LUGRA

Realizacje

O firmie - inwestycje mieszkaniowe

Oferta

• Skierniewice

5. Opinie o LUGRA Sp. z o.o.

Opinie o LUGRA Warszawa

Nie przegap nowości o LUGRA Sp. z o.o.!

lolo

19.01.2012 14:00

Straszna cisza. Czy tam już nikt nie pracuje? Bo brak nowych wpisów.
    bolo

13.09.2011 07:20

a ja słyszałem że chłopaki mają wypłaty na cza i nie ma wariactwa,i że robią chłopaki po 10 -11godz i sobie chwalą,no to w końcu jak to jest w tej Lugrze?????
    kama

09.09.2011 14:42

teraz to nie wiadomo do jakiej firmy uderzyć,bo każda na czymś kroji.. ponoć Lugra będzie miała coś do roboty,ale czy ruszy jeszcze na jesień? nie wiadomo...Słyszałem od chłopaków,że nie jest tak krytycznie.Tylko nie wiem czy tak mówią,żeby przetrwać jaj najdłużej!

09.09.2011 13:21

chyba tak bo nie mają już tak dużych kontraktów jak jeszcze 2-4 miesiące wcześniej. Coś idzie w niewłaściwym kierunku ale pupilków kierownictwo trzyma jak trzymało do smego końca

07.09.2011 19:17

co słychć nowego na kontraktach bo coś się przestali ogłaszać ! znowu cienko \"przędą\"?????

01.09.2011 21:45

w normalnej firmie i tak ługo by nie czekali bo fajrant rzecz święta. Kto będzie płacił za nadgodziny? Ty baranie? Płacą jak chcą bo niczym nie uzasadniają swoich wypłat kiedy chcą. NIe rzumiem czegoś takiego że przepy rzepisami a jak tak to robię jak chcę. Taką[usunięte przez moderatora] to tylko dożywotni kryminał na pełnym etacie czeka bo się nic nie zgadza według jej liczenia.Nawet 1+1=. To coś nowego.

01.09.2011 21:36

Ta firma nie jest uczcuwa i nie wypłacają na czas pracownikom wypłat a co najważniejsze że nie chcą dopłacać do niczego i nawet nie płacić za to co powinni płacić czyli zwroty za przejazdy do Niemiec i z powrotem i nawet są chętni nakłaniać pracowników aby wypisywali urlopy bezpłatne gdzie im się należy minimum 60% wynagrodzenia za niepracowanie z powodu nie ich winy a brak dokumetacji czy jak by to kierownik inaczej określił[usunięte przez moderatora] pracownika i ształtowanie po swojemu swojego prawa. NIe wiem skąd takie pomysły w tych zakutych pałach

22.08.2011 20:13

We Wrocławiu była praca zmianowa tak więc mieli prawo zejść a druga zmiana mogła kontynuować.
    kama

04.08.2011 13:54

skoro jest tak źle to dlaczego ludzie jeszcze tam pracują ?a poza tym w każdej firmie są przekręty,to już jest norma! są jeszcze gorsze firmy,tam to jest dopiero jazda!
    kubacz

27.07.2011 20:54

witam pracowałem pod inna firma ale dobrze znam chłopaków z lugry robiliśmy na jednej hali warunki mieszkaniowe tragedia mieszkają w barakach gdzie dwie prycze wojskowe ledwo się mieszczą i do tego piętrowe w baraku 15 pomieszczeń po 3 osoby na to aneks kuchenny na 5 osób max (bogle) hehe no i dwa kible i 3 prysznice widok na 10 kontenerów na śmieci no ale nikt nikogo nie trzyma na sile sami się na to godzą i dlatego tak jesteśmy traktowani ( mieszkają jak psy w schronisku dosłownie ) POZDRAWIAM

30.06.2011 22:22

Firma Lugra - klika[usunięte przez moderatora] i [usunięte przez moderatora]. Połowę czasu pracuje się za darmo. Ubezpieczają z najniższej krajowej. Lepiej się tej firmy wystrzegać. Pracowałem u nich w czasach gdy był zamknięty rynek pracy.

24.06.2011 20:35

[usunięte przez moderatora] .to dewiza firmy pracy na prefabrykacjach w Niemczech

19.06.2011 20:29

ode mnie to się (usunięte przez administratora) a u niego nigdy nie byłem i myślę że nie będe a pod budką z piwem nigdy nie byłem i nigdy mnie tam nie spotkasz
    cieśla

13.06.2011 08:17

panowie w tym tygodniu przepracowaliśmy 76godzin zapisali mi 46 plus 4 za sobote.warunki jak na werku,na każdym inne.radze szukać innej roboty.Lugra niema ludzi.Dwa tygodnie czekamy na nowych

10.06.2011 20:59

To chyba pisze jeden z rodziny [usunięte przez moderatora] To jest prawdziwy [usunięte przez moderatora]

30.05.2011 21:04

Witam, pracowalem w Lugrze we Francji do roku 2007, potem sie przenioslem do innej firmy. Co do chwalonego tutaj Daniela, to byl bardziej kolega niz szefem, raczej nie radzil sobie ze starszyzna. Warunki typowe dla polskiej firmy za granica - dom na 15 osob, po 3 w malym pokoju, jedna lazienka itp ale ogolnie nie bylo zle. Mam pytanie - wtedy byl taki przepis ze po poltora roku dzialalnosci polska firma musiala zrobic 2 miesiace przerwy i potem mogla wrocic, taki byl wtedy plan - czy rzeczywiscie Lugra wrocila do Francji w maju 2007? i jak w ogole wyglada sytuajca na rynku francuskim, dzialaja jeszcze czy raczej celuja bardziej w Niemcy?

06.05.2011 11:53

nie zgadzam sie z twoja wypowiedzia, (usunięte przez administratora) jest wymagajacy ale sprawiedliwy za dobra prace wynagradza a za fuszerke niestety nie,jak mozna wszystkich rowno traktowac ,skoro jest czesc pseudofachowcow ktorzy wszedzie byli i nic nie potrafia a najlepiej sie czuja pod budka z piwem skad przyszli.Ostatnio powinien wyrzucic z pracy dwoch pracownikow(moze dlatego ze przystepuje do komunii) za ciezkie przewinienia ,lecz tego nie zrobil,a pracownikow na wymiane z tego co wiem jest w lugrze bez liku.Moge ci podac tez zarobki u kier. (usunięte przez administratora) np.m-c marzec 2011 od 1(usunięte przez administratora) .Jak widac piszesz to opinie przez zazdrosc ze nie utrzymales sie nierobie u niego i malo zarabiasz na innych budowach, o ile jeszcze gdzies pracujesz.Co do (usunięte przez administratora) zyczylbym kazdej firmie gdzie placa po (usunięte przez administratora) takiego szefa.(usunięte przez administratora) to sa sprawiedliwi faceci u ktorych slowo jest slowem i danych obietnic dotrzymuja,a w ciezkich sytuacjach zyciowych wespra i chetnie pomoga.

03.05.2011 18:01

Co do pracy za granicą w tej firmie to jeszcze nie miałem styczności jak tam jest ale może być tak że za soboty nie płacąlub niektórym pracownikom za soboty nie płacą zwłaszcza jest to bardzo powszechne jeżeli jest to świeży pracownik i jest u[usunięte przez moderatora] pierwsza klasa ten ma zwyczaj że przez pierwszy miesiąc pracownik ma przepracowane czery soboty a nie ma zapisanej żadnej i nie zapłacone. Niemcy są pod dyrektorem(usunięte przez administratora) Natomiast w/w[usunięte przez moderatora] komunie św. co niedzielę przyjmuje czyli raczej ta komunia jest świętokracka bo popełnia grzech ciężki i uważa że nic złego nie robi[usunięte przez moderatora] ludzi z godzin i zapłaty).

03.05.2011 17:50

nowe umowy w firmie lugra są do końca czerwca przyszłego roku a co do zapłaty to nic szczególnego. w tamtym roku zwłaszcza w miesiącach od marca lepiej płacili póżniej wymyslili aby nie dawać dodatkowych premi które niektórzy pracownicy otrzymali co miesiąc lecz raz na 3 miesiące co oczywiście okazało się korzystne dla firmy ponieważ po okrasie czekania przeważnie pracownicy otrzymali mniej niż jak otrzymywali co miesiąc. wypłacalni są na czas jeśli chodzi o Polskę a dużych zarobków w tej firmie nie ma i są [usunięte przez moderatora] że jak masz więcej godzin to ci współczynnik zmniejszą którego nie ma na umowie o pracę i wcale więcej nie zarobisz niż ten co ma mniej godzin a tatuś jest kierownikie. przykład ; (usunięte przez administratora) pierwsza klasa i (usunięte przez administratora) kolega koordynatora(usunięte przez administratora) to zarabia więcej mimo że (usunięte przez administratora) robi i kontrakt w szwajcarii też się dało dla niego załatwić swego czasu.

03.05.2011 17:37

tak wiem. są do końca czerwca 2012 roku

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w LUGRA?

Kontakt - LUGRA Sp. z o.o.

Karczunkowska 172 02-871 Warszawa

NIP:5270203721

KRS:0000052007

Branże: Budowa budynków

25.04.2011 11:59

gal - 2011-03-18 14:45:02 Juz od grudnia siedze na bezpłatnym co zadzwonie to mówią proszę zadzwonić za tydzien itd itd już mnie(usunięte przez administratora) strzela co sie dzieje od maja w prewemaksie zrobi zle place spadna co najmiej o 20 PROCENT
    gal

18.03.2011 14:45

11.03.2011 15:50

PEWNIE ROBIŁEŚ W PBO,BO TAM SIĘ ZARABIA PO (usunięte przez administratora) O.

11.03.2011 15:48

Jedz,tam dobrze płacą.
    kaczorek

11.03.2011 08:36

dostałem propozycje wyjazdu na prefabrykaty i zastanawiam się co zrobić? pomóżcie

07.03.2011 17:01

anonim - 2011-02-28 10:57:48To prawda ze haruje sie duzo godzin jak wszedzie trzeba sie narobic ale ja na warunki mieszkalne i zarobki nie narzekam(usunięte przez administratora) mi starczy a pracowalem za(usunięte przez administratora) w innej firmie i to byl szczyt wykorzystywaniaanonim,czy przypadkiem nie robiłeś w pbo?????

28.02.2011 10:57

To prawda ze haruje sie duzo godzin jak wszedzie trzeba sie narobic ale ja na warunki mieszkalne i zarobki nie narzekam 1700 euro mi starczy a pracowalem za 600 euro w innej firmie i to byl szczyt wykorzystywania

27.02.2011 17:41

czemu w prewamaksie placa vw zlotuwkach czemu pryenosya nas z lugry
    już emeryt

09.02.2011 15:45

To prawda co koledzy piszecie, pracuje się za pół darmo, często charytatywnie. Ale dlaczego nikt jeszcze nie opisał warunków mieszkaniowych jaki firma Lugra zapewnia pracownikom - (usunięte przez administratora) brak pralek, łazienka w zupełnie innym budynku, kuchnia prowizoryczna. Jak najdalej od tej firmy.
    Artur

09.01.2011 17:50

Panowie piszecie o zbrojarzach czy wiazaczach? jak ktos normalnie pracuje to i zarobi.A jak ktos nienawykl do uczciwej pracy to niech jedzie na truskawki do niemiec.

08.01.2011 21:16

niestety już (usunięte przez administratora) nie pracuje w Lugrze. A szkoda, fajny facet,kierownik i kolega. Czytam opinie o firmie i potwierdzam to. W niemczech orasz jak dziki osioł po 12,14 a nawet i 16 godzin i (usunięte przez administratora) z tego masz. We francji zrobiło sie to samo,a kasa o 1000 do 1500 zł na miesiąc mniejsza. Pozdrawiam byłych pracowników i naprawde dobrych fachowcuw a nie jak tu jakiś koleś wypisuje że w Lugrze nie ma dobrych fachowcuw. Sam pewnie koleś nie wie jak wygląda ankraq,co to jest doka albo zamek do szalunku!
    kiki

05.01.2011 18:36

czy ktos wie na temat nowych umów kture lugra bedzie podpisywała od nowego roku tj 2011o co to chodzi

26.11.2010 22:48

We francji pracował kiedys taki kierownik (usunięte przez administratora),u niego pracować to aż się chciało,organizacja,podejście do ludzi,fachowość,umiał z każdym rozmawiać,u niego najlepiej się zarabiało,a nawet i premie były,nie wiem czy nadal pracuje.Polecam
    lelum

25.11.2010 13:02

Potwierdzam wypowiedź przedmówcy.
    ed

22.11.2010 18:58

6 lat w firmie i zero śniadań, obiadów i kolacji - zarobki troszkę zawyżone;/ zagranicą dają paczki z popsutą żywnością. robi się 12 godzin a płacą za 8;/ za pracę w sobotę nikt nie płaci - cała prawda
    snajper

17.11.2010 22:05

to jakiej firmy tsza szukac aby zarobic
    pracujący w Lugrze

31.10.2010 17:25

pewnie sam jesteś jednym z tych fachowców, co trochę przeczytali w fachowej prasie ,czy wydawnictwach typu: zrób to sam i myślisz, ze jesteś mądry, tak jak wielu w tej firmie. Po prostu rolnik przyuczony do zawodu,bo niestety, tutaj pracują przeważnie tacy. Jest wiele dobrych firm budowlanych, które za dobra fachowość i dobra prace płaca dobre pieniądze.ALE DLA PRAWDZIWYCH FACHOWCÓW.Których w lugrze, niestety nie ma.Na czele z prezesem!
    pracujący w Lugrze

27.09.2010 22:09

swieta prawda, im gorszy fachowiec i pracownik,tym wiecej narzeka na zarobki i prace. Pracuje tu wielu dobrych fachowcow, ktorzy nie narzekaja tylko pracuja. Za dobra prace, dobre zarobki. Gdzie placa za obijanie sie i picie na budowie? Jest tez wielu macicieli, ktorzy tylko psuja atmosfere. przewaznie ci kurduple.
    pracujacy

05.09.2010 18:56

zarobki w polsce w granicach 3000-3400 za granica 1400-1600 na prefabrykacji pracuje sie po 12 godzin zarobki rzedu 1200-1250 ale nikt nie dodał ze dawaja sniadania obiady kolacje a ludzie narzekaja bo za lazenie nikt nie da jak za komuny pracujesz zarobisz jestes oplacany zusy itp zarobki za granica rzedu 5000 co wiecej czlowiek chce polecam ta firme a co do kierownictwa w kazdej firmie sa glaby w lugrze tez:)))
    Krzysiek

23.08.2010 07:38

Firma jest niepoważna, dzwonią w piątek żeby przyjechać do nich w poniedziałek do biura załatwić formalności bo w środę wyjazd i że muszę się zwolnić, więc zwolniłem się z pracy a oni odmówili mnie. Czy tak się robi?

Zostaw merytoryczną opinię o LUGRA Sp. z o.o.