Arvato Polska

Plewiska - Arvato Polska

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o Arvato Polska

Opinie o Arvato Polska Poznań

Nie przegap nowości o Arvato Polska!

17.03.2017 11:42

BOŻE SPRAW NIECH ZLIKWIDUJĄ TE BUŁY SŁODKIE I PĄCZKI -ZAMIAST SCHUDNĄĆ - PRZYTYŁAM. NIE MOGĘ SIĘ OPRZEĆ. PROPONUJE DLA GRUBASÓW SAŁATA I JABŁKO.
    opserwator

20.03.2017 23:20

Komus zwracasz uwage na literowke a sama z bledami piszesz. No zastanow sie troche

22.04.2017 16:16

JAK TY NIC NIE ROZUMIESZ.
    Karolina

16.03.2017 05:50

Wypisujecie tutaj takie rzeczy zamiast wziąć się do roboty. Idę do pracy to idę pracować. Sami sobie szkodxicie takim pisaniem. Czy do tej firmy przyszło większość Leni co trzeba ogarnąć po prostu. Powodzenia dla liderów

15.03.2017 23:21

Niech liderzy wezmą sęk za jakość. Za procedury pakowania jak wszystko jest wrzucane byle jak ukochane wogole bez pomysłu i wygląda koszmarnue a dopiero będziemy mówić o normie.
    Chce pracować

15.03.2017 15:18

Dzień dobry witam Wszystkich,te słowa skierowane są do kierownictwa.zwłaszcza do Pana M .widzę że pan jest sprawiedliwy i bez stronny.prosze o to by pan woził się za liderów pak zwłaszcza, za pana nowego jego kompana wprowadzają terror i zament. To jest już chore .
    Zadowolona

17.03.2017 10:02

Nie zgadzam sie z ta opinia. Podaj dokladnie dlaczego tak uwazasz tylko konkrety a nie opinie wynikajace z Twoich zali i zazdrosci. Jaka sytuacja czy zdarzenie spowodowaly ze masz taka opinie o M? Mi M kilkukrotnie pomogl w wyjasnieniu paska, zawsze wyslucha i wraca z odpowiedzia. Nie zdarzylo sie zeby olal sprawe. Do tego pomimo tych glupot i litrow jadu jakie zostalo na niego wylane nadal jest mily dla pracownikow. Z opisow na tym portalu wynika jak by tylko on zarzadzal.ta firma a gdzie jest reszta kierownictwa? Wylewacie swoje zale z (usunięte przez administratora) tylko zamiast skupic sie na robocie. Za cala chors atmosfere odpowiadacie sami i sami jestescie sobie winni. Kilkoro (usunięte przez administratora) udziela sie na tym portalu i psuje opinie calej firmie a pozostsle 250 osob jest z pracy zadowolona. Nie podoba sie to idzicie sobie do Sonoco, zobaczymy jak szybko zatesknicie za tymi liderami i za M.
    JPE

17.03.2017 15:30

Zgadzam sie. Jak (usunięte przez administratora) ukladal grafiki paxdziernik/listopad i grudzien to prawie zawsze byly 2 wolne pelne weekendy. A teraz jak to robia liderzy jak jest kazdy widzi... Oby to sie zmirnilo bo ludzie sa na skraju wytrzymalosci...
    andrzej

15.03.2017 05:57

Tylko Stryków Stryków i Stryków ja pracuje w komornikach i jest spoko! Robota lekka ludzie ok . Kasa zawsze na czas a i dodatki czasem wpadną. Jak ktoś chce pracować to polecam komorniki

14.03.2017 20:35

Nika

15.03.2017 05:47

100 na godzinę dziwne z tego co wiem to norma 75 szt na h po prostu jesteś słaba

17.03.2017 08:11

Norma 75 sztuk ok miałam koło 90 jak tylko spakuj mi 75 jak masz buty torebki albo pojedyncze sztuki. Przez takich jak ty gnebia ludzi! Są osoby i zawsze będą które nie będą mogły złożyć nawet 40 przy dobrym zamówieniu i co do wyrzucenia. 54 chyba była norma minimum 45. Gdzieś was mam magazyn okropny, tzn było ok ale pracownicy zwykli zrobilonz niego (usunięte przez administratora) Ja nawet nie mam pretensji do liderów bo są bardziej przyjaźni niż wy tutaj a na serio dużo nie trzeba żeby pracować w cywilizowanych warunkach
    Mroowka

14.03.2017 17:22

Czytam i oczom nie wierzę.... pracuje w Komornikach koło Poznania i wcale nie ma tak zle, brygadzistki spoko, normy do wyrobienia. Co Wy wypisujecie? jakie zwolnienia, jakie złe traktowanie??? chyba mowa o innym magazynie.... ja polecam jak ktoś wie jak sie pracuje na magazynie, praca nie jest ciężka ale trzeba pracować, nic za darmo.

16.03.2017 08:19

Jaka macie u siebie normę? Od ilu macie premie i jakie?
    Malma

14.03.2017 16:36

Dla mało inteligentnych Zuzanna to redaktor który poszukuje opini na temat firmy jest to ktoś z tej strony go work Boże wystarczy kliknąć na mikrofon i wszytsko wyskakuje !!!!!

14.03.2017 11:13

NA PACKU WIELE ZALEŻY OD ZLECEŃ , JAK BRYGADZISTKA PODWIEZIE CI DOBRY TOWAR NP. 10,15,20 SZT W WÓZKU CZY ,,SZAFĘ " PEŁNĄ DZIECIĘCYCH CIUSZKÓW TO NORMA OK . JAK NIE MASZ UKŁADÓW TO BĘDZIESZ ROBIĆ PO JEDNEJ RZECZY DO JEDNEGO KLIENTA - WTEDY PREMIA 2,20 ZŁ

14.03.2017 10:56

Zuzanno przyjdź i ocen sama. Gdzieś trzeba pracować żeby za coś żyć a tu pytając się ciągle o opinię o plusy wady itp zachowujesz się jak dziecko. Byś miała rachunki do oplacenia dziecku to kupić tamto to byś takich durnych pytań od kilku tygodni ludziom nie zadawała
    Pp

14.03.2017 07:46

Tyle ile ludzi tyle opinii. Jak się chce pracować to I się zarobi, taka prawda. A jak ktoś się chce obijac no to sorry nie dziwne że później ktoś mu powie że nic nie robi. Praca to nie zabawa. Wypłata zawsze na czas i to najważniejsze nie tak jak gdzie indziej bywało że nie wiesz kiedy kasę dostaniesz. Po za tym jak się chce to można z fajnych rzeczy skorzystać..
    Pick

13.03.2017 22:24

Plusy darmowy dojazd coś koło1700to całkiem nieźle jak na tutejsZe warunki, atmosfera różnie zamieszanie zawsze z wypłata ale mi się zawsze zgadzało tylko o dziwo te osoby co najbardziej śkakaly że im się nie zgadza że urlop po 3zl zapłacony nigdy nie poszły do lidera. Atmosfera to różnie bo są tam różne osoby. Wszędzie są wymagania u wszędzie masz zjeby. Kawa rano spokojnie zdążysz przed pracą i przerwa 20min przeważnie mają 15 No i na packu tłumaczysz się że idziesz do wc ale to dlatego że w styczniu dziewczyny z pack prawie spały w wc albo na wieszakach siedziały. Dlatego teraz tak cisnął
    Pakuje

13.03.2017 16:27

Na paku brygadzistki masakra, lizuska myśli że okulary zerówki założy , dyplomatycznie zacznie gadać myśli że wszystko jej wolno kobieto ogarnij się nie tedy droga
    Pick

13.03.2017 15:37

Na piku co niektóre brygady. ..są bardzo konfliktowe . Nie te nowe bo one są uśmiechnięte, aż chce się z nimi pracować
    Zuzanna

13.03.2017 09:59

@Usmiechnieta a możesz opowiedzieć coś na temat plusów pracy w firmie?
    uśmiechnięta

13.03.2017 13:05

Plusy: Kawa w trakcie 20min przerwy, buły były ale się skończyło, dowóz do pracy w nieprzyzwoicie zatloczonym busie, skoki adrenaliny przed wyplata, skoki ciśnienia po wypłacie, klimat niczym z American horror story, przełożeni z ludzkim podejciem niczym ze świtu żywych trupów a to wszystko na tle komedii Barei

13.03.2017 07:59

Norme robie i dlatego pracuje dalej. Koncze dyskusje kazdy swoje wie i odpowie sobie na zadane tu pytania. Ja robie co mi kaze lider bo on jest kierownikiem i tyle. Reszta mnie nie interesuje napisalam to co ja wiem a nie plotki. Taka jest rzeczywistosc...

12.03.2017 20:38

Naj lepsza jest pani gwiazda z tru spr jak stanie o 6 przy słupie tak stoji do 14
    L

12.03.2017 19:20

Jeżeli piszcie o liderach to k M mega uczciwi

12.03.2017 16:07

@Pack o czym ty piszesz. Wiadomo jest ze brygadzistki sie opierdzielaly na Packu, siedzialy przy komputerach i glupa palily dlatego liderzy ich przeniesli na Pick bo tam nie ma siedzenia tylko trzeba w regalach sie poruszac i moze wtedy sie ogarna wiec nie wiem czemu masz takie zdanie ale chyba nie wiesz wszystkiego
    Po

12.03.2017 20:41

No te wasze to robotne nygusy
    Co

12.03.2017 23:32

Ogarnij się i patrz na siebie widać że .normy nie masz bo obserwujesz plotuchu wszystko tylko nie siebie. Zazdrosna
    Usmiechnieta

12.03.2017 11:37

Nie każdy dorósł do pracy czy do swojego stanowiska to fakt. Byłem na pick u każdego lidera po trochu. Bez wątpienia oceniam grupę Tomasza za najlepsza. Brygadzistki super. Każda wie za co jest odpowiedzialna i robi swoje mając przy tym dobre relacje z pracownikami. Nie oceniam tu goscinnych brygadziatek z pack które przeszły do tej brygady. Bo jeszcze niczym prócz opiera... Się nie wykazały. Tomasz facet naprawdę konkretny. Rafcis hmm tyłek go powinien os siedzenia boleć Sławek jak dobry wWujo ;))) Pozdrawiam pracownik bez wolnych weekendow =((((
    Kiti

12.03.2017 18:52

Co ty piszesz że nowe brygadzistki stoją zapiepsz...cały czas nie siedzą
    Oj

12.03.2017 23:21

Chyba sama jesteś brygadzistka i sciemniasz :)i nikt się do tej pory zawas nie wziął. A zresztą już tylko spm taki skrut

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Arvato Polska?

Kontakt - Arvato Polska

Poznań

12.03.2017 11:33

Na packu brygadzisci sa super, staraja sie nam ułatwić prace. A pick niech nie pisze bzdur.
    Muza

11.03.2017 23:17

Muzyka jest lekiem na wszystko brak jej powoduje stres .dajcie nam muzę proszę ten sprzęt jest do kitu

11.03.2017 19:07

Ludzie dajcie juz spokoj liderom bo oni sa bardzo merytoryczni w swojej pracy i dzieki nim mozecie spokojnie pracowac bo wiele spraw biora na siebie i walcza o sprawy pracownikow. Gdzie idziecie jak macie problem z grafikiem do lidera. Gdzie idziecie jak macie pro lem z nn do lidera.... Temat brygadzistek uwazam ze jest ciekawym tematem bo na pick jest ok nikt nie komentuje ze cos sie zle dzieje tam uwazam bo sama pracuje na picku nie ma obgadywania czy faworyzowania przez brygadzistki. Na Pack jest masakra bo tam brygadzistki robia co chca i mysla ze maja wladze ale jej nie maja :) naszczescie sa liderzy ktorzy juz sie wzieli za brygadzistki. Nie generalizujmy tematu ze wszedzie jest zle bo ja pracuje u Tomka lidera na Pick i brygadzistki sa ok a lider tez jest taki ze zadba o pracownika. Mam problem ide do lidera. Proste! Na kazdym z obszarow jeat inaczej... u nas dla przykladu powiem ze kiedy ktos ma urodziny spiewamy mu sto lat na odprawie i to za poczatkowal wlasnie lider Tomek i to jest bardzo mile a u innych liderow tak nie ma przynajmniej nie slyszalam dlatego uwazam ze nie wypisujcie glupot piszac ze praca w arvato w Strykowie jest zla bo nie wszedzie!!!
    Kott

10.03.2017 12:16

A co Zuzanno, chcesz zadzwonić do Arvato i zapytać o odpowiedź po rekrutacji? Skoro napisałem, że od kilku tygodni nie ma odpowiedzi, to chyba zdanie napisane jest w jasny sposób i nie trzeba tłumaczyć co miałem na myśli? Wiadomo, że po takim czasie nie spodziewam się zatrudnienia, zresztą teraz wcale mi już na tym nie zależy, ale chodzi o sam fakt. Jeśli firma zobowiązuje się do odpowiedzi w ciągu dwóch dni, to powinna się z tego wywiązać. Tym bardziej, że wysłanie maila lub wykonanie telefonu zajmuje minutę.
    Pola

09.03.2017 22:48

Co tam sie dzieję w tym Sosnowcu.woda sodowa uderzyła,co niektórym do głowy ,skąd wy bierzecie tych liderów.no skąd z łapanki.N ie Wszystkich ale co niektórzy. To sami sobie na to proszę odpowiedzieć
    My też ludzie

09.03.2017 22:35

Na paku terror co się stało z tymi liderami.oczywiście tylko z dwoma.bo T.i.R spoko najjjjjj
    Kott

09.03.2017 16:59

Nie polecam, rekrutacja ciagnie sie bardzo dlugo, a odpowiedzi, ktora miala byc dzien lub dwa pozniej, nie ma od tygodni. Brak szacunku do kandydatow i przeswiadczenie o wyzszosci tej firmy nad innymi jest na poziomie maksymalnym. No i jeszcze ta lokalizacja na jakims zadupiu, komu by sie chcialo tam dojezdzac.
    pack

10.03.2017 01:09

Po podpisaniu umowy na trzy lata wszystko obróciło się o sto osiemdziesiąt stopni. Zupełnie inne zasady, inna polemika. Szacunek do ludzi w Arvato jest żaden, co zostało udowodnione już w momencie nagłego zwolnienia ludzi z agencji, potem niemal stu osób przyjętych na umowę próbną. Dynamika i zasady zmieniają się jak w kalejdoskopie. Część liderów zachowuje się, jakby właśnie odegrali rolę swojego życia w pozytywnym motywowaniu pracowników przez jakieś trzy miesiące i teraz ktoś pozwolił im odetchnąć i skończyć tę zabawę: mówcie, co chcecie, róbcie co chcecie, jak komuś nie będzie odpowiadało, to zawsze możecie oznajmić, że drzwi wyjściowe stoją otworem. Non stop na kogoś zrzuca się winę za panującą sytuację; czasem winnym będzie Hiszpania, innym razem panie z rekrutacji, a jeszcze innym sami pracownicy i w ogóle pani Grażyna z monopolowego; koniec końców nikt za ten bałagan nie bierze odpowiedzialności. Grafik jest ułożony w sposób świetny dla niektórych i tragiczny dla innych: część osób może zapomnieć o więcej niż jednym dniu wolnym. Tłumaczenia, że w innym wypadku musielibyśmy pracować pod koniec okresu rozliczeniowego czternaście dni pod rząd są beznadziejne, bo jest to wbrew polskiemu prawu. Pracować pod rząd można maksymalnie 10 dni. Atmosfera jest gęsta i nieprzyjemna, wiele znajomości posypało się ze względu na zwolnienia. Zamiast Pracy Na Serio jest Praca Do Kitu. Wyszło jak zwykle.

09.03.2017 10:18

Chyba wystarczająco dużo napisałam jak i niektórzy. I tak nie ma przyjec a jesli będą to nie sądzę że na tych samych warunkach. Ostatnia grupa była pokrzywdzona nor dostali jako jedyni dodatku na święta w grudniu były groszowe pieniądze i bon na zakupy też nie i jeszcze ich zwolnili. A to co naklamali. Żenada to z tym że nic nie umiesz jesteś przyslowiowa bloga blondynka a możesz być brygadzistka bo tam tak jest. Na szczęście ja jestem w pracy gdzie trzeba ostro pracować żeby się utrzymać i dostać awans
    Ullllllll)

08.03.2017 14:48

Fakt praca na serio ale nie tu. Podlizusy są zwłaszcza brygadzistki. A liderzy takie lubią.te co się nie podlizuja stoją z boku to widać.z kilometra
    Zuzanna

08.03.2017 13:17

@Ola długo już pracujesz w firmie? Chętnie usłyszymy więcej na temat Twojej opinii o pracy i warunkach zatrudnienia.

08.03.2017 13:34

Czemu pytasz? Po co ci to? I co chcesz wiedzieć? Ja już tan nie pracuje bo zwolniłam się sama. O warunki zatrudnienia zapytaj w latach. Odnośnie pracy wszystko też ci wyjaśnia

08.03.2017 13:13

Kwiatka dla Wszystkich pięknych pań.o cudownych kobiecych kształtach .u nas kobiety sa przepiękne i miłe a te głupoty które ,tu sa wypisywane to nie prawda.:)pozdrawiam słodki Alvaro
    Alonso

08.03.2017 21:25

Co nie które fakt mają czym oddychać. Ja też

09.03.2017 07:56

Co kto
    nowa ja

08.03.2017 10:16

Dobre sobie...Rozumiem że praca nie spełnia oczekiwań....Arvato praca na serio... Puste, żałosne i kłamliwe... Nawet własnego zdania nie można głośno wypowiedzieć...Bo niektórzy oślich uszu dostają i do liderów lecą z jęzorem...Oczywiście po drodze wymyślają co jeszcze dołożyć żeby było więcej do opowiedzenia. Lizusy i co Wam z tego? A nic...Tylko wrogów sobie robicie i może to się odbić na was samych....Karma wraca....A my kim dla liderów jesteśmy? Numerem plo. Bo nawet nie znają naszych imion... Nikomu nie polecam pracy w tym magazynie. Całe szczęście że znalazłam inną pracę może cięższą ale za normalne godne pieniądze. Zaiwaniajcie aż pot po tylkach będzie leciał. Nie pozdrawiam nikogo. Poniżajcie się dalej...

08.03.2017 09:07

Haha i dobrze dostanie wam się. Kto podwyzszal normę? Więcej więcej szybciej szybciej nie zwracając wogole uwagi jak to jest spakowane Byłam na wyprzdazy to widziałam jak kobitki wrzucają ciuchy a pojedyncze sztuki to byle jak. Kto pakował kolo 100 na godzinę albo i więcej. To teraz wymagają wysokiej normy i jakości też wysokiej bo to normalne. Trzeba było pakować normalnie koło30-40sztuk i by był luz. Czemu lider M potrafił zdjąć kogoś bo za dużo spakowałam ale wy nie myślicie.. Dlatego zawsze będziecie pracować w obozach a nie w zakładach.

08.03.2017 08:56

Tak to jest z robotą za coś trzeba żyć! Nikt chyba nie ma pretensji zawsze jest fajnie do czasu. My szukamy... A czy u was się poprawi pogorszy fotki chyba raczej to drugie. Wiadomo każdy by wolał mieć tą prace jeśli chodzi o firmę to naobiecywali a wyszło co innego. Do tego na packu ciągle wymyślają nowe procedury pakowania. To tak ułożyć sobie to tam nie w tym kartonie to tak być nie może i czasami to na serio często się zmieniało że mozna było (usunięte przez administratora) się. Albo stanęło się na packu po czym za 1godz biegnie Brygadzistki nie ma pakowania i rozmieszczanie. Dzień zawsze zaczynasz od wkurwienia ale jak się wkurzysz to od razu Jaka masz normę
    Trgjbbz

07.03.2017 20:15

Wielkij nie widać. lizus już nie ma względów , ktoś się woził za packa
    abc

07.03.2017 20:04

Jedyne fajne brygadzistki z którymi bardzo dobrze się pracuje na piku to niezastąpione TRIO! Dziewczyny wracajcie szybko!
    On

07.03.2017 19:52

Co wy piszcie na brygadzistki one mają , tak jak wy może jeszcze gorzej
    Nieeeeeeeeeer

07.03.2017 19:14

Na Packu szkoda gadać łzy płyną same.numerek wystap ,przełożeni tragedia
    Rob

07.03.2017 18:31

Głupie babska ,plotuchy, zazdrosne ,obłudne fałszywe .miotły i na zlot czarownic
    Bułka z pasztetem

07.03.2017 16:49

Poczekamy, aż zwołania tych którym tak Przeszkadza sfrustrowanie innych :) Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
    hahaha obserwator

07.03.2017 22:08

Buly z pasztetem tez wycofują. zostaną same automaty

Zostaw merytoryczną opinię o Arvato Polska