PMiW Łukosz

• Strumień
  • Landek
  • Wisła Mała
  • Iłownica
Chybie - PMiW Łukosz sp. z o.o.
Czerwionka-Leszczyny - PMiW Czerwionka- Leszczyny
Ostróda - Ubojnia Drobiu

3. Opinie o pracodawcach Chybie
  5. Opinie o PMiW Łukosz sp. z o.o.

Opinie o PMiW Łukosz Chybie

Nie przegap nowości o PMiW Łukosz sp. z o.o.!

nowy pracownik

04.08.2017 11:52

jak wyglada praca na magazynie i jak z zarobkami na rozmowie gadka ze chlopaki nie schodzą poniżej 2500zł a na umowie 13,30 zł BRUTTO wiec ta premia to chyba WIELKA skoro na godzine sie tak malo zarabia( albo walą wiele nadgodzin?) prosze o info bo mam rozmowe o prace w tej firmie, a i czy nastepna umowa to podwyzka?

26.01.2018 15:54

Jak wygląda praca na mroźni
    Marian

23.01.2019 15:39

Robią po 300 godzin, premia zalezy od kierownika, za wszystko co sie da, odliczają od premii. Przychodzisz na 6rano i robisz do oporu,nikt wcześniej nie wie do której i do tego w każdą sobote.
    Julita

17.07.2018 16:50

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje?
    Ona 22

09.09.2018 19:10

Nie polecam
    Dynamic

17.07.2018 16:49

Witam! Pracuje w sąsiednim zakładzie. Możecie założyć jakieś filtry? Bo strasznie od was śmierdzi popcornem
    XYZ

24.06.2017 21:24

Powie ktos jak wyglada praca zarobiki itp na stanowisku dzialu technicznego?
    David

09.02.2019 17:59

umawiają się z tobą na 4000 PLN brutto, podpisują z tobą umowę na 2500PLN brutto reszta niby w premii. ale jak się rozchorujesz , albo chcesz się zwolnic , to ci płacą tylko te 2500brutto. (usunięte przez administratora) Do tego paskudna atmosfera w pracy i nieprzestrzegane przepisy BHP, naprawiasz maszyny w ruchu, bo nikt ci nie pozwoli zatrzymac. (usunięte przez administratora).
    David

09.02.2019 18:01

Młode wilki

01.02.2018 20:29

Super pracodawca, polecam z góry
    Wkurzony

09.01.2018 14:51

Odradzam zakupow wyrobow gotowych np Co4rdon Bleu to poprostu cos nie jadalne totalnie (usunięte przez administratora) i trucizna
    zainteresowany

20.09.2017 13:05

witam, ktos orientuje sie jak wyglada praca w jakosci? na jakie zarobki mozna liczyc? pozdrawiam
    kama

08.08.2017 19:59

Witam wszystkich, jak oceniacie nową Panią dyrektor?
    Ktoś

13.06.2017 09:58

Narzekać każdy umie a wywalczyć swoje zjednoczyć się i przeciwstawić to już problem... Dużo gadki a jak przychodzi co do czego to nikogo nie ma żeby się odezwać. W tej chwili zatrudnione osoby na stanowisku dyrektorskim dobrze rokuja największy problem to niezmienna od dawna załoga kierownicza robiąca wszystko żeby im wypłata się zgadzała kosztem pracowników fizycznych. Szczególnie jedna osoba która swoimi pomysłami co chwile wszystko miesza wprowadzając totalny chaos. Trochę przeraża mnie ilość obcokrajowców na zakładzie którzy pracują po 12 godzin za 6zl/h nie wiadomo czy nie zastąpią nas za niedługo kolejny powód by czuć się niepewnie i niekomfortowo w pracy. Zobaczymy jak sytuacja się rozwinie przy trzeciej Pani dyrektor bo za wcześnie jeszcze by oceniać. Oświadczenie chęci zmian było deklaracja że będzie lepiej zobaczymy jak w tym przypadku będzie wyglądać to w pranooktyce

06.02.2017 22:25

na dzień dzisiejszy z zakładu pracy robi si (usunięte przez administratora) karny, groźby ze sie nie wyjdzie z pracy jak cały towar nie zostanie spakowany. Harów po 10 godzin dziennie, i jeszcze źle bo podobno za dużo zarabiamy , co jest absurdalnie i śmieszne w tych czas, żeby godnie żyć z takiej wypłaty. Nagany i brak premii za nieumyte ręce czy wystający mały kosmyk włosów. Zakaz malowania się, czyli zero make-up. Nie wolno brac swojego jedzenia z domu, a na stołówce pustki albo trzeba jeść co sie pakuje czyli faszerowane chemią z najgorszego parówki czy kotlety, po których nie jedną z dziewczyn boli pózniej brzuch, Bo dziennie jedo i to samo jeść to jest niedorzeczne. Nowa Pani dyrektor bardzo przesadza, nie docenia naszej pracy. Nie rozumu jak my ciężko pracujemy za marne grosze, a jeszcze nam chce obcinać wypłaty. Musze wspomnieć o licznych kamerach na każdym kroku, Czujemy sie jak w jakimś show. zero prywatności, jeszcze w łazienkach niech zamontują. Zamiast zakupić krzesła na stołówke, bo czasami nie ma na czym usiąść, to kamery są najważniejsze. Maszyny na zakłdzie nie są na bieżącą konserwowane, psują sie co chwile, co spowalnia naszą prace. ale oczywiscie to jest nasza wina, pracowników i potem my obrywamy. Nie polecam nikomu tam pracować,
    maczo

14.12.2016 00:08

nie nie pasuje tylko sami nie wiedzielismy w co sie ładowalismy
    puk puk'

25.09.2016 12:02

a co to są konkretnie za nowe produkty możesz napisać? jako smakosz jestem fanem wyrobów mięsnych tej firmy i chętnie spóbuję jakichś nowości, pozdrawiam

21.09.2016 22:54

Klops

22.09.2016 23:31

Pracuję w innym dziale ale słyszałem, że pracują nad nowymi bardzo dobrymi produktami, może załapiemy się na degustacje.
    zibi 01

17.09.2016 09:55

Klops to ty tam nie pracowałeś poprawę hahahahah z tą dyrektorką złodziejką co uwala za wszystko a teraz jak 47 kamer zamontują to nawet wysrać człowiek nie będzie się mógł . To jest najgorszy zakład z jakim miałem do czynienia .
    Klops

21.09.2016 21:26

Moja wypłata się zgadza i nikt nie mam mi za co uwalić, nawet na ostatnim pasku miałem więcej. Zamiast zajmować się wypisywanie glupkowatych komentarzy patrz swojej roboty to nikt ci nic nie uwali. A skoro tak ci źle to zawsze możesz prace zmienic.
    klops

15.09.2016 20:22

Jasne, jeśli za dyrektora Daniela było lepiej to chyba nigdy tam nie pracowaliście. Za jego czasów nigdy nie wiedzielismy kieyd do roboty pojdziemy na ile godzin i za ile dostaniemy zapłacone. Teraz przynjmniej wypłaty sie zgadzaja i nie ma cyrków z sobotami i niedzielami. Widac poprawe, oby tak dalej.
    Czarna mamba

10.09.2016 09:02

pracowałem długi czas i nie polecam nikomu obóz pracy .A dyrektorka to zasrana Złodziejki tylko tam wykorzystuja na początek człowiek zarobi tam 1200zł i jak w tych czasach ktoś ma wyżyć razem z rodziną paranoja. A co o brygadzistach to nie umieją nic w szczególności Produkcja Zbyszek O jest tak głupi i kompletnie nic nie umi z kont się ci ludzie biorą . Na tym zakładzie nie ma żadnych szkoleń w pierwszy dzień człowiek przychodzi do pracy i już musi zapie........ wyzysk jakich mało tylko głupek jeszcze tam robi za 8 zł na godzinę zgroza . A o szacunku to szkoda gadać nowa dyrektora tego zakładu nie ma pojęcia o niczym zero zainteresowania zakładem kompletne dno za czasów Pana derektora Daniela było o wiele lepie nikomu nie polecam tej pracy i tego towarzystwa

06.02.2017 22:39

Masz rację , nowa pani dyrektor to ****brak słów, tylko same wulgaryzmy mi sie cisną na język, niech w końcu ktoś z tym coś zrobi, bo my jesteśmy ludzmi, nalezy nam sie szacunek, bo harujemy równo, a jesteśmy traktowani jak śmieci, na zakładzie brak osoby która by broniła praw pracowników, ale oczywiście to by nie przeszło. wszyscy cicho będą siedzieć, bo boją sie stracic prace, a mają rodziny na utrzymaniu, rozumiem to, ale coś w końcu sie musi zmienic bo sie brzydnie pracowac tam
    kat

06.09.2016 08:23

mam doświadczenie pracując w zespole IT, informatycy - dramat, zero jakichkolwiek kompetencji, nie mówiąc o "cudownym" managerze, który powinien się wrócić najlepiej do epoki brązu bo to prostak i nic sobą nie reprezentuje. Cała świta "intelektualna" gardzi zwykłymi pracownikami na produkcji, to żałosne. Absolutnie odradzam a osobom zatrudnionych przy pracy fizycznej życzę duże wytrwałosci, bo tylko dzięki nim ta frima przędzie, chociaż inni pracownicy tego nie doceniają, szkoda życia
    Armani

05.07.2016 04:59

Nie będę złośliwy. ...ale odradzam pracy w tym zakładzie Jak zobaczysz produkcję wędlin to zostaniesz wegetarinem☺
    olek

25.04.2016 12:12

A jak jest w oStródzie? wie ktoś coś

09.02.2016 20:47

byla

03.04.2016 21:49

wpisujesz 8 godzin siedzisz 14 ot co

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w PMiW Łukosz?

Kontakt - PMiW Łukosz sp. z o.o.

Bielska 69 43-520 Chybie

Branża główna: Przetwórstwo mięsne
    weteran

08.02.2016 19:51

tragedia. Praca po 12-14 godzin placone za 8.Nigdy nie wiesz kiedy wyjdziesz. Zero szacunku.Masz byc wdzieczny ze jest praca.Za smieszna kase wymagania ze kon by sie usmial. Dzieki bogu czlowiek sie w pore obudzil znalazl prace w normalnych godzinach za normalna kase i z super ludzmi.
    Dizel

04.02.2016 11:56

Praca na stanowisku Przedstawiciela kierownika Handlowego w firmie Łukosz nie godna polecenia. Plusy: wypłata na czas i to co uzgodnione. I to jedyna zaleta tego pracodawcy. Minusy: Przy obecnym układzie dyrektorskim to tylko chaos. Często komunikaty sprzeczne z rzeczywistością. Dzisiaj masz robić tak jutro całkowicie inaczej. Kompetencje poszczególnych handlowców, kierowników i dyrektorów się nakładają, co powoduje chaos. Jeżeli lubisz „rzucać mięsem” to praca dla Ciebie. Jeżeli lubisz sprzedawać poniżej kosztów zakupu, towaru z krótką datą za grosze, to również praca dla Ciebie. Na przełomie 2015/2016 roku poleciało pięciu handlowców na siedmiu. O czymś to świadczy? O narzędziach pracy nawet nie wspomnę, brak katalogów handlowych, dostęp do programów informatycznych w pełni uzyskałem po dwóch miesiącach, telefonu musiałem używać prywatnego bo służbowy nie działał…!!!! Podsumuję: Poznałem właścicieli są ok. Poznałem dyrektorów Pan J.J. i Pan Z.P. żenada, trzymają się stołków za każdą cenę, w łyżce wody mogą zatopić!
    lutek

24.07.2015 20:26

Wez gosciu checia awansu przestan pieprzyc glupoty bo sie czyrac nie chce ta firma to jest czysty wyzysk ludzie pracuja tam po 13 godz za 1644 bo tyle mają na umowie idziesz do pracy i nie wiadomo o ktorej wrocisz jeździsz w delegacje nie ma cie po pare dni za frajer nawet zlamanego grosza nie dadzą ludzie nie zatrudniajcie się w tej firmie bp nie warto jeszcze dyrektor jak przychodzi co do czego to zawsze umyywa ręce i drze kopare i zawsze jest na innych choc pn mącismiech na sali

18.07.2015 02:11

20.07.2015 11:06

Tak, ale trzeba się wykazać szczególnym zaangażowaniem i solidnością w pracy, a nie tylko "chęcią awansu".

29.06.2015 11:02

Jest też druga strona medalu - są ludzie, którzy pracują w Łukoszu po 12 lat i dłużej, także różnie jest, nie zawsze tak jak BYŁY opisuje.
    BYŁY

27.06.2015 19:12

Witam pracowałem tam przez pewien czas i powiem tak mało płacą a praca jest ciężka i nie wiadomo ile godzin dziś przyjdzie ci pracować,wycisną z ciebie wszystkie soki i wywalą na zbity pysk.Dyrektor tylko chodzi i sie przypierdala za byle co jak cos to -500 zł od wypłaty albo won z pracy,dziwie sie ludzią że tam pracują przecież mozna pracować w lepszych warunkach.zero warunków do pracy
    zico

23.03.2015 09:07

Wszystko jest a po posiłku jelita masz napewno wyczyszczone ***

23.03.2015 08:46

woda, posiłek, kawa, herbata, cukier jest :)
    indor

21.03.2015 23:51

Pewnie że woda jest w końcu to podstawa do wędlin tam gdzie się schładza towar tam to leci woda pod dostatkiem
    jo

12.02.2015 12:30

może mi ktoś powiedzieć ile sie czeka na przyjęcie , badania zrobiłem i wszystkie papiery oddałem już w piątek na ''bramie'' mija juz tydzień i nikt nie dzwoni ...

05.02.2015 08:41

Dziękuję :-) Moze nie będzie tak strasznie.

03.02.2015 17:20

Miko, zastanawiam się nad złożeniem podania, ale bladego pojęcia nie mam jak ta praca wygląda. Dlatego chciałabym, żeby mi ktoś przybliżył jakie tam są stanowiska/działy, czy jest się przypisanym do jednego konkretnego czy też zmienia się stanowiska? Są jakieś normy do wyrobienia w ciągu zmiany czy jak to wygląda? Byłabym wdzięczna za wszelkie odpowiedzi :)
    miko

04.02.2015 15:01

Działy produkcyjne są różne, w zależności od zakładu (firma ma 4 zakłady!). Zazwyczaj jest się przypisanym do jednego stanowiska, ale w zależności od potrzeb zakładu/ zdolności i chęci pracownika można zmieniać działy. Co do norm to Ci nie powiem, każdy szef ma swoje zasady, na pewno jest konkretna praca, którą trzeba wykonać, żeby zrealizować zamówienie klienta.

31.01.2015 14:25

Witam. Szukam kogoś kto poświęciłby mi chwilę i porozmawiał (np. GG) o tym, jakie obecnie panują tam zasady i warunki. Moje GG 6650711
    miko

02.02.2015 09:26

Tina złóż podanie, popracuj, nie ma się czego bać. Może się okazać, że Ci się spodoba. Nie każdemu każdy charakter pracy odpowiada, wiadomo. Jednak każde doświadczenie cenne i zawsze można się czegoś nowego nauczyć.

10.09.2014 13:22

uwaga na dział eksportu a to za sprawą Pani Grzegorzek, kto zna wie oczym mowa koto nie zna niech się cieszy
    Ciekawa

11.08.2014 18:17

Widzę, że Łukosz stawia nowe budynki z tyłu. Czyżby nowe miejsca pracy?

19.06.2014 14:28

Pracowałam tam kilka miesięcy koszmar!!!Kierownik bez wykształcenia,przymusowe godziny pracy,a pracownicy 7 złoty na godzine od kilku lat.
    lokata

08.09.2013 08:06

powiem ci tak ze super tam nie ma dyra ino szuka pretekstu aby ino dysciplinarnie zwalniac wogóle jakies zakazy robi chodzby my w przeczkolu byli nie dojze tel. nie wolno miec to szatnie zamyka no no tragedia gorzej niz w wiezieniu pomału wszyscy odchodzą bo on traktuje ludzi choby (usunięte przez administratora) ale wkącu dyra sie przekona
    jasiek

20.08.2013 11:06

te a wogóle macie tam jakies fajne laski bo ino narzekacie a nic nie piszecie czy sa jakies dupeczki fajne bo to potem inaczej robota idzie :)pozdro i czekam na odp bo moze sie tam przyjme
    farbowana

10.06.2013 20:01

Co do tej firmy to powiem tak że jak bym miała drugi raz tam iść i pracować to wolałabym se strzelić w łep pracownik pracownika gnoi w szczególności na produkcji szkoda gadać pracowałam tam rok i dziękuje za takom prace wiem że robią tam takie wredne osoby w szczególności na zwyczajnej współczuje dziewczynom z jelit odbija się to na nich [usunięte przez moderatora] trzymajcie się tam jakoś nie ma to jak byłyście na myjce zawsze uśmiechnięte a teraz poddenerwowane nie wyspane nie zdziwię się jak jesteście na tabletkach. Najfajniej jest na myjce cisza spokój fajna atmosfera dobre traktowanie Ci co tam pracują wiedzą o kogo mi chodzi o [usunięte przez moderatora] spoko dziewczyna tzn kobieta z dużym poczuciem humoru dużo nauczy człowieka przede wszystkim daje szanse i nie idzie kapować jak komuś coś nie wychodzi :) pomaga bardzo dużo daje otuch i nakręca do pracy za to jej dziękuje super się z tobą pracowało nienawidzę [usunięte przez moderatora] z pakowni jest wredną małpom która myśli że jej wszystko wolno traktuje ludzi jak śmieci tak jak [usunięte przez moderatora] z produkcji myśli że co ona jest kierownikiem albo dyrektorem pozostałe dziewczyny takie sobie lubią docinać i żadzić każdym kto tam robi?? Ciesze się że już tam nie pracuje bo do głowy szło dostać jedzenie ble atmosfera po części fatalna każdy pod każdym dołki kopie nie ma zgrania same kłótnie najwięcej na produkcji na zwyczajnej o głupie cym-bry i jelita [usunięte przez moderatora] wiedzą o co chodzi. Najlepszy z tego działu je [usunięte przez moderatora] z nimi zawsze jaja były a co do pozostałych kierowników i kołczy unikać jak ognia. Życzę powodzenia tam u Łukosza i miłego dostawania do głowy mam nadzieje że nikt nie wyląduje na gliwickiej w Rybniku :P
    kolo

31.05.2013 23:33

olooooooooo - 2013-05-31 16:33:53 pracowałem tam pół roku na pakowni i wiesz co dzieki bogu mnie zwolnili.Jest tam taka baba kołczem tępa jak but każdy chce jej natrzaskac taka wredna.Chcesz sie meczyc zapraszam do łukoszaPracowałem tam kilka lat i wszystko było ok dopóki się nie zmieniła kadra i co najgorsze to dyrektorka na piwie to się może i zna ale nic poza tym!!!

Zostaw merytoryczną opinię o PMiW Łukosz sp. z o.o.