Kruk Windykacja (Kruk)

• Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie
Wałbrzych - KRUK S.A

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Kruk Windykacja (Kruk S.A.)

Opinie o Kruk Windykacja (Kruk) Wrocław

Nie przegap nowości o KRUK S.A.!

galus

13.02.2011 11:36

Rozmowę mam dopiero w następny piątek, dlatego ponawiam swoją prośbę o opinio... Pozdrawiam
    MaG

12.02.2011 22:35

I jak wrażenia po rozmowie?
    galus

11.02.2011 16:24

czy moze ktos mi powiedziec o dziale analiz i pracy jako mlodszy analityk/analityk? bede bardzo wdzieczny za rzetelne opinie, poniewaz w piatek mam rozmowe na to stanowisko, a nie chcialbym wpakowac sie w syf... ;/ pozdro 4all

07.02.2011 16:13

Witam - również interesuje mnie praca w dziale albo IT albo analiz - jak wygląda tam sytuacja odnośnie zarobków (kwoty) i atmosfery. Chodzi o stanowisko młodszego analityka lub analityka. Pozdrawiam

03.02.2011 13:27

A jak w działach finansowych - ostatnio jest sporo ogłoszeń na analityka finansowego, analityka inwestycyjnego, itp.?
    Leon K.

28.01.2011 21:22

Zastanawiam sie czy pisać aplikacje na stanowisko spec. ds. kadr i płac. Napiszcie jak to wygląda w Kruk S.A.
    NT

26.01.2011 18:25

Kruk=beznadzieja, słabe zarobki, kiepskie traktowanie,nie polecam
    dromader

19.01.2011 23:40

anonim - 2011-01-16 14:58:35 W tej firmie jak w większości innych nie rozwiązuje sie problemów i przyczyny, tylko wybiera się najgorszą drogę z możliwych- zwalnia się pracowników! Praca w tej firmie nie daje możliwości rozwoju. Jak już usiądziesz na jednym stanowisku to siedzisz dotąd , aż sam nie odejdziesz, bądź Cię nie wyrzucą. Jedno jest pewne, że zgadzam się z poprzednimi wypowiedziami należy zmienić system zarządzania (usunięte przez administratora) W kwestii negocjatora terenowego mogę powiedzieć tyle, że pracowałam tam 1,5 roku. Na początku wszystko wyglądało interesująca. Rozmowa kwalifikacyjna, wyjazd do Wrocławia, pieniądze na przejazd taxi, hotel w miarę(***). Dwa dni szkoleń, dużo wiedzy, materiałów etc. Jak ktoś chce może coś wynieść. Dostajesz samochód Skoda Fabia- najczęściej niebieska i wio :-). Kilka dni trwa wdrażanie w pracę, jeździsz z kierownikiem, pytasz, windykujesz, jest ok. Oczywiście w międzyczasie dostajesz "w pysk"- dowiadujesz się bowiem, że na początku zasadnicze wynosi 1400 brutto i ani centa więcej. Łykasz to gorzko i mówisz, że jakoś to będzie. Nadrobisz prowizją. Niestety!!! Wynagrodzenie prowizyjne jest tak skonstruowane, że przez pierwszy rok nie wyciągniesz więcej niż 2,5 netto. Niestety... Dostajesz stare, przewałkowane sprawy. Prowizja ani drgnie. 3 pierwsze miesiące pracujesz na warunkach próbnych. Kolejna 4 wypłata jest bardzo bolesna. I tak to się ciągnie. Stale liczysz na "złoty strzał", który nie nadchodzi. Nie licz na podwyżkę -jest to niemożliwe. Po roku, 1,5 masz dość i odchodzisz. Firma zatrudnia nowego pracownika, który się stara i znów od początku. PS. Zapomnij nowy pracowniku, że dostaniesz sprawy po swoim byłym koledze.:-) Generalnie można powiedzieć, że wszystko oprócz wynagrodzenia jest ok. No ale nie oszukujmy się, jest to chyba najważniejsze. Jako, że ryzykujesz zdrowiem i czasem życiem dla marnych 2 tysięcy.

19.01.2011 07:58

Bułacz - 2011-01-18 20:20:45 Witam !! Mam pytanko czy ktoś coś może powiedzieć o tzw. progach prowizyjnych na stanowisku negocjatora telefonicznego ?? i wogóle o pracy na tym stanowisku w rejonie wałbrzycha ?? pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź Ha ha ha powiem Ci jedno. Owszem możesz dostać prowizję za wykonanie planu, ale jest on ustalany, w zależności od tego czy firma chce wypłacić prowizję. Są miesiące, gdzie jest nierealny po to aby firma zaoszczędziła pieniądze.

19.01.2011 00:48

ale ktoś ci bajek naopowiadał. Tyrasz na początku za1450 zł a po okresie próbnym masz 1600. Prowizje.........hahaha od czasu do czasu jak się naużerasz to dostaniesz 200 zł premia brutto
    Bułacz

18.01.2011 20:20

16.01.2011 14:58

W tej firmie jak w większości innych nie rozwiązuje sie problemów i przyczyny, tylko wybiera się najgorszą drogę z możliwych- zwalnia się pracowników! Praca w tej firmie nie daje możliwości rozwoju. Jak już usiądziesz na jednym stanowisku to siedzisz dotąd , aż sam nie odejdziesz, bądź Cię nie wyrzucą. Jedno jest pewne, że zgadzam się z poprzednimi wypowiedziami należy zmienić system zarządzania przez pseudo kierowników.

16.01.2011 14:58

29.12.2010 02:01

A więc Windykator terenowy w Kruk S.A.: jeśli pochodzisz z rejonu Katowic, zarobisz. Tam jest natłok spraw i zawsze ktoś ci coś fajnego wpłaci, że premia będzie fajna i będziesz "przodownikiem" w rankingach itp. Pozostałe rejony Polski, dobra wypłata to mrzonka.. Ja z tej firmy poszedłem stricte do banku, mam swój obeznany region, a zarobki, jak na windykację przystało naprawdę godne.(usunięte przez administratora)Kruk jest dobry na pierwsze szlify aby po roku uciec. Ja tam wytrzymałem 4 lata. O 3,5 za długo hehe

29.12.2010 02:01

A więc Windykator terenowy w Kruk S.A.: jeśli pochodzisz z rejonu Katowic, zarobisz. Tam jest natłok spraw i zawsze ktoś ci coś fajnego wpłaci, że premia będzie fajna i będziesz "przodownikiem" w rankingach itp. Pozostałe rejony Polski, dobra wypłata to mrzonka.. Ja z tej firmy poszedłem stricte do banku, mam swój obeznany region, a zarobki, jak na windykację przystało naprawdę godne. W kruku nigdy nie widziałem 6000zł średnio na koncie co miesiąc, tam zarabiałem 1700, 3900zł. W banku mam 4900-8200zł za tą samą pracę, sprawy świeże, nie jakieś przeterminowane głupoty, normalna atmosfera, nie ma w banku nadgorliwej kontroli, szalonych kobiet itp... nie pisze jaki bank bo nie na tym polega wątek, Kruk jest dobry na pierwsze szlify aby po roku uciec. Ja tam wytrzymałem 4 lata. O 3,5 za długo hehe
    zizu

15.12.2010 17:20

Ja również jak moi poprzednicy nie polecam pracy w tej pseudo firmie. Nikt z nikim się nie liczy. Najgorsze jest to, że mówi się o wzajemnym szacunku, a nikt nikogo nie szanuje. Każdy jest tylko zapatrzony w swój czubek nosa.
    Kiedyś w Kruku

07.12.2010 22:55

Aha , Kyosaki pytał szczegółowo o zarobki. Otóż w Call Center możesz wyciągnąć od 1000 do 2000 netto. Nie wiem , jak jest teraz , ale jak ja pracowałem to do momentu dostania umowy o pracę (od kilku do kilkunastu miesięcy) pracowałem na umowie - zleceniu.

03.12.2010 15:03

Kruk to jedno wielkie bagno!!!! Nie polecam!!!!!
    Kyosaki

02.12.2010 14:48

Witam, przeczytałem wszystkie wypowiedzi od początku. Razi mnie to że większość narzeka ale nikt nie poda konkretów co do zarobków, padają tylko słowa które nic nie znaczą typu: marne zarobki... Czemu Ci którzy pracują nie napiszą wprost mam 2,5tys netto w dziale... i tak wypowiedzi są anonimowe. Interesuje mnie praca w charakterze windykatora w terenie. Słyszałem raczej pochlebne opinie, zdaję sobie sprawę że to nie jest praca 8h dziennie. Osoba która nie ma interesu mnie kłamać poinformowała że terenowi zarabiają 3-10tys na rękę + narzędzia typu auto, telefon i laptop co nie w każdej firmie jest oczywiste. Proszę o konkrety co do wind terenowej. Jeszcze jedno, Ci którzy pracowali i poszli do innej firmy, napiszcie gdzie poszliście i czy jest lepiej czy wszędzie jest to samo: słabe zarobki, mobbing i niewykwalifikowana kadra. Pozdrawiam
    Massy

29.11.2010 18:47

Pracuje w tej firmie i nie polecam!!!!!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Kruk Windykacja (Kruk)?

Kontakt - KRUK S.A.

ul. Bolkowska 3 53-612 Wrocław

NIP:5862030036

Branża główna: Agencje i domy mediowe
    Magda

29.11.2010 16:10

Firma Kruk, jak każda jedna duża organizacja, ma swoje plusy i musy, ale to co tam się dzieje, przechodzi samo siebie. Mobbing, brak szacunku do pracowników, zastraszanie. Najgorszy jest brak reakcji ze strony hr-u, który podobno zajmuje się relacjami komunikacyjnymi w firmie. Ale jak widać chyba pracują tam niekompetentne osoby, które tylko liczą na to, aby wypić ciepłą kawkę w ciągu dnia, poplotkować sobie, ale zająć się poważnymi sprawami to nie ma komu. Szkoda, że Prezes tej firmy nie widzi co się dzieje.
    kasia

29.11.2010 10:02

Pracowałam w firmie prawie rok i ogólnie jestem zadowolona. Ogólnie w każdej firmie są jakieś plusy i minusy i nie uda się wszystkich ludzi zadowolić. Jak ktoś tak bardzo narzeka na firmę w której pracuje , to niech się zwolni i niech będzie bezrobotny albo założy własną działalność ( ciekawe jak wtedy by traktował swoich pracowników z pozycji szefa).
    Ally

29.11.2010 07:49

Wszędzie źle, mam podobnie w pracy obecnej i chce zmienić pracę, cieżko znaleźć coś dobrego, a jak się już znalazło i zaprosili na romowe to takie niemiłe opinie o pracy i o atmosferze, :-( ...Czy ktos kiedyś pracował albo pracuje w firmie i jest zadowolony??
    robson

26.11.2010 22:58

Nielot Jeśli chodzi o zarobki to są ustalane indywidualnie, ale nie spodziewałbym się kwoty większej niż ok 2000tys netto. Jeśli chodzi o atmosferę, to wygląda następująco: zero l4 nawet w trakcie choroby, zostawanie po godzinach, za które nikt nie płaci, a do tego zryci kierownicy, którzy wykańczają Cię psychicznie. Ale jeśli masz ochotę spróbować to życzę powodzenia. Powiem tak, nowi pracownicy, którzy przychodzą po okresie próbnym się zwalniają, to chyba mówi samo za siebie. Rekrutacja jest kilku etapowa, ale sam będziesz miał okazję się przekonać.

26.11.2010 17:03

@ Robson Jakieś konkrety odnośnie tej zrypanej atmosfery i praktyk które zostały wymienione? - ile konkretnie jest płacone na stanowiskach które wymieniłem? (proszę o kwoty netto) no i jak wygląda rekrutacja?
    robson

26.11.2010 15:07

Nie polecam tej fimy!!!! Zarobki marne, a atmosfera okropna! Dużo mówi się o polityce firmy i o wspieraniu przez dział hr, ale jak widać po wypowiedziach wcześniejszych nie odnosi to skutku! Nikt nie przejmuje się pracownikami, a (usunięte przez administratora)nas pracowników jest na porządku dziennym.

26.11.2010 14:28

Chodzi głównie o atmosferę pracy, zarobki - ile mogę oczekiwać: mam wymagane umiejętności oraz półtorej roku doświadczenia. (praca: specjalista ds analiz, specjalista ds raportowania, specjalista ds analiz marketingowych itp)

26.11.2010 14:25

Witam serdecznie - proszę mi coś powiedzieć o pracy w dziale analiz w tej firmie jeżeli można to tak nazwać (specjalista ds analiz) rozważam zaaplikowanie tam. Pozdrawiam
    Kaśka

26.11.2010 11:05

Ally nie polecam pracy ogólnie w tej firmie, a także w tym dziale. Jeżeli chcesz przeżyć horror i być szykanowana oraz pracować z kierownikami, którzy nie mają kompetencji bycia przełożonym, to zaryzykuj. W każdym razie przeczytaj posty na tym forum,a zrozumiesz dlaczego ludzie uciekają z tej firmy i dlaczego odradzają pracy innym. Na Twoim miejscu wolałabym poszukać czegoś innego, niż wejść to tego bagna.
    Ally

26.11.2010 08:13

W najbliższym czasie czeka mnie rozmowa na stanowisku specjalista ds raportowania....czy ktosby mógł powiedzieć coś więcej na ten temat...na temat działu, kierownika, atmosfery, spodziewanych zarobków. Dziekuję i pozdrawiam
    Pokrzywdzona

22.11.2010 12:15

Tak, zgadzam się z opinią, brak poszanowania dla pracowników i mobbing pracowniczy to zaczyna być standardem w tej firmie!!!! Zasady, które Prezes ustala od górnie nie są przestrzegane, a wręcz przeciwnie nagminnie łamane! Mam nadzieję, że połowa nieudolnych kierowników, bez doświadczenia zostanie poddana selekcji. Pozdrawiam
    mała

20.11.2010 12:00

Same minusy pracy w tej NIBY-profesjonalnej firmie: - brak poszanowania dla pracownika - mobbing pracowniczy (wynika z tego, że manager nie interesuje się atmosferą w zespole, a starzy pracownicy skrupulatnie podkładają pod nogi kłody nowym pracownikom - mają im pomagać, wprowadzać w tajniki pracy, a często właśnie utrudniają pracę) - intrygi, ploteczki i zwalanie pracy na nowych pracowników to codzienność - bardzo niska pensja - praca żmudna i monotonna - hałas, brak dyscypliny - niskie morale pracowników - brak kultury pracowniczej - "mile widziane" zostawanie po godzinach - jeśli nie, to cię wyleją TO FABRYKA INWALIDÓW - MENTALNIE I FIZYCZNIE
    Nieświeży

14.11.2010 18:13

Swiezak, nie pchaj się do tej roboty, zbyt wiele nie zarobisz a narobisz się, na pewno zarobki nie są adekwatne do wykonanej pracy i godzin pracy.
    Swiezak

09.11.2010 07:54

Witam, chciałbym zapytać ile zarabia windykator terenowy (chodzi mi głównie o samą podstawę), jakie są szanse dostania tej pracy dla osoby niespełna po studiach magisterskich prawniczych i czy to prawda co wpisują w ogłoszeniach (samochód służbowy itd). Pytam ponieważ niektóre wpisy są jeszcze z 2008 roku, a być może od tamtego czasu nic się nie zmieniło. Prosiłbym o odpowiedź osobę która w pionie windykacji pracuje/pracowała do niedawna. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
    ekspracownik

27.10.2010 14:09

anonim - 2010-10-26 22:09:58 anonim - 2010-07-18 10:08:46 skoro tak uwazasz ze zarzadaznie w naszej firmie jest niezadowalajace, dlaczego nie zglosisz tego? codziennie w pracy slysze co sie nie podoba , co bysmy chcieli zmienic, jak chcemy aby nasi przelozeni traktowali, natomiast na co miesiecznym spotkaniu nikt sie nie odzywa na zadawane pytania : czego nam brakuje? jak chcemy pracowac? co bysmy zmienili?- bylam zawsze osoba, ktora jako jedyna z mojej grupy potrafila sie odezwac, jednak jak moja przelozna zapytala czy ktos sie ze mna zgadza nastapila cisza - wiec o co wam chodzi ??????????????? aby bylo lepiej trzeba sie o to upominac. Ciekawe dlaczego wszyscy boją się odezwać i o czym to świadczy... co??? :) W moim dziale jak ktoś miał jakieś zastrzeżenia, to niestety długo nie popracował.

26.10.2010 22:09

życzliwy

24.09.2010 19:27

Nie tak jest w księgowości od jakiegoś czasu.
    sdvbc

05.09.2010 21:01

a jaka jest sytuacja w dziale windykacji wierzytelnosci zabezpieczonych i wysokich kwot ?
    anon

04.09.2010 20:11

Witam. Jak wyglada sytuacja w KRUK CORPORATE ? Atmosfera, zarobki etc. Moze sie ktos wypowiedziec? Pozdro
    ds

03.08.2010 20:31

cos na temat szkoleń,wie ktoś?

Zostaw merytoryczną opinię o KRUK S.A.