Tikkurila Polska

Adres: Ignacego Mościckiego 23, 39-200 Dębica

NIP: 8720003048 KRS: 0000033601

Tikkurila Polska
3 138 218 5 1

Opinie o Tikkurila Polska

Filtruj opinie po kryteriach:

Doradca
 Opinia

Cześć Szybkie pytanko: Na jakie wynagrodzenie można liczyć jako DTH ? Jaka podstawa i jaka premia??? Pozdrawiam

Pomocna?
Tak1Nie
Nick
 Opinia

Opłaca się przyjść na magazyn do pracy

Pomocna?
TakNie
Marek
 Opinia
@Nick 15.06.2019 19:11

Nie znalazłem żadnych ofert pracy na stanowisko pracownika magazynu. Jeżeli jesteś zainteresowany zatrudnieniem możesz aplikować bezpośrednio na stronie firmy Tikkurila Polska. Obecnie jest prowadzona rekrutacja na stanowisko doradca technologiczny. Pracodawca oferuje motywacyjny system premiowy, możliwość rozwoju i pakiet socjalny w tym: prywatna opieka medyczna, pakiet MyBenefit, Pracowniczy Program Emerytalny, fundusz socjalny, dodatkowe ubezpieczenie na życie i ubezpieczenie komunikacyjne. Wydaje się , że do fajna oferta. Czy ktoś z Was będzie aplikował?

Pomocna?
TakNie
LuL
 Opinia
@Nick 15.06.2019 19:11

To pytanie czy twierdzenie?

Pomocna?
TakNie
Dominika
 Opinia
@LuL 23.06.2019 18:19

Sądzę, że @Nick dopytywał o pracę na magazynie, a nie stwierdzał fakt. Dobrze zatem, iż @Marek zechciał mu odpowiedzieć. Ale byłoby jeszcze lepiej, jakbyś Ty dopowiedział coś w tek kwestii, ponieważ, jak mniemam, jesteś pracownikiem w Tikkurila Polska. W takim razie może mógłbyś powiedzieć nam coś o tamtejszych zarobkach? Są na tyle dobre, że spokojnie można tam aplikować?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ON
 Opinia

Ostatnio pojawiło się ogłoszenie na stanowisko technicznego w 4 województwach. I tutaj moje pytanie. Czy warto aplikować ? Czy w dziale technicznym również taki bałagan jak w handlowym? Jak wygląda orientacyjna pensja? Podstawa+ premia? Jeśli tak to o jakich kwotach mówimy? Jakie narzędzia pracy? Jak atmosfera w dziale?( z doświadczenia wiem że jeżeli w 1 dziale jest sajgon to w 2 może być naprawdę ok) Generalnie jak to wszystko wygląda i czy warto aplikować?

Pomocna?
Tak2Nie5
Brak słów
 Opinia

Odradzam aplikację do tej firmy. Totalna strata czasu. Rozmowa z Panem Cola jest żenująca. Nie wiem do końca jak ta firma działa z takimi ludźmi. Może tylko już siłą rozpędu ? Brak kompetencji jest porażający. Zero wiedzy o produktach. Statystykach prowadzonych przez firmy badawcze. Nie dziwi mnie teraz tak zła opinia krążąca w rynku o tej firmie. Pani HR też robi złe wrażenie. Brak profesjonalizmu i tyle. Na całe szczęście dla Śnieżki i Akzo !

Pomocna?
Tak16Nie1
Nataniach
 Opinia
@Brak słów 31.05.2019 07:06

A na jakie stanowisko aplikowaleś?

Pomocna?
Tak1Nie
Marek
 Opinia
@Brak słów 31.05.2019 07:06

Z Twojej wypowiedzi wynika, że nie zdecydowałeś się finalnie na zatrudnienie. Czy mógłbyś przybliżyć ilu etapowa była rekrutacja i jakie stanowiska były do obsadzenia? Każdy ma prawo do własnej subiektywnej opinii o pracodawcy, więc przyszli kandydaci do pracy sami będą chcieli się przekonać jak przebiega rekrutacja.

Pomocna?
TakNie
Były pracownik ... Hura!!!
 Opinia

Pracowałem tam ponad 20 lat (niestety!). Najgorszy pracodawca z mojej perspektywy. Jeszcze teraz tytuł solidnego pracodawcy roku! Hahaha... Jedynym wyznacznikiem jakiegoś awansu czy podwyżki jest podlizywanie się szefostwu. Nie wystarczy solidna praca. Śmiechu warte. Nie są przestrzegane zasady BHP. Palenie papierosów byle gdzie i na tzw. śmiesznych przystankach autobusowych - za niemym przyzwoleniem kierownictwa. Jedynie dział marketingu zaczął coś pracować, ponieważ na zewnątrz buduje pozytywny wizerunek a gdyby ktoś zaglądnął do środka to zwykły pracownik dla kierownictwa jest najgorszym śmieciem. Dobrze mają tylko Ci z tzw. zapleczem kolesiowskim. Tyle w temacie

Pomocna?
Tak2Nie1
Edyta
 Opinia
@Były pracownik ... Hura!!! 29.05.2019 15:36

Od razu trzeba powiedzieć, że Twój staż pracy w Tikkurila Polska jest bardzo imponujący, bowiem wynosi aż 20 lat. Zastanawiające jest jednak to, iż mając tak złe mniemanie o wspomnianym pracodawcy, wytrzymałeś tam tak długi czas. Nadmieniłeś, że w firmie nie są przestrzegane zasady BHP - a czy kiedykolwiek pomyślałeś, by zgłosić ten fakt odpowiednim osobom? Liczę na Twoją merytoryczną odpowiedź.

Pomocna?
Tak1Nie1
Takisobieja
 Opinia

W tikkurila pracuje się całkiem spoko. Pozbyłbym się tylko tych wszystkich pracowników z terenu, którzy ciągle narzekajom, że wszystko do bani, że biuro źle zarządza, ciągle coś nie tak. W każdej firmie należy zapier....ć, żeby zarobić piniadze a nie pić kawkę u klienta i nadawać na swojego pracodawcę. Nie podoba się jednemu czy drugiemu to się zwolnij! Atmosfera się bynajmniej oczyści

Pomocna?
Tak4Nie3
Grammar nazi
 Opinia
@Takisobieja 14.02.2019 18:03

Co znaczy słowo "narzekajom"?

Pomocna?
Tak9Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Troska
 Opinia
@Takisobieja 14.02.2019 18:03

O jaki ty glup.. jestes az zal

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Takisobieja
 Opinia
@Troska 21.02.2019 07:25

A Ty pewnie jeden z tych co się zmian wystraszył. Tylko narzekać potraficie. W końcu firma pozbyła się większość nierobów z terenu i jest dobrze.

Pomocna?
Tak5Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Za kółko graniaste.
 Opinia
@Takisobieja 25.02.2019 23:46

Przecież oni sami odeszli. Nikt ich nie zwalniał. Baaa nawet nie planował ich zwolnić. Co ty za głupoty wypisujesz? Raczej ty reprezentujesz aktualny stan rzeczy po tych bredniach co piszesz. ,, większość nierobów z terenu" podejrzewam ze większości persono nie znales/laś więc nie oczerniaj.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
AleUrwał
 Opinia
@Takisobieja 25.02.2019 23:46

Typowy spozywczak:) jak tam półki? Wyczyszczone? Poukładane? Że spadek o 20% to nie szkodzi - grunt że fajnie wygląda. Że się nie sprzedaje nie szkodzi, kierownik pochwalił i Panie z TM będą gratulowac:) Z drugiej strony jak się po warzywniakach z gumą czy czekolada jeździło to co można oczekiwać od takiej osoby- przecież nie dobierze FARBY i z wykonawca nie pogadac bo i o czym? Pogodzie?:) P.S. A z ręki co wiem Ci co odeszli pracują bez czyszczenia półek i lepiej zarabiają niż w TIKKURILA:) i nie pamiętają półek:)

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ja12
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Takisobieja 14.02.2019 18:03

A jak wyglada praca na produkcji A dokładniej na rozlewu wyrobów czy są jakieś normy do wyrobienia ??

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Trsf
 Opinia
@AleUrwał 28.02.2019 19:13

A Ty to pewnie od razu alfą i omegą byles/as i od pierwszego dnia pracy z wykonawcami dobierales produkty. Żal... A ja z ręki wiem, że Ci co odeszli nie są zadowoleni:)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
1234
 Opinia
@Trsf 02.04.2019 23:33

No ale na pewno nie są to osoby z działu handlowego czyli PH. I nie próbuj mówić że jest inaczej :)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Samson
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@AleUrwał 28.02.2019 19:13

Zapewne jakas wedlowska czekolada....ha ha ha

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
epoksyd
 Opinia
@AleUrwał 28.02.2019 19:13

ha ha ha ha to ześ kolego pojechał komuś po skarpetach, ale tez mam sygnały od byłych chłopaków że im sie wiedzie wiec chyba coś w tym jest. P.s ja nadal pracuje w TK ale chyba juz nie za długo. Pozdrawiam dział sprzedaży

Pomocna?
Tak1Nie
Krzysztof
 Opinia
@epoksyd 24.04.2019 22:32

Planujesz odejście z firmy Tikkurila Polska? Mógłbyś napisać, jak długo pracujesz już w dziale sprzedaży tej firmy? Patrząc z poziomu Twojego doświadczenia, poleciłbyś to miejsce pracy dla osób młodych, które szukają miejsca, gdzie będą mogły nabyć umiejętności niezbędne w kierunku handlowym oraz pracodawcy, który pozwoli im na godziwe warunki wynagrodzenia? Jestem ciekaw, co mógłbyś na ten temat napisać.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Boo
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Będzie jakas kasa na święta?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wiem
 Opinia
@Boo 07.04.2019 15:56

W Tikku nigdy nie ma kasy na święta

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nak
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Boo 07.04.2019 15:56

Przyszedł ktoś nowy na rozlewnie?

Pomocna?
TakNie
Ja12
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

A jak wyglada praca na produkcji A dokładniej na rozlewu wyrobów czy są jakieś normy do wyrobienia ?? I jak wyglada praca na magazynie tzn czy trzeba recznie zbierac zamowienia i ukladac na palete czy tylko sie przewozi produkty ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
MoonSun
Nazwa działu: Centrum Logistyczne
 Opinia

Co myślicie o nowych premiach?

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jack
 Opinia
@MoonSun 15.02.2019 23:53

Jakich premiach ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
MoonSun
Nazwa działu: Centrum Logistyczne
 Opinia
@Jack 20.02.2019 15:10

Dla produkcji i Centrum Logistycznego (max 700 zł brutto)

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ciekaw
 Opinia

To prawda że produkcja dostała we wrześniu 500 i październiku 500 podwyżki??

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Moon
 Opinia
@Ciekaw 14.11.2018 19:05

Nie tylko produkcja, CL również

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ciekaw
 Opinia
@Moon 14.11.2018 19:25

co to cl?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nikt
 Opinia
@ciekaw 14.11.2018 21:09

Centrum logistyczne

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Benek
 Opinia
@Ciekaw 14.11.2018 19:05

Jakie 500 zł????? produkcja dostała 67 zł do kieszeni i to nie wszyscy w tym roku Max 409 zł brutto bo nikt nie chce tutaj pracować.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ziomek
 Opinia
@Ciekaw 14.11.2018 19:05

Kto dostal to dostal chyba tylko ci co w (usunięte przez administratora) wlaza

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
LuL
 Opinia

Co tam ciekawego słychać w Tikkurili? Zmiany na lepsze czy na gorsze?

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
tikku
 Opinia
@LuL 28.08.2018 12:54

równia pochyła, nie polecam.... już ciężko policzyć, ile osób samych się zwolniło w tym roku (w tym z stanowisk kierowniczych)... ale w sumie co się dziwić, jak planowane są zwolnienia w grupie, wszędzie chaos w zarządzaniu, a pieniądze żadne, szczególnie na produkcji

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jasna Strona Mocy
 Opinia
@tikku 28.08.2018 17:08

Nie wiem, bo dostałam wypowiedzenie po tym, jak napisałam przełożonej, że metody które stosuje zakrawają o mobbing. PS. W tej firmie nie ma zamordyzmu. Jestem tego najlepszym przykładem.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sanjaya
 Opinia
@Jasna Strona Mocy 29.08.2018 07:05

Ja na twoim miejscu zgłosiłbym sprawę do sądu pracy i wnioskowałbym o ukaranie przełożonej oraz o przywrócenie Ciebie na poprzednie stanowisko (oczywiście, o ile chciałabyś nadal tam pracować)

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jasna Strona Mocy
 Opinia
@Sanjaya 30.08.2018 12:12

Tak powinno się stać... jednak się nie stało. Teraz popatrzę jak działa karma ;) Żeby tam wrócić musiałabym zdurnieć do reszty ;) Znalazłam lepszego pracodawcę. I Przełożoną, która jest Człowiekiem :)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
rok za nami
 Opinia

Boze , aż z ciekawości weszłem po roku zobaczyc co sie dzieje w kochanej byłej firmie ...... a tu co widze jeszcze gorzej jak było. Szkoda że taka firma spadłaz notowaniami w rynku (a trzeba było sie uczyć od konkurencji która popełniała te same błędy).

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gfdsa
 Opinia
@rok za nami 12.12.2018 22:47

Jak już to wszedłem;)

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ciekaw
 Opinia

Ile w tym prawdy że produkcja dostała 1000 zlotych podwyzki

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Grzegorz z Bogdańca
 Opinia
@Ciekaw 14.11.2018 13:18

Jeżeli to prawda to szkoda że zapomniano o handlowcach ktorzy bądź co bądź napedzają sprzedaż tych produktów i pozyskują nowych klientów i utrzymują już pozyskanych. A działów handlowych są 2 :)

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Benek
 Opinia
@Ciekaw 14.11.2018 13:18

Zero

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marta
 Opinia
@Grzegorz z Bogdańca 16.11.2018 18:12

Proszę byśmy nie powielali firmowych plotek. Jeśli ktoś ma potwierdzone informacje na temat planowanych, czy też zrealizowanych podwyżek, prosimy o takie informacje. Zawsze można zapytać o tę kwestię bezpośrednio w firmie. Tam zapewne otrzymacie odpowiedź na swoje pytanie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jasna Strona Mocy
 Opinia
@Marta 21.11.2018 13:53

Pytanie: na ile będzie to odpowiedź zgodna z prawdą? Z pewnością gdyby było tak, jak piszesz Marto, to Pracownicy nie pytaliby o to na forum takie jak to, nie sądzisz?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marta
 Opinia
@Jasna Strona Mocy 27.11.2018 20:47

Pracownicy kierują się różnymi powodami pytając o konkretne kwestie na forum. Zawsze sugeruje, że potwierdzone informacje otrzymujemy u źródła, co nie znaczy, że w dalszym ciągu ktoś nie może o to zapytać tutaj. Wielu użytkowników, decydując się na zadanie pytania w firmie, wraca na forum i informuje o tym pozostałych użytkowników.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mikolaj
 Opinia
@Marta 21.11.2018 13:53

Ha ha ha ha , napewno otzrymamy wyczerpujaca odpowiedz ....boze widzisz i nie grzmisz !

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
halflajf
 Opinia
@Ciekaw 14.11.2018 13:18

maksymalne podwyzki na produkcji to 400 brutto

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
halflajf
 Opinia
@Ciekaw 14.11.2018 13:18

słuchajcie (usunięte przez administratora) idżcie na p5 na produkcje albo na rozlew to sie wam odniechce wszystkiego nawet za 6000 brutto nie bęziecie tam pracować . nie narzekajcie , że wam źle , że mało płacą itd . Na produkcje i na sezon możecie przyjść śmialo tydzień i sp......icie stamtąd w podskokach

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dżolero Bolero
 Opinia

Czytam i nie wierze co tu piszecie. Pracuje w Tikkurili już 5 lat to cudowne miejsce pracy, 4 razy do roku ogólnopolskie spotkania w 5 gwiazdkowym hotelu, bony na święta, coroczny wyjazd za granice, dofinansowania, integracje, budżety, mega wsparcie firmy w codziennej pracy, nagrody dla pracowników za zadania, premie, podwyżki i długo by tu jeszcze wymienić ... aaaaaaaa soryyy pomyliłem firmy :) Ale pamiętajcie zawsze można trafić gorzej - i niech to przyświeca nam w codziennej pracy druhy.

Pomocna?
Tak15Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
2314
 Opinia
@Dżolero Bolero 29.11.2018 21:49

Zuchy kolego zuchy ????

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marta
 Opinia
@Dżolero Bolero 29.11.2018 21:49

Dziękuje za Twój komentarz. Czy możesz powiedzieć coś na temat warunków zatrudnienia w firmie Tikkurila Polska? Jak przestawiają się możliwości rozwoju w tym miejscu pracy? Czy dla pracowników organizowane są szkolenia lub kursy podnoszące ich kwalifikacje? Może osobiście uczestniczyłeś w jednym z nich i możesz podzielić się z nami informacjami na ten temat?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Melania
 Opinia

EeeEee chyba troche przesadzacie. Jak sie czyta wpisy można pomyśleć ze nie ma gorszego miejsca.Podejrzewam ze najaktywniejsi tu są ci którzy musieli opuścić firme lub zostali urażeni ze nie przeszli dalej w rekrutacji. Tikk nie ma wszystkiego czego pracownik sobie zamarzy ale jest wiele pozytywnego i fajnych ludzi. Ludzie!!! Skad wy przyszliście gdzie pracowaliście Ze macie takie oczekiwania? Czy w poprzednich pracach wszystko było lepsze niż w T? To jest korpo ze wszystkimi plusami i minusami. Pracuje tu kilka lat i jest ok.

Pomocna?
Tak17Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Śmiechu warte
 Opinia
@Melania 14.10.2018 15:03

Oj widać dziewczyno że krótko pracujesz:) Tikk to korpo- bzdura! Chyba w życiu w korpo nie byłaś! Duże firmy nie pozwalają sobie na braki materiałów w terenie! Biuro warszawskie próbuje wprowadzić zasady korpo z mizernym skutkiem. Wszystkie awanse/przyjscia od 3 lat to towarzystwo wzajemnej adoracji, które za punkt honoru postawiło sobie zmianę całej starej gwardii! Zgadzam się że ludzie są niezadowoleni ze zmiany bo kiedyś byli specjalistami w dziedzinie farb, służyli fachową pomocą, rozmawiali z wykonawcami, pomagali w odsprzedaży produktów. A teraz super przedstawiciel to zwykły merch bez grama wiedzy, tłumaczący się z braku rozliczeń promocji czy braku narzędzi!! Sszczerze szkoda mi tych ludzi! Chciałaś korpo- które korpo wprowadza nowości bez materiałów typu ulotka, wzornik! Czesto przywolywana spozywka z ktorej przychodza nowi ludzie jest lepiej przygotowana do zadań rynkowych niż Tikku obecnie. Wywołałaś do tablicy byłych przedstawicieli - gdzie oni są? Są w firmach w których korzystają z fachowej wiedzy, robią realne interesy i dalej cieszą się opinią speców w budowlane lub farbach/lakierach. Na pewno korzystają z tego co dawała stara TIKKURILA!! Czy musieli opuścić firmę? Nie sądzę- słaby argument :) P.S. Co do kierowników- nie dziwię się że są obojętni na rozmowach. A jak maja wyglądać skoro rekrutują kogoś kto za chwilę poczuje się wykiwany;)

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
123456
 Opinia
@Melania 14.10.2018 15:03

Drogi droga Melaniu. Jacy handlowcy musieli opuścić firmę? Wszycy co odeszli to odeszli sami, nikt ich nie zwolnił. Poszli gdzie indziej za innymi warunkami. A co zrobiła firma żeby ich zatrzymać? Nikt sobie z nich nie pogorszył. Zgadzam się z Tobą że Tikkurila jest ok tylko pewna grupa ludzi ją psuje:). Prawda nie ma tragedii ale też cudów nie należy oczekiwać;) Z pozdrowieniami jeszcze pracująca osoba.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
SkubiDu
 Opinia
@Melania 14.10.2018 15:03

Z początkiem br firmę opuściło więcej osób (z działu handlowego) niż przez ostatnie kilka lat... To daje do myślenia. A Ci co odeszli mają się dobrze :)

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marta
 Opinia
@SkubiDu 29.10.2018 00:25

Czy aby na pewno należy oceniać firmę przez pryzmat rotacji pracowników? Rotacja może mieć oczywiście wpływ na pracę w danym miejscu, ale czy zawsze negatywny? Warto także pamiętać, że nigdy nie znamy wszystkich powodów odejścia pracownika.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Niestety były pracownik
 Opinia
@Marta 09.11.2018 00:19

Marta mogę Cię zapewnić że powodem wszystkich odejść pracowników (w tym i moje) są spowodowane sytuacja w firmie! Trade marketing to Panie, które nie mając pojęcia o budowlance zapragnely zawracać kijem Wisłę. Dział analiz zamiast zająć się prawdziwym supportem zajmuje się śledzeniem pracownikow a zamiast ułatwiać i tworzyc twierdzi że się nie da (w dzisiejszych czasach brzmi to smiesznie:)). Poza tym jak sobie to wyobrazalas- tylu ludzi po kilku, kilkunastu latach nagle zapragnelo nowych wyzwan:) Osobiście przyznaje że żałuję że nie pracuje już w tej firmie. Ale trzeba mieć szacunek dla samego siebie gdy inni go dla Ciebie nie mają...

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marta
 Opinia
@Niestety były pracownik 12.11.2018 23:31

Czy uważasz, że pracownicy nie mają odpowiednich kompetencji? Odnosząc się do Twojej wypowiedzi, nie wyobrażałam sobie niczego - nie znam sytuacji w firmie, tak samo jak użytkownicy forum. Kierowanie się wyobrażeniami na temat firmy nie jest do końca rzetelne. Na forum liczą się merytoryczne opinie dotyczące warunków pracy w danym miejscu. Wspomniałaś, że żałujesz, że nie jesteś pracownikiem firmy. Czy zastanawiałaś się w przyszłości nad powrotem do Tikkurila Polska?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Niestety były pracownik
 Opinia
@Marta 14.11.2018 13:25

Nie stwierdziłem że komukolwiek brakuje kompetencji. Skoro otrzymali pracę to kompetencje ku temu musieli potwierdzić. Brak im natomiast szacunku dla innych, nie są otwarci na rozmowę. Komunikacja między działami nie istnieje. Przykładów nie ma sensu podawać- po co? Tikkurila kilka lat temu byla firma gdzie ludzie naprawde chcieli sie dostac. Rozwijala kompetencje, tworzyła przyjazne środowisko słowem chciało się pomimo tego że inni płacili wiecej. Czy wrocilbym? Tak tylko przy obecnym składzie warszawskim to nierealne. Szkoda nerwów.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Benek
 Opinia
@Melania 14.10.2018 15:03

Troszkę poszanowania poproszę dla ludzi na produkcji, jak może być dobrze skoro tikkurila jest zakładem produkcyjnym zatrudnia ok. 500 osób zaś na produkcji pracuje 100 pracowników czyli 1:4 oprucz tego każdy pracownik utrzymuje ok 2 samochody??

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zyga
 Opinia
@Marta 09.11.2018 00:19

Marto wszyscy znamy bardzo dobrze. Nikt nie odszedł bo miał takie widzi mi się po tylu latach. A pod jakim względem należy oceniać firmę jak nie chociaż by po rotacji? Rozumiem że jak jest rotacja to jest dobrze :) ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Qba
 Opinia

(usunięte przez administratora), pracowałem 3 lata, kierownik ma podejście do pracy takie że zatrudnia w marcu zwalnia we wrześniu po sezonie i ludzi się że za rok ktoś przyjdzie pracować. Stare maszyny, przenosi się tony farby w rękach za zmianę, brud i (usunięte przez administratora) Zarobki to jakaś kpina.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zbyszek. Firma Rekrutujaca
 Opinia

Witam , Analizując Państwa wpisy, w takim razie nasuwa się pytanie do kolegów z branży FMCG zatrudnionych w niedługim czasie w jednostkach firmy Tikkurila , jak odczucie po zmianach w dwóch branżach i czy faktycznie da się te dwa kierunki że sobą połączyć ? Bardzo liczę na obiektywne spostrzeżenia powyższych zmian . Zbyszek

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Prac..ownik
 Opinia
@Zbyszek. Firma Rekrutujaca 14.06.2018 15:45

Pracuje mniej niż rok i przeżywam szok zarówno organizacyjny jak emocjonalny. Nie nie da się przełożyć tych dwóch rynków bynajmniej w tak krótkim czasie. Myślę że TK sama nie wie czego chce a do tego brakuje jej narzedzi i ludzi do wdrażania tak " dużego przyjmijmy" projektu. Troche jestem rozczarowany zaistniałą sytuacja w naszej firmie .

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
3xtak
 Opinia
@Prac..ownik 15.06.2018 00:01

Nie chce mi sie pisac bo krew czlowieka zalewa ale koleha chyba dobrze to wszystko uwzglednil

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Daniel
 Opinia
@Zbyszek. Firma Rekrutujaca 14.06.2018 15:45

Przeszłam że spożywki, poukładane, na czas dostarczane info,dane ale orka w rynku. Jeżeli chodzi o TK żałuję przyjscia bałagan, brak zrozumienia że strony góry i najważniejsze tragiczny marketing . Przepraszam ale musiałem to napisać ( dawno z taką arogancja niepracowalem). A szkoda bo produkt ok .

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wolny...
 Opinia
@3xtak 15.06.2018 18:03

Pracowalem w tej firmie przeszlo 20 lat,sam odszedlem i jedno co moge powiedziec o tej firmie to szkoda tych lat,zdrowia i zycia.Ludzi maja za nic,do rzadzenia dorwala sie banda karierowiczow.Za tak smieszne pieniadze oczekiwania ze pracownik bedzie sie identyfikowal z polityka firmy,itd,itp.Benefity itp owszem,ale w przekroju tak niskiej placy to tylko zacheta (albo przyneta) dla nowych. Nie polecam a wrecz odradzam.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Taki jeden
 Opinia

W firmie się posrało jak zaczął rządzić Polak. Koleś ma parcie na szkło jest medialny , ale ludzi ma za nic. Ma kilku d...włazów.Dla kasy i wycieczek zagranicznych robia z siebie pośmiewisko. Grama honoru.Szkoda bo to fajna firma i masa dobrych ludzi, którzy niestety zwalniają się.

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Oj
 Opinia
@Taki jeden 27.09.2018 18:12

Jeszcze chwila, do czasu kiedy jest wynik to wszystko gra... ale juz detal wrze wiec jeszcze chwileczke i zobaczymy .

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
dj
 Opinia
@Taki jeden 27.09.2018 18:12

Nie ma to jak rządził Fin. Popieram wypowiedź masakra kolesie pana prezesa wszystkich by sprzedali aby własny tyłek ochronić.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bardzo na serio
 Opinia

Czesc.Trafiłem na to forum przypadkiem, ale jak przeczytałem co tu ludzie wypisują to postanowiłem podzielić sie swoją opinia. Pracuję w Tikkurili prawie dwa lata. Firma sie rozwija i przez to jest trochę chaosu w niektórych sprawach ale nie przeszkadza to w pracy. Jeśli szukasz firmy, w której będziesz mógł udawać że pracujesz i będziesz brał za to pieniądze to nie jest to firma dla ciebie. Napewno nie w dziale handlowym. Jeśli robisz to, co do ciebie należy jest naprawdę w porządku. Nie ma zamordyzmu, nie ma hamstwa i wyżywania się na ludziach. Spotkania w regionach są co miesiąc. Jest wesoło i bez napinki. Robota w sklepach jest do zrobienia, ale w każdej firmie trzeba ja zrobić. Nic w tym dziwnego. Obciążenie praca znacznie mniejsze niż w moich poprzedzonych firmach. Ja podchodzę rzetelnie do swoich zadań i nikt sie mnie nie czepia, a cele udaje mi sie realizować. Premia max to 95% pensji miesięcznej. Nie jest łatwo tyle sięgnąć,ale sie zdarza. Średnio udaje sie na poziomie 50-60% i nie jest to jakoś wyjątkowo trudne czy ciężkie. Jest ilościowa i jakościowka. W zespole jest dość sporo ludzi z dawnych czasów i trochę wprowadzają niezadowolenia. Mi sie wydaje, ze im nie pasuje,że muszą w sklepach robić mercz albo inne takie rzeczy. Chyba są przyzwyczajeni do pracy jak kiedyś, z herbatka i ciasteczkami. Ludzie są fajni i pomocni mam wiec nadzieje, ze sie przestawią na pracę przy półce bo przecież w każdej firmie i w kosmetykach i w żarciu tak sie robi. Widzę że handlowcy od konkurencji działają tak jak tu piszę. Wielu z nas tez juz tak pracuje ale jeszcze nie wszyscy. Atmosfera jest fajna, jest wesoło i chłopaki dużo żartują. Samochód Astra w bardzo fajnym wyposażeniu bez limitów kilometrów, ze 130 koni na dieslu. Pięknie jedzie. Gadżety jak w każdej firmie: telefon, tez bez limitu, tablet tu akurat od Apla, telefo zreszta tez aplowy. Karta do fitu, medic i takie różne. Jest tez jakiś program emerytalny ale ja go jeszcze nie mam bo nie dają od razu tylko po dwóch latach pracy. Podobno fajny. Nie wiem dlaczego niektórzy piszą, że tu jest źle bo naprawdę jest fajnie. Z moich najbliższych kolegów nikt nie narzeka. Może to konkurencja tak pisze. Według mnie firma jest bardzo dobra. Ja osobiście polecam.

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
T&B
 Opinia
@Bardzo na serio 18.10.2017 23:16

"Łubu dubu ..." Płacą ci za marketing szeptany i takie opinie? Wszystko zmierza w kierunku FMCG. Zatrudniają nowych kolesi ... Także będzie się działo ...

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
P.
 Opinia
@T&B 19.10.2017 23:23

nie bardzo rozumiem, skąd ta nagonka na fmcg. Cześć rozwiązań, któe pojawiły się w fmcgu wiele lat temu, w innych branżach weszła niedawno, albo właśnie wchodzi. Ja jestem przyzwyczajony do pracy z półką i wiem jakie efekty to daje. Niewiem komu kto ma płacic i za co, ale na pewno mi płacą za to, żeby puszki stały w półce i całość żeby wyglądała. Ja to rozumiem. Jeśli musisz na siłe szukać sposobu na to żeby obrazić kogoś, kto ma inne zdanie od twojego, to Ci współczuję. Smutne musisz mieć życie. Ja robię swoje, dobrze mi za to płacą, mam przyjemność z pracy. Z tego co wiem, to większość z naszych chłopaków tak to widzi. Przestań truć ludziom. Nie podoba Ci się to zmień pracę. Ja pracowałem dla kilku różnych firm też w fmcg. Wiem jak jest w innych organizacjach. Zachęcam żebyś spróbował. Ciekawe po ilu tygodniach będziesz chciał wrócic.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ASDW
 Opinia
@Bardzo na serio 18.10.2017 23:16

Ale tak bardzo na serio to pochwal się w którym regionie pracujesz i powiedz mi to prosto w twarz bo widzę że latanie ze ściereczka od kurzu sprawia Ci przyjemność.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jasna Strona Mocy
 Opinia
@Bardzo na serio 18.10.2017 23:16

Pożyjemy, zobaczymy jak szybko zweryfikujesz swoją opinię ????

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
buhaha
 Opinia
@Bardzo na serio 18.10.2017 23:16

Piękna reklama. Aż dziw bierze, że tyle osób uciekło z firmy od początku roku... Telefon, samochód i jeszcze tablet Apla. No miód malina.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
dj
 Opinia
@Bardzo na serio 18.10.2017 23:16

Za moich czasów jak pracowało się w Tikkurili to trzeba było znać się na produkcie a nie ładnie układać towar na półce. To nie jest i nie będzie FMCG to jest trochę inna bajka. Trzeba było wiedzieć co z czym się je klienci dzwoni pytali się a i na sklepach trzeba było być czasami nie handlowcem a doradcą i wiedzieć co nie co.Też były plany do zrobienia też były dobre auta ale jak zatrudnia się ludzi ze spożywki do budowlanki sorry to nie działa. To jest trochę inny towar, z tego co wiem pensja od dobrych kilku lat w miejscu, premia raz jest raz jej nie ma, wszystko zależy od postawionych celów a są wysokie , gdyby było tak dobrze i cudownie ludzie by nie odchodzili sielanki nie ma. Jak prezesem był Fin to ludzie chcieli tu pracować atmosfera była inna ale jak do korytka dorwał się Polak to już się zmieniło oj to na gorsze. Daleko nam do zachodu i każdy mierzy pracownika swoją miarą masakra.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
SA 8
 Opinia

SPOTKANIE REKRUTACYJNE .WARSZAWA . Uczestniczyłem w spotkaniu w Warszawie na stanowisk PH. Oczekiwanie i wrażenie na najwyższym poziomie. Budynek biurowy na ul.Puławskiej pierwsza klasa . Początek spotkanie .Wita mnie atrakcyjna , nienagannie umalowana pani z działu HR .W spotkaniu uczestniczy również kierownik regionu woj.mazowieckie. I tyle miłego . Niestety Pani nie mająca pojęcia o branży i realiach panujących na rynku . Pan kierownik obojętny i delikatnie mówiąc , zdegustowany tym że musi w ogóle rozmawiać . Może już zmęczony ,nie wiem , około 50 lat. Podejście do ludzi ,słabe . Idąc na spotkanie do takiej firmy oczekuję profesjonalizmu ,konkretów i rozmowy . Mówię wam ,jeżeli macie doświadczenie , pomysły i chce się Wam pracować to szkoda czasu na ignorantów i wypalonych kierowników . Miałem to szczęście że na drugi dzień dostałem propozycję z innej firmy .Ludzie szanujcie się , dzisiaj jest czas pracowników.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Klufi
 Opinia

Tu jest jakis kolchoz normalnie, tez kolego pracuje 1.5 roku i albo pracujemy w innych firmach albo dobry towar musisz brac. Wszystko to co piszesz o kasie , pozaplacowych benefitach ok tak to jest prawda. Ale w srodku to jest jakis cyrk, kpina, zenada i to uzywam bardzo delikatnych sformulowan . BARDZO !

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zonk
 Opinia
@Klufi 18.09.2018 07:18

Biuro, produkcja, magazyn czy centrum logistyczne?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Klufi
 Opinia
@Zonk 18.09.2018 22:14

Sprzedaz ! Dzial handlowy . Zadania w polowie mc , kiedy zadzwonisz do RKS - jak sie dodzwonisz to on nic nie wie , musi sie dowiedziec, na milosc boska my rozliczamy niekiedy promocje z marca a mamy juz pazdziernik. STAJNIA AUGIASZA. Z pelna odpowiedzialnoscia nie polecam tej firmy. A i zeby nie bylo chce mi sie pracowac alee musza byc ku temu normalne warunki.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Michał
 Opinia

widzę ciągły nabór na magazynierów w firmie. praca na stałe czy sezon i do domu?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Obecny
 Opinia
@Michał 03.09.2018 18:00

praca na stałe - potrzebują kilku osób, ale nie mogą tylu zebrać, brak chętnych za te pieniądze

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Michał
 Opinia
@Obecny 04.09.2018 10:16

Okej, czyli najniższa krajowa? Czy coś wiecej? Bo wtedy to szkoda wysyłać CV, tym bardziej z doświadczeniem

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Thinner
 Opinia
@Michał 04.09.2018 19:52

Nie jest aż tak źle, z premią spokojnie wyciągniesz ponad 2 tys.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
frajer
 Opinia
@Thinner 10.09.2018 12:44

2200-2300? No to kolosalne pieniądze... :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
dżi bi ejcz
 Opinia

nie jest tak milutko , jeżeli chodzi o działy produkcyjne to tragedia !!!! Panuje zamordyzm szczególnie na p5 . Czasami tam bywam jako "gość" z innego wydziału . Traktowanie ludzi z produkcji to mniej więcej jak traktowanie nie napisze ............... . Nie polecam pracy na produkcji marne płace , chaos , a wymagania jak w NASA

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pracownik z lepszych czasów
 Opinia

kolejny koniec miesiąca i kolejne pożegnania... w lutym 5 osób, w marcu 5 osób... ciekawe ile będzie w kwietniu... obstawiamy ?

Pomocna?
Tak29Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
...
 Opinia
@pracownik z lepszych czasów 29.03.2018 17:39

a to tylko te zwolnienia o których wszyscy wiedzą - ile osób zwolniło się przez ten czas z produkcji i magazynu, a głośno się o tym nie mówi...

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia
@pracownik z lepszych czasów 29.03.2018 17:39

jeszcze technolodzy z produkcji sie pozwalniali

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dzieje się...
 Opinia
@pracownik z lepszych czasów 29.03.2018 17:39

Szkoda ze Król i jego paziowie się nie pozwalniają , to by unormowało pewne tematy i przepływ informacji...

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
łubudubu
 Opinia
@pracownik z lepszych czasów 29.03.2018 17:39

Ci co się zwolnili niech idą do prawdziwej korpo z branży FMCG to się dowiedzą co to znaczy praca i absurdy. Czas, kiedy przedstawiciele pili kawkę u klienta i robili zamówienia przez telefon skończył się już dawno wszędzie. W każdej firmie nadchodzą kiedyś zmiany i wtedy mnóstwo osób się zwalnia. Jeśli znają swoją wartość to niech odchodzą, tylko po co odrazu tak oczerniać firmę???

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jasna Strona Mocy
 Opinia
@łubudubu 11.04.2018 22:12

@łubudubu prezentujesz ciekawą mentalność, która funkcjonuje na zasadzie: jak jest źle, ale u nas, to w zasadzie nie jest aż tak źle, bo przecież gdzie indziej jest gorzej. Ani to profesjonalne, ani przyszłościowe, dlatego uważam, że idealnie wpasowujesz się w środowisko tej firmy. Co do oczerniania firmy... Jak pracownik, chcąc pokazać zalety firmy, równa ją do gorszych od siebie, to pytanie - co się stało się z jego motywacją w tej firmie? Przykre. Swoją drogą zastanawiające, że pracownik przejmuje się opinią o jego miejscu pracy bardziej nawet niż sam pracodawca. I jakoś tak... słodko się zrobiło. PS. Gratuluję trafnie dobranego nicka!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Łubudubu
 Opinia
@Jasna Strona Mocy 13.04.2018 11:09

Co ma piernik do wiatraka??? Marudzicie, że Wam źle bo nagle trzeba się wziąć do roboty. Czasy kiedy "czy się stoi czy się leży to wypłata się należy", już dawno się skończyły. Kto odchodzi z firmy? Ci którzy byli tu przez zasiedzenie? Obawiają się że trzeba będzie popracować? To wlasnie nie jest ani profesjonalne ani przyszlosciowe....

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jasna Strona Mocy
 Opinia
@Łubudubu 24.04.2018 12:14

Co ma piernik do wiatraka? Tego nie wiem. Wiem natomiast co miała wnieść moja poprzednia odpowiedź. Tobie natomiast proponuję sprawdzić znaczenie tego związku frazeologicznego - abyś w przyszłości nie używał go bezpodstawnie, a następnie dowiedział się w jakim celu publikuje się wypowiedzi w tym miejscu - to z kolei powinno pomóc Ci w znalezieniu odpowiedniego powiązania mojej wypowiedzi z tematem. Poza tym widzę, że mierzysz ludzi swoją miarą i sugerujesz, że Twoim współpracownikom jest źle, bo "nagle trzeba się wziąć do roboty". Chcesz powiedzieć, że do tej pory firma Tikkurila Polska S.A. była tak "wspaniała", że pracowników za piękne oczy zatrudniała? Pytanie retoryczne oczywiście. Zrozum, że to, że Twoi współpracownicy odchodzą znaczy tyle, że są bardziej ambitni niż Ty, szanują swoją pracę, swój czas, a przede wszystkim siebie i nie będą tracić swojego cennego czasu na pracę dla pracodawcy, który ich nie docenia. Znają swoją wartość i nie boją się pracy, dlatego właśnie stać ich na to, żeby dać sobie szansę gdzie indziej. Co do dyskusji odnoście tego co jest profesjonalne i przyszłościowe, a co takie nie jest, to... To trochę tak jakby tłumaczyć komuś kto kompletnie nie zna matematyki, że 2+2=4 podczas gdy on mówi, że 2+2=5... Strata czasu.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pracownik z lepszych czasów
 Opinia
@Jasna Strona Mocy 24.04.2018 14:40

porównania do fmcg niestety nie mają sensu. tam jest ciężko ale klarownie, wszystko jest na czas (rozliczenia z klientami). Nawiązanie do starych czasów to nie picie kawy i robienie zamówień na telefon. To nawiązanie do czasu dialogu, czasu gdzie PH miał coś do powiedzenia, miał wpływ na swój teren. To już nie wróci. Półkę trzeba zrobić a sklep ma wyglądać to oczywiste ale nie na tych zasadach jakie płyną odgórnie. Traktowanie ludzi z pozycji "nie jesteś od myślenia" ma jak widać widoczne skutki. Gdzie te czasy gdy normalnie rozmawialiśmy?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
AżgłowaBoli
 Opinia
@Łubudubu 24.04.2018 12:14

O czym ty człowieku piszesz , w korporacjach FMCG faktycznie trzeba (usunięte przez administratora) ale tam przychodzi poczatek miesiaca i wszystko jest, raporty, dane sprzedazowe, dokumenty na akcje na nastepny mc oni poprostu sa przygotowani do tego pod kazdym wzgledem . Praca w Tikkurila zadania w połowie miesiaca, brak raportów, ginace dokumenty nierozliczone akcje sprzedażowe nawet o 3 miesiace , brak podstawowych nardzi jak np wzorniki . I żeby było jasne nikt nieodchodzi tu z zasiedzenia tylko z BAŁAGANU jaki tu panuje a zwłaszcza z braku podstawowych narzędzi, wiec weź pisz prawdę a nie herezje .

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tymoteusz
 Opinia
@pracownik z lepszych czasów 29.03.2018 17:39

Szanowni koledzy dyskusja z osobą pod nikiem łubudubu nie ma sensu. Osoba ta podejrzewam ze nigdy nie prowadzila inwestycji, z wykonawcą nie weszła w dialog ani nie wie co to oksalaka oraz jaka jest odpowiednia gęstosc BD do agregatu natryskowego. Ale za to wie jak ułożyc puszkę na półce i wyczyścic dekiel. I chwała mu za to. Tacy też są potrzebni. Panie i Panowie. Zajmijmy się dalej handlem i budowaniem relacji z klientami. Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pracownik z lepszych czasów
 Opinia
@Tymoteusz 28.04.2018 09:57

masz rację. TIKKURILA kilka lat temu powoli ale systematycznie zyskiwala bo wygrywał fachowoscia produktów i ludzi. teraz nowe osoby w biurze mysla że te produkty same się sprzedadzą z półki (ogromne brawo bo to będzie mistrzostwo jeśli ktoś tak po prostu weźmie bazę i pójdzie do kasy). ale lepiej szerzyć historię o leniwych starych pracownikach którym nic się nie chce, którzy brali kasę za nic. o ludziach którzy nie znają swoich terenów bo w biurze sami wiedzą lepiej gdzie ma stać mieszalniki a gdzie nie... najbardziej nie boli to że są zmiany tylko boli to jak nowi spozyczkowicze traktują fachową starą gwardia. tylko (usunięte przez administratora) brak kultury i traktowanie wszystkich z góry bo są nietykalni...

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kröl
 Opinia
@pracownik z lepszych czasów 24.04.2018 22:21

Biedaku, pożal się mamie... Po to są ludzie zatrudniani w biurze, żeby myśleli. Normalna kolej rzeczy... czego nie rozumiesz? Tego, że jesteś OJ a nie marketingowcem, czy co??? Pracując prawie 20 lat w firmie, myślisz że ZAWSZE masz rację? Jeśli tak to startuj na stanowisko dyrektora hłehłehłe

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
hłehłehłe
 Opinia
@Kröl 30.04.2018 00:55

bardzo słuszna uwaga-nie marudź tylko na dyrektora. ale zaraz pracujesz 20 lat i nie jesteś że spozywki... i po rekrutacji:)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jasna Strona Mocy
 Opinia
@pracownik z lepszych czasów 24.04.2018 22:21

@pracownik z lepszych czasów przykro mi to pisać, jednak obawiam się, że dopóki w tej firmie pracują tacy ludzie jak Kröl, to o zmianie na lepsze nie ma nawet mowy. @Kröl idąc twoim tokiem myślenia, to ty w biurze nie pracujesz. No bo... gdybyś pracował, to pomyślałbyś, prawda? A przynajmniej zastanowił się nad tym, że wypisywanie takich debilizmów nie jest dowodem na twoją mądrość. Prawdopodobnie dlatego nie jesteś dyrektorem. Za to na podnóżek nadajesz się doskonale. Nie ma to jak... właściwa osoba na właściwym miejscu! ;]

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nick
 Opinia
@łubudubu 11.04.2018 22:12

Albo nie do końca znasz sytuację, albo jej nie rozumiesz, albo jesteś totalnym ignorantem który przyzwyczaił się do przedmiotowego traktowania pracownika. Do tej pory Tikkurila zatrudniała osoby myślące, teraz szukają osób posłusznych a myśleniem zajmują się osoby, które niestety, ale robią to jak dzieci we mgle (w dodatku traktując dział sprzedaży opryskliwie i "z góry"). Nie można porównywać runku FMCG i budowlanego a na siłę próbuje się przenieść standardy ze spożywki do budowlanki. Do tego dochodzą problemy z raportami, connectorem, działaniem mobilnego systemu sprzedaży, akcjami promocyjnymi i tak dalej, i tak dalej... (wymieniać można jeszcze sporo). Ilość odejść z Tikkurili w ostatnim czasie o czymś świadczy. Coś się zmienia. Ludzie pracujący dłużej odchodzą, idą w większości do dobrych firm. Na ich miejsce przychodzą nowi (chyba w 90% ze spożywki), jedni mówią, że bywało gorzej, inni po kilku miesiącach zaczynają szukać czegoś innego. W mojej opinii dzisiaj Tikkurila jest dobrą opcją dla osób które chcą uciec z FMCG do czegoś lepszego. Praca w Tiku otwiera im drzwi do rynku budowlanego, który jest zdecydowanie bardziej przyjazny i rozwojowy niż spożywka.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
praca !!!!
 Opinia

Cześć , szukałm pracy jako PH u Was , czy naprawde w waszych strukturach dzieje sie tak zle? Bo troche z rynku też idzie taki fetor. Bede wdzieczny za jakies opinie na temat pracy w waszej organizacji

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
tikku
 Opinia
@praca !!!! 30.04.2018 22:38

Szukają przedstawicieli i doradców technologicznych, bo po zmianach w organizacji (kadrowych oraz cele, premie) jednocześnie złożyło wypowiedzenie kilka osób. To chyba mówi dużo w jakim kierunku poszły zmiany... Generalnie nie tylko PH się posypali, w innych działach też dużo zmian.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Praca !!!
 Opinia
@tikku 06.05.2018 22:13

I na takiej informacji mi zalezalo, czyli pokrywa się to z informacjami z rynku, dziękuję a reszcie życzę powodzenia

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nono
 Opinia
@Praca !!! 07.05.2018 07:55

Tez to slyszalem u hurtownika , i potwierdzam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Farben Lehre
 Opinia
@tikku 06.05.2018 22:13

Kolego a na czym konkretnie polega ta zła zmiana? Dlaczego ludzie hurtowo odchodzą? Mniejsze zarobki (premie?). O co też chodzi z tymi zmianami kadrowymi i celami , że ludzie tak odchodzą? Mógłbyś wyjaśnić? Z góry dzięki. Chciałbym wiedzieć czy warto aktualnie u Was pracować?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Farben Lehre
 Opinia
@tikku 06.05.2018 22:13

I jeszcze jedno . Jak wygląda praca PH? Czy da się ogarnąć w 8 godzin? Ilu klientów? I jakich zarobków realnie można się spodziewać?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
OldBoy
 Opinia
@Farben Lehre 11.05.2018 18:20

Plusy: - nawet niezła podstawa na początek (ok. 4 brutto) - całkiem nieźle zabawki bez limitów(samochód, iPhone ech.) - w 8 godzin spokojnie się da wyrobić jeżeli ma się dobrze trasę poukładane i dobre relacje z sklepami - praca z naprawdę typowymi produktami. Minusy: - coraz mniej czytelny system premiowy - brak komunikacji z biurem z Wawy (nawet szeregowy pracownik dzialu analiz czy TM traktuje PH jak delikatnie mówiąc powietrze) - zadania i cele stawiane są ok. połowy miesiąca zamiast na początku - rozliczenia z klientami trwają 2-3 miesiąca - chaos PS. Z firmy odchodzą w głównej mierze ludzie których powyższe minusy przerosły.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Grol1254
 Opinia
@OldBoy 14.05.2018 11:16

Mysle ze nie chodzi o to kogo co przeroslo tylko ludzie z wiedza i doswiadczeniem niechca firmowac tego balaganu swoja osoba bo jak slusznie zauwazyles nie ma chyba odpowiedzialnosci za bzdury ktore niekiedy wyjda w rynek .... ale coz ja tam moge wiedziec z prowincji

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Vizir
 Opinia
@Grol1254 14.05.2018 15:40

Hej, A jak to wygląda na stanowisku doradcy technicznego w Tikkurila? Jest w ogóle taki pion czy są tylko PH?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nick
 Opinia
@Vizir 14.05.2018 19:00

Tak, jest pion Doradców. Zajmują się sprzedażą na inwestycje, szkoleniami itp. Kasa średnia, duże regony, kiepskie auto, i tablet z oprogramowaniem, które nie do końca działa. Za to praca ciekawsza niż "zwykłego" PH.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nick
 Opinia

Mam pytanie. Jak wygląda u Was praca w dziale sprzedaży? Zakres obowiązków ilość klientów ? Czy targety są realne? Ile można wyciągnąć na rękę robiąc max a? Jaki klimat w pracy? Czy mocno dociskają? Z tego co czytam opinie to zmieniacie się na wzór FMCG. Mam doświadczenie w spożywce. Interesuje się pracą w Waszej firmie.

Pomocna?
Tak20Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
siejejej
 Opinia
@Nick 21.04.2018 01:32

to tylko pozazdroscic i zyczyc powodzenia, miłej współpracy z działem TM z Warszawy ha ha ha

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
.
 Opinia

Czy ktoś mógłby opisać jak wygląda praca na produkcji? System 3-zmianowy czy czterobrygadowy? Co z weekendami? Ile można zarobić jako "nowy" na rękę? Obecnie pracuję w Stomilu i szukam pracy z nieco "mniejszym napięciem". A spaść z deszczu pod rynnę to też bez sensu, Olimp i Śnieżkę znajomi mi odradzali.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
były pracownik
 Opinia
@. 11.03.2018 17:44

System 3-zmianowy, czasami sobota pracująca za wolne lub pieniądze. Zarobki marne, ciśnienie duże - generalnie nie polecam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Adam
 Opinia

A jak zarobki na magazynie??

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Huanit
 Opinia
@Adam 24.01.2018 15:15

Najniższa krajowa plus 'premia uznaniowa' - oczywiście na agencji ;) a za pracę w sobotę dostaniesz wolny dzień na tygodniu zamiast kasy ;)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracuś
 Opinia

Cześć, to może tez się podzielę pracuje tu chwile ale od 1,5 roku następują bardzo duże zmiany. Zmiany dotyczą wszystkich działów sprzedaży, IT , HR , a zwłaszcza Marketingu który zadzi teraz ta firma. Pracy jest bardzo dużo, raporty a zwłaszcza papierologii związanej z rozliczaniem promocji to masakra. Produkty świetne ... natomiast ze względu na brak możliwości szkoleń przedstawiciele wiedza coraz mnie co przekłada się na ich wiarygodność. Komentując zmiany są one bardzo smutne i nie zrozumiałe. Jak już wcześniej koledzy piszą firma zmienia się z technicznej na FMCG co bardzo zastanawia wszystkich

Pomocna?
Tak19Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Klient 123
 Opinia
@Pracuś 06.12.2017 08:34

Szkoda produktów bo są świetne ale bałagan w tej firmie że aż głowa boli... Pozdrawiam Klient

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Domino
 Opinia

Jaka zmianowość obowiązuje na produkcji i w magazynie? 3 zmiany czy system czterobrygadowy?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pracownik
 Opinia
@Domino 03.11.2017 16:30

3 zmiany

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Domino
 Opinia
@pracownik 15.11.2017 08:13

Ok dzięki ;)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Tikkurila Polska - Dębica

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej