w ramach bezpłatnego limitu prenumeraty cyfrowej Historia zaczęła się, gdy odezwał się do mnie dawno niewidziany kolega z podstawówki. Napisał do mnie: "Byłem ostatnio na ciekawym spotkaniu, które prowadzi mój znajomy, na którym przedstawiono mi sposoby oszczędzania, korzyści z ubezpieczeń, oszczędzanie na emeryturę czy finansowanie różnych inwestycji. Myślę, że warto się spotkać i posłuchać". Poprosił mnie również o podanie aktualnego numeru telefonu. Numer zostawiłem i po jakimś czasie oddzwonił do mnie jeden z pracowników firmy OVB, proponując spotkanie. Poszedłem, ale nie dowiedziałem się właściwie niczego konkretnego. Za to konsultant firmy pytał mnie o zarobki, oszczędności i produkty finansowe, z których korzystam. Firmę, w której pracował, określał jako firmę doradztwa finansowego, która nie posiada własnych produktów i dzięki temu może lepiej dopasowywać oferty do swoich klientów. Później dostałem zaproszenie na kolejną rozmowę za kilka dni. - Jedna rzecz mnie jednak zastanowiła - dodaje Mateusz, który również skorzystał z usług firmy - konsultant prosił, bym na to spotkanie przygotował listę dziesięciu osób, którym byłbym gotowy polecić usługi tej firmy. Na kolejnym spotkaniu dostałem kilkustronicową broszurkę zatytułowaną "Osobisty koncept sukcesu", która opisywała produkt, który przygotowała dla mnie firma. Okazało się, że "koncept" nie jest aż taki osobisty, lecz raczej uniwersalny. W pierwszej rozmowie podałem się za freelancera o sporych, acz nieregularnych dochodach. Na podstawie tych informacji firma przygotowała dla mnie ofertę indywidualnego ubezpieczenia na życie z ubezpieczeniowym funduszem kapitałowym. Taką samą ofertę dostał Mateusz, choć, jak mówi, podczas pierwszej rozmowy twierdził, że nie ma właściwie żadnych dochodów. Różniła nas jedynie wysokość miesięcznej składki. Do broszury dołączono specjalny formularz, na którym po podpisaniu umowy miały się znaleźć dane dziesięciorga naszych znajomych. Czytasz na smartfonie? Plik znajdziesz pod tym linkiem Mateusz dodaje, że spotkanie odbyło się w jednej z warszawskich kawiarni, a pracownicy firmy nalegali na jak najszybsze podpisanie umowy i przekazanie im danych jego znajomych, które nazywali swoim jedynym honorarium. Dlaczego firma chce, byśmy podawali jej telefony? To efekt prowizyjnego systemu wypłat - pracownicy opłacani są tylko za podpisane polisy. Większa liczba osób, z którymi porozmawiają, oznacza większą szansę na znalezienie klienta. Poza tym, jeśli ktoś powoła się na wspólnego znajomego, łatwiej będzie pozytywnie nastawić nowego klienta do oferty. Z nieoficjalnych rozmów z byłymi pracownikami firmy wynika, że powinni je oni przedstawiać klientom jako dodatkowy plus oferty - skoro mają dobrą ofertę, to powinni podzielić się nią z jak największą liczbą osób, a nie zostawiać tylko dla siebie. Co więcej, jeśli klient nie chce przekazać tych danych, powinni oni zagrozić, że w takim wypadku podpisanie umowy nie będzie możliwe. GIODO: To sprzeczne z dobrym obyczajem Ustawa o ochronie danych osobowych jednoznacznie nie zabrania takiego pozyskiwania danych. Jednocześnie jeśli dzwoni do nas ktoś, kto powołuje się na kontakty z naszymi znajomymi, mamy prawo sprzeciwić się dalszemu przetwarzaniu naszych danych i zażądać, by zaprzestano dzwonienia na nasz numer. - Przekazywanie do firmy marketingowej czyjegoś numeru telefonu bez zgody właściciela można traktować jako sprzeczne z dobrym obyczajem - mówi Małgorzata Kałużyńska-Jasak, dyrektor zespołu rzecznika prasowego GIODO. - Bowiem osoba, która przekazuje czyjś numer telefonu innej osobie lub podmiotowi, powinna posiadać zgodę tej osoby na takie działanie. Nie można także uznać, aby firmy, które zachęcają ludzi do podawania numerów telefonów innych osób bez ich zgody, postępowały uczciwie. Zatem jeśli firma marketingowa pozyskuje numery telefonów nie bezpośrednio od osób, których one dotyczą, to powinna ona na wstępie poinformować osoby, z którymi się kontaktuje, o podstawowych prawach m.in. do dostępu do danych i prawie ich poprawiania, a także o prawie żądania zaprzestania przetwarzania danych lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych. Artur Kijonka, prezes zarządu OVB, wygląda na zaskoczonego informacjami o sposobie zdobywania klientów przez konsultantów firmy. Twierdzi,
    kermit

27.12.2017 10:12

OVB OSZUSCI ZLODZIEJE KLAMCY
    wkur@#!ny

12.03.2018 13:49

Co to za tłumaczenie? Nieuczciwe jednostki? Jak mi ktoś napluje do cheesburgera w macu to przecież tylko nieuczciwa jednostka. Jak zależy wam na dobru klienta to (usunięte przez administratora) nieuczciwe jednostki albo przestańcie się ściemniać. Bo jak tyle osób mówi o was w ten sposób to tych nieuczciwych jednostek jest na tyle dużo, że śmiało można mówić o nieuczciwej firmie.
    wkur@#ny

12.03.2018 13:31

Nie róbcie głupstwa i nie idzcie do takiej firmy. Sami są oszutami i zrobią z was oszustów Model biznesowy firmy nie opiera się na produkcie, jego jakości tylko na ilości wciśniętych umów. Nie sprzedają nic. Rotacje w takich firmach są ogromne bo zatrudniają młodych ludzie bez wykształcenia i doświadczenia. Przychodzi taki młodziak i widzi ten blichtr, garniaki i całą udawaną otoczke wilka z wall street i myśli, że złapał pana Boga za noge. Dostaje obietnice o nieograniczonych zarobkach zależne tylko od twoich wyników. To tak jakby sprzątaczce powiedzieć, że ma nieograniczone możliwości zarobku bo może zawsze znaleźć wypchany portfel pod jakimś krzesłem. A młodym polecam spojrzeć prawdzie w oczy i zacząć robić to co naprawde was interesuje, czemu możecie poświęcić kupe czasu. Jak nie macie czegoś takiego to szukajcie. A jak chcecie się przekonać na własnej skórze to idźcie do takiej firmy, przynajmniej się czegoś nauczycie o życiu. Ale średnia czasu zatrudnienia w takich firmach nie przekracza 1 roku.
    hirek

22.02.2017 18:35

Autor: ~XWX [90.156.77.*] 2008-12-21 20:25 OVB - praca i system działania Zgłoś do moderatora Jesli ktoś zamierza pracować w OVB lub zamierza być ich klientem....ODRADZAM.!!!!!!... Zapraszam do forum i chętnie porozmawiam. Dodam tylko że pracowałem kilka lat dla nich i pozwolę sie podzielić z Wami moją opinią. Kłamstwa ovb: 1. zapytajcie ich "doradcy" - kto dobiera rozwiązania finsnowe, fundusze itp... - odpowiedź będzie jedna: "Nasz dział analiz i ekspertyz" - w rzeczywistości go nie ma. Dobór jest w zalezności od prowizji z od danego kontrahenta. Najlepiej płaci Compensa, Generali i Aspecta (obecnie HDI-Gerling). Innych nie sprzedają bo prawie ich nie mają a po za tym słabą placą wiec choćby było lepsze dla klienta to co niskoprowizyjne i tak wybiorą wysokopowizyjny produkt 2. ovb - sprzedawcy a nie doradcy.: ovb to firma strukuralna (MLM) więc nie ma mowy o jakości.... firma żyje z ilości sprzedawców jakich ma. Za to że "doradca" siedzi u klienta ani "doradca" ani firma nie ma pieniędzy a przeceiż z czegoś musi żyć. Wynik jest prosty-> mieć jak najwięcej sprzedawców i działąc według metody: sprzedawać i jeszcze raz sprzedawać. 3. Sama praca to tylko punkty które zbiera pracownik za podpisane umowy. Odpowiednia ilośc pkt daje mozliwość awansu przez stopnie taw: reprezentatnów aż do kierownika oddziału, okręgu, dyrektora okręgu, regionu, krajowego i do seniora krajowego itd... super senior itd....Jaki z tego wniosek? Sprzedaż i tylko sprzedaż bo to daje mi mozliwość awansu więc zrobię wszystko żeby tylko spisać umowę...Znam przypadki że sprzedawcy ovb wplacali pierwsze np 200 złotych przy inwestycji regularnej za klienta pomimo ze nie byb on oprzekonany na 100% co do wejścią w dane rozwiazanie finansowe tylko po to żeby wyrobić plan i awansować dalej. Oprócz tego rekruting na potęgę każdy bez względu nba wiek i wykształcenie. Byle działął i byle by mieć różnice prowizyjną bo przecież za coś trzeba żyć:) 4. Na każdymn z pierwszych spotkaniu z klientem sprzedawca ovb rysuje przedstawienie firmy: ile jest jakich instytucji i dlaczego OVB a nie konkretny bank. Mówi się że ovb jest taki obiektywny bo wpółópraqcuje z większością banków, funduszy inwestycyjnych towarzystw ubezpieczniowych itp... W rzeczywistości pracuje tylkko z Compensą, Generali i HDI-Gerling bo produkt AXA, Signal i Duna sie po prostu nie sprzedają bo mało kasy z nich sprzedawcy mają. Z funduszy jest tylko WIOF i AIG. Wystarczy popatrzeć ile jest funduszy nas rynku i odrazu widać że to nie wszystkie firmy. Oczywiście w ramach wyżej wymienionych firm są inne fundusze ale nie współpraują bezpośednio z ovb!!!!! 5. Egzamin na licencję. Jedno wielkie ściąganie. Dzien lub dwa przed egzaminem każdy ze sprzedawców adeptów otrzymuje ściągi z odpowiedziami od swoich przełożonych i na egzaminie i jakby nigdy nic sciąga aż miło. Pomimo że to egzamin Państwowy wszystko jest z przymrużeniem oka. Wszyscy w ovb zdają. Dlaczego tak się dzieje? Przecież jak nie będzie licencji to wspóółpracownik nie może mić uwlnionej prowizjii wieć pracuje za darmo a to żadna motywacja. Ponieważ zależy ovb na jak najwiekszej ilości sprzedwaców to warto niech zdadzxą wszyscy.....!!!!
    Pracownik OVB

18.06.2017 16:11

Studiowałeś, to wiesz, że tam też ściągają i mamy takich mgr i inżynierów. Wszyscy ściągają. Masz dzieci chodzące do szkół, to zapytaj czy ściągają. Pewnie, że tak, bo ściąga to pomoc naukowa, tak mówią. Niestety system nauczania w każdej branży jest do bani i bez ściąg nie zdajesz. Polscy studenci ściągają na potęgę i o zgrozo Polacy są najlepiej wykształceni, ciekawe. Jeśli przeszedłeś kilka stopni edukacji i nie ściągałeś to chylę Ci czoła i stwierdzę, że jesteś geniuszem. Pozdrawiam.
    wkur*&@ny

12.03.2018 12:47

Boże idź chłopie weź się za robotę lepiej. To co robicie to skandal i oszustwo. Jak wydaje ci się, że niemożliwe jest wzięcie się za naukę i harowanie to może idź na studia jakieś najpierw i popatrz tam na ludzi. Jesteście osobami, które wykorzystują luki prawne do granic możliwości. Nikt z was nie ma pojęcia o tym co sprzedajecie. Chodzicie w garniturach, wynajmujecie wielkie sale konferencyjne na "prelekcje", robicie imprezy w najdroższych klubach. Wszystko za pieniądze nieswiadomych ludzi, których zmanipulowaliście i oszukaliście Wam się wydaje, że taka jest praktyka biznesowa, że czasami się po prostu nie mowi o wszystkim dla dobra firmy. A to delikatnie mówiąc kłamstwo i łamanie prawa. Wkońcu znajdzie się ktoś kto was pozwie a po drodze z pewnością zbierze tak samo potraktowanych, byłych klientów. Polecam obudzić się i wziąć za normalną pracę. Idź lepiej na kelnera gdzie może mniej ale uczciwie zarobisz. Bo takich jak wy czeka niezły zawód. Za parę lat was pozamykają tylko pytanie czy zamkną firmę czy was samych... Amen

Zostaw merytoryczną opinię o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Sp. z o.o.