Janipol Meble Polska Sp. K.

3.6/5

• Dobieszewiczki
  • Kołuda Mała
  • Piotrkowice

3. Opinie o pracodawcach Janikowo
  5. Opinie o Janipol Meble Polska Sp. z o.o. Sp. K.

Opinie o Janipol Meble Polska Sp. K. Janikowo

Nie przegap nowości o Janipol Meble Polska Sp. z o.o. Sp. K.!

Czorny

21.05.2025 19:50

To prawda ze ciastek załatwił z panią prezes banany zamiast jabłek w owocowe środy?
    Tom

21.05.2025 16:55

Janipol jest tak przyjazny dla pracowników że jak poważnie zachorują to zwalniają i najlepiej za bramę. A po chorobie nawet niema szans o ponowne zatrudnienie. Tak się traktuje długoletnich pracowników. A dla obcokrajowców jest praca od zaraz!
    Super tapicer.

19.05.2025 16:46

Po co narzekacie, nikt Was nie trzyma na siłę w tym zakładzie, zawsze mozna sie zwolnić i poszukać pracy która sprawia przyjemność a nie przychodzić do Janipolu jak za karę 🤪
    Ździchu

19.05.2025 14:06

Ja tam z robotą nie mam problemu .Jestem tapicerem już trochę i bardzo dużo osiągnąłem .Z Janikowo się wyprowadziłem i mieszkam w Trlągu 54 .Na początku jak dyrektor się sadził to go zjebałem aż się popłakał i spoko kasa jest
    Rozwuzka

17.05.2025 15:45

W końcu ktoś kto wie jak sumiennie podejść do pracy. Chlopak ktury jest od dłuższego czasu przenoszony ze stanowiska na następne stanowisko najlepiej rozwozi meble szybko to robi nie chowa się po kątach wszyscy są z niego bardzo zadowoleni . Nie to co tych dwóch jeden wiecznie choruje a drugi ściemnia. Najlepszy rozwuzkowy z jakim pracowaliśmy

19.05.2025 06:01

19.05.2025 08:47

Cóż za bzdura. Nie radzę wypisać ci imion pracowników na takim portalu. Masz jakiś problem do typa to idź z nim pogadaj i pomyśl kto może to czytać. Może zrobić się mu przykro a ty masz (usunięte przez administratora) Też zajmij się swoim życiem. Jestem pracownikiem magazynu i wiem, kto myli meble a już napewno nie on. Wymyślasz o kimś coś co nie jest prawdziwe i radzę ci przestać. Ten komentarz ma zniknąć zanim pójdzie dalej. A kierownicy niech zaczną dbać o zdrowie psychiczne pracownika a nie tylko czytają i mają nadzieję że to się uspokoi. Pamiętajcie, że jak ten chłopak przez takie brednie coś sobie zrobi wszyscy będziecie odpowiedzialni za coś takiego
    Magazyn

18.05.2025 10:45

Czemu na zmianie u Pana Marcina (majstra) nie ma takich troli czemu tam wszyscy żyją w zgodzie nikt nikogo nie oczernia.
    Szybki

18.05.2025 20:24

A ten turbina ????? . To kto co to za kolo kim on jest ilu tam majstrów jest i jeszcze ten co setki spija czerwony go zwią oni sprawują kontrolę nad majstrem ? Kto wie może chcą być kierownikami !!!!!! No fajnie by było stawiamy na czerwonego. Brawo ty
    Prac

19.05.2025 08:31

Bo są jednostki, którym nie chce się pracować. Wylewają jakieś żale tylko dlaczego z zazdrości? Bo nie idzie pojąć takiego zachowania, niestety w każdej grupie społecznej znajdzie się jakieś zgniłe jako, które próbuje zepsuć resztę. Tylko pytanie po dlaczego? Bo jedynym celem takich osób jest przetrwanie, nie życie tylko przetrwanie. Byle do weekendu i w palnik
    Prac

19.05.2025 08:27

Jacy wy jesteście... Takie to polskie, na hali mówisz siema, a tutaj obsmarujesz jeden drugiego. Dziecinada. Próbujecie skłócić jeden drugiego tylko po co? Zamiast udzielać merytorycznych komentarzy na temat firmy jedziesz po pracownikach. Masz coś w portkach to idź i powiedz jednemu drugiemu, robocie wojenki między sobą, a pracownicy z zagranicy już weszli wszystkim na głowę.
    Woda,japka i ciastka

15.05.2025 08:09

Panie Adamie czy może pan wytłumaczyć kolegą z dalekiego kraju że jabłek nie bierze się po 6 tylko dla każdego jest po jednym a po drugie wodę kupuje się w sklepie a nie przychodzi do pracy z bańką 5 litrową i leje wodę z dystrybutora to ma być dla każdego pozdrawiam
    Bambo

17.05.2025 13:08

Ale wody nie wynoszą w wiadrach po 5 l. Równe prawa dla wszystkich a nie ukrywanie i przywileje dla ludzi którzy nie chcą i nie potrafią pracować i pod wpływem przychodzą do pracy mają z tego bekę i śmieją się w oczy zielonym
    Tłumacz

17.05.2025 20:23

Czy Adamek to ich opiekun osobisty z jakiego powodu on ma tłumaczyć co wolno a czego nie . Od teg jest kierownik brygadzista

01.05.2025 22:58

Stołek kołek

16.05.2025 20:24

Nie pisz tak bo ci wmuci turbasek Łukaszek już pewnie u pańcia klęczy i nie pisz bo rude cie sprzedadzą;)i (usunięte przez administratora)
    MMA

17.05.2025 13:36

Chłopak trenuje boks , mma To jego pasja coś potrafi pot i łzy zrobiły z niego wojownika . Podejdź powiedz mu prosto w oczy co byś chciał co tobie łajzo nie pasuje w czym tobie przeszkadza. Masz na tyle odwagi pewnie monitor tobie dodaje siły bo na nic więcej cię nie stać Kozaku

17.05.2025 12:15

Ale mnie (usunięte przez administratora) ci pakowacze, każdy mądrzejszy od drugiego. A jak narzekają i wiecznie wszystkich do okoła wyzywają. Panowie proszę się ogarnąć a zwłaszcza ci od strony okien. Nie znam waszych imion ale słychać was z daleka. I skończcie z obrażaniem magazynierów bo jesteście żałośni to, że wy macie akord nie znaczy, że oni też go mają. Na ich miejscu pozwoliłobym zaj***ć wam wszystkie 3 drzwi i se radźcie
    Tyryry

16.05.2025 20:27

A co nie udaczniki janipolowe nie stać was na jabłko?? To zmieńcie (usunięte przez administratora) pracy hah żenada
    Zainteresowany

24.04.2025 12:27

Siema, mam pytanie odnośnie pokrewieństwa w waszym zakładzie pracy ??? Jak przełożeni ustosunkowują się do tego ??? Otóż chciałem złożyć CV do działu w którym mój brat jest brygadzistą ... Przejdzie to czy raczej osoby z zarządu z góry eliminują tego typu akcje ??? Pytam ponieważ wiem, że na magazynie stelaży jest taka sytuacja gdzie brat jest brygadzistą, a siostra na jego zmianie kimś zaraz pod nim ... Współpracownicy nie reagują, a trwa to już jakieś 3-4 lata. Myślicie że tego typu relacje rodzinne wpływają na premiowanie itp ?

25.04.2025 12:10

Czy to ważne kto z kim jest spokrewniony?Siostra brygadzisty posiada dużą wiedzę na temat pracy na magazynie, którą sumiennie i rzetelnie wykonuje i to jest najważniejsze.W mojej ocenie jest bardzo dobrym pracownikiem.Odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku.Jeśli chcesz wiedzieć jak jest premiowana to ja zapytaj.
    Zainteresowany

09.05.2025 11:19

Oj oj oj... Spokojnie, grzecznie zapytałem, a tutaj odzew niemal taki jakby sami zainteresowani zabrali głos !!!! Wszyscy doskonale wiemy jak to działa kiedy ,,rączka, rączkę myje" Zapytałem ponieważ większość zakładów pracy dość rygorystycznie podchodzi do powiązań rodzinnych w linii brygadzista, kierownik, a podwładny w postaci rodzeństwa zwłaszcza w odniesieniu do tych samych zmian ... Pieniądz lubi pieniądz i w tej kwestii nic się nie zmienia od lat ... A układy były, są i będą w każdym zakładzie ... Szkoda, że zazwyczaj tylko jedna strona wychodzi z tego z korzyściami (pozornie więcej obowiązków, pracy, a w rzeczywistości "CHILLOUT" spacerki, przesiadywanie w biurach, donosicielstwo, debaty i załatwianie spraw rodzinnych) Może za niedługo będziemy mieli okazję zaistnieć razem, tak rodzinnie ???? Pozdrawiam i do zobaczenia ????

22.02.2025 20:23

25.02.2025 12:26

Boże, jacy Wy tutaj jesteście żałośni, gorzej niż dzieci w piaskownicy, bo dzieci jeszcze nie wiedzą, że nie wolno wtykać nosa w nieswoje sprawy. Nawet nie wiecie jak się cieszę, że nie muszę już na co dzień z tak toksycznymi osobami jak Wy pracować. Zawsze słynęliście na GoWorku z obrabiania zakładu (częściowo się nie dziwie; choć w pracy każdy z Was siedzi cicho z podkulonym ogonem, aby premii nie zabrali...), ale wtykanie nosa w cudze życie prywatne to jest cios poniżej pasa, po prostu żałosne zachowanie "dorosłych" dzieci. Jajka ogolić i do przedszkola, tam mentalnie jest Wasze miejsce.
    Patrick

09.05.2025 01:39

Czyli Twoim zdaniem usmiechanie sie do dyrektora pana Jacka który własną jeszcze żobe i córke wyrzuca z domu jest normalne?

10.04.2025 15:04

Gombao

19.04.2025 21:48

Dajcie go na rozwózkę na środkowe drzwi,to nie będzie miał siły chodzić i kapować

24.04.2025 08:52

Widziałem go na rozwózce. Tak jak powiedziałeś tak się stało. Widać, że się bardzo angażuje w swoją pracę. Biega w tą i spowrotem, nawet po drodze pomaga pakowacza. Ma uśmiech i tolerancje do każdego. Sądzę, że lepiej wykonuje te prace niż sam Pan Cz. Albo pan M.
    Wróżbita maciej

19.04.2025 22:45

Jak tam nastroje Janikowa w związku z sodą a jak nastroje w janipolu podobny scenariusz wisi nad tym zakładem co nad zakładami sodowymi, daje jeszcze jakieś 5 lat, koszty utrzymania tej firmy ciągle rosną przychód ze sprzedaży od 2022 spada można sprawdzić w KRS sprawozdanie, firma staje nie rentowna prąd drożeje, gazem was nie ogrzeją bo ETS2 spowoduje że ceny będą nie opłacalne, ta biomasa co się teraz zakład jest ogrzewany też nie będą mogli spalać bo jest nie certyfikowana a za chwilę wchodzą normy jakościowe peletu brykietu i całej biomasy, zakłady sodowe znikną więc przychody dla mnoży zmaleją gminy więc janipol zapłaci to co stracą przez gminę, no i zakład w Gorzyniu nowoczesny samowystarczalny, blisko granicy co wiąże się z mniejszymi kosztami. Max 5 lat i ten zakład też padnie jak i soda pozdrawiam
    Wróżbita

19.04.2025 22:53

Przychody dla gminy spadną z powodu zamknięcia zakładów sodowych więc braki zaczną wyciągać z janipolu, jak znam życie to i na waszych pensjach się to odbije
    Bukmacher

12.04.2025 20:10

Z związku otwarciem nowej federacji o nazwie szybkie rączki janipolu w kategorii mieszanych sztuk walki przyjmuje zakłady na walki codziennie o 5:50 pod narzędziownia
    Krew, pot i łzy

12.04.2025 18:09

Na wstępie chciałbym pochwalić sprzątaczki, bo wszędzie jest naprawdę czysto i wszystko na swoim miejscu! Jedna mała uwaga, czy nasze miłe panie mogły by czasami przetrzeć taśmy przy wejściu na tapicernię, bo po widoku krwawych śladów, aż zbadałem. Nie wygląda to sympatycznie. Pozdrawiam!
    Mon

09.04.2025 20:06

Siema jak to jest że wyrzucają ludzi z alkohol bo był pod wpływem a za dwa dni przyjmują go na tapicernie?to taki awans czy jak ?tak się robi żeby dostać podwyżkę traktujcie wszystkich równo
    Margaryn

05.04.2025 08:21

Moim zdaniemz gdy pracodawca wmawia wam, że ucinają wam minuty bo "przyzwyczailiście się" I robicie zbyt dużo kompletów i zarabiacie więcej, to jest to nic innego jak (usunięte przez administratora) WAS z doświadczenia, które nabyliście przez lata pracy.
    Zwykły Janusz

20.03.2025 19:54

Jak to jest możliwe że akordziści mają 2 przerwy a Technolodzy chodzą sobie na fajeczke co godzinę. Czy ich bawienie się myszką jest aż tak obciążające. Pewnie jeszcze kawki cały czas spijają...

25.03.2025 07:34

No akurat nie. Nie przysługuje im 5 minut przerwy tylko możliwość odejścia od kompa na 5 minut i pracodawca może im zlecić w tym czasie coś innego
    Stary pukacz janipolu

25.03.2025 23:01

Ooooo przesiadka na technologów nowy ból (usunięte przez administratora) "Tapicerzy codziennie nowe dramy" do piosenki z reklamy biedronki. A tak na marginesie to prawda że ciapate wyciągają więcej na szkółce niż doświadczeni tapicerzy? I wogole na podłokietnikach jest to samo.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Janipol Meble Polska Sp. K.?

Kontakt - Janipol Meble Polska Sp. z o.o. Sp. K.

Przemysłowa 2 88-160 Janikowo

Branża główna: Meble
    Xyz

20.03.2025 17:33

Od kilku miesięcy zarabiamy mniej niż rok temu… premii brak obowiązków coraz więcej i nikt nic nie powie.. chore
    Błażej

23.03.2025 23:51

No dramat, zaraz mnie minimalna dogoni! Przy takiej ciężkiej robocie, to jest niepojęte.

15.03.2025 13:29

17.03.2025 17:54

Nie jestem pewien czy ktoś z sody będzie chciał przyjść w takie miejsce, soda oferowała podobne pieniądze za nic nie robienie, wiec ciężko będzie komuś kto nie nauczony bata utrzymać w janipolu

12.03.2025 06:17

Hahaha

13.03.2025 13:29

Hahaha w janipolu 6,5 koła tapicer, to tyle to nawet nie ma na kwartał, a i tak cieszycie się jak byście w totka wygrali
    Tapicer

13.03.2025 23:09

Na kwartał +1000zl. Wystarczy robić swoje a nie płakać w internecie :)

05.03.2025 10:07

El chapo

08.03.2025 20:18

Podobno ma być kierownikiem stolarni w Gniewkowie
    $$$

12.03.2025 19:56

Pewnie spadły mu zarobki.Mało płacą robolom, a jako kieras zarobi.Każdy by stąd uciekł na wyższe stanowisko.
    Dla byłych pracowników sody

12.03.2025 18:57

Instrukcja pracy na szkółce: 1Nie wiąż nadziei z tym zakładem 2Rob na szkółce najwolniej jak możesz i tak przez rok cię nie wyrzucą 3 Nie słuchaj opowieści trenerów o dużych zarobkach, to kłamstwo 4Przychodz na luzie i rozglądaj się za inną pracą, albo jedź za ggranice szkoda zdrowia 5nigdy nie wyrobisz akordu wiec nie nadwyrężaj się 6Udawaj ciągle, że coś robisz, bo to nie zakłady chemiczne tutaj esesman czuwa cały czas
    Sobota

07.03.2025 10:46

Czy wiadomo coś w kwestii przyszłości zakładu i kolejnych pracujących dni w soboty ? Czy to było tylko jednorazowe i już więcej się nie zdarzy sobota pracująca?
    Szybki bill

07.03.2025 21:36

Przyszłość maluje się kolorowo nie będzie sobót i będzie więcej rąk do pracy z sody. Napewno chłopaki z działu utrzymania się cieszą że dostaną więcej nierobów z sody, a tak wogole co się stało z tym wysokim automatykiem co podobno wszystko naprawiał, Krzysiu uciekł a ten drugi?
    Tapczan

06.03.2025 12:57

Czy Artura S. znów coś ugryzło że zaczyna znów krzyki na kolegów z pracy? Czy w końcu pracodawca się tym zajmie? Bo chyba rozmowa nie pomogła, mimo to stosuje on nadal czyny które się ciągle powtarzają, ubliżanie innym krzyczenie na innych to nie jest normalne zachowanie. Kierownik powinien w końcu go albo przenieść gdzieś indziej albo opiekę medyczną mu zagwarantować bo to chory człowiek jest widać bo zachowaniu. @pracodawca
    Tapicer

02.03.2025 12:45

W kwestii obniżania norm jesteśmy sami sobie winni! Większość się podnieca normą bo wyrobił 120, 130, 140 procent itd , ale tak na prawdę mamy płacone za wyrobione godziny. Co da ci powiedzmy 150 procent normy jeśli przychodzisz powiedzmy przed 6.00 masz już zrobiony element i dopiero się logujesz? Fakt jesteś element do przodu i to są Twoje zarobione pieniądze, ale wg norm wyrabiasz za dużo procent! Zapłacone będziesz miał tylko za wypracowane godziny, a nie za procenty. Jeśli będziemy się logować wtedy gdy zaczynamy pracę, możemy te procenty obniżyć. Nie będzie ujmą dla nikogo jeśli zrobi kilka bądź kilkanaście procent mniej, a wypracowana norma zakładowa może spaść.
    WolnyWolnieszy

04.03.2025 05:59

Człowieku nie obniżają normy tylko podnoszą jedyne co mogą ci obniżyć to pensja. W tym zakładzie nic po za pensja nie zostało obniżone.
    Buszben

01.03.2025 06:26

Ludzie ludzie zaraz was wszystkich (usunięte przez administratora) nieroby bo ludzi z sody trzeba zatrudnić tych co zostania wyjebani soda staje sól zostaje
    !!!

01.03.2025 17:15

Buszben! Niby, że są lepsi w pracy? Tu jest dyscyplina,krótkie przerwy,każdy (usunięte przez administratora) drugiego.Niewielu podoła tej presji.Nie strasz, nie strasz, bo się zesrasz ha ha ha
    Presja

02.03.2025 11:05

To mało powiedziane. Tutaj niszczą ludzi rodzinna atmosfera zawsze ktoś zapewniał.
    Delegacja

26.02.2025 21:19

Czemu raz na bardzo długi czas Ktoś dba o jakośc chodzą kontrolują pół chali do rozbiórki prawie wszystkie kąplety źle otapicerowane Pytanie Ktoś tych ludzi uczył ? Tak czy nie ? Kto poniesie odpowiedzialność zwykły tapicer czy tak jak powinno być Ktoś kto tego uczył. Przyjechałeś wyciągnij konsekwencje

19.02.2025 11:10

21.02.2025 19:45

Akurat ten wątek to nie są ani plotki ano pomówienia to sama prawda. Wdali się w romans, męża zostawiła żona. Jak już romansować to nie w miejscu pracy. Prędzej czy później wszystko wyjdzie na jaw
    Ewa może Rafał

22.02.2025 21:11

Proszę zająć się czymś innym. Ruszaliscie wszystkich !!! Ruszacie tylko silne osobowości którym zawsze mówicie CZEŚĆ i udajecie koleżanki i kolegów przyjaciół Każdy zawsze będzie sobą. Jestem ciekawa , mąż zawsze jest szczury lub żona ??
    Kubek

21.02.2025 07:54

Ponoć na stolarni taki (usunięte przez administratora) że ludzie nie zdążają do toalety.
    Obcy wśród nas

20.02.2025 12:10

Do czego mają doprowadzić kontrole które prowadzi obcy przybysz. Do ograniczenia wydajności do tego wspólny akord o co chodzi ile będziesz zarabiać ilu ludzi upokorzy co jeszcze znajdziesz chłopaku czym spowolnisz produkcję. Ilu poszło na L4 od kiedy przybysz zaczął kontrole
    Polaczek

20.02.2025 23:12

Czemu on ma tak czerwoną twarz. Czyżby popróbował coś nie dozwolonego czy tak po prostu drzemie w nim złość i chce nas zniszczyć Ktoś napisał nie dość że Wspulny akord to jeszcze szukanie dziury w całym ile można wytrzymać. Uciekaj do siebie przybyszu Więcej szkody na robisz niż pożytku. Zacznijmy od teg że to nie jest i nie był tapicer ani monter zero praktyki. Chłopaku przejrzyj na oczy.
    Stołek

20.02.2025 17:37

Kiedy skończą się nadgodziny ??
    Proszę o odpowiedź

19.02.2025 11:53

Ile godzin tygodniowo możemy pracować, dlaczego chłopak Maliniak pracuje po 12 godzin 8 godzin na swojej zmianie i 4 godziny na drugiej na magazynie Odrabia czy dorabia Kierownik na to pozwala to chyba łamanie prawa pracy

20.02.2025 08:53

I to jest odpowiedź ! Przecież jak zostają cztery razy po 2h na popołudnie to wychodzi to samo co Ty dwa razy po 4 czy to jakaś wyższa matematyka? Odkleja się ludziom coraz bardziej, minimum opinii na tematy jakie powinny być tutaj komentowane tylko wiecznie prywatne osoby są szkalowane
    TP

20.02.2025 10:41

Nie wszyscy żyją pracą jak ty. Inni mają rodziny, sprawy do załatwienia. Wychodzi że ty mieszkasz u mamusi na garnuszku. Obiadki, wyprane, posprzątane i wszystko podstawione pod nos.

17.02.2025 11:58

Pracuś

18.02.2025 04:57

A Ja myślę że wspólny akord to powinni sobie wybić z głowy bo tapicer to tapicer a monter to monter.
    Logan

19.02.2025 09:09

To i tak wejdzie więc dobrze by było z miesiąc na próbę każdego wysłać i zobaczyć z czym mamy się mierzyć wtedy każdy bendzie mógł wystawić pozytywną bądź negatywną ocenę
    CMG

16.02.2025 14:02

Co do wspólnego akordu to sami jesteśmy winni nie dość że niszczymy sobie zdrowie, plecy przedramiona. Norma 150-170 to raczej przesada. Pretensje będziemy mieli sami do siebie
    Myślący

16.02.2025 10:58

Zamiast oczerniac jeden drugiego zajmnij sie powaznymi tematami. Szykujcie się na akord wspólny, gdzie monter będzie oddawał swoją wydajność tapicerowi by ci mięli stare wydajności.
    Banan

15.02.2025 17:01

Może coś poważnego Może wściekły gość powie jak zaniża się normy 180 procent. W końcu Wspólny akord ten rudy rozwodnik stary dziad oskarżony o molestowanie będzie płakał i ten ktoś co brak mu palca

14.02.2025 23:40

Baleron

15.02.2025 14:47

To jest wymyślnie nie był nic takiegoż w bronkach jest luz!!! Nikomu nic nie udowodnili

15.02.2025 15:13

Poważnie się dzieje kto to baleron???? Tatko mu coś zrobił

Zostaw merytoryczną opinię o Janipol Meble Polska Sp. z o.o. Sp. K.