LG

Biskupice

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 1257 ocen.

Opinie o LG

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LG

Ciekawy

Czy to prawda że w przyszłym roku zamykają lg?

ona
@Ciekawy 20.09.2017 18:46
Czy to prawda że w przyszłym roku zamykają lg?

tak, zamykają pralki i lodówki.

Wrrrr
@ona 24.09.2017 11:25
tak, zamykają pralki i lodówki.

Moze to jest przyczyną nie uznania telefonu do reklamacji. Mój telefon przestal poprawnie działać ma rok oddalam go na gwarancje skąd wróciła za naprawe chciano 900 zł. Uznano ze fwarancji nie moga uznac poniewaz sugeruja sie wedle punktu 7 tzn warunki atmosferyczne. Uznano w moim telefonie czasteczki cieczy telefon nie byl zalany ale poinformowano mnie ze mogł przebywac w zaparowanych pomieszczeniach. Zastanawiam sie czy lg wyprodukowalo telefon do uzytku czy pochlaniacz wilgoci. Jestem rozczarowana. Telefon był uzytkowany jak wszystkie poprzednie :/ miał ktos taki przypadek?

żaden

Wasze podziękowania za naszą pracę możecie wsadzić sobie w ...... dlaczego nie wywieszacie tych podziękowań na stołówkach ...tylko w kiblu ...to jednoznacznie mówi jak głęboko macie naszą pracę w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Szukacz_86

czy to prawda że LG Display rekrutuje, slyszalem ze sa przyjecia na operatorow, wiecie cos wiecej?

n2
@Szukacz_86 04.10.2017 14:41
czy to prawda że LG Display rekrutuje, slyszalem ze sa przyjecia na operatorow, wiecie cos wiecej?

Tak są przyjęcia operatoró

Świeżak

Witam, zostałem zaproszony na rozmowę na operatora wózków widłowych do LG display. Chciałbym się czegoś dowiedzieć o tym miejscu, ktoś ? Coś ? Z góry dziękuję.

Agnieszka

@Paweł - jeśli jakiś komentarz został usunięty oznacza to, że został on zarchiwizowany przez administratora za naruszenie zasad regulaminu. Oczywiście, serwis ten służy do zostawiania opinii na temat firmy jako pracodawcy oraz jest platformą umożliwiającą wymianę informacji między pracownikami firmy oraz osobami nią zainteresowanymi. Jednak komentarze muszą spełniać zasady regulaminu. Podstawą ku usunięciu komentarzy jest wyłącznie niezgodność wpisu z regulaminem naszego serwisu. Jeśli uważasz, że Twój komentarz został usunięty niesłusznie bardzo prosimy o poinformowanie o tym naszego administratora pod adresem: admin@gowork.pl Więcej o procedurze procedurze reklamacji znajdziesz w treści regulaminu w §10.

oo

oojej. Nie polecam. Praca - porażka. Płaca porażka.

olek

Mam Małe pytanko,bo ostatnio w heesungu była giełda pracy m in do Display. Co jest konkretnie robione - dział serwis,dział produkcji.Ale tak szczerze czy warto?

wrw
@olek 03.09.2017 17:15
Mam Małe pytanko,bo ostatnio w heesungu była giełda pracy m in do Display. Co jest konkretnie robione - dział serwis,dział pr...

szczerze ? nie polecam .

Paweł

Żeby była jasność, o mojej sytuacji poinformowałem przełożoną w piątek, nie było mnie we wtorek, a sobota była pracująca, więc poinformowałem o mojej (możliwej) nieobecności, de facto, 3 dni robocze wcześniej.

Paweł
@Paweł 30.08.2017 10:45
Żeby była jasność, o mojej sytuacji poinformowałem przełożoną w piątek, nie było mnie we wtorek, a sobota była pracująca, więc...

Napisałem dosyć wyczerpującą opinię podpartą moimi doświadczeniami (690 słów) i widzę, że została w całości usunięta. Wydawało mi się że właśnie o to chodzi w tej stronie, o umieszczanie opinii na temat pracodawców, które mogą być pomocne innym pracownikom. Moja opinia nie łamała regulaminu, nie zawierała słów niecenzuralnych, etc. Smutne.

Były pracownik heesunga

Witam, jakie są u was stawki na utrzymanie?

operator

Czym zajmują się w LG Electronics operatorzy maszyn których teraz szukają? Jakie maszyny obsługują?

żaden

Szanujcie pracę naszych rąk ....bo nie długo sami będziecie musieli podwinąć rękawy i wylądujecie na hali,chyba że nie zależy wam na ludziach

Agnieszka

@żaden według Ciebie LG nie ma szacunku dla ludzkiej pracy. Dlaczego tak uważasz? W jaki sposób przejawia się ten brak szacunku? Wspominasz również o tym, że kobiety muszą dźwigać ciężkie rzeczy. Może warto zgłosić swoje uwagi do przełożonego?

żaden

To nie zakład to kołchoz ,została nas garstka a miota się nami jak by były nas tysiące...po za tym Panowie Menagerowie i ci którzy układają grafiki zdaje się że nie macie za grosz szacunku dla ludzkiej pracy...zróbcie coś z tym aby kobiety nie musiały dzwigać ciężkich boksów....bo nie długo sami będziecie musieli zakasać rękawki....chyba że lecicie tylko na ilość a nie na jakość ...kto układa normy dla ilości boksów na wózkach?nie jednokrotnie operator który biega między liniami by odwieżdz boksy,przywiezdz puste ,policzyć przekładki,pomóc przy odkładaniu tacek po prostu nie ma czasu by być w dwóch miejscach równolegle

Aniqa

Wybieram się na rozmowę rekrutacyjną na stanowisko Młodszego Specjalisty ds. Sprzedaży i Planowania Produkcji do LG Electrinics. Widzę że opinie o firmie są bardzo różne dlatego chciałbym zapytać o wasze opinie/ doświadczenia związane z tym stanowiskiem. Warto brać pod uwagę pracę w tej firmie czy odradzacie?

Agnieszka

@była pracownica, piszesz, że pracowałaś w LG przez 10 lat. Co więcej możesz napisać o swoich doświadczeniach? Jakie jeszcze pozytywne aspekty znalazłaś w pracy w powyższej firmie? Czekamy na Twoją ocenę.

Agnieszka

@wladyslaw jagiełło, czyli uważasz, że kiedyś pracowało się lepiej w LG?

wladyslaw jagiełło

agniesio ,lg to byl raj ale niestety raj sie skonczyl ,gdybym wymienial plusy przyslonily by minusy bo jenak plusow bylo wiecej,pitolenie o pralkach ,lodowkach to chyba nie te forum,ci co pracowali pamietaja zupki o 9,szwedanie sie po korotyrzach ,internet w czasie pracy, ping pong ,pilkarzyki,itd:)ps:expert jesli myslales ze bedziesz liderowac do usra...nej smierci na magazynie to sie zawiodles:)czekeja zaklady w ktorych raj z lg nieistnieje....:)pozdro dla tych ktrzy odnalezli sie po lg:)

Agnieszka

@Były pracownik, a może powiesz o jakichś plusach pracy w tej firmie?

Były pracownik

Do Zbyszka- w końcu znalazł się ktoś ,kto w miarę opisał co działo się przez ostatnie 10 lat w tej koreańskiej montowni. Ile tam ludzkiego potu i cierpień zostało wylanych? Ile płaczu i ludzkich dramatów widziały te ściany? Może,ktoś opisze co dzieje się na wtryskarkach, pralkach czy lodkach. Jak tam ludzie są poniżani przez tego psychopatę z laserem. I to na naszej Polskiej ziemi, gdzie taki psychopatyczny zielony laserowiec gnębi naszego brata, siostrę czy sąsiada. Wielu tam podłych i chamskich mistrzów, brygadzistów itd. Może to forum pomoże i zastąpi PIP. Ludzie zaczną pisać co tam się działo i dzieje i może Ci co mają coś na sumieniu nie będą mogli spać spokojnie.... zachęcam do wymiany opinii i poglądów. Bo ja też posiadam bardzo wiele fajnych i przydatnych informacji na temat np.największych złodziei w tej firmie...

była pracownica
@Były pracownik 11.03.2017 19:46
Do Zbyszka- w końcu znalazł się ktoś ,kto w miarę opisał co działo się przez ostatnie 10 lat w tej koreańskiej montowni. Ile ta...

Co ty za śmieci piszesz ??? O jakim zakładzie ??? Wszedłeś na forum lg display , a piszesz śmieci o innym zakładzie ! W lg display nie ma żadnych wtryskarek ! Wynocha stąd ! Ja pracowałam w lg display także 10 lat i nie powiem złego słowa na ten zakład , chociaż były i dobre i złe momenty. Zarabialiśmy całkiem dobrze w porównaniu do innych zakładów na wrocławskiej strefie.Było mnóstwo benefitów,fundusz socjalny,darmowy transport... nie ma co narzekać, bo teraz niestety trzeba zaczynać od początku w innym miejscu pracy i za najniższą krajową co jest bardzo przykre .

były pracownik
@była pracownica 28.04.2017 18:32
Co ty za śmieci piszesz ??? O jakim zakładzie ??? Wszedłeś na forum lg display , a piszesz śmieci o innym zakładzie ! W lg disp...

co ty babo za bzdury piszesz,możesz wracać bo przyjmują na serwis .

Agnieszka

@Zbyszek pracujesz tam nadal?

Zbyszek

Chcę się podzielić z wami moim 10 letnim doświadczeniem o lg electronics w biskupicach podgórnych mowa o hali TV oraz pralki &lodówki . Jedyne co mogę powiedzieć pozytywnego o tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to to że jest jedna zmiana i poznałem kilku spoko ludzi . Czas na krytykę : Wiekszosc kierownictwa to tłuki bez szkoły no co najwyżej po zawodowce , buraki oderwane od cepa co chwilę przerwa na papierosa lub kawkę . Według mnie na pierwszym miejscu jest babochłop działu packing Ewelina K nie powinna nigdy więcej pracować na stanowisku kierowniczym z tego co wiem to pracuje w fałrencji Legnica strzeżcie się :) mobbing to u niej chleb powszedni , mam kilka nagrań jak się odzywa do podwładnych wyślę je do inspekcji pracy to się nauczy szacunku do ludzi . Reszta kadry zarządzającej magazynem całkiem spoko Daniel Z .Piotr Ś.Dawid P . Adam G . Piotr D . Jest też słynna Magda Ś która jest bardziej żółta niż sami Koreańczycy i zrobi wszystko podkreślam wszystko dla Koreańczyka :) żeby był happy. Kadra zarządzająca z produkcji całkiem spoko z pewnymi wyjątkami tj Robert N zna się dobrze na popier.....niu ludzi . Przepracowalem w lg prawie 10 lat i dobrze że ten czas mam już za sobą. Teraz jestem w trakcie rekrutacji do pewnej firmy która na dzień dobry daje mi prawie te same pieniądze co w lg miałem po 10 latach . Co do pracy na lodówkach i pralkach to nigdy bym tam nie poszedł szkodliwe warunki , śmierdzi tam plastikiem hałas jakby samolot startował atmosfery nie ma Koreańczyk/Hitler stoi ze znacznikiem leserowym i drze mordę , ludzie są zmuszani do nadgodzin w taki sposób że kadra zmienia czas odjazdów autobusów i nawet jak ktoś zejdzie z miejsca pracy to musi 2h czekać na parkingu na autobus żeby wrócić do domu , zejście przed czasem wiąże się ze zwolnieniem. Szczerze odradzam jest to jakaś alternatywa ale raczej dla Wałbrzycha lub Bielawy bo tam bezrobocie jest duże. Pozdro

Agnieszka

@Ooo, dlaczego uważasz, że powinni ją zamknąć?

Ooo

Jeszcze nie zamknęli tej montowni?

anonim

(usunięte przez administratora)

SFW

za to maja duze EGO

nieznany

[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyzyskuja ludzi jak chca za jalmuzne pracownicy produkcyjni traktoani sa jak smieci maxpower nie daje premi paczek dla pracowników wiem bo dopiero sie zwolnilem z tego obozu

Nieznany
@nieznany 05.01.2017 20:35
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyzyskuja ludzi jak chca za jalmuzne pracownicy produkcyjni traktoani sa jak smie...

Uważajcie na tych samolubów to są idioci wyżywać się tylko potrafią

TROCHĘ WIDZIAŁEM

Złodzieje mistrzowie, menadżerowie,brak kompetencji w zarządzaniu. Nie mówię o wszystkich. Ludzie zastraszeni przez przełożonych. Liczą się tylko zyski z fikcyjnych faktur wystawianych za pseudo wykonane prace. Korupcja, złodziejstwo i robienie świadomym pracownikom na złość. Dużo , mam na ten temat do opowiedzenia. Kiedyś,może napisze książkę z dokumentacją i wspomnieniami jak to się pracowało u Koreańczyka pod zarządzaniem polskiego pseudo zarządcy..

Endifatguy

Witam mam pytanie apropo pracy technika zaproponowali mi 3200 brutto na start po jkim czasie sa.jakies pdwyzki jak wyglada z rwozwojem szkoleniami wie ktos ?

sfw
@Endifatguy 22.12.2016 19:56
Witam mam pytanie apropo pracy technika zaproponowali mi 3200 brutto na start po jkim czasie sa.jakies pdwyzki jak wyglada z rw...

Jak juz otrzymasz pierwsza wyplate to zainwestuj w slownik jezyka polskiego

Endifatguy
@sfw 23.12.2016 22:00
Jak juz otrzymasz pierwsza wyplate to zainwestuj w slownik jezyka polskiego

Dzieki za rade ale niejest mi to potrzebne ;) chcesz byc mistrzem.ortografi spoko :) zycze powodzenia

piegus

To teraz czas na moją opinię o LG. Przepracowałem tam kawał czasu. Były dobre i złe momenty. Wszystko zaczęło iść w złym kierunku jak niektóre osoby szybko awansowały na menagera a później jeszcze wyżej. Pozycja menagera uderzyła im do głowy i nagle stracili szacunek dla człowieka jako jednostki. O szacunku za wykonaną pracę już nie wspomnę bo słowa pochwały zbierały osoby mylące się, robiące błędy i pracujące w firmie po 2-3 miesiące. W tym czasie pracownicy z dłuższym stażem pracy musieli poprawiać błędy "młodych" w ramach polecenia służbowego. Młody natomiast zgarniał pochwały, dodatki i nagrody i szybko awansował. Najciekawiej robiło się w sytuacji gdy przełożony miał albo dobry humor albo zły. Jak miał zły to strzelał "focha" i nie odzywał się nawet po kilka miesięcy. W tym czasie zadania dostawał ktoś inny. A jak miał dobry humor to na Ciebie spadało tyle roboty że na kilka tygodni by wystarczyło. Część przełożonych za bardzo próbowała ingerować w życie prywatne pracowników, wyciągając prywatne informacje a później wykorzystując je przy byle okazji jako szantaż służący do osiągnięcia zaplanowanych zadań lub celów. Co do atmosfery to przełożeni psuli ją do takiego stopnia że nie można było nic powiedzieć na głos bo zwracali ci uwagę że takie opinie to można wygłaszać na forum. Natomiast sami potrafili rozmawiać w taki sposób o życiu prywatnym że ogół to słyszał. Chcąc awansować musiałeś albo wypruć sobie żyły i zajechać się na maksa lub być przyjacielem menagera. Wówczas nawet jak nie miałeś pojęcia o robocie proponowali ci awans. Nie miało wtedy znaczenia osoba, której proponuje się awans ma mały staż pracy i są bardziej doświadczeni ludzie z wiedzą. Było minęło. Cieszę się że mnie już tam nie ma. Żałuję jednego, że tym co działali na granicy prawa nikt nie utarł nosa i nie ponieśli konsekwencji za system zarządzania i szacunku dla człowieka.

Kazio_76
@piegus 19.12.2016 19:07
To teraz czas na moją opinię o LG. Przepracowałem tam kawał czasu. Były dobre i złe momenty. Wszystko zaczęło iść w złym k...

Harówka po 8h dziennie przez kilka lat... Człowieku to dlacego byłeś tam tak długo?

piegus
@Kazio_76 21.12.2016 11:05
Harówka po 8h dziennie przez kilka lat... Człowieku to dlacego byłeś tam tak długo?

Heheh chciałbyś po 8h to w normalne dni. A 12h albo 16h jak były zadania do wykonania. Z perspektywy czasu bardzo żałuję że spędziłem tam tyle czasu i uważam że zmarnowałem ten czas.

Stachu23

Wigilia była , kasa na śwęta też.

odi
@Stachu23 19.12.2016 15:51
Wigilia była , kasa na śwęta też.

Do stałości kasę na konto?

Były pracownik
@Stachu23 19.12.2016 15:51
Wigilia była , kasa na śwęta też.

Czy ktoś wie kiedy będą PIT y ?

ocho

jak tam po wigili

Operator_CP

Ej a co z tymi bonami??? to beda czy nie??

Dziol...
@Operator_CP 06.12.2016 11:42
Ej a co z tymi bonami??? to beda czy nie??

Niby bonow nie bd tylko przelew na konto

Pdo

Właśnie byłem na kilku rozmowach o pracy w Legnicy i mogę smialo powiedzieć ze to co oferuję LG po 10 latach pracy to są ochlapy dla operatora tyle to teraz dostaje się na start jako młodszy operator tak więc wreszcie przejrzałem na oczy i zobaczylem jak LG docenilo nas przez te lata i limit 2600 śmiech na sali Tak więc dziękuję za Pdo:) jeśli jeszcze będzie pdo to korzystajcie i zobaczycie ze bendzie tylko lepiej :)

kacper

powinni wziasc sie za najwiekszych nierobow czyli tzw "ochrone'" ktora zupelnie nic nie robi, same kapusie i donosiciele, ktorzy totanie nic nie robia...

Joobb

Wie ktos cos o dodatku na sw ?

Habit

Witam , czy wiadomo cos o bonach na swiaeta

pati89
@Habit 27.11.2016 15:36
Witam , czy wiadomo cos o bonach na swiaeta

Bonów nie będzie. ....cała kasa pójdzie na odprawy;-P

Niezadowolony

Może niech Pani z Solidarności powie za co dostala S/L chyba zeby na wszystko się zgadzala i cicho siedziała tak działają związki w Lg. Ona jedynie z biura to tylko na palarnie chodzi A nie interesuje się losem swoich ludzi.

były_pracownik

Potrzebuję numer telefonu do biura lg display w Biskupicach. Zgubiłem świadectwo pracy i muszę do nich zadzwonić.

milena

Generalnie jak to czytam to niedobrze mi się robi Ludzie tyle ile zarabiacie to jest śmieszne. Pracowałam w Lg i wiem,że to jest masakra.Pracując za granica mam 6 tyś.na rękę.Teraz wiem ,co to znaczy wyplata a nie lg nie pracuje po nocach,nie dostaje jalmuzny.Podejrzewam,ze teraz ukraincy będą przyjmowani ,więc pracodawca będzie zadowolony z taniej sily roboczej,nie będzie mialo znaczenia czy pracujesz długo,ważne,że będzie ktoś kto chętnie popracuje za mniej i będzie jeszcze do tego szczęśliwy.

fakty wrocław

nowe PDO twój autobus jezdzi na 3 zmiany zapomnij o PDO a Z.M w telewizij mówi ze 200 osob do zwolnienia czytaj PDO ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

obserwator

to moze podziel sie linkami do tych filmow?

mido

Czy firma bmc a lg to jest ta sama firma,pytam bo w chojnowie otwiera sie cos nowego z bmc a nigdzie nie moge znalesc kontaktu jakiegos!z gory dzieki za ewentualne info!

fakty wrocław

to tak po 200 osób beda zwalniac ?

Kandydat

Nie rozumiem za bardzo, dlaczego firma z jednej strony zatrudnia ludzi,a z drugiej zwalnia Czy są może na forum osoby pracujące w kadrach i płacach? Jak wygląda tam sytuacja?

kilko

Monika S. specjalistka z DDZ fajna dupka z niej :P

babaluu

Taa 1800, chciałoby się. Operator produkcji zarabia ok. 1600 włącznie z premiami. Jeśli idziesz na L4 lub bierzesz chociaż jeden dzień urlopu na żądanie premia przepada. Zarówno ta uznaniowa jak i frekwencyjna. Ogólnie atmosfera do kitu. Jeśli jesteś podpierdalaczem, lubisz lizać d*py liderom to praca w sam raz dla Ciebie. Coroczne podwyżki są, ale od razu następują zmiany w przyznawaniu premii. Po łącznych podwyżkach 400zł wypłata taka sama jak na początku ponieważ obniżają premię. Wysyłanie ludzi na przymusowe urlopy wypoczynkowe bo pracy nie ma. Socjal jest, ale robią wszystko aby dać go jak najmniej. Obecnie do firmy są przyjmowani ukraińcy więc zaczynają zwalniać polaków. Ogólnie coraz więcej ludzi ucieka z tego burdelu.

Prezes
@cebu 10.07.2017 11:28
Może macie racje, że jest ciężko i możecie się czuć poniżeni w koreańskiej korporacji ale to już tak jest. Z biura nic nie rob...

To powiedz kolego czemu sami Koreańczycy nie są szefami czy zwyklymi pracownikami produkcji skoro my polaczki tylko narzekamy i nic nie robimy i w dodatku najgorzej ... brakuje Ci mozgu kolego albo twoje konto jest wystarczajaco pełne na twoje wymagania - nie ma innej opcji.

żaden
@cebu 10.07.2017 11:28
Może macie racje, że jest ciężko i możecie się czuć poniżeni w koreańskiej korporacji ale to już tak jest. Z biura nic nie rob...

Bo nic Polskiego nie ma już w samej Polsce .....same montownie zagraniczne

anonim

(usunięte przez administratora)

Niewiem

Oczywiście, tym bardziej, że dopiero zaczynasz, więc gdzieś warto nabyć to doświadczenie, chyba że masz dużo lepszą propozycję :) Tylko widzisz, jak nie spróbujesz, nie będziesz wiedział ;) Pozdrawiam

Baśsia

Czemu jak pojawia się wpis że tylko HR tutaj siedzi i pisze dobre komentarze i chwali firmę to zaraz ktoś przychodzi i pisze wszystko w samych superlatywach? Weźmy pod lupę mały dział wtryskowni,kiedy ostatni raz ktoś młody tam się zatrudnił na dział powyżej montera?W tej firmie nie ma zbytnio perspektyw ....

Sysia

Pan łysy z czerwona opaska nadal zapładnia operatorki?? Powszechnie wiadomo że swój materiał genetyczny przekazał dwóm paniom. Jedna to małolata całkiem niedawno. A druga H.B która chwaliła się wszystkim ze ma problemy z zajściem w ciąży ze swoim mężem. To stąd te nagrody pracownika miesiąca, roku itd. Najważniejsze że mimo ubywajacych etatów rodzina lg nam się rozrasta ☺

anonim

(usunięte przez administratora)

Byly

Dlatego Lg to firma na złapanie doświadczenia i szukania czegoś innego. Jest tyle możliwości we Wrocławiu, że nie ma co marnować czasu na pracę u Koreańcòw za miskę ryżu.

anonim

(usunięte przez administratora)

eN

Te same, co wszystkim, tzn. świąteczna, od zysków itd. I w tej samej, procentowej wysokości. Ale nie ma żadnych obecnościówek czy tam premii kwartalnych, a dojazdy każdy musi sobie sam organizować (biurowych nie obejmuje transport zakładowy). Podobnie z dojazdówkami na nadgodziny. Sumarycznie premii jest mniej niż w przypadku directów. A, jest jedna specjalna premia, przyznawana za jakieś specjalne osiągnięcia i projekty indywidualne, ale ta przypada rzadko (czasem raz na rok-dwa) i raczej wtedy, gdy ktoś się odpowiednio wykaże.

Zostaw opinię o LG - Biskupice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LG