Opus Trust Sp. z o. o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 340 ocen.

Opus Trust Sp. z o. o.
1 340

Opinie o Opus Trust Sp. z o. o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Opus Trust Sp. z o. o.

kukaracza

Ten palac budowany na sztucznej wyspie w Puszczy Noteckiej okazalo sie ze pewnego przedsiebiorcy z Poznania pan D.N :) Ciekawe jak Opusik zoptymalizowal go podatkowo :)))))

Iwona

@quaresma, mobbing do bardzo mocne słowa. To bardzo poważne oskarżenie, które umieszczasz na forum publicznym. Według definicji mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Czy takie sytuacje miały miejsce w tej firmie?

quaresmaa
@Iwona 27.06.2018 10:18

Oczywiście

quaresma

Nie polecam tej okropnej firmy. Ciagly mobbing, dreczenie i ponizanie pracownikow. Zadanie niemozliwego, wykonywanie przez 1 osobe pracy 2-3 osob. Do tego brak merytorycznych szkolen, nie jasne pod wzledem legalnosci dzialania. Do tego ciagle problem finansowe, upominanie sie o wyplate pensji (!!!!!) a kulminacja i wstydem bylo zablokowanie przez Makro zaopatrzenia do biura z powodu nieoplaconych ilus faktur (!!!!!) , tak samo z uslugami kurierskimi (!!!!) Wstyd wpisywac prace w tej firmie do CV.

Ilona
@quaresma 25.06.2018 21:44

zgadza się

anonim

(usunięte przez administratora)

Kacyk

Chyba raczej z torby:-)

Iwona

@Kristina, przypominam Ci, że znajdujesz się na publicznym forum Gowork.pl, na którym wymieniamy się poglądami na temat pracodawców i aktualnie prowadzonych rekrutacji. Nie można na nim prowadzić prywatnych konwersacji nie na temat. Odsyłam Cię do regulaminu https://www.gowork.pl/regulamin. Wszystkie opinie są mile widziane, o ile są na temat i dotyczą informacji o firmie, którą omawiamy w tym wątku. @Daj cie spokój, popieram Twoje zdanie. Jest to forum, gdzie przyszli pracownicy szukają informacji o pracodawcy i rzetelnych informacji na temat zatrudnienia. Proszę, abyście się tego trzymali i pisali posty na określony przez forum Gowork.pl temat.

Iwona

@nerF, skoro wypowiadasz się w tym wątku wnioskuję, że jesteś pracownikiem firmy. Może mógłbyś dodać swoją opinię na temat warunków pracy i oczekiwań pracodawcy co do kwalifikacji pracownika? Czy atmosfera między współpracownikami jest dobra? Co mógłbyś powiedzieć o dodatkach do wynagrodzenia takich jak premie, czy solidny pakiet socjalny? Każde dodatkowe szczegóły pomagają osobom poszukującym pracy.

Ja

Ostatni gasi światło. Słyszeliście, że odchodzi regionalny z Krakowa?

nerF
@Ja 13.05.2018 00:53

Tylko kto obecnie jest Regionalnym w Krakowie - w Krakowie chyba tylko Wojtek R. został jako jedyny sensowny - chociaż i tak wszystko było pod Kingą. Co to ma za znaczenie czy odchodzi Wojtek, Kinga czy jeszcze ktoś - cały ten biznes to AgaRz i jej mocodawcy. Reszta to tylko atrapa

Iwona

Witam, co możecie powiedzieć na temat atmosfery w firmie Opus Trust? Jakie trzeba mieć kwalifikacje, czego można oczekiwać po dłuższym stażu pracy? Czy wynagrodzenie jest adekwatne do wykonywanej pracy? @misiu czy mógłbyś rozwinąć swój wątek? Jeśli jesteś pracownikiem może dodasz coś na temat firmy? Czego może spodziewać się osoba z doświadczeniem w sprzedaży? Pozdrawiam!

Bolo

Może podpowiecie jak sie zmieniło w firmie?

Nie taki zły

Opus nie taki zły jak bym miała możliwość to bym tam wróciła.

ot i OT
@Nie taki zły 25.04.2018 12:32

Siedzi w firmie, a czuje się tak jakby jej/jego tam nie było, ot i cały OT.

Sami, czy kupują???

Czy ktoś wie ilu biegłych rewidentów wpisanych na listę pracuje w OT? Chwalą się, że robią audyty polskich przedsiębiorców, chciałabym wiedzieć, czy ci biegli, którzy te audyty sporządzają zgodnie z przepisami i wymogami ustawowymi to pracownicy OT, czy zewnętrzne podmioty. Z góry dziękuję

Cudze jako swoje chwalicie
@Nik 10.05.2018 17:08

Ale to chyba nie zasługa OT tylko podmiotów zewnętrznych?

Jacek

Czy tylko narzekać potraficie? Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma!

stare aktualności

mało nowości, a jak już są to znowu dotyczą ograniczeń

anonim

(usunięte przez administratora)

Leon

Szacun za to co robisz dla elektromobilności w Polsce.

anonim

(usunięte przez administratora)

Łukasz

Ja cie nie mogę :-O

Karolina

Niektórzy tylko narzekać potrafią? Może doceńcie swoje miejsce pracy?

anonim

(usunięte przez administratora)

Ciułała

Nie ma czego się bać, guma mięka i nie pęka:-)

Iwona

@Tego jeszcze nie było jaki to ma związek z firmą Opus Trust? Bo jeżeli nie ma żadnego to jest to w pewien sposób zaśmiecanie wątku, który ma służyć pozyskiwaniu opinii o pracodawcy. Tym samym jest to łamanie regulaminu i może Twój wpis zostać usunięty przez admina.

ON
@Iwona 12.03.2018 12:37

Oj Iwonko. Znowu się czepiasz. I znowu bez powodu. No przecież autorka tego artykułu jest tak przy okazji prezesem zarządu Opus Trust Sp. z o.o., czyli pracodawcy, o którym się tutaj rozprawia. W tej sytuacji ocena Jej kompetencji, dokonana przez "Tego jeszcze nie było", może być dla kogoś istotnym źródłem informacji o poziomie merytorycznym zakładu pracy, a to w myśl przysłowia "jaki pan, taki kram". Mam do Ciebie prośbę, apel, zawezwanie, a wręcz błaganie: zaniechaj dalszych ocen postów zamieszczanych tutaj oraz ich autorów i pozostaw to zadanie Administratorowi. Z góry dziękuję.

Tego jeszcze nie było

"A tego jeszcze nie było". Tak kończy swój nowy a już archiwalny artykuł CEO OT na stronie fzg.pl. W założeniu autora miało być zapewne ciekawie bo artykuł traktuje o kryptowalutach, a dokładniej o kradzieży jednej z tych walut na kwotę około 400 mln USD. Ciekawie to wszystko wyszło rzeczywiście, bo z artykułu można się dowiedzieć, że dla autora: - 260 mld USD to kwota, która nieznacznie przewyższa 400 mln USD, - kryptowalutami się kopie, i że kopanie to odbywa się poza kontrolą banków centralnych i nadzoru finansowego. Umiejętności matematyczne autora pozostawiam osądom uczestników tego forum. Natomiast zachodzę w głowę jak można kopać czymś co ma wymiar abstrakcyjny. Taki specjalista i takie rzeczy? Jednym słowem: Tego jeszcze nie było! Czy to jeden z powodów, dla których w gronie specjalistów tworzących "Finanse za granicą" pozostała już tylko sama CEO?

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa bardzo ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w Opus Trust Sp. z o. o.? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

anonim

(usunięte przez administratora)

Czege Wara

Celnie!

Iwona

@Czak Noris nie jestem panią od HR. Nie pracuję w firmie Opus Trust. @ON nie, to nie jest wątek o jednej osobie tylko o całej firmie. I jeżeli masz problem z działem HR lub go bardzo lubisz to o tym piszesz. A nie możesz Ty i inni opisywać tylko jednej osoby na forum. Właśnie po to jest regulamin, żeby takie sytuacje się nie pojawiały.

anonim

(usunięte przez administratora)

Tax Specialist

Bravo Ty

Iwona

@ON może i można używać personaliów, ale nie obrażać i opinie swoje skupiać tylko na jednej osobie. Tu nie chodzi o to, że tylko pracowników nie można obrażać, prezes też jest człowiekiem i wszelkie problemy powinno się w biurze Opus Trust,a nie na forum załatwiać.

ON
@Iwona 30.01.2018 13:05

Iwonko, napiszę krótko: odczep się ode mnie! Przecież jej nie obraziłem w żadnym poście. Ja po prostu opisałem fakty, których byłem świadkiem. Nawet nie miało to formy ocennej, tym bardziej nie obraźliwej. A pisałem o Prezes A. Rzepeckiej, bo po prostu o Niej był ten wątek. No musiałbym być idiotą, żeby w wątku o Niej rozpisywać się np. o HR. Poza tym wszystkim, mam pełne prawo wyboru osoby, o której chcę się wypowiedzieć. Nie mam żadnego obowiązku traktowania Jej ulgowo. Ani prawnego, ani moralnego.

Piwo najważniejsze

Było wino a teraz przyszła pora na piwo, trunek słabszy i tańszy, więc być może więcej ludzi przyjdzie i obrót będzie większy. Lecz, nie to tak w oczy razi, jak zupełne pomieszanie priorytetów. Impreza jest ważniejsza bowiem niż wartość merytoryczna. Mija bowiem 30 dni nowego 2018 r. a na stronie OT razi " Kalendarz podatkowy na 2017 r."

Iwona

@ON ale używasz personaliów innej osoby, co łamie regulamin forum. Może zamiast zalecać mi pokorę w ocenie postów, skrupulatnie przeanalizuj punkt po punkcie regulamin forum, na którym aktywnie się udzielasz?

Grażyna

bravo Ty!

Iwona

@Anulka odsyłam Cie bezpośrednio do regulaminu forum, gdzie dowiesz się, że nie wolno używać personaliów pracowników na publicznym forum. @ON nie rozumiem Twojej agresji w stosunku do mnie. Napisałeś swoją wypowiedź w taki sposób, jakbyś był pewien, że jest tylko woda zapewniana pracownikom przez Opus Trust. Ja nie pracuję i pytam, bo może to zaciekawić potencjalnych pracowników. Dlatego na spokojnie przeczytaj swoją wypowiedź i zastanów się czy nie mogłam tego tak odczytać?

ON
@ON 03.01.2018 22:54

Miało być "Iwonko" oczywiście.

Lud ciemny kupi wszystko

z jednej strony: - ograniczona odpowiedzialność do 5.000 zł, - zaciąganie zobowiązań z intencją ich niespłacania, funkcjonowanie na kredyt wierzycieli, - rozwadnianie i ukrywanie majątku, - umarzanie egzekucji z uwagi na koszty, z drugiej: - przemyślana strategia działania, specjaliści, optymalizacja itd. Dwa różne światy, lecz jedna smutna rzeczywistość, cwaniactwo i gospodarcza gangsterka. Miało być oryginalnie a biznes jak z lat 90-tych.

Jak Zabłocki na mydle

Stażysta w Dziale Obsługi Korporacyjnej gdzie takowy jest? czy ktoś takiego widział? Pomóżcie Kochani znaleźć młodych, naiwnych i chętnych, którzy za kubek herbaty odwalą kawał najbrudniejszej roboty. Samorozwój po godzinach zapewniony

pzdr
@ON 04.12.2017 07:19

i miala racje :)

dddd

Główny księgowy znów sie zmienia.

Jojne
@dddd 11.12.2017 12:56

Jak to za co? Za zaległości w opłacaniu czynszu. Tak samo jak w Poznaniu :) Co nie mieli kasy i pracowali w darmowym co-workingowym miejscu przez chwilę :)

Zostaw opinię o Opus Trust Sp. z o. o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Opus Trust Sp. z o. o.