Arvato Polska

Plewiska - Arvato Polska

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o Arvato Polska

Opinie o Arvato Polska Poznań

Nie przegap nowości o Arvato Polska!

Ssula

02.01.2020 17:47

A co powiecie o kierowniku (usunięte przez administratora)?! Który okazało się na stałe zawita w Żernikach pod Poznaniem Dzięki za opinie
    Solidarny

27.12.2019 22:09

Drodzy koledzy i koleżanki - załóżcie związek zawodowy i problemy z "liderami" się zmniejszą, chyba znajdziecie 10 osób które mogą zostać członkami.organizacja związkowa będzie wam pomagała prawnie - solidarność chyba teraz ma największe możliwości. powodzenia ludu pracy.
    Były Pracownik

31.12.2019 15:22

Z Korporacją nie wygrasz, z liderami tak samo, sprawiedliwości nie ma, a swoje własne zdanie możesz zachować dla siebie, lepiej się osunąć zapomnieć. Współczuję kart działania na nowy rok :D
    Ssula

02.01.2020 17:41

W Arvato nie można założyć związków zawodowych Każdy kto się przyjmował do pracy to podpisywal

23.12.2019 09:46

Powiem wam że pracy jest dużo omijajcie Arvato Żerniki i reszta Arvato
    Pracownik arvato

21.04.2019 20:41

Odradzam pracę w Arvato Polska lokalizacja Żerniki firma nie daj sie więcej kierasów niż pracowników. Co nowy kieras lepszy od drugiego (usunięte przez administratora) wiedzą a się wpieprzają. Wypłaty zamiast wyższe co miesiąc inne nższe brakuje byłego kierownika pana Grabańskiego obecni do niczego co innego mówią a co innego robią widać że nie są za pracownikami.
    Agency of Casch

22.12.2019 18:00

Przyjmij się do agencji. Po 12 godzin dziennie i twoje zarobki wzrosną do zadowalających. Resztę póścisz w niepamięć.

23.12.2019 09:44

Zgadzam się z tym co tam się teraz dzieje to jest masakra po prostu jak był kierownik Grabański to ta firma żyła a teraz upada
    Damian

01.12.2018 08:44

Mozecie napisac cos o atmosferze i kulturze pracy w tej firmie?
    Wzrost-stagnacja-recesja-konie

22.12.2019 18:10

Kultura jest taka, że po fazie ugruntowienia się firmy na rynku nastaje czas układów i układzików wewnętrznych jak wszędzie. Żyjemy w czasach kapitalizmu i postępu technicznego. Chciałoby się iść stale do przodu, ale nie da się. Trzeba się dać upić po pracy, przehulać pół wypłaty na wspólne i bezperspektywiczne (usunięte przez administratora) więc nie oszczędzisz na samochód, dom itp. W pewnym momencie żeby zostać trzeba się spatologizować w jakimś gronie i poddać wieloletniej wegetacji i brakowi perspektyw na dalsze lata, a przecież tu chodzi o rozwój i postęp. Świat zmienia się każdego dnia. Człowiek do emerytury też musi ewoluować, ale to nie typowo polskie zwyczaje.
    Lider

15.11.2019 11:18

Arvato Polska nie wywiązuje się z obowiązku wypłacania wynagrodzenia pracownikom. Od 7 dni pracownicy mają nie pełne wynagrodzenie na koncie przez błednę naliczenia i zmianę czasu. Sprawa od razu została zgłoszona, na wszystkich możliwych szczeblach administracyjnych. Brakujące dokumenty niezwłocznie dostarczone i wyjaśnione przez pracowników. Jedna firma nic sobie z tego nie robi i zaniechuje wykonania korekty wynagrodzenia. Wynagrodzenie jest własnością pracownika i przysługuje za już świadczoną prace w zeszłym miesiącu. Arvato bezprawnie przetrzymuje pieniądze które należą do ludzi. Chodzi tu o braki za pojedyncze minuty i godziny ale tak że nie wypłacenia całej dniówki i uznanie nieobecności nieusprawiedliwionej w dniu honorowego oddawania krwi. Wszyscy umywają ręce i zwalają jedne na drugiego kto jest za to odpowiedzialny a ludzie nie mają pieniędzy. Korekty wynagrodzenia należy robić natychmiast po stwierdzeniu niezgodności i dostarczeniu brakujących dokumentów. A tu się dowiadujesz w firmie że pewnie w przyszłym miesiącu będzie wyrównanie. Po pierwsze należy zapłacić pracownikom a potem się kłócić w mailach miedzy sobą kto zawinił. Tak propracownicza firma ARVATO! SKANDAL!!!

27.11.2019 16:02

Wy sie nie proscie tych polaczkow od naliczania, tylko piszcie bezposrednio pismo po niemiecku do zarzadu Arvato w Niemczech, oni nie wiedza co sie tu wyprawia
    Calculator

22.12.2019 17:30

Rzeczywiście niektórzy chwalą się czwórką z przodu w grudniu i trzema zerami a powinni mieć trójkę na święta jak inni. Ktoś nawet palnął, że się nie przyzna.
    Stara Katowiczanka

14.12.2019 10:16

Moją pierwszą recenzję można odnaleźć niżej (pisana ponad rok temu) pod nickiem "Nowa Katowiczanka", po roku jednak zdecydowałam się na zaktualizowanie swojej opinii :-) Serdecznie polecam pracę w biurze w Katowicach na dziale windykacji w języku niemieckim, jeśli: - uwielbiacie być poganiani, - lubicie, gdy przerwa na toaletę trwa krócej niż 2 minuty, bo inaczej teamleader wzywa cię na rozmowę, bo Niemcy od razu dzwonią z informacją, że kogoś nie ma przy komputerze, - lubicie, gdy w biurze jest zimno i wieje w stopy, co sprawia, że jedynie siedzenie w czapce i kurtce zimowej was ratuje, a gdy wychodzicie na zewnątrz jest środek lata i ponad 25 stopni Celsjusza, a żadne prośby i błagania nie pomagają w wyłączeniu nawiewu, - satysfakcjonuje was co najmniej 100 rozmów dziennie na słuchawce, - satysfakcjonuje was utrudniony, a wręcz niemożliwy kontakt z przełożonym teamleadera i zwrócenie uwagi na problemy, bo znajduje się w Niemczech i nie ma do niego ani telefonu, ani maila, - uwielbiacie, gdy się was psychicznie nęka i dręczy, nie zważając na twoją sytuację życiową, traktując z góry, - akceptujecie, że jest system zmianowości i maksymalnie siedzi się w biurze do 19, - wprost uwielbiacie, gdy pracując w nowym miejscu pracy naciska się na zbiórki urodzinowe dla osób, których się nie zna, - gdy nie oczekujecie nowej, przydatnej wiedzy, która mogłaby w przyszłości zadecydować o awansie, - gdy nie dostajecie feedbacku, tylko od razu zaczynacie być obserwowani i złośliwie komentowani, - gdy satysfakcjonują was dodatki typu "owocowy poniedziałek", po czym przychodzi skrzynka jabłek drugiej kategorii, - gdy satysfakcjonuje was 3,7k za takie warunki, a przypominam, że wasz język musi być na poziomie C1. Generalnie jestem zadowolona, że zrobiłam to doświadczenie, ale nigdy więcej nie chciałabym tam wrócić. Nigdy! Przez rok odczuwałam bóle gardła i migdałów przez ich mącenie z klimatyzacją. Towarzystwo - szeregowi pracownicy bardzo mili, szczególnie panie sprzątające. Ale teamleaderom wali do głowy, są strasznie zazdrośni, gdy ktoś ma lepsze wykształcenie od nich samych (a sami raczej tym nie powalają). Generalnie - na pierwsze doświadczenie polecam, ale szkoda zdrowia i nerwów. Serdecznie pozdrawiam miłą panią sprzątaczkę, która posługuje się gwarą śląską :-)
    Były

16.12.2019 16:48

Akurat do bólu gardła i migdałków powinnaś być przyzwyczajona jak każda kobieta ;)
    Starszy pomocnik Minotaura

15.12.2019 17:55

Umowy na okres próbny to kłamstwo, ale kłamstwo starannie i umiejętnie przedkładane. Dopiero przy jej podpisaniu okazuje się, że rekrutowany pracownik otrzymuje umowę o pracę tymczasową lub umowę - zlecenie. I pozostaje podmieciony do "agencyjnych". Różnice są spore i odczuwalne.
    Stara Katowiczanka

14.12.2019 10:17

Ps. Zapomniałam dodać, że w biurze jest ciągła ostra rotacja.
    Rudolf

13.12.2019 17:29

Witam, widzę, że potrzebują do Komornik na magazyn... Jakich zarobków można się spodziewać? Dużo nadgodzin? Weekendy pracujące? Dzięki
    hanka

26.11.2019 08:15

Pani HR Manager chyba powinna iść na szkolenie z prawa pracy i dobrych praktyk, bo zadała mi pytanie o wiek. O WIEK! W momencie, w którym zirytowana zapytałam, w jakim celu jej potrzebna moja data urodzenia, odpowiedziała: do statystyk. Coś niepojętego. Już wtedy wiedziałam, że zaproszenia do drugiego etapu nie będzie, bo dość bezpardonowo obnażyłam ogromną gafę szanownej pani manager o tym, że zadała pytanie nie tylko niepoprawne politycznie, ale i nielegalne. Natychmiast po moim pytaniu zmieniła ton na opryskliwy i nieprzyjemny. Nie żałuję, że nie będzie moją szefową, rozmowa przez telefon pokazała wszystko.
    Arvato Polska

28.11.2019 22:45

Szanowna HANKA, w związku z niepokojacym wpisem, chcielibyśmy poznać szczegóły tej sprawy by móc ją wyjaśnić. Będę wdzięczna za przesłanie precyzyjnych informacji dotyczących tej rekrutacji: na jakie stanowisko Pani aplikowała i w jakim mieście. Uprzejmie proszę o kontakt mailowy. Z poważaniem, Aldona Krzyczmonik [email protected] [email protected] Dział PR i Marketingu Arvato Supply Chain Solutions w Polsce
    Szerzyk

03.12.2019 14:59

Powiem tak, nie chce mi się was szukać więc napiszę to w odpowiedzi. Chciałbym zapytać się pani zapytać o coś i liczę na odpowiedź w szczególności dlatego iż jest to forum publiczne i przeczyta to wiele osób, tym samym potwierdzi pani autentyczność na stanowisku. Pytanie numer jeden, co mogę zrobić by dodzwonić się do rekrutacji stryków? a) Są do tego przeznaczone dane minuty i godziny. b) Trzeba zmienić numer telefonu. c) Rekrutacja ma numer ale nie ma telefonu. d) Liczę na pani odpowiedź. Pytanie numer dwa, jakie wykształcenie oraz jakie dziedziny nauk trzeba znać by zostać rekruterem? a) Wystarczy nie umieć się obsługiwać telefonem. b) Nie można odbierać telefonu od nowych osób zainteresowanych pracą. c) Trzeba posiadać wykształcenie wyższe, znajomość komputera, życie pełnią 21 wieku i posiadaj specjalne kursy w tym obsługa telefonu. d) Liczę na pani odpowiedź. Pytanie numer trzy, na czym polega informacja o rekrutacji tzw poszukiwanie pracownika? a) Trzeba zająć komuś zbędny czas. b) W sumie nie wiem ale fajnie wygląda. c) Informacja dla niewidomych też ma prawo istnieć. d) Liczę na pani odpowiedź. Pytanie numer cztery, czy znajomość kodeksu pracy oraz zasad bhp może być łamane? a) Tylko jeśli pracujesz w arvato. b) Tylko jeśli masz wyższe stanowisko. c) W sumie to nie zastanawiałam się nad tym jeszcze. d) Liczę na pani odpowiedź. Pytanie numer pięć, jaka kara grozi za mobbing, dyskryminacje, łamanie przepisów/artykułów prawa pracy oraz bhp? a) Chyba nic, u nas łamią na okrągło i nic sobie nikt z tego nie robi. b) Sprawa sądowa, ale mi to nie grozi niech się oni martwią. c) Polityka firmy jest tak rozwinięta, że nawet minister jest u nas mini. d) Liczę na pani odpowiedź. Pytanie numer sześć, co mogę zrobić by dział rekrutacji zaczął odbierać telefon? a) Pojechać do nich i ich nauczyć. b) Zapłacić za kurs dla osób w podeszłym wieku. c) Nic nie robić, nie opłaca się tam pracować skoro rekruter nie umie lub nie musi odbierać telefonów. d) Liczę na pani odpowiedź. Licżę na odpowiedź tutaj publicznie tak, aby każda osoba zainteresowana podobną sprawą miała odpowiedź, chcę aby ta wiadomość była wyświetlana i nie usunięta przez Administrację. Jest to forum publiczne z opiniami o firmach, a pani jest osobą odpowiadającą na komentarze, pani troszczy się o te wpisy na forum to uśnieżmy wszystkim ból i opiszmy sytuację. Nie mam zamiaru do was jechać skoro nie możecie odebrać telefonu, a z głodu nie umieram. Dla Administratora: [Wpis ten nie ma na celu nikogo urazić, jest to wpis mający na celu wyjaśnienia prostych spraw. Jestem osobą która nie może uczestniczyć w procesie rekrutacji z powodu braku kompetencji przełożonych]. Wiem, że wiadomość jest sprawdzana przez was więc możecie usunąć linijkę w [ ].
    Gołomp

28.11.2019 22:12

Napiszę ktoś dlaczego zwolnili kolegę (usunięte przez administratora). , Który pracował tam dość długo ? Co się takiego stało ?
    Pickpack

30.11.2019 20:28

Juz ci pisze dlaczego. Bawil sie jak jakis dzieciak gazem z opalarki do palet i co chwila wlaczal alarm gazu przykladajac palnik do czujnikow zeby zrobic na zlosc liderowi. Czy taki czlowiek ma wszystko z glowa w porzadku? Dorosly facet, ojciec trojki dzieci? Nie wydaje mi sie. No chyba ze byl po jakichs prochach, a i takie glosy sie pojawiaja choc w to juz nie wnikam. A teraz wielki narzekanie na firme jak go wylali.

01.12.2019 17:23

Jesteś (usunięte przez administratora) sam nie masz mózgu Najlepiej zwalić na kogoś kogo nie ma patrz na siebie (usunięte przez administratora) bez mózgu
    LILA

22.11.2019 22:34

dlaczego nie ma mojego poprzedniego wpisu
    Do LILA

28.11.2019 15:20

Skasowany został
    Jolka

30.11.2019 13:34

Mojego też nie ma

30.11.2019 13:04

Arvato upadnie przez (usunięte przez administratora). (usunięte przez administratora)

30.11.2019 05:39

Arvato upadnie przez (usunięte przez administratora)
    Sasza

28.11.2019 22:21

Na szczęście wszystkie osoby, które w ostatnich dwóch latach odeszły z arvato (a byli to fajnie ludzie) bardziej cenią sobie obecne zajęcie aniżeli kołchoz pod kierownictwem "pana" (usunięte przez administratora)

29.11.2019 12:09

Zgadzam się z tym
    VIKING

28.11.2019 11:43

Ja jednej rzeczy u was nie rozumiem ? Skoro jest tak zle jak pracownicy Arvato pisza, to dlaczego sie nie zwolnicie ? Przeciez wybor jest mozna jechac zagranice i dobrze zarabiac. Czy was ktos Butaprenem przykleil do Arvato ? Pamietajci; Tam gdzie zarzdzaja Polacy w zagranicznych firmach, jest zle i tak pzostanie. Czy czytaliscie kiedys na stronie narzekania pracownikow VW, albo GLAXO ???- Nie !!! bo tam docenaja pracowniaka z uwagi ze jest bezposredni nadzor zagranicy, i nie pozwola na polaczkowe (usunięte przez administratora) traktowania ludzi jak bydlo. Tak ja mialem odwage wyjechac zagranice majac 40 lat na karku.
    Były Pracownik

29.11.2019 12:00

Już ci tłumaczę, bo ludzie niektórzy są z małych wiosek nie maja możliwości innej pracy, niektórzy też się boją zmiany pracy.
    Strykow

27.11.2019 08:09

Ja jeszcze pracuje w arvato ,ale cały czas szukam.Praca w Arvato nawet mi sie podoba,. Ja tez chyba doswiadczyłam mobingu. Espeemki nie wiem kto wybiera Sa niegrzeczne ,aroganckie,mysla ze wszystkie rozumy pozjadaly jeżdza po nas jak sie da .Udają ze praacuja .chodza pomiedzy regałami albo udaja ze ida do toalety.Maja swoich wybrancow ktorzy chodza ciagle na te same procesy gdzie szybko robi sie akord,a ty czlowieku nic na to nie poradzisz.O nic ich nie pytaj bo od razu jest odpowiedz negatywna Powinni wysłac je do jakies szkoly .bo nienadaja sie do tej pracy. Liderzy -moze jeden albo dwoch znajdzie sie normalnych reszta do niczego.Tez maja swoich lizusow ,ktorzy wszystko donosza. Sa tez u nas Ukrajncy ci to wogole nic nie robia tylko stoja pomiedzy regałami i rozmawiwja.Żadzą nami .Jak pracujemy razem to oni dostaja leprsze kosze lub lszejsze konie . Zabronili nam nosic wszelkich ozdob nawet łancuszki z bozią i obraczki nie mówiąc o innych ozdobach

28.11.2019 10:26

Wiele osób pracujacych w Arvato w Strykowie szuka pracy poniewaaż w tej firmie jest coraz gorzej
    Były

28.11.2019 15:02

Te wszystkie spmki, to się nadają tylko do tego, aby donosic do liderów na kolegów i koleżanki oraz do tego, aby wejść pod biurko i wywalczyć jakąś premię + 200 zł brutto do wypłaty :) Śmieszne i zarazem żałosne :)
    były pracownik

26.11.2019 15:51

Żerniki pod Poznaniem : Część ekipy to w porządku ludzie. Natomiast części załogi nie warto było się zwierzać ze swoich spostrzeżeń , wniosków na temat otaczającego nas bałaganu i złego zarządzania panującego (usunięte przez administratora) , złego rozdzielania zadań , gdyż potem wszystko kierownik wiedział , także musiał ktoś ostro donosić kierownictwu.Z nielicznymi ludźmi można było porozmawiać, niestety narzekania kończyły się tylko na słowach, każdy się chyba bał zrobić coś więcej, mam na myśli odmawianie nadgodzin, czy pracy w weekendy i święta. Praca wyglądała następująco : poniedziałek- piątek po 12-13 godzin (a zdarzali się tacy, którzy pracowali 16 godzin na dobę), w okresie wrzesień -grudzień szły także pracujące weekendy , niby dla chętnych, a i tak byłem zmuszany do przyjścia do pracy pod groźbami nie dostania podwyżki lub rozwiązania umowy . Liderzy : koło liderów oni nawet nie stali, kierownik zazwyczaj lidera robił tego, którego lubił , a niekoniecznie się do tego nadawał . potem liderzy na zastępców wybierali osoby nie te, które zasługiwali na te stanowisko, ale osoby które się im podlizywały i w wolnym czasie chodziły z nimi na piwo, nad jezioro czy do pubów. Liderki : jedna z nich bardzo wredna , druga po dostaniu stanowiska liderki obrosła w piórka i ciągle penersko żując gumę pomiatała wręcz dziewczynami, które wręcz biegały na linii SP pracując za trzech, oraz wózkowymi którzy szli tam chyba "za karę" . Ochrona : zdarzali się tacy, którzy na stanowisku pracy pili alkohol, za co przynajmniej część poleciała ze stanowiska. (usunięte przez administratora); analityk, jak dziecko we mgle, nigdy nic nie wiedział, ciągle zagubiony, ciągle chodził z laptopem i nic nie umiał. zrobić, ani pomóc w rozwiązaniu problemu z systemem. Kierownik działu : człowiek, który powinien pracować (usunięte przez administratora), a nie kierownik takiego dużego działu ! Nie potrafił zarządzać ludźmi, tych najbardziej nielubianych rzucał na działy, na których nikt nigdy nie lubił chodzić , jego ulubionym zajęciem było flirtowanie z liderkami, tudzież innymi dziewczynami z działu. Żeby swobodnie skorzystać z telefonu trzeba się było chować po kątach na magazynie czy pod regałem. Ukraińcy zatrudniani na sezon wysoki : strach było wejść po nich do toalet czy na stołówkę, bo miało się wrażenie, że się jest w (usunięte przez administratora) Kiedyś były zgłoszenia do PIP , to w firmie były dochodzenia kto przesłał zgłoszenie. PIP ma OBOWIĄZEK zachować dane zgłaszającego w tajemnicy, a tu .... pracodawca miał podane dane zgłaszającego. Potem sprawdzali na listach czy taka osoba w arvato pracuje. Jakim cudem ? arvato musiało posmarować PIPowi ! generalnie na magazynie panuje bałagan niesamowity, chaos, w wysokim sezonie tyle ludzi się kręci, że wózki widłowe stoją .... w korku czekając aż będzie można przejechać, ruszyć się nie idzie, wszędzie towar, nie wiadomo co to jest i do czego, wieczne szukanie palet i paczek.... Masakryczny bałagan i zła organizacja pracy. Czy kierownik za to odpowiedział ?? Jednym, zdaniem podsumowując : nie polecam arvato, to wykorzystywanie ludzi i panuje tam mobbing

27.11.2019 15:40

O jak wy wiecznie placzecie. Facet masz jaja ????!!! Na zachodzie jest robota blisko Ciebie w Niemczech, i niekoniecznie w Arvato. Wiec jedz i pokaz co potrafisz, a nie zachowuj sie jak placzka
    Tylko

27.11.2019 23:30

Tylko moment on wyraził swoje zdanie na temat firmy w której nie pracuje,a ty mu piszesz by pracował za granicą xD ??
    Ryba

26.11.2019 08:19

Dlaczego administrator tego forum notorycznie usuwa dane słowa ?? Np (usunięte przez administratora) albo (usunięte przez administratora)" ?? Niech ludzie się dowiedzą jak się źle dzieje w firmie, że jest mobbing ! Jeszcze raz usunie mi admin w/w słowa , to założę stronę internetową, gdzie już cenzury nie będzie !!

26.11.2019 15:19

Bo (usunięte przez administratora) ma znajomego i usuwa to wszystko co mu się nie podoba bo musi być tak jak on chce wielki (usunięte przez administratora). (usunięte przez administratora)

27.11.2019 18:58

Bo kierownik (usunięte przez administratora) ma znajomego i usuwa Będzie usuwał bo takie typ człowieka to jest po trupach do celu

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Arvato Polska?

Kontakt - Arvato Polska

Poznań

27.11.2019 15:43

Choc bezposrednio nie bylem pracownikiem Arvato Poznan, ale mialem kiedys kontakty z ta firma. I oceniam pozytywnie, samego Dyrektora, Jego zastepcow. Pozdrawiam ze Szwecji

26.11.2019 10:56

Dało mi to kopa do lepszej pracy bo praca w Arvato spadła na psy przez kierownika (usunięte przez administratora) jego piesków

25.11.2019 15:55

Magazyny Arvato w Strykowie ciągle szukają chętnych do pracy śmiech człowieka ogarnia widząc te hasła wysyłamy pozytywne emocje itp bzdury zwłaszcza ostatnio przed wyprzdażą pracownicy dostali moc pozytywnych emocji .Naprawdę emocje są takie że że ludzie wyszli z zebrania zniechęceni zniesmaczeni i bez chęci do pracy.To wszystko co umieszczają w ogłoszeniach to w połowie ściema owszem ludzie przychodzą do pracy ale po paru dniach większa część z nowo zatrudnionej grupy rezygnuje.
    Zośka32

24.11.2019 20:40

Witam ja mialam przyjemnosc chwile tam pracowac. Praca moze nie najgorsza w sensie nie taka ciezka ale niestety jest odczuwalna ciagla rywalizacja pomiedzy naszymi kolegami i kolezankami, czlowiek ma gorszy dzien gorzej sie czuje i nikogo to nie obchodzi bo patrza na Ciebie krzywo bo malo robisz.....(usunięte przez administratora) jesli chodzi o mobbing tak owszem sama padlam ofiara.....SPM-ki nosza wyzej (usunięte przez administratora) niz (usunięte przez administratora) .... :/ Po zgloszeniu sprawy oczywiscie nikt nic z tym nie zrobil.....Zmuszanie do pracy po 12-nascie godzin bez zadnego dnia wolnego.....A i jeszcze jedno firma traktuje czlowieka jak zlodzieja....Sa ciagle naloty na szafki ,rzeczy prywatne ,trzepanie kieszen ,metek naszych ubran.....Takze nigdy sie z takim czyms nie spotkalam . Nie Polecam!!!!!!!!!!
    Lidka

25.11.2019 02:57

Wspomniałaś o mobbingu, duży zarzut wobec firmy. Może jakieś konkretne przykłady żeby opinia była wiarygodna? Bo tak to trochę średnio.
    bekon

25.11.2019 15:39

W (usunięte przez administratora) na (usunięte przez administratora) też mobbing. Widać, że to standard w tej firmie
    hanka

25.11.2019 11:46

25.11.2019 10:35

Widzę że każdy ujawnia historię swojej pracy to ja też ujawnię kawałek prawdy. To ja też dodam swoją opinię po roku namysłu czy aby ją dodać, podzieliłem to na parę kwestii O kolegach z arvato, o pracy, o liderach, o ochronie, o wszystkim co z firmą związane. Oczywiście nie wszystko naraz Po kolei by nie było bałaganu :D
    Zośka32

24.11.2019 21:11

Witam sama miałam przyjemność chwile pracować . Praca może najgorsza nie jest w sensie nie taka ciężka ale odczuwa się duża rywalizację pomiędzy naszymi kolegami i koleżankami . Człowiek ma gorszy dzień,gorzej się czuje nikogo to nie obchodzi bo patrzą na człowieka krzywo bo wciąż robi mało i mało.... (usunięte przez administratora) co do mobbingu owszem sama miałam przyjemność zaznać tego na swojej skórze , po zgłoszeniu sprawy w odpowiednie miejsce oczywiście nikt nic z tym nie zrobił...... 12-nastki przymusowe bez dnia wolnego a na dodatek człowieka traktują jak złodzieja ciągłe naloty na szafki rzeczy osobiste , trzepanie kieszeni , czy też sprawdzanie metek naszych ubrań. Także nigdy wcześniej się z takim traktowaniem człowieka nie spotkalam . Nie polecam!!!

25.11.2019 09:53

wszystko co napisałaś to prawda
    LILA

22.11.2019 22:11

Po ostatnim zebraniu przed wyprzedażą szok zmuszanie i wręcz szantaż do pracy po 12 godz ,ciagła zmiana standartów na packu sami już sie wtym gubią,panie z kontroli jakości czepiają sie wszystkiego zwłaszcza jedna wróciła niedawno z L-4 i chce się chyba wykazać w chamski sposób odnosi się do osób pakujących ,wręcz powiem że z pogardą osobiście uważam że to mobbing i zastraszanie.Wiele osób mówi że od stycznia szuka innej pracy bo tak dalej się nie da pracować.Dla ścisłiości powiem żedzieje się tak na magazynie Sosnowiec Pieńki.Pracuję tam od początku tj od 2016r i tak fatalnie jak jest teraz to jeszcae nie było.Dyskryminacja i mobbing pracowników z Polski.
    Były Pracownik2

23.11.2019 23:00

Nawet jak tam jest to w pojedynkę nic im nie zrobisz nie masz powodów, zakaz jest posiadania telefonu przy sobie, nie bez powodu wkońcu :). z Korporacją nie wygrasz nawet przez pip.
    Doris

24.11.2019 08:52

W zeszłym roku w (usunięte przez administratora) wypisz wymaluj też tak było . Zmuszanie do pracy po 12 godzin dziennie , przy czym nieraz zdziwienie, że "minęło 12 godzin i już do domu ? Nie możesz zostać dłużej?" Zmuszanie do pracy w weekendy i święta. Pytam się, czy to jest normalne ?? A jak ktoś odmówił to na cenzurowanym był od razu. Kierownictwa nie obchodzi, że ktoś ma obowiązki, źle się czuje, jest zmęczony, chce odpocząć... Zmuszają , bo sami mają niż na gardle w postaci przełożonych. Ale skoro się ludzie nie wyrabiają , to coś jest nie tak. Złe zarządzanie ludźmi, za mało ludzi. Dlaczego kierownictwo nie "poleciało" ze stanowiska, skoro nie potrafiło zapanować nad terminową wysyłką ?? I Zmuszało do pracy w święta i weekendy? Mobbing w firmie istnieje niestety. (usunięte przez administratora), jeśli jesteś facetem i nie podlizujesz się to prawdopodobnie można zostać ofiarą mobbingu. Na szczęście istnieje coś takiego jak dyktafon i radzę nagrywać rozmowy z kierownikiem czy liderami (tfu, obok liderów to oni nawet nie stali, zostali nimi tylko z powodu podlizywania się) . Ja dziękuję za taką pracę , gdzie jest się zmuszanym do wszystkiego. Praca poniedziałek piątek po 12 godzin i jeszcze weekend? A gdzie tu odpocząć, pobyć z rodziną ? Prawda jest taka, że w arvato (usunięte przez administratora) zostały osoby, które nie potrafią znaleźć sobie pracy innej , są z wiosek różnych, gdzie pracy nie ma i trzymają się kurczowo arvato, będąc wykorzystywani i poniżani za psie pieniądze. Najlepsza decyzja to ta, żeby dać wypowiedzenie . Doświadczyłem tego sam .

22.11.2019 14:36

Na magazynie (usunięte przez administratora) w Strykowie dzieje się teraz bardzo żle
    Natalia

23.11.2019 16:30

Sa nadgodziny zle. Brak nadgodzin tez zle. To jak ma byc?
    Lama

23.11.2019 21:41

Na koncu drogi jest super !

23.11.2019 21:00

Najgorsze są te ciągłe zmiany standardów na packu naprawdę nie sprzyja to wydajnej pracy ani dobrej atmosferze kiedy w końcu kierownictwo to zrozumie że takie codzienne a nieraz nawet i więcej zmiany co jak pakować do czego używać fizeliny a do czego nie wprowadza haos.

15.05.2019 19:08

Mam zamiar się zatrudnić w Arvato w Strykowie. Jaka jest pensja na start? Stawka godzinowa czy stała pensja?
    Hiszpan

09.09.2019 11:56

Pisarz się tu nie odezwał a wiesz dlaczego ruro? Bo Arvato zostało zgłoszone do pipu przez 7 osób. Powodzenia ułomnym.
    M.M

23.11.2019 20:35

Na packu u lidera podobnego do (usunięte przez administratora).Kto zgadł

23.11.2019 10:41

Ostatnio było zebranie przed wyprzedażą szok nie liczenie się z opinią pracowników pełna dyskryminacja pracowników przez kierownictwo wszyscy powinni być zadowoleni z pomysłów kierowników odnosnie 12 godz na wyprzedaż osmielasz się mysleć inaczej ze premia za taką harówę zbyt niska i powiedzieć o tym głośno natychmiast odczuwasz na własnej skórze niezadowolenie kierownika przecież proponują co całe 300złbrutto tylko się nie wyłam bo i nie bierz wolnego wyjscia prywatnego itp bo te wielkie pieniądze przjdąci koło nosa.Osobna sprawa kontrola jakości pewna pani która dopiero co wróciła z l-4 daje popalić jest chamska,niegrzeczna zwraca uwagę w pogardliwy sposób ogólnie mówiąc brak szacunku z jej strony.Pracuję tam omalże od samego początku tj 2016r i tak żle jak jest teraz to jeszcze nie było.

23.11.2019 13:25

300 brutto to żadne pieniądze, rzeczywiście. Napisałaś że kierownictwo źle traktuje ludzi, możesz podać konkretne przykłady sytuacji?

23.11.2019 11:55

wcale tak zle się nie pracuje w arvato ja jestem zadowolona

21.11.2019 13:26

Co się znów dzieje u was Zernikach ? Niepokojące jest to ze jeden z pracowników i to cały czas pracujący ostrzega wszystkich na fb przed Arvato i to normalnie z prywatnego konta a nie anonimowo, raczej nikt by tak nie postąpił jakby nic na rzeczy nie było

23.11.2019 06:46

Dlatego po mnie zostawili o 12:00 w nocy bez transportu z żernik do Poznania piechota A kierownik jechał tym czasie nie zatrzymuj się
    Szmaciaszonek

23.11.2019 08:29

Odpowiednie służby ? Co takiego zrobił ?Może ktoś napisać ?

23.11.2019 08:20

To nie tak jak oni piszą wszystko chcą znaleźć na człowieka którego już nie ma

20.11.2019 13:44

Co myślicie o Arvato w Strykowie? Jak tam jest, jaki system pracy? Kierownictwo ok, jak traktują ludzi?

21.11.2019 14:23

ale to forum jest anonimowe

21.11.2019 14:24

Praca jak praca, nie jest ciężka. Przełożeni również starają się być mili.
    Robokop

28.10.2019 09:25

Wspaniale kierownictwo, liderzy pomagaja w wykonywaniu pracy np na paku lub dostawach, gwarno od rozmow nie tylko o modzie czy kuchni ale take inteligentnych na bardzo trudne tematy naukowe, wynagrodzenie nie jest takie zle mozna zbudowac dom jednorodzinny oplacic dzieciom nauke dodatkowych lekcji, poleciec na wakacje np do Japonii, samochody na parkingu tez niezle same mlode roczniki lub nowki sztuki, duze perspektyw rozwoju zawodowego i kariery. Benefity w postaci prywatnej opieki zdrowotnej dla calej rodziny, dodatkowe ubezpieczenie, karta sportowa dla calej rodziny, paczki na swieta, szkolenia zawodowe, wycieczki pracownicze, dowoz do i z pracy, ludzie zakladaja powoli swoje firmy i odchodza do wlasnego biznesu. Bhp na najwyzszym poziomie, ochrona obiektow legitymuje wszystkich, pelno kamer, bramek, lancuch dostaw i odpraw pod ochrona spoza ochrony. Nawet wiecej niz jedna przerwa na papierosa i na stolowke. Pozywny catering. Wesola muzyka. Po pracy prysznic, odziez robocza co tydzien do pralni. Autobusy klimatyzowane. Poza tym wsparcie pracownikow agencyjnych na umowach zlecenia czynnosci, nauka polskiego, wszyscy siebie wzajemnie wspieraja. Podoba mi sie.
    Pickpack

28.10.2019 16:39

Trochę Ci się daty pomyliły, bo do 1 kwietnia to jeszcze daleko XD Niezły żart XD
    Jarek

16.10.2019 14:22

Witam jak pracuje sie na paypalu? Dość dobrze znam niemiecki i pomyślałem że może bym sprobował swoich sił na tym projekcie... Można w miarę dobrze zarobić? Są ewentualnie jakieś inne niemieckojęzyczne (ewentualnie anglojęzyczne lub polskie) projekty w Arvato w Poznaniu?
    Ciekawska

04.10.2019 21:11

A jak jest na Zwrotach w (usunięte przez administratora) ?

09.10.2019 19:23

(usunięte przez administratora) wie :D
    Ciekawska

11.10.2019 21:12

Kto ??

08.10.2019 07:10

Podobno w Żernikach wprowadzili nocki ?? Co za żenada.... Ludzie obudźcie się . Na arvato świat się nie kończy ! Mnie tam irytowały ciągłe nakazy i zakazy. Zakaz wnoszenia telefonu, zakaz palenia poza przerwą (i tak na hali część pracowników między regałami dzwoniła czy paliła fajki ), latem nakaz noszenia długich spodnie przy ponad 35 stopniach, ilość ludzi "zarządzających" :kierownik (który na to stanowisko się nie nadawał) analityk (który nigdy nic nie wiedział, jak dziecko we mgle), liderzy (którzy nie umieli kierować zespołem) ich zastępcy ( którzy zostawali nimi bo się z liderami poza pracą spotykali ) . Ci ludzie, którzy nadawali się na stanowiska w/w odeszli , bo widzieli co się dzieje i nie dawali sobą pomiatać mając większe ambicje niż być poganianym przez 20-letnich liderów i liderki nie nadających się na kierowanie grupą ludzi. Po wprowadzeniu rok temu dwóch zmian 6-18 i 14-2 i obowiązkowych sobót i niektórych niedziel powiedziałem dosyć. Dokończyłem sezon wysoki w pracy, poszukałem nowej pracy i odszedłem. To była moja najlepsza decyzja w życiu. Wiem, że idąc do nowej pracy jest trochę żal zostawić koleżanki i kolegów z którymi człowiek się zżył, wiedzialem wszystko co się robi w pracy, co gdzie jest. Idąc do nowej pracy zaczynało się od zera. Nikogo nie znasz, ludzi, miejsca, specyfiki pracy. Ale szybko można się wdrożyć , ludzi poznać. I nie żałować że się siedzi i (usunięte przez administratora) w arvato i jest się zmuszanym do pracy po 12-13 godzin dziennie czy w weekendy i święta. Naprawdę, trochę godności miejcie i odwagi Gdzie indziej jest lepiej.

09.10.2019 19:22

Spokojnie i tak komentarz zostanie usunięty

Zostaw merytoryczną opinię o Arvato Polska