Arvato Polska

Plewiska - Arvato Polska

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o Arvato Polska

Opinie o Arvato Polska Poznań

Nie przegap nowości o Arvato Polska!

Krystian

15.10.2017 13:05

Witam, wszystkich na wstępie zaznaczę ze jestem pracownikiem arvato z siedzibą w strykowie. Tutejsze problemy widać powielaja się z tymi z innych placówek w kraju. Najwiekszym i najważniejszy to niestety ale nie dość wykwalifikowane osoby na wyższych stanowiskach które moim zdaniem w większości są wybrane po znajomosci bo nie można chyba inaczej wytłumaczyć tego że lider nie zna podstawowej obsługi komputera i woła do byle głupoty it a spm ma 20 lat i wyglada jakby godzinę przed pracą wypalił jointa. W mojej opini nie mówię o pojedyńczych przypadkach ani o wszystkich to jest około 60% pracowników. Osobiście starałem się na wyższe stanowisko i w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej z Pania Eweliną Z z Poznania dowiedziałem się że na wyższe stanowiska firma oczekuje wyższego wykształcenia z zarzadzania i kilkuletniego doświadczenia. No ???? tak ????. Wiec Pani Ewelino gdzie są te osoby? Nie trzeba było prościej bez zbędnych poniżen skierowanych w moją osobę i poprostu powiedzieć mam już wciśnięte swoje osoby a ta cała rekrutacja jest dla zasady. Na szczęście już niedługim czasie nie będę musiał więcej uczestniczyć w tym bałaganie, wysłuchiwać ciągłych: tego nie możesz tego też nie i tamtego tez nie i pytac sie czy moge do toalety iść. Nie polecam zawracac sobie głowę ta firmą, potencjalny czytelniku jezeli masz prace nie rezygnuj z niej dla tej firmy nie warto!

03.12.2017 19:04

Krystian podzielam twoje stanowisko w sprawie tej firmy. Podałeś 100% prawdę.

03.12.2017 09:26

Xx

03.12.2017 17:11

Ciesz się, że to nie ty musisz robić po 12-16 h przez piętnaście dni bez przerwy, tylko ktoś cię w tym wyręcza.
    Tralalala

29.11.2017 09:35

Witam Czy w Arvato w Strykowie jest aż tak źle? Możecie napisać coś więcej na temat pracy w tym miejscu? Jaka atmosfera, jak z wychodzeniem na papierosa - bardzo ważna rzecz, jestem nałogowym (usunięte przez administratora) ;)
    Luidzi

17.10.2017 09:42

@Krystian Mam wrażenie, że nie dostałeś awansu i Twoja opinia nie jest obiektywna. Arvato Polska ma swoje zasady w awansowaniu pracowników i swoją politykę w tym temacie. Nie wszyscy mogą być kierownikami czy szefami ale to nie umniejsza ich umiejętnościom.
    anonymous

28.11.2017 10:29

jak tak wam dobrze w arvato tam u was to chodzie do blonia do arvato

11.11.2017 14:23

Największy minus pracy w arvato stryków to praca w niedzielę i święta.
    aleheca

25.10.2017 22:55

Uczciwe osoby nie mają problemu ani z liderami, ani z zarobkami. A jak ktoś wiecznie gada, nie robi nawet połowy normy to wiadomo, że lider zwróci uwagę. Uważam, że wszystkie normy są do wyrobienia, czy to będą unitary na packu czy średnie picklisty na picku, ale lepiej narzekać i widzieć wszystkich wokół i interesować się ich zarobkami. Ja jestem zadowolona z pracy w ARVATO.

16.10.2017 07:22

Praca spoko i pieniądze również nie najgorsze. Ktoś tu chyba nie potrafi znieść tego że musi się podporządkować osobie młodszej od siebie. Nie nadajesz się na wyższe stanowisko to siedź cicho i rób co ci karza...
    Pracuje

15.10.2017 13:15

Jak czujesz się dobrze na jednym stanowisku to idzie się dogadać żeby na nim pozostać.
    Marta

13.10.2017 13:30

Witam Myślę o pracy na magazynie, ale nie mogę stać w jednym miejscu, za to mogę popindalać :-) Dam tam radę? Czy jest jednak możliwość trafienia na stanowisko tylko stojące? Dzięki za odp.
    Maska

08.10.2017 10:24

Dlaczego Arvato Polska ma tak długa listę ofert pracy? Czyby problemy na rynku pracy zaczęły dotykać firmę? Może podwyżki płac pomogą pozyskac ludzi do pracy?
    Arvato polska

07.10.2017 18:52

Niedługo minie mi 10 lat jak pracuje w arvato i muszę przyznać że jest troszkę gorzej niż sie przyjmowałem podwyżki to emeryci i reńciści mają lepsze w zusie niż daje firma. Jeszcze 3 lata temu płacili za soboty a teraz nie chcą tłumacząc się inspekcją pracy że musieli zapłacić kare. Nowy pracownik dostaje lepsze wynagrodzenie niż ten co robi 10 lat w tej firmie coś chyba nie tak. Góra sama ostatnio zniechęca pracowników że wszyscy odchodzą a nowi nie chcą się zatrudniać. Nawet pracownicy z agencji pracy nie chcą już przyjeżdżać do firmy bo jak widzą taki bałagan to ich cofa. Czekam do wysługi 10 lecia a potem chyba sam odejde
    Luidzi

04.10.2017 19:20

Nie zapominajmy, że każdy z nas na początku uczył się prostych tematów?
    Mecenas

02.10.2017 08:06

Arvato jest dobrą firmą, zacząłem pracę 25.09.2017. Wiadomo, jak ktoś nigdy nie pracował w takim dużym zakładzie, w takiej dużej hali to będzie mu trudno się tam odnaleźć. Praca w Arvato jest dla mnie łatwa, nie trzeba się namęczyć. Troszkę trzeba pochodzić. Ale to już kwestia przyzwyczajenia. Zarobki też nie są najniższe. Transport darmowy do i z pracy jest zapewniony przez firme,kawa,herbata jest darmowa, jeszcze pączki lub słodkie bułki też darmowe. Jeżeli szukasz tajnej pracy to polecam firmę Arvato.
    Misiek

29.09.2017 10:25

Mam wrażenie , że niektórzy nie dorośli do pracy w tak dużej firmie. Pogubili się i teraz szukają winnych dookoła tylko nie zastanowią się nad swoją pracą. Arvato ma pracę dla różnych osób, o różnym stopniu trudności i tylko trzeba obiektywnie ocenić swoje umiejętności
    Yy

29.09.2017 16:09

Misiek no no, a z taką sprawiedliwością jest to egzekwowane, ze awans dostają ludzie, których następnie trzeba szkolić z czegoś, co dla ogółu jest podstawową umiejętnością i nie przeszkadzaja w tym stosy upomnien i skarg. Wyróżnianie pracowników jest przypadkowe i niejasne
    Yy

29.09.2017 16:11

Obserwuje

25.09.2017 06:32

Ludzie myślą że donoszeniem do liderów coś zyskają. Najlepiej maja te lalki co potrafią owinąć sobie lidera wokół palca. Wtedy grafik maja jaki chcą, na kawki biegaja, korzystają z tel przy stole i nikt się nie odezwie. Pewnie lada moment spm zostanie. Trzeba umieć tylkiem świat zdobywać...
    Maniek

13.09.2017 22:14

Szukam pracy i właśnie się dowiedziałem sporo dobrego o firmie. Może mi ktoś podpowie jaka jest atmosfera?
    Kulikas

10.09.2017 21:36

Interesuje mnie praca w firmie i robię mały wywiad. Może ktoś mi podpowiedzieć jaka jest przyczyna tak długiej listy ofert? Czy w związku z tym nie brakuje ludzi do pracy? Jaka jest atmosfera aktualnie?
    turysta89

09.09.2017 22:29

Witam w poniedziałek mam rozmowę w avarto w Żernikach jako operator wózka widłowego mam do was pytanie jak to wygląda z weekendami są wolne?jaka jest atmosfera czy dają ubranie i buty robocze?ile można zarobić?proszę piszcie do mnie smsy 664093810
    M

09.09.2017 13:19

Niby praca lekka tylko to stanie 8 h na nogach ,bolą stopy jak diabli .Wkładki niewiele pomagają. Chyba na piku lepiej pod tym względem - lepiej chodzić niż stać. Miały być maty pod nogami ,stałam na takiej było trochę lepiej.Mnie ta praca się podoba ale atmosfera na paku nie najlepsza no i zamówienia małe ,dużo unitarek to i normy małe. Wygląda na to że lepsze premie tyko przy wyprzedażach 2 razy w roku.
    Ciocia

09.09.2017 21:49

Atmosfera nie najlepsza bo...? Czemu z problemami - jeżeli oczywiście one istnieją - nie chodzicie do swoich lub zaufanych liderów? Wg. mnie po ostatnich akcjach liderów polepszylo się znacząco na paku.
    Misiaczek

05.09.2017 12:47

Najpierw sami tworzymy sobie piekiełko a później narzekamy jak nam źle, jaką mamy okropną atmosferę w pracy. A co teraz się robi.? Wyśmiewanie z innych to jest nieuczciwe?. Jeśli było coś na rzeczy to już zmieniono ich status obniżając więc wydaje się , że starczy, prawda?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Arvato Polska?

Kontakt - Arvato Polska

Poznań

Pracuje

04.09.2017 17:21

Najbardziej sprawiedliwi liderzy zostali kierownikami. Ci co zostali ogladaja sie za mlodymi dziewczynami i za nic maja normalnych pracownikow. Zenada...

04.09.2017 10:08

Pytający

04.09.2017 19:53

O jakim magazynie piszesz?
    Jerzyk

29.08.2017 19:38

Widziałem ich aktualna listę ofert pracy i powiem, że jest długa!!
    Pack

26.08.2017 10:21

Na paku jest problem z ludzmi ktorzy nie moga zniesc ze ktos moze miec lepiej i ze musi sie go sluchac. Skoro spm i liderzy sa zli to nie rozumiem dlaczego wy nie skladacie cv na takie stanowiska skoro jestescie tacy wspaniali i wypisujecie bzdury o organizacji, a moze skladacie ale jesteście do niczego i was nie wzięli. Wysylki wyjezdzaja na czas wiec nie wspominajcie o organizacji bo nie macie o tym pojecia. A moze jest wam przykro ze do was nikt nie podejdzie. Zejdzcie na ziemie.
    elelelelele

25.08.2017 15:57

Na paku zero organizacji, przez co jest totalny (usunięte przez administratora) Dziewczyny nie są w stanie sprostać podstawowym obowiązkom, tylko widać jak się kręcą i zagadują dziewczyny przy stołach. Zamiast wziąć się do pracy, gadają o głupotach. Liderzy widać że zaniedbali pak całkowicie, syf nieziemski, starsze pracownice robią co chcą.. w sumie każdy robi co chce, bo liderzy nic z tym nie robią... Oj, wszystko idzie w złą stronę i to bardzo złą...
    Pakujaca

25.08.2017 08:23

Widac ze nie jestes na paku że nie wiesz o kogo.
    Maruś

24.08.2017 11:52

Szukając pracy trafiłem na firmę Arvato Polska i powiem, że opinia jako o pracodawcy jest dobra! Może nie wszystkim odpowiada praca tu więc można ja zmienić.
    Xyz

24.08.2017 08:58

Wyprzedaże czyli duzo zamowien, pracownik nie moze nic kupic w magazynie przynajmniej tak jest w Strykowie. Tak to praca spoko, kasa nie jest tragiczna. Najwiekszym problemem sa ludzie, kierownictwo chcac rozwiazac ten problem przezuca ludzi na rozne dzialy co jak dla mnie niema wiekszego sensu. Swietnym rozwiazaniem na paku bylaby calkowita zamiana liderow, skonczyly by się chore relacje liderow z niektorymi pracownicami, o ktorych mowi cały pak i nikt z tym nic nie robi.
    Ciocia

24.08.2017 19:26

Uuuuuu biedna Karo lcia bo poszła na pick. Jak nam strasznie przykro z tego powodu. Nie umiesz pracować w grupie więc dostałaś samodzielne stanowisko na piku :D
    Zyx

24.08.2017 20:44

A o ktorych liderow Ci chodzi?
    Mirosław

21.08.2017 11:08

Czasami trzeba wymienić część osób w firmie żeby pozostali zaczęli pracować. To smutne ale chyba jedyne rozsądne wyjście motywujące do dobrej pracy. Firma spokojnie poradzi sobie.
    Logiczny

11.08.2017 13:18

Słyszałem , że Arvato Polska to fajna firma i nawet mają teraz spore potrzeby kadrowe. Czy może ktoś napisać jaka jest w pracy atmosfera? Jak przebiega rekrutacja?
    Zainteresowana

09.08.2017 19:15

Witam, chciałabym poznać w miarę obiektywną opinię o tej firmie, niedługo będę szukać pracy, a wiem że jest nabór do Arvato w Żernikach... Jaka jest atmosfera pracy, jak zespół i czy zarobki w miarę oraz jaka umowa = o pracę czy typowa śmieciówka? Z góry dzięki za odpowiedź! :)
    Julia

08.08.2017 13:41

Hej, chciałabym się dowiedzieć czy jest jakiś socjalne typu multisport, ubezpieczenie dodatkowe, dojazd czy zniżki na ubrania. Czy macie stołówka z obiadem czy swoje jedzenie? Będę wdzięczna za informacje. Pozdrawiam
    takapraca

09.08.2017 17:13

Multisport i Medicover jest, ubezpieczenie dodatkowe także, dojazdy z okolicznych miejscowości. Znżki na ubrania były, ale teraz firma oszczędza na czym się da. Mamy stołówkę, ale bez obiadów. Jest tylko słodka bułka dzień w dzień.

07.08.2017 15:25

Uwazam ze praca w Arvato nie jest zla a zarobki no coz szoku nie ma ale mysle ze tak juz u nas w kraju tak jest.Jedno jest pewne Zus oplacaja wyplata bez opoznien co do dnia.Nawet za dobrym pracownikiem nikt w Arvato nie placze.Ci co sie obijaja kabluja i psiocza na innych maja dobrze sa nietykalni a liderzy no coz ci co graja z gora potrafia i swinie pracownikowi podlozyc typowy wyscig szczurow
    Janka

30.07.2017 16:03

Niektorzy nie wiem czego szukaja. Nie podoba sie? Idzie do Biedronki albo innego sklepu. Ciekawe jak wtedy bedzie wam fajnie. W Arvato praca fajna. Spkojna. Nikt nie gania a norme wiadomo jak wszedzie zrobic trzeba. Do toalety nie trzeba sie odmeldowywac. Liderzy fajnii kierownictwo tez spoko. Wiadomo kazdy ma jakies wady ale nikt nie jest idealny. Najgorszym problemem tej firmy to zwykli pracownicy ktorzy knuja spiskuja i plotkuja i nie potrafia docenic tego co maja. Zakladajac ze sie nie choruje i wyrabia norme to 2000 netto jest pewne. Jak ktos wlozy cos wiecej i wyrobi z 50 na packu czy z 80 na Picku to bedzie mial juz 2200-2300. Wiem bo sama wyrabialam i wyrabiam takie normy bez wiekszego problemu. Oczywiscie zaraz znajda sie tacy ze beda psioczyc ze listy kiepskie ze Single trzeba robic. Ale normalny czlowiek spokojnie daje rade. Pozdrawiam normalnych a reszta moze sie zwolnic.
    Chce przejść do LPP

27.07.2017 13:52

Ach jak nam źle Ach jak nie dobrze To co tu jeszcze robicie idźcie do tego komputeronika tam podobno mają od (usunięte przez administratora) tak byli pracownicy Arvato tam zarabiają. Przeżywacie ta prace w arvato jak mrówka okres. Jak się nie podoba nikt was na siłę nie trzyma. Drzwi otwarte. Oddaj kamizelkę identyfikator i życzymy powodzenia i sukcesów. Docen to co masz bo uwierz ze gdzie innej wcale nie jest lepiej. Można zmienić ale z deszczu pod rynne. Pozdrawiam serdecznie i szukam innej opcji bo tutaj ani nie zarobisz ani się nie narobisz (nachodzisz i owszem czasem nawet 30km na 8h pracy bo masz z działu (usunięte przez administratora)
    dziwak

26.07.2017 17:06

czy ktoś odpowie ile zarabia lider?
    WSZYSTKOWIEDZACA

09.08.2017 16:01

Duzio zarabia lider ,duzio gada z innymi liderami a brygadzistki siedzą i robią za niego.

27.09.2017 09:10

Liderzy zarabiają po ok 3500 ( jeśli wulykonaja wszystkie swoje zadania
    Klakier

25.07.2017 16:24

Praca w firmie normalna, ale ma wadę ponieważ trzeba ją wykonać. Jak się niektórym nie chce pracować tylko obgadują kolegów to kończy się kłopotami z firmą.
    Bhp

21.07.2017 11:50

Do Amator Bo w Strykowie już zaczęli zwalniać pracowników
    Amator

14.07.2017 22:29

Czy może mi ktoś wyjaśnić przyczynę tak długiej listy ofert pracy? Czy jakieś nowe projekty mają? Słyszałem sporo dobrego o firmie i właśnie aplikowałem, ciekawy jestem czy dostanę tu pracę?Jak się w firmie pracuje?
    ona

14.07.2017 14:07

a jak wyglądają badania lekarskie do arvato?

Zostaw merytoryczną opinię o Arvato Polska