Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o
3 2153 6 1

Opinie o Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o

Rozumny ;)

Teraz jest prawość, zaufanie i szczerość na fali w koncernie :) Ciekawe co zarząd na tych wszystkich panów ( celowo z małej litery ) kierowników, mistrzów i przygłupich liderów, którzy uważają się za lepszych i nietykalnych. Mogą wszystko i do ujawnienia jakiejś afery lub innych nadużyć które bardzo trudno im udowodnić panoszą się i traktują podwładnych jak mięso armatnie... Dopóki ktoś nie zrobi z tym porządku, nigdy nie będzie w tej firmie dobrze. Jest takie powiedzenie: Chłop ze wsi wyjdzie, ale wieś z chłopa nigdy ;) Ciekawe ilu mistrzów, kierowników i liderów jest z Poznania i najbliższej okolicy, a ilu z małych miasteczek dookoła gdzie w VW pracują całe ulice, dzielnice i rodziny z polecenia...

czapla
@Rozumny ;) 15.12.2018 23:28

Nie wiem jak do tego doszło bo nie znam całej historii firmy ale fakt, iż lider zarabia więcej od specjalisty jest dla mnie szokujący. Miałem okazję przyjrzeć się pracy liderów i nie mogę pojąć dlaczego kierownictwo toleruje ich nieróbstwo. To muszą być jakieś dziwne układy i solidne znajomości. W ogóle ile liderów ma co najmniej średnie wykształcenie? O znajomości języków nawet nie wspominam. Kto jest odpowiedzialny za to ten bajzel?! Przeprowadzić testy na majstrów i liderów w towarzystwie nieskorumpowanych psychologów i odsiać tych bambrów bez kultury.

Specjalista
@Rozumny ;) 15.12.2018 23:28

Słyszałem że wiara się wypisuję z Solidarności,podobno też brygadziści i liderzy albo ci co nie dawno otrzymali umowę z VW???Przy tych rotacjach mistrzów i kierowników oraz dużej automatyzacji produkcji ,co nie którym się oczy otworzą,ale mam nadzieję że tak jak dotychczas nie wszyscy będą mogli się z powrotem zapisać, ale będzie jazda, bo nie ma ludzi nietykalnych!!!

Asia
@czapla 16.12.2018 14:03

Z tego co kiedys czytalam w tej firmie nie ma koniecznosci miec wyzszego wyksztalcenia wystarczy miec znajomosci mi miesiac przed obrona magisterki postawili ultimatum albo praca albo szkola wybralam szkole i itak zostalam zwolniona wiec prosze nie mowic o wyksztalceniu jak masz znajomosci wystarczy miec skonczona podstawowke tak mysle

Asia
@czapla 16.12.2018 14:03

Pracujac vw nie masz mozliwosci dalszej nauki a jak chodzi o jezyki obce pan prezes tesz nie garnie sie do nauki jezyka polskiego to dlaczego pracownik ma umiec jezyki obce przyklad idzie z gory

Wers
@Rozumny ;) 15.12.2018 23:28

Ale i tak wszystko zamiatane pod dywan. A jak coś się nie podoba to dostajesz bilet w jedna stronę.

Wers
@czapla 16.12.2018 14:03

Niestety wątpię tutak rządzą układy. Wiec testów (takich niezależnych się nie uświadczy). Majster ma się za Boga a liderzy to ich „prawe” raczki od donoszenia na kolegów. Wiedac to na codzień.

Liniowy
@Rozumny ;) 15.12.2018 23:28

Liderom powinni zmienić nazwę stanowiska na dyrektor teamu bo liderami to oni na pewno nie są. Lider z założenia, z definicji jak i z wszelkich doświadczeń ( pomijając oczywiscie VW) jest osobą przodującą. W VW to zwykle nygus. Patrzą tylko żeby sobie tak nie pobrudzić. Wszystko zrzucają na pracowników. Nie dość że pracownik ma zasuwać na linii to jeszcze wyręczać tych nygusow. Pracuje ponad 2 lata i w tym czasie lider był bodajże 3 razy w linii. Wiele razy było tak że nie było stanu osobowego a nie było mowy żeby sami weszli w liniebo przecież to godzi w ich stanowisko. Sami nic nie robią a oczekują nie wiadomo jakich cyfr.

wiador
@Asia 16.12.2018 15:41

A wcześniej pisałaś, że zwolnici cię, bo byłaś na chorobowym. Więc jak to było naprawdę?

Asia
@wiador 17.12.2018 11:47

Dlatego ze poszlam na chorobowe zeby obronic magisterke bo nie dostalam wolnego konczylo mi sie umowa i zostalam zwolniona cos jeszcze dla twojej ciekawisci czy wyczerpujaca odpowiedz uzyskales

Asia
@Asia 17.12.2018 13:15

Jestes dedektywem czy pracownikiem umyslowym bo tak naprawde normalnie myslacy nie zadaje glupich pytan

wiador
@Asia 17.12.2018 13:19

Słuchaj Asiu, dokładnie 8. grudnia pisałaś, że, cytuję, "zostalam zwolniona bo zachorowalam", a potem pisałaś, że postawili ci ultimatum między szkołą a pracą, a jako że wybrałaś szkołę to cię zwolnili. Nie trzeba być detektywem, żeby zauważyć sporą rozbieżność w tych wypowiedziach. Więc albo zwyczajnie podajesz nieprawdziwe informacje, żeby oczerniać pracodawcę, albo stosujesz jakieś pokrętne skróty myślowe...

Masarnik
@Liniowy 17.12.2018 11:12

Nygus mówisz, a czy ty myślisz że twój lider to przyszedł z warzywniaka na twoją linkę? Zapewne orał na niej już pewnie z piętnaście lat jak ty jeszcze s r a ł e ś w pieluche.... Dwa lata stażu znam takich kmiotków z ostatniej łapanki. Nie zapomnij przed pracą naładować telefonu co by starczyło na 8 godzin

Olo
@wiador 18.12.2018 10:28

Pokretny to ty jestes i twoje wypowiedzi tak jak pracujacy w vw niektorzy pracownicy oczerniaja i ponizaja druga osobe to sie nie miesci w glowach wiec nie czepiaj sie szczegolow dziewczyny ktora moze pszeszla niejedno upokorzenie bo natrafila na taka osobe jak Ty

Rupez
@czapla 16.12.2018 14:03

Zgadzam się w 100%

Operato

Dojeżdża ktoś z Jarocina do Wrześni na zabudowy specjalne i ma miejsce w samochodzie?

xxx

Co tam dzisiaj ciekawego było na spotkaniu? Jakieś nowości?Czy kolejny raz lanie wody...

Michal
@xxx 17.12.2018 15:26

Zwolnienia.... 1/6 wywalą na pysk

Qwa
@Michal 17.12.2018 17:32

Możesz powiedzieć coś więcej?

Jan
@Michal 17.12.2018 17:32

Co???A skąd takie wiesci

Siux
@Jan 17.12.2018 22:26

Bzdury piszesz! Kto ci płaci za takie pierdoły, za strasznie ludzi?!

Michal
@Qwa 17.12.2018 19:23

Dowiedz sie w swoim czasie

Jerzy
@Michal 18.12.2018 08:26

Żałosny jesteś @Michał co dowiesz się w swoim czasu?

Cocolino

A myślicie że dlaczego teraz nagle tylu worków dostało umowę? Hue Hue Hue. Umowa kończy się za rok właśnie wtedy gdy ruszy utomatyzacja. Ho ho ho merry christmas...

Tomeek
@Cocolino 18.12.2018 06:54

@cocolino z czego się cieszysz żałosne

Tomeek

@Tomeek Też nie rozumiem o co chodzi z tymi zwolnieniami? To po co przyjęli około 50 worków????

Tomeek

Panowie P co chodzi z tymi zwolnieniami? Święta idą I jak tu się cieszyć?Może mi ktoś powiedzieć o co chodzi?

Tomasz26

Jak wygląda sprawa z automatyzacją zakładu w Swarzędzu? Podobno mają przenosić na Antoninek i wrzesnie. Starczy miejsca dla wszystkich czy bedzie masowe zwalnianie worków?

Specjalista
@Tomasz26 15.12.2018 16:27

W 2020 już nie będzie Worka,wszyscy z umowami VW.

Strach
@Tomasz26 15.12.2018 16:27

Dlatego wywala tych najdroższych z umowami z VW

Roko
@Specjalista 16.12.2018 15:33

To jak ma Worka nie być to co z tymi osobami co teraz są zatrudnieni w Worku pójdą na bruk

fffff
@Roko 17.12.2018 21:33

kazdy w 2020 będzie już przez VW

123
@Roko 17.12.2018 21:33

Może inna agencja?

Jery

O co chodzi z zwolnieniami?

Specjalista

Jest ciężko ale i tak najlepszy pracodawca w Wielkopolsce,ogólnie wszystko zależy gdzie trafisz i z kim będziesz współpracował ,bambrów co nie miara.Pozdrawiam.

Niki

Mam pytanie! Przez jaką stronę składać CV do rekrutacji? Składam przez stronę Volkswagen Poznań i zero odzewu. Jest jeszcze jakaś strona przez którą można składać CV?

Stefa
@Niki 17.12.2018 18:15

Juz nie szukaja chyba, cv maja juz mase

spawalnia

Jedynym sposobem na przystopowanie chorych ambicji solidarności jest masowa rezygnacja z przynależności do tej kliki fałszywych mord ! Moje zaufanie już stracili !

Solidariusz
@spawalnia 12.12.2018 12:11

„Fałszywych mord” już większa nienawiścią nie można zionąć !

momon
@Solidariusz 12.12.2018 15:07

To prawda. Szczucia na Solidarność to już przesada! Wywalczyli dla nas i tak dobre warunki. Jak na przykład dodatki za soboty i inne. Fakt że nie jest tego aż tak wiele ale pisanie w taki sposób to (usunięte przez administratora)

Ok
@spawalnia 12.12.2018 12:11

Jak chcesz to idź w (usunięte przez administratora) ale nie wypowiadaj się za innych bo oni wiedza ze warto być w solidarności

Specjalista
@spawalnia 12.12.2018 12:11

Chyba pracodawcy,wypisujcie się a będziemy robić na okrągło bez dodatków, najlepiej pracować od 06:00 do 14:00 od poniedziałku do piątku e to w VW jest nie możliwe chyba że pracujesz tak jak ja na pilothali☺

Specjalista
@spawalnia 12.12.2018 12:11

To się wypisz i będziesz pracował na okrągło i zostaniesz tylko numer kontrolnym dla pracodawcy!!!Twój wybór,ja zawsze mogłem liczyć na kolegów z Solidarności i dzięki ze nas tylu jest to możemy co roku więcej zarabiać!!!

Słabo!!!

Odrabiana Sobota powinna być 100% premiowana! przecież 6 dni w tyg będziemy pracowac NIE Z WŁASNEJ WOLI tylko zakład narzuca takie rozwiązanie. A oni by chcieli najlepiej w sobote im odrabiać jak za zwykły dzień

hue
@Słabo!!! 12.12.2018 15:32

Prawo pracy nie przewiduje nic, te 50% wywalczyła Solidarność.

Xxx
@hue 12.12.2018 16:49

Jest postoj firmy ,nie nasza wina powinni pokryć nam to ,a nie wymyślać jakieś śmieszne odrobinie w soboty i nocki w niedzielę ,to wszystko było zaplanowane nie Pozdrawiam !

hue
@Xxx 12.12.2018 19:57

Człowieku, muszą kiedyś mieć organizować hale, budować, modernizować. Tak wielki zakład ma swoje procedury. Gdyby mogli, to by utrzymywali produkcję non stop.

Ok
@Xxx 12.12.2018 19:57

A kiedy zrobisz samochody co klienci chcą kupić ? Przecież jest jeszcze coś takiego jak plan produkcyjny.

PRACOWNK
@Słabo!!! 12.12.2018 15:32

Nie wiem skąd wy to bierzecie ... dzisiaj był barometr i nic.o robotach w dodatku o jakimś odrabiania nikt nic nie mówił.

Pracoq
@hue 12.12.2018 20:21

A co to obchodzi zwyklego pracownika? Jezeli postoj wynika z winy pracodawcy to ten zobowiazany jest wyplacic postojowe a nie jakies śmieszne odrabianie w soboty. Co niektorzy to tak kochaja ta prace ze by tam 7 dni w tygodniu po 12 godzin siedzialo ale niektórzy maja dom, rodziny, pasję i by chcieli jak w cywilizowanych krachaj pracowac jak człowiek po 8 godzin.

Asia
@Pracoq 13.12.2018 08:43

Rzad solidarnosc walczy o zakaz handlu w niedziele zeby pracownicy mogli wiecej czasu spedzac z rodzinami rodzina jak rozumiem jest to oboje rodzicow i dzieci z czego zaklad vw nic nie robi w tym kierunku zeby te rodziny mogly byc razem

Specjalista
@Słabo!!! 12.12.2018 15:32

Pewnie że powinno być wszystko darowane i 100% zapłacone ale kto to wszystko wywalczy???Dobrze że Solidarność chociaż 50% wynegocjowała,zrobili by odróbki bez dodatków i nikt by nawet się nie odezwał a czarne koty i tak by miały wtedy godziny związkowe,masakra!!!

Specjalista
@Słabo!!! 12.12.2018 15:32

To załatw 100% jak jesteś taki mocny!!!

Pracownik

Brawo Solidarność. Znowu wszystko zwiazki przyklepaly i bedziemy je... ac jak beduini wszystkie soboty 2019 bo zaklad sobie postoje wymysla. Albo sobie caly urlop wykorzystać bo VW stoi. Paranoja jakas. Zaklad nic od siebie nie daje a Solidarność na wszystko sie zgadza. Powinni postojowe wyplacic albo szkolenia zrobić w tym czasie ale po co jak czaenuchy przyjda w soboty, a jak będzie trzeba to i w niedziele...

Mistrz
@Pracownik 11.12.2018 06:52

Nie kłam i nie pisz bzdur !!! Przeczytaj porozumienie to się przekonasz. Zapytaj inicjatywy co zrobili?

Ffff
@Mistrz 11.12.2018 07:04

@Mistrz, a co mieli zrobić jak nie zostali zaproszeni na spotkanie jako drugi związek? Wg mnie jest to precedens niefajny i faworyzujący tylko solidarnosc ze tylko oni mogli rozmawiać o nowym harmonogramie pracy a nie tez czarne koty - taka skromna opinia osoby stojącej przy tej sytuacji obok. Gdybym był pracownikiem solidarności której jej szef to VW i płaci mi robotę to tez bym się nie sprzeciwiał (chyba ze członkowie rady nie są pracownikami biurowymi - zbyt mało info, wiec strzelam)) Jedyna opcja żeby otwarli oczy to masowa druga fala wypisu się ze związku

Mistrz
@Ffff 11.12.2018 08:21

Po tym wpisie od razu widać ze jesteś czarnym kotem

Ffff
@Mistrz 11.12.2018 09:01

Wybuchłem śmiechem, jestem pracownikiem VW bezzwiązkowym ;)

Świezak
@Mistrz 11.12.2018 07:04

Gdzie można zapoznać się z tym porozumieniem?

Mistrz
@Ffff 11.12.2018 10:06

To skąd wiesz ze inicjatywa nie była przy rozmowach? Dlaczego manipulujesz i piszesz ze vw płaci solidarnisci a nie piszesz ze tym z inicjatywy tak samo płaci kasę za ich godziny związkowe i przez to są na garnuszku vw? Dlaczego nie dali propozycji kalendarza podobni spotykają sie z volkswagenem regularnie?

Eda
@Pracownik 11.12.2018 06:52

Poprostu namioty kalimaty zdjecie rodziny i mieszkac pod zakladem masz 20 dni urlopu wypoczynkowego ktory musisz brac jak firma latem ma wakacje teraz miedzy swietami to co masz pozyczyc od kolegi ktory ma 26 no najlepiej by bylo chorobowe i to firmie na reke bo mozna odliczyc od bonusow pracownikowi ale solidarnosc walczy dla siebie chyba

Eda
@Mistrz 11.12.2018 09:01

A Mistrz solidarnosciowcem vw albo pracujacym na fotelu wygodnym z odciskami na posladkach

Pracownik 1234
@Eda 11.12.2018 15:15

Zeby pokryć wolne ktorego VW wymaga potrzebujesz 29 dni, więc urlopu Ci braknie. Wiadomo, mozesz wziąć do odrobki ale to bedziesz caly rok soboty chodzic do pracy. Żałosne jest to ze mamy zwiazki ktore na to pozwalaja. Zostaje sie brać L4 na pohybel majstrom, niech statystyki im leca

Siux
@Pracownik 1234 12.12.2018 09:43

Ale już o tym, że Solidarność wywalczyła 50% dodatku za godziny w soboty wynikające z ograbiania dni nieprodukcyjnych to już się nikt nie zająknie. Każdy tylko widzi to co chce widzieć i jedzie hejtem.

Słabo!!!
@Siux 12.12.2018 14:20

W soboty powinny być setki?

Nick
@Siux 12.12.2018 14:20

Nie w soboty tylko będziesz odrabiać w niedzielę za 50 % to chyba słabo co nie ?

Andrzej Gołota
@Siux 12.12.2018 14:20

"Wywalczyła" :D Chłopie, Solidarność S.A. o nic nie walczy - oni tylko podpisują to, co im pod ryj podsuną.

Ku
@Pracownik 11.12.2018 06:52

Na takie ewentualności masz pakiet elastyczności.

Stefan
@Ku 12.12.2018 20:09

Mamy 5 dni elastyczności, a nie licząc dni pomostowych na potrzeby ZAKŁADOWYCH PRZESTOJÓW potrzebne będzie 16 do pokrycia urlopami,odróbkami,hdk, opieką DZ2,itp. więc pytam gdzie postojowe nie z winy pracownika?!

Ok
@Stefan 12.12.2018 20:46

Postojowe by było jak byś nie mógł zmienić harmonogramów

Ok
@Andrzej Gołota 12.12.2018 18:50

Jak by tak było to byś miał tylko odrobki w niedziele bez żadnych dodatków i żadnych elastyczności czy wolnego za nadgodziny, skąd taki ktoś jak ty może wiedzieć co im podsuwają pod ryj a co podpisują ? Ja słyszałem od truskawy ze ci z inicjatywy podpisali te odrobki na komunikacie!

Andrzej Gołota
@Ok 13.12.2018 00:30

Solidarność nie jest niezależnym związkiem zawodowym - są opłacani przez pracodawcę. Niestety, ale dzisiejsze związki trzymają stronę pracodawcy, bo trzymanie strony pracowników nie leży w ich interesie. Oczywiście stwierdzenie, że "podpisują wszystko, co im pod ryj podsuną" jest sporym uproszczeniem, ale faktem jest, że ich działalność jest mocno ograniczona. Nie zapominajmy, że Volkswagen jest potężnym koncernem, a dzisiejsza solidarność to zrujnowana przybudówka.

IP
@Andrzej Gołota 13.12.2018 16:21

Znowu głupoty piszesz, a dodatkowo wiedz ze każdy zwiazek zgodnie z ustawa jest opłacany przez pracodawcę inicjatywa także , są na garnuszku a vw im płaci zeby chodzili od palarni do palarni i nic nie robili jak ich koledzy ciężko za nich pracują !!!

Wolf
@Pracownik 1234 12.12.2018 09:43

W Wolfsburgu tezaja wolne między świętami ale tam firma im pokrywa wolne

cc
@IP 13.12.2018 19:49

no ja czesto musze robic za pana mariusza f. w listopadzie nie bylo chyba w sumie z 12 dni godziny zwiazkowe pewnie wtedy walczy o prawa pracownikow oni sie niczym od solidariuchow nie roznia

Z 4
@Mistrz 11.12.2018 07:04

Ty chyba jesteś mistrz jodłowania w gęstwinie. Związkowy trolu

Specjalista
@Wolf 17.12.2018 12:40

Nie kłam,piszesz bzdury!!!A w innych zakładach robią na okrągło i nikt im nie pokrywa dni,ani nie płaci dodatków!!!

vorstand

Co tam dzisiaj było ciekawego na spotkaniu z zarządem?

bylu pracownik

pracowalem krotko..i odpowiem tak samo.Masakra.Nigdy wiecej Moje sugestie dla Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o: Tak.ZACZNIJCIE SZANOWAC LUDZI..TO ONI PRACUJA NA WAS. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmienic podejscie liderow do ludzi...czulem sie tam jak w obozie...

Qwe

Jak wkręcić się na zabudowy specjalne? Ile tam maja zmian?

fffff
@Qwe 13.12.2018 21:11

2

Poi
@fffff 13.12.2018 23:11

W nowym roku tez będą 2?

As
@fffff 13.12.2018 23:11

A jak zapowiada się w 2019?

Qwe
@fffff 13.12.2018 23:11

A wiesz jak się tam przenieść?

K L

A Słyszeliście o romansie Łukasza S z Rożą

Ostatni
@K L 13.12.2018 23:46

Tak. Zastępuje ją by mogła iść się umyć i tylko ja a dziewczyny przy kości sa oburzone tym. Co zrobisz niektóre lecą na liderów :)

K L
@Ostatni 14.12.2018 07:40

To dziewczyny przy kości oburzone tym nie wiecie jak to załatwić

Asia
@K L 13.12.2018 23:46

A czy to jedyny romans w tej firmie

Ostatnik

Łukasz S Lubi kobiety;

Asia
@Ostatnik 14.12.2018 10:53

Dobrze ze kobiety a nie facetow no co jak ma braki moze ciagle musi zostawac na nadgodzinach albo z nudow mozg sie gotuje w tej firmie nic nie jest zaskoczeniem kiedys mu sie znudzi przyjdzie nowa zgrabniejsza zostawi albo boi sie jak sa nocki sam byc pewno w dziecinstwie straszne bajki mial czytane

anonim

(usunięte przez administratora)

Eda

Co to jest 6700 aut na taka firme widocznie firma vw lubi byc w centrum uwagi nie myslac o renomie firmy

1
@Eda 13.12.2018 17:43

Renomę sobie psuje każdą wpadka ich pogrąża

Zygazyga

Czytałem ogłoszenia o prace dot Antoninka” automatyk” pisze ze szukają osób gotowych do pracuje systemie 4 bryg. Czy to „mała zapowiedź „ zmian pk 2020 czy szybciej - ktoscos wie ?

Arek
@Zygazyga 12.12.2018 20:09

Oni tak pracują od dawna ...

Zygazyga
@Arek 12.12.2018 20:18

Ok dzięki za info.

Tajemniczy

Pora szukać nowej pracy,bo większość ludzi już to przerasta praca jako robocik i zapier*alanie w soboty.Brak czasu dla dziewczyny,bo przecież praca dla wspaniałego VW.Dziwi mnie fakt,że Solidarność nic nie robi z tym.Jeszcze nadgodziny w tygodniu i najlepiej jakbyś przyszedł,bo nie ma ludzi.Zastanawiające jest u niemca czy również każdy je*ie jak niewolnik.Smutne to jest i ta praca jest idealna dla kawalera.

hue

Uwaga. Jest masowa awaria banków w całej Polsce. Piszą o tym wszędzie. Dlatego nie ma jeszcze wypłat, bo wszystko się zblokowało.

Zbulwersowany
@hue 10.12.2018 15:10

A tydzien temu biegali z umowami zeby jak najszybciej ludzi z worka pozatrudniac i glosno wszedzie ze work jest nie wyplacalny... a jak jest dzien wyplaty to banki nagla maja awarie... hehe

roberto
@hue 10.12.2018 15:10

awarie usunieto tuż po 15.00

Zdenerwowany
@hue 10.12.2018 15:10

(usunięte przez administratora) bank santander

Santander
@Zdenerwowany 10.12.2018 16:37

Również

Zdenerwowany
@Santander 10.12.2018 16:43

a świąteczny dostałeś ?

Zdenerwowany
@Santander 10.12.2018 16:43

świąteczne mam,(usunięte przez administratora)

anderww
@Zbulwersowany 10.12.2018 15:29

czekam też na inny przelew nadany w piątek. mam potwierdzenie, że wyszedł a na koncie nadal nie mam kasy. awaria była potężna i objęła kilkanaście banków.

Santander
@Zdenerwowany 10.12.2018 16:58

Tak , świąteczne dostałem przed 13

gruby
@hue 10.12.2018 15:10

To jest wina tego, że 90% proc banków w Polsce jest zagraniczna. Na pewno w tym czasie ta kasa zasila tajne operacje Rothschildów. Trzeba zakładać konta w polskich bankach jak SKOKI. To genialne rozwiązanie poza kontrolą światowego żydostwa i ich popleczników. Kos pewnie Wam dużo powie o tym jak świetnie polscy biznesmani gospodarują SKOKAMI. Hop Hop Panie Kos???????

PanSobota

Wszyscy tak narzekają z tymi sobotami, a chodzi tylko o to, żeby móc się napić w weekendzik. Przecież ostatecznie liczba wolnych dni musi się zgadzać z prawem. Mam wrażenie, że chodzi o to że jak wolny dzień wypada w tygodniu to żony gnają nas do zajęć i nie możemy swobodnie chlać. Stąd tyle tego marudzenia z tymi sobotami.

Normi
@PanSobota 11.12.2018 15:02

To chyba u Ciebie tak jest. Nie Kierz wszystkich swoją miarą Paniesobota

Normi
@Normi 11.12.2018 15:07

Literówka. Nie mierz wszystkich swoją miarą

Spawacz
@PanSobota 11.12.2018 15:02

Chodzi o to żeby czas spędzić z rodziną. W tygodniu żoną dzieci w pracy/szkole a tu spędzam go sam. Różne wydarzenia na które byś chciał masz przeważnie w weekend, na które nie można iść bo do pracy trzeba iść. Kiedyś solidarność walczyła o wolne soboty, dziś walczy tylko o dodatki po pracujących sobót i jeszcze wielkie oburzenie, że im się to wypomina. No i tekst, że to wina pracodawcy, że mamy 17 zmian. A kto podpisał porozumienie i się zgodził na taki system?

PanSobota
@Spawacz 11.12.2018 15:26

Pewnie u Ciebie i paru innych może tak być. Reszta niestety chleje i żadna demagogia tego nie zakryje. Wolna sobota=chlanie.

obserwator
@PanSobota 11.12.2018 15:02

dureń,totalny dureń

Koma
@obserwator 11.12.2018 18:02

Pansobota wylewa tu swoje doświadczenia. Ale wie pan co? Tak ochlei ja pan jest niewielu.

PanPiąteczek
@obserwator 11.12.2018 18:02

PanSobota ma rację, ale tylko częściowo - chlanie zaczyna się w piąteczek. Na przykład jak mam wolne po południu w piątek i potem sobotę, to ze szwagrem chlejemy od piątku od 18:00 i całą sobotę potem. W sobotę ok 14:00 przychodzi sąsiad jeszcze i jego szwagier i chlejemy do 3 rano w niedzielę. Ale jest też kiełbasa i ogórki, więc pełna kultura. W niedzielę jest na popołudnie to zdanżamy wytrzeźwieć. Kiedyś, jak robiło się tylko na rano, to chlałem codziennie, ale te dobre czasy już nie wrócą.

PanTydzień
@PanPiąteczek 11.12.2018 19:14

A mnie od kiedy wylali z roboty, to mam wolne cały tydzień i za pieniądze z opieki społecznej chlejemy ze starą cały tydzień. Wcześniej tylko w sobotę.

Brygadzista

Jeśli to faktycznie okaże się prawdą z tymi nockami w sobotę, to po 15 latach przynależności do związków idę się wypisać. Wiele razy już miałem to zrobić jednak teraz to już pękła struna. I wbrew temu co piszą tu inni, nie chodzi o chlanie. Już z wielu rzeczy musiałem zrezygnować w imię bo Firma potrzebuje, bo klient czeka, bo plan.... Zrezygnowałem z wizyt u rodziny, że spotkań z przyjaciółmi, z wyjściami z synem na mecz w weekend... Nawet zwykłe wyjście z rodziną na basen graniczy z cudem. Kurcze jestem niewolnikiem 21 wieku i tego chorego systemu...... A te dodatkowe soboty to prawdziwe skrywusyństwo!

aba
@Brygadzista 11.12.2018 19:58

Tym sie charakteryzuje firma produkcyjna. Trzeba sobie odpowiedziec na pytanie czy chce sie zarabiac 2500 i miec wolne weekendy czy pracowac na 18 zmian i zarabiać 2x lub 3x razy tyle . Koniec końców i tak miesiecznie wychodzi 168 godz tak że nie wiem z czego wynikaja te wszystkie narzekania przeciez przez to ze pracujecie w sobote nie przekraczacie tego wymiaru czasowego no chyba ze ktos robi nadgodziny ale jak wiadomo za darmo na nadgodziny sie nie chodzi bo to juz ladne sumy sie robia jak ma sie 100% czy 200%.

Asia
@aba 11.12.2018 20:54

Czy naprawde pieniadz to wszystko co z tego ze bedziesz mial kase jak zapomnisz ze masz rodzine dzieci nie boisz sie ze dziecko zapyta kiedys gdzie byles tato jak ja Ciebie potrzebowalem co mu odpowiesz

Asia
@Brygadzista 11.12.2018 19:58

A nie zauwazyliscie ze powoli zaklad was ubezwlasnowolnil nie macie zycia rodzinnego musicie byc na zadanie firmy bo jak nie to wyjazd

Jurki
@Brygadzista 11.12.2018 19:58

To co tu jeszcze robisz Zwolnij się Bedziesz WOLNY

Jurki
@aba 11.12.2018 20:54

Bardzo dobrze napisane.Firma Bardzo Dobra.Duzo dodatków premie bonusy świąteczne wakacyjne.Co ciLudzie chcą.Komu nie pasuje niech zmienia pracę.

Jurki
@Asia 11.12.2018 21:04

Następna głupoty Wypisuje.

Asia
@Jurki 11.12.2018 21:41

Jak sie twoj wpis czyta to do madroscia nie swiecisz widac brak szacunku

Aniołek

Soboty do odróbki to jest tylko 50%?

Rodzinacoto?

Fantastycznie czyli rozumiem, że mąż będzie już tylko gościem w domu. To jest strasznie słabe. Myśle, że powinien zacząć szukać innej pracy. Praca typowo dla kawalera.

Mnb

Jak wejść na wewnętrzna rekrutacje?

Qubus
@Mnb 10.12.2018 22:14

Właśnie też sie zastanawiam

Wqr
@Qubus 10.12.2018 22:22

To ktoś się wypowie?

Xyz

To co odjebali z tymi sobotami w przyszłym roku to już jest przeginka

Gilmo
@Xyz 10.12.2018 22:59

A co masz? Bo u mnie też mało ciekawie.

Xyz
@Gilmo 10.12.2018 23:15

8 sobot do odrobienia bo jakieś postojowe sobie wymysli

Koko
@Xyz 10.12.2018 22:59

A te soboty to rano czy popołudnie

Mistrz
@Xyz 11.12.2018 06:38

W Antoninku i odlewni we wszystkie jest praca

Xyz
@Mistrz 11.12.2018 07:07

Mi tam postojowe po nowym roku jest nie potrzebne ja mogę wtedy iść do pracy

Mistrz
@Xyz 11.12.2018 08:25

Możesz nikt ci wolnego nie moze wmusić

Marioo
@Xyz 10.12.2018 22:59

A za te soboty to jest jakas dodatkowa kasa jakies nadgodziny czy tylko czysty odrobek?

Nick
@Xyz 10.12.2018 22:59

Tak jak Policja zrobiła wszyscy pracownicy powinni iść na L4 może wtedy Vw liczył by się z człowiekiem że też chcą z rodziną spędzić czas . I również biurowych wyoedzic w sobotę na popołudniu do pracy na co im wolna sobota niech zobaczą jak jest przyjemnie

Lekko wkurwiony

Dodatek świąteczny to jakieś nie porozumienie...Brakuje co najmniej 300/400 zl.Czy wpływ jaki będzie dodatek będzie grupa w jakiej jestem? 1b

Hulahop
@Lekko wkurwiony 10.12.2018 18:15

Ja tez jestem na 1b i dostalem 1350 zl to masz 50% podstawy bez dodatkow netto. A jak chodziles na L4 jakies to tego 20% chyba nie dostajesz od majstra

Lelek

Dzis jest 10 czy dastaliscie juz wyplaty? Czy tylko ja nie dostalem.. wczesniej wyplata byla do 10 juz na koncie..

Pracownik
@Lelek 10.12.2018 08:32

Ja rowniez nie dostałem wypłata będzie popołudniu już nie raz tak miałem spokojnie:)

hue
@Lelek 10.12.2018 08:32

Był weekend i przelewy leżały. Będzie po południu. Zawsze tak jest jak 10 wypada po weekendzie.

Rupez
@Lelek 10.12.2018 08:32

Ja też jeszcze nie mam, ciekawe czy dziś też przyjdzie bonus świąteczny dla pracownikow work..

maksio
@Pracownik 10.12.2018 10:23

hmmm ja tez nie mam a przeważnie w tym dniu już widniała , no bonus świąteczny powinien być i od 17 grudnia przechodzę na vw więc powinni zapłacić za nie wykorzystany urlop.....

hue
@maksio 10.12.2018 11:39

sesje w bankach są o 8:00, 11:00, 13:00 i 15:00 - po 15:00 kasa powinna być

Rupez
@maksio 10.12.2018 11:39

Jak ktoś dostanie wypłatę, to dajcie znać czy przyszło z premią świąteczną. Pozdro

Qwerty
@Rupez 10.12.2018 12:57

Premia świąteczna przelana, wypłaty narazie nie mam

mietas
@Lelek 10.12.2018 08:32

na ta chwile tylko premia swiateczna przelana. wyplaty nieeeeeee ma.

Rupez
@Qwerty 10.12.2018 13:01

Dzięki za info

zyga
@Qwerty 10.12.2018 13:01

50% premi czy 70?

Marek
@zyga 10.12.2018 13:47

Chyba wychodzi ze 50-60 w moim przypadku czy 50 czy 70 to roznica znikoma jak masz 1g .

antyIP
@Lelek 10.12.2018 08:32

Niech koty wypłacą i wszechwiedzący mistrz Mariusz F.

Zdenerwowany
@Lelek 10.12.2018 08:32

U mnie wciąż nic nie ma ././. !

moist
@Rupez 10.12.2018 12:57

przyszła premia, a po paru godzinach wypłata

Tonek
@Lelek 10.12.2018 08:32

Jeszcze nie ma

Zdenerwowany
@Tonek 10.12.2018 17:31

Ja też nie mam -.-

Amel
@Rupez 10.12.2018 12:57

Wypłata i premia na koncie...

pracownik
@Amel 10.12.2018 20:49

Ja też już mam wszystko.

Zostaw opinię o Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o - Poznań

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o