Poltur Polska Sp. z o.o Biuro Podróży

Zielona Góra

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 116 ocen.

Poltur Polska Sp. z o.o Biuro Podróży
3 116

Opinie o Poltur Polska Sp. z o.o Biuro Podróży

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poltur Polska Sp. z o.o Biuro Podróży

Ela

UWAGA na kierowniczkę p. Krysię, bazowa p. Beatę i psycholog Karolinę w ośrodku Jubilat w Jastrzębiej Górze. Nie wytrzymałam do końca turnusu, bo mnie zaszczuły. Knują. gnoją wychowawców a inteligentnych eliminują.

ElA
@Badi 11.07.2018 19:01

Liczę na opinie obserwatorek tam obecnych.

Justyna

@Zyczliwy @Poprostu matka, rozumiem, że nie jesteście zadowoleni z usług świadczonych przez Poltur Polska. Wasze opinie na pewno zostaną zauważone przez innych rodziców rozważających wysłanie swoich dzieci na letni wypoczynek za pośrednictwem tej firmy. Jednak chcę, żebyście wiedzieli, że to forum dedykowane jest wyłącznie gromadzeniu merytorycznych wpisów o tej firmie, ale jako pracodawcy.

Zyczliwy

Uwazajcie drodzy rodzice na ta firme. Dzieci wlasnie wrocily z koloni z Kroscienka przywiozly wszy. Strasznie znerwicowane przez kadre. Opiekun ... wyzywal i ponizal dzieci. Kierownik nie pozwolil nawet suchego chleba zjesc niektorym dzieciom. Wrocily dzieci z placzem i nerwami

Poprostu matka
@Zyczliwy 06.07.2018 17:31

Zacznijmy od tego, że po dzieci przyjeżdża niesprawny technicznie autokar. Kontakt z wychowawcami brak, kierownik kolonii arogancki, brak mu podejścia do dzieci. Ogólnie tragedia. Odradzam wysyłania dzieci na kolonie organizowanie przez tą firmę.

Zuza

Czy firma potrzebuje aktualnie pracowników?

Martyna

Liczyłam na informacje od pracowników. Szkoda!

Jacek

Czy firma potrzebuje pilota na wakacje ?

AkA

WITAM, PO SMS-IE OD PANA PREZESA ZACZYNAJĄCYM SIĘ OD SŁÓW ,, BEZ KOMENTARZA" - DALEJ NAWET NIE CZYTAŁAM , WYSYŁAM TO CO W PREZENCIE ODE MNIE DOSTAŁ PAN PREZES.... O programie SPORT TAK , NAŁÓG NIE. Od wielu lat nasze biuro podróży organizuje letni wypoczynek dla dzieci i młodzieży. W swojej ofercie mamy bogaty wachlarz zajęć sportowych, rekreacyjnych mając przede wszystkim troskę o bezpieczeństwo i prawidłowy rozwój młodego człowieka. Zdajemy sobie sprawę, że współczesny nastolatek bombardowany negatywnymi wzorcami z Internetu , telewizji gubi się w otaczającej go rzeczywistości. Chcąc ,,uchronić” młode pokolenie przed pułapkami współczesności w trakcie naszych wyjazdów realizujemy program ,, SPORT TAK, NAŁÓG NIE” ,który przeznaczony jest do młodzieży w wieku od 12 do 16 lat. Program realizuje cele profilaktyczne, edukacyjne oraz cel diagnostyczny. Do podstawowych celów należy:(zaczerpnięta programu , nie będę cytować) …. Nasi eksperci, przygotowujący program położyli z jednej strony duży nacisk na treści merytoryczne, których realizacja odbywa się w formie: warsztatów, gier terenowych , czy prezentacji multimedialnych. Oczywiście wielu uczestników naszych kolonii zadaje sobie pytanie : co może , ba powinno być alternatywą dla negatywnych zachowań? Oczywiście nie zostawiliśmy naszego kolonisty bez odpowiedzi … Skoro nałóg nie, to ….co tak ? Oczywiście sport , nie tylko w aspekcie aktywnego spędzania czasu wolnego, ale także w aspekcie poznania zdrowego sposobu życia. Dla nas, organizatorów kolonii, liczy się przede wszystkim dobro dziecka. Do każdego uczestnika kolonii podchodzimy z sercem na dłoni, szanując jego indywidualność , gdyż każde dziecko powierzone opiece naszej kadry jest dla nas wyjątkowe i niepowtarzalne. Pracując z młodymi ludźmi podczas naszych kolonii pomagamy dostrzec ich potencjał i wzbudzić w nich motywację wewnętrzną do pracy nad kształtowaniem swojego charakteru. Realizacja programu umożliwia spotkanie indywidualne z psychologiem, czy pedagogiem w celu zapewnienia naszym kolonistom bezpieczeństwa i profesjonalnej pomocy. Celem działań psychologa jest także korygowanie niepożądanych zachowań dzieci poprzez ustanowienie jasnych reguł i konsekwentne, ale życzliwe ich egzekwowanie. Psycholog uczestniczy czynnie w życiu kolonii, ( mój komentarz ciekawa jestem jak to wygląda od sprawy praktycznej, prowadziłam swoją kolonię i prowadziłam zajęcia z w/w programu, nie mogłam jednym... siedzieć na dwóch weselach...!!!!) na bieżąco prowadzi obserwacje uczestników i wspiera działania wychowawcze kadry. Bardzo często psycholog prowadzi mediacje w celu rozwiązania konfliktów. Od bieżącego roku w ramach poszerzenia zakresu tematycznego programu profilaktycznego wprowadzamy elementy mediacji rówieśniczych. ( to moja ,,woda" aby było coś nowego, rzeczywistość zweryfikuje!!!!!) Celem takich działań jest przede wszystkim ograniczenie roli wychowawcy w rozwiązywaniu konfliktów, ale przede wszystkim uczenie młodego człowieka radzenia sobie z trudną sytuacją, zadawania pytań i wspólnego rozwiązania problemu. Umiejętności nabyte w ramach szkolenia z zakresu mediacji rówieśniczych będą wykorzystywane przez naszych podopiecznych w życiu zawodowym. Oprócz terapii zajęciowej, treści programu przekazywane są także podczas zabaw i zajęć kolonijnych: dyskotek, zajęć kulturalno – oświatowych, zajęć sportowych, wycieczek, ognisk, itp... Bardzo często psycholog podejmuje indywidualną pracę , która umożliwia dziecku wytworzenie pozytywnych relacji z dorosłą osobą wspierającą je i wykazującą zainteresowanie i zrozumienie dla jego trudności. Stanowi okazję do zaobserwowania i doświadczenia poprawnych wzorców zachowań. Celem działań psychologa i wychowawców jest również korygowanie niepożądanych zachowań dzieci poprzez ustanowienie jasnych reguł oraz konsekwentne, ale życzliwe ich egzekwowanie. Praca indywidualna z psychologiem?????? lub opiekunem umożliwia dziecku wytworzenie pozytywnych relacji z dorosłą osobą wspierającą je i wykazującą zainteresowanie i zrozumienie dla jego trudności. Stanowi okazję do zaobserwowania i doświadczenia poprawnych wzorców zachowań. Program SPORT TAK, NAŁÓG- NIE, jest naszą odpowiedzią na pytania rodziców i wychowawców dotyczących trudnego wieku dorastania ich dzieci. Cieszą nas maile od rodziców, że po zakończony turnusie córka zaczęła trenować siatkówkę ,a syn piłkę nożną. Dobrze napisany program to tylko część sukcesu . Na sukces programu pracuje przede wszystkim kadra , która nie tylko jest dobrze przygotowana pod względem merytorycznym, ale także kadra, która jest zafascynowana swoją pracą i wiedzą , kadra, która jest kadrą z pasją .( od na sukces .... do z pasją to też ode mnie, aby się dobrze czytało... A JAK BYŁO W RZECZYWISTOŚCI???) Należy podkreślić, że tematyka zajęć często wynika z konkretnych problemów, jakie ujawniają się w społeczności kolonijnej.

Sceptyk
@anonymous 06.03.2018 12:45

A moze to wychowawcy sa z przypadku -zbyt młodzi i niedoświadczeni aby radzic sobie z trudnymi przypadkami, które moga byc spostrzegane jako wyzwanie ni doświadczenie w drodze do zdobywania kompetncji i własnego rozwoju zawodowego

Justyna

@Pieter, długo pracowałeś w Poltur Polska Biuro Podróży? Jak oceniasz warunki oferowane przez tego pracodawcę? Rozważałbyś powrót do tego miejsca pracy? Co możecie powiedzieć o pracy w Poltur Polska Biuro Podróży w Zielonej Górze? Polecacie aplikować do pracy w tym miejscu? Zachęcam do dodawania swoich opinii!

Pieter

Witam, na początek trzeba rozróżnić pracę jako kadra merytoryczna oraz kadra wychowawcza (choć Ci nie zawsze są uważani za kadrę). Dodam, że w firmie tej pełniłem rolę kierownika oraz wcześniej wychowawcy. POLECAM pracę w tej firmie jako kierownik, instruktor lub psycholog- dobre traktowanie itd, generalnie wszystko w porządku. Jeżeli natomiast chodzi o pracę wychowawcy to w dużej mierze zależy od kierownika... problem kiedy kierownik traktuje wychowawców z pogardą i obarcza ich wszystkimi możliwymi obowiązkami. Niestety w takich sytuacjach wychowawca nie znajdzie pomocy w Polturze/PTkraj.

Justyna

@Ela, dlaczego masz tak negatywne zdanie na temat pracy w Poltur Polska Biuro Podróży z Zielonej Góry? Możesz napisać coś więcej na temat pracy w tym miejscu? @monilusia, a czy istnieje możliwość negocjacji formy umowy, tak aby była bardziej czytelna dla pracownika? Długo współpracowałaś z tą firmą? @Monika, a czy możesz napisać coś więcej o warunkach oferowanych przez tego pracodawcę? @Starsza Pani, czy współpracowałaś z Poltur Polska Biuro Podróży? Co możesz napisać o tym pracodawcy?

Marian

Przestańcie tak wymyślać..jeżdze zPolturem już pięć lat jako kierownik i to co niektórzy piszą to informacje wyssane z palca; Poltur chyba jako jedna z niewielu firm ma wychowawców rezerwowych zarówno w górach, jak i nad morzem. Wszyskie kwestie zawarte są w umowie, więc każdy przed podpisaniem ma możliwość zaznajomienia się z warunkami zatrudnienia. Dla kadry organizuje się dwa razy do roku szkolenia, które trwają 3 dni. Jeśli wam oś nie pasuje - to nie jeźdźijcie. Ja jakoś nigdy z otrzymaniem pieniędzy nie miałem, moi znajomi również...

Starsza Pani
@Monika 27.03.2018 18:42

Tak czytam i czytam... i oczom i uszom nie wierzę. Szkolenie w 2017 r. odbyło się w Krościenku nad Dunajcem (piękne Pieniny), w 2016 r. w pięknych lasach w Rogozińcu i tak można by cofać się wstecz... Trzeba tylko chcieć się poszkolić a nie tylko wyciągać łapy po wypłatę. Oj, trochę pokory młodzi ludzie... Nigdy nie sądziłam, że nauczę się komputera po to, aby odpowiadać na takich portalach..

monilusia

Nie polecam ŻADNEJ współpracy z firmą Poltur, ponieważ traktują wychowawców jak grupę, która nie znajduje się w kadrze.. Co do dzieci to tragedia, nie ma co się oszukiwać dzieci z dysfunkcyjnych rodzin będą nieposłuszne oraz wszystko co z tym związane i nikt cię wcześniej o tym nie poinformuje. Płacą beznadzieje jak takie warunki jakie proponują i kolejną kwestią jest zawiła umowa i sprawa wypłaty wynagrodzenia... Można na nie bardzo długo poczekać. NIE POLECAM!

Janek i pies
@monilusia 29.03.2018 23:38

Droga Pani sama opisała swój charakter i podejście: "Co do dzieci to tragedia, nie ma co się oszukiwać dzieci z dysfunkcyjnych rodzin będą nieposłuszne oraz wszystko co z tym związane". Czy ja Panią oceniałem ? Obrażałem ? Podałem fakty: "dzielisz na te złe (bo akurat są z biedniejszych rodzin) i na te dobre (bogatych rodziców)" To raczej Pani obraza mnie i firmę która cenię (Poltur) wypisując nieprawdę. Moja grupa miała zajęcia z psychologiem co drugi dzień, a codziennie wieczorem sami prowadziliśmy program "Puchatek" pod nadzorem psychologa. To pani mnie dyskredytuje, insynuując de facto iż brałem udział w jakimś sfingowanym programie z psychologiem bez psychologa. Mam wrażenie że albo jest Pani z konkurencji Polturu, albo nie nadawała się Pani do tej pracy i Panią pogonili...

mati

witam, dostałem umowę zlecenie i teraz nie wiem czy podpisać czy nie?

Wiesław
@Ola 25.02.2018 03:32

A konkretnie, jak cię oszukali ?

Justyna

@AkA, czy możesz wyjaśnić, jaki jest cel Twojego komentarza? W tym miejscu dzielimy się swoimi opiniami na temat firmy Poltur Polska Sp. z o.o Biuro Podróży jako pracodawcy. Jeśli potrafisz powiedzieć, jaka atmosfera panuje w tej firmie lub jakie są warunki zatrudnienia, to zachęcam do podzielenia się swoją opinią. @Małgorzata kierownik, czy pracowałaś w tym miejscu? Czemu odradzasz pracę w tej firmie?

Badi

Szanowni Państwo w związku ze zbliżającymi się wakacjami, nowymi przetargami, uprzejmie proszę o dokładne sprawdzenie poziomu organizacji wypoczynku przez w/w firmę.Proszę zapoznać się z artykułem szczecinskiej gazety wyborczej z zeszłego lata. Proszę dokładnie przeczytać ofertę warsztatów terapeutycznych i przeanalizować ja z punktu widzenia języka reklamy. Proszę skontaktować się z innymi oddziałami MOPS np.Piła, Szczecin i dowiedzieć się o realizację programu. Proszę skontaktować się z ośrodkami wczasowymi, gdzie odbywały się kolonie i się dowiedzieć o wszystko co Państwa interesuje....

wakacje 2018
@Badi 19.02.2018 17:07

Badi, a ty masz dziadków którym właśnie odebrano emeryturę, że tak wszystko dobrze wiesz ? Na tym forum nie szczuje się, tylko opisuje to co jest przydatne dla użytkowników. Konkrety, misiu, konkrety...

do m.bonisławskiego

komornik nie miał prawa zająć całości wynagrodzenia!!!! i nie wypisuje się takich rzeczy o pracownikach- to jest karygodne

Ewa
@do m.bonisławskiego 10.07.2015 19:30

z umowy o dzieło zlecenie komornik może zająć całe wynagrodzenie , jedynie z umowy o prace , nie może całości zabrać , Andrzeju spr ustawę - Pozdrawiam Ewa - kierownik

Małgorzata kierownik

Najgorsza firma w kraju odradzam wszystkim współpracować , z oszustami jest to klika , są tu równi równiejsi ,nigdy z tą firmą

Marek wychowawca
@Małgorzata kierownik 25.02.2018 03:20

Jak są (usunięte przez administratora) to trzeba ich puścić w skarpetkach. Oszukali cię w taki sposób że możesz podać ich do sądu ? Jeżeli tak, to napisz tu na forum, na pewno ktoś ci podpowie jak to zrobić. Dla mnie samego jest to ciekawe, bo mam podobny problem, ale nie z Polturem tylko z Luturem. To nie to samo przypadkiem ?

Tadeusz

odradzam wszystkim tą firmę najgorsza , jaka może być , klika oszustów

ratownik w Kołobrzegu
@Tadeusz 25.02.2018 03:37

Byłem z Polturem ratownikiem w Kołobrzegu, od 3 lat. Nie wiem kto chwali Poltur, ale ja nie narzekam. Natomiast odbiłbym pytanie: kto i na jakiej podstawie zarzuca im oszustwo ? A pojawiło się to tutaj ze trzy razy. Zanim mnie zhejtujecie, odpowiedzcie na moje pytanie.

Nack

Ha! Ha! Ha! Wiemy kto wypisuje takie bzdury!Najlepsza firma...ale jaki tupet... Szok

ratownik w Kołobrzegu
@Nack 02.09.2015 20:45

Byłem z Polturem ratownikiem w Kołobrzegu, od 3 lat. Nie wiem kto chwali Poltur, ale ja nie narzekam. Natomiast odbiłbym pytanie: kto i na jakiej podstawie zarzuca im oszustwo ? A pojawiło się to tutaj ze trzy razy. Zanim mnie zhejtujecie, odpowiedzcie na moje pytanie.

anonim

(usunięte przez administratora)

Ewelina
@Marta 06.12.2015 18:25

Marta , jak jesteś blisko z Prezesami aż za blisko to wiadomo ze nie narzekasz , a nic nie robisz tylko obijasz się na koloniach ,

Asia

kto to widział , aby wychowawców zakwaterowano w pokoju z dziećmi , to jest wbrew przepisom , to tylko tak może być w tej klice w tej firmie , nigdy nie zgadzajcie się na takie coś

Ewa
@Asia 25.02.2018 03:35

mnie też zakwaterowano na 1 turnusie z dziećmi w jednym pokoju , to wbrew prawu

Ewelina - wychowawca

wychowawców traktują w tej firmie jak pod ludzi , pracowników drugiej kategorii , najgorsza firma w kraju odradzam wszystkim taką byle jaką firmę

Aka

Mam pytanie napisałam na ustna prośbę opis programu profilaktycznego, wysłałam go do biura , pracownicy dokonali korekty pracując na moim tekście.Oczywiście nie otrzymałam gratyfikacji finansowej, czy jest to ze strony biura łamanie ustawy o prawie autorskim?

wszechdwiedzący
@Aka 23.02.2018 17:05

Puść te teksty. Może ktoś coś z tego wyciągnie.

sick

Ludzie... to jakie są warunki w danym noclegowisku to jest jakby troche oddzielna sprawa niż Poltur... Pracowałem dla tej firmy w Hutniku... i tak: jesli chodzi o warunki w bazie - nie mam zabytnio zastrzeżeń, to nie hotel 3 gwiazdowy prosze państwa. Ludzie zatrudnieni przez ośrodek hutnik naprawde wporządku tj, recepcja, kuchnia. Jedzenie naprawde OK :) Natomiast druga strona medalu to ludzie Polturu, zwłaszcza ci na "stołkach" kierownikiem bazy była kobiecina która nie potrafi rozmawiać z ludźmi, z równowagi wyprowadza ją to że ktoś jej nie dostarczył paczki do pokoju tylko zostawił na recepcji i ona te paczke kopie itd... no to jak ktoś taki jest zatrudniany w tej firmie to ja podziękuje... w życiu bym nie wysłał dziecka na kolonie z kimś takim bo jeszcze dzieciak by dostał w pysk... Kolejna rzecz to biuro w Zielonej Górze i firma... nierzetelni ludzie, co innego mówią co innego robią. Oszukują na kasie jak tylko się da. Ucinają z każdej strony i nawet nie potrafią wysłać rozliczenia opisanego szczegółowo dlaczego taki a nie inny przelew. 180 zł za mało przelewu... już nie wspomne o ryczałcie za używanie prv telefonu w celach służbowych...

Badi
@sick 23.09.2017 13:49

Prawda...

Aka

Domniemany, że bazy mają dużo do życzenia, karty obserwacji dzieci są pisane jako sztuka dla sztuki a realizacja tzw.programu profikaktycznego to rodem bajka.Traktuje się ludzi jak brakujące ogniwo w teorii Darwina....To dotyczy też kierowników .

Joanna

Czy ktoś z Was pracował w sezonie letnim jako psycholog? Jak wrażenia?

Badi
@Joanna 09.04.2015 21:26

Nie warto będziesz miała pracy od gromu kasa mała , będziesz robić sztukę dla sztuki, tak aby się tylko w papierach zgadzało

Julita

Jak należy zorganizować sobie pracę w firmie w nowym sezonie?

potraktowana

. Może my też zaczniemy "wydzwaniać" w Pani sprawie i dopytywać się o różne rzeczy.poziom prezesa

Zbulwersowana

Pani Ewa kierownik w Pucku nie miała autorytetu wśród wychowawców to u niej wychowawca zgubił dziecko na Helu i go szukał i nie było wyciagnietych konsekwencji, to ona nie wiedziała ilu dzieciom zginęły pieniądze i to jej wychowawczyni nie zeszła na kolację z grupa i doszło do sytuacji że bez opieki koło stołówki dzieci się pobily a w nagrodę za zasługi pojechała za zgoda kierownika bazy dzień wcześniej do domu....dlaczego...?

DORA

Największą wadą biura POLTUR jest OPIESZAŁOŚĆ w stosunku do osób pracujących. Po przepracowanym miesiącu nie ma się nawet od kogo dowiedzieć o własne pieniądze, mino że minęło już prawie półtora m-ca. Wszyscy albo NIEOBECNI albo ZAPRACOWANI albo NIEZORIENTOWANI... . Sam pan prezes słabo włada językiem ojczystym, na pytanie o należny przelew odpowiada: WSZYSTKO W SWOIM CZASIE PROSZĘ PANIĄ...!!! Cóż, jaki prezes - takie biuro i kolonie...

Zostaw opinię o Poltur Polska Sp. z o.o Biuro Podróży - Zielona Góra

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poltur Polska Sp. z o.o Biuro Podróży