Arvato Polska

Plewiska - Arvato Polska

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o Arvato Polska

Opinie o Arvato Polska Poznań

Nie przegap nowości o Arvato Polska!

13.08.2022 01:09

Pracując w arvato słyszałam tylko jedno słowo normy. Ale jak ludzie mogą wyrobić normy skoro skanery wywalają cię po jedną rzecz na koniec magazynu lub na początek jak ty jesteś gdzieś na środku. (usunięte przez administratora) na szafach gdzie ukraina dostaje najlepsze szafy od tego gościa który cały czas praktycznie je podaje bo jest na tym stanowisku co dwa dni. Klimatyzacja która nie wiadomo czy działa na dworze 35 stopni a na magazynie jak w piekarniku duszno nie da się czym oddychać. I normy które cały czas rosły gdzie i tak niektórzy mieli problem z ich wyrobieniem. Linie które cały czas się zapychały i ludzie musieli je odtykać gdzie to był obowiązek starszych pracowników a przynajmniej tak mówli liderzy. Płaca była na jak najbardziej na plus. Ludzie również mili. Ale jak nie wyrabiasz 100% normy to nie zastaje ci umowa przedłużona. I wszystko w biegu się wykonuje zazwyczaj a przynajmniej niektórzy ludzie tak robią.
    Klimas

13.08.2022 23:27

klimatyzacja to jest w pomieszczeniach administacji a na hali jak rampy nie otworza to wieje cieplym powietrzem , ale jak wiem to nic nie zrobia z tym bo nie ma na to pieniedzy. Miliardy koncern zarabia ale na nic nie ma pieniedzy. Palete na ziemie , na to kartony pietrowac i macie tanie ekologiczne nowe alejki bo karton drogi. Biedna firma
    Ktoś

14.08.2022 11:04

1. Nie trzeba mieć 100%, by przedłużyli umowę 2. Normy podnieśli, bo spokojnie dało się i da się wyrobić (nie trzeba biegać). 3. Klimatyzacji na magazynie nie ma, otwierają rampy - wystarczy powiedzieć i otwierają. Jestem zwykłym pracownikiem, nie mam żadnych układów, nie jestem i nie zamierzam być spm, naprawdę wystarczy się odezwać, ale jak widać dla niektórych to problem, swoje żale walicie napisać na forum niż zgłosić przełożonym czy kierownikowi.

11.08.2022 18:25

A mi się podoba praca w arvato. Jak mam wolną chwilę to mogę iść sobie na proces. Fajnie że można tu się rozwijać. Nie mogę się doczekać żeby jeszcze myć toalety i kubki po kawie administracji. Pracą marzeń. Polecam każdej osobie, która zastanawia się nad pracą tutaj.
    Waldek

04.08.2022 12:14

Przestańcie pisać głupoty o tej firmie. Jest tyle firm dokoła Poznania, że dziś pracujesz tu, a jutro tam. Zawszę możesz podnieść swoje kwalifikacje i nie być robolem. A jak czujesz się zagrożony pracą Ukraińca to jakim Jesteś Polakiem? W swoim własnym kraju czujesz się gorszy? To wyjedź za granicę i tam bądź robolem. Arvato nigdy nie był dobrym pracodawca i nigdy nie będzie, a cięcia kosztów to nie są oszczędności firmy tylko zasługa rządu na którego kiedyś głosowałeś a teraz udajesz , że nie znasz. I na następne wybory też pójdziesz zagłosować,bo za 500 zł można Cię tak łatwo przekupić. Minusem kadry zarządzającej jest niskie doświadczenie w branży. Przychodzi młody i to nie jeden, bo aż 3/4 osób i chcę zaimportować, więc wymyśla głupoty, ale kiedyś zrozumie to w innej firmie. Narzekajcie dalej. Nikt nie bierze do serca waszych przemyśleń, tylko sami się nawzajem nakręcacie niepotrzebnie. Wszędzie trzeba pracować, ale jak to już wcześniej podkeśliłem - jest tak dużo firm dokoła, że arvato nie jest pępkiem świata, aby tu pracować.
    Śmiech na sali Diam

01.08.2022 13:53

Proponuje kierownictwu sprawdzić co robią KZO i liderzy, operatorzy ... siedzą pół zmiany na telefonach i dłubią prywatne tematy. Na ulicy Dia men towej w Komor. kierownicy cały czas klikają ! Od pół roku jest tylko coraz gorzej. Za to im płacicie? To przesiejcie o polowe kadrę i dajcie produkcyjnym więcej pieniędzy to i wydajnośc wzrośnie i rotacja spadnie. Na Instagramach, messengerach i whatsupach siedzą non stop! Wystarczy mieć kogoś w znajomych i wszystko widać, albo przejśc kilkanaście razy przy ich biurkach i widzieć jak się strzeżą do telefonów. Robią sobie sesje w firmie i wrzucają na portale społecznościowe w trakcie pracy, albo drukują i uwieszają po firmie! A potem, że norma spada, ludzie niezadowoleni, piszą donosy i się zwalniają, albo nie są ambitni, nic im się nie chce i kierownik na spotkaniu sobie żartuje i się śmieje pół spotkania jacy to my leniwi i norma mogłaby iść w górę... fajne podejście! A że nie ma komu zgłosić awarii, problemów albo prosić o pomoc bo biurka są puste to nieważne. A jak już siedzą przy nich to między sobą się śmieją, że dwie alejki dalej ich słychać. Chodzi potem zdziwiona dziewczyna od rozwoju i namawia na awanse, rozmowę z liderem i szkolenia, ale po co?!?!?! pracując w Arvato czuje się jak na studiach, w wieku 19 lat na licencjacie. Pół dnia w necie, opierdzielanie, i ciągła przerwa więc nie dziw, że nie chce się nic nikomu. Jeśli w firmie są poważni ludzie to i praca idzie inaczej. Ale jeśli pół dnia są "śmieszki", telefony prywatne, instagramy i zerowa dojrzałość itd to jak ma się komuś chcieć na poważnie do tego podchodzić? Oczywiście przerwa nie moja, tylko kierowników i liderów. Produkcja dostaje tylko polecenie, że ma zapierdzi lać z krótką przerwą i tyle. Bo nas niestety się rozlicza i z normy i z przerwy. Po co mi awans jesli nie pasuje mi taki styl pracy i środowisko. Nie chce pracować w atmosferze wysyłania sobie serduszek .... Potrzebuje pieniędzy bo mam rodzinę na utrzymaniu, a nie jak liderzy i kierownicy tylko zabawa i non stop imprezy albo nowe przechwałki, samochody itd. A my w upałach ciężko pracujemy itd. A operatorzy, liderzy i KZO siedzą w kuchni po 40minut w 10 osób i poją się zimnymi napojami i ciasta jedzą. Jedna z ukraińskich liderek dostała ostatnio od nas z zespołu prosto w twarz reprymende! Wróciła po 40 minutach z kuchni czy nie wiadomo skąd i pretensje, że co tak słabo nam idzie i moglibyśmy "podkręcić obroty".... a na hali prawie 40 stopni, zero przerwy przez 2 godziny i jeszcze butle puste! Jakby romansów nie urządzała z kierownictwem i była na miejscu to nie byłoby problemu. A kierowik razem z nią... dlaczego nikt z tym nic nie robi skoro tyle tu opinii się pojawia!

03.08.2022 07:53

Od kiedy na Diamentowej liderem jest Ukrainka bo nie kojarzę takiego lidera?
    Pytanko

04.08.2022 07:47

Skąd wiesz że oni ciasta jedzą? Chyba że jadłaś z nimi i dostałas najmniejszy kawałek, albo w ogóle nie dostałaś Crying with laughter
    Opos

15.07.2022 10:32

Dlaczego na sycowskiej operatorzy chodzą na przerwy w całych grupach i to po pare razy dziennie ? Stety niestety są potrzebni dla nas bo często ktoś blokuje wózek skaner czy cokolwiek i musimy czekać na operatorów aż łaskawie wrócą z kawusi o 7 rano albo z papieroska ( wystarczy wycieczka do administracji żeby przekonać się co robią w tym czasie) a norma spada a liderzy wykładają ręce może oni tez powinni to umieć ? Albo spm ? Ktokolwiek kto zapewni ciągła obecność na miejscu a nie ze my musimy czekać i wysłuchiwać od innych ze szanowni państwo musza wypić kawę z automatu

27.07.2022 19:13

Kierownictwo przecież to same ideały nigdy nic nie wiedzieli i wiedzieć nie będą bo tylko graja.Kasa się zgadza to co tam ludzie.Dobrzy pracownicy albo już odeszli albo odejdą w najbliższym czasie i góra nic tym nie robi ale może jest tak dużo tych na stołkach że wreszcie zabiorą się za robotę w magazynach.

03.08.2022 09:44

Nie widzę problemu jak tu ci źle zmień pracę.
    NN

21.07.2022 08:25

Czy po nie przedłużeniu umowy można ponownie zatrudnić się w Arvato?jeśli tak to po jakim czasie?
    Gerda

30.07.2022 23:23

Jak norm nie wyrabiasz to idz na spma
    Ciemno

27.07.2022 23:55

w Arvato na Sycowskiej musimy pracować w półmroku, gdzie jest bhp. Na pewno są jakieś normy oświetlenia a tutaj czesc lamp jest wylaczona a reszta na 20% swieci, żenada mam nadzieje że firma dołoży się do okularów. Chytry dwa razy traci, zaoszczędzicie na prądzie a stracicie na okularach i karach
    Dc14

26.07.2022 18:25

Co Wy ludzie narzekacie na pracę na sycowskiej. Postawili Wam ławki żebyście usiedli na rozgrzanym słońcem deski, abyście nie musieli czekać na autobus na stojąco. Macie same luksusy
    Abc

25.07.2022 17:29

Kiedy rusza rekrutacja do Arvato Poznań?
    MagaBa

20.07.2022 19:14

Magazyn to jakaś porażka. Nie wiem kto tych ludzi zatrudnia. Tamta taka, tamten taki. Muzyka fajna np. "Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz" itp. Pracowałam w innym odzieżowym magazynie nieopodal i nie było jakiejkolwiek muzyki.
    Maniek

22.07.2022 05:15

A jaka ma grać muzyka ? Ten hip hop polo co (usunięte przez administratora) śpiewa dla patologi? Masz jakieś hobby poza instagramem?
    mm

25.07.2022 12:11

Najlepiej to Ukraińska! I piszmy po ukraińsku i mówmy po ukraińsku. Wojna wojną, ale bez przesady. To poszło w drugą stronę już.... Polacy są gorzej traktowani niż Ukraińcy
    Lena

21.07.2022 10:31

Mnie się tu podoba wszystko. Tylko chcem mieć spodenki bo mnie się pocą klejnoty niemiłosiernie
    Obecnie na plus

28.06.2022 12:07

Pracuje w Arvato na Diamentowej (Komorniki pod poznaniem - jakby coś, szukają cały czas ludzi :) ) prawie 3 lata. Studiuje. I na tym etapie to na prawdę fajna praca. Jestem zadowolona. Obecnie jestem liderem i faktycznie - możemy więcej niż pracownik produkcyjny (na tym stanowisku też już swoje zrobiłam więc wiem co z czym się je), nikt nas nie rozlicza z czasu spędzonego na przerwie, możemy wychodzić na papierosa czy korzystać z telefonów, dobrodziejstw kuchni i przestrzeni socjalnej - bo ważne żeby wyrobić plan. Nie ważne jak, ale praca ma być odbębniona. Liczy się norma - żeby nie było tyłów. W Arvato nie ma szefa, który stoi z kijem i mówi, że skoro robimy plan 100% w 4 godziny pracy - to róbmy 200% wobec tego, albo zwolnijmy część kadry, aby rozłożyć pracę na te 7-8 godzin i żeby nie płacić nam za siedzenie na przerwie. Jedynie co, to regulujemy ilość pracowników z agencji. I to jest plus/minut - zależy od punktu siedzenia. Z mojej perspektywy, gdzie chce przyjść do pracy, zrobić swoje i czuć fajną atmosferę bez spiny, parcia i bez jakiegoś wytężania mózgownicy - jest super. Mam wsparcie kolegów i koleżanek, a jak potrzeba to i z wolnym można bez problemu się dogadać. Trzeba znać podstawy Excela, są szkolenia różne, .... Fajnie. I z tego co wiem - koledzy i koleżanki mają podobne odczucia (oczywiście zdarzają się tacy co są niezadowoleni bo oczekują czegoś innego, ale w moim gronie jest raczej LUZ. Robić swoje i tyle. Choć mamy kilka osób, które robią 300% i spalają się zanadto, potem się denerwują, przeżywają i sprawdzają po nas coś dwa razy czepiając się i oczekując szczegółów dot.raportów, ale to raczej rzadkie i tyczy się dosłownie kilku osób w całej hali). Jest to niewątpliwie praca na "teraz". I myślę, że z tego wynika taka rozbieżność pojawiających się tutaj komentarzy ostatnio. Na dzisiaj / jutro / za miesiąc/ dwa. Do końca studiów i chwilę na odsapnięcie. Dlatego jest tutaj taka rotacja pracowników. Nie jest to raczej poważna praca gdzie można założyć rodzinę i ją utrzymać. Dorobić się. Miejsce bez większych ambicji, wymagań, możliwości rozwoju (można zrobić skok o jedno/max. dwa stanowiska w górę i to jeszcze jak ktoś odejdzie albo go wyślą na inny oddział więc chętnych jest kilku, a okazja jedna). Owszem - można wyciągnąć (usunięte przez administratora) tysiące na rękę, ale pytanie czy to dużo :) w Ecommerce, z dwoma językami obcymi, wykształceniem wyższym..... no nie :) ale jak wspomniałam - na czas studiów - jak najbardziej. Bez presji można zrobić swoje, zarobić i do domu. Ale jeśli ktoś szuka stabilnej, poważnej pracy, z możliwością awansów, rozwoju, z jakąś perspektywą i przede wszystkim ciekawą (Aravto to powtarzalność) - to raczej nie jest to dobre miejsce. Porównałabym to do Call center gdzie roi się od młodych ludzi na "starcie" żeby zdobyć te 2-3 lata doświadczenia i iść gdzieś dalej. Podsumowując - mi jest na dzień dzisiejszy okej, tego oczekuje na chwilę obecną od miejsca pracy, ale na pewno nie zostanę tu na dłużej.
    Jagodowe

16.07.2022 00:33

Dżony weź się lepiej za robotę zamiast zagadywać te małolaty. Jest Was mało na DC9, więc bardzo łatwo rozpoznać kto piszę. Może czas najwyższy nosić inny kolor niż czarny ?
    Dżony z komor

18.07.2022 12:05

A niech wiedzą! 80% produkcji psiaczy! Operatorzy, liderzy i kierownicy niech się zabiora wobec tego za robote! Siedza i pachną, spijają kawę w kuchni i śmieją się, że ich dookoła sluchać. To przychodzą na chleb zarabiac do pracy, czy jesteśmy na uczelni, na przerwie między zajęciami gdzie wszyscy mamy się świetnie bawić? To niech wszystkim odpuszczą! Niech pozwolą wszystkim chodzić co godzinę na fajke, do kuchni, stac i gadac. Niech nam anulują normy jak liderom to nie będzie problemu. Ale skoro liderzy nie mają norm, siedza pól dnia i nic nie robią jak widac po licznych wpisach, a my na nich zasuwamy żeby w raporcie się zgadzały cyferki to sory. Jeszcze ten upał!!!!! One siedza przy biureczku z wodą, a my zasuwamy lewo, prawo, lewo, prawo, lewo, prawo ....
    Tobi 15

17.07.2022 20:13

Wracając do norm na Diamentowej dlaczego polak nie wyrabia dlatego że liderzy i operatorzy ustawiają to tak żebyś się narobił i dużo nie zarobił. A ukraincy np. Pik listy maja takie ze w godzinę zrobią normę i się nie nachodzą. Tak jest szanowany polak. Czekam z niecierpliwością zeby wojna się skończyła i pracodawcy zostali bez pracowników ukraińskich.

18.07.2022 10:56

To prawda, Ukraińcy mają duże picklisty, Polacy małe. Ale nie wszyscy bo są pojedyncze wyjątki. Wiadomo, że chodzi o pieniądze. Im mniej normy wyrobisz tym mniej zarobisz + tłumacz się, czemu normy nie ma. My się nie liczymy jako ludzie a jako numerki. Nie ważne jak, nie ważne ile się nalatasz, co ma być zrobione przed czasem jest zrobione, czy na picku czy na packu. Paczki wyjechały na czas? Super, nie ważne że Polki z potem na 4 literach zasuwają, by te paczki wyjechały, podczas gdy "koleżanki" Ukrainki pakują to, co ma wyjechać na drugi dzień. Ukraińcy przed wojną byli traktowani lepiej jak my. Zawsze. Nie jest to sprawiedliwe, ale póki wszystko jest na czas to nikogo nie obchodzi jakim kosztem. Liderzy tez mają wszystko gdzieś, póki plany są realizowane na czas. Typowa korpo a my jako pionki do zastąpienia.
    Tobi 15

17.07.2022 18:20

Jestem pracownikiem na diamentowej. To nie praca tylko (usunięte przez administratora) normy ciekawe ze w Niemczech nor nie ma. Wychodzi się z pracy jesteś wykończony praca. A gdzie życie prywatne. Zbliża się weekend a ty nie masz na nic siły. Zarabiasz te nędzne pieniądze i ledwo starcza tobie do następnej wypłaty. Czas poszukać czegoś innego.
    Gisviu

15.07.2022 12:36

W Strykowie na magazynie liderka pani I. jest dziwna. Wymaga cudów jak nie ma roboty. A sama chodzi na L4
    Lena

10.07.2022 23:22

Mniej najbardziej wkurza to, że Ci spm, którzy najczęściej jeżdżą na hulajnodze i w rzeczywistości nic innego nie robią. A jacy są mądrzy, a jak byli na poprzednim stanowisku to zapomnieli jak się pracuję. Jestem ciekawa czy na każdym magazynie jest budka do rewizji kiedy zapali się czerwona lampka, bo na magazynie na którym pracuję to mam wrażenie, że ochrona lubi sobie popatrzeć na pewne rzeczy, a pokazywanie metki w spodniach jest tylko pretekstem i jestem zdziwiona, że nikt o tym nigdy nie napisał. Pikuje ubrania , a mam wrażenie jakbym pracowała w fabryce biżuterii. Nie podoba mi się w arvato to że nie można wyjść z hali np do szatni po podpaskę kiedy mam okres tylko muszę się spowiadać liderowi a w rzeczywistości to nie muszę. W innych firmach gdzie byłam to nie czułam się jak w więzieniu. Dziewczyny i chłopacy opisujecie rzeczy, które nie są nikomu potrzebne, a to co się dzieje w rzeczywistości to nikt nie uchyli rąbka tajemnicy, a to jednak jest ważne, aby osoba zanim kliknie wyślij CV poznała jak jest naprawdę. I jeszcze jedna rzecz, która mi się nie podoba to jak mam wysoką normę na procesie to potem jestem wysyłana tak gdzie ciężko jest utrzymać, więc kończy się tym że moja premia nigdy nie będzie duża. Mam nadzieję, że ktoś z Plewisk przeczyta to i stworzy atmosferę PRO , bo konkurencja nie śpi. Pozdrawiam ekipę z Poznania, która jest najbardziej normalna. Nie uciekacie z tąd bo będę musiała zrobić to też. Dc14 jest tutaj jeszcze nadzieja na dobrą atmosferę. Pozdrawiam
    DC Komorniki

11.07.2022 08:14

Ooo. U nas to samo! tez jest budeczka, też rewizyjki przez napalonych panów z ochrony, pokazywanie metek od spodni, kierownicy po 30/35 lat co w korpo przez ilość nadgodzin dostali w wewnętrznej rekrutacji "awans" i jeżdżą hulajnogami myśląc, że wygrali los na loterii, piją kawy i palą papierosy z liderkami przez 1/3 dnia, a te siedzą kolejną 1/3 dnia na stronach naszych sklepów i ciuchy kupują, albo pracowników obgadują, albo co jeszcze lepsze ... piszą sobie magisterki ha ha ! HIT! No ale są "zabawne" i uśmiechnięte więc przecież nikt im nic nie powie! Pracuje na BSK i mnie męczy też to, że nie można mieć biżuterii. Rozumiem, że nie mogę nosić takiej, którą mamy w ofercie. Ale żebym bransoletki z APARTu od własnego męża nie mogła nosić?! temperatura na hali taka, że zdechnąć idzie, mamy 20 minut przerwy (dlaczego liderzy mają pół dnia możliwość chodzenia na papierosy i do kuchni i dlaczego oni nie mają żadnych norm ???? Jest upał, one w kuchni we trzy, siedzą i się nie pocą, a my zasuwamy!). Nie kumam po co nam liderzy skoro są TYLKO pośrednikami. Serio nikt tego nie analizował?! Nie pomagają nam w pracy, nie robią tego co my żeby pomóc nadrobić na przykład jakieś tyły przy wyprzedażach, nie mają norm, siedzą przy laptopach, albo śmieją się do telefonów (których nam zresztą też nie wolno mieć). W Amazon też są dojazdy do pracy, a dodatkowo dają jedzenie, opiekę medyczną za darmo, bony SODEXO, kasa bardzo podobna, a nie ma się liderek co przysłowiowo malują paznokcie i jak zrobi się za dużą normę to wrzucą Cię na proces gdzie jest taki ogrom pracy, że norma spada i w ogólnym rozrachunku miesięcznym wychodzę zamiast na 160% , na np. 120% więc nie ma jak zarobić więcej! Robię w dwa razy szybszym tempie żeby mieć fajna kasę na urlop, a Ci mnie wrzucą gdzieś gdzie spadnę ....
    Jola

13.07.2022 22:09

Dobrze że jest tutaj forum takie i mogłam się czegoś dowiedzieć o firmie.Dzięki wielkie .Trzeba faktycznie sprawdzać forum o firmie bo można się przez przypadek naciąć .A takim sposobem firmę można omijać.
    Nowy pracownik

07.07.2022 19:52

Pracuje na magazynie w Strykowie od niedawna i na picku raz chodzę ślimakiem a teraz obijam się ze wszystkimi ludźmi bo ścieżka po której idę cały czas mnie zawraca, jeszcze te ciężkie metalowe wózki. Już kilka razy zgłaszałem liderowi i tylko odpowiada że niby będę mieć lepszą wydajność. Jak, nie wiem ???? uśmiać się można
    Pracujący, ale już niedługo

05.07.2022 12:59

Mam pytanie, w sumie to i do KZ i do osób, którym podlegają w pracy i innych "wszystkich świętych" oraz do osób rekrutujących-miejsce pracy Stryków, magazyn z odzieżą z szwedzką metką. Proszę mi powiedzieć jaki jest cel okłamywania pracowników na rozmowach kwalifikacyjnych, że firma ZAPEWNIA dojazd do pracy??? Owszem, autobusy jeżdżą. Problem zaczyna się kiedy trzeba przyjść do pracy w niedzielę. Niejednokrotnie usłyszeliśmy (nie tylko ja) i to w sposób chamski, że w niedzielę mamy sami sobie kombinować dojazd do pracy, bo go nie będzie ze strony firmy. Kiedy człowiek zapyta jak to?-przecież Arvato ZAPEWNIA bezpłatny dojazd do pracy, słyszymy, że to tylko profit ze strony firmy i ich to nie obchodzi jak dostaniemy się do pracy. Moja propozycja: proszę przestać kłamać na rozmowach rekrutacyjnych, że ten bezpłatny dojazd jest ZAPEWNIONY ZE STRONY PRACODAWCY!!! Na pewno większa część pracowników nie podjęłaby u was pracy, bo magazyn jest w takim miejscu, że nie ma czym tam dojechać, jak ktoś nie posiada auta. Proszę nie okłamywać potencjalnie przyszłych pracowników!
    Onaona

29.06.2022 18:37

Praca, firma i kasa okej, ale ochrona to (usunięte przez administratora)
    Hihihaha

30.06.2022 14:12

Zdecyduj się - wyżej narzekałaś na brak sprawiedliwości, a teraz praca jest ok?

24.06.2022 10:06

Atmosferę w pracy tworzymy my ludzie. Osobiście pracuje na magazynie już jakiś czas. I powiem Wam szczerze lepiej nie mogłam trafić. Grupa do której trafiłam jest w porządku. Są zgrzyty, ale umiemy z sobą rozmawiać. Są zawiści ale je rozwiązujemy i trwamy w doli i niedoli. A wiecie dlaczego, bo trafiliśmy wszyscy na super liderów. Nikogo z nas nie wyróżniają, rozmawiają, śmieją...Wzrost norm... kto jak nie my damy radę :) Tak że szanujmy się, uśmiechamy, to tylko praca, którą wykonujemy a cała reszta to my. Nie patrzcie na osoby, którym nie chce się pracować, goncie z dala od siebie tych gnomów co mieszają żeby sobie ulżyć. Serdecznie pozdrawiam całą załogę zmiany II.
    Onaona

29.06.2022 18:44

Następna wazelina. To pewnie napisała nowa spm, która wcześniej była częściej przy biurku liderów niż na stanowisku swoim. Każdy w tej firmie co normalnie pracuję to jest niezauważony. Umowa się kończy i papa. A ten co często ,, współpracuje" z liderami to szybkiej awansuję. Do firmy nie ma zastrzeżeń nikt bo kasa dobra, socjal, ale co do niektórych pracowników to raczej każdy by napisał negatywy.
    Byla pracownica

30.06.2022 12:18

Nic dodać nic ująć czysta prawda!!!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Arvato Polska?

Kontakt - Arvato Polska

Poznań

23.06.2022 01:29

Witam. Praca w Arvato nie jest zła . Można liczyć na pomoc liderów, pomogą w każdej sytuacji. Warto się starać... Kiedyś ktoś to doceni badźmy tego świadomi. Szanujmy prace bo nigdy nie wiemy kiedy ją stracimy. Pozdrawiam serdecznie.
    Sycowska

24.06.2022 10:03

Dużo zależy od procesu, faktycznie na takim picku ciężko wyrobić więcej niż 100% normy, w sensie sam proces jest nieopłacalny kiedy pracownik ma na niego iść. Jest troszkę duża przepaść między procesami i wyrabianiem na nich normy. Na jednym procesie przy identycznym nakładzie pracy fizycznej zrobisz 140-160%, na drugim troszkę ponad 100%. Bez różnicy która to jest godzina pracy. Mimo wszystko, nie ma tutaj wywyższania się przez liderów, czasem operatorzy odszczekną i są niemili, choć da się im to troszkę wybaczyć patrząc na to, ile pracy mają. Piszę o Poznańskiej zmianie, na drugiej ponoć jest gorzej na linii lider->pracownik. A operatorów więcej nie ma, niż są przy swoich stanowiskach. Choć to tylko pogłoski z plotek ludzi podczas zmiany. Na duży plus też duża ilość ludzi w wieku 20-30, którzy faktycznie przychodzą do pracy pracować, a nie marudzić.
    Mrówka

25.06.2022 07:21

Poznańska zmiana...która to?

31.03.2022 16:21

Co możecie powiedzieć o liderach z magazynu na Diamentowej ? Współpraca dobrze się układa ? Jaka jest atmosfera pracy ? Warto się zatrudnić ? Pozdrawiam
    Najlepsza

22.06.2022 01:09

Ty chyba będziesz pierwszy (sza) do redukcji. Albo skoro tobie się tak wszystko nie podoba i masz tak dużo czasu żeby obserwować innych i obgadywać. wylewać swoje gorzkie żale na forum, to poprostu zmień pracę i przestań narzekać na wszystko i zacznij zmieniać swoje życie na lepsze oraz inwestować ten czas i energię na rozwój osobisty, zobaczysz wtedy będzie lepiej. Zastanów się nad tym. Życie jest piękne
    komorniki

23.06.2022 09:34

O, pacyfistka liderka. co, siedzisz teraz na Insta czy mesenger? Idziesz na spotkanie z kierownikiem kończąc je potem kawą czy papierochem i to jest "jego uwaga do Ciebie". Więc z TWOJEJ perspektywy jest faktycznie bardzo przyjemnie. Czym się martwić? Przecież jest śmiesznie, norm robić nie musisz, biegać od lewej do prawej w upale też nie, a zaraz zmianę zaczyna kolesióweczka ze studiów to sobie poopowiadacie. I to "zmień pracę" ... - uwielbiam ten tekst. Zmienię pracę bo w firmie, w której pracuje ponad 4 lata wszystko się zaczęło od grudnia sypać. Byłem w kadrach, zgłaszałem. Obiecali, że zgłosza to odpowiednim osobom i "odnotują". Poziom kadry zarządzającej żenujący, ilość pracy, która spada, ilość ukraińcow przekraczająca zdrowy rozsądek i doprowadzająca do braku komunikacji, zatrudnianie 20kilku-30 letnich ludzi, którzy mają siub wziub w głowie i najważniejsza jest dobra zabawa. Ludzie NIE SĄ zadowoleni (no chyba, że u Was, w zarządzaniu to spoko albo na innej lokalizacji). Twoim podejściem 80% ludzi odejdzie bo zamiast poprawiać firmę, dalej ją rozwalajmy, a jak już ma ktoś dość to wtedy niech odejdzie. Niech ludzie odejdą jak coś się nie podoba. A to, że system się wali , sprzet nie działa , mamy ciągle innych pracownikow z agencji i jeszcze takich co po polsku nie mówią , ...... to jest według ciebie okej. Organizacja to też śmiech. Poczytaj komentarze tutaj. Poczytaj o niezadowoleniu. O tym, że każdy narzeka na podobne sprawy. To może jednak coś jest na rzeczy? Może jednak U CIEBIE jest calkiem spoko, ale obok na dziale nie....? Mamy ukraińską liderkę na hali. I wszyscy spod niej narzekają, że faworyzuje "swoich". Że oni dostają najlepszą robotę, mają lepsza wydajnośc dzięki temu, a polacy u niej dostawali reprymendy itd. Wszyscy to jawnie mówią. Palicie z nami papierosy i słyszycie co mówimy. W tabelkach też to zapewne widać. A według ciebie, zamiast coś z nią zrobić - polacy mają się zwolnić. Centrala byłaby z ciebie zadowolona. fajne podejście.
    Ela

27.05.2022 01:59

Dlaczego firma zatrudnia na umowę o prace Ukraińców którzy nie znają wogole języka polskiego? To teraz my Polacy mamy się uczyć Ukraińskiego? Nawet nie da się komunikować z nimi. Ja nie pani maju…. Nasze SPMki nie mogą im tłumaczyć pracy i tobą to inni pracownicy z agencji pracy to tak teraz będzie że oni będą rządzić na magazynie????
    VIKING

30.05.2022 13:26

TO BYLO DO PRZEWIDZENIA ,ZE DOJDZIE JESZCZE DO WIEKSZYCH KONFLIKTOW W POLSCE Z UKROPAMI.
    Praca

22.06.2022 15:25

Polacy kiedys umowy nie dostawali bo mieli tylko 85-90 pr normy a tu od reki dostaja prace i na normy nikt patrzy umowy przedluzaj a czy my dostaniemy nowe umowy to nie wiem
    Seba

18.06.2022 12:46

W poniedziałek jadę wyjaśnić sprawę do Arvato. Chodzi o groźby pozbawienia dochodu i molestowanie sexualne. Gnój który tam pracuje, wywiózł z pracy moją dziewczynę grożąc że jak się nie zgodzi, to będzie miała po pracy. Super zasady tam widzę panują. Jeśli w poniedziałek nie wyleci na zbity ryj, to Arvato prokurator odwiedzi.
    Xyz

19.06.2022 18:27

Jaki magazyn?
    Ten ktoś

22.06.2022 00:53

Chyba ci nie poszło skoro się nie odzywasz.

18.06.2022 23:15

Zgadzam się w 100% z Tobą Ania, takie sprawy powinny mieć dobry dla ludzi finisz w firmie czy na policji a nie wylewanie bzdur w gowork. Wydaje mi się ze gowork stacza się na dno gdyż publikuje takie rzeczy, jak wiemy ludzie teraz wszystko co czytają bez interpretowania o dowody biorą do siebie i to jest chore bo to tak jakby sąd miał czytać wpis na Facebook ze Jola uderzyła chłopca i za ten wpis jola mogłaby być skazana. W rzeczy samej Jola była by szczęśliwą miłą osobą ale w sieci wśród ludzi wirtualnych jej imię ma zupełnie inne znaczenie i tu dochodzimy do sedna co do firmy Arvato. Resztę dopiszcie sobie sami. Liczę na to że w końcu pojawią się również fajne wpisy ludzi, którzy poniekąd są bardzo zadowolenie w pracy z Arvato
    Predator

17.06.2022 15:59

nie polecam tego syfu, czułem się jakbym to ja był na Ukrainie,a nie oni u nas i jeszcze się rządzą i rozkazują Polakom
    Ktosio

17.06.2022 13:48

Napisze krótko, bo słowa są zbędne, kto pracował na diamentowej ten się w cyrku nie śmieje. Pozdrawiam a w sumie nie Pozdrawiam zawodnego działu jakości.
    Ciekawa

21.07.2021 17:17

Jest ktoś w stanie napisać wprost ile zarabia i na jakim dziale czy to jakaś tajemnica? Bo jasnej odpowiedzi nie widać.
    Byly pracownik

30.05.2022 19:14

Nie tylko na Diamentowej tak się dzieje Ja pracowałam na Składowej .Również tak jest :(firma Arvato jest okej tylko ma nieodpowiednich ludzi zatrudnionych na stanowiskach miałam takiego lidera że psa bym mu nie powierzyła pod opiekę a co dopiero ludzi.Gniębił mnie codziennie, zero szacunku !!!Nawet jak do niego mówiłam nie patrzył na mnie tylko w laptopa ciekawe czy chociaż widział moja wydajność..... prawie się z nim nie roztawał. pracownik był nikim !!!
    Ciekawy

09.06.2022 23:21

Ile się zarabia w Poznaniu jako pracownik magazynowy? (usunięte przez administratora).
    Jedrula!

30.05.2022 13:06

Pytanie mam? Odnośnie artykułu w gazecie i sprawy sądowej. Chętnie podzielę się swoim doświadczeniem związanym z mobingiem w arvato
    Ojj Anno

08.06.2022 07:38

Aniu - wróć do swoich obowiązków.
    Ania

09.06.2022 23:16

Nie wiem o co Ci chodzi bo chciałam się dowiedzieć coś więcej bo też mam kilka informacji i chetnie się nimi podzielę.
    Arvatek

09.06.2022 17:03

Arvato jest super! Polecam !
    Monia

28.04.2022 21:55

Wkrótce rozpocznę pracę w magazynie tej firmy,jest się czego bać?normy ciężko wyrobic?
    Obecny

04.06.2022 19:28

Do wyrobienia.
    Diamentos

07.06.2022 08:40

Jak chcesz zasuwać za liderów i jakość i zastanawiać się czy wyrobisz czy nie... to spróbuj
    Itk

29.05.2022 08:01

Ukraiński zakład
    Pracownik arvato

24.04.2022 13:41

Nie będę pisać gdzie i na której hali pracuje. Ale porównanie atmosfery kiedyś a teraz to dzień do nocy. Wtedy się nie chciało wracać do domu a teraz nie chce się iść do tej pracy. Liderzy znaczy nie wszyscy bo nie mogę tego powiedzieć ale mój jest bardzo nie miły, złośliwy i robi wszystko żeby uprzykrzyć człowiekowi życie. Niektóre baby włażą mu po palcu w (usunięte przez administratora) a on i tak jest dla nich wredny. Nie wiem jak można być takim podłym człowiekiem ale karma wraca i do niego też wróci wcześniej czy później. Nie wiem czy do tego czasu będę jeszcze tam pracować bo wykanczam się już psychicznie. Pozdrawiam
    Pracownik arvato

04.05.2022 09:01

Zgadza się. Ostatnio zauważyłam że się na mnie uwzieli i nawet urlopu nie chcą mi dawać. Mało tego w czwartek 28 kwietnia byłam zapytać czy mogę urlop na piątek 29. Kazali mi przyjść przed 14 to dadzą mi odpowiedź a się okazało że sobie poszli na zebranie a odpowiedzi nie dali. Potem napisałam smsa też nie uzyskałam odp. Wkoncu wystawiłam urlop bo sprawa była bardzo pilna a oni mi właśnie dziś 4 maja przed godziną 7 anulowali urlop z zeszłego tygodnia. Nie wiem czy tak można ale to już jest (usunięte przez administratora) i złośliwość. Bo mam nn. Ale ja sobie z nimi porozmawiam ????
    Byly pracownik

26.05.2022 06:18

Popieram ja też trafiłam na takiego .Dopóki nie było go na naszej zmianie do pracy chodziłam z miłą chęcią, jak tylko się pojawił na mojej zmianie to czepiał się wszystkiego ,aż w końcu pozbył się mnie .Karma wraca !!! Z tego co wiem są na niego juz skargi .
    :))

18.05.2022 08:38

Co myślicie na temat magazynu w Strykowie (usunięte przez administratora)? Jakieś opinie? Jak współpraca z liderami? Ktoś się podzieli?
    Szanowny

17.05.2022 17:15

Zarobki na stanowisku magazyniera nie są wprost proporcjonalne do stażu pracy oraz wykonywanych obowiązków. Mianowicie chodzi mi o to iż stawki brutto u operatorów wózków na kat 1 i 2 wjo całkowicie sie różnią. Stazowo wychodzi to tak że pracownik który pracuje tam rok czy dwa zarabia kilkaset zł mniej brutto niż pracownik nowo zatrudniony
    Xy

15.05.2022 11:53

Mam pytanie odnośnie pierwszego dnia,jak to wygląda? tłumaczą pokazują co gdzie?i przede wszystkim czy można liczyć na jakąś pomoc
    Tak

16.05.2022 01:28

Pierwszego dnia Masz pół dnia w administracji - papierologia i szkolenie bhp Potem ok 11 zostaniesz przekazany liderowi który cię oprowadzi po hali a potem trenerowi który będzie cię wprowadzał przez ten pierwszy dzień do końca i cały następny.
    Natka

13.05.2022 13:44

Czy po okresie próbnym jest szansa za umowę dłuższą czy nie przedłużają próbnych?
    Neska

13.05.2022 21:24

Jest szansa na przedłużenie
    Michał

03.05.2022 21:16

W Arvato są rotację zmian tydzień na tydzień?
    Ktoś

09.05.2022 23:38

Tak.
    Zainteresowana

23.04.2022 23:09

Mam pytanie ile można zarobić w Arvato,jaka atmosfera?jaki socjal?jak długie przerwy?

05.05.2022 10:41

A po co pytać na forum o takie sprawy wystarczy wysłać CV, Pani z rekrutacji jest taka milutka że odpowie na każde pytanie.:)pod warunkiem że Twoja kandydatura będzie spełniać wymogi.

06.05.2022 13:33

Bo między innymi od tego jest forum?

03.05.2022 14:09

Witam czy jest praca w Arvato żerniki na dziale (usunięte przez administratora)

Zostaw merytoryczną opinię o Arvato Polska