PPZ Nicromet

Bestwinka

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 116 ocen.

PPZ Nicromet
2 116 6 1

Opinie o PPZ Nicromet

Pedros

Grzegorz Kuczek , czy taki u Was pracuję. ? Podobno jest kierownikiem od paru tygodni. Co o nim myślicie?

Paweł
@Pedros 20.10.2018 23:12

Zapoznaj się proszę z regulaminem forum GoWork.pl Na forum nie podajemy danych osobowych pracowników firm. Ponadto, forum GoWork.pl jest forum na temat warunków pracy. Nie dokonujemy tutaj oceny konkretnych pracowników.

Md
@Pedros 20.10.2018 23:12

A (usunięte przez administratora) cie to obchodzi co o nim myślą takich jak ty to wieszać na pierwszym lepszym drzewie

Pedros
@Paweł 21.10.2018 21:59

MD - A interesuję mnie co u mojego starego kumpla z byłej pracy. Ja pracuję dalej jego już nie ma, miało być inaczej, ale przejechał się chłopak na swojej pewności siebie. Pozdrawiam.

Jagódka
@Pedros 20.10.2018 23:12

No w końcu, ktoś z głową na karku - swoją drogą dlaczego administrator serwisu GoWork pozwala na publikowanie danych osobowych, a moderuje przekleństwa ??? chciałabym zgłosić nieprawidłowość - proszę u usunięcie tych danych

Iza

@Ss, twoja opinia jest bardzo krótka i opiera się wyłącznie na haśle. Czy możesz rozwinąć swoją wypowiedź i napisać dlaczego negatywnie oceniasz warunki pracy w firmie PPZ Nicromet? Czy miałeś na myśli poziom organizacyjny, a może atmosferę? Warto to wyjaśnić, ponieważ ogólne opinie są odbierane jako mniej wiarygodne.

NICK

socjalu kolego to tu nie ma żadnego i praca w oparach pyłu i gazu pozdrawiam i miłej pracy

Ss
@NICK 08.04.2014 20:52

Nicole to tam jeszcze z obozu z 39 maja warunki

Administrator

Zachęcam osoby, które są zatrudnione w PPZ Nicromet o opisanie świeżej atmosfery panującej w tej firmie. Jak w tym momencie wyglądają warunki zatrudnienia? Czy pracodawca organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?

Zenek

Firma zatrudnia ok.400 osób i przy tych ilościach zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony

Administrator

Co od czasu dodania ostatniej opinii zmieniło się w PPZ Nicromet w kwestii wynagrodzeń?

Pracownik
@Administrator 07.02.2018 15:10

W kwestii wynagrodzeń pewnie się  dużo zmieniło. Ale jak czytam, to "lecho"  dalej pracuje, dalej kontroluje, dalej manipuluje. Prawa ręka szefa. Nazwijmy go "KARAMBA " :) Jak już dostaniesz pracę, to znaczy, że KARAMBA cię "prześwietlił". Z socjologii i detektywistyki powinien mieć dyplom. Do sedna. Czy będziesz pracownikiem fizycznym czy biurowym na etacie, firma zapewnia wszystko. Wynagrodzenie, socjal, pomoc prawną na naprawdę wysokim poziomie. Pozornie. Do czasu aż nie będziesz spełniał wymogów szefa. I wtedy jest kilka rozwiązań : Zostaniesz zwolniony lub sam się zwolnisz Zaciśniesz zęby, i nerwowo będziesz wychodził z siebie wykonując polecenia nie zgodne z logiką (a twoje niedoskonałości skutecznie potrącą ci z wypłaty) Zostaniesz i będziesz jak robot (SKAWINA DOG - przezwisko jednego z kierowników) I bez względu w jakim pionie będziesz pracować i na jakim szczeblu ,"KARAMBA" będzie utrudniać ci pracę, na zasadzie, albo pracujesz efektywniej, albo masz  po premi. Tylko najlepsze jest to,  że to wszystko akceptuje i zatwierdza SZEF.

anonim

(usunięte przez administratora)

HEVERK

Szkolenia?! Samo przebywanie w takich warunkach to "szkoła przetrwania". Niektórzy pracują w trybie zmianowym, niektórzy nie. Jednak w każdej chwili można się spodziewać że przyjdzie"odgórne polecenie" i będzie trzeba jechać do Skawiny czy Oświęcimia o dowolnej porze dnia czy nocy, zazwyczaj na własny koszt. Zdecydowanie nie polecam szukania tam zatrudnienia!

Iza

@HEVERK czyli PPZ Nicromet terminowo wypłaca wynagrodzenie? To bardzo istotne, z punktu widzenia pracownika. A jak wyglądają pozostałe warunki zatrudnienia? Jaki rodzaj umowy jest podpisywany? Czy pracodawca zapewnia dodatkowe benefity?

HEVERK
@Iza 07.08.2017 13:54

Warunki zatrudnienia standardowe, trzymiesięczny okres próbny a potem umowa na czas nieokreślony. Pod względem formalnym nie można mieć zastrzeżeń. Benefity... proszę wybaczyć ale traktuję pytanie jak żart. Chyba że weźmiemy pod uwagę butelkę mineralnej, której faktycznie nie brakuje. HEVERK

endriu
@HEVERK 18.08.2017 09:38

syf i nic wiecej zadnego socjalu,marne zarobki jak za taka prace.kto chetny zapraszamy do alumpolu 2600 na reke praca w czystosci i luznej atmosferze.

HEVERK

Jeżeli bardzo chcesz zostać kolejnym bezimiennym numerem w kolejce po zasiłek dla inwalidów, polecam pracę w NICROMET! Zatrudnienie tam odbywa się według jednej prostej zasady: "Wyciśniemy z was wszystko". A teraz nieco konkretów: 1. Nie zobaczysz firmy ani swojego przyszłego stanowiska zanim się nie zatrudnisz, tłumaczone to jest tajemnicą przedsiębiorstwa, prawda jest bardziej banalna. Gdybyś zobaczył z czym będziesz miał do czynienia, bardzo szybko szukałbyś innego zajęcia. 2. Praca jak każda inna, jesteś przecież w pracy a nie w sanatorium. Od normalnej pracy dzieli zaledwie kilka drobnych szczegółów. Wykonujesz obowiązki przy temperaturze w której tworzywo sztuczne przechodzi w postać płynną a toksyczne opary sprawiają że przestajesz cokolwiek widzieć i czuć. 3. Przepisy BHP-przy całym zaangażowaniu stosownych służb i pracowników, są tylko martwymi przepisami. W warunkach jakie tam panują, wykonanie większości prac zgodnie z przepisami jest zwyczajnie niemożliwe. 4. Zaangażowanie w wykonywaną pracę ani zawodowe doświadczenie nic tam nie znaczy. Jeżeli jakiekolwiek działanie pracownika odbiega choćby odrobinę od wyobrażeń "kadry kierowniczej", należy w trybie przyspieszonym szukać sobie innego zajęcia. Są też pozytywne aspekty pracy w NICROMET, by być choć odrobinę obiektywnym nie można ich pominąć: 1. Wypłata, choć nie adekwatna do warunków pracy, zawsze w terminie była na koncie. 2. Współpraca za ludźmi na stanowiskach pracowników fizycznych przebiegała w miłej i życzliwej atmosferze. Właśnie to pozwalało przetrwać każdy kolejny dzień pracy. Tak w wielkim skrócie wygląda praca w tej firmie. Sam zdecyduj czy chcesz to przeżyć.

fart

hej, a wiadomo czy niedługo pokażą się u nich jakieś oferty pracy? Chętnie bym się załapał, bo zalezy mi na doświadczeniu.

Loszka

Witam

Zainteresowany

Jakie zarobki jako wytapiacz?

obserwator

co dobrego w nicromecie zlapali za 500 jakiegoś czarnucha czy lesio pszesio i kszysio pojadom za morze żeby kupić jakiegoś czarnucha

obserwator

ale ciebie zwolniom jak zrobili z innymi

pracownik

panie ciekawy warto firma stablina , polecam elektryka nam trzeba na bestwince spróbuj zawsze mozesz zrezygnowac ale watpie zebys sie zwolnił ;)

ciekawy

elektryk ponoć poszukiwany- oferty sa na stronie i jest ich sporo, myślicie że warto ? http://www.nicromet.pl/praca.html

fucha

czy jest wolny etat elektryka w bestwince

kiero

mam pytanie odnosnie pracy w tej firmie na stanowisku kierowcy ciezarowki. ktos cos moze napisac w tym temacie?

zainteresowany

Ja z zapytaniem.Jakie są ogólne warunki(chodzi mi o system pracy między innymi)?Posiadam szereg uprawnień jeśli chodzi o hutnictwo (suwnice lejnicze kabinowe i z poziomu roboczego,wózki widłowe,wytapiacz - odlewacz metali nieżelaznych,sanitariusz-pierwsza pomoc,eliminacja materiałów radioaktywnych i wybuchowych itp.) Jeśli jest możliwość jakiejś odpowiedzi tutaj i na kierunkowania to będę monitował to forum.

ryszardo

zapotrzebowanie jest zawsze jeśli jest tylko popyt - takie jest moje zdanie. Poza tym wydaje mi się, że jednak jak masz dobra ofertę pracy to zależy samej firmie na dobrych pracownikach i zalezy im jednak na tym, żeby firma się rozwiajała sama. Zastnawiam się jeszcze nad tym co można zrobić, żeby zwiększyć u nich szanse na zatrudnienie?

ruda...

Pozdro dla ślepego...miazga gosciu:)

fiolet...
@ruda... 07.01.2015 18:09

a coś więcej w tym temacie?

york

fakt,faktem nie ma kokosów nie jest żle ale jest dobrze, a ponoć po nowym roku ma być lepiej.To trzymajcie sie tego.?Ziajka was doceni za wasza prace.

kameleon

a co wy tam gadacie z brednie,jak masz troche siły i checido pracy to bedziesz pracował.Ja juz pracuje 3 miechy i 2400 ponad zawsze jest,jak komus nie pasuje to won do kani

fulda...

Lecho sie musi budować na ludzkich kościach bo gdzie pójdzie robić ...pomyśl tak samo ten z OSW

PIECUCH PRZEMUŚ

W tej manufakturze cały czas kogoś szukają a najlepiej żebyś pracował dwie zmiany i o pieniądze się nie pytał...idź do ochrony zapytać o etat, tam na pewno miejsce się znajdzie , ponieważ kamer na zakładzie jest więcej niż ludzi w tej pseudo firmie a i pan lecho pewnie chętnie cie przyjmie jak tylko będziesz dobry w budowaniu się a ludzkich kościach...pozdrawiam piecuch..

Kali

Jeżeli chodzi o Teksit a obecny Nemak to uważa, że kolega jest w błędzie. W pracy jest raczej luźna atmosfera. Nie jest to praca lekka ale dlatego nazywa się to pracą jak każdą inną. Jedynym minusem są tzw. firmy podwykonawcze, zatrudniające pracowników i czerpiący na nich niemałe zyski. Jeżeli chodzi o Nicromet to się nie wypowiem bo z tym zakładzie nie miałem przyjemności zawitać. Pozdrawiam

GIENEK

PRACOWAŁEM KIEDYŚ W TEKSIDZIE odlewni na Komorowickiej mimo pełnego sociala i szkodliwego olałem tą prace nie było tam wytopu ze złomu i innych syfuw codzienne kopanie słabiłomne nagar to ja miałem w nosie na stółuwce dawali wysoko kaloryczne jedzenie żebyś czasen nie zjechał no ite kamery żebyś nie wzioł czasem jakiegos opiłka aluminiowego teraz przejerzdzam kolo tego zakładu żal mi tych ludzi bo wyglądają jak męczennicy 21szego wieku a do emerytury cięzko będzie dotrwać .A w nikromecie jaki rozwój oni tam proponują może wózek i zbieranie złomu.

szybki

a jak myslicie czemu jest tyle ofert pracy co miesiac!!!?? bo po miesiacu ci co sie niezwolnili po paru godzinach lub dniach jak zobaczyli te wspaniałe zdrowe i ekologiczne warunki jakie tam panoja i z ktorymi nic sie nie robi to podziesiatym jak widza wypłate za prace w tych radioaktywnych warunkach to wieja jak najdalej od tej firmy

Ja

Love Nicromet:))

SZARY CZŁOWIEK

PRZESTAŃCIE (usunięte przez administratora)... NIE MACIE NIC LEPSZEGO DO ROBOTY NISZ UŻALAĆ SIĘ NAD SOBĄ!! ? NIKT TU NIKOGO NIE TRZYMA !!! NIE PODOBA SIĘ ? FIRM NIE BRAKUJE BY WYSŁAĆ CV . ZACHOWUJECIE SIĘ JAKBY ZA KARE KAZAŁ WAM TU KTOŚ PRZYJŚĆ ALE ZAPOMINACIE ZE TY WY WYBRALIŚCIE TĄ FIRMĘ , JEST JAK JEST , ŁATWO NIE JEST .JA TU ROBIE DLA PLN BYLE DO DZIESIĄTEGO .I MAM (usunięte przez administratora) CO KTO OKIM . POZDRAWIAM

Zostaw opinię o PPZ Nicromet - Bestwinka

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPZ Nicromet