Przedsiębiorstwo Przerobu Złomu Nicromet

Oświęcim

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 21 ocen.

Przedsiębiorstwo Przerobu Złomu Nicromet
2 21 6 1

Opinie o Przedsiębiorstwo Przerobu Złomu Nicromet

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Henryk

Czy jesteście pewni, że ta firma nie zasługuje na pozytywne opinie? Może to chwilowe kłopoty?

Adam .
@Henryk 23.02.2018 19:21

Pozytyw . Jest tu dobra kawa w automacie . Ale trzeba za nią płacić .

Magdalena

@kPa, dlaczego tak uważasz? Napisz bardziej merytorycznie czym poparta jest Twoja opinia. Na stronie internetowej Przedsiębiorstwa Przerobu Złomu Nicromet jest kilka ofert pracy. Może ktoś przybliżyć jak wygląda rekrutacja oraz z ilu etapów się składa?

Adam
@Magdalena 26.03.2018 16:54

O jakich etapach pytasz ? Jedna rozmowa i albo upolują jelenia albo nie , przyjmują wszystkich . Jest tu coraz gorzej , ludzie odchodzą masowo . Ostatnio 9 Ukraińców zatrudnionych przez pośredników wzięło zaliczkę i tyle ich widzieli . Zdesperowani nie godzą się na zwolnienia za porozumieniem stron więc są nagminne porzucenia pracy .

Gutek

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać na temat firmy? Może konkurencja inspiruje?

Magdalena

@dziedzic Skoro posiadasz jakąś wiedzę dotyczącą pracodawcy, jakim jest firma Nicromet, to może podzieliłbyś się nią z nami wszystkimi na łamach tego forum? Myślę, iż osoby, które są szczególnie zainteresowane tą firmą będą Ci wdzięczne. @dziedziczka Owszem, jestem moderatorem forum, a moim zadaniem jest aktywna pomoc jego użytkownikom w zasięgnięciu informacji od danym pracodawcy. Jeśli zatem chciałbyś dodać coś na temat - zapraszam.

dziedziczka
@Magdalena 15.07.2018 16:34

Jak ja się podziele magdaleno wiedzą to "ty już nigdy panienką nie będziesz".....:)

NieKrytyKRytyK

Pracowałem tam 4 lata temu przez Adecco jako wytapiacz , widząc wpisy które pojawiają się tutaj stwierdzam że nic się nie zmieniło . Ludzie którzy tam pracują tam pracują rok too desperaci iii osiołki po podstawówce których nigdzie nie chcieli więc taka praca musi im wystarczyć i są zmuszeni tyrać za taką marną stawkę z podkulonym ogonem . Zacznę od opisu swojej sytuacji , udałem się na rozmowę do agencji obiecywano wiele stawkę w miarę dobra jak na 2013 r plus premię wydajnościowe zgodziłem się na takie warunki . Następnego dnia po badaniach udałem się do firmy na szkolenie BHP , Pan BHP owiec jeśli go tak można nazwać to chyba pomylił się z powołaniem , zamiast opisać jakie warunki są na zakładzie czego unikać itp tooo straszył wyśmiewał ludzi ii mówił że zaraz przeżyje coś czego nie doświadczyłem w swoim życiu w pracy . Pomijam fakt że Szkolenie skończyło się po godzinie , ii po tym dostałem strój i ruszyłem do pracy. Praca to jakaś żenada temperatura nie do wytrzymania , brud , śmierdzi , już nie mówię oo szkodliwości tego zakładu w postaci utlenionego aluminium . Ludzie nie zbyt normalni tak samo brygadzista który tam był i kierownik , maszyny które non stop się psują . Wytrzymałem tam 3 tygodnie straciłem dużo nerwów ,a tak że zdrowia przez różne poparzenia po których został ślad do dzisiaj , wynagrodzenie jakie dostałem za te 3 tygodnie wynosiło 980zł i była to najgorsza praca w jakiej kolwiek pracowałem nie polecam nikomu !!!!

dziedziczka
@NieKrytyKRytyK 12.12.2017 13:18

pozwolenie srodowiskowe jest ? jest ..... wiec nie narzekaj tylko idz i wpisz sie na liste do pozwu zbiorowego dobrze doradzal adwokat z czechowic nie pamietam nazwiska.....

anonymous

witam a jak wygląda praca w nicromet w Oświecimiu na stanowisku operatora ładowali kołowej bo dostałem ofertę podobno mają nowe maszyny liebherr.?

dziedziczka
@kPa 03.02.2018 14:40

poklepali cie już?

Tomasz

Generalnie osoby, które jucz są poza firmą mają najwięcej zastrzeżeń i uwag. Może trzeba spojrzeć w lustro?

dziedzic
@Tomasz 13.05.2018 18:00

edward?

były_pracownik

Witam, W tej firmie przepracowałem dwa lata. Pracowałem przy uruchomieniu Nowej Hali produkcyjnej. Wszystko co czytam na temat tej firmy jest jak najbardziej prawdą. Firma ma złe opinie przez Pana G.Z. który nie ma pojęcia o pracy inżynierskiej ale nią zarządza. Wszystko załatwia na przysłowiową gębę. Przychodzi i mówi że problem bieże na siebie po czym uwa rączki. A jeżeli coś wyjdzie to leci do szefa i mowi "Szefie zrobiliśmy" (tak jakby on coś wymyślił czy zrobił) ale kiedy coś nie wyjdzie to jest hasło "Szefie to nie ja tylko oni spartaczyli" robotę. Pracowałem w nowym dziale który dopiero się budował. Kierownik pod którym pracowałem miał łeb na karku i przez to został zwolniony. Dział był konkretny, sami ludzie komunikatywni i co najważniejsze myślący no ale co zrobić, dział się rozpadł przez ekscesy Pana G.Z. NA koniec kiedy złożyłem wypowiedzenie zostałem zwyzywany od najgorszych przez samego szefa. Nie pamiętał o tym jak po nocach się jeżdziło po zakładach żeby produkcja szła ... Nie pamiętał ile krwi się straciło przy pracy ... Szkoda gadać o tej firmie.

dziedzic
@były_pracownik 04.06.2018 08:49

zadzwon do mnie opowiem ci wiecej

Magdalena

@Johny Pamiętaj, że na forum nie wolno używać danych personalnych osób trzecich - dotyczy to także samych imion. Twój wpis zdaje się mieć niewiele wspólnego z głównym tematem tego wątku - czyli z opiniami na temat pracy w Nicromet. Może w związku z tym napisałbyś nam parę słów wyjaśnienia? Pracujesz tam?

Johny

Jeździ tam taki Marcin co sika do butelek?

Pracownik

Mimo to że jest nowa Hala to i tak się nic nie zmieniło (usunięte przez administratora) wszędzie lepiej żeby szef dobrze płacił bo ludzie się coś naucza i idą za lepszą kasę do bobrku bo tam lepiej płacą I proponuję szefowi się zastanowic nad panem G.Z. bo przez niego dobrzy ludzie odchodzą a jak gnoji kierowników to jest przegięcie i wprowadza okropna atmosferę Zła opinia tak dobrego zakładu jest głównie przez Pana G.Z.

pracownik nicrometu
@Pracownik 09.05.2018 10:43

Mam dokładnie to samo do powiedzenia. Pan G.Z. Niszczy tam wszystkich i wszystko. W firmie brak decyzyjności na stanowiskach zarządu firmy ale za to jest obwinianie pracowników za całe zło (wraz z karami Pieniężnymi). Brak odpowiednich szkoleń. Ogólnie firma zamiast sie rozwijać to tkwi w decyzjach z lat 80-tych. Inwigilacja pracowników.

Magdalena

@no name, dziękuję Ci za Twoją szczegółową opinię. Cieszę się, że warunki na hali się poprawiły. Praca w czterobrygadówce jest oczywiście męcząca, ale skoro idą za tym konkretne zarobki dla nowych pracowników, to jest to duży atut. Dodaj kilka słów na temat atmosfery w pracy. Czy jesteś zadowolony z relacji ze współpracownikami i przełożonym? Każda informacja na temat firmy pomoże nowym pracownikom w znalezieniu zatrudnienia.

no name

witam również pracowałem w Nicromet. Stara hala, nie polecam zbytnio, pracy w uj a zarobki takie sobie.Ciężko zarobic ponad 2.7 w systemie 4b starzy pracownicy owszem bo kierownicy zmianowi rozpisuja akordy jak się im uzna a młody jest ze jest, sztuka się liczy.Na nowej hali warunki warunki pracy na pewno lepsze, a płaca dla "młodego" spoko. Każdy może się sprawdzić może akurat to praca marzeń :D- ale nie dla mnie na szczeście.

Magdalena

@Aluminiowy Mędrzec, z Twojej wypowiedzi wynika, że znalazłeś pracę przez pośrednika. Czy na prawdę tak trudno dostać się do pracy bezpośrednio w firmie? Pracujesz na akord? Czy w związku z tym możesz liczyć na premie? Jak wygląda atmosfera w pracy? Jesteś z niej zadowolony? Cz inni pracownicy firmy mogliby wypowiedzieć się o warunkach pracy u tego pracodawcy?

Aluminiowy Mędrzec

Generalnie praca dość stresująca, ponieważ ciągle jest zmieniane stanowisko z powodu braku ludzi w brygadach. Praca przez pośrednika na nowej hali irytuje, jesteś jednym z garstki ludzi pracujących na tych warunkach gdzie stawka naliczana jest godzinowo. Reszta ludzi pod firmą ma akord więc analogicznie i u Ciebie wymagają akordu. Zero szkoleń stanowiskowych, wymagania za to spore. Kiedy przyszedłem do firmy mimo tych wszystkich opiń, zostałem skierowany na bhp gdzie facet zaczął nagadywac że mogłem jednak przyjść pod firmę a nie przez pośrednika, że szukają ludzi co jest nie prawda bo podania składałem od dobrych paru lat onieśmielony wysoką perspektywa zarobków. Wracając do tematu polecam pracę dla ludzi którzy lubią lizać pupy przełożonym którzy w większości nie mają pojęcia o pracy którą zarządzają, a zarobki jak na okolicę są w porządku.

Magdalena

@anonymous, masz rację - same inicjały nie są danymi osobowymi, ale inicjały w połączeniu z miejscem w pracy już tak - w danym miejscu z dużym prawdopodobieństwem pracuje tylko jedna osoba o danych inicjałach. Piszesz o niezbyt komfortowych kontaktach z kierownictwem, a czy atmosfera i relacje między pracownikami były w porządku? Mógłbyś dodać kilka słów o warunkach pracy, które zaproponował Ci pracodawca, czy były jakieś dodatki do pensji typu premie? Pakiet socjalny był satysfakcjonujący?

Magdalena

@były_pracownik, używasz mocnych słów na temat firmy. Dwa lata pracy to długi okres. Rozumiem, że nie mogłeś porozumieć się z przełożonym, ale wymienianie kogoś z inicjałów (Również są uznawane za dane osobowe) i obrażanie go nie może mieć miejsca na tym forum. A co sprawiło że postanowiłeś zostać tak długo w tej firmie? Piszesz nawet o pracy nocnej, rozumiem że nie była obowiązkowa?

anonymous
@Magdalena 04.06.2018 17:38

Magdalena, inicjały to nie są dane osobowe ponieważ ludzi o takich inicjałach może być nawet tysiące. Co do pracy w nocy to oczywiście, nie była ona obowiązkowa ponieważ nie posiadałem takiego zapisu w umowie o pracę jednakże kiedy raz odmówiłem spotkałem się z dezaprobatą i to ostrą. W firmie pracowałem dlatego tak długo ponieważ przez długi okres czasu nie miałem kontaktu z szefostwem oraz wspomnianym wcześniej Panem. To sprawiało, że pracowało się znośnie jednakże jeżeli ktoś tylko ma z nimi kontakt bezpośredni i nie ma nerwów ze stali nie wytrzyma długo.

Filip

Ludzie często zmieniają pracę z bardzo rożnych powodów!!

Magdalena

@były pracownik, Twoja wypowiedź jest bardzo ogólna. Czemu masz takie zdanie? Co wpłynęło na Twoją opinię? Może są jakieś plusy pracy w Przedsiębiorstwo Przerobu Złomu Nicromet? Myślę, że wszystkie niedogodności w pracy można zawsze wyjaśnić i dzięki temu zmienić coś na lepsze. To samo dotyczy warunków pracy, które również podlegają negocjacji.

kPa
@Magdalena 17.04.2018 14:42

Magdaleno=zweryfikuj to sama zatrudniając się tam...A potem napsiz tutaj swoje spostrzeżenia

anonymous

Witam. Szukam transportu tylko na pierwsze zmiany z Oświęcimia. Jeśli jest ktoś kto jeździ na Pławską 1 i ma miejsce dajcie znać.

anonymous
@kPa 21.02.2018 12:30

Odpowiedź jest na górze od Anty W.

Anty W.

W firmie dzieją się rzeczy dziwne z powodu niewykwalifikowanej niewyszkolonej kadry kierowniczej na nowej lini. Z 3trzech kierownikow zm.zatrudnionych w 2017r.na dzień dzisiejszy został jeden. Zwolnił ich Jarzyna ze Szwajcarii,który siedzi w swojej willi w Alpach i ogląda ludzi przez kamery. Zakaz uzywania prywatnych telefonów,zakaz palenia,zakaz spotkań dłuższych nich godz. Za niedłgo będą wyznaczone godziny w ktorych mozna iść do kibla !!!! Taki jest bum pracownikow na tą firmę ze musieli zatrudnić Ukraińców i Gruzinów...bo nie ma zasobów ludzkich w postaci Polaków. Brak szacunku do pracowników od prezesa firmy.Facet ot tak potrafi zwolnić osoby pracujace po kilkanaście lat i jeszcze na odchodne nawtykac im niecenzuralnych zwrotow i epitetów. Takie zachowanie nie przystoi osobie na stanowisku prezesa firmy. Szacunku do ludzi się pan naucz bo Ci ludzie pracowali pracują na to zeby codziennie panu konto rosło,kosztem ich zdrowia i niejednokrotnie wolnego czasu,ktory mogliby spędzić np.ze swoimi rodzinami a nie na nadgodzinach w firmie bo awarie na nowej hali a towar do klienta musi byc wyslany bo jak nie to będą kary. Robiłem prawie 4miesiące (chaos,syf,smród,praca w stresie na całym zakładzie)acha ostatnio podobno zwolnili kierownika kontroli jakosci z prawie 20letnim starzem. Zakończe to dygresją w str zarządu oraz prezesa - ZAPOMNIAŁ WÓŁ JAK CIELĘCIEM BYŁ ....

Daniel

Jak wygląda praca w nicromet oraz jakie zarobki i dodatki czy są jakies

młody

dramat

Rocki

Moi drodzy, pracowałem w tej Firmie parę miesięcy i z perspektywy czasu myślę że i tak za długo tam byłem. Zarobek kiepski a w umowie o pracę masz napisanych siedem stanowisk pracy…jednym słowem nic dodać nic ująć. Koledzy-współpracownicy są fajnymi ludźmi lecz złudne jest myślenie że dorobisz się w tej Firmie czego kol wiek. Przy okazji pozdrawiam Pana Kierownika (fajny z niego gość i też nic nie poradzi na ten wszech obecnie panujący tam bajzel) Pozdrawiam.

Robert

Byłen na rozmowie w tej firmie. Jednak jako osba nadal pracujaca w innej branży zaproponowałem w celu obustronnego sprawdzenia czy Ja jako pracownik im odpowiadam oraz czy firma/praca mi odpowiada-chciałem świadczyć pracę podczas urlopu .Nie zgodzono się , że nie ma takiej opcji. Ogólnie nie można było nawet zerknac na czym praca polega. Z racji zbyt wielu tajemnic oraz systemu 4brygadowego -zrezygnowałem z oferty.Pani prowadząca rozmowe bardzo miła-ale inne osoby dozór z produkcji ,obecny podczas rozmowy hmmm jacyś dziwni-nie można sie było konkretnie dowiedzieć. Wynika z tego, że przyjmujeszsie na dane stanowisko a robisz wszystko.

Kolega

Kolega tam kiedys aż 4dni przepracował. Przyjmował sie na odpowiednie stanowiski a robił zupełnie inne rzeczy...gdy zapytał kiedy bedzie wykonywał pracę takajaką miał wykonywać =otrzymał odpowiedź że na takie stanowisko trzeba sobie zasłużyć..tak wieć 5dnia nie przyszedł do pracy.

prezydent

A jak zarobki?? Napisze ktoś coś?

prezydent
@anonymous 22.10.2017 20:12

22 brutto ? czyli netto jakieś 15zł z małym haczykiem. I dobrze i źle =a pracujesz tam ?? jak atmosfera pracy ?

Darek

Porównać można do traktowania pracowników marketów jak było 20 % bezrobocia . Jest wiele normalnej pracy i normalnych firm . Szkoda zdrowia , zwłaszcza psychicznego

Nicroedek

No i lata mijają w a nicromecie nic się nie zmienia . No może jedynie poza monitoringiem . W pokoju socjalnym podglądają z czym fizyczni mają kanapki , na jakie strony internetowe wchodzą

ciekawy

są rozmowy i potem czeka się na telefon- jakaś nowa hala i szukają, ja idę na rozmowę, monx wyjij cvalke http://www.nicromet.pl/pl/praca

jy
@ciekawy 25.04.2016 09:34

jaka kasa na początek

Zostaw opinię o Przedsiębiorstwo Przerobu Złomu Nicromet - Oświęcim

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Przedsiębiorstwo Przerobu Złomu Nicromet