Opinie o Candellux Lighting Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Candellux Lighting Sp. z o.o.

Candellux Lighting Sp. z o.o.
pracodawca

Witam Informujemy, że w drodze rekrutacji został wybrany kandydat na stanowisko Kierownika Operacyjnego. Wszystkie ogłoszenia zamieszczone przez nas na portalach zostały usunięte i istnieją wyłącznie w archiwach portalów z którymi współpracujemy. Pozdrawiamy Zespół Candellux Lighting Sp. z o.o.

Gość 123

Dzień dobry Czy został juz wybrany kierownik operacyjny? Dziwne ze podobne ogłoszenie do tych sprzed kilku miesięcy pojawia się na innych portalach. Co jest nie tak?

Iza

Miś , każdy może wypowiedzieć swoje zdanie na forum. Temu ono służy. Pamiętajcie jednak,że przyczyniacie się w pewnym stopniu do pomocy w podjęciu decyzji o pracy potencjalnych kandydatów zaglądajacych na forum. Zamieszczajcie tym samym cenne informacje dotyczące zatrudnia.

Miś

Proponuję zadbać o pracowników,wtedy nie będą negatywnych opinii pisać

guess who

Witam i ja. Powiem prosto i na temat....ta firma to żenada. "Śffiatowa" firma, jak sami o sobie mniemają, a wykładają się na sprawach absolutnie podstawowych i oczywistych. Brak priorytetowych rzeczy, nie ma w co pakowac towaru, pracownicy muszą być "kreatywni" żeby codzienna wysyłka mogła mieć miejsce...wkładanie, można tak naprawdę powiedzieć, śmieci do opakowań, żeby towar dojechał w jednym kawałku... bardziej zalezało na tym żeby handlowiec miał wypraną tamicerke w samochodzie niż ludzie mieli czym i z czym pracowac...poza tym z 15 ludzi pracujacych na magazynie, sześciu to kadra "zarządzająca", niezła statystyka ...chyba nie trzeba dodawać, że wynagrodzenie to śmiech, najniższa krajowa...a oczekiwania w stosunku do pracy jak co najmniej za średnią krajową...ponadto zerowa komunikacja na linii pracownik kierownik...który to zresztą w momencie objęcia tego stanowiska sukcesywnie eliminował pracowników którzy byli dla niego niewygodni i potrafili się odezwać w słusznej sprawie. Wprowadzona przez niego atmosfera spowodowała, że twój dotychczasowy kolega z pracy za plecami wbijał ci przysłowiowy nóż w plecy......jeśli myslicie, ze pisze to frustrat, który miał jakieś roszcenia...to radze spojrzeć na ocene na górze strony.... 2/6....mizernie...a ponad 100 osób chyba nie może sie mylić......żeby nie było...pamietajcie.....przestrzegałem !!!!

Krzysztof
@guess who 25.03.2017 19:23
Witam i ja. Powiem prosto i na temat....ta firma to żenada. "Śffiatowa" firma, jak sami o sobie mniemają, a wykładaj...

Proponuję zainteresować się ile Firm na tym portalu ma ocenę powyżej 2, będzie łatwiej w ocenie wartości zamieszczanych tutaj komentarzy. :-)

Były pracownik

Dzień dobry, ponieważ jestem byłym pracownikiem, przeczytałam powyższe opinie i postanowiłam napisać swoje zdanie na ten temat. "PUNKT WIDZENIA ZALEŻY OD PUNKTU SIEDZENIA". Dla wszystkich, którzy tu się wypowiadają mam propozycję - zamieńcie się miejscami z szefem, lub załóżcie własną działalność, spotkajmy się po roku i wtedy napiszcie - tylko szczerze - swoje zdanie. Nie jestem kimś kto był pupilkiem szefostwa i kochał wszystkich współpracowników. Wiem o czym piszecie i wiem, że to wszystko nie jest łatwe ale nie jest też czarno-białe. A co co pracowników - Ci, którzy blisko współpracują z odpowiednimi osobami niech sami zostaną ze swoim sumieniem. Ja już im wybaczyłam ale nie zapomniałam :) a Ci, którzy byli bratnimi duszami zostaną w mojej pamięci na zawsze. Cieszę się, że Was spotkałam. Jeśli czyta to ktoś kto pracował lub nadal pracuje w firmie to pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę wszystkiego dobrego. Jestem już ponad to!

ktosiek

proszę o informację jak nastroje w firmie. Ile można zarobić na stanowisku PH na rynku tradycyjnym oraz DIY. mam doświadczenie handlowe a jest to firma, do której z pewnością chciałbym się dostać. Pozdrawiam.

~I

pracowałam w tej firmie. nie było źle ani też jakoś mega super, fakt. proponuję niezadowolonym poszukać innej pracy... nigdzie nie jest idealnie, owszem. Ale to jest miejsce pracy. jak każdy pracownik - dostajemy określone wynagrodzenie za określoną pracę. ale nie jest rolą pracownika oceniać siebie, to przełożeni nas oceniają - takie mają prawo i obowiązek (z racji stanowiska) tak było, jest i będzie w każdej firmie. zatem proszę tu personalnych wywodów nie robić, tylko zastanowić sie samemu nad sobą, na zasadzie : jestem idealnym pracownikiem?

danse

Dla mnie najważniejsze jest to, że kazdy dba o prawidłowe stosunki z pracownikami, co znacznie urozmaica pracę. W końcu najwazniejsza jest teraz atmosfera.

Kaśka

Witam. Na wstępnie bardzo proszę o rzetelne sprawdzanie informacji przed publikacją ich w Internecie. Zacznę od tego, że nie napisałam powyższej opinii, a gdybym to zrobiła podpisałabym się swoim imieniem, a nie cudzym- jak zrobił to Pan wpisując powyższe informacje, które nawiasem mówiąc mocno mijają się z prawdą. W biurze pracownicy sami przynoszą sobie napoje, wodę firma kupuje tylko dla pracowników magazynu- w razie wątpliwości może Pan podpytać pracowników biurowych. Bilety do kina przekazywane są pracownikom na podstawie rekomendacji kierowników- dotychczas największa ilość została przekazana pracownikom magazynu, stwierdzenie, że tylko handlowcy je otrzymują to już nie mijanie się z prawdą, tylko zwykłe kłamstwo ( proponuję spytać u źródła, Dział Handlowy z pewnością rozwieje wątpliwości). Premie są przyznawane na wniosek Brygadzistów oraz Kierownika Magazynu, którzy oceniają pracę swoich podwładnych. Uważam, że wpisywanie informacji do publicznej wiadomości bez ich potwierdzenia jest, co najmniej niestosowne, posądzanie mnie o kryptoreklamę na takim poziomie- również. Ja mam odwagę podpisać swoją wypowiedź i nie muszę się uciekać do takich działań. Proponuję zmianę informatora, bo obecny kłamie (nazwijmy rzecz po imieniu). Nie wiem, czemu mają służyć takie działania, ale zapraszam do dyskusji osobistej, bo ta strona służy innym celom. Pokój Działu Kadr jest zawsze otwarty, a porozmawiać możemy o wszystkich zastrzeżeniach. Pozdrawiam

anonim

(usunięte przez administratora)

Kamil

A to napewno pani z kadr pisała. To więc ja rozwine. Pracownicy magazynu są traktowani jak śmieci w porównaniu z handlowcami,na magazynie nie można się wody do picia doprosic gdzie han. mają wszelkiego rodzaju picia pod dostatkiem. Premie gwarantowane w umowach na magazynie są zabierane bezpodstawnie, bilety do kina były obiecane ale tylko handlowcy je dostają. Ile wiele więcej by się znalazło na temat magazynu więc proszę panią K. Żeby nie pisała że niema kto rozwinąć

Kamil

Nie zatrudniajcie się w tej chwili połowa magazynu chce odejść

Kamil

Radek,jak dostaniesz się na magazyn na DPT to możesz tam pościemniać,gorzej jest jak musisz wybierać towar, tu siedzisz i wybierasz dotąd aż wszystkie zamówienia zrobisz, chyba, że się dobrze sprężysz i szybko wybierzesz. Wiem bo trochę tam popracowałem ale znalazłem coś innego

Pipi

Ta praca to TRAGEDIA

Radek

Hej,pojawiają się ostatnio ogłoszenia ,że poszukują pracowników na magazyn. Jest tu ktoś kto tam pracuje albo pracował?Jaka jest tam praca? Warto składać CV?Czy coś się zmieniło, bo tak czytam te wcześniejsze wpisy i się zastanawiam.

Dorota

Łukasz masz racje w innych firmach o wiele lepiej- sa normalne warunki pracy. Nie chowam sie po alejkach tylko wybieram towar, w końcu takie mam zadanie. Firmy nie polecam !!!!

sic

Na zwolnieniu lekarskim liczy się i podstawę i premię do wypłaty. To jest narzucone przez prawo i firma nie może ingerować w wysokość wynagrodzenia, więc to co piszesz o wypłacie podczas L4 jest bzdurą.

Marcin

A jednak opinie są dalej kasowane !!!!! Gratulacje tylko szkoda ze te negatywne

komi
@Marcin 12.01.2016 19:19
A jednak opinie są dalej kasowane !!!!! Gratulacje tylko szkoda ze te negatywne

A nawet więcej niektóre się wogóle nie ukazują , muszą mieć sporo do ukrycia ( mowa o Candellux )

Jurek

Nie polecam tej firmy!! Wyzysk pracownika ostatnio zabronili nawet muzyki słuchać na magazynie ponieważ rozkojarza pracownikow trzeba chodzić jak w zegarku.. Ucinają premie z byle powodu. (usunięte przez administratora) Nie kasujcie opini oczywiście tu sie zwracam do szefostwa- niech ludzie wiedza jak w tej firmie jest a co do opini ze ktoś napisał przedstawiciele handlowi mogą zazdrości sporo kasy to jeśli dla Ciebie 2500 to sporo kasy to powodzenia jak pójdziesz na chorobowe i dostaniesz pensji tylko podstawę to zobaczysz 1300

magazyn
@Jurek 12.01.2016 19:12
Nie polecam tej firmy!! Wyzysk pracownika ostatnio zabronili nawet muzyki słuchać na magazynie ponieważ rozkojarza pracownikow...

pracuję w candellux dłuższy czas. podejrzewam kto mógl napisać tą opinię i jesli mam rację to powiem ci że może lepiej weź się za robotę,zamiast chować się po alejkach-bo inni muszą pracować za ciebie!też pracuje na magazynie i nikt mi premi nie obcina bo robię swoje! mi też się nie podoba że nie ma radia ale w firmach w których pracowałem też ich nie było i jakoś ludzie robili bez spiny!jak jest tak strasznie to może zmień pracę to zobaczysz jak jest u innych (żebyś sie nie zdziwił ).pracujemy na krótki rękawek, roboty dużo ale wszędzie tak jest-pójdź to sie przekonasz. siejesz ferment w necie i bohater! jak dla mnie robota i firma ok.

Ja

U nich mogą zaopatrzac się tylko firmy. Trzeba zgłosić się np. Do Obi lub Praktikera

Ja

U nich mogą zaopatrzac się tylko firmy. Trzeba zgłosić się np. Do Obi lub Praktikera

wojtek
@Ja 21.10.2015 22:02
U nich mogą zaopatrzac się tylko firmy. Trzeba zgłosić się np. Do Obi lub Praktikera

dobre ceny ma ich filia w sulejówku, kolega kupywał duże ilości lamp, zrobili takie ceny że nikt ich nie przebił , nie dali paieru ale co po tym jak różnica była duża

anonim

(usunięte przez administratora)

sanek

Chyba pomyliłaś firmy . Tu jakosc jest słaba.

benzi

Zastanawiałem się czy składać aplikacje bo słaba ocena firmy ale jak patrzę na poziom ludzi którzy wpisują swoje opinie, to spoko mogę wysyłać CV, bo co osoba z takim podejściem z taką kulturą może mieć w głowie? prawidłowo napisał ktoś powyżej- wszędzie dobrze gdzie nas nie ma!

spotlover

jestem pracownikiem firmy candellux, moim zdaniem jest naprawdę fajnie :D kadrowa to wpisuje? moja opinia: Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Ochódzki Ryszard, naszego klubu Tęcza. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki! To mówiłem ja – Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy. Niech żyje nam prezes sto lat! (...) To jeszcze ja – Jarząbek Wacław, bo w zeszłym tygodniu nie mówiłem, bo byłem chory. Mam zwolnienie. Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego klubu. Niech żyje nam! To śpiewałem ja – Jarząbek.

kkk

(usunięte przez administratora) . chcieli zrobić nowoczesną firmę w Wołominku z godzinnymi przerwami na lunch....a jak nie ma cię równą godzinę to jesteś pod obserwacją, bo przecież mogłeś ten czas przepracować (usunięte przez administratora) .

sic!

Jak dla mnie i firma i ludzie są ok. tyle w temacie

Prac.

Jestem pracownikiem firmy Candellux. Moim zdaniem jest naprawde fajnie.Z pracownikami się rozmawia, nie ma traktowania ludzi jak roboty.Pracy jest sporo ale po to się idzie do pracy żeby pracować.Ludzie są fajni, szefostwo ok. Płacą na czas i czasem wskoczy wyższa premia jak zrobię więcej. Ja polecam

anonim

(usunięte przez administratora)

bialy

odpowiedź masz prostą: czymś innym przecież warunki finansowe znasz przed rozpoczeciem pracy.

lala

piszę krótko nie polecam tej firmy jako źródła dochodu KATEGORYCZNIE ODRADZAM tyle powinno wystarczyć bo dużo by pisać jeszcze raz odradzam!!!!!!!

bolo
@lala 22.04.2015 08:34
piszę krótko nie polecam tej firmy jako źródła dochodu KATEGORYCZNIE ODRADZAM tyle powinno wystarczyć bo dużo by pisać jeszcze...

bzdety. pracuje juz dłuższy czas w tej firmie. znajdzcie mi firmę gdzie zimą na magazynie jest włączone ogrzewanie, pracujemy na krótki rękawek, gdzie w okolicach świąt jest dużo wolnego ( to że z urlopu to już inna sprawa, ale nie pracuje w wigilie do 16 ), ogólnie nie jest źle, szefostwo O.K. Prawda jest taka że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, wszędzie są jakieś układy. Tu w Candellux też są, ja mam swoją zasadę nie wnikasz nie znikasz, a kilka osób juz z pracą sie tu pożegnało pośrednio z powodu wnikania w interesy pana sklepowego i jego kliki. Ogólnie zapraszam do pracy - przekonacie się sami, przecież nikt paktu na całe życie nie podpisuje.

t

Spoko troche opinii usunieto, haha

anik
@wola 22.04.2015 17:50
He he . I panu R.B. by się urwało. Oni nigdy nie pozwolą by ta firma normalnie funkcjonowała. Za dużo by stracili i Pani M.R....

Te ich interesy to dziwny układ. Niby wszyscy o nich wiedzą a nikt nic nie wie. Towar wyjeżdża na prawo i na lewo, sprzedawali tego nawet spore ilości. Albo się ich boją albo to naprawdę dziwny układ.

LOL
@anik 29.05.2015 22:24
Te ich interesy to dziwny układ. Niby wszyscy o nich wiedzą a nikt nic nie wie. Towar wyjeżdża na prawo i na lewo, sprzedawal...

No i szefostwo sie nie orientuje,że są przekręty?

bolo

Ja też uważam że jest spoko.może nie wszystkich się lubi jak to w pracy ale ogólnie jest ok.jest sporo pracy ale w fajnej atmosferze więc dzień szybko mija.Była fajna impreza przed świętami,prezenty dla wszystkich i jeszcze dodatkowe dla tych co pracują dłuzej i dla tych co przykładają się do pracy.w poprzedniej firmie na święta nawet opłatka nie dali więc popieram-jest ok.

tik

Jak dla mnie jest ok. Piszą pewnie ci którzy zostali zwolnieni bo tak jest że jak się nie powiedzie to trzeba bluzgi siać na prawo i lewo...robię swoje,mam za to płacone w terminie z ludźmi się dogaduję,praca od do i do domku.ja uważam, że nie ma powodów do narzekań.

canek

jak wygląda praca w biurze?

lopcik

witam podstawa + premia średnio ok 2,5 na rękę a może być lepiej, nie pracowałem tam ale słyszałem od znajomego. Masz auto, telefon i laptopa z netem. Codziennie raporty, dostajesz też listę sklepów które masz odwiedzić a nie z buta do każdego i uda się albo się nie uda, wiadomo jak złapiesz nowego klienta to zawsze plus ale to chyba jest zdrowe i normalne?? jesteś handlowcem a nie kadrową i siedzisz na tyłku. Wszędzie są niesnaski i ludzie którzy są niestety niemili albo którzy strzelają z ucha:( kadra zarządzająca podobno była masakra teraz pani kierownik jest podobno ciężka no ale to jest praca. w której pracy jest cudownie i słodko, dostaje się pln za nic? z opowiadań i własnego doświadczenia powiem tak nie jest źle normalna firma może maja problem z doborem kierowników ale tak to jest ok. Pracuje w tej samej branży mam więcej pln niż w tej firmie ale jest nas 3 na całą firmę a tutaj ok 8. nie pójdziesz nie spróbujesz nie przekonasz się ale chyba trzeba wiedzieć po co się idzie do pracy. pozdrawiam

pracownik

Pracuję w Candeluxie dość krótko ale ja uważam że nie jest źle. Na kasę się zgodziłem nie ma kokosów ale stawki na rynku są podobne wiec ok.wypłata w terminie ludzie też w sumie ok (zawsze się tam znajdzie pare osob z którymi nie ma o czym gadać-normalka) więc ja nie narzekam.a tu wymyślają mafie,spiski.ludzie opanujcie się.

anonim

(usunięte przez administratora)

Święta prawda

No bardzo to logiczne! Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma jak to mówią. Ale, że się ludziom tak chce wylewać na innych pomyje to się dziwię. Zakańczam etap i już, po co pluć jadem?

były prac.

Proszę piszcie co chcecie wiedzieć na temat tej firmy to wam opisze co będę mógł. Mam taki wstręt do tej firmy, że chętnie się podzielę informacjami na temat każdego działu i każdej osoby którą udało mi się poznać.

ciekawy
@były prac. 09.10.2014 21:19
Proszę piszcie co chcecie wiedzieć na temat tej firmy to wam opisze co będę mógł. Mam taki wstręt do tej firmy, że chętnie się...

to napisz cos na temat mafii która jest w środku, która podchrzania wszystkich ma duży wpływ na rotacje pracowników a sam przy tym mocno łoi szefostwo ( z towaru )

anonim

(usunięte przez administratora)

maru

Masz poziom kultury, faktycznie

blues

No ale chyba to, ze awansowali swojego pracownika, to dobrze świadczy?

Jacek

Witam, Przeczytałem jakiś czas temu ogłoszenie na magazyniera i po jakimś czasie (pzez przypadek) u znajomych spotkałem pracownika magazynu który wszystko mi ładnie opisał. Tak "dobrze prosperująca firma" sądząc po ogłoszeniach nie ma w tej chwili kadrowej, dyrektora, kierownika magazynu już nie mówiąc o zwykłych robolach. Ogólnie ( usunięte przez administratora ) pozwalniali kadrę zarządzającą i teraz pracownik magazynu kieruje całym zespołem:(. Moje CV do tej firmy na bank nie zostanie złożone. Kolega z którym się spotkałem, nadmienił o nagminnym zwalnianiu się pracowników. Wielokrotnie usłyszałem negatywne opinie na temat ( usunięte przez administratora )w okół której wszystko się kręci, tak jak ona zagra tak wszyscy tańczą włącznie z szefostwem. Pisze to wszystko bo dawno nie widziałem tak sfrustrowanego i zniechęconego do pracy człowieka i jeszcze na temat tej firmy wysłuchiwałem pół wieczora. Proszę o wiarygodną wypowiedź czy tak jest w rzeczywistości? Może zmienię decyzję co do składania CV do tej firmy.

Eryk

Candellux poszukuje do pracy ludzi na stanowisko przedstawicieli handlowych, nie wiecie, jakie narzędzia do pracy dają?

candellux
@Eryk 30.05.2014 03:08
Candellux poszukuje do pracy ludzi na stanowisko przedstawicieli handlowych, nie wiecie, jakie narzędzia do pracy dają?...

Witam. To pracownicy tworzą pracodawców, więc nie czytaj tych obelg. Ale pamietaj jeśli nie zatrudnią cie w candellux to spytaj sie u nich o janka i romka, może oni cie zatrudnią. (usunięte przez administratora)

pokorny

Macie do wyboru wolność,albo pracę w Candellux,często przypłaconą zdrowiem a nawet kalectwem umysłowym.Czytam te wszystkie wpisy i utwierdzam się w przekonaniu,że moje dwa najszczęśliwsze dni w tej firmie to dzień pierwszy i dzień ostatni,przy założeniu pierwszego dnia bez świadomości tego co mnie czek[usunięte przez administratora]

?

pracowałem tam niecałe dwa miesiące i sam nie wiem jak wytrzymałem. ze wszystkimi opiniami jak najbardziej sie zgodzę. odradzam

karol

Ale to jest tak że wogóle nie płacą za pracę czy może jest płacone ale z dość dużym opóźnieniem? Dzięki

Krytyk

Drogi kolego po stylistyce i rodzaju słownictwa jaki używa Pan X- podpisujący się wszystkimi możliwymi nazwami, tylko nie imieniem i nazwiskiem (Cóż za odwaga pisać pod pseudonimem! Gdzie się podziali mężczyźni z honorem?) powinieneś wiedzieć z kim masz przyjemność (wątpliwą). Obrażając pracowników wystawiasz sobie świadectwo, bo skoro, według Ciebie, wszyscy są głupi to znaczy, że niestety inteligencja nie jest Twoją domeną. Życzę powodzenia w kontaktach międzyludzkich, bo będzie Ci potrzebne. Oczywiście daruj sobie obelgi, bo zdanie osoby z takim poziomem kultury zupełnie mnie nie interesuje, więc szkoda Twojego czasu i wysiłku na wymyslanie nowych wulgaryzmów (a po Twoich wpisach widzę, że już się kończy zasób...).

darek

Ja tylko grzecznie poprosiłem o to żebyście napisali to co było w tych negatywnych wpisach. Tobie jest łatwo pisać bo znasz tą firmę i wiesz o co chodzi ja niestety nie wiem

darek

To wracając do dyskusji na temat firmy. Skoro już piszecie że wpisy zostały usunięte to napiszcie tak mniej więcej co tam było

darek

To może w takim razie jest jakaś realna szansa że po jakimś czasie będzie się zarabiać więcej czy raczej nie?

bil

Czy teraz nadal pensja to jest najniższa krajowa tak jak ktoś pisał w 2011 roku czy może zmieniło się to?

Trzymać sie z dala!
@bil 26.07.2013 10:36
Czy teraz nadal pensja to jest najniższa krajowa tak jak ktoś pisał w 2011 roku czy może zmieniło się to?...

Tak. Nadal tak jest. A jak mają zły humorek to i po premii lecą :)

anonim

limity na samochód na kilimotery? To jak to jest wykorzystam limit to samochód mi się wyłącza i dalej z buta? :)

Zostaw opinię o Candellux Lighting Sp. z o.o. - Wołomin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Candellux Lighting Sp. z o.o.