Klimas Wkręt-Met

Częstochowa

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 2738 ocen.

Opinie o Klimas Wkręt-Met

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Klimas Wkręt-Met

Karol

Pewnie brak fachowców na rynku pracy wpłynął na podwyżki w firmie. Może trochę powstrzyma ludzi przed wyjazdem za granicę?

Tomek

Witam, mam pytanie co do warunków pracy w Dziale logistyki w Wanatach: jaka jest atmosfera, ludzie, na jakie zarobki można liczyć, czy praca bardzo stresująca i w jakim stopniu odbywa się na magazynie a w jakim w biurze?

Adrian

Ostatnio były podwyżki, nawet dwukrotne, ale jeszcze nie jest najlepiej z wypłatami. Wszystko zależy czy dojdzie pełna premia, czy nie. Zarobki są różne, ustalane indywidualnie i do 3 tys. sporo im brakuje. Denerwująca jest ciągła rotacja pracowników, przez co brakuje komfortu i stabilności pracy. Przychodzą i odchodzą, bo na początek niewiele dostają, a sprężać się trzeba. Ukraińców jest więcej niż Polaków i coraz częściej zlewają robotę, co odbija się na jakości i komforcie pracy. Pracownicy są cały czas poszukiwani, ale nie ma we Wkręt-Met-cie jeszcze zarobków, które by ich przyciągały.

Paulina

Czy w Klimas Wkręt-Met obowiązuje system stałych godzin pracy czy produkcja odbywa się w systemie zmianowym? Na dzisiejszym rynku pracy wiele osób szuka elastycznych godzin pracy, aby godzić to z innymi obowiązkami.

Pracownica
@Paulina 13.08.2017 18:51
Czy w Klimas Wkręt-Met obowiązuje system stałych godzin pracy czy produkcja odbywa się w systemie zmianowym? Na dzisiejszym ryn...

Praca jest na trzy zmiany, chyba że masz jakiś defekt lub grupę inwalidzką, wówczas możesz pracować na jedną lub dwie.

Xxx

Bardzo proszę o odpowiedz, ile zarabia pracownik produkcji (pakowacz) aktualnie w Wkret met Wanaty. ?

Mareczek

Widac ze firma zadbała i pousuwala wpisy które rażąco szkodziły wizerunkowi . Zmienili już umowy wszystkim pracownika na normalne a nie kombinowane bo przegrali w sądzie z byłym pracownikiem i się przestraszyli ze inni tej pójdą i będą musieli płacić gigantyczne odszkodowania :)

Damian84

Czy handlowców już zatrudniają na normalną umowę o pracę ? Czy dalej lawirują na dwóch umowach z zastosowaniem umów zleceń ?

Jula

Witam. Chciałam sie dowiedziec jaka jest kwota netto za prace za godz lub na m-c na stanowisku pracownik produkcji ( dla kobiety) w kuznicy ? I czy pracuje sie na 2 czy 3 zmiany ? Pozdrawiam

Szarak

I co, dalej potrzebuja kierowcow CE na kraju? Jak w koncu placa na tych kolkach miedzy magazynami?

anonim

(usunięte przez administratora)

Wolant

No właśnie dzisiaj już na takie stanowisko dają co najmniej 3600 brutto plus bonusy za oszczędności na paliwie

Lok

Proszę o odpowiedź jakie zarobki są na produkcji i jaka umowa na początek?

Paulina

Sprawdź kogo obecnie poszukuje Klimas Wkręt-Met do swojego zespołu! Oferty pracy znajdziecie na stronie firmy https://www.wkret-met.com/pl/kariera/aktualnie-poszukujemy

Mariusz K

Witam wszystkich, mam pytanie czy można osobiście zanieś CV do pracy na produkcji lub na magazynie do oddziału Wkręt-Met w Wanatach, dziękuję za odpowiedź.

Rukola
@Mariusz K 12.03.2017 16:26
Witam wszystkich, mam pytanie czy można osobiście zanieś CV do pracy na produkcji lub na magazynie do oddziału Wkręt-Met w Wana...

Tak, możesz przyjść osobiście lub przyjechać osobiście albo osobiście wysłać maila lub osobiście wysłać zwykłym listem. Potem może będziesz osobiście mógł pracować.

Mariusz K
@Rukola 20.03.2017 22:11
Tak, możesz przyjść osobiście lub przyjechać osobiście albo osobiście wysłać maila lub osobiście wysłać zwykłym listem. Potem m...

No jednak byłem osobiście :) w oddziale w Wanatach ale tam się nic nie załatwi gdyż nie ma tam biur tylko same magazyny. Pojechałem następnie do głównego oddziału w Mykanowie, złożyłem CV i LM, następnie usłyszałem że ktoś się ze mną skontaktuje telefonicznie lub mailowo, oczywiście żadnego kontaktu nie było to trochę moim zdaniem nie jest w porządku i nie profesjonalne podejście do wykonywania swoich obowiązków. Nadmienię że aplikowałem na stanowisko Pracownik magazynu gdzie ostatnie 7 lat pracowałem w dużych logistycznych (dystrybucyjnych) magazynach za granicą. Jeżeli nie pasowałem do ich profilu pracownika to powinni o tym poinformować

kandydatka

czy przyjęto pracownika na stanowisko - księgowa w 2017roku?

jagger

Witam, ja trochę napiszę na temat rekrutacji. Jak dla mnie mało profesjonalnie, spotykanie odbywa się w obecności ( usunięte przez administratora ) Oboje na zadawane pytania nie potrafią odpowiedzieć np. system premiowy - jak kandydat ma określić oczekiwania finansowe nie wiedząc jaki przysługuje system premiowy. Miły Pan oznajmia na spotkaniu, że na zadawane pytania będzie kiwał głową tak/nie, zero profesjonalizmu i poważnego traktowania kandydata na stanowisko managerskie. Nie piszę tego z rozgoryczenia, że znalazłem tam pracę, mam nadzieję, że osoby prowadzące te szkolenia przeczytają moją wypowiedź i następnym razem przygotują się do spotkania i pokażą szacunek względem osoby aplikującej na dane stanowisko.

ktosiek

witam, prosze o informację nt pracy w dziale handlowym tej firmy. Jako lider interesuje mnie ten producent a widzę, że poszukiwani są PH na terenie całego kraju. Jak zarobki, atmosfera, sama praca i ogólnie firma. Pozdrawiam!

ktosiek
@Roberto 27.01.2017 15:22
Jako lider załóż sobie firmę u nas sami liderzy

@Roberto może wykaż minimum inteligencji i jeśli masz już coś do powiedzenia odpowiedz zgodnie z pytaniem Zamiast idiotycznego czepiania się, durnego odpowiadania i pokazywania swojego na to wychodzi niezbyt wysokiego pomyślunku ;) . niesamowite, że niektórzy próbują udawać kogoś wybitnie inteligentnego, dowcipnego czy inne dziwne rzeczy a w ogóle im to nie wychodzi. pozdrawiam i czekam mimo tego na konstruktywną odpowiedź.

ba
@ktosiek 31.01.2017 16:48
@Roberto może wykaż minimum inteligencji i jeśli masz już coś do powiedzenia odpowiedz zgodnie z pytaniem Zamiast idiotycznego...

na to ze jesteś lider to wpadłeś sam czy rodzice ci powiedzieli?? Jak przyjdziesz do WM to cie szybciutko wyprostują ze będziesz wiedział które pół dnia jest krótsze.

Ciekawa kandydatka

Jak z pracą w księgowości w Kuźnicy? Jakie są mniej więcej zarobki/umowa/ilość pracy?

Roma
@Ciekawa kandydatka 11.01.2017 11:15
Jak z pracą w księgowości w Kuźnicy? Jakie są mniej więcej zarobki/umowa/ilość pracy?

W tej chwili poszły ostre podwyżki nie znam zmian u koleżanek ale minimum jest 2950 brutto. Robota nie przygniata ale jest więcej papierów do obrobienia jak nas grypy dopadły było ciężko

ddd

podobno nieprawdziwe okazało się ze stracił miejsce na bazarze

marian

Jak teraz zatrudniają handlowcow? Umowa jedna ? Ile można zarobić ,pracując normalnie bez mocnego spisania się ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Jura z Siewierza

Idzie zima kalesony są potrzebne

cśśś

Dla mnie wazne jest to, że atmosfera teraz każdemu odpowiada.

anonim

(usunięte przez administratora)

Czesław

Kto to napisał ? W podpisie Piotr a jednocześnie " nie jestem zdziwiona". Błędy,literówki świadczą o wadzie wzroku najprawdopodobniej osoby ponad 40 letniej. Czyli albo ktoś z agencji PR albo " znajomi królika ". Ciekawe czy dalej handlowcy otrzymują dwie umowy w dwóch różnych spółkach?

Klinga
@Czesław 13.10.2016 19:01
Kto to napisał ? W podpisie Piotr a jednocześnie " nie jestem zdziwiona". Błędy,literówki świadczą o wadzie wzroku na...

Wpis który komentujesz został usunięty bo było widać że to ktoś od wkręta pisze i się myli

Normalny z Wanat

Pająki to stawonogi. Można je ugotować jak lobstera albo zostawić na pajęczynie jak pająka żeby łapał i zjadał muchy co znoszą jajka na kupach.

anonim

(usunięte przez administratora)

K2

A te karty medyczne, multisport ,bilety do kina i na koncerty to bajer czy prawda?

Pająk
@K2 29.09.2016 19:42
A te karty medyczne, multisport ,bilety do kina i na koncerty to bajer czy prawda?

Ja zapytam w poniedzialek to dam ci odpowiedz

anonim

(usunięte przez administratora)

Arek
@Pajak 29.09.2016 09:00
Jako nowy i swiezy na poczatku tyle nie zarobisz nigdzie.. W kazdej pracy dostajesz mniejsza stawke na poczatku i zeby dojsc do...

Jako handlowiec 3500 -4000 podstawy w dobrej firmie otrzymasz na starcie. Warto dobrze poszukać i nie brać posady za 2500 mce. Niech sami za tyle żyją.

NCK
@Arek 07.02.2017 12:14
Jako handlowiec 3500 -4000 podstawy w dobrej firmie otrzymasz na starcie. Warto dobrze poszukać i nie brać posady za 2500 mce....

Netto czy brutto ? Czy dalej handlowców trzymają na dwóch umowach o pracę ?

Pajak

Witam, Znow ja :) mialem pracowac jako wozkowy ale chyba doszli do wniosku ze na operatora pieca hartowniczego mnie dadza :). Dzis bylem 1szy dzien nie bylo zle ale bez kawy bylem to dobrze ze byly kontenery z srubami...bo bym upadl :) jako 1sze wrazenie na kuznicy powiem ze jestem mile zaskoczony,bhp'owiec to kolega mojego partnera z bylej pracy :) pogadalismy itp . kierownik lysy przy masie ale tez z 1szego wrazenia spoko gosc. Praca prosta trzeba pare rzeczy wkuc na blache reszte w 2h sie lapie :) ogolnie mialem tylko stac i patrzec jak sie to odbywa ale moja godnosc i ambicje mi nie pozwalaja zeby sie opierdalac w pracy ...a zauwazyl to moj gosc od szkolenia :) na fajke mial tyle czasu ze mogl by isc spac :) praca zapowiada sie dobrze ciuchy szafke itp na wejsciu dostalem co nigdy takiego czegos niwdoswiadczylem ...atmosfera spoko :) polecam :) i pytanie jedno kiedy odjezdza bus z focha na kuznice na wszystkie 3 zmiany prosze o info

jeez

Z przykrością stwierdzam,że 80% opinii tutaj jest pisana przez pracowników WKRĘT. Gowork jesteście beznadziejnie.

To tylko ja

Pracuje na magazynie w wanatach. Praca jest fajna, umowa o prace na pełny etat, 1900zl na konto na start plus premie 100-700zl za wydajność dobra. Minus tylko za 3 zmiany z przewagą drugiej. System wynagrodzeń bardzo ciekawy. Możliwość awansów i co za tym idzie wyższych zarobków. Po krótkim czasie pracy i na własnym doświadczeniu to zaobserwowałem. W pracy ludzie wszyscy mili, nie ma wrogości. Jak ktoś ma problem to w pierwszej linii inni pracownicy mają obowiązek mu pomóc. Bałem się tej pracy, jednak miło zaskoczony jestem. Pamiętajcie że jacy wy jesteście dla innych, tak inni dla was potem i że idzie się do pracy a nie na rozmowy. Pamiętając o tym zarobicie i pokażcie że chcecie pracować, co nie umknie kierownictwu.

Robin

Ty tam chyba są kolejki do pracy jak za komuna po tv lub kawę

anonim

(usunięte przez administratora)

stfu
@Janek 23.09.2016 11:22
Socjal też jest bardzo dobry, co kwartał jest wymiana pełnego kompletu odzieży roboczej i zawsze są to nowe rzeczy bardzo dobre...

Janek ile dostajesz za te beznadziejne wpisy?

Dafi
@Janek 23.09.2016 11:22
Socjal też jest bardzo dobry, co kwartał jest wymiana pełnego kompletu odzieży roboczej i zawsze są to nowe rzeczy bardzo dobre...

Nie wiem gdzie pracujesz ale na warunki magazynu to nie wyglada

anonim

(usunięte przez administratora)

Albert

Spoko wyciągniesz 4500 na rękę teraz bardzo podnieśli zarobki podobno mają jakiś duży kontrakt do Francji

anonim

(usunięte przez administratora)

Pająk

Powodzenia :) ja juz wyslalem. A w wanatach kumpela na produkcji robila nie narzekala ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

Pająk

Musze tylko swoje CV dokonczyc jest nawet dosc smieszne...zawod kucharz,miesiac w KFC i przygoda z kuchnia sie konczy. Potem juz tylko fabryka i zaklad produkcyjny w tym ostatnim wlasnie nauczylem sie jezdzic na wozkach. Tu jest pytanie majac same europejskie uprawnienia na wozki + butle (bowiem zrobili mi zakladowke w momencie kiedy sie dowiedzieli ze sam chce sobie uprawnienia zrobic,przestraszyli sie ze uciekne po tym...wiec dogadalem sie ze szkoleniowcem ze taniej mi zrobi moje wlasne) da rade aby wzieli to pod uwage? Czy trzeba tlumaczyc na polski w tych czasach? Posiadam zakladowa kartke z data od kiedy legalnie moglem kierowac toyota na gaz(to okolo jeden rok i 7 miesiecy) oraz 4 miesiace bez uprawnien przed zakladowka i nawet czasem na polecenie bylego szefa. Dodam z reka na sercu ze chyba jako jedyny w bylym zakladzie nawet palety nie uszkodzilem,chociaz czasem widzac jak jezdzi reszta to widly na dziorach skakaly...wiadome ze wozek to nie zabawka i stoi za nim prokuratura i choc bylem gowniarz na wozku to mam czyste konto kolizyjne oraz uratowanie zycia badz zdrowia magazynierowi ktory zeskoczyl zeby recznie zlapac towar a wozek zaczal jechac widlami w jego kierunku(tutaj nielegalnie w tedy jezdzilem)wiec wskoczylem na wozek zachamowalem i zaciaglem reczny oczywiscie go pouczajac ze chyba zasad nie zna recznego

Pająk

Tak wiem dzis cv skoncze i wysle. Czas mi sie dobrze zlozyl. Jeszcze sprobowalem dostac z poprzedniego zakladu zaswiadczenie ze jezdzilem wozkiem.

Pająk

To jak z wozkami?lajtowo?bo obecnie pakuje torebki do foliopakow za smieszna kase...wczesniej pracowalem w Aristar i podobna atmosfera byla,ale chcialbym wiedziec czy na wozkach spokuj jest i mozna pracowac spokojnie z glowa czy tepo beduina?i jak zarabia wozkowy?na poczatku i tak po pol roku Z gory dzieki za odpowiedz.

Pająk

Aha :) dzieki wielkie. Jesli atmosfera nie jest grobowa i bardziej zywa niz moje tluste samice i normalna umowa to wysle cv badz zadzwonie o spotkanie w celu rozmowy. A pracowalem troche w kuegel nagel to wiem gdzie firma jest ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

Handlowiec

Janku to idealna praca dla ciebie. Zamiast robić wpisy na zlecenie siadaj na wózek i pracuj w stałych godzinach. Janku tylko załóż kask. Na koniec napisz nam coś jeszcze. Najlepiej jak w tej firmie jest fajnie. Szczególnie jak fajnie jest tym którzy mają po dwie umowy a przez to mniejsze wpłaty na ZUS. Janku pisz przecież jesteś taki zdolny. Pisz jak najwięcej o wózkach widłowych. Czekamy na twoje interesujące wpisy.

anonim

(usunięte przez administratora)

Gawełek

Hahahahahahaha............

Gold

Czy warto zmieniać pracę dla kariery w dziale exportu Wkręt met?

Gold

Czy warto zmieniać pracę dla kariery w dziale exportu Wkręt met?

Gold

Jaka atmosfera w biurach ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Janek

To zależy co się interesuje (jaka praca). Na produkcję mają ogłoszenia na olx i można też przez ich stronę internetową aplikować.

Janek

Tak, rekrutacja trwa. Od razu oddzwaniają. Wypłata terminowa.

anonim

(usunięte przez administratora)

Tom

Gdy np 10 wypada w piątek , to wysyłają ci w piątek popołudniu i masz dopiero na poniedziałek . Zdążają sie pomyłki ze nie wypłacali np 1000pln na co pózniej kwitowali ze sie pomylili ... Pewnie myśleli ze ktos nie zauważy . Taka prawda ze nie jesteś w stanie sprawdzić i skontrolować ile Tak na prawdę zarobiłeś

anonim

(usunięte przez administratora)

junior

Tak, rekrutacja nadal trwa. Można przynieść cv albo podesłać na maila i od razu umawiają na spotkanie.

byly

hahahahahahahahaha... coraz lepiej widze tam... jak przyszedlem do wkreta to dostalem zaniedbany rynek w cholere po 9 miechach zrobilem plan i mnie zwolnili, coz treraz siedze w biurze 8-16 za 3000-4000 miesiecznie i sie z asow wkreta smieje

woot

Boże.Człowieku żal mi Ciebie.Strasznie żyli Ci beret wtym wkręt mecie

anonim

(usunięte przez administratora)

Jota

To szukaj zatrudnienia w klimasie jak ci jest źle

anonim

(usunięte przez administratora)

Krystyna

Teraz zmieniły się przepisy i trzeba odprowadzać składki ZUS od wszystkich umów zleceń. Jednak pracobiorca musi szczególnie pilnować czy pracodawca wywiązuje się z opłacania składek ponieważ osobiście będzie odpowiadał w sytuacji braku składki.

Ak

Potwierdzam są problemy z naliczaniem premi

Robi

Czy dalej zatrudniają na handlowca tak ze w jednym klimasie jest czesc etatu a w drugim na umowie zleceniu

Se6a

nie za wiele tzn??

Se6a

Ja mysle o przedstawicielu handlowym na śląsku i sie tak dopytuje o zarobkach

Se6a

Jest oferta. Tylko orientuje się ktoś jakie zarobki na poczatek?? Bo nie chce wpasc z deszczu pod rynnę.

Se6a

Pany a jak wyglada PH na śląsku jakie zarobki warto aplikować?

Zostaw opinię o Klimas Wkręt-Met - Częstochowa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Klimas Wkręt-Met