ZF Braking Systems Poland Sp. z.o.o

3. Opinie o pracodawcach Gliwice
  5. Opinie o ZF Braking Systems Poland Sp. z.o.o

Opinie o ZF Braking Systems Poland Sp. z.o.o Gliwice ul. Leonarda da Vinci 7

WebsiteIconZF Group

Nie przegap nowości o ZF Braking Systems Poland Sp. z.o.o!

Hezjod

15.11.2021 11:28

Żadna praca nie hańbi, ale wynagrodzenie za nią często tak.

11.11.2021 10:28

Co raz to wiecej ludzi sie zwalnia... I nikomu to nic nie daje do myslenia ... chca wykonczyc nas 12...
    RYL

13.11.2021 10:41

Problemem naszego zakladu nie jest to ze ludzie zarabiaja grosze, I kazdy ma tego dosc tylko problemem sa koszulki ktore dostalosmy I nie mozemy ich nosic. I debata na ten temat na spotkaniu z mezami zaufania. TO SA PRAWDZIWE PROBLEMY...KOSZULKI!
    Jasfasola

13.11.2021 13:13

Nadgodziny nie są obowiązkowe nie dajesz rady to nie zostawaj po 12. A po całej nocce w pracy tez chyba dzieci do szkoły trzebabylo wiec tu nawet 4 godz snu nie było.
    Śląski

23.10.2021 21:22

Wiadomo coś na temat przedłużania umów?

21.10.2021 09:50

21.10.2021 17:46

Oooo! "A świstak siedzi i zawija w sreberka" Zmienił login i się nie nudzi. Zimowy robalu Tobie też życzymy tego samego

21.10.2021 22:19

Uwaga, to może być kamuflaż

16.10.2021 20:43

17.10.2021 15:28

Gościu idź stąd wreszcie!!
    Nikt

17.10.2021 22:38

Chłopie. Jeżeli już się musisz użalać nad swoim losem to rób to ze słownikem ortograficznym. Dawno na tym forum nie było takiego grafomana jak Ty. I jeszcze jedno Ci powiem. Jeżeli faktycznie jesteś facetem, to nie zachowuj się jak primadonna, nie wylewaj łez i zmień w końcu płytę. Tych bzdur naprawdę nie można już czytać. Ogarnij się. Idź do lekarza na kozetkę. Szukaj pomocy gdziekolwiek, nawet w kościele. Ale nie tutaj. To forum jest dla osób, które mają coś do powiedzenia. A historie s-f nas nie interesują. A więc żegnamy Cię.
    Q&A

21.09.2021 11:18

Żegnaj zmiano A. Miło było z wami pracować.
    No

13.10.2021 20:16

Uciekac z Automotiv kryzys będzie trwał do 2026 prędzej normalnie nie będzie funkcjonować! fabryki z autami w Europie zwallniaja produkcje pracują 3dni w tygodniu więc zbytu na pompy hamulcowe nie będzie a kroic was z wypłaty dopiero zaczną życzę powodzenia!
    Alek

15.10.2021 23:44

Ludzie juz sie zwalniają. Tu już nie ma kto pracowac.

05.10.2021 16:06

No

13.10.2021 20:21

To konkretnie jak cie skrzywdzili świeczka w głowie czy cie w dupala zapieli i dojsc do siebie nie możesz?
    Abc

15.10.2021 21:52

Myślę że tu już jest potrzebny specjalista. Nie wiem co się stało ale mi to wygląda na manię prześladowczą. z Znałem kiedyś kogoś z tą dolegliwością, reagowała tak samo.

07.10.2021 20:55

Czy wy ludzie widzieliscie te ,, wyplaty,,????? Jakies nie porozumienie ... a bedzie tylko gorzej
    ...

10.10.2021 02:01

Fajnie się masz. Gratulacje.
    PiSs

13.10.2021 20:19

Najgorsze (usunięte przez administratora) zakładowe tam ino same nie robole ( 2 lewe rączki) zostają bo gdzie indziej rady nieda 1 z 2!
    zz

11.10.2021 19:19

Witam Was. Jestem pracownikiem byłego WABCO, aktualnie ZF we Wrocławiu. Szukam kontaktu z pracownikiem/pracownikami ZF w Gliwicach, którzy mają "jaja". Proszę o telefon od takiej osoby. 533764784.

13.10.2021 19:48

Jajecznicę będziesz smażył?
    JeszczePracownik

16.09.2021 13:29

Firma robi z ludzmi co chce. Nagle nocek nie ma i przerzucają na inne zmiany. Ludzie maja wszystko poplanowane-lekarzy , opieke nad dziecmi itd …… Do tego musisz zaiwaniac na pelnych obrotach a premie i tak ci uwala. Wyplaty coraz gorsze….. smiech na sali…..

19.09.2021 23:23

Co to znaczy, że znowu pokrzywdzona zmiana A? Rozwiń proszę temat, bo nie bardzo rozumiem. Niektóre osoby (tak jak ja) są mało "kumate"
    Domyślny

13.10.2021 18:03

Jaka pokrzywdzona , przecież poszkodowani z innej zmiany twierdzą że zm A uprzywilejowana ????
    Takitam

24.09.2021 11:30

W mojej miejscowości koło Pyskowic za sklepem stale jest zgromadzenie pijaków i sprzedawania pijanym piwa za sklepem nawet wystawili im fotel żeby pili i sikali za sklepem

24.09.2021 22:30

W żabce jest promocja 4+2
    Domyślny

13.10.2021 17:55

Bo to są przyszli pracownicy ZF, ktoś podał ich lokalizacje . Innych już nie będzie , już to przerabialiśmy w tym zakładzie . Niczego się nie nauczono , na poprzednich błędach .
    OnaSowa

03.10.2021 10:02

Mówi się że do zwolnienia jest 100 osób. Ale nie wierzę, by tulu osobom kończyły się w okresie jesienno-zimowym umowy. Czyli polecą również osoby teoretycznie bezpieczne.
    ...

04.10.2021 11:21

Masz na myśli zwolnienia w Gliwicach ?
    Kit

04.10.2021 20:23

A kto niby mówi?. Pracuje i nikt o zwolnieniach nie mówi. Siejesz ferment.
    Leber

30.09.2021 12:46

Ten zakład już całkiem (usunięte przez administratora)jedna zmiana rozwalona. Co oni myślą, że ludzie mają co zrobić z dziećmi, wizyta u lekarza czy dojazdami jak ich przerzucają na inną zmianę? Ale jak ktoś chce się zwolnić to przecież muszą robić pod górkę bo jak to tak... Najgorszy zakład na strefie a pomyśleć, że kiedyś każdy chciał tu pracować... Tfu!
    O

01.10.2021 13:42

Najgorszy (usunięte przez administratora) jakim pracowałem ludzi na kazdym kroku za ciuulla robia ze wszystkim
    Nowa

30.09.2021 23:49

Hej mam pytanie. Jest dofinansowanie so stołówki czy z wyplaty ściągają?. Jeżeli jest to ile i na jakie artykuły pewnie obiad napewno a inne typu kawa czy napoje?

28.09.2021 08:55

29.09.2021 12:14

To wygląda na atak hakerski. Strach wchodzić na stronę gowork ZF Gliwice

29.09.2021 22:18

Na stronach ZF Częstochowa, Bielsko i Czechowice jest to samo.
    Sluchacz

25.09.2021 23:21

Trzeba sprawę zgłosić na Policję bo tu są sprawy z kodeksu karnego.
    Aaa

27.09.2021 21:09

Prędzej egzorcystę

23.09.2021 17:18

Jaaa

23.09.2021 23:32

Rozumiem i współczuję

21.09.2021 08:17

Dlaczego nikt nie zablokuje wypowiedzi pana Piotra Szewczyka? Ewidentnie można zauważyć, że ten człowiek ma problemy i wypisuje bzdury. Edyta zrób coś z tym.
    piotr szewczyk czestochowa

22.09.2021 14:24

wiem i rozumie to ale ta firma tak potrafi skrzywdzić osobę niewygadaną że bede miał traumę do końca życia i chcę ostrzec wszystkich przed ta hala żeby juz wiecej nikogo nie skrzywdzili tak jak mnie
    Nikt

23.09.2021 00:51

Posłuchaj chłopie. Ta strona jest dla pracowników ZF w Gliwicach. Jeżeli masz problem z zakładem w Częstochowie to na stronie tego zakładu rozwiązuj swoje problemy, a nie u nas. My mamy dość swoich spraw i nie musimy wysłuchiwać Twoich żalów na pracodawcę, który niestety miał wątpliwą przyjemnośc mieć wśród swoich pracowników osobę niestabilną emocjonalnie. Przykro mi to pisać, ale według mnie to raczej Ty psujesz opinię pracodawcy, a nie odwrotnie. A jeżeli prawdą jest to o czym piszesz, tzn. pijaństwo, czarna magia, satanizm, itp. itd. to zgłoś sprawę na policję, tylko poprzyj rzetelnymi informacjami potwierdzającymi Twoje "chore" teorie spiskowe, a nam pracownikom z Gliwic daj wreszcie święty spokój. Ile można wysłuchiwać żalów człowieka, który musi dowartościować się na ogólnodostępnym forum. I jeszcze jedno. Uwierz proszę, że żaden z mieszkańców naszego miasta nie będzie szukał pracy w Częstochowie, bo my mamy swój zakład ZF na miejscu i nas w Gliwicach pracują całkiem normalni ludzie. A podejrzewam, że w Częstochowie również. A więc kto tutaj jest nienormalny??? Odpowiedz sobie sam. I skończ już z tym ubolewaniem i zachowuj się jak facet z jajami. Bo na ten moment to mogę powiedzieć, że jaj u Ciebie niestety brak, a więc nie jestaś facetem, a zwykłą ciamajdą. Cześć.

22.09.2021 14:52

nie co się dziwić się jak twoje dane będą wszędzie dostępne w okolicy tam specjalnie rozpowiadają twoje dane osobowe , w księgowości ( jeżeli to tak można nazwać bo to jest parodia nie księgowość) wszystkie ważne dokumenty z danymi osobowymi nie są niszczone w niszczarce do dokumentów tylko tak do kosza wyrzucane- każdy może sobie przeczytać twoje dane adres nr konta itd. Na każde zapytanie o niezgodność na pasku płacowym odpowiedź księgowej brzmi ( co jest naj śmieszniejsze ) że wszystko się zgadza jak są dwie osoby i każda ma inną kwotę wynagrodzenia to tej co ma więcej się zabiera ( w wieki i erze technologii pani księgowa ma włączony program Excel i liczy na kalkulatorze konkretne pozycje w okienkach programu , zamiast używać odpowiednich funkcji w programie) ta firma to pan życia i śmierci to oni decydują kto zasługuje na życie a kto nie ( nie wygadani nie mają prawa zyc normalnie) (usunięte przez administratora) pracowałem tam dwa i poł roku obecnie jestem na bezrobotnym i od pół roku nie mam nic wspólnego z tą (usunięte przez administratora)firmą po paru dniach zauwoarzono ze jestem nie wygadany a tam nie wygadany nie ma poprostu prawa do życia tam specyjalnie myślą o wszyscy o tobie zeby ci dzwoniło w uszach na okrągło dzien i noc ( poł rokunie mam nic wspólnego z tymi (usunięte przez administratora) ) a nadal mi dzwoni w uszach Przez ta firmę zwątpiłem w boga porostu niema czegoś takiego jak bóg obecnie nie jestem pracownikiem od 31.03.2021 czyli pięć miesięcy i nadal dzwoni mi w uszach i nadal coś robią (usunięte przez administratora)że mam czerwoną i gorącą twarz . bardzo proszę o poważne potraktowanie całej sytuacji .
    …

22.09.2021 14:32

Nie polecam pracy w tym zakładzie,ludzie z góry nie szanują pracowników, z dnia na dzień informują cię ze zmieniają ci zmianę bez zapytania o twoje możliwości.Pracownikom już ucięli 5% premi,teraz odchodzi dodatek za nocki ponieważ zostają wycofane, gdzie w umówię jest napisane system 3zmianowy. Robią z ludźmi co chcą nie licząc się z niczym.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ZF Braking Systems Poland Sp. z.o.o?

Kontakt - ZF Braking Systems Poland Sp. z.o.o

ul. Leonarda da Vinci 7 44-121 Gliwice

NIP:6971983994

ZF Group
    Branża główna: Maszyny i urządzenia

20.09.2021 19:30

Jaś

22.09.2021 09:45

Chłopie, czy Ty przypadkiem nie musisz skorzystać z wizyty u specjalisty? Przecież to trzeba mieć nierówno pod czaszką, żeby wypisywać takie opowieści z pogranicza fantazji. Takie dewiacje się leczy. Powodzenia w powrocie do zdrowia.

17.09.2021 08:26

17.09.2021 15:18

Piotr to jest strona następującego Pracodawcy: ZF Braking Systems Poland Sp. z.o.o NIP: 6521298123 KRS: 0000070366 Adres: Leonarda da Vinci 7, 44-121 Gliwice Znajdź stronę trw zf w Częstochowie na ulicy legionów 63 i tam napisz swoją opinię.
    piotr szewzyk czestochowa

20.09.2021 19:28

wiem i rozumie to ale ta firma tak potrafi skrzywdzić osobę niewygadaną że bede miał traumę do końca życia i chcę ostrzec wszystkih przed ta hala żeby joz wiecej nikogo nie skrzywdzili tak jak mnie

13.08.2021 20:15

Jak szybko przechodzi się pod firmę z agencji? Czy jest to równozaczne z przejściem na drugą stawkę?
    Kiedyś tu pracowalem

25.08.2021 13:30

Tyle to w Oplu 10 lat temu na start mieli śmiech na sali. A tu dostaniecie 100 zł brutto podwyżki i będziecie się cieszyć.
    Lipa

16.09.2021 02:01

Zależy jak się wypniesz.

15.09.2021 09:15

trw na ulicy legionów 63 w Częstochowie tam specyjalnie chodzą i myślo o tobie zeby ci dzwoniło na okrągło w uszach totalnie poj ...ani pół roku mnie tam niema i cały czas mi dzwoni

15.09.2021 09:08

14.09.2021 19:48

trw na ulicy legionów 63 w Częstochowie tam nie moze pracowac ktos kto nie jest wygadany ( (usunięte przez administratora) znęcanie itp)

14.09.2021 19:45

trw na ulicy legionów 63 w Częstochowie mordercyy ludzi nie wygadany
    Lolo

14.09.2021 17:34

Jak tam, zostały komuś jeszcze urlopiki wypoczynkowe? Nie liczcie na postojowe, skoro zaklad stoi to pracownik w tym czasie ma wypoczywać, ale że swojego...Czy chce czy nie
    Leber

09.09.2021 17:18

Jak wam się podobają koszulki które dostaliśmy?
    Bolek

12.09.2021 13:21

Tak inne zakłady z okazji 20.lecia daje ludziom jakieś premie a ten zaklad z tej okazji ja zabiera. Zle to świadczy i firmie i pokazuje jak szanuje pracowników którzy pracują na ich zyski i pelne kieszenie. Zal.
    aha

14.09.2021 11:37

No i co? a gdzie reszta garderoby? Mam chodzić z genitaliami na wierzchu? a buty? masakra
    Janka

09.09.2021 17:06

Wyplaty coraz później. Zawsze byly 9 każdego miesiąca a to już drugi miesiąc ze nie ma znowu jutro po 13 bedzie jak w tamtym miesiącu. Przesada . Za to na wazne ze 11 września zepellin bedzie latał to jest ważne a nie zeby wyplaty byly.
    Abc

10.09.2021 07:47

Janka to zmień bank. Ja 9.09 miałam na koncie. Czytam te komentarze i serce boli. Wy tylko narzekać potraficie. Nakręcacie się sami
    Jasio

10.09.2021 10:48

wypłaty mają być do 10-go i są :)
    Mądry

07.07.2021 23:26

Kto pracuje w zf ten się w cyrku nie śmieje. Zwolniono świetnego kierownika tylko na podstawie fałszywych oskarżeń. Kobra może był rubaszny, ale w rzeczywistości miał super podejście do ludzi. Jeśli trzeba ochrzanił a gdy była mu temu okazja pochwalił. Chyba tylko głąb nie rozumiał że jego surowość miała ironiczny charakter.

28.07.2021 22:41

Ręce opadają

07.09.2021 12:35

Ale śmiech na sali z tym co piszesz, na podstawie fałszywych oskarżeń nigdy by nie został zwolniony, bo skarg już było mnóstwo, a że Pan Kobra taki odważny to zawsze wszystkiemu zaprzeczał ;) wiec w końcu zostało pokazane jak się zachowuje…. Myśle że większość pracowników tej firmy wie doskonale jakim człowiekiem był Kobra, jak potrafił niszczyć psychicznie ludzi, i jakie miał podejście do kobiet. Po prostu zwykły zboczeniec, (usunięte przez administratora) i intrygant. Karma w końcu wróciła ;)
    MagazynierA

02.09.2021 22:28

Ta firma zeszła na psy już dawno temu, normalni uciekają albo ich zwalniają żeby nie stwarzali problemów. (usunięte przez administratora)liderzy z boosterów nie stają za pracownikami tylko liżą (usunięte przez administratora) tym, co są stołkami wyżej, byle by on winny nie był. Lider ma być wzorem dla pracownika czego tamtejsi nie wiedzą . Nadgodziny spoko ale jak nie przyjdziesz na popołudnie w sobotę to zapomnij o premii hah. A (usunięte przez administratora)i kierownik dostaw dawny kierownik od spraw nieistotnych to dopiero kabaret. Zmiana A się zepsuła już dawno. Lepsza kasa jest za rogiem tylko trzeba chcieć :)

28.08.2021 02:50

01.09.2021 03:30

Super, że zrobiłeś kolejny wpis. Ułatwi mi to tylko sprawe bo zostało to zgłoszone na policje, do prokuratury i sądu. Dojście do twojego IP to tylko kwestia czasu!! Zobaczymy czy potem będziesz taki mądry ...? Brawo ty !

02.09.2021 03:36

Tobie już nie pomoże ani rodo ani swięcona woda ani nic ! Kwestia czasu! Staniemy za niedługo w cztery oczy i zobaczymy jaki jesteś Kozak! Twoje dni są policzone. Wszyscy i tak wiedzą kim już jesteś ale na razie( na razie powtarzam) nie mam na to papierów! A potem będziesz skończony! Jak Lady Pank pisało piosenke „ Mniej niż zero” to właśnie twoje zdjęcie miało przed oczami! Dla mnie jesteś właśnie - Mniej niż zero ! Z drugiej zaś strony który normalny facet, który uważa sie za hetero myśli o drugim facecie w wolnym czasie?? Kolejny krypto gej? No nie dziwie sie w sumie- żone masz brzydką, sam też wyglądasz jak paprykarz szczeciński to myślisz se o mnie! Pewno jak robisz sobie „ dobrze” to przy moim zdjęciu ? Nie ośmieszaj sie już bo nawet Titanic tak nisko nie spadł jak ty ! Ciekawe czy w sądzie będziesz taki wygadany czy zrobisz sie czerwony tak jak to ty potrafisz? I nie strasz mnie tu „ rodo” a Pajac to ty masz na drugie ! Chciałeś wojny- mówisz i masz! Może wygrasz jedną bitwe ale wojne wygram ja ! (usunięte przez administratora)
    Pracownica

31.08.2021 15:36

Czy w zwiazku z prseetojem produkcji beda zwolnienia ??

30.08.2021 15:34

Tak żeby się pośmiać bo coś w tym jet. Ostatnio gdzieś przeczytałem..... Projekt etapy: 1 entuzjazm 2 rozczarowanie 3 panika 4 szukanie winnych 5 ukaranie niewinnych 6 chwała i honory dla nieuczestniczących
    Mama

29.08.2021 14:10

Dzień dobry. Czy są przyjęcia do firmy? Gdzie można złożyć cv?
    Madry1

22.08.2021 00:14

Sami karierowicze normalnych zwalniają lub sami uciekają
    Mądry

22.08.2021 12:21

Nie możesz wymyśleć swojego nicka? Po co podszywasz się pod kogoś innego?

01.07.2021 11:38

Powini zmienić liderów na zmianie A oni całkiem nic nie robią dostają stawki liderowskie a pracownicy wykonują za nich pracę . Tylko by kible wywodzili kondony i kawy robili i na fajki chodzili im się całkiem pomieszało w głowach ... I jeszcze kapusia mają na tej zmianie który robi aferę dodaje potem się wypiera się pan P.S

02.07.2021 16:15

A jak twoim zdaniem powinna wyglądać praca lidera ? Wzorem innych zakładów lider powinien wypełniać raporty, robić pomiary, naprawiać drobne awarie, dbać o dostarczanie materiałów oraz jak największa ilość czasu w którym można produkować by realizować cele produkcyjne. Jest to jeden z nielicznych zakładów gdzie lider podczas nie obecności pracowników pracuje na stacji, mimo ze firma posiada tabele celów dla poszczególnej ilości operatorów.
    Goo

18.08.2021 12:36

Jak do teraz kawka zrana 2 godinki, fajeczka 7 razy 1godzinka ,kantyna 2 lub 3 pauzy 1godzinka sciemnianie w akwarium 2godzinki. Wc 1godzinka pokazanie sie na lini 1 godzinka tojestpraca liderów Zf i nie tylko!

16.07.2021 01:35

Po jakim czasie wchodzi się na wyższa stawkę? W ogóle jakie są zasady wyższych stawek jakie wymagania trzeba spełnić?. My nowi nic nie wiemy w ogóle nic na szkoleniach nie mówią. Napisze ktoś?.

22.07.2021 07:44

No no, wiadomo. Jak Ci tak lepiej to niech będzie, wmawiaj sobie :)

28.07.2021 11:13

Ta tabelka to pic na wode fotomontaż!!!

21.07.2021 13:32

Jedna z najgorszych firm w której robiłem,jesteś typowym robolem do tego rób ciagle przy takiej temperaturze jaka tam panuje,na samej hali po 26/7/8stopni a przy liniach po 40 i więcej a nikt nic z tym nie robi do momentu aż komuś coś się stanie:)

Zostaw merytoryczną opinię o ZF Braking Systems Poland Sp. z.o.o