Opus Trust Sp. z o. o.

Adres: Stanisława Moniuszki 1A, 00-014 Warszawa

NIP: 9512277755 KRS: 0000323790

Opus Trust Sp. z o. o.
1 342 6 1

Opinie o Opus Trust Sp. z o. o.

anonim

(usunięte przez administratora)

Ciekawska

A tak z ciekawości bo czytam Twój post już kolejny raz i zawsze zachodzę w głowę - co Cię tam trzymało? Skoro było tak fatalnie, tragicznie, okropnie... Przecież nie pieniądze - te były głodowe z tego co piszesz, a za głodową pensję mogłaś pójść gdziekolwiek, a już na pewno gdzieś, gdzie nie dorobiłabyś się wrzodów, nadciśnienia i całej reszty tak dramatycznie opisywanych symptomów pracy w OT. Rozumiem również, że spotkasz się z(usunięte przez administratora)w sądzie - za w/w krzywdy,(usunięte przez administratora)i całą opisywaną tu resztę? Na pewno musisz mieć twarde dowody na to co piszesz, a skoro takowe masz to już prosta droga do sądu i wielkiej wygranej....

Gracjan

Odważna jesteś!

llll
@Ciekawska 21.08.2018 08:50

jak sie ma dom na utrzymaniu to nie jest tak łatwo zmienić pracę z miesiąca na miesiąc - ciągłość musi być

też ciekawy
@llll 09.01.2019 15:17

Jest okres wypowiedzenia. Za głosowa (czyli taka jak podobno w Opusie) pensje znajdzie się prace wszędzie i od ręki. To co pisze ta "pokrzywdzona" jest mega grubymi nićmi szyte i żałosne....

buahahha

Opusik jeszcze żyje? Co u Mecenas Samej Prawdy?

Wojtek

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Traktowac ludzi jak istoty żywe, a nie jak okazję aby wyładować swoje życiowe frustracje

anonim

(usunięte przez administratora)

Janusz

nie ty jeden/jedna masz ten sam problem

dziwne

Przeprasza, nie bronię Opus, ale czegoś nie rozumiem: jakim cudem US zablokował TWOJE konto, skoro to Opus nie płacił składek? Co zobowiązanie Opus ma wspólnego z Twoim kontem (o ile to nie tajemnica). Serio - to nie jest obrona Opus.

Sprawdzam
@Janusz 27.08.2018 15:30

A czy wy w ogóle wiecie w jakich firmach pracujecie? Optymalizacja nie dotyczy tylko kasy, ale także kosztów zatrudnienia. Koniec końców, w waszym przypadku może się okazać, że wcale nie ma tu obowiązku płacenia ZUS.

anonim

(usunięte przez administratora)

Janusz

Bravo Ty!

Ilona

zgadza się

anonim

(usunięte przez administratora)

dziadek

ciągle te zaawulowane groźny ze strony babci

quaresmaa

Oczywiście

anonim

(usunięte przez administratora)

Kacyk

Chyba raczej z torby:-)

Iwona

@Kristina, przypominam Ci, że znajdujesz się na publicznym forum Gowork.pl, na którym wymieniamy się poglądami na temat pracodawców i aktualnie prowadzonych rekrutacji. Nie można na nim prowadzić prywatnych konwersacji nie na temat. Odsyłam Cię do regulaminu https://www.gowork.pl/regulamin. Wszystkie opinie są mile widziane, o ile są na temat i dotyczą informacji o firmie, którą omawiamy w tym wątku. @Daj cie spokój, popieram Twoje zdanie. Jest to forum, gdzie przyszli pracownicy szukają informacji o pracodawcy i rzetelnych informacji na temat zatrudnienia. Proszę, abyście się tego trzymali i pisali posty na określony przez forum Gowork.pl temat.

Iwona

@nerF, skoro wypowiadasz się w tym wątku wnioskuję, że jesteś pracownikiem firmy. Może mógłbyś dodać swoją opinię na temat warunków pracy i oczekiwań pracodawcy co do kwalifikacji pracownika? Czy atmosfera między współpracownikami jest dobra? Co mógłbyś powiedzieć o dodatkach do wynagrodzenia takich jak premie, czy solidny pakiet socjalny? Każde dodatkowe szczegóły pomagają osobom poszukującym pracy.

Ja

Ostatni gasi światło. Słyszeliście, że odchodzi regionalny z Krakowa?

misssssssssssssssssssssssssss
@Ja 13.05.2018 00:53

A kogo obchodzi regionalny z krakowa? dobrze dla niego/nie. oby lepiej trafil

????
@Ja 13.05.2018 00:53

Ciekawe, kto się komu nie spodobał i dlaczego?

Quest
@Ja 13.05.2018 00:53

A co z Mecenas Sama Prawda

nerF
@Ja 13.05.2018 00:53

Tylko kto obecnie jest Regionalnym w Krakowie - w Krakowie chyba tylko Wojtek R. został jako jedyny sensowny - chociaż i tak wszystko było pod Kingą. Co to ma za znaczenie czy odchodzi Wojtek, Kinga czy jeszcze ktoś - cały ten biznes to AgaRz i jej mocodawcy. Reszta to tylko atrapa

Iwona

Witam, co możecie powiedzieć na temat atmosfery w firmie Opus Trust? Jakie trzeba mieć kwalifikacje, czego można oczekiwać po dłuższym stażu pracy? Czy wynagrodzenie jest adekwatne do wykonywanej pracy? @misiu czy mógłbyś rozwinąć swój wątek? Jeśli jesteś pracownikiem może dodasz coś na temat firmy? Czego może spodziewać się osoba z doświadczeniem w sprzedaży? Pozdrawiam!

Bolo

Może podpowiecie jak sie zmieniło w firmie?

Nie taki zły

Opus nie taki zły jak bym miała możliwość to bym tam wróciła.

faygelah
@Nie taki zły 25.04.2018 12:32

Oho, opus trolle sie odzywaja

misiu
@Nie taki zły 25.04.2018 12:32

Ja w sumie tez, dla adrenalinki. fajnie bylo z rzepcia sobie pogawedzic

ot i OT
@Nie taki zły 25.04.2018 12:32

Siedzi w firmie, a czuje się tak jakby jej/jego tam nie było, ot i cały OT.

Sami, czy kupują???

Czy ktoś wie ilu biegłych rewidentów wpisanych na listę pracuje w OT? Chwalą się, że robią audyty polskich przedsiębiorców, chciałabym wiedzieć, czy ci biegli, którzy te audyty sporządzają zgodnie z przepisami i wymogami ustawowymi to pracownicy OT, czy zewnętrzne podmioty. Z góry dziękuję

Nik
@Sami, czy kupują??? 19.04.2018 22:51

Ciężko powiedzieć bo ja jako klient nie miałem problemów. Robiłem porównanie cen i opus wypadł bardzo przyzwoicie. Merytorycznie wporzo.

Cudze jako swoje chwalicie
@Nik 10.05.2018 17:08

Ale to chyba nie zasługa OT tylko podmiotów zewnętrznych?

Jacek

Czy tylko narzekać potraficie? Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma!

stare aktualności

mało nowości, a jak już są to znowu dotyczą ograniczeń

anonim

(usunięte przez administratora)

Leon

Szacun za to co robisz dla elektromobilności w Polsce.

anonim

(usunięte przez administratora)

Łukasz

Ja cie nie mogę :-O

Karolina

Niektórzy tylko narzekać potrafią? Może doceńcie swoje miejsce pracy?

anonim

(usunięte przez administratora)

Ciułała

Nie ma czego się bać, guma mięka i nie pęka:-)

Iwona

@Tego jeszcze nie było jaki to ma związek z firmą Opus Trust? Bo jeżeli nie ma żadnego to jest to w pewien sposób zaśmiecanie wątku, który ma służyć pozyskiwaniu opinii o pracodawcy. Tym samym jest to łamanie regulaminu i może Twój wpis zostać usunięty przez admina.

ON
@Iwona 12.03.2018 12:37

Oj Iwonko. Znowu się czepiasz. I znowu bez powodu. No przecież autorka tego artykułu jest tak przy okazji prezesem zarządu Opus Trust Sp. z o.o., czyli pracodawcy, o którym się tutaj rozprawia. W tej sytuacji ocena Jej kompetencji, dokonana przez "Tego jeszcze nie było", może być dla kogoś istotnym źródłem informacji o poziomie merytorycznym zakładu pracy, a to w myśl przysłowia "jaki pan, taki kram". Mam do Ciebie prośbę, apel, zawezwanie, a wręcz błaganie: zaniechaj dalszych ocen postów zamieszczanych tutaj oraz ich autorów i pozostaw to zadanie Administratorowi. Z góry dziękuję.

Tego jeszcze nie było

"A tego jeszcze nie było". Tak kończy swój nowy a już archiwalny artykuł CEO OT na stronie fzg.pl. W założeniu autora miało być zapewne ciekawie bo artykuł traktuje o kryptowalutach, a dokładniej o kradzieży jednej z tych walut na kwotę około 400 mln USD. Ciekawie to wszystko wyszło rzeczywiście, bo z artykułu można się dowiedzieć, że dla autora: - 260 mld USD to kwota, która nieznacznie przewyższa 400 mln USD, - kryptowalutami się kopie, i że kopanie to odbywa się poza kontrolą banków centralnych i nadzoru finansowego. Umiejętności matematyczne autora pozostawiam osądom uczestników tego forum. Natomiast zachodzę w głowę jak można kopać czymś co ma wymiar abstrakcyjny. Taki specjalista i takie rzeczy? Jednym słowem: Tego jeszcze nie było! Czy to jeden z powodów, dla których w gronie specjalistów tworzących "Finanse za granicą" pozostała już tylko sama CEO?

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa bardzo ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w Opus Trust Sp. z o. o.? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

anonim

(usunięte przez administratora)

Dżesika

trafnie i bardzo rzeczowo, bravo Ty!

Dario

Nie ciebie jedną zlewała ,,fekaliami''. Ja o mało się w tym nie utopiłem.

Czege Wara

Celnie!

Iwona

@Czak Noris nie jestem panią od HR. Nie pracuję w firmie Opus Trust. @ON nie, to nie jest wątek o jednej osobie tylko o całej firmie. I jeżeli masz problem z działem HR lub go bardzo lubisz to o tym piszesz. A nie możesz Ty i inni opisywać tylko jednej osoby na forum. Właśnie po to jest regulamin, żeby takie sytuacje się nie pojawiały.

anonim

(usunięte przez administratora)

Tax Specialist

Bravo Ty

Iwona

@ON może i można używać personaliów, ale nie obrażać i opinie swoje skupiać tylko na jednej osobie. Tu nie chodzi o to, że tylko pracowników nie można obrażać, prezes też jest człowiekiem i wszelkie problemy powinno się w biurze Opus Trust,a nie na forum załatwiać.

jak feniks z popiolów
@Iwona 30.01.2018 13:05

Czy ktoś z Was jeszcze pamięta posty Mecenas Sama Prawda. Nie pamiętam już dokładnie, ale jej pierwsze zadanie służbowe w pracy OT polegało chyba na pisaniu peanów pochwalnych - de ja vu???

ON
@Iwona 30.01.2018 13:05

Iwonko, napiszę krótko: odczep się ode mnie! Przecież jej nie obraziłem w żadnym poście. Ja po prostu opisałem fakty, których byłem świadkiem. Nawet nie miało to formy ocennej, tym bardziej nie obraźliwej. A pisałem o Prezes A. Rzepeckiej, bo po prostu o Niej był ten wątek. No musiałbym być idiotą, żeby w wątku o Niej rozpisywać się np. o HR. Poza tym wszystkim, mam pełne prawo wyboru osoby, o której chcę się wypowiedzieć. Nie mam żadnego obowiązku traktowania Jej ulgowo. Ani prawnego, ani moralnego.

Piwo najważniejsze

Było wino a teraz przyszła pora na piwo, trunek słabszy i tańszy, więc być może więcej ludzi przyjdzie i obrót będzie większy. Lecz, nie to tak w oczy razi, jak zupełne pomieszanie priorytetów. Impreza jest ważniejsza bowiem niż wartość merytoryczna. Mija bowiem 30 dni nowego 2018 r. a na stronie OT razi " Kalendarz podatkowy na 2017 r."

Iwona

@ON ale używasz personaliów innej osoby, co łamie regulamin forum. Może zamiast zalecać mi pokorę w ocenie postów, skrupulatnie przeanalizuj punkt po punkcie regulamin forum, na którym aktywnie się udzielasz?

ON
@Iwona 16.01.2018 12:23

Droga Iwonko, personalia prezesa zarządu Opus Trust Sp. z o.o. są powszechnie dostępne w jawnym rejestrze publicznym. Ja po prostu powtarzam powszechnie znany fakt i to w celach osobistych. Nie łamię zatem prawa, a co za tym idzie żadnego punktu Regulaminu Forum, posługując się nazwiskiem pani prezes, czyli nazwiskiem A. Rzepeckiej. Jeśli masz inną opinię to donieś na mnie odpowiednim organom ochrony danych osobowych. Acha, nie zapomnij także donieść na innych forumowiczów używających personaliów A. Rzepeckiej będącej prezesem zarządu Opus Trust Sp. z o.o. Może i przeanalizowałaś Regulamin żeby mi wytknąć nieprawidłowości, ale dość niechlujnie pominęłaś przepisy szczególne określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa. Jeśli rozważasz pracę w Opus Trust Sp. z o.o., to pomnij, że A. Rzepecka, prezes tej spółki, ceni ludzi podchodzących z pokorą do swojego zasobu wiedzy, co moje zalecenie dla Ciebie czyni w dwójnasób zasadnym. A tak już na zupełnym marginesie, naprawdę nie zastanowiło Cię, ze administrator nie usunął innych postów z przytoczonym nazwiskiem A. Rzepeckiej? Przecież stałoby się tak z pewnością, gdyby administrator uznał, że taki post łamie Regulamin.

Grażyna

bravo Ty!

Iwona

@Anulka odsyłam Cie bezpośrednio do regulaminu forum, gdzie dowiesz się, że nie wolno używać personaliów pracowników na publicznym forum. @ON nie rozumiem Twojej agresji w stosunku do mnie. Napisałeś swoją wypowiedź w taki sposób, jakbyś był pewien, że jest tylko woda zapewniana pracownikom przez Opus Trust. Ja nie pracuję i pytam, bo może to zaciekawić potencjalnych pracowników. Dlatego na spokojnie przeczytaj swoją wypowiedź i zastanów się czy nie mogłam tego tak odczytać?

ON
@Iwona 03.01.2018 11:48

Anulko, Rzepecka nie jest pracownikiem. A moja wypowiedź nie była agresywna. Ja po prostu alergicznie reaguję na głupotę. Zatrudnij się i zdaj nam wszystkim obiektywną relację, jak to u Rzepeckiej jest z tym poszanowaniem praw pracowniczych i jakie Ona ma poglądy na regulacje prawne w ogólności. Zalecam pokorę w ocenie postów.

ON
@ON 03.01.2018 22:54

Miało być "Iwonko" oczywiście.

Zostaw opinię o Opus Trust Sp. z o. o. - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Opus Trust Sp. z o. o.