Billennium

BENEFITS

SOCIAL MEDIA

CONTACT

Regulamin i polityka prywatności

5. Opinie o Billennium S.A.

Opinie o Billennium Warszawa

ReviewUserIconRozmowa

01.05.2024 14:33

Po rozmowie technicznej w której odpowiedziałem na wszystkie pytania, Pani z Hr potwierdziła, że moje oczekiwania finansowe są dla nich ok, dostałem 0 feedbacku przez miesiąc i nie oczekuje, że kiedykolwiek go dostanę, próby kontaktu nie przynoszą skutku.
    ReviewUserIconKonntraktor

23.01.2025 11:58

Feedback dostajesz jak wypowiedzenie musza Ci wręczyć.
    ReviewUserIconKris

24.01.2025 19:35

Prawda. Ja dostałem bardzo dobry feedback podczas wypowiedzenia, razem z informacją, że nie ma dla mnie projektu, więc papa.
    ReviewUserIconWyjaśnienie.

20.12.2024 01:39

Dlaczego nie dostajecie feedbacku? Otóż wyjaśnienie jest b.proste, w tej firmie działa to tak, że szukamy kontraktów, szans, itp. itd, jak coś ledwo rokuje czyli dlatego do prospekta - to już szuka się kadry bo nie stać ich na "ławkę" czyli nowe tematy nie mogą mieć sensownego obsadzenia - wiec zapuszcza się oferty i łowi leszczy lub leszczynie ;), którym to opowiada się, że umowa za chwilę będzie - ale cóż z tych "szans" wypala może 5 , i tak kontrakt przepada a kontakt do Was się urywa, bo co mają powiedzieć, że potencjalny klient "uznał nas za (usunięte przez administratora) i zrezygnował"? Nie dziękujcie - ja tam pracowałem i nie warto - sam odszedłem :)
    ReviewUserIconMonika

12.12.2024 22:46

Przedmiotowe i niepoważne traktowanie kandydata. Rozmowa HR, a potem wywiad techniczny umówiony z bardzo krótkim wyprzedzeniem. Pomimo, że poszłam rekruterom na rękę i zgodziłam się na terminy rozmów z bardzo krótkim wyprzedzeniem, firma nie ma w sobie na tyle przyzwoitości żeby wrócić z feedbackiem do kandydata. Kontarktornia jak wiele innych.
    ReviewUserIconK.

19.11.2024 13:57

Niestety pomimo dalszych etapów w rekrutacji i wspomnianego "Na pewno wrócę z informacją w przyszłym tygodniu, nawet jeśli feedback byłby negatywny." kontakt się urywa. Byłam jednak świadoma, iż może po prostu zostałam przypadkowo pominięta pośród wszystkich innych kandydatów - napisałam więc maila z zapytaniem na jakim etapie znajduje się moja kandydatura. Niestety tak jak wcześniej odpowiedzi były szybkie i kontakt był bez zażutu tak tutaj rekruterka już nie raczyła nic odpisać. Chyba do momentu ich zainteresowania kontakt utrzymują należycie a później olewają :/

02.10.2024 16:00

Brak obiecanego feedbacku. Legendarne "Wrócę z informacją w przyszłym tygodniu." Szkoda, że w firmach specjalizujących się w rekrutacji, proces ten nie jest realizowany profesjonalnie.
    ReviewUserIconrekrutacja

30.08.2024 15:47

Ewidentnie rekrutacja im tam kuleje i chyba rekrutywki nie mają odpowiednich kompetencji do wykonywania swoich zadań.

25.07.2024 11:44

W tej firmie musisz prosić się o feedback po rozmowie rekrutacyjnej. Jeśli już go w końcu otrzymasz, to dowiesz się że bardzo dobrze wypadłeś i trwa oczekiwanie na decyzję biznesu co dalej... No i ja tak czekam już drugi miesiąc na to co dalej... W międzyczasie inni rekruterzy z Billenium piszą do Ciebie Linkedin z super ofertami:-)
    ReviewUserIconziomek

20.08.2024 15:56

Jak będziesz pracownikiem, to też będą do Ciebie pisali XD
    ReviewUserIconAdministrator

06.06.2024 10:38

O pracę w mieście Bydgoszcz nie jest łatwo, dlatego czy możecie coś powiedzieć o firmie Billennium S.A.?
    ReviewUserIconCiekawyCzłowiek

26.05.2024 12:56

Optimization Specialist - jakie są widełki?
    ReviewUserIconTej

21.05.2024 05:29

Tyle lat a nic się nie zmienia… poza nazwami stanowisk dla tych samych osób i nazwami działów dla prawie tych samych działów. Wystarczy być w dobrej grupie kolesiów i nowa nazwa stanowiska się dla ciebie znajdzie nie ważne czy w dziale sprzedaży, partnerstwa, doświadczeń klienta, leasingu czy gdzie tam się jeszcze da :)))
    ReviewUserIconSzymon

28.04.2024 19:05

Na jaką kaskę można liczyć jako dev service now, mając kontrakt? Czy wymagają tam typowo studiów informatycznych? Opłaca się w to aplikować?
    ReviewUserIconniespodzianka

30.04.2024 14:21

Nie wiem, na jaką kasę możesz liczyć, ale spróbuj sobie wynegocjować dobrą stawkę, ponieważ Twoja pensja prawdopodobnie nie zmieni się przez dłuższy czas ;)
    ReviewUserIconSzymon

28.04.2024 20:32

Ciężko jest dostać się na kontrakt jako ServiceNow Developer?
    ReviewUserIconMateusz

24.08.2023 19:36

Na jakie wynagrodzenie może liczyć People Manager? Jakieś doświadczenia na tym stanowisku?
    ReviewUserIconKarol

15.12.2023 17:41

Wynika to z tego, że projekty mogą być zagraniczne i trzeba mieć komunikatywny (a czasami nawet bardziej niż komunikatywny) angielski. Praca zdalna w 100% z PL, ale projekty międzynarodowe.
    ReviewUserIconXyz

17.03.2024 08:16

Słabe. Jak junior dev lub support pros. I bez podwyżek, bo firmy nie stać.
    ReviewUserIconJanusz worker

03.03.2024 20:57

Z procesu rekrutacji wylania się najbardziej typowy, wręcz groteskowy, polski Januszex IT, "byle taniej, byle jak" udający nowoczesna firmę. Poziom rozmowy technicznej mizerny. Typowo dla polskich firm IT z przed 10 lat polega ona na wyszukiwaniu czego kandydat, rzekomo, nie umie a następnie wykorzystywaniu tego do próby zbijania stawki. Ja nie mialem żadnych oczywistych braków więc zawiesił się firmie system, feedback był pozytywny ALE, mimo tego, próbowali negocjować stawkę bo rzekomo "budżet klienta", to po co się pytacie o oczekiwania na początku i prowadzicie proces znając je? Perfidna próba manipulacji poprzez wywołanie "Efektu utopionych kosztów" albo "licytacja kto do mniej". Zaproponowałem 3% mniej to się HRka obraziła :) Nic innego się nie liczy, byle zaoszczędzić Jak ktoś się zastanawia to idźcie lepiej gdziekolwiek indziej, nawet do Comarchu, tam się przynajmniej nie kryją z tym kim są.
    ReviewUserIconhere we go again

17.11.2023 17:31

"Januszex pod płaszczykiem korpo": tak mogę opisać w jednym stwierdzeniu tą firmę Miałam okazję pracować w firmie Billenium, przez rok. Początkowo przyciągnęła mnie przyjazna atmosfera i rodzinne podejście. Ba rozmowa techniczna obiecywala naprawdę wiele. Podczas stażu nawet nasz mentor, niestety, nie posiadał odpowiedniej wiedzy technicznej, przez co z nim robiliśmy kursu z internetu. Choć to wydawało się akceptowalne, sytuacja nie poprawiła się. Początkowa obietnica podwyżki po trzech miesiącach nie została spełniona, a używane technologie były w dużej mierze niszowe i zorientowane na rynek indyjski, co sugeruje preferencje wobec hinduskich pracowników, być może z powodu niższych kosztów utrzymania. Po trzech miesiącach dołączyliśmy do zespołu i klienta bez praktycznej wiedzy, a nasz teamlead pozostawił nas z myślą, że "sami się nauczycie klikania". To jednak wymagało pewnej wiedzy, którą szczęśliwie posiadali starsi współpracownicy, choć czasami sami mieli problem z orientacją. Dodatkowo, oczekiwanie dwóch miesięcy na outboarding od klienta. W firmie zauważyć można było duże przetasowania wśród pracowników i HR-owców, co sugeruje, że niektórzy są tam dzięki znajomościom. W nowym zespole narastały napięcia, fałsz i wrogość. Pracownicy byli napuszczani na siebie, praca za darmo po godzinach (obierzecie sobie w godzinach pracy) , a pracownicy z Polski byli lekceważeni na rzecz hinduskich kolegów. Też bardzo było widać zasadę licz na siebie bo nikt z góry nie będzie miał Twoich pleców.Mimo wymagań i odpowiedzialności, płaca nadal utrzymywała się na poziomie minimalnej krajowej. Brak możliwości rozwoju zawodowego, brak certyfikatów(jak osoby zgłosiły się na certyfikat który był "wymagany", każdy z nas dostał zupełnie inny powód dlaczego nie ma pieniędzy na to ani nie można podejść.) pomimo obietnic i znikome podwyżki(Jedna, tyle by wyrównać do minimalnej krajowej która miała przyjść w lipcu) Byłam teź tym pracownikiem który dostał wypowiedzenie oficjalny powód? "Reedukacja etatów u klienta". To było dziwne tym bardziej że w tym samym miesiącu i następnym do zespołu dołączyły dwie kolejne osoby, ale co ja się znam prawda? Nie oficjalny, na spotkaniu pionu przy wszystkich zostało mi wyciągnięte jakim to złym pracownikiem jestem. Żadnej rozmowy sam na sam by mieć pełny feedback. To był moment kiedy we mnie pękło wszystko i cieszyłam się że dostałam wypowiedzenie, teraz trzeba tylko ten miesiąc przetrwać. Opuszczając firmę, zdałam sobie sprawę, że nabyte umiejętności są w większości bezużyteczne. Czy Bille mi coś dało? Pogorszenia stanu psychicznego i zwiększenie dawki leków o 150%. Umiejętność widzenia red falgów w miejscu pracy. Mimo potencjalnych korzyści dla osób na wyższych stanowiskach, nie polecam tego miejsca dla tych, którzy dopiero rozpoczynają karierę w IT. Szkoda zdrowia i nerwów na to doświadczenie.
    ReviewUserIconLoki

29.12.2023 16:00

Bo pisze prawdę, ta firma nic nie daje od siebie
    ReviewUserIcontomek

22.01.2024 14:24

Ludzie po ośmiu latach pracy w B mają wrażenie, że nic nie potrafią, więc możesz mieć dużo racji.
    ReviewUserIconPytanie

15.01.2024 09:16

Czy w Billennium S.A. możliwa jest praca na podstawie B2B?
    ReviewUserIconjest ok

19.01.2024 15:41

są 2 typy b2b. na jednym płacą za przestój a na drugim nie. Umowa zależy od przełożonego
    ReviewUserIconAon

22.01.2024 10:56

Tylko w teorii, w praktyce jak masz umowę z płatną ławką, a na horyzoncie zbliża się przerwa między projektami to zwalniają.
    ReviewUserIconAmni

14.12.2023 17:10

Na zbliżające się święta dostałem kubek. Żadnej premii, kuponu sodexo, nic. Żenada level hard, wolałbym już nic nie dostać. O podwyżce też nie ma mowy. Robię w projekcie jako senior i lead, a jestem zatrudniony jako mid przy słabej stawce. Firma tylko na przeczekanie.
    ReviewUserIconByly Kontraktor

16.01.2024 06:31

To ja Ci współczuję powrotu. Ja jestes jesteś na UOP od razu zmniejsz etat do 7/8. Ja po powrocie usłyszałam że nikt tu na mnie nie czekał, i najlepiej żebym sama odeszła. Zgłosiłam to do HR i CX i zamietli pod dywan
    ReviewUserIconJatoJa

21.01.2024 14:33

@EN za pewne od różnych osób z różnych szczebli. Na zgłaszane zastrzeżenia mieli jedną odpowiedź: żeby nie histeryzować a potem klasyk: zaniesienie pod dywan. Ale czego się spodziewać po firmie, która jeszcze przed zatrudnieniem ale po uzgodnieniu warunków - obniżaja pensję.
    ReviewUserIconKris

30.12.2023 18:49

Ponad 6 lat temu, gdy dołączałem do Billennium, firma była znacznie mniejsza i bardziej dynamiczna. Działało wiele projektów wewnętrznych, gdzie trafiali często stażyści, aby sprawdzić wiedzę i poduczyć się pracy w korpo przed pracą dla klienta. Był to też czas, gdy coraz bardziej popularne stawały się rozwiązania oparte o mikroserwisy i chmurę, więc było sporo miejsca i okazji na uczenie się nowoczesnej architektury na nowych, powstających właśnie projektach czy to wewnętrznych, czy zewnętrznych klientów. Po kilku latach zaczęły się pojawiać niepokojące sygnały sugerujące, że innowacje i własne produkty nie są kierunkiem, w którym firma chce podążać. Nacisk przeszedł na utrzymanie dużych monolityczhnych systemów, outsourcing i tworzenie oddziału w Indiach, który to wpisywał się w ten plan. Możliwości zmiany projektu niemal zniknęły, a nawet jeśli możliwe, to nie miało to za wiele sensu, bo wszystkie były podobne. Zespoły były wielokrotnie restrukturyzowane i zdanie ich członków przestało się liczyć, mimo że były wyraźne głosy krytyki na niektóre decyzje. W ostatnim czasie wiele wskazywało, że ten stan tylko się pogarsza. Wodzenie za nos przy pytaniach o certyfikat czy podwyżkę stało się standardem. Meeting online z zarządem, który miał uspokoić pracowników, tylko obnażył jak bardzo są oderwani od rzeczywistości i tego co się dzieje pod nimi, nie wiedząc nawet, nad jakimi projektami pracujemy. Obietnica braku wypowiedzeń jasno dawała do zrozumienia, że szykują się wypowiedzenia, co stało się faktem i w pieszej kolejności dotknęło to najbardziej doświadczonych pracowników. Z żalem było patrzeć jak Billennium zmierza w tym kierunku, bo lata temu zapowiadało się naprawdę dobrze.
    ReviewUserIconZInnejFirmyJuz

18.12.2023 13:30

Jak może być dobrze w firmie, w której każdy manager który cokolwiek wiedział technicznego o zespole został zwolniony albo odsunięty od stanowiska :)) Nie osiągniesz nic w tej firmie jeśli nie napijesz się z osobami trzymającymi władzę, szczególnie z paroma panami z Lbn. Jeden klient i długo nic więcej, kończy się projekt i lądujesz z dnia na dzień na bruku. "Restrukturyzacje" co roku, a i tak na stanowiskach te same osoby :)) Firma na przestrzeni 5 lat przeszła metamorfozę z dobrze zarządzanej firmy, która stara się dbać o pracownika do firmy w której zatrudnienie jest niestabilne, na każdym kroku podkreślany jest mityczny kryzys w IT mający chyba powodować strach u pracowników i uzasadniając wszystkie decyzje w firmie. Postrzeganie firmy jest bardzo negatywne, nie radziłbym nikomu, chyba że na start albo na przeczekanie jak nie masz niczego innego.
    ReviewUserIconJaToJa

28.12.2023 11:34

Tak, zdaje się jest tam grupa ludzi która rządzi tylko w negatywnym znaczeniu: mają w poważaniu(ładnie rzecz ujmując) zwykłych pracowników. Jak się człowiek wyzbędzie swojej godności, zdania, moralności i jest dobry w poniżaniu innych to zasłuży na atencję „góry”. Tyle tylko, że większość zwykłych pracowników nie chce tak pracować aby osiągnąć coś poniżaniem innych. Hmmm ale wydaje się że to jest sposób na utrzymanie się w tej firmie. Niech też UXy nie pytają teraz ludzi co było nie tak bo wiem, że różne rozmowy z UX były i nic nie zrobili. Problem był przekierowany na pracownika.
    ReviewUserIconNick

20.12.2023 14:42

Nawet na Udemy ich nie stać! Nie zatrudniajcie się tu!
    ReviewUserIconhopsasa

21.12.2023 20:14

„Dostępna dla tych pracowników…”, którzy zapłacą XXX zł, jeśli nie będą korzystać przez X godzin na kwartał - precyzując. Czyli chyba jednak jest haczyk.
    Billennium S.A.

22.12.2023 10:14

Każda licencja to koszt dla firmy, więc zależy nam, żeby była wykorzystana efektywnie. Dla wszystkich pracowników, którzy chcą aktywnie korzystać z platformy tj. min. 8 godzin w kwartale, dostęp do platformy, tak jak do tej pory, nadal będzie bezkosztowy. Zespół Szkoleń i Rozwoju

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Billennium?

Kontakt - Billennium S.A.

Tadeusza Czackiego 15/17 00-043 Warszawa

Branże: Elektronika, hardware i akcesoria

ReviewUserIconjanniezbedny

19.12.2023 10:14

To co jest obiecywane na rekrutacji weryfikuje rzeczywistość. Wbrew opiniom, firma nie będzie Cię utrzymywać tygodniami poza projektem. (No chyba, że jesteś tani w utrzymaniu). Szkolenia - dostajesz platformę online, po godzinach możesz sobie pooglądać filmiki. Zespół - developerzy są w porządku. Jest tendencja do przeceniania ludzi z ich seniority, a jeśli chodzi o wymianę wiedzy w zespole - chęci może i są ale ci najbardziej doświadczeni nie mają na to czasu. W projektach wymagania nie są jasno określone, widać łańcuch zdarzeń - klienci "cisną" wykonawcę, wykonawca czyli odpowiedzialny PM "ciśnie" pracownika, nadgodziny nie są obowiązkowe ale czasami zalecane żeby nie wyjechać po za harmonogram. Benefity - nic specjalnego, kafeteria zasilana co miesiąc. Organizacyjnie firma jest poukładana, komunikacja na dobrym poziomie, sprawy pracownicze są załatwiane profesjonalnie (także wypowiedzenia w ostatni dzień miesiąca). Nie polecam firmy na dłuższą metę, junior/mid może mieć ciężko. Moim zdaniem B w kwadracie można traktować jako czasowe zlecenie i bez skrupułów zmieniać pracę jeśli traci się coś ciekawszego.

15.12.2023 08:59

Jaki jest klimat, rotacja, dojrzałość i merytoryczność w zespole HR?
    ReviewUserIconAutotune

27.11.2023 09:49

Wszystkim chętnym developerom IT serdecznie odradzam Billennium. Jedynym plusem tej firmy jest możliwość wynegocjowania sobie dobrej rynkowo stawki. Nie dajcie się zwieść świetnym wrażeniom po rekrutacji, jak macie jednocześnie oferty z innych firm za podobne pieniądze to idźcie ta - na pewno nie będzie gorzej. Firma kłamie już od samego początku, gdyż okazuje się, że zrobią wszystko aby developer nie usiadł na ławce choćby na jeden dzień, więc jeżeli po waszym aktualnym projekcie nie ma od razu nic nowego (a ciężko o nowe projekty jak szukane są na ostatnią chwilę) to się żegnają. Bez znaczenia czy UOP czy B2B. W firmie lecą ciche zwolnienia, a zarząd kłamie, że jest inaczej. Jest to zdecydowanie najgorsza z firm w jakiej miałem okazję pracować. Nastawiona na maksymalny wyzysk pracownika kosztem jego zdrowia psychicznego. Jestem zaskoczony, że w IT jeszcze takie rzeczy się dzieją. Ludzie pracują po 12 godzin bardzo często w weekendy, a nawet UWAGA! w święta. Nadgodziny nie wynikają z tego, że projekt się sypie tylko z tego, że PM chce mieć premię więc kłamie, że wszystko jest na wczoraj. Zdecydowanie najgorszym elementem w tej firmie jest project management. Pomijam niekompetencję techniczne, bo to można wybaczyć - PM nie musi wszystkiego wiedzieć - ale kłamanie, ciągłe naciskanie na nadgodziny, TELEFONY W SOBOTĘ O 22 NA PRYWATNY NUMER TELEFONU, obraźliwe sformułowania wobec członków zespołu, napuszczanie jednych na drugich czy oczernianie zespołu za plecami to norma. Jak się sprzeciwiasz to w oczach psychopatycznego PM'a jesteś złym niezaangażowanym pracownikiem i według niego nic nie robisz. (usunięte przez administratora) HR twierdzi, że to nie są standardowe zachowania w tej firmie, ja jednak twierdzę, że HR doskonale wie i góra wie jak wygląda zarządzanie na niektórych projektach, ale nic z tym nie robią, bo albo nie chcą albo nie mogą - przyzwolenie z góry. Dodatkowo firma blokuje rozwój pracowników. Istnieje tylko aktualny projekt i nic więcej, ze względu na chore ciśnienie nie starcza już czasu na jakiekolwiek doszkalanie się. Ogromnym minusem jest brak kontaktu z innymi developerami w tej samej technologii. Pracownicy są defacto odizolowani i nie ma czegoś takiego jak wymiana wiedzy. Zespoły pod team leaderem są tylko na papierze, w rzeczywistości nie ma spotkań między współpracownikami, a kontakt z timliderem występuje raz na kilka miesięcy.
    ReviewUserIconSerio?

25.11.2023 01:25

Wydzwaniają, przekonują o ogromnym zainteresowaniu profilem zawodowym ale nie idą za tym konkretne propozycje ("coś zorganizujemy"), proszą o czas. I tak po kilku razach kontakt po prostu się urywa bez żadnej informacji.
    ReviewUserIconCBAP

16.11.2023 22:11

Czy ktoś wie coś na temat słynnego audytu(usunięte przez administratora)?
    ReviewUserIconciekawy

15.11.2023 20:58

jak tam ludzie dla których zabrakło miejsca w firmie po kolejnych reorganizacjach w strukturze?
    ReviewUserIconDawid

02.11.2023 00:37

Kolejny rok, kolejne zmiany, kolejne zwolnienia :) Norma w tej firmie. Zarząd kłamie, że nie będzie zwolnień, a kilka dni później dużo osób traci pracę. Tak się buduje zaufanie? No chyba nie
    ReviewUserIconKandydat - stanowisko frontend

12.07.2023 13:26

Jakiś czas temu aplikowałem na stanowisko frontend dev'a w Billenium. Pierwszy kontakt był dosyć dziwny - Bez żadnej informacji mailowej zadzwoniła Pani z HR i poinformowała mnie o terminie 1 etapu rekrutacji (wstępna, krótka rozmowa). Poza dosyć słabym mikrofonem i początkowym problemem ze zrozumieniem kto i dlaczego dzwoni to ciężko mieć zastrzeżenia do 2 minutowej rozmowy na temat dogodnego terminu. Sama rozmowa wstępna również w miarę pozytywna. Przedstawione zostały oczekiwania wobec mnie na danym stanowisku oraz w skrócie o projekcie w którym mógłbym się znaleźć. Generalnie - wporządku. Następnego dnia zaproszono mnie na rozmowę techniczną drogą mailową (na google meets spotkanie ustawione na 1 godzinę) - tutaj zaczął się niezły cyrk. Na rozmowę przyszło dwóch developerów każdy z nich wydawał się wporządku dopóki nie zaczęli zadawać pytań o każdy szczegół języka - to byłoby do zrozumienia bo każda firma ma swój sposób na sprawdzenie wiedzy, jednak po godzinie rozmowy zacząłem zadawać sobie pytanie "ile to jeszcze potrwa". Odpowiedzi starałem się kierować w stronę praktyczną wykorzystania danego zagadnienia ale szybko zostawałem zganiany przez jednego z pytających dużą odpowiedzią teoretyczną na zasadzie "ja wiem lepiej". Teoretycznie jest to okej, bo sporo się dowiedziałem ale w praktyce czułem atmosferę "udowodnię Ci, że nic nie wiesz". Minęła godzina spotkania, potem dwie, i po 2 godzinach i 30 minutach usłyszałem "To na tyle z pytań, przejdźmy do zadania". Ręcę wtedy opadły i podczas zadania czułem się bardzo nie komfortowo, dwie osoby patrzyły mi na ręce jak próbuję coś sklecić w nieznanym IDE. Rozmowa trwała 3 godziny - kto za ten czas zapłaci?! Rozumiem godzinę, zrozumiem również jak rozmowa się przeciągnie ale po dwóch godzinach zadawania technicznych pytań o każdą najmniejszą pierdołę danego narzędzia człowiekowi odechciewa się już rozmawiać, a co dopiero pisać rozwiązanie zadania. Stąd negatywna opinia i cieszę się, że rekrutacja na tym etapie się zakończyła bo miałem wrażenie, że tym Panom nie chciało się robić nic innego i siedzieli sobie wygodnie w fotelach i zadawali sobie tylko pytania. Właściwie to jeden z nich, drugi szperał coś w necie i czasem posłuchał o czym rozmawiamy.

30.07.2023 11:09

3h więc pewnie senior. Zawsze sa 2 osoby. Albo obaj przepytują ale mają swoje etapy albo jeden na świadka. Tak, to standardowa rozmowa typu teoria + jakieś banalne zadanie. Rekrutacja jest długa ale dzięki temu później lepsze zadowolenie że została zatrudniona odpowiednią osobą i mniejszą rotacja
    ReviewUserIcondnoi3metrymulu

11.04.2023 10:42

Na podwyżki notorycznie "brakuje" pieniędzy, ale własnie wysłano 50 pracowników (oczywiście górę) na rejsik katamaranem. Otworzono 2 nowe biura. Jeśli chcecie godnie zarabiać, to nie w tej firmie, bo tu myślą tylko, "jak by tu zrobić żeby nie dać pracownikowi". Kolesiostwo straszne i najgorzej, że od lat nie ma perspektywy na zmianę na lepsze.
    ReviewUserIconTaryfiarz

26.06.2023 00:50

A jak wygląda sprawa premii? Są jakieś?
    ReviewUserIconPracownik

24.07.2023 11:44

Nie ma, ewentualna super zyski za dobrą robotę pracowników są dla zarządu, nie dla pracownikow ;) Może usłyszysz co najwyżej "dobra robota". Za to jak jesteś dobry to mozesz wołać hajs, albo mówić że odchodzisz. Wtedy dają ile trzeba.
    ReviewUserIconPytanie

19.06.2023 10:12

Jaki rodzaj umowy preferowany jest w Billennium S.A.?
    ReviewUserIconpracownik

13.07.2023 14:24

bez większej różnicy. w zależności od formy zatrudnienia możesz liczyć na inną pensję ze względu na koszty pracy
    ReviewUserIconTaryfiarz

26.06.2023 00:47

Czy doktryna TIGER nadal obowiązuje? Jeżeli tak, to jak obecnie wygląda jej spełnianie?
    ReviewUserIconbyły_pracownik

20.06.2023 11:44

Co moge powiedzięc o tej firmie hmmm. Trafiłem tam na staż w 2020 roku, staż oczywiście za najniższą krajową. Na stażu głównie kursy z internetu, 15 minutowe spotkania z mentorem, ogólnie w miare ok. Po stazu przyszla propozycja o prace i tu szok, wyplata na poziomie pracownika zabki na UoP. Pomyslalem ze to pierwsza praca w IT i tak musi byc. Przepracowany rok w projekcie dla klienta z branzy farmaceutycznej (na duzy plus ludzie w zespole) no i nadszedl czas na podwyzke. 1000 zl brutoo wiecej :) ale przypominam ze najnizsza krajowa poszla 600 w gore... no coz przepracowany kolejny rok, po roku stwierdzili ze nie ma funduszy na podwyzke. W 2022 roku firme opuscilem, znalazlem posade w normalnej firmie i zarobki na start 2,5x tyle. Caly czas utrzymuje kontakt z ludzmi z zespolu i sytuacja sie nie zmienila. Wiekszosc planuje odejsc. Trzyma ich tylko to ze na froncie niestety kryzys i ciezko cokolwiek znalezc. Druga sprawa wrzucanie nieprzygotowanych juniorow po 3 miesiecznym stazu w projekty. Nikt ciebie dobrze nie przygotwoal, ty sie wkurzasz, klient sie wkurza a potem placz ze klient chce rozwiazac umowe z Billie... no coz... wazne ze na katamarany jest :) Zapomnialem wspomniec ze Billie mnie zarekomendowalo jako senior developera ( po 3 miesiecznym stazu hahaha) klient placil jak za seniora, a dla mnie wyplata pracownika lidla :)
    ReviewUserIconHanka

20.06.2023 19:49

Nie masz pojęcia co tzn stawka seniora u tego klienta, wtedy trochę inaczej byś o tym mówił. Inna sprawa że tylko u tego klienta mogłeś wejść z takim seniority bo u żadnego innego nie byłoby na to szans, on ma dużo niższe progi wymagań ale co za tym idzie stawka jest do nich wprost proporcjonalna. Fajnie ze znalazłeś lepsza ofertę znaczy że coś tam w bille się nauczyłeś:)
    ReviewUserIconBiedannium

25.06.2023 14:48

Jak tego słucham to az mi sie nóz w kieszeni otwiera, praca w IT gdzie musisz cos umiec i płacisz komuś minimalną krajową? i co to za gadanie o stawce? nie chce mi sie wiezyc ze bille negocjuje sobie stawki w okolicy naszej minimalnej krajowej
    ReviewUserIconprobablyNew

04.05.2023 22:38

Tak się zastanawiam skąd tu tyle brudów o firmie ???? Jestem potencjalnym przyszłym pracownikiem uop i zacząłem się mocno zastanawiać nad przyjęciem propozycji. Wiele osób pisze o zarobkach poniżej rynkowej gdzie ja na chwilę obecną nie mogę tego potwierdzić gdyż dostałem ofertę grubo ponad rynkową - od razu mówię, że nie jestem żadnym "znajomkiem" kogokolwiek z firmy. Może jest to spowodowane, że to firma "aplikowała" do mnie a nie ja wykonałem "pierwszy krok" ???? i moje seniority jest dosyć wysokie. Zastanawiające jest, powtarzane wielokrotnie, zdanie o braku szkoleń. Podczas rozmowy HR jak i już technicznej z TechLeadem (mimo wielu tutejszych zdań wiedział o co pyta i znał dobrze temat) mówiono, iż firma mocno pchnie na rozwój kompetencji i certyfikacji. Chętnie poznałbym jakieś merytoryczne zdanie na ten temat. Kwestia podwyżek. Normalne jest, że nie dostaje się ich co miesiąc i nie pracujac rok czasu ale czy na prawdę nic nie drga chociaż raz na rok? Co z premiami za rozwój, dopięcie projektu na czas, są takowe? Będę wdzięczny za merytoryczne sugestie czy dobrze robię przyjmując propozycję pracy.
    ReviewUserIconPracownik

20.05.2023 20:06

Tutaj chyba trafione w sedno. Jeśli chcesz się rozwijać to są opcje, z hajsem to nie fabryka konserw gdzie masz wszystkim po równo wszystkim (usunięte przez administratora) Jak se wynegocjujesz stawkę tak masz jedni lepiej inni gorzej. Grunt robić Swoje zyskiwać dobre opinie na projekcie coś tam się pokazać i nie zdarzyło mi się nie dostać podwyżki. Trochę też zależy od zespołu gdzie trafisz ale to jak wszędzie. Korpo jakich wiele to moja 3 kontaktowania i siedzę najdłużej najmocniejszym plusem to ziomki z zespołu.
    ReviewUserIconIT Man

06.06.2023 09:29

Zalecenia, zaleceniami. Jak nie masz coś do zaoferowania na czym firmie zalezy to możesz i rzucac co pół roku :) w 2022 roku miałem 3x podniesioną pensję, nigdy nie nogocjowałem dłużej niż pół dnia... Za nic podwyżkę to faktycznie raz do roku, ale jak rozwijasz się, klient jest zadowlony i nie masz pod korek już płacy to zawsze jest pole do negocjacji :) Ludzie siedzą, nie odzywają się, nie rozwijają się, nie potrafią zagadać i liczy że im samo spadnie.

08.05.2023 14:38

Witam, na jakie zarobki można liczyć na start bez jakiegoś większego doświadczenia w branży, Najniższa krajowa czy trochę więcej może? Dziękuję z góry za odpowiedź.
    ReviewUserIconpracownik

18.05.2023 11:11

Dadzą Ci prawdopodobnie najniższa, później przełożony powie ze jak zrobisz jakieś certyfikaty lub ileś tam miesięcy odbębnisz w projekcie to odstaniesz podwyżkę ale gdy spełnisz te wymagania będą przeciągać z podwyżka albo będą to śmieszne pieniądze. Moim zdaniem firma żeruje na osobach z małym doświadczeniem

20.05.2023 23:35

Może i placi slabo ale sprzedaje do projektów jako mid lub senior ;) Jak spełnisz wszystkie wymagania to wcale nie oznacza że dostaniesz awans. U mnie po spełnieniu wymagań 2 razy dodawali kolejne. Tutaj słowo przełożonego nie ma żadnej wartości.
    ReviewUserIconTeoretyk

20.04.2023 19:44

Na jakie wynagrodzenie moze liczyc BA na UoP ?
    ReviewUserIconTeoretyk

20.04.2023 19:22

Na jakie wynagrodzenie może liczyć BA w Billenium na UoP ?
    ReviewUserIconrtb

01.03.2023 15:46

Bardzo dziwi mnie przytłaczająca liczba jednoznacznie negatywnych opinii. Ot, zwykła kontraktornia, która stara się sprawiać wrażenie, że w jakikolwiek sposób jej na Tobie zależy :) Podsumowując: - trafiłem do świetnego klienta (innego niż ten z "branży farmaceutycznej"), który nie żałuje pieniędzy na integrację czy warsztaty, ludzie super; - pensja rynkowa - bez rewelacji i bez tragedii; - przelew niemalże zawsze przychodzi 20 dnia miesiąca (trochę późno), przez półtora roku bez opóźnień; - ścieżki rozwoju w zasadzie brak; - da się wysępić z jedno zewnętrzne szkolenie w roku; - o podwyżkę trzeba zawalczyć, ale jej uzyskanie nie jest niemożliwe :) - rzeczywiście kilka osób poleciało, nikt z mojego otoczenia, ciężko mi się na ten temat wypowiedzieć; - zero stresu (ale to w dużej mierze zależy od klienta). Jeśli chcecie się rozwijać i robić spektakularną karierę - odradzam. Jeśli jesteście na poziomie eksperckim w swojej specjalizacji i chcecie wyłączyć komputer o 16 i zapomnieć o temacie (i zarobić tyle, na ile +/- wycenia Was rynek), to jest ok. Pracowałem w innych kontraktorniach i tam nawet nie było z kim porozmawiać, a wszystko ograniczało się do faktury i przelewu. 6/10
    ReviewUserIconrtb

18.04.2023 12:58

Zgadzam się w 100%. Obietnice wpływają na oczekiwania, co prowadzi do szybkiego rozczarowania :) Osoby wynajmowane w ramach bodyleasingu nie mogą liczyć na żadne nagrody, premie czy bonusy. Swoją drogą zastanawiam się ile osób, które na co dzień pracują w pełnym wymiarze u klientów, zostało nominowanych do rejsu katamaranem :) Przyznam, że ten rejs był strzałem w stopę. Z jednej strony ekskluzywny rejs, a z drugiej ludzie, którzy nie mogą się doprosić o inflacyjną podwyżkę :)

20.04.2023 16:55

To miałeś farta ze nie wsadzili ci ani nikogo do niańczenia ani kolegi pajaca jako lidera. Szybko byś zmienił zdanie.
    ReviewUserIconNajlepszyPracownik

20.04.2023 13:42

Firma bardzo fajnie dzieli pracowników, wyróżniając cześć pracowników nagrodami (nie opisując podstaw przyznawania nagród), a reszta niech si cieszy, że ich nie zwolnili
    ReviewUserIconWorker

28.05.2022 11:28

Niestety zarobki są słabe. Junior nie ma nawet 4 tysięcy na rękę. Dziwi mnie, że firma nie reaguje gdy programiści odchodzą, dostając 2 tysiące więcej na dzień dobry.
    ReviewUserIconTest

28.03.2023 16:54

Ciekawe 6 miesięcy później i rozmawiamy o 8k na rękę dla uop..
    ReviewUserIconMorowy

14.04.2023 21:17

Dla testera manuala?
    ReviewUserIconManual tester

15.03.2023 10:06

Bede aplikowac na stanowisko manual tester do billenium. Warto w ogole sie angazowac?
    ReviewUserIconManual Tester

11.04.2023 23:11

W moim przypadku była mowa o dalszym rozwoju w kierunku automatów a później developera. Dostęp do udemy business etc.
    ReviewUserIconManual Tester

11.04.2023 23:12

Praca w pełnym wymiarze godzin. Raczej na część etatu wątpie że wezmą ale warto zapytać

Zostaw merytoryczną opinię o Billennium S.A.

Nie przegap nowości o Billennium S.A.!