Przedsiębiorstwo Przerobu Złomu Nicromet

Oświęcim

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 29 ocen.

Przedsiębiorstwo Przerobu Złomu Nicromet
1 29 6 1

Opinie o Przedsiębiorstwo Przerobu Złomu Nicromet

Magdalena

Jeśli ktoś z Was chciałby rozpocząć pracę w Przedsiębiorstwie Przerobu Złomu Nicromet, to jest to niewątpliwie dobry moment na aplikowanie. Firma chce zatrudnić aktualnie automatyka dyspozytora zmiany, automatyka programisty, elektryka, kierowcę samochodu ciężarowego i innych. Znajdzie się tu osoba, która postanowi rozpocząć tam swoją karierę zawodową?

NaPewnoNieKuba

(moja wypowiedz moze się ciezko czytac bo pisze z nudów w podrózy :) ) DRAMAT ! Pracowałem 3 miesiące na nowej hali na produkcji. Jedyny plus to zgrana ekipa przynajmniej na mojej brygadzie(system pracy 4B) w tamtym czasie ( wiekszosc sie zwolniła) oraz kawa z automatu za 1.8pln :D. Rotacja pracowników jest ogromna a to ze względu na panującego tam Pana G. Rozmowa z tym człowiekiem niema żadnego sensu, jak grochem o ściane. Kary finansowe są w tej firmie na porządku dziennym a kwoty sięgają kilku tysięcy zł. Mi szanowny Pan również taką karę chciał wystosować jednak po zarecytowaniu mu formułki prawnej kiedy pracodawca może taką kare zastosować to odpuścił. Wchodząc do jego biura prezentuję swój brak kultury min podając ręke przez swoje biurko na siedząco,nie daje dojśc do słowa, traktuje jak smiecia. Odnośnie samej pracy to zaczynamy od godzinnego "szkolenia bhp" z panem co chyba sam nie wie co robi na swoim stanowisku. Na szkoleniu dowiadujemy się o tym, że młode pokolenie jest bee bo nie chcą pracowac i o tym że Ukraińcy są bee bo chcą :). Po szkoleniu dostajesz ciuchy i idziesz układać cały dzień 10kg sztabki aluminiowe na palecie lub jeżeli takowych sztabek niema to zamiatasz sobie hale. Wózki widłowe bez przeglądu technicznego ( nie widziałem nigdzie naklejek UDT) Opony bez bieżnika aż prawie druty wystają (dysponuje zdjęciami) ludzie z PIPu by sie za głowe złapali. Ogólnie ludzie na wózkach i ładowarkach bardzo często bez uprawnień. Na hali szkodliwe warunki. Są miejsca gdzie musisz wdychac ten toksyczny dym. Mnie po godzinie w takim miejscu gdzie musialem łopatom zasypywac palący się popiół, płuca bolały przez 2 dni. Ogólnie na temat tej firmy można by ksiązki pisać. Pozdrawiam i stanowczo odradzam.

Magdalena
@NaPewnoNieKuba 30.10.2018 13:49

@NaPewnoNieKuba Dziękuję Ci za tak wyczerpującą wypowiedź na temat Przedsiębiorstwa Przerobu Złomu Nicromet - na pewno posłuży ona innym osobom. Proszę Cię, abyś nie posługiwał się tu jednak wszelkimi danymi personalnymi. Skoro twierdzisz, że jest tam ciągła rotacja pracowników, to może wiesz, o jakie stanowiska można się ubiegać w chwili obecnej?

pracownik
@NaPewnoNieKuba 30.10.2018 13:49

te wszystkie opinie są bardzo negatywne niestety to pawda wdychasz szkodliwy dym i opary drobne cząstki aluminium które już z pluc nie usuniesz

Trytytyty

Witam. A jak wygląda praca w biurze? Jaka płaca itd? Ktoś ma jakieś info?Pozdrawiam

Magdalena

@Tsts To bardzo dobrze, że byłeś tak uprzejmy i odpowiedziałeś użytkownikowi @Trytytyty, ale ta odpowiedź raczej niewiele nam wyjaśnia. Na początek napisz nam, czy sam jesteś zatrudniony w Przedsiębiorstwie Przerobu Złomu Nicromet. Jeśli tak, to na jaki poziom wynagrodzenia mogą liczyć nowo zatrudnieni pracownicy?

Magdalena

@Trytytyty Szkoda, że akurat ja nie potrafię odpowiedzieć Ci na te pytania - nie jestem bowiem pracownikiem Przedsiębiorstwa Przerobu Złomu Nicromet. Ale jeśli nikt nie udzieli Ci takich informacjami, to spokojnie możesz napisać do nich bezpośrednio: http://www.nicromet.pl/pl/kontakt Już wysyłałeś tam swoje CV, czy dopiero planujesz to zrobić?

Magdalena

@rui Nikomu nie knebluję ust, ani tym bardziej nie oceniam. Moim zadaniem jest aktywna pomoc użytkownikom forum w zebraniu rzetelnych informacji, które dotyczą Przedsiębiorstwa Przerobu Złomu Nicromet. Bardzo zatem proszę, abyś trzymał się ściśle głównego tematu tego wątku. Masz coś do dodania odnośnie kwestii związanych z tym pracodawcą?

Magdalena

@magdalena polecm krs Ten sarkazm w Twojej wypowiedzi jest zupełnie niepotrzebny. Bardzo proszę, żebyś skupił się na opiniowaniu tego pracodawcy. @cieczka Rozumiem, ale dziękuję za te objaśnienia. Ale ludzie, którzy postanawiają zacząć pracę w firmie Przedsiębiorstwo Przerobu Złomu Nicromet są chyba świadomi takiego zagrożenia. Mam rację? A Ty dalej tam pracujesz?

rui
@Magdalena 05.10.2018 11:09

Kim jesteś żeby kneblować mi usta? Jak również kim jesteś żeby oceniać potrzebą moich sarkastycznych wypowiedzi? Otóż nie bardzo widzę po Twojej stronie intelektualne predyspozycje do tego typu ocen. A to już Cię w sposób zdecydowany dyskwalifikuje do bycia obiektywnym moderatorem tej rozmowy. To tyle na rozgrzewkę poprzedzającą nadchodzący tydzień jak mniemam ciężkiej dla Ciebie pracy ( z pewnością nie umysłowej jak wynika z KRS )

Magdalena

@Dramat Czyli Twoim zdaniem ludzie zwalniają się z firmy Nicromet tylko ze względu na zarobki? Trzeba jednak pamiętać, że to może stanowić już indywidualną kwestię. Czy są jeszcze jakieś powody tak dużej rotacji? @Uczciwy pracownik Dużo użytkowników pisze, że praca tam może szkodzić zdrowiu. W związku z tym praca w tym miejscu byłaby odpowiednia dla osób, które szukają tylko tymczasowego zajęcia - jak sądzisz?

cieczka
@Magdalena 27.09.2018 17:17

proszę wybaczyć ale magdalena to jakiś "pożyteczny idiota/ka" dla firmy a w twierdzeniu, że praca przy wszechobecnych tlenkach aluminium powodującym powstawanie i rozwój raka nie jest szkodliwa albo tylko powinno być sezonowe eksponowanie się na tego typu czynniki to jakiś dowcip. polecam lekturę WHO o ryzyku i przyczynach raka w sektorze hutniczym i proszę nigdy więcej nie pisz głupot praca w otoczeniu cieklego aluminium jest szkodliwa !!!!!!!!!!!!

magdalena polecm krs
@Magdalena 27.09.2018 17:17

zapraszamy - mozesz sezonowo zapracować na swoją chorobę - co to za tekst?

Patryk

No to jak to jest w końcu z tą Firmą ?? Piszecie, że ", ujnia", że lipne zarobki, ogólnie (usunięte przez administratora) itd. Tymczasem w sieci wisi ogłoszenie, że przez Agencję przyjmą za 22zł brutto / h . Jakiś haczyk czy o co chodzi ?

Dramat
@Patryk 21.09.2018 10:51

Nie polecam!! Ludzie sami się zwalniaja firma ludzi zwalnia maskara jakaś zarobki różne jak chcesz się urobic i wgl to proszę ale jest dużo innej pracy gdzie zarobić można więcej.....

Uczciwy pracownik
@Patryk 21.09.2018 10:51

A 22 zł brutto to dużo myślisz ? Za stres w pracy szkodliwe warunki pół tablicy Mendelejewa tam jest. Ja słyszałem że faceta zwolnili za śrubkę w kieszeni ubrania roboczego.

Magdalena

@Patryk Skoro postanowiłeś wziąć udział w dyskusji, to powinieneś stosować bardziej kulturalne słownictwo - bardzo Cię o to proszę. Chciałbyś podjąć współpracę z Przedsiębiorstwo Przerobu Złomu Nicromet? Myślę, że nie należy doszukiwać się wszędzie "haczyków", ale proponuję Ci, żebyś skontaktował się z firmą bezpośrednio i po prostu zapytał: http://www.nicromet.pl/pl/kontakt Informuj nas o szczegółach.

Magdalena

@Koki Fajnie, że jesteś zainteresowany podjęciem pracy w firmie Przedsiębiorstwo Przerobu Złomu Nicromet. Myślę, iż kwestie, o które pytasz warto już ustalić na etapie rozmowy kwalifikacyjnej. Ale jeśli chciałbyś jednak dopytać, to proponuję, żebyś skontaktował się bezpośrednio z firmą http://www.nicromet.pl/pl/kontakt Powodzenia!

Koki

Cześć. Widzę jest oferta na kierownika. Ile można zarobić?

dziedzic
@Koki 02.09.2018 11:57

jak donosisz o 500 wiecej :) zapytaj magdalene podobno wie wszystko .

Magdalena

@dziedziczka Zupełnie nie rozumiem motywacji Twojego wpisu. Jeszcze raz zatem powtórzę - jeśli chciałabyś dodać coś pracodawcy, jakim jest Nicromet, to bardzo serdecznie zachęcam. @Gutek Może Ty sam posiadasz jakieś aktualne i sprawdzone informacje dotyczące wyżej wspomnianego pracodawcy? Jeśli tak jest - śmiało się nimi podziel!

Henryk

Czy jesteście pewni, że ta firma nie zasługuje na pozytywne opinie? Może to chwilowe kłopoty?

dziedziczka
@Henryk 23.02.2018 19:21

heniek j.? ty oszalałeś?

Adam .
@Henryk 23.02.2018 19:21

Pozytyw . Jest tu dobra kawa w automacie . Ale trzeba za nią płacić .

dziedziczka
@Adam . 18.08.2018 08:12

idz do sekretriatutam tam ci kawe zaserwuje pokahontas

dziedziczka
@Henryk 23.02.2018 19:21

nie asluguje zbudowana tak jak sam bys nie chcial budowac heniu no chyba ze to wsztko stoi jak na piasku ? jaki heniu taka budowla - nie prawdaz?

Magdalena

@dziedzic Skoro posiadasz jakąś wiedzę dotyczącą pracodawcy, jakim jest firma Nicromet, to może podzieliłbyś się nią z nami wszystkimi na łamach tego forum? Myślę, iż osoby, które są szczególnie zainteresowane tą firmą będą Ci wdzięczne. @dziedziczka Owszem, jestem moderatorem forum, a moim zadaniem jest aktywna pomoc jego użytkownikom w zasięgnięciu informacji od danym pracodawcy. Jeśli zatem chciałbyś dodać coś na temat - zapraszam.

dziedziczka
@Magdalena 15.07.2018 16:34

Jak ja się podziele magdaleno wiedzą to "ty już nigdy panienką nie będziesz".....:)

dziedziczka
@Magdalena 15.07.2018 16:34

powinnas sie zwac zaleslwa w piatek okolo 14.00 wpadnij do mnie do biura , przeszukaj mi torebke czerwona i napisz ze odchodze z wlasnej nieprzymuszonej woli to taka kiwka jak sie kogos zegna z fanfarami pitu pitu jaka firma takie fnfary

Magdalena

@kPa, dlaczego tak uważasz? Napisz bardziej merytorycznie czym poparta jest Twoja opinia. Na stronie internetowej Przedsiębiorstwa Przerobu Złomu Nicromet jest kilka ofert pracy. Może ktoś przybliżyć jak wygląda rekrutacja oraz z ilu etapów się składa?

były pracownik
@Magdalena 26.03.2018 16:54

pracowałem tam przez 3 miesiące ,szczerze odradzam tego pracodawce

dziedziczka
@Magdalena 26.03.2018 16:54

zatrudniliście moderatora?

Adam
@Magdalena 26.03.2018 16:54

O jakich etapach pytasz ? Jedna rozmowa i albo upolują jelenia albo nie , przyjmują wszystkich . Jest tu coraz gorzej , ludzie odchodzą masowo . Ostatnio 9 Ukraińców zatrudnionych przez pośredników wzięło zaliczkę i tyle ich widzieli . Zdesperowani nie godzą się na zwolnienia za porozumieniem stron więc są nagminne porzucenia pracy .

dziedziczka
@Magdalena 26.03.2018 16:54

magdalena ty zawsze taka bezjajaeczna :(

Gutek

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać na temat firmy? Może konkurencja inspiruje?

NieKrytyKRytyK

Pracowałem tam 4 lata temu przez Adecco jako wytapiacz , widząc wpisy które pojawiają się tutaj stwierdzam że nic się nie zmieniło . Ludzie którzy tam pracują tam pracują rok too desperaci iii osiołki po podstawówce których nigdzie nie chcieli więc taka praca musi im wystarczyć i są zmuszeni tyrać za taką marną stawkę z podkulonym ogonem . Zacznę od opisu swojej sytuacji , udałem się na rozmowę do agencji obiecywano wiele stawkę w miarę dobra jak na 2013 r plus premię wydajnościowe zgodziłem się na takie warunki . Następnego dnia po badaniach udałem się do firmy na szkolenie BHP , Pan BHP owiec jeśli go tak można nazwać to chyba pomylił się z powołaniem , zamiast opisać jakie warunki są na zakładzie czego unikać itp tooo straszył wyśmiewał ludzi ii mówił że zaraz przeżyje coś czego nie doświadczyłem w swoim życiu w pracy . Pomijam fakt że Szkolenie skończyło się po godzinie , ii po tym dostałem strój i ruszyłem do pracy. Praca to jakaś żenada temperatura nie do wytrzymania , brud , śmierdzi , już nie mówię oo szkodliwości tego zakładu w postaci utlenionego aluminium . Ludzie nie zbyt normalni tak samo brygadzista który tam był i kierownik , maszyny które non stop się psują . Wytrzymałem tam 3 tygodnie straciłem dużo nerwów ,a tak że zdrowia przez różne poparzenia po których został ślad do dzisiaj , wynagrodzenie jakie dostałem za te 3 tygodnie wynosiło 980zł i była to najgorsza praca w jakiej kolwiek pracowałem nie polecam nikomu !!!!

dziedziczka
@NieKrytyKRytyK 12.12.2017 13:18

pozwolenie srodowiskowe jest ? jest ..... wiec nie narzekaj tylko idz i wpisz sie na liste do pozwu zbiorowego dobrze doradzal adwokat z czechowic nie pamietam nazwiska.....

anonymous

witam a jak wygląda praca w nicromet w Oświecimiu na stanowisku operatora ładowali kołowej bo dostałem ofertę podobno mają nowe maszyny liebherr.?

Daniel 2
@anonymous 17.01.2018 13:46

Chyba już sporo informacji tutaj jest napisane odnośnie pracy. Dlatego te oferty sa ciagle od 12miesiecy. Możesz jeszcze zerknać na e-transport=tam tez kierowcy napisali trochę o tej firmie. Z zwenatrz to ładnie wyglada. Nowe samochody dobry sprzęt...ale tam maszyna wazniejsza i cenniejsza niz pracownik

kPa
@anonymous 17.01.2018 13:46

Mają też dar do obiecanek

dziedziczka
@kPa 03.02.2018 14:40

poklepali cie już?

Tomasz

Generalnie osoby, które jucz są poza firmą mają najwięcej zastrzeżeń i uwag. Może trzeba spojrzeć w lustro?

Rene
@Tomasz 13.05.2018 18:00

Generalnie to gdyby była dobra atmosfera w pracy to nie szukali by ciągle nowych pracowników!

dziedzic
@Tomasz 13.05.2018 18:00

edward?

były_pracownik

Witam, W tej firmie przepracowałem dwa lata. Pracowałem przy uruchomieniu Nowej Hali produkcyjnej. Wszystko co czytam na temat tej firmy jest jak najbardziej prawdą. Firma ma złe opinie przez Pana G.Z. który nie ma pojęcia o pracy inżynierskiej ale nią zarządza. Wszystko załatwia na przysłowiową gębę. Przychodzi i mówi że problem bieże na siebie po czym uwa rączki. A jeżeli coś wyjdzie to leci do szefa i mowi "Szefie zrobiliśmy" (tak jakby on coś wymyślił czy zrobił) ale kiedy coś nie wyjdzie to jest hasło "Szefie to nie ja tylko oni spartaczyli" robotę. Pracowałem w nowym dziale który dopiero się budował. Kierownik pod którym pracowałem miał łeb na karku i przez to został zwolniony. Dział był konkretny, sami ludzie komunikatywni i co najważniejsze myślący no ale co zrobić, dział się rozpadł przez ekscesy Pana G.Z. NA koniec kiedy złożyłem wypowiedzenie zostałem zwyzywany od najgorszych przez samego szefa. Nie pamiętał o tym jak po nocach się jeżdziło po zakładach żeby produkcja szła ... Nie pamiętał ile krwi się straciło przy pracy ... Szkoda gadać o tej firmie.

dziedzic
@były_pracownik 04.06.2018 08:49

zadzwon do mnie opowiem ci wiecej

Magdalena

@Johny Pamiętaj, że na forum nie wolno używać danych personalnych osób trzecich - dotyczy to także samych imion. Twój wpis zdaje się mieć niewiele wspólnego z głównym tematem tego wątku - czyli z opiniami na temat pracy w Nicromet. Może w związku z tym napisałbyś nam parę słów wyjaśnienia? Pracujesz tam?

Johny

Jeździ tam taki Marcin co sika do butelek?

Pracownik

Mimo to że jest nowa Hala to i tak się nic nie zmieniło (usunięte przez administratora) wszędzie lepiej żeby szef dobrze płacił bo ludzie się coś naucza i idą za lepszą kasę do bobrku bo tam lepiej płacą I proponuję szefowi się zastanowic nad panem G.Z. bo przez niego dobrzy ludzie odchodzą a jak gnoji kierowników to jest przegięcie i wprowadza okropna atmosferę Zła opinia tak dobrego zakładu jest głównie przez Pana G.Z.

Były pracownik
@Pracownik 09.05.2018 10:43

To prawda że pan G.Z jest bardzo słynny z braku szacunku i gnojenia pracowników. Pracowałem tam do niedawna na nawoj hali ale to co odprawia pan G.Z to wykończy nawet najmocniejszego twardziela. Szczerze nie polecam pracy w tej firmie (usunięte przez administratora) i wyzysk !!!!zero szasucnku

pracownik nicrometu
@Pracownik 09.05.2018 10:43

Mam dokładnie to samo do powiedzenia. Pan G.Z. Niszczy tam wszystkich i wszystko. W firmie brak decyzyjności na stanowiskach zarządu firmy ale za to jest obwinianie pracowników za całe zło (wraz z karami Pieniężnymi). Brak odpowiednich szkoleń. Ogólnie firma zamiast sie rozwijać to tkwi w decyzjach z lat 80-tych. Inwigilacja pracowników.

Magdalena

@no name, dziękuję Ci za Twoją szczegółową opinię. Cieszę się, że warunki na hali się poprawiły. Praca w czterobrygadówce jest oczywiście męcząca, ale skoro idą za tym konkretne zarobki dla nowych pracowników, to jest to duży atut. Dodaj kilka słów na temat atmosfery w pracy. Czy jesteś zadowolony z relacji ze współpracownikami i przełożonym? Każda informacja na temat firmy pomoże nowym pracownikom w znalezieniu zatrudnienia.

no name

witam również pracowałem w Nicromet. Stara hala, nie polecam zbytnio, pracy w uj a zarobki takie sobie.Ciężko zarobic ponad 2.7 w systemie 4b starzy pracownicy owszem bo kierownicy zmianowi rozpisuja akordy jak się im uzna a młody jest ze jest, sztuka się liczy.Na nowej hali warunki warunki pracy na pewno lepsze, a płaca dla "młodego" spoko. Każdy może się sprawdzić może akurat to praca marzeń :D- ale nie dla mnie na szczeście.

Magdalena

@Aluminiowy Mędrzec, z Twojej wypowiedzi wynika, że znalazłeś pracę przez pośrednika. Czy na prawdę tak trudno dostać się do pracy bezpośrednio w firmie? Pracujesz na akord? Czy w związku z tym możesz liczyć na premie? Jak wygląda atmosfera w pracy? Jesteś z niej zadowolony? Cz inni pracownicy firmy mogliby wypowiedzieć się o warunkach pracy u tego pracodawcy?

Aluminiowy Mędrzec

Generalnie praca dość stresująca, ponieważ ciągle jest zmieniane stanowisko z powodu braku ludzi w brygadach. Praca przez pośrednika na nowej hali irytuje, jesteś jednym z garstki ludzi pracujących na tych warunkach gdzie stawka naliczana jest godzinowo. Reszta ludzi pod firmą ma akord więc analogicznie i u Ciebie wymagają akordu. Zero szkoleń stanowiskowych, wymagania za to spore. Kiedy przyszedłem do firmy mimo tych wszystkich opiń, zostałem skierowany na bhp gdzie facet zaczął nagadywac że mogłem jednak przyjść pod firmę a nie przez pośrednika, że szukają ludzi co jest nie prawda bo podania składałem od dobrych paru lat onieśmielony wysoką perspektywa zarobków. Wracając do tematu polecam pracę dla ludzi którzy lubią lizać pupy przełożonym którzy w większości nie mają pojęcia o pracy którą zarządzają, a zarobki jak na okolicę są w porządku.

Magdalena

@anonymous, masz rację - same inicjały nie są danymi osobowymi, ale inicjały w połączeniu z miejscem w pracy już tak - w danym miejscu z dużym prawdopodobieństwem pracuje tylko jedna osoba o danych inicjałach. Piszesz o niezbyt komfortowych kontaktach z kierownictwem, a czy atmosfera i relacje między pracownikami były w porządku? Mógłbyś dodać kilka słów o warunkach pracy, które zaproponował Ci pracodawca, czy były jakieś dodatki do pensji typu premie? Pakiet socjalny był satysfakcjonujący?

Magdalena

@były_pracownik, używasz mocnych słów na temat firmy. Dwa lata pracy to długi okres. Rozumiem, że nie mogłeś porozumieć się z przełożonym, ale wymienianie kogoś z inicjałów (Również są uznawane za dane osobowe) i obrażanie go nie może mieć miejsca na tym forum. A co sprawiło że postanowiłeś zostać tak długo w tej firmie? Piszesz nawet o pracy nocnej, rozumiem że nie była obowiązkowa?

anonymous
@Magdalena 04.06.2018 17:38

Magdalena, inicjały to nie są dane osobowe ponieważ ludzi o takich inicjałach może być nawet tysiące. Co do pracy w nocy to oczywiście, nie była ona obowiązkowa ponieważ nie posiadałem takiego zapisu w umowie o pracę jednakże kiedy raz odmówiłem spotkałem się z dezaprobatą i to ostrą. W firmie pracowałem dlatego tak długo ponieważ przez długi okres czasu nie miałem kontaktu z szefostwem oraz wspomnianym wcześniej Panem. To sprawiało, że pracowało się znośnie jednakże jeżeli ktoś tylko ma z nimi kontakt bezpośredni i nie ma nerwów ze stali nie wytrzyma długo.

Filip

Ludzie często zmieniają pracę z bardzo rożnych powodów!!

Zostaw opinię o Przedsiębiorstwo Przerobu Złomu Nicromet - Oświęcim

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Przedsiębiorstwo Przerobu Złomu Nicromet