Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 2128 ocen.

Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o
3 2128 6 1

Opinie o Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Kolo

Co z zatrudnieniem Worków przez Vw od 1-10 mam znowu umowę na 2 miechy do końca listopada!!!

Leone

Wspólny dojazd Vw Września ze Środy Wlkp.Obecnie 2 zmiana. diary31@onet.pl

Karolina

Czy na montażu jest cieżko Września Białezyce

Rrr
@Karolina 25.09.2018 01:08

Zależy gdzie trafisz.A to gdzie trafisz to loteria jest????????????

Katarzyna
@Rrr 25.09.2018 13:49

A tak ogólnie

Pio

Szukam osób dojezdzajacych z Konina do Wrześni.aktualnie 3 zmiana.tel 517738640

Katarzyna

Witam czy wiecie do jakiej grupy może dojść kobieta pracująca w linii na szlifie czy masach

Abc

3 zmiana VW Białerzyce dajazdy z okolice Ciążenia tel.506726601

Filip

Witam. Kompletuje dojazd Śrem-Antoninek , 3 zmiana. Zainteresowanych prosze o kontakt: filip.kwiat@o2.pl Pozdrawiam

Tomeek

Koledzy czy jest szansa na nadgodziny na Odlewni???

Anonim

Warto dzwonic do workow zeby przyjeli bo po badaniach sie jest ?

Zainteresowany

Czy to prawda że ludzi z Gestampu nie przyjmują do VW?

Ktoś
@Zainteresowany 23.09.2018 13:16

Nieprawda

Eryk
@Ktoś 23.09.2018 19:53

Prawda. Gestamp ma umowe z Volkswagenem.

Ktos1
@Eryk 23.09.2018 20:40

Prawda i dziala to w 2 strony czyli sa tej samej wartosci

Kasia
@Zainteresowany 23.09.2018 13:16

Witam. Niestety na tą chwilę nie ma możliwości takiego przejścia. Umowa ściśle określa limity ilu pracowników może przejść z firmy Gestamp do Volkswagen Poznań. Pozdrawiam.

pracownik obozu

odradzam tą firme typowy (usunięte przez administratora). Nawet nie wiem od czego zacząć jesli nie masz znajomych albo rodziny gdzieś wyżej to nawet swoje zdania nie mozesz wyrazić bo jak im sie nie spodoba to zrobią tak żeby Cie zwolnic . Od razu mowie ze solidarnosc wtedy wam nie pomoze. Mialem 2 problemy, bylem u nich 2 razy i nie otrzymałem od nich ani razu pomocy.Jedyne co robia najlepiej to zabieraja skladki co miesiac ale nigdy ci nie pomoga . Po tej sprawie przepisalem sie do czarnych kotów poniewaz tylko w nich jest jeszcze jakas nadzieja. Teraz trochę pod względem pracy twierdze ze to.jest wręcz smieszne jak po 2 dniach w pracy wymagaja zebys pracował jak doświadczony pracownik. Oczywoscie co do czasu pracy to.kazdy chyba juz wie ze razem z rozpoczęciem pracy w vw koncza sie weekendy sobota do 22 a w poniedzialek juz na rano albo idziesz w sobote do 14 i namawiaja Cie zebys przyszedl na nadgodziny w niedziele na 18 . Oczywiscie mozesz odmowic ale od razu zaczynaja Ci mowic ze jestes przez agencje i musisz sie starac zeby mistrz chcial Cie zostawic . Wiec kiedy masz miec czas odpoczac spedzic czas z rodzina albo znajomymi ? No niestety nie ma czasu . Nie bez powodu ludzie rezygnują nawet po tygodniu poniewaz rozpoczęcie pracy w vw łączy soe z brakiem czasu na wszystko. Przestrzegam rowniez osoby ktore chca isc uczyc soe do klas zawodowych w vw poniewaz skonczylem taka szkole i to jest moj najwiekszy blad w zyciu wiec szczerze odradzam bo po co ma ktos sobie zniszczyć zycie 1 decyzja . Do vw zawsze mozesz zlozyc cv i zobaczyc jak tam jest wiec lepiej darowac sobie te smieszne klasy vw.

pracownik obozu
@pracownik obozu 20.09.2018 10:35

aha dodam tylko ze pracowalem tam w koncu sie zwolnilem .Nie zaluje i polecam innym szczęśliwe zycie i rodzina jest wazniejsze niz ta minimalnie wyższa stawka w vw . Pieniądze to nie wszystko.

anonin
@pracownik obozu 20.09.2018 10:43

swietnie to opisales ze porzadnego zakladu zrobili oboz pracy kto ma wytrzymac to co tam sie dzieje to przechodzi ludzka wyobraznia obecni pracownicy juz maja tego dosyc wyplaty mizerne niema z czego zyc juz ta wyplata nie starcza

Asia
@anonin 21.09.2018 16:52

Tak mozna to ujac (usunięte przez administratora) nie ma dnia zeby karetka kogos nie zabierala na sygnale a wtedy nie licz na pomoc ze strony vw jak sie bramka za karetka zamyka to za toba tesz smutne to ale prawdziwe

Jacek
@anonin 21.09.2018 16:52

To się zwolnij

anonin
@Asia 21.09.2018 20:46

sam widzisz co tam panuje z czlowieka robi sie wrak karetka przyjezdza bierze cie i natym sie konczy twoja praca w vvpoznan zadnej pomocy

Jacek
@anonin 21.09.2018 16:52

To się zwolnij szukaj gdzieś indziej pracy

Asia
@Jacek 22.09.2018 12:05

O odezwal sie kierownil albo majster bo nikt takich farmazonow nie pisze

Szacun dla pracownikow

Pani mowi ze nagrania nic nie daja a ja powiem tak robote mam inna nagrana i bylem u pani mecenas i zakladam spawe w sadzie .Zobaczymy kto ma racje .ludzie szanujcie sie nie dajcie sobie pomiatac a teksty nic nie zrobicie z nagraniem to pewnie wypowiada sie osoba co siedzi wysoko.Czas takich sprowadzic do dna postawic na lini ...haha

Alek
@Szacun dla pracownikow 20.09.2018 10:53

Wiesz ile spraw jest w sadzie nawet nie masz pojecia ja pracowalem rok i o rok za dlugo jestem mlodym czlowiekiem i wrakiem nic nie pomagaly nagrania zgloszenia do personalnego solidarnosc cie wysmieje a jeszcze zeby swiadectwa pracy uzyskac za ten rok to najpierw musialem isc do sadu zwolni sie dopoki jeszcze jestes czliwiekiem a nie wrakiem czlowieka i omijaj vw szerokim lukiem dobra rada bo skonczysz w psychiatryku

Krowa
@Alek 20.09.2018 13:00

W pelni sie zgadzam, to samo przerabialem z daleka od tego KOLCHOZU 10 lat zmarnowalem jestem po pierwszej rozprawie zobaczymy kto sie bedzie smial a po zakonczeniu sprawy naglosnie wszystko odpowiednio .

jasniepan
@Krowa 21.09.2018 16:28

pewnie pójdziesz na ugodę :-) znam takich cfwaniaczków

Anka
@jasniepan 21.09.2018 17:13

A co poszles na ugode sam czy jestes z biura i piszesz co wiesz a wiesz tyle co zjesz jasniepan

Krowa
@jasniepan 21.09.2018 17:13

Nie znasz mnie , nie znasz sprawy , a oceniasz .Jestes majstrem " opiekunem" personalnym , skad ta wrogosc ,jesli jestes , byles uczciwy nie masz czego sie bac .

Asia
@Krowa 23.09.2018 09:55

Szacun dla Ciebie nie mozna dac soba pomiatac i ponizac

TAK_JESTEM_MAJSTREM

jestem majstrem i powiem wam tak to co tu sie odwala przechodzi granice nie tylko dobrego wychowania tylko szacunku. wiem ze wsrod majstrow i liderow sa takze chlopy co sie do tej roboty nie nadaja i zgrywaja PANA BOGA! KIJ IM OKO tylko to nie powod by kazdego wzrzucac do jednego wora POMYSLCIE ZANIM COS NAPISZECIE mamy dwa razy wiecej roboty to nas jest odpowiadanie jak cos sie spieprzy to nas jest cisnienie jak ulozyc grafik ale dla was to my mamy raj na ziemi. Pracuje w tej firmie 15 lat i nie dam sobie wmowic ze nie dbam o zespol

myślącyrobol
@TAK_JESTEM_MAJSTREM 19.09.2018 22:44

Jesteś żałosny. Jak każdy z tych popaprańców (majstrów) nawet nie potrafisz się poprawnie wypowiedzieć. Ależ mi ciebie "biedaku" żal, taki jesteś zapracowany (chyba od tarcia zaspanych oczu na nockach). Stań na lince z innymi po 12, 13 godzin, to sam się przekonasz co to znaczy praca. Do myślenia cię nie zachęcam (jak ty innych), bo ci główka eksploduje, zresztą nie tego od was kierownicy oczekują. Tacy jak ty nie są od myślenia, tylko bycia ... (nie trzeba tego nawet nazywać i tak wszyscy, zwykli pracownicy wiedzą co wstawić w wielokropek). Mówisz o szacunku? To dobre! Na szacunek to trzeba sobie zasłużyć! Ja nie znam majstra, który by na to zasługiwał. Są dobrzy tylko dla "swoich" wieśniaków. Więc nie płacz na tym forum, jak ci źle, bo nas nie nabierzesz. Majster i lider - to "stan umysłu".

malin
@myślącyrobol 20.09.2018 00:32

A ja się z nim zgodzę choć tylko trochę. nie każdy majster jest jak go określiłeś popaprańcem. tyle w temacie!

myślącyrobol
@malin 20.09.2018 01:53

Tak??? to podaj nazwę majsterni. Niech się ludziska dowiedzą, że mają "ludzkiego pana".

Leo
@myślącyrobol 20.09.2018 00:32

Widocznie sumienie go ruszylo o ile je ma bo ci ludzie raczej sa pozbawieni jakuch kolwiek uczuc szacunku drugiego czliwieka kiedy nie idziesz obok biorka na nocce zawsze spia i tak ciezko pracuja. Nie widac ich chodzacych po hali bo to wysilek i taka ciezka praca rekawy ponadrywane na tylkach odciski

Kris
@myślącyrobol 20.09.2018 08:20

Nie ma takiej ale jusz bylo kiedys pisane ze z pana schodzi sie na ch...a tylko nie wiedza ze kiedys wyjda z tego grajdola a opinia idzie za nim

anonim
@TAK_JESTEM_MAJSTREM 19.09.2018 22:44

facet ma racje ja na przyklad mam spoko majstra i lidera chyba ci co tu pisza to maja problem ze soba

Ktos
@anonim 20.09.2018 12:25

Bo jestes jednem z nich i oceniasz siebie sam

muślącyrobol
@anonim 20.09.2018 12:25

To ja jeszcze raz poproszę - podaj nazwę majsterni. Zaraz zobaczymy co o nim powiedzą inni pracownicy. Może zrobimy ranking. Taki prawdziwy barometr nastrojów ;-) wyniki mogą być ciekawe.

Edi
@TAK_JESTEM_MAJSTREM 19.09.2018 22:44

Majstry podobno mają 11-12 koła na łapę, więc nie narzekaj...

xyz
@TAK_JESTEM_MAJSTREM 19.09.2018 22:44

Do jakiej grupy może dojść majster?

Ktos
@muślącyrobol 20.09.2018 20:03

Baromert nastroju mozesz wykazac w zakladzie i napewno jak kazdy zaznaczasz pozytywnie bo jest nazwisko i jak tu narazac sie firmie wiec nie wyjezdzaj mi tu z barometrem nastroju

Ktos
@xyz 20.09.2018 21:40

Do grupy najgorszych nygusow

patryk
@anonim 20.09.2018 12:25

Ja tez mam spoko majstra i lidera, na spawalni jest dobra atmosfera to jest moje zdanie , niczym mi zaden z nich nie zaszkodzil

patryk
@patryk 20.09.2018 22:18

Oczywiscie potwierdze ze to nygusy!!!!!, ale zaden mnie nie zmusza do nadgodzin , nie wtracaja sie do roboty, kazdy pracownik wie co ma robic, nigdy nie zabronili mi isc na urlop jak potrzebowalem,

myślącyrobol
@Ktos 20.09.2018 22:05

Pewnie sądzisz po sobie. Gdy wypełniałem, to ocena była jak najbardziej subiektywna. Ale już o dawna nie biorę udziału w tym spędzie. Śmieszy mnie to, jak w czasie omawiania wyników dupki próbują wymusić pokajanie się tych co zaznaczali na czerwono. "No powiedzcie dlaczego się wam nie podoba?", "dlaczego nic nie mówicie?", "tacy byliście odważni, a teraz cisza?" Komedia, żaden z popaprańców nie powie "widzę, że coś wam we mnie nie pasuje, przepraszam jeśli coś mi nie wyszło, mam nadzieję, że za rok ocenicie mnie lepiej, postaram się". Co do twoich insynuacji (podejrzewam, że w ten sposób próbujesz innych postraszyć) to niech ci będzie wiadome, że nawet kierasy nie mają dostępu do połączonych ocen z nazwiskiem. ale zawsze znajdą się konfidenci, którzy uprzejmie doniosą popaprańcom co inni mówią. I jeszcze jedno @Ktos-iu z niczym ci "nie wyjeżdżam" bo mam zwis na wszystkich dupków - do których i ciebie zaliczam.

nienawidzeZenka
@myślącyrobol 21.09.2018 00:18

majstry i liderzy podjarali się twoim wpisem, BRAWO TY.

majster_to_burak
@nienawidzeZenka 21.09.2018 23:18

posrali się ze strachu, że niemiaszki dowiedzą się jakie z nich nieroby i nieuki

obserwator
@xyz 20.09.2018 21:40

7c

Pio

Szukam osób trasa konin września. 3 zmiana od 24.09

Pyniak

A co sadzicie o Dariuszu Kiereckim ?

Marek

Wspólny dojazd do Volkswagena trasa Śrem Antoninek zmiana pierwsza chętni tel 667404879

Fiigi

Witam, chciałem się dowiedzieć jak jest na lini montażu silników czy jest ok czy raczej ciężko?

Tomson
@Fiigi 08.09.2018 06:55

Ciężko

Kieras

Jak tam wsiury pokaz sie podobal? To radze sie wyspac bo 17ki juz czekaja buehehe. Pozdro dla zyciowych nieudacznikow

Adraian
@Kieras 08.09.2018 23:38

Wsiur To z Ciebie Jest Nieudacznik

Tomson
@Kieras 08.09.2018 23:38

Pozdro nieudaczniku

Ałdi

Od kiedy soboty rano we Wrzesni?

T6

Prawda to że na montażu(vw wrzesnia) majster kradł jedzenie z kantyny i go zwolnili?

Adam1
@T6 14.09.2018 23:45

Nie majster tylko lider ktory mial zostac majstrem , juz mial szkolenia i egzaminy na majstra ale jeszcze nim nie byl, podobno kradl razem z kolesiem ze swojego timu , ale czy go zwolnili czy dostal nagane moze rozeszlo sie po kosciach.

T6
@Adam1 15.09.2018 00:34

Ponoć zwolniony i już do sądu pracy poleciał

Jar
@Adam1 15.09.2018 00:34

No to ten co zarabia na poziomie jeszcze ma malo i taki idzie na majstra co powinien przykladem swiecic

Jar
@T6 14.09.2018 23:45

Zapomnieli mu powiedziec na szkoleniu ze sie nie kradnie

Akg
@Jar 15.09.2018 11:02

Kojarzę gościa nie wiem jak można takiego lamusa na majstra promować on nawet wychowania nie ma hamsko do ludzi się odzywa itd

nienawidzeZenka
@Akg 15.09.2018 13:17

i to jest najlepsza rekomendacja, z tego wynika, że nadaje się jak reszta mu podobnych.

Jar
@Akg 15.09.2018 13:17

Bo to wlasnie takich wybieraja na majstra brak szacunku do drugiej osoby brak wyksztalcenia jak to sie mowi idzie z ch...a na pana i potem malpiego rozumu dostaja nawciskaja im na szkoleniach glupot pranie mozgu i wyladowywac sie jeden z drugim na pracownikach bo ja majster i mi wolno

symp
@T6 14.09.2018 23:45

Ludzie opowiadali , że w Swarzędzu na x4, czy coś, był a może jeszcze jest, kierownik, który sępił papierosy od ludzi z Panozy, jakiś S.....

F16

Robotę w amazanie mu załatwią

Olaf
@nienawidzeZenka 15.09.2018 16:11

Przyklad zawsze idzie z gory

Gargamel
@Olaf 16.09.2018 22:21

Albo z dołu

Jas
@Gargamel 17.09.2018 11:49

Widac ze jestes z gornej polki

Pikus
@Akg 15.09.2018 13:17

????????????????

gano
@T6 14.09.2018 23:45

majster jest jak matka jej nie wybierasz, albo masz farta i trafi się kolega, albo masz (usunięte przez administratora) zawsze możesz iść wyżej i złożyć skargę, to też tak nie jest, że ktoś to oleje, sam jestem świadkiem jak nie jednego posunęli bo się na niego skargi sypaly

On_25 ;-)
@T6 14.09.2018 23:45

Tak, prawda. Była kolejka i poszli se zjeść za free. Jak się kolejka skończyła - Blondyna podeszła do nich i poprosiła żeby zapłacili - zwyzywali ją. Powiedziała szefowej i już nie pracują.

bh

pracuje od sierpnia czekalem po rozmowie 3 tygodnie jest spoko robota ujdzie kasa nie zla

aron
@bh 20.09.2018 18:41

ja od początku września na wrześni i nie jest zle

anonin
@bh 20.09.2018 18:41

w tym (usunięte przez administratora) myslisz ze dlugo wytrzymasz zate marne grosze

Pio

Ktoś z okolic Konina zaczyna we Wrześni 3 zmianę 24wrzesnia

Lexus

1zmiana

Lexus

Potrzebny dojazd z Trzemeszno Witkowo września lexus.1989wp.pl

VW TO LIPA

Szacunku ludzie ja jestem z zawodu lakiernikiem a ci kretyni z kazali mi na testach szlifowac wage papierem odwrotnie bym zmiescil sie w danym zakresie .maly do kosmosu latwiej wyslac .debilizm te zwiazki wiecie co jest z nimi dbaja o (usunięte przez administratora) tym co zarzadzaja nimi . Przyklad sa zwolnienia wiecie ze oni pod po ochrona .

Oli
@VW TO LIPA 18.09.2018 09:58

Mysle ze Ameryki nie odkryles na rekrutacji sa sami majstrowie ktorzy moze sami nigdy takiego czegos nie robili bo kierownicy i majstrowie to niezindentyfikowanie obiekty poruszajace sie po zakladzie

BRAVO

A ja podpowiem jezeli dojdzie do sprawy w sadzie ciekawe co taki majsterek zrobi a co lepsza co zrobi z nim vw haha.PUP czeka na nich juz

Iga
@BRAVO 18.09.2018 10:26

To sa dlugie procesy i trudno cokolwiek zrobic jedynie tracisz zdrowie a nie kiedy jak nie daja rady zycie taka jest prawda czarna prawda

Szacun dla pracownikow

Szanujcie sie ludzie lemingi macie swoje prawa a zastraszanie przez majstrow troszke powagi po jakich szkolach oni sa haha >majstrowie to podchodzi pod mobing.Nagrywajcie na tel ich rozmowy rura im zmieknie

Alicja
@Szacun dla pracownikow 18.09.2018 10:02

I tu jestes w bledzie zadne nagrania nie pomagaja szefostwo ufa majstrom i kueriwnikom to sa osoby swiete nie do ruszenia a jak zglaszasz o mobingu to zero reakcji bo Ty jestes winny tak powiedza nie ma zadnej pomocy ze strony firmy i jak nie masz swiadkow to i tak jestes winny wiem cos o tym

Jarocin

Witam. Dojezdza ktos z jarocina do wrzesni?

Monster
@Jarocin 18.09.2018 12:38

Jaka masz zmiane?

dr

rekrutacja ok zadzwonili po 2 tyg przyjety i zaczynam na lakierni

DRAG

Witam. Jestem już jakieś 2 3 miesiące po rekrutacji (ponownej) i po badaniach. Wszystko przeszedłem pozytywnie a telefonu w sprawie pracy jak nie było tak nie ma. Wie ktoś może czy przyjmują jeszcze do VW w Bialezycach? Pozdro

fffff
@DRAG 11.09.2018 09:24

ludzi na 3 zmiane nie ma, a nie dzwonią to dziwne. pracownicy muszą zostawać na 12 i 13 stkach żeby linia mogła jechać

DRAGO
@fffff 11.09.2018 14:34

Można gdzieś się z nimi skontaktować i dowiedzieć co i jak?

SMieszny VW
@DRAGO 11.09.2018 18:49

Brak wolnych miejsc.juz maja komplet.najpierw rekrutuja a pozniej jedna wielka ciszaaaaaaaaa

zielonyberet
@SMieszny VW 13.09.2018 13:53

Do mnie zadzwonili po 2 dniach. to chyba coś nie popisłeś na rozmowie

DRAGO
@SMieszny VW 13.09.2018 13:53

Dziwne bo znów jest oferta pracy na zgrzewacza tam gdzie aplikowalem. A na rozmowie było wszystko si. Gdybym słabo gadał to od razu by podziękowali.

malin
@DRAGO 14.09.2018 08:33

wez dzwoń do nich!

Młodziutki
@DRAG 11.09.2018 09:24

Jesteś jako rezerwowy,jak nowy/stary pracownik odejdzie ze stanowiska to dzwonią do Ciebie i wskakujesz na jego miejsce.

Tomek
@zielonyberet 13.09.2018 19:13

A Ty pewnie byłeś świetny na rozmowie i teraz możesz być super robolem hehe

Zostaw opinię o Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o