Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 2086 ocen.

Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o
3 2086

Opinie o Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o

Max

Hej dzwonili do mnie jade podpisac umowe 20go ktos jeszcze jedzie? Zaczynam prace od 1go sierpnia

   
Max
@Damian 13 17.06.2018 23:46

Bylem w trakcie robienia badan i zadzwonili sami musisz poprostu miec tel na uwadze moze jakos tydzien 2 po rekrutacji dzwonili

   
jasniepan

Do wszystkich wypiscujących o sobotach pytałem się dwa razy! Praca w soboty tylko jak ci tak w grafiku rozpisza. CZYLI NIE 6 DNI W TYGODNIU! z tego co mi gadali to maks 1/2 sobo w miesiacy i za kazda dzien wolny w tygodniu nawet po kilka pod rzad.

   
xxx
@qwert 16.06.2018 11:46

6/14 i 14/22.

   
alkapone

Pracowalem tam 4 lata teraz zmiana branży. Robocina na montażu jak to bywa kazdy to w motoryzacji robil ten wie jakie to poletko. Na plus to to ze robisz w Voklswagenie. To zawsze w cefauce lepiej wyglada niz blacharnia krzaka i spółki. Jescze wrzuciłbym tu dodatki na lato i gwiazdke w grudniu. Pakiet socjal tez ujdzie przedewsyzstkim lekarz prywatny. Musze jednak powiedziec ze robocizna jest nie tak jak prawie wszedzie czyli od 8 do 16. Tu jest roznie. To jest wlasnie te 16 a teraz 17 zmian. Czyli mozesz robic w sobote zamiast na przykald w poniedzialek. Te 4 lata wspomniam dobrze choc troche moznaby polepszyc rekrutacje w samej firmie ze przykladowo pracownicy moga szukac roboty w innych zakladach i na innych stanowiskach. To jest tylko musi byc wiecej. Genralnie dla mlodych dobra robota.

   
anonimiks
@alkapone 17.06.2018 21:25

zapomniałeś o urlopach

   
przyszły pracownik

Witam ile obecnie wynosi stawka 3G i kiedy można się jej doczekać

   
mirex_2000
@Stefan wracaj 17.06.2018 14:49

Właśnie się zgadza!!!!!!! ale z was orły!!!!! koleś podał stawki brutto sprawdziłem z tabelką na ten rok i się zgadza 17-18 zmian tosz to masz zmianowe dodatki większe!!!!

   
kos

Młody napisał: //prosze za to co sie stalo w tym zakladzie podziekowac panu Olbrysowi bo co mu kaza to podpisuje a z pracownikami nkt nie rozmawia czy to sie podoba czy nie nikt przeciez nie byl za tym by prowadzic 17 zmian tylko solidarnosc sie nato zgodzila// No, proszę niby młody a głosem rozsądku się wykazał, nic dodać nic ująć, cała prawda!

   
kos
@hue 16.06.2018 10:58

Napisałeś: //że dziś od rana mamy bojwoy nastrój.// Są dni lepsze i gorsze czasami, a może po prostu tzw, męski okres :-) Nie, u mnie na razie z tymi postami wszystko ok, na razie :-) Pozdrawiam!

   
Julita

Atmosfera w miejscu pracy jest bardzo ważna. Jak oceniacie ją w Volkswagen Motor Polska? Jak wygląda ona między pracownikami? Czy ułatwia ona funkcjonowanie w firmie? Każda wypowiedź oparta o własne doświadczenia jest bardzo przydatna dla osób zainteresowanych złożeniem CV w firmie.

   
martin
@Julita 12.06.2018 18:15

minus to praca zmianowa nie ma tak ze robisz od pon do piat w staluch godzinach plus to dodatki i soclal ludzie tez spoko

   
AndrzejWrzesnia

To co proponują na początek to jakaś kpina 2300 netto , oczywiście odmówiłem podjęcia tam pracy mam 3,5k netto(1 zmiana) więc nikt mądry nie będzie pogarszał warunków pracy, wiec nic dziwnego ze ludzi szukają.

   
jajoz
@Zygmunt 04.06.2018 16:54

Zygmunt co Ty (usunięte przez administratora)

   
Damian

Witajcie. Może pytanie się gdzieś w tym wiadrze zawiści pojawiło. Chciałbym zapytać czy lekarz jest płatny. Z góry dziękuje.

   
Lee
@Damian 13.06.2018 18:45

A to pytasz o badania,to tez bezplatne w przychodni vw,badania zewnetrzne tez darmowe ale we wybranych placówkach

   
Pytajnik

Czy soboty robocze w VW Września już będą zawsze (aktualnie tylko na rano chodzimy) czy tylko do czasu utworzenia trzeciej zmiany?

   
Lee
@anonin 10.06.2018 11:15

Ty kolego bedziesz pracował w sobote popołudniu i ja mam nadzieje też

   
Ciekawy

Witam mam pytanie czy w święta firma normalnie pracuje na zmiany czy wszyscy maja wolne i jak to jest np w wakacje urlop trzeba zaplanować czy w jakies dni wyznaczone produkcja stoi ??. Chce sie przyjąć jako zgrzewacz podobno stawka na rękę na start gola wypłata to 2300 a z wszystkimi socjalami premie mniej więcej na ile można liczyć ??

   
Jakub

Szukam dojazdów Jarocina do Wrześni Aktualnie zmiana na rankach 793397138

   
Waldi

Napiszcie cos o dzisiejszej rekrutacji w kostrzynie. Jakie warunki? Jaka podstawa.oplaca sie podjac prace ? Pozdrawiam

   
Tomek
@franki 10.06.2018 22:22

Hej, Możesz mi wytłumaczyć na czym polega " pakiet elastyczności"

   
ORB

Szukam jakiegoś dojazdu do Swarzędza z Poznania. Zmiana 2 grupa 11. Ktoś coś?

   
Haziu

Ile można dostać na rękę w VW Września w Kontroli Jakości przez Worka?Jak wygląda praca?

   
Jan

Siemka chłopaki byłem teraz na rekrutacji w sobotę 9.06 I dostałem skierowanie na badania . Kiedy mogę się spodziewać podpisania umowy i pierwszego dnia w pracy ?

   
Max
@Jan 10.06.2018 08:49

Witaj zadzwonia do Ciebie i zaproponuja termin i powiedza od kiedy zaczynasz. Do mnie dzwonili ostatnio i wszystko powiedzieli.

   
Marcin

Informacja dla uczestników rekrutacji: Zatrudnienie tylko przez posrednika pracy zarobki na poziomie 2300 z sobotami.Zatrudnienie na okres 18 przez posrednika z opcją przejscia do VW ale nie jest to powiedziane na 100%.4 lokalizacje pracy takze nie nastawiajcie sie tylko na Antoninek lub Wilde bo jeszcze w gre wchodzi Swarzędz i Września.Po przejsciu testow i rozmowy a takze badan lekarskich czas oczekiwania na prace do 6 miesięcy tak informacyjnie także bez napalania że wszystko już od razu

   
Lee
@R.R 07.06.2018 19:55

Tak,ale sie zobaczy na zywo jak to wyjdzie w praniu

   
Damian

Witajcie. W piątek jadę na spotkanie rekrutacyjne do Kostrzyna. Czekaja mnie cwiczenia manualne i praktyczne. Ktoś zechciałby opowiedzieć na czym to polega? Druga sprawa. Jestem z Inowrocławia i gdyby udalo mi sie zdobyc te prace, mógłbym mieć kłopot z dojazdami. Rodzi się pytanie czy jest ktoś z Inowrocławia, kto ma dojazd.

   
Damian
@Pomocny 07.06.2018 09:20

23 lata. Uwielbiam motoryzacje wiec praca tutaj przyblizy mnie do niej, a przy okazji moge poznac ciekawych i zmotoryzowanych ludzi. Blisko do Poznania a tam juz duzo sie dzieje. Kieruje sie innymi priorytetami wiec kolego anonin przykro mi bardzo ale nie poslucham Cie. Rozwazam jak najbardziej mala przeprowadzke.

   
ANNA

Kiedy beda przyjmowac kobiety na Montaż .Czekam od 2016.09.Czy ktoś Coś wie.

   
ANNA
@Zygmunt 07.06.2018 08:25

Jestem po rekrutacja 2016.09. 13 I zrobilam wszystkie badania i dostałam zdolnosc i czekm

   
Lysy

Heja.dojezdza ktos do vw wrzesnia z okolic czerniejewa badz okolic.moj numer 609123478

   
Igor

Jak dlugo idzie robienie badań w szpitalu we Wrześni ze skierowaniem od vw tam mnie wyslali tj. Krew mocz rtg , uwijaja sie szybko tam?

   
Tomek

Jedzie ktos teraz w sb na rekrutacje do kostrzyna na 8 15 z swarzedza lub okolic i ma miejsce w aucie???

   
Tomek

Jedzie ktos w sobote na 8 15 do kostrzyna na rekrutacje z swarzedza badz poznania i mam miejsce w aucie??

   
Jarek

Coś trzeba zabrać że sobą na "testy"? Jutro jadę do Kostrzyna i zastanawiam się czy coś muszę zabrać.. Z góry dziękuję za odpowiedź ????

   
Lee
@Jarek 05.06.2018 20:30

Dowód osobisty i pozytywne nastawienie

   
Julita

Dla osób zastanawiających się jak przebiega proces rekrutacji do Volkswagen Motor Polska w Poznaniu, wszelkie niezbędne informacje znajdują się pod linkiem: http://volkswagen-poznan.pl/pl/przebieg-rekrutacji Czy ktoś brał ostatnio w niej udział i chciałby podzielić się swoim doświadczeniem z nią związanym? Jak się zakończyła? Odpowiedzi na te pytania pomogą innym przygotować się do rekrutacji.

   
PRACOWNIK Volkswagena

Volkswagen NAJLEPSZA FIRMA .WSZYSTKO SIE NALEZY > SOCJAL NA WAKACJE -DRUGA PENSJA KASA NA SWIETA > BONUSY DODATKI>CZEMU LUDZIE SIE PCHAJA BO NAJLEPSZA FIRMA> NAJLEPSZA FIRMA .WSZYSTKO SIE NALEZY NAJLEPSZA FIRMA .WSZYSTKO SIE NALEZY

   
młody
@Rafał 04.06.2018 15:17

trochę szacunku do chłopaków

   
nowy

witam jak dostaliscie skierowane na badanie to jaki jest czas na zrobienie tych badan

   
flinston
@nowy 04.06.2018 15:45

tak idzie to szybko!

   
Jakub

Dojazd z Jarocina (Witaszyce) do Wrześni 2 wolne miejsca (1 zmiana) Aktualnie jeździmy na popoludniowki 7_9_3_3_9_7_1_3_8

   
rom

co sie dzieje w tym zakladzie ze nie ma kto pracowac trzeba aby drugie zwiazki zaczely dzialac moze wtedy sie cos zmieni trzeba dac pracownikom solidna podwyzka to ludzi nie bedzie brakowac a nie brac bonusy i dodatki i wprowadzac 17 zmian jak ludzie w takim sytemie nie chca pracowac kto widzial zeby chodzic do pracy w sobote popoludniu niech chodzi ten kto wprowadzil

   
biurwa
@Figo fago 04.06.2018 17:32

a ja jestem biurowy i nie mam szaraka

   
Eryk

O co chodzi z tym zakazem używania telefonu czy to nie przesada jak wyglada to w innych firmach?

   
telefon
@Eryk 31.05.2018 00:18

Bo kiedyś jak ktoś przychodził do pracy to był w pracy a nie w telefonie. To zachowanie ludzi jest powodem na powstawanie takich regulacji.

   
ANNA

Kiedy beda przyjmowac kobiety na Montaż .Czekam od 2016.09.Czy ktoś Coś wie.

   

Zostaw opinię o Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o