Lugra

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 184 ocen.

Opinie o Lugra

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lugra

Krm

Odradzam , wszystkim zupełne nieporozumienie robią co chcą płacą jak chcą ,ucinanie godzin soboty nie płatne , no może jedna raptem 4 godziny traktują jak śmiecia mieszkania to dramat ! Naprawdę nie polecam !

Joanna
@Krm 15.07.2017 22:07
Odradzam , wszystkim zupełne nieporozumienie robią co chcą płacą jak chcą ,ucinanie godzin soboty nie płatne , no może jedn...

Witam Moj maz pracuje wlasnie w tej firmie i wiezcie mi nie spotkalam lepszej moze to zasluga pracownika jakie ma podejscie do pracy i kierownika ktory traktoje ludzi tak jakby chcial byc sam traktowany. Maz mial wypadek i tak sie zajeli mna i mezem ze brak mi słów. Dziękuję bardzo kierownikowi i dyrektorowi lugry To co wypisuja inni to wyssane z palca klamstwa .

Paulina

@BC, Twoja opinia odstaje od reszty tutaj zamieszczanych. Skoro tyle lat w Lugrze pracowałeś, czy mógłbyś podzielić się bardziej szczegółowymi informacjami, tj. formą zatrudnienia, ubezpieczenia, benefitów, urlopów, itp.? Wiele osób nadal myśli o zatrudnieniu tutaj, więc takie informacje na pewno będą przydatne.

BC

Ja w Lugrze pracuję 8 lat i uważam ,że straciłam wiele pracując w innej firmie. Miła i rodzinna atmosfera zarobki bardzo dobre i nie ma spóźnienia z wypłatą. Nigdzie nie jest słodko.Kto lubi pracować doceni Lugrę.

Paulina

@Gość na dzisiejszym rynku pracy coraz cześciej warunki zatrudnienia są indywidualna kwestia i zależą od wielu czynników, jak np. doświadczenie zawodowe. Najlepiej wziąć udział w rekrutacji i osobiście ocenić to, co firma ma do zaoferowania Tobie.

Gość

chciałem zmienić robotę ale to co tu czytam odstrasza mnie i nie wiem sam teraz co robic?Piszecie o kiepskich warunkach i wogóle to jak to jest naprawde.

Paulina

@Krm zatem stawka godzinowa nie jest ustalana na początku współpracy z Lugra? Na ich stronie internetowej widnieje informacja o zatrudnionych 250 pracownikach, czy tyle osób godziłoby się na tak niejasne warunki? Czy ktoś z aktualnych pracowników może potwierdzić takie informacje? Na pewno wiele osób nadal myśli o zatrudnieniu tutaj więc dobrze byłoby mieć rzetelne informacje.

krm
@Paulina 02.08.2017 10:26
@Krm zatem stawka godzinowa nie jest ustalana na początku współpracy z Lugra? Na ich stronie internetowej widnieje informacja o...

Nie wierzysz to spróbuj . co z tego stawka niby fachowca 14 70 brutto a puźniej się okazuje 10 z groszami a z tego co wiem to dużo więcej osób zatrudniają ale 80% to dziadki którzy już muszą robić

tuluzanin

Pracowalem w Lugrze kiedy startowali we Francji, ponad 10 lat temu. Kiepskie warunki mieszkaniowe, duzo roboty i trzeba bylo wiedziec z kim pic gorzale. Beton trzymal sie mocno, pewien majster z przeszloscia w Bialolece HR vel "Asteriks" doprowadzal do obalenia kazdego koordynatora projektu, dopiero odpuscil gdy kontraktem zarzadzala kochanka prezesa AK z pomoca mlodego goscia z Krakowa O, ktorego HR tez nie znosil ale czasem byl mu potrzebny. Ogolnie bylo do wytrzymania. czy Lugra ma jeszcze roboty we Francji, w Tuluzie ?

Franek

Witam polecam tą Firmę. Wyplacalna wszystkie dodatki do odzyskania typu Kindergeld, zwrot podatku wysoki gdyż jest naliczany z 1 klasy podatkowej, urlop też w całości wypłacany za Ca ły rok przez sokabau. Pomoc biura w załatwieniu wszystkich dokumentów potrzebnych do urzędów Polskich i Niemieckich. Robiłem w 2 firmach polskich w delegacji w Niemczech po kilka lat i w Lugrze jestem już 4 lata i jestem zadowolony. Polecam tą firmę. Wypłata za Ca ły miesiąc przepracowany ok 2000 zł + - zależy od podatku. Zgadza się robi się po 10 godzin dziennie Ale to ze względu na to ze sa dwie przerwy po 0.5 godziny. Nadzór jest jaki jest Ale mi by się nie chciało nianczyc niektórych pracowników którzy piją na umur a później Kierownik jeździ z nim na detox.

Przetrwaj

Wiesz co, nie wiem skąd masz takie informacje, Twój mąż to chyba jakoś skrajnie przesadza, bo takie rzeczy się tutaj jeszcze nigdy nie działy, ana pewno już nie na wyjazdach tym bardziej tak daleko od domu, ma przecież podpisaną umowę to o co w ogóle chodzi

Czlowiek

Nie dajcie się zwieść!!!! Banda oszustów! Mąż pojechał wczoraj miał trafić do Weeze dojechał w nocy z kolegą i mimo podpisanej w WARSZAWIE umowy ' SZEFUNCIO' otwiera drzwi i raz z morda do nich co tu robią ze miejsca w domu nie ma ze do łazienki maga iść spać jak psy ! Co to kur.. ma być?! MĄŻ padniety spał w aucie zaraz wraca do Pl Polski. Z tego co się dowiedział pracują tam po 12h a płacą im za 8,do tego płacisz za kwaterę!! Co to ma być ?!?!?! Kto doda mojemu mężowi teraz sił żeby wrócił cały i zdrowy to prawie 10h jazdy ! A za paliwo ?! Porażka wystrzegajcie się

rysiek

Czy ktoś może odpowiedzieć jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna na stanowisko cieśla szalunkowy na budowie

jozek 24

Czy ktoś może poiwiedzieć jak jest teraz w Lugra na budowach jakie zarobki ile godzin pracy oraz jakie zakwaterowanie

artur
@jozek 24 20.07.2016 07:24
Czy ktoś może poiwiedzieć jak jest teraz w Lugra na budowach jakie zarobki ile godzin pracy oraz jakie zakwaterowanie...

Jak przebiegają rozmowy kwalifikacyjne na cieslę szalunkowego na budowę

Pracownik

Masz rację "były" wyzysk, wyzysk i jeszcze raz złodziejstwo! I jeszcze jedno ogłoszenia wychodzą z lugry a poczytajcie o Prefamaxie bo to jest ta sama firma tylko inny odłam. Lugra tylko budowy a Prefamax prefabrykacja. Nie dajcie się nabrać, oni na tym koniku jadą dobre i miesiąc jak ktoś komu będą mogli godziny uwalić.

anonim

(usunięte przez administratora)

ciekawy

Ile na rękę można liczyć w tej firmie ? ile godzin się pracuje tygodniowo ?

siury

Powiem krótko zależy na jakiego kierownika trafisz według mnie najlepszy jest Czerniak pracowałem u niego i gdybym użył na niego złych słów to bym zgrzeszył.

Kolo

Zna ktoś Jakąś firmę Niemiecką?szukam pracy jako cieśla Mój email to:Kot149@onet.pl

kol anonim

pa panie prezesie u pana nawet gaciowy zostaje kierownikiem a gdzie szkoła gdzie praktyka . Gdzie wiedza i umiejętnosci w Ingolstadt dzie

Anioł

Widzę, że podwykonawca z pod Lublina się odezwał który to pracowników bez umów itp...zatrudnia i jeszcze nie płaci. Dziwne, że niby taka niewolnicza praca a 7 pracowników PODWYKONAWCY dobrowolnie na "umowę o pracę" przeszło do nas. To jest ciekawe prawda. Pan Łukasz i Pan Wojciech niby właściciele firmy PODWYKONAWCZEJ a zielonego pojęcia o budownictwie nie mają. Coś w tym jest skoro jednemu 15 miesięcy temu komornik maszyny pozabierał za długi. Uciekać Panowie i to daleko....od takich firemek...krzak

Diabeł

Odradzam prace w tej firmie oszuści i zmuszają do pracy po 12 13 godzin pracy od poniedziałku do soboty nie dotrzymują ustaleń obiecują kokosy jak zaczniesz prace to maja cię za niewolnika tak postępuje kierownik Wojciech i Dyrektor Każą nosić. Uciekać

Daniel

Witam czy może sie ktos orientuje czy sa przyjęcia do lugry składałem cv ale z tego co wiem jak ktoś nie załatwi po znajomości to lipa wychodzi .

gubas zawadzki

Firma ogólnie dno,12,14,16 godz płacone za 8,traktują wszystkich jak śmieci,oczywiście przerobu nie ma,a lugra to caritas i dokłada do biznesu żeby tylko ludzie mieli gdzie pracować,same wypadki na budowach,ludzie pracuję przemęczeni,w ciągłym pośpiechu,ciągle poganiani,i oczywiście wielce pan dyrektor grubas pan i władca,ma wszystkich za śmieci i każdego chętnie by zwolnił,dziwię się tylko że nikt się tym nie zainteresował,żadna instytucja,śmierdzi to kryminałem.nie polecam a nawet ustrzegam przed tą firmą,jak nie chcecie sobie zmarnować życia

były
@gubas zawadzki 27.02.2015 23:15
Firma ogólnie dno,12,14,16 godz płacone za 8,traktują wszystkich jak śmieci,oczywiście przerobu nie ma,a lugra to caritas i dok...

potwierdzam. pisane tylko 8 godzin, sobota może co druga po 4 godziny. Oficjalnie Broda mówi że coś dla firmy musi być .Na koniec miesiąca Broda podejmuje decyzję kto zostaje na stawce fachowca a kto pomocnika. Podpadniesz to zmieni ci stawkę nie patrząc co masz w umowie. Upychanie w kampach po trzech, syf totalny. Na każdej budowie donosiciele, którzy meldują każdego dnia Brodzie (za plecami kierowników).Majstrami zostają totalne debile bez wiedzy.Tacy pasują bo liżą d...ę brodzie i nie oczekują zbyt wiele. Broda toleruje pijaków którzy są "oddani" firmie.

kazik

Potwierdzam opinie bylego pracownika z dnia 14.02.15. i wielu innych. To wszystko prawda.Godzine z definicji dziennie masz obcieta. Soboty co druga moze zaplacona - tak zarzadzil Broda twierdzac ze to dla firmy.No i nikt nie moze byc pewny czy w danym miesiacu nie dostaniesz stawki pomocnika ot takie widzi mi sie Brody.Dozor - nieuki tzw. poganiacze bez szkoly.Radze omijac.

manitu

Débile,nygusy!pracowałem 2lata w Neumarkt i Toulouse.Miałem w 8-10g.1300--1700Ě.piłem,ale zasuwałem!nieudaczników nikt nie zapłaci!2006r.niewiele jak teraz,

Byly pracownik :)

Ja powiem tak jako byly juz pracownik nie polecam pracy w tej firmie a wiem co mowie bo pracowalem dlugo i za granica i w Polsce niejako w niemczech za twarz trzyma Broda tak w Polsce Napoleon , jesli chodzi o Prace w niemczech potwierdzam sa gangi rodzinne To FAKT wala w konia z godzinami o sobotach juz nieplatnych nie wspomne ,patrzac na prace w kraju wiadomo zarobki juz nie te po kryzysie bida ale przynajmniej duzo normalniejsi ludzie apropos zarobkow 1500euro fakt ale smiac mi sie chce jak sobie teraz uswiadomie ze zarabiam wiecej od dyrektora w kraju i male sprostowanie budownictwo w niemczech moze stoi ale pieniadze juz nie teraz czas Panowie na Skandynawie Belgie, Szwajcarje,Francje ale nie Niemcy:)pozdrawiam A.C.

antke

a jeśli ja nie mam doświadczenia, tylko tyle co na praktykach ze szkoły, bo jestem po technikum budowlanym, to mam szansę na robotę w Lugrze? czy raczej nie powinienem się łudzić? możecie coś mi poradzić? bo złożyłbym Cv, ale nie chce być wyśmiany, mam nadzieję, że rozumiecie. A chętny do ptracy jestem nawet od zaraz.

Marek

Zastanawiam się o czym pisze "domin", jaki to potentat, zwykła firma z o.o. , która dorobiła się na ludzkiej krzywdzie i do chwili obecnej pięknie to robi.Nie posiada żadnego sprzętu, a funkcjonuje dzięki wykorzystywaniu pracowników, których nie szanuje i wychodzi z założenia jak nie ten to inny. Ja takiej firmie dziękuję. W ogóle firma tego typu co Lugra lub Prefamax nie powinny być na rynku. Brak szacunku i poniżanie pracowników, nagminne obcinanie godzin.

Andrzej

chcecie pracować i mieć spokój oraz komfort psychiczny - omijajcie tą firme z daleka. Neumarkt to "Smoleńsk" i tzw. "Kozie łby" lub Kozłowo. Jeden z kierowników nadaje się do pracy tylko w kołchozie ZSRR - taką ma mentalność ten deklarowany katolik. Drugi ma papieża na stoliku a za skórą diabła ale to zwykły kozioł, stary cap, jest nikim ale wydaje mu się, że wszystkie rozumy pozjadał - prymityw. Po zakończeniu pracy nie możecie spodziewać się żadnej pomocy ze strony biura.

niewolnik

pracowałem w Lugrze na kilku werkach i zależy gdzie się trafi. W Nojmarku na przykład mafia' rządzi tam tak zwany (usunięte przez administratora) no za to w każdą niedzielę jest w kośćiele, ma swoją klikę na werku. Oczywiśćie trzeba zapomnieć o ośmiu godzinnym dniu pracy od 10 w górę a płacą oczywiśćie za osiem i to na każdym werku. Jest też jeden werk gdzie kierownikiem jest zwykły chuligan i pijak kiedyś kiedy był majstrem po pijaku wszedł do pokoju i pobił niewinnego człowieka.(usunięte przez administratora) Ale jak wszędzie tak też i w Lugrze są normalni kierownicy inteligęntni i ludzcy.Trzeba po prostu mieć szczęscie i dobrze trafić . Omijajcie też werk gdzie kierownikiem jest (usunięte przez administratora)kolejna kanalia. Nie chcę nikogo straszyć są werki gdzie warto pojechać. Otwiera się teraz nowy werk gdzie kierownikiem ma być (usunięte przez administratora)dawny majster znam go jako inteligentnego porządnego człowieka, pytanie czy teraz się nie zmienił pozostawiam otwarte.Powodzenia chłopcy

nur fur

Pracowałem na prefabrykacji w Liebenau robota od 5 rano do 4-5 po południu zapłacone tylko za 8 godzin.Mieliśmy dwie przerwy w ciagu dnia, mieszkanie opłacone przez firmę.Byłem tam w 2009 roku od maja do września,potem zjechałem do kraju(dostałem nową robotę)...płaca 1450 euro, tyle dostawałem w tamtym okresie jako cieśla-betoniarz.

olek

Firma wypłacalna. Zależy na której budowie, ale pracuje się długo, po 12 godzin, tak że nawet do sklepu nie można pojechać.

andrzej

[usunięte przez administratora] - omijac ta firme

Andrzej

bo są usuwane przez administratora- tą stronę internetową raczej też omijać bo nie dowiecie się prawdy.Już wielokrotnie usuwano moje opinie. Ta pewnie też będzie usunięta.

pracownik

ludzie opowiadacie bzdury ja przepracowalem w firmie ponad 20 lat nigdy niebylo problemu z wyplata a zarobki na prefabrykacji ksztaltuja sie okolo 1500 euro za 168 godzin pracy

LYSY6969
@pracownik 23.02.2014 10:51
ludzie opowiadacie bzdury ja przepracowalem w firmie ponad 20 lat nigdy niebylo problemu z wyplata a zarobki na prefabrykacji k...

ZA PEWNIE JAKIŚ POCIOTEK NA KTÓREGO MUSIAŁO PRACOWAĆ KILKA OSÓB

pracownik
@pracownik 23.02.2014 10:51
ludzie opowiadacie bzdury ja przepracowalem w firmie ponad 20 lat nigdy niebylo problemu z wyplata a zarobki na prefabrykacji k...

Pracowałeś w Lugrze 20 lat okej znam takich parę osób to prawda. Pracują tak długo ale to są ludzie z bliskiego otoczenia dyrektora. Znam sytuację że dyrektor chodził do nich na kielicha i na pogaduszki. Zresztą ta wąska grupa przeważnie pracuje dziś na niemieckich warunkach.A wszyscy znamy powiedzenie że co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie. Na ogół to praca powyżej 10 godzin płaca za 8 siem godzin i kliki na werkach.Szkoda słów na tą firmę krótko mówiąc dno

mirek

WITAM MORZE KTOS ZNA DOBRA FIRME KTURA PRACUJE ZA GRANICO SZUKAM JAKO CIESLA .moj meil. mirek1977@poczta.onet.eu

anonim
@mirek 26.01.2014 08:55
WITAM MORZE KTOS ZNA DOBRA FIRME KTURA PRACUJE ZA GRANICO SZUKAM JAKO CIESLA .moj meil. mirek1977@poczta.onet.eu...

a Ciebie ANALFABETO WYSYŁAM DO SZKOŁY NAJPIERW,ABY NAUCZYĆ SIĘ POPRAWNIE PISAĆ!!!!

cools

witam.mampytanie jak jesty teraz w lugrze bo zlozylem papiery i czekam na odp. ?? jak praca zarobki itd.??

?

co tam slychac chłopcy pracowalem dawniej u was za 8 gorzin mam w polsce 4000 zl

PRACOWNIK

Jak pracowaliscie i macie teraz pretensje to widocznie byliscie za ciency i musieliscie robic po godzinach.Pewnie lepiej pracowac za 1200zl litosci.

hehe

to dlaczego pracowałes 4lata jezeli byłotak zle?

anonim

Ludzie zjeżdżają na kasecie i muszą dorabiać.

anomim

Sam sobie jec ta martadele śmierdząca .Rodzina jeździ co 2-tyg.do domu i ma zarobione to samo co ktoś robi caly m-c.

rafako

dyskryminacja i cwaniactwo

miki

Odzyskał ktoś Kindergeld. Podzielcie się opinią bo nie wiem czy składać wniosek.

Robi38

To że podatek jest tam a ubezpieczenie w Polsce to akurat jest korzystne dla pracownika z punktu widzenia przyszłej emerytury bo składka jest płacona od średniej krajowej, jak zapłacą w niemczech podatek i ubezpieczenie to przestaniecie odzyskiwać podatki a składka emerytalno - rentowa będzie płacona najniższa jako od pracowników nie kwalifikowanych i pozbędziecie się urlopów, nie zgadzajcie się na to, korzystniej jest abyście zostali tak jak jest teraz, wiem co mówię znam to z autopsji.

titi

od 2014 zmienia sie oplacanie skladek ubezpieczeniowych czyli podatek i ubezpieczenie spoleczne bedzie placone w niemczech czyli duzo wiecej niz teraz teraz placony podek jest w nimczech azus w polsce

piro

kolega sie starał z lugry po wyliczeniach ma koło 100000zł za 4 lata w stecz za 4 dzieci....

anonim

Kinderegeld mozna odzyskac, nawet 4 lata wstecz.

były

Pracowałem u tych [usunięte przez moderatora].Zapamiętajcie nigdzie w Niemczech na prefabrykacji nie znajdziecie uczciwości .Wszędzie i zawsze jest [usunięte przez moderatora] bez względu na to jacy [usunięte przez moderatora] [firma] to ma.Uwierzcie mi jest tego bb dużo.Tej plagi nawet nasza nie udolna PIP nie wypleni .Są zbyt skorumpowani.

kiki

niemiecke warunki 2013 he he

JOBSER

nie moze byc pozytywnych!!! bo to scierwo nie firma!!! robisz 12h placa za8 bo firma musi dostac swoje !!! ciebie maja w glebokim powazaniu!!! jak ci sie nie podoba to sie zwolnij, atmosfera w pracy fatalna!!! oboz a nie zaklad pracy!!!! tak jest tam caly czas !!!! niemcy porazka!!! kierownicy to nie ludzie!!!! ludzie omijac szerokim łukiem!!!!

mik

miki - 2012-09-12 14:37:30 Starał się któryś o Kindergeld bo podobno zmieniło się i pracownicy na kontrakcie też mogą odzyskać nawet 4 lata wstecz. Jeśli ktoś się starał to dajcie znać.odnosnie zasiłków jezeli ktos dostał ipracuje w lugrze lub w prewamaksie niech sie odezwie

miki

Starał się któryś o Kindergeld bo podobno zmieniło się i pracownicy na kontrakcie też mogą odzyskać nawet 4 lata wstecz. Jeśli ktoś się starał to dajcie znać.

Zostaw opinię o Lugra - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lugra