artgeist Sp. z o.o.

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 81 ocen.

Opinie o artgeist Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie artgeist Sp. z o.o.

Agata

A jak wygląda praca w artgeist na produkcji? Obecnie trwa rekrutacja na stanowisko Pracownik produkcji (montaż finalny). Co możecie doradzić osobom zainteresowanym ofertą pracy? Czego mogą spodziewać się po dołączeniu do firmy? Takie informacje mogą być szczególnie cenne dla osób, które wciąż wahają się nad aplikacją.

Mmmmm
@Anna Dublowska 01.08.2017 15:41
@Agata A my zachęcamy do spróbowania i przekonania się samemu ;) Dołączając do nas otrzymujesz pracę od zaraz...

Artgeist niestety ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracujących dłużej pracowników. Nie wazne, ze robisz dobrze i szybko, ze robisz duzo. Oni maja to gleboko gdzies, polityka firmy polega na tym, zeby napchac kieszenie kosztem pracownikow. Wymaga sie coraz wiecej jednoczenie coraz bardziej utrudniajac zycie i wymyslajac coraz to nowe powody do zabrania pieniedzy, w koncu ta super atrakcyjna premia jest uznaniowa i moga ci ja zabrac kiedy chca. Nie polecam.

...
@Anna Dublowska 01.08.2017 15:41
@Agata A my zachęcamy do spróbowania i przekonania się samemu ;) Dołączając do nas otrzymujesz pracę od zaraz...

Czyli typowy szablon w większości ogłoszeń o pracę. Zgadza się tylko praca od zaraz. Firma może i jest stabilna i rozwijająca się, ale zatrudnienie już niezbyt. Wypłata na czas, ale i tak później trzeba chodzić i wyjaśniać bo czegoś nie doliczyli, do tego uznaniowość uznaniowej premii. Benefit według definicji jest pozapłacowym motywowaniem pracownika, nie zaś promocją na usługi za które trzeba płacić z własnej kieszeni. A zróżnicowane zadania to między innymi próby porozmawiania z osobami na niższych szczeblach po polsku w przerwach, między przerwami robisz praktycznie to samo.

Anna Dublowska

Dzień dobry, osoby zatrudnione w obszarze produkcji / montażu mają jasno i precyzyjnie ustalone normy. Są one ogólnodostępne dla zespołu, a każda z dołączających do niego osób zostaje z nimi zapoznana. Zasady obowiązujące przy wynagradzaniu i przyznawaniu premii są również ogólnodostępne i przejrzyste. Wszelkie pojawiające się wątpliwości można w każdym momencie wyjaśnić zarówno z przełożonym jak i przedstawicielem kadr. Szanujemy osoby tworzące nasz zespół i doceniamy ich wkład w rozwój firmy. Jeżeli ma Pan/Pani jakiekolwiek wątpliwości co do wynagrodzenia lub premii bardzo proszę o bezpośredni kontakt ze mną lub Działem Kadr i Płac celem wyjaśnienia. Pozdrawiam Anna Dublowska

Mmmmm
@Anna Dublowska 05.09.2017 12:20
Dzień dobry, osoby zatrudnione w obszarze produkcji / montażu mają jasno i precyzyjnie ustalone normy. Są one ogólnodostępne...

Nie wydaje mi sie, by szanowaniem pracownika bylo obcinanie calej premii za pojscie na urlop, ktory sie nalezy. Zaplanowany urlop, bierzez pare dni i robisz reszte miesiaca za 1500 i ciekawe czy ktokolwiek mysli o tym jak pracownik ma za to przezyc. Pracuje sie pare lat, dostaje sie tyle samo co ktos na początku. I to jest wasze docenianie i szanowanie. Za caly miesiac urlopu dostaje sie wiecej niz za przepracowane 3 tygodnie. Ta firma nie szanuje ludzi, podobno kazdego da sie zastapic, ale kim? Jak ludzie nie chca tu przychodzic! Drugie zmiany zaczynaja sie w niedziele, nikogo nie obchodzi ze musisz brac urlop na uczelnie, choc niby to byla praca idealna dla studentow zaocznych. A w tym momencie po takiej naglej zmianie kazde takie wolne skutkuje obcieciem czesci premii. I to sa wlasnie wasze super warunki. Smiechu warte.

Jakoś leci
@Mmmmm 12.10.2017 22:26
Nie wydaje mi sie, by szanowaniem pracownika bylo obcinanie calej premii za pojscie na urlop, ktory sie nalezy. Zaplanowany url...

Nie da się ukryć. Możesz pracować kilka lat i dostać tyle samo, co świeża osoba. Z kolei jak po tych kilku latach podpadniesz, to potraktują Cię też jak świeżaka. Zgłaszane problemy nie są najczęściej rozwiązywane, bo w firmie brakuje komunikacji - szefostwu przytakują kierownicy, zostawiając brygadzistów i pracowników samych sobie, bo jakoś to się kręci. Wzrost tempa i jakości pracy objawia się jedynie zwiększeniem norm, o podwyżce można zapomnieć. Ogólnie jeśli planujesz zarobić na nowy rower albo dorobić do studiów (dziennych, bo na zaocznych stracisz kilka stów przez II zmianę w niedzielę), to polecam. Choć mało konkurencyjnie jeśli chodzi o zarobki. Jeśli jednak szukasz pracy na lata, liczysz na rozwój i godne traktowanie, to znajdź lepiej coś innego.

novy

Ja słyszałem, że około 50zł za obraz wychodzi.

nowy

To napisze ktoś jak to z tymi obrazami, bo jakoś nikt nic nie pisze na ten temat, coś jak w chińskich szwalniach mam wrażenie. Jest aż tak źle?

nowy

No to jakaś wiedza tajemna z tymi obrazami ;)

ciekawska

To ile za taki obraz dają w tym artgeist, słyszałam, że to bardzo marne stawki i by wyjść na swoje to koło 4 dziennie trzeba skopiować, to prawda?

wiedzma

asad - praca biurowa różni się w zależności od działu w jakim jesteś. Zwykle to pn-pt po 8h, w niektórych działach jest konieczność weekendowych dyżurów (np. 1 wybrany weekend w miesiącu, do dogadania, kilka godzin pracy), ale o tym zawsze informują na rozmowie kwalifikacyjnej. Także wypłaty zależą od działu, w niektórych będzie to pewnie stała stawka w innych podstawa + premia. Na pewno nic nie idzie "pod stołem", wypłaty zawsze są na czas i w ustalonej wysokości. Nie wiem jak wyglądają rozmowy kwalifikacyjne do innych działów, ale moja rozmowa była najmilsza w całym poszukiwaniu pracy do tej pory - bez głupich pytań, przyjazna atmosfera, podane wszystkie istotne informacje.

Prawie pracownik

Rekrutacja pozostawia wiele do zyczenia. Odradzam

Anonim

Witam.Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej dotyczącej stanowiska specjalisty obsługi klienta z językiem obcym.Rozmowa trwała w sumie ok h(ględzenie o firmie,przedstawienie stanowiska,sprawdzian znajomości języka).Przy spotkaniu oprócz mnie były 3 rekruterki,które bacznie obserwowały moją osobę.Rozmowa przebiegała w miłej atmosferze.Jedyne co mi się nie podobało to to,że pomimo zapewnień o tym,że się ze mną skontaktują zarówno w sytuacji przyjęcia jak i nie przyjęcia mnie do pracy-nie zrobili tego.Jest to moim zdaniem brak szacunku dla drugiej osoby,gdyż poświęciłam swój czas na to aby przyjść i zaprezentować swoją osobę.

AD
@Anonim 28.03.2017 13:38
Witam.Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej dotyczącej stanowiska specjalisty obsługi klienta z językiem obcym.Rozmowa trwała w sum...

Dzień dobry, Zweryfikowaliśmy wiadomości, które zostały wysłane do Kandydatów po spotkaniach rekrutacyjnych. Wszystkie osoby, które brały udział w rozmowach otrzymały zwrotną wiadomość. Jeżeli taka wiadomość nie dotarła, proszę o sprawdzenie również poczty (kosz/SPAM). W przypadku dodatkowych informacji zapraszam do kontaktu telefonicznego lub mailowego. Pozdrawiam Anna Dublowska Artgeist

Roexx

Nie polecam proces rekrutacyjny to kpina

BK

Proces rekrutacyjny w tej firmie pozostawia wiele do życzenia. Pomimo solennego zapewnienia na rozmowie kwalifikacyjnej o powiadomieniu bez względu na to czy decyzja będzie pozytywna czy negatywna - odpowiedzi brak (nawet mailowej). Kompletny brak poszanowania dla kandydata i dla jego czasu. Krótko mówiąc - nie polecam.

asad

Witam! Jak wygląda praca w biurze? ( w jakie dni i godziny jest praca?) Czy warto aplikować? Jak wygląda sprawa z wynagrodzeniem? Czy pensja jest stała, czy też jest podstawa + prowizja ( nie daj Boże pod stołem )? Proszę o odpowiedź

eksportowiec

a jak to jest z new business managerami, czyli po prostu sprzedawcami? Warto? Płacą? Podobno dział rośnie i jest wspaniale, ale tak mówi pan prowadzący rozmowę, ale budynek nie budzi zaufania, jakaś rudera zapyziała.

pracownik którego mieli w dupie

Cyrk na kółkach - tak można opisać tę firmę (większość ludzi nie nadaje sie na swoje stanowisko, mają je dzięki znajmością). Jeżeli jesteś studentem, który chcę dorobić to ok, ale jeżeli liczysz na coś więcej to nie polecam. Firma ma Cię w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie traktuje Cie poważnie, umowa zlecenie więc nie ma opcji o urlopie no chyba że chcesz zarobić 1300 netto. Trzeba wszystko pilnować samemu, wypłatę, reklamację od klientów (tak, na to też musisz patrzeć bo firma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ci kasę za to że np. wysłałeś zły towar do klienta itp.) Ja osobiście robiłem za 2 osoby w tej firmie. Bóle pleców, rąk, nóg i ogólnie stawów i nie usłyszałem żadne dziękuje, przepraszam czy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie sorry, &quot [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; usłyszałem i to jest właśnie taka firma. Zarobić jakiś grosz można ale jeżeli liczysz na coś więcej, na rozwój i zdobycie doświadczenia to zapomnij , nie ma sensu się męczyć. Jest też inna opcja zarobienia grubej kasy w tej firmie, otóż jest tu uprawiany mobbing na szeroką skalę więc można iść do sądu i zgarnąć kasę - kierownicy zupełnie nie patrzą na to na co mówią - zachowują się jak rozpuszczone dzieci, więc jeżeli masz głowę na karku to możesz coś zdziałać - ogólnie daję ocenę 2/10 - NIE POLECAM!!!

Mia

Witam, a czy ktoś może mi napisać jak wygląda praca malarza-kopisty? Tzn ile godzin spędza się w pracy i jak ogólnie to wygląda "od kuchni"? :) Pozdrawiam, Mia

HR

Dziękujemy za zainteresowanie Panie Janku :) W związku z dynamicznym rozwojem stale poszukujemy pracowników do naszego zespołu. Jeśli jest Pan zainteresowany pracą w artgeist zachęcam do przesłania dokumentów aplikacyjnych na adres: kadry@artgeist.com (z dopiskiem działu w tytule maila jeśli interesuje Pana konkretne stanowisko). Z pozdrowieniami, Dorota Wielgusz Kierownik Działu Personalnego

Robert

Potrzebny jest w tym momencie New Business Manager ze znajomością języka obcego - IT/ DE/ ES/ inne czyli właściwie z praktycznie każdym językiem jest mile widziany

anonim

(usunięte przez administratora)

HR

Dziękujemy za zainteresowanie Panie Janku :) W związku z dynamicznym rozwojem stale poszukujemy pracowników do naszego zespołu. Jeśli jest Pan zainteresowany pracą w artgeist zachęcam do przesłania dokumentów aplikacyjnych na adres: kadry@artgeist.com (z dopiskiem działu w tytule maila jeśli interesuje Pana konkretne stanowisko). Z pozdrowieniami, Dorota Wielgusz Kierownik Działu Personalnego

HR

Dziękujemy za zainteresowanie Panie Janku :) W związku z dynamicznym rozwojem stale poszukujemy pracowników do naszego zespołu. Jeśli jest Pan zainteresowany pracą w artgeist zachęcam do przesłania dokumentów aplikacyjnych na adres: kadry@artgeist.com (z dopiskiem działu w tytule maila jeśli interesuje Pana konkretne stanowisko). Z pozdrowieniami, Dorota Wielgusz Kierownik Działu Personalnego

tragedia

To najgorsza firma do jakiej rekrutowałem na stanowisko programisty w życiu. Zacznę od początku. Już samo miejsce w jakim mieści się firma jest fatalne, wszędzie tiry, dostawczaki i ogólnie brud połączony z obskurnością. Na miejscu w biurze czekałem jeszcze jakieś 15 minut zanim ktoś się mną zainteresował. Kiedy już wreszcie sekretarka zaprowadziła mnie na rozmowę, w pokoju siedziało dwóch kolesi, jeden w miarę ogarnięty a drugi grubszy i łysy, który miał wyraźny kompleks wyższości i chyba myślał, że zjadł wszystkie rozumy świata bo od wejścia patrzył na mnie z góry co irytowało mnie do tego stopnia że miałem ochotę wstać strzelić mu w pysk i wyjść ale postanowiłem jakoś wytrwać. Rozmowy nie zaczęli nawet od przedstawienia się i opisania swoich funkcji w tej firmie więc nawet nie za bardzo wiedziałem z kim rozmawiam. Ta firma ma jakiś tam sklep internetowy i to jest główny profil ich działalności. Jako, że nawet mi o swojej firmie nie opowiedzieli to zapytałem, czy mają tylko jeden sklep czy kilka na co panowie zaczęli się śmiać (z mojej niewiedzy bo przecież powinienem wiedzieć, że ich zadupiasta firma o której w życiu nie słyszałem ma więcej niż jeden sklep, ale nie to jest tu kluczowe), panowie zaczęli mi wyliczać, że ŁĄCZNIE Z TŁUMACZENIAMI to moją z 50 sklepów. Mam spore doświadczenie w branży e-commerce ale żeby każde tłumaczenie sklepu traktować jako osobny sklep to jeszcze nie słyszałem i powstrzymywałem śmiech :) Oczywiście przepytali mnie ze wszystkich "najistotniejszych rzeczy" jak np. "różnica między printem i echo" i całej terminologii z której na codzień i tak się nie korzysta jakby miała jakiekolwiek znaczenie. Oczywiście pytania czytano mi z laptopa a później w laptopie sprawdzano odpowiedzi bo sami ich nie znali… Potem dali mi zadanie, które ze stanowiskiem na jakie startowałem nie miało nic wspólnego i jedyne co chcieli osiągnąć to pokazać mi, że nic nie potrafię. Domyśliłem się, że chodziło to, żeby sprawdzić jak radzę sobie z trudnymi problemami więc zadanie (w którym na samo przemyślenie problemu potrzeba kilku godzin) zrobiłem na kartce, po czym łysy zaczął krytykować, że "noo okeeej, może to by nawet jakoś działaało" - cwaniak który miał rozwiązanie przed nosem bo znalazł w internecie. Niektóre rzeczy o których mówiłem musiał sobie googlować bo nie miał o nich pojęcia. Oczywiście nie chcieli zaproponować swojej propozycji zarobków i koniecznie chcieli ją wyciągnąć ode mnie. W grę wchodzi tylko kontrakt B2B więc na początek zaproponowałem 7K netto na co panowie trochę się zmieszali - bez komentarza bo w ogłoszeniu było do 14K. Wreszcie zaprowadzili mnie do pokoju devów gdzie miałem rozwiązywać zadania. Zadania zacząłem robić ale, kilka słów o zadaniach: środowisko jakie dostałem nie przewidywało możliwości uruchomienia kodu :) W zadaniach była masa wymarłych i nie używanych php’owych funkcji (na formum php niektóre funkcje jak dobrze pamiętam ostatni komentarz miały sprzed 7 lat!). Oczywiście znowu chodziło o zagięcie człowieka ale to jestem w stanie zrozumieć bo chodziło o sprawdzenie poziomu. Zadania poza wykorzystaniem dziwnych funkcji były w miarę proste ale nie to w tym wszystkim było najgorsze… Po ok 15 minutach spędzonych w pokoju dewów (a było ich trzech łącznie z łysym) stwierdziłem, że nie chcę tam pracować bo nienawidziłbym tej pracy po tygodniu. Pracownicy zachowywali się jak statyści, bali się odezwać, ze stresu byli spoceni i bali się spojrzeć gdziekolwiek poza monitor. Wreszcie doszło do sytuacji, w której łysy odezwał się do jednego z nich (z pogardą i prawie krzycząc). Stwierdziłem, że nie wytrzymam tam ani chwili dłużej. Skasowałem wszystkie swoje rozwiązania, wyłączyłem komputer i powiedziałem, że skończyłem. Łysy odprowadził mnie do wyjścia i na dobrą sprawę nawet się nie pożegnał. Obecnie pracuję w innej firmie gdzie szacunek do pracownika objawia się na każdym kroku, a płace mam ponad dwa razy wyższe. GORĄCO ODRADZAM TĄ FIRMĘ KAŻDEMU, chyba że lubicie takie klimaty.

www

W ogłoszeniu jest 14 000 zł na pewno tyle płacą :)

mlody

Anita86 - 6000 zl jest dla programisty. Dla krosniarzy to bardziej 1180 zl ;)

Krośniarz
@mlody 14.03.2016 15:25
Anita86 - 6000 zl jest dla programisty. Dla krosniarzy to bardziej 1180 zl ;)

Krośniarz zarabia ok. 1800 zł na początek + dodatkowe premie

echo

krośniarz - 6000 netto to nie taka śmieciówka.

anonim

(usunięte przez administratora)

krośniarz

zobaczyłeś cyferki i się podnieciłeś - od 6000 zł przy umowie B2B - to taka śmieciówka i ile zapracujesz tyle masz - ta firma specjalizuje się w akordowych płacach - ile wypracujesz tyle masz - ale jak za dużo to Ci zmniejszą :) hah 6000 i umowa o pracę - śmiech na sali

krosniarz

Myślisz że dostaniesz umowę o pracę optymista ;)

rebeca

mobbing; mobbing; praca w święta, pracownicy przypadkowo zatrudnieni i obsadzeni na stanowiskach na których absolutnie nie znają się; zamiast zarządzania wrzaski nockę można przeżyć tylko dzięki... wiecie czemu

sumatra

właśnie takie chamstwo : nie rozumiem was ludzie, tylko narzekacie. wiem ze warunki tutaj nie sa najpepsze, wypłata i rodzaj umowy tez pozostawiaja sporo do zyczenia ale nikt was tutaj sila nie trzyma. To jest prywatna firma i to własciciel ustala warunki a nie wy, komus nie pasuje to nie musi tutaj pracować, i wielu korzysta z tej opcji bo np krosniarze srednio pracuja po kilka miesiecy i odchodza na lepsze warunki. Wiec albo pracujcie i nie jęczcie albo szukajcie czegos lepszego, przeciez to nie jedyny zaklad pracy we Wroclawiu praca niezgodna z kodeksem : każą w święta pracować; zgłaszam to do PIP-u, pensje małe, mobbing, generalnie bardzo żle zorganizowana firma bazują na zatrudnieniu na zlecenia za 1350 zł

gość

a jak się pracuje w zespole księgowych?

Mrozu

A czy ktoś może udzielić mi info na temat pracy jako przedstawiciel handlowy w tej firmie?..Aplikowałem i czekam na odpowiedż właśnie.Można zarobić,jest podstawa i jakieś premie czy np procent od obrotu?..Jakie są tam faktycznie realia pracy PH?Mam doświadczenie w branży art.dekoracyjnych,myślę że sobie poradzę. mrozilla1974@wp.pl Dzięki:)

anonim

Pracowałem tam kilka miesięcy. Atmosfera w pracy jest bardzo pozytywna, dzięki samym ludziom aż chciało się wracać do pracy. Niestety kadra kierownicza ma bardzo poważne problemy ze sobą, chyba jakieś kompleksy. Bardzo słaby przepływ informacji. Trzeba było o wszystko się dopytywać, bo kierownicy notorycznie zapominali przekazywać je dalej. Podsumowując nie polecam tej firmy. Nie dbają w żaden sposób o pracownika. Jesteś traktowany jak maszyna. Poleciłbym niektórym kierownikom otworzyć może jakąś książkę i dodatkowo nauczyć się szacunku do drugiej osoby.

Fredro
@anonim 12.08.2015 16:21
Pracowałem tam kilka miesięcy. Atmosfera w pracy jest bardzo pozytywna, dzięki samym ludziom aż chciało się wracać do pracy. Ni...

Hej anonim, napisz w jakim dziale pracowałeś. Aplikuję do tej firmy wiec jestem ciekaw.

pracownik

nie rozumiem was ludzie, tylko narzekacie. wiem ze warunki tutaj nie sa najpepsze, wypłata i rodzaj umowy tez pozostawiaja sporo do zyczenia ale nikt was tutaj sila nie trzyma. To jest prywatna firma i to własciciel ustala warunki a nie wy, komus nie pasuje to nie musi tutaj pracować, i wielu korzysta z tej opcji bo np krosniarze srednio pracuja po kilka miesiecy i odchodza na lepsze warunki. Wiec albo pracujcie i nie jęczcie albo szukajcie czegos lepszego, przeciez to nie jedyny zaklad pracy we Wroclawiu

anonim

(usunięte przez administratora)

Qba

@janek - Pracuję od ponad 3 lat, Kasa zawsze jest na czas. Wiem od ludzi z brygady, że faktycznie zdarzyły się pojedyncze przypadki, ale to nie przez problemy fimy z kasa tylko program do ksiegowania czy cos w tym stylu

michal

Następnego dnia po wysłaniu cv telefon od firmy- właściwie zaczynasz pracować, bez żadnych ceregieli w stylu " Jak pan widzi u nas karierę".Praca na produkcji przyjemna, 8 godzin bywa że czasem wyjdzie się 2-3h wcześniej jak już nie ma w ogóle roboty. Nikt nad Tobą nie stoi, nie pospiesza wyrabiasz normę - chcesz pracować - zostajesz.Największą zaletą w tej pracy są ludzie , nie spotkałem się w robocie jeszcze z takim klimatem. Luzacka i świetna ekipa- Polecam xD. Stawki ustalone miesięczne plus premie za jakościówkę i wyrobienie dodatkowej normy.

obiektywny

jakim trzeba byc prostakiem i ignorantem żęby po opinii zaiwaniasz jak motorek wysnuwac wniosek że ktoś śie nie przykładał w szkole to świadczy właśnie o osobnikach w biurze

nie polecam

dział kadr nie kompetentny nie potrafią odpowiedzieć na proste zapytanie, co świadczy o braku kultury i braku szacunku do przyszłych pracowników, chcecie być mięsem, nie macie żadnych perspektyw, to firma dla was bądźcie częścią masówki...

malarka
@aaaa 25.06.2015 21:12
zapomnialas dopisac ile godzin dziennie malujesz zeby zarobic te 3500, na pewno nie 8 ;) za to jak przychodzi lato i spada spr...

Jak spada sprzedaż to faktycznie jest dużo mniej. Wtedy wyciągam ok. 2500 zł.

aaaa
@malarka 26.06.2015 10:41
Jak spada sprzedaż to faktycznie jest dużo mniej. Wtedy wyciągam ok. 2500 zł.

moze jeszcze napiszesz ze w czerwcu zarobilaś 2500, obrazki byłt tak wydzielane ze sie ledwo tysiac dało zarobic. jezeli ty masz 2500 to ciekawe gdzie ten sprawiedliwy podział, bo z tego co wiem kazdy mial dostawac tyle samo

Jacobel

Jestem byłą pracowniczką biurową - dzięki innym pracownikom atmosfera była bardzo przyjemna. Kierownictwo w porządku, traktuje każdego indywidualnie i każdy pracownik jest oceniany na podstawie tego co faktycznie robi oraz rozliczany z powierzonych zadań. Body - raczej się nie dowiesz, telefony nie są odbierane. Tak jak w każdej firmie, jeśli mają zadzwonić - na pewno to zrobią. To prawda co do pracowników produkcji, w dużej części to mądrzy ludzie, ale z drugiej strony nie mogę zgodzić się z Mike (akurat ta opinia jest chyba najbardziej bezsensowna, więc pozwolę sobie sprostować) - pracownicy biurowi mają również miejscami delikatnie mówiąc natłok zadań, ze względu na to, że kierownictwo innych, wyższych działów jest niekompetentne. Jeśli nie podobała ci się praca w produkcji "bo zaiwaniasz jak motorek", trzeba było się może trochę bardziej przyłożyć w szkole. Wcześniej wspomniana niekompetencja ujawnia się w zupełnie niepotrzebnych i czasochłonnych zadaniach, które zupełnie nie mają sensu. Oczekiwania i zadania są stawiane, jednak osoby na stanowiskach kierowniczych (które nie powinny być na tym miejscu) często nie mają wiedzy i umiejętności, żeby przewidzieć i ocenić co faktycznie jest ważne. Kolejną sprawą, która po prostu leży w tej firmie i kwiczy to sprawa komunikacji. Działy nie pracują w zespole, którym jest firma, a jedynie samym sobie, żeby móc rozliczyć się z 'wykonanych' zadań. Ludzie, którzy mogliby coś tam zmienić, nie biorą w ogóle pod uwagę głosu osób, które to zgłaszają. Biorąc pod uwagę całokształt, nie polecam.

SGW

A zapytam z ciekawości,ile zarabia osoba ,która maluje obrazy?Tak orientacyjnie, bo wiem ,że praca jest na akord i dużo zależy od wprawy samego pracownika.

malarka
@SGW 04.04.2015 17:52
A zapytam z ciekawości,ile zarabia osoba ,która maluje obrazy?Tak orientacyjnie, bo wiem ,że praca jest na akord i dużo zależy...

To zależy ile dla nich malujesz, tzn jaką masz wprawę. Początkowo wyciągałam ok. 2000 tyś na rekę, teraz jesli są zlecenia to nawet 3000-3500.

anonim

(usunięte przez administratora)

lolek

ja pracuje na produkcji i jak skonczylem studia od razu dali mi umowe o prace ale na czas okresolony. Ci ktorzy nie studiuja maja zlecenie ze skladkami wiec nie wiem o co chodzi z tym zusem??? atmosfera jest ok, pieniadze na czas nie ma co narzekac.

hala

nie mam i nie zamierzam bo za malo zarabiam, ale w najbizszym czasie planuje zmienic prace na taka z umową wiec dzialalność juz mi nie bedzie potrzebna. Myśle ze wiekszość co przychodzi tutaj do pracy ( mowie o produkcji) raczej nie planuje zostac na dlugo, jest to dobra fucha na przeczekanie az sie nie trafi coś lepszego i z umową

odp hala

ja tez jestem na smieciówce i kiedys w kadrach mi doradzono ze zawsze moge sam zalozyc sobie dzialalność, a wtedy przez pierwsze 2 lata placisz 500zl zusu, a nastepnie ok 1300.Więc odejmij od swojej wyplaty koszta zusu gdybyś sam chcial go oplacac i masz faktyczny zarobek

hala
@odp hala 01.02.2015 21:45
ja tez jestem na smieciówce i kiedys w kadrach mi doradzono ze zawsze moge sam zalozyc sobie dzialalność, a wtedy przez pierwsz...

To masz tą działalność? czy nie?

hala

O jakim Zusie Ty piszesz? ja jestem zatrudniony na śmieciówce, nie ucze się wiec umowe mam ozusowaną! co to za kwota 1300 zusu? moze czegos nie wiem?

pracownik produkcji

nie było by narzekan gdyby kasa byla większa, bo gdy ktos oferuje tylko umowy smieciowe wypadalo by dodac do najnizszej krajowej dodatek zus, a tutaj jak ktos zasuwa po 10-12 godzin to ledwo wyciaga 2 tyś, jak sie odejmie od tego 1300 na zus to zostaje znacznie ponizej placy minimalnej. zastanawiam sie czy nawet w amazonie nie maja lepiej bo tam masz socjal i minimalna krajowa za 8 godzin pracy a zapierdziel taki sam, podanie juz tam złozylem i czekam na odpowiedź

krośniarz

to jaka jest w końcu stawka akordowa dla krośniarzy ??

produkcja
@krośniarz 12.01.2015 20:54
to jaka jest w końcu stawka akordowa dla krośniarzy ??

Nie ma stawki akordowej, wszyscy zostali zrównani, i rozliczani sa miesiecznymi stawkami + premie

Miodek z uszu

Nie ma źle, pracuje już jakiś czas na montażu i jestem zadowolony, jest zapierdol ale hajs się zgadza 8)

fajniejest
@Miodek z uszu 09.01.2015 21:56
Nie ma źle, pracuje już jakiś czas na montażu i jestem zadowolony, jest zapierdol ale hajs się zgadza 8)...

domi mówi że lecimy jak dzikie węże a nie jak małe motorki hahaha

mike

na produkcji zaiwaniasz jak mały motorek żeby dziewczątka wbiurach mogły uprawiac ploteczki przy papierosku i noski przypudrowac tez trzeba leserstwo

pracownik

Najgorsze jest to że pracownicy produkcji traktowani są jak bezmózgi bez szkół, umiejętności. A większość to ludzie wykształceni znający języki - a są gorzej traktowani niż etatowi pracownicy biurowi.

krośniarz

Remek nie widzisz że napisałem jak było kiedyś - mieliśmy stawkę 89 groszy za ramkę - potem to spadło do ,48 groszy - bo za dużo zarabialiśmy. To nam obniżali stawki w nagrodę za coraz większe ilości obrazów.

Remek

Na przeczekanie jak najbardziej polecam, nie wiem kto pisze te komentarze, ze im wiecej pracujesz tym masz nizsza stawke. Bzdura jakas. Nadogodziny itp, wyplacane sa zawsze tak jak trzeba, masz liczone wszystkie premie typu jakosciowa, efektywnosciowa oraz nadgodziny i inne dodatki. Z umowami o prace faktycznie ciezko tu idzie, ale coraz wiecej osob ma wiec moze i ja sie zalapie. A ze praca na akord to w zasadzie wszedzie tak jest, przychodzisz zrobic swoje, a nie zeby posiedziec. Fajna ekipa, wyplaty na czas.

krosniarz

A ile teraz wynosi stawka akordowa dla krośniarzy - za moich czasów były tylko obniżki im więcej pracowaliśmy tym mieliśmy mniejszą stawkę :)

otto

na dluższa mete nie polecam, ale na przeczekanie w trakcie studiow jak najbardziej, umowy w wiekszości przypadków śmieciowe, kasa konkretna tylko jezeli się pracuje jak robot, ale atmosfera nie najgorsza. Na mnie nikt nie krzyczał, czasami popedzali ale nie w obraźliwy sposob

anonim

(usunięte przez administratora)

husajn

dzwon, albo przyjdz, ja zamiast czekac az sie odezwa podjechalem na krakowska i nastepnego dnia zaczalem, powiedza ci wszystko co i jak tak ze wiesz zanim zaczniesz jaka kasa i umowa, pozdro!

Zostaw opinię o artgeist Sp. z o.o. - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie artgeist Sp. z o.o.