LUGRA

O firmie - usługi budowla

Realizacje

O firmie - inwestycje mieszkaniowe

Oferta

5. Opinie o LUGRA Sp. z o.o.

Opinie o LUGRA Warszawa

Nie przegap nowości o LUGRA Sp. z o.o.!

Franek

05.03.2017 06:03

Witam polecam tą Firmę. Wyplacalna wszystkie dodatki do odzyskania typu Kindergeld, zwrot podatku wysoki gdyż jest naliczany z 1 klasy podatkowej, urlop też w całości wypłacany za Ca ły rok przez sokabau. Pomoc biura w załatwieniu wszystkich dokumentów potrzebnych do urzędów Polskich i Niemieckich. Robiłem w 2 firmach polskich w delegacji w Niemczech po kilka lat i w Lugrze jestem już 4 lata i jestem zadowolony. Polecam tą firmę. Wypłata za Ca ły miesiąc przepracowany ok 2000 zł + - zależy od podatku. Zgadza się robi się po 10 godzin dziennie Ale to ze względu na to ze sa dwie przerwy po 0.5 godziny. Nadzór jest jaki jest Ale mi by się nie chciało nianczyc niektórych pracowników którzy piją na umur a później Kierownik jeździ z nim na detox.
Przetrwaj

04.10.2016 20:22

Wiesz co, nie wiem skąd masz takie informacje, Twój mąż to chyba jakoś skrajnie przesadza, bo takie rzeczy się tutaj jeszcze nigdy nie działy, ana pewno już nie na wyjazdach tym bardziej tak daleko od domu, ma przecież podpisaną umowę to o co w ogóle chodzi
Czlowiek

04.10.2016 08:08

Nie dajcie się zwieść!!!! Banda oszustów! Mąż pojechał wczoraj miał trafić do Weeze dojechał w nocy z kolegą i mimo podpisanej w WARSZAWIE umowy ' SZEFUNCIO' otwiera drzwi i raz z morda do nich co tu robią ze miejsca w domu nie ma ze do łazienki maga iść spać jak psy ! Co to kur.. ma być?! MĄŻ padniety spał w aucie zaraz wraca do Pl Polski. Z tego co się dowiedział pracują tam po 12h a płacą im za 8,do tego płacisz za kwaterę!! Co to ma być ?!?!?! Kto doda mojemu mężowi teraz sił żeby wrócił cały i zdrowy to prawie 10h jazdy ! A za paliwo ?! Porażka wystrzegajcie się
rysiek

20.07.2016 08:40

Czy ktoś może odpowiedzieć jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna na stanowisko cieśla szalunkowy na budowie
jozek 24

20.07.2016 07:24

Czy ktoś może poiwiedzieć jak jest teraz w Lugra na budowach jakie zarobki ile godzin pracy oraz jakie zakwaterowanie
artur

20.07.2016 07:32

Jak przebiegają rozmowy kwalifikacyjne na cieslę szalunkowego na budowę

25.11.2015 21:53

ciekawy

03.12.2015 16:07

Ile na rękę można liczyć w tej firmie ? ile godzin się pracuje tygodniowo ?
siury

16.11.2015 17:28

Powiem krótko zależy na jakiego kierownika trafisz według mnie najlepszy jest Czerniak pracowałem u niego i gdybym użył na niego złych słów to bym zgrzeszył.
Kolo

19.10.2015 21:18

Zna ktoś Jakąś firmę Niemiecką?szukam pracy jako cieśla Mój email to:[email protected]
Anioł

23.06.2015 14:26

Widzę, że podwykonawca z pod Lublina się odezwał który to pracowników bez umów itp...zatrudnia i jeszcze nie płaci. Dziwne, że niby taka niewolnicza praca a 7 pracowników PODWYKONAWCY dobrowolnie na "umowę o pracę" przeszło do nas. To jest ciekawe prawda. Pan Łukasz i Pan Wojciech niby właściciele firmy PODWYKONAWCZEJ a zielonego pojęcia o budownictwie nie mają. Coś w tym jest skoro jednemu 15 miesięcy temu komornik maszyny pozabierał za długi. Uciekać Panowie i to daleko....od takich firemek...krzak
Daniel

05.06.2015 13:10

Witam czy może sie ktos orientuje czy sa przyjęcia do lugry składałem cv ale z tego co wiem jak ktoś nie załatwi po znajomości to lipa wychodzi .
gubas zawadzki

27.02.2015 23:15

Firma ogólnie dno,12,14,16 godz płacone za 8,traktują wszystkich jak śmieci,oczywiście przerobu nie ma,a lugra to caritas i dokłada do biznesu żeby tylko ludzie mieli gdzie pracować,same wypadki na budowach,ludzie pracuję przemęczeni,w ciągłym pośpiechu,ciągle poganiani,i oczywiście wielce pan dyrektor grubas pan i władca,ma wszystkich za śmieci i każdego chętnie by zwolnił,dziwię się tylko że nikt się tym nie zainteresował,żadna instytucja,śmierdzi to kryminałem.nie polecam a nawet ustrzegam przed tą firmą,jak nie chcecie sobie zmarnować życia
były

27.04.2016 12:01

potwierdzam. pisane tylko 8 godzin, sobota może co druga po 4 godziny. Oficjalnie Broda mówi że coś dla firmy musi być .Na koniec miesiąca Broda podejmuje decyzję kto zostaje na stawce fachowca a kto pomocnika. Podpadniesz to zmieni ci stawkę nie patrząc co masz w umowie. Upychanie w kampach po trzech, syf totalny. Na każdej budowie donosiciele, którzy meldują każdego dnia Brodzie (za plecami kierowników).Majstrami zostają totalne debile bez wiedzy.Tacy pasują bo liżą d...ę brodzie i nie oczekują zbyt wiele. Broda toleruje pijaków którzy są "oddani" firmie.
manitu

18.02.2015 11:57

Débile,nygusy!pracowałem 2lata w Neumarkt i Toulouse.Miałem w 8-10g.1300--1700Ě.piłem,ale zasuwałem!nieudaczników nikt nie zapłaci!2006r.niewiele jak teraz,
Byly pracownik :)

14.02.2015 17:51

Ja powiem tak jako byly juz pracownik nie polecam pracy w tej firmie a wiem co mowie bo pracowalem dlugo i za granica i w Polsce niejako w niemczech za twarz trzyma Broda tak w Polsce Napoleon , jesli chodzi o Prace w niemczech potwierdzam sa gangi rodzinne To FAKT wala w konia z godzinami o sobotach juz nieplatnych nie wspomne ,patrzac na prace w kraju wiadomo zarobki juz nie te po kryzysie bida ale przynajmniej duzo normalniejsi ludzie apropos zarobkow 1500euro fakt ale smiac mi sie chce jak sobie teraz uswiadomie ze zarabiam wiecej od dyrektora w kraju i male sprostowanie budownictwo w niemczech moze stoi ale pieniadze juz nie teraz czas Panowie na Skandynawie Belgie, Szwajcarje,Francje ale nie Niemcy:)pozdrawiam A.C.
antke

29.01.2015 03:43

a jeśli ja nie mam doświadczenia, tylko tyle co na praktykach ze szkoły, bo jestem po technikum budowlanym, to mam szansę na robotę w Lugrze? czy raczej nie powinienem się łudzić? możecie coś mi poradzić? bo złożyłbym Cv, ale nie chce być wyśmiany, mam nadzieję, że rozumiecie. A chętny do ptracy jestem nawet od zaraz.
nur fur

01.07.2014 18:05

Pracowałem na prefabrykacji w Liebenau robota od 5 rano do 4-5 po południu zapłacone tylko za 8 godzin.Mieliśmy dwie przerwy w ciagu dnia, mieszkanie opłacone przez firmę.Byłem tam w 2009 roku od maja do września,potem zjechałem do kraju(dostałem nową robotę)...płaca 1450 euro, tyle dostawałem w tamtym okresie jako cieśla-betoniarz.
olek

30.06.2014 14:40

Firma wypłacalna. Zależy na której budowie, ale pracuje się długo, po 12 godzin, tak że nawet do sklepu nie można pojechać.
andrzej

28.05.2014 00:03

[usunięte przez administratora] - omijac ta firme
Andrzej

31.08.2014 10:23

bo są usuwane przez administratora- tą stronę internetową raczej też omijać bo nie dowiecie się prawdy.Już wielokrotnie usuwano moje opinie. Ta pewnie też będzie usunięta.

23.02.2014 10:51

ludzie opowiadacie bzdury ja przepracowalem w firmie ponad 20 lat nigdy niebylo problemu z wyplata a zarobki na prefabrykacji ksztaltuja sie okolo 1500 euro za 168 godzin pracy
LYSY6969

23.03.2014 12:50

ZA PEWNIE JAKIŚ POCIOTEK NA KTÓREGO MUSIAŁO PRACOWAĆ KILKA OSÓB

10.07.2014 12:33

Pracowałeś w Lugrze 20 lat okej znam takich parę osób to prawda. Pracują tak długo ale to są ludzie z bliskiego otoczenia dyrektora. Znam sytuację że dyrektor chodził do nich na kielicha i na pogaduszki. Zresztą ta wąska grupa przeważnie pracuje dziś na niemieckich warunkach.A wszyscy znamy powiedzenie że co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie. Na ogół to praca powyżej 10 godzin płaca za 8 siem godzin i kliki na werkach.Szkoda słów na tą firmę krótko mówiąc dno
mirek

26.01.2014 08:55

WITAM MORZE KTOS ZNA DOBRA FIRME KTURA PRACUJE ZA GRANICO SZUKAM JAKO CIESLA .moj meil. [email protected]

18.03.2014 11:20

a Ciebie ANALFABETO WYSYŁAM DO SZKOŁY NAJPIERW,ABY NAUCZYĆ SIĘ POPRAWNIE PISAĆ!!!!
cools

14.01.2014 08:28

witam.mampytanie jak jesty teraz w lugrze bo zlozylem papiery i czekam na odp. ?? jak praca zarobki itd.??

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w LUGRA?

Kontakt - LUGRA Sp. z o.o.

Karczunkowska 172 02-871 Warszawa

NIP:5270203721

KRS:0000052007

Branża główna: Budowa budynków

29.09.2013 15:57

co tam slychac chłopcy pracowalem dawniej u was za 8 gorzin mam w polsce 4000 zl
PRACOWNIK

13.08.2013 14:40

Jak pracowaliscie i macie teraz pretensje to widocznie byliscie za ciency i musieliscie robic po godzinach.Pewnie lepiej pracowac za 1200zl litosci.
hehe

04.08.2013 20:05

to dlaczego pracowałes 4lata jezeli byłotak zle?

29.07.2013 22:42

Ludzie zjeżdżają na kasecie i muszą dorabiać.
anomim

29.07.2013 22:28

Sam sobie jec ta martadele śmierdząca .Rodzina jeździ co 2-tyg.do domu i ma zarobione to samo co ktoś robi caly m-c.
rafako

10.07.2013 17:36

dyskryminacja i cwaniactwo
miki

09.07.2013 19:07

Odzyskał ktoś Kindergeld. Podzielcie się opinią bo nie wiem czy składać wniosek.
Robi38

07.05.2013 22:29

To że podatek jest tam a ubezpieczenie w Polsce to akurat jest korzystne dla pracownika z punktu widzenia przyszłej emerytury bo składka jest płacona od średniej krajowej, jak zapłacą w niemczech podatek i ubezpieczenie to przestaniecie odzyskiwać podatki a składka emerytalno - rentowa będzie płacona najniższa jako od pracowników nie kwalifikowanych i pozbędziecie się urlopów, nie zgadzajcie się na to, korzystniej jest abyście zostali tak jak jest teraz, wiem co mówię znam to z autopsji.
titi

04.05.2013 16:49

od 2014 zmienia sie oplacanie skladek ubezpieczeniowych czyli podatek i ubezpieczenie spoleczne bedzie placone w niemczech czyli duzo wiecej niz teraz teraz placony podek jest w nimczech azus w polsce
piro

08.04.2013 19:25

kolega sie starał z lugry po wyliczeniach ma koło 100000zł za 4 lata w stecz za 4 dzieci....

10.03.2013 19:55

Kinderegeld mozna odzyskac, nawet 4 lata wstecz.
były

10.03.2013 08:33

Pracowałem u tych [usunięte przez moderatora].Zapamiętajcie nigdzie w Niemczech na prefabrykacji nie znajdziecie uczciwości .Wszędzie i zawsze jest [usunięte przez moderatora] bez względu na to jacy [usunięte przez moderatora] [firma] to ma.Uwierzcie mi jest tego bb dużo.Tej plagi nawet nasza nie udolna PIP nie wypleni .Są zbyt skorumpowani.

26.12.2012 19:29

niemiecke warunki 2013 he he
JOBSER

12.12.2012 13:15

nie moze byc pozytywnych!!! bo to scierwo nie firma!!! robisz 12h placa za8 bo firma musi dostac swoje !!! ciebie maja w glebokim powazaniu!!! jak ci sie nie podoba to sie zwolnij, atmosfera w pracy fatalna!!! oboz a nie zaklad pracy!!!! tak jest tam caly czas !!!! niemcy porazka!!! kierownicy to nie ludzie!!!! ludzie omijac szerokim łukiem!!!!
mik

13.09.2012 16:06

miki - 2012-09-12 14:37:30 Starał się któryś o Kindergeld bo podobno zmieniło się i pracownicy na kontrakcie też mogą odzyskać nawet 4 lata wstecz. Jeśli ktoś się starał to dajcie znać.odnosnie zasiłków jezeli ktos dostał ipracuje w lugrze lub w prewamaksie niech sie odezwie
miki

12.09.2012 14:37

03.09.2012 18:07

on - 2012-08-31 22:04:55 a gzdie ty sie chcesz starać o zasiłek?chodzi mi o ten niemicki
on

31.08.2012 22:04

a gzdie ty sie chcesz starać o zasiłek?
eksportowiec

31.08.2012 21:10

Z czemu juz nie pracujesz? czytam te opinie i prawie 100 % beznadzieja, same negatywne

18.08.2012 17:15

chciłem sie dowiedziec odnosnie zasiłku rodzinnego pracowalem w lugrze 5 lat czy warto sie starac

Zostaw merytoryczną opinię o LUGRA Sp. z o.o.