WRO-LOT Usługi Lotniskowe

Adres: Skarżyńskiego 36, 54-530 Wrocław

NIP: 8961000519 KRS: 0000021835

WRO-LOT Usługi Lotniskowe
2 92 6 1

Opinie o WRO-LOT Usługi Lotniskowe

Kambodza

Ja napisze krótko i na temat .W dzisiejszych czasach i realiach rynku pracy gdzie to praca szuka człowieka a pracodawca nie mówi ci o kolejce na twoje miejsce pracować za takie pieniadze w takich warunkach trzeba być nieudacznikiem życiowym! pozdro

anonim

(usunięte przez administratora)

Tech

Wiesz co... Można (usunięte przez administratora) we własne gniazdo i to robi większość ludzi wypisujących tu komentarze ale to co piszesz to przeginka. Dobrze wiesz ze nikt się nie bił o jedzenie. Za taki wpis moga być konsekwencje prawne bo działasz na niekorzyść firmy. I wcale nie jestem z kadry zarządzającej tylko jestem zwykłym pracownikiem tak jak ty. A co do samej firmy... Są mementy że jest za dużo roboty na jedną osobę są momenty że jest ok.

udalo mi sie uciec
@Tech 09.12.2018 01:52

To nie chodzi o to czy jest duzo pracy czy nie. Tu chodzi o kurs obrany przez tą firme. O to że pewne zasady tam panujace zostaly przyjete przed 20 laty i nadal sie tego kurczowo trzyma pomimo zmian jakie natepuja. Firma nie nadazyla za wzrastajacymi płacami, zmianami na rynku pracy we Wrcławiu (mało kto oferuje najnizsza krajowa lub cos badzo pdobnego). Praca tam bez auta jest bardzo utrudniona, dojazdy na 3,4 w nocy bez auta zabieraja duzo czasu. Podobnie jest z powrotami. Koszty pracy wiec wzrastaja a nie sa rekompenswane przez stawki propnowane na start. Ktos kiedys wymyslil ze w dziale check- in w jedym czasie na urlpie moze byc max 4 osoby. Wowczas pracowalo tam 40 osob. Obecnie jest ponad 60 i sprawia to ze w roku jest za malo dni pracujacych aby kazdy mog wykorzystac okolo 20 dni w roku. W 2018 bylo 250 dni x 4 osoby na raz = 1000 dni w roku. 60 osob razy 20-22 dni =1320. Ogromna rotacja sprawia ze jesli pracujesz 2-3 lata (diozaur) to caly czas kogos uczysz wciaz wspolpracujes z niedoswiadczonymi pracownikami. Kolega zrobi bład podczas wpuszcania do samoltu tlumaczy sie cala grupa 2-3 osoby ktore ten samolot obsugiwaly.

Tech
@udalo mi sie uciec 10.12.2018 12:18

Nie możesz winić firmy za to że przyjąłes się do pracy w miejscu gdzie ciężko dojechać bez auta na 3 w nocy.

Trendy
@Tech 14.12.2018 16:06

Jak sie przyjmowalem to firma zabierala z pod domu. Potem z paru miejsc w mieście. A teraz jest jakis bus Airtport ktory ma mniej przystankow . To jest przestroga dla osob ktore chicialy by zaczac ze bez auta jest ciezko.

tez zły na firme

Zagdzam sie z opinia ponizej dodam że najgorsza jest ta niepweność ile zarobisz. Cały miesiac pracujesz nie masz zwolnien lekarskich, spoznien ani urlpu, jeden maly blad i nie dostajesz premii. Albo dotajesz premie niska bo ogolnie sa niskie. Nie ma jeden stawki premiowej czy widełek, nic nie jest pewne. Raz kazdy dostanie po 200zł raz 600zł. Grafik masz ulozony tak ze pracujesz prawie codziennie ale po 6-8 godizn to nie przyjdziez na zlecenie co oznacza ze sobie nie dorobisz. A jaki bedzie grafik tego nie wiesz bo uklada sie go na nstepny mieciac pod koniec poprzedinego. Nie dostaniesz zmian w miedziele w nocy od razu pare stowek mniej. Nikt nie uklada grafiku po zlosci ale jest on niepzrewidywalny jak juz wczesniej wsponiane zarobki. Praca jest mega fajna w ciekawym miejscu ale bardzo bardzo nieprzewidywalna pod wieloma wzgledami. Jest to bardzo dziwne z uwagi na to ze firma ma ponad 25 lat i kwestie finansowe byly nie raz poruszane dyskutowane i negocjowane z zarzadem. Moze to wina tego ze Wro -lot jest monopolista.

zły na firmę

Niestety firma tragiczna. Zawód rewelacyjny - realia koszmarne. 2300 brutto. Na rękę przy 170-200 godzinach zarobi się od 1700 - 2400 jak dobrze pójdzie. Jak zrobisz nadgodziny - zabierają ci "premię". ( gdzie sens gdzie logika?!) brak szkoleń, ze wszystkim masz poradzić sobie sam - prosić (błagać?!) o pomoc starszych pracowników. Wchodzi nowy system? Siadasz i pracujesz na nim! na żywca! A że trzeba znać język, (usunięte przez administratora) jak opętany z checkin na gate bo nie ma wystarczającej ilości personelu! Często się zdarza że jedna osoba robi checkin danego lotu a potem sama odprawia ten lot! Gdzie najczęściej potrzebne są minimum 3! żeby zrobić wszystko zgodnie z przepisami. Żadnego docenienia, tylko opr......za wszystko! Fantastyczna praca - gdyby była zorganizowana normalnie! A grafiki ?! Dramat! jednego dnia na 3 rano, drugiego na 14 trzeciego na 3 rano do 7 rano! NIC się nie da ułożyć ! nie ma ŻADNEJ!!!! regularności zmian! !!!!! Codziennie inaczej na inne godziny w systemie 24/7!!!!! i nie ma dodatków za pracę w święta bo to system równoważny czasu pracy... więc jak Ci grafik wychodzi w wigilię to ŻAŁUJ bo nic z tego nie dostaniesz więcej. ODRADZAM pracę na tym lotnisku pod tą firmą.

szkoda czasu

Radze uwazac na tą firme bo ona jest po prostu biedna, oplaty nalozone na Wro -lot przez port lotniczy sa tak duze ze nie starcza na nic. W radzie nadzworczej firmy Wrolot 2 członkow to prezesi portu lotniczego ktorzy doją jak moga. Ludzie zarabiaja tu coraz mniej pomimo podzwyzek. Ktos juz tu o tym pisał ja dam przyklad: Koordynator (nie wazne czy rampa czy checkin) 2011 rok zarobki netto 3000-3200 zł przy najnizszej krajowej 1037zł czyli 3 razy placa minimalna . Obecnie zarobki to 4 000zł minmlna na rok 2019 - 1634zł. Aby proporcje byl zachowane musialo by to byc 5000 zł. Do tego uwazam ze te 3200zł 8 lat temu wiecej "znaczylo" niz obecnie 5000. W miedzyzcasie ruch lotniczy wzrosł z 1,5 mln pasazerow rocznie do 3,5.

Darek

Witam serdecznie chciałem podzielić się wrażeniami z rozmowy kwalifikacyjnej wiec wszytko pięknie zaproszeni do salki i reprezentacja stanowiska na rzutniku dowiedziałem się ze to ciężka praca ponieważ polega na 25min na samolot czyli załadunek ok 150-200 bagaży i następny czeka samolocik np do rozładunku to samo 150-200 bagaży pamiętajmy ze są takie godziny ze samolot za samolotem przylatuje i odlatuje wiec nie ma zmiłuj się praca jest w różne godziny np od 4-16 ,14-22 lub 10:30 do 22:30 również nocki do 2-3 w nocy teraz napisze szczegóły pracy które mnie powaliły na kolana -Mimo że jesteś pracownikiem lotniska to płacisz za parking -dlaczego?? -Przerwy są nie normowane czyli pójdziesz na lunch jak będzie czas - a jak będzie potrzeba to co?? -jeśli chciałbyś grafik troszkę pod siebie zapomnij ponieważ trzeba się dostosować do samolotów taka odpowiedz usłyszałem -wiec z dniówek na nocki ?? -teraz stawka 2600 brutto ale UAWAGA pani obiecuje żę ze wszelkimi godzinami nocnymi,świętami + dodatki i nagrody nie zarobisz mniej niż 3200brutto - wiec uważam że stawka mega Pamiętajmy wszyscy że to jest po pierwsze lotnisko i powinny z góry stawki być zadowalające ponieważ praca odpowiedzialna przy samolotach obsługa maszyn itp pamiętajmy że prace wykonuje się np w luku bagażowym na kolanach i w warunkach różnych może być deszcz,śnieg wiec człowiek jak zmoknie na początku pracy to powodzenia!!! Chciałem jeszcze dodać że naprawdę podziwiam ludzi którzy tam pracują szacunek a co do Biura które zatrudnia to nie mam żadnych złośliwości tylko wasze stawki od staja do reali jakie panują hello 2018r Wrocław

Realsta
@Darek 13.11.2018 13:18

Amazon daje 3100zł brutto bez nocek, swiat, koniecznosci zaostawania po godzinach. Plus premie do 15%. Praca pod dachem z miejszymi obciazenami. Umowa na 6 miesiacy i 26 dni platego urlopu dla kazdego. Czyli lepsza oferta a i tak ludzie nie chca tam pracowac,

Szymon
@Realsta 15.11.2018 12:10

Nie rozumiem czemu ma służyć Twój wpis. Porównujesz pracę w AMAZON do pracy w WRO - LOT Usługi Lotniskowe. Co to ma do rzeczy? Będę wdzięczny za odpowiedź. Proszę jednak o to, by na forum komentarze dotyczyły jedynie pracy w WRO - LOT. Po to jest właśnie to forum. Jeśli ktoś chce poruszać wątki innych firm to najlepiej, jeśli zrobi to na właściwej stronie. GoWork opiniuje wiele firm i Amazon też znajdzie tam swoje miejsce.

Realista
@Szymon 19.11.2018 14:44

Moj wpis ma na celu pokazanie jak firma WRO - LOT Usługi Lotniskowe wypada na tle innych pracodawcow. Jakie warunki płacowo pracowe panuja na rynku Wrocławskim. Wiem ze wpisy na tym forum czytane sa przez osoby z zarzadu. Moze ten przyklad da im do myslenia (pewnie nie ). W obu przypadkach trwa "ciagla " rekrutacja i brakuje rak do pracy. W firmie WRO - LOT Usługi Lotniskowe dobitnie pokazaly to opoznienia w wydawaniu bagazu podczas sezonu wakacyjnego. Wiele poprzednich wpisow osob bronicych polityki placowo- kadrowej probowalo udowodnic ze takie sa realia rynku pracy ze WRO - LOT Usługi Lotniskowe nie wypada żle na tle innych firm. Ten przyklad ma na celu pokazanie ze wypada i to bardzo zle. I o ile firmy takie jak Amazon sie rozwijaja ( co roku kupujemy wiecej przez internet ) to niestety w branzy lotniczej tnie sie koszty obslugi na potegę (wzrost znaczenia tanich lini) co powoduje iż na tle innych branzy praca na lotnisku wypada słabo. Przykladem niech bedzie to ze 8-10 lat temu przy najnizszej krajowej 1000-1400 brutto zaroblki na stanowisku agenta potrafily wyniesc ( z dodatkami i premiami ) 3000- 3500zł brutto. Co oznacza ze agent z 3-5 letnim doswiadczeniem mogl zarobic 3 krotnosc najnizszej krajowej. Obecnie te proporcje nie sa zachowane bo zaden agnt nie zarobi 4,5 tys zł na reke.

Charakterny Johny

Osobiście nie polecam pracy w tej firmie, oto lista powodów ( stanowisko operator Handlingu): -niskie zarobki 2500brutto -mln. obowiązków czyli bagazownia jest od wszystkiego. Stąd nazwa 'cwelownia' -Torcik podpisał umowy z cateringiem i cargiem i murzyny z Wro Lotu robią wszystko i za wszystkim -napieta atmosfera, dla Szych z biura jesteś śmieciem i możesz nawet pracować 7dni w tygodniu -planowane nadgodziny, masz zmianę w grafiku do 15, nie! Musisz zostać do 17. Wymyśl kordynatora bagazownia tzw. grafikowego. Ksywka wzięła się stąd że jedynie co robi to grafiki, których i tak nie potrafi zrobić. Jedyne za co idzie go pochwalić to za przeglądanie kwejka. -praca po 12h, zdarzają się zmiany 8 lub 10 ale i tak będziesz siedział 12 bo będą kazali Ci zostać, tak zostać. Jak odmówisz zapomnij o nagrodzie -zmiany na 4 rano a bus zakładowy o 2, więc nie ma po co się kłaść -platny parking, nie! Nie ma darmowego -pracujesz sumiennie, nie spóźniasz się ,zostajesz dłużej ALE nie przynosisz ciasta, nie kablujesz lub nie siedzisz z brygadzistami nalezy Ci się najniższa nagroda -biedny socjal -praca na świeżym powietrzu, daja jedną parę spodni i 2 koszulki. Deszcz pada ciuchy zmokną, i tak trzeba ciągnąć do konca zmiany w mokrych ciuchach. -brak sprzętu. 3 samoloty wylądowały i lotnisko sparaliżowane. Kłótnie o sprzęt lub zabieranie spod samolotu, trzeba było kombinować za każdym razem jak dowieść bagaż lub podstawić schody -brak obsady. Żeby obsłużyć samolot potrzeba 5-6 osób. Średnia osób pod samolotami 3. Co najlepsze zrobisz SWOJ samolot brygadzista przybiegnie i wyśle Cię pod kolejny i tak w kółko. Wtedy biedna jest osoba która zostanie pod tym samolotem SAMA. Caly sprzęt musi zabrać sama, oczywiście jak jest czym - jak już jest sprzęt to w 99% niesprawny. Brak kloszy, świateł w 95% wózkach brak ręcznego. -naprawy uwego sprzętu to improwizorka. Nie wina to warsztatu lecz kierownictwa bo nie mają czym -100lat za murzynami. A o co chodzi? W obowiązku pracodawcy jest, że jak jest możliwość ułatwić czy usprawnić pracę pracownikowi musi to zapewnić. Mowa dalej o sprzęcie. Są schody. My ciągniemy je ręcznie, w pojedynkę. Schody ważą ok 1.5 tony. Po co? Są samojezdne , kupujemy i chłopaki mają z głowy targanie ale po co. Cargo? Co to taka oponka 120kg czy hamulec. Jest do tego odpowiedni sprzęt żeby cwelownia się nie męczyła, ale po co? Niech targają wkoncu mizernie wyglądają -Chcesz coś załatwić z torickiem? Zapomnij. Burak jakich mało. Potrafi nawet wyzwać a co najlepsze na Twoje miejsce czeka 4 Ukraińców. Już pod 12-stka -Chcesz nowe ciuchy? Zapomnij, chodz brudny i śmierdzący wkoncu i tak bagazownia to brudasy; słowa Pana BHP-owca. -Na zimę są posiłki, chcesz schudnąć ? Prosze bardzo. Sraczka murowana chodź pana zjadacza porcji nie ruszała. Posiłki były dla pracowników którzy pracowali powyżej 10h. Kordynator tzw grafikowy pracował 7 bo przeważnie uciekał 1h szybciej potrafił zjeść takich porcji 3. Brygadzista pracuje 12h i jedynie mógł powąchać. - praca w ciężkich warunkach. Przylot i odlot samolotu czarterowego ok. 400 bagazy + pozbierać z bagazownia daje 600. Rajan bagazy do 100 przylot i odlot + podręczny ok. 120sztuk. Średnia wagi bagazu ok 15kg. Wizzir ciężar bagazy do 32kg. - W sumie najważniejsze? Jak wygląda praca? A siedzisz jak Kret w bagażniku i upychasz. Upchasz, zmieścisz. PodejdKe rampowy i powie że jednak kordynacja zmieniła załadunek. I co? Wyciągasz i spowrotem upychanie -starych pracowników jest ok.6 -MOBBING, jesteś nowy? Będziesz rzucany od samolotu do samolotu. Zmiana 12h i nie będziesz miał czasu się wysrać. Najlepiej walnąć w bagażniku, lub bagaz 32kg to samo wyjdzie - nagrody na sezon wyższe niż w innych miesiącach, lecz wychodziło na to samo. Czemu? A otóż to. Jest sezon, ludzi brak chętnych. Trzeba ich zachęcić więc : dajemy wyższe nagrody przez 3 miesiące a potem przez kolejne 9 jak najmniejsze. - wkoncu dali podwyzki 200brutto. A jak haczyk? Od czasu podwyżek nagrody były niższe o 300brutto. Wyszlo na to samo jak i nie na gorsze. -Szczerze nie mam czasu już na pisanie jakim syfem jest ta firma, idę spać. Elo pozdrówka dla chłopaków z bagamy. Ferdek? Kiedy wkoncu zainwestujesz w deskę?

Pomocny
@Charakterny Johny 05.10.2018 02:15

Swieta racja, Torcik , Gitarzysta, Bettina , Buła - to ludzie oderwani od rzeczywistosci. Na checkine placa kary do lini lotniczej za zle nadane bagaze (bład ludzki kotry kazdy nowy pracownik popelni raz lub dwa ) i szukaja winnych zamiast sie zastanowic nad tym ze skoro co miesiac jest 10 nowych osob to te bledy beda caly czas. Pomogę, wina lezy po stronie rotacji kadrowej ktora to jest tylko i wylacznie z winy zarzadu. Doswiadczony bagazowy agnet checkin lub rampy jest w stanie zrobic wiecej niz 2 swiezakow. Ale tego po 25 latach funkcjonowania firmy nikt nadal nie rozumie . I tak jest w kazdym dziale. Zamiast dac zarobic agentowi albo bagazowemu zarobic na reke 3- 3,5 tys i miec dobrych doswiadczonych ludzi gdzie 3 takie osoby zrobia robote za 4-5 niedoswiadczonych ktorym daje sie po 2,3-2,5 . Wiadomo miliony chetnych czeka z CV pod starym terminalem.

anonim

(usunięte przez administratora)

Lop

No i wracamy do sedna. Dlaczego zmieniać pracę? A moze zmienić warunki na godne!!!!

adek

Oczywiście że warto się starać. Jak ktoś chce pracować to firma jest ok. Wszyscy którzy krzyczą zamiast iść do lepszej pracy to nadal tu pracują. Nie potraficie znaleźć sobie czegoś za lepsze pieniądze?

ZUZA
@adek 15.09.2018 08:25

Osoby pracujace tam po kilka kilkanascie lat nie maja startu na rynku pracy gdyz np agent checkin jako taki,ani takie umiejetnosci nie sa nigdzie poszukiwane. Firma nie pozwala sie rozwinac np poprzez uznawane gdziekolwiek szkolenia. Te wewnetrzne potrzebne sa tylko do pracy na lotnisku. Fakt ze moza isc do dyskontu pracowac i pewnie miec lepsze pieniadze ale praca tam jest ciezsza i mniej (prestizowa). Jesli ktos chce sprobowac swoich sił niech wie jedno, tam w ciagu roku ,dwoch zmienia sie ponad polowa personelu. Jesli bylo by dobrze nie mialo by to miejsca. Pomijam opinie o kierownikach prezesach płacach. Jesli gdzies jest dobrze to ludzie sie nie zwalniaja. Pracowalam w dziale checkin kilkanascie miesiecy temu z tamtego okresu pozostalo kilkanascie osob z okolo 60-70 osobowego dzialu. Czyli okolo 3/4 sie zwolnilo wiele z nich pracowala po kilka ładnych lat. Z samym koncem lipca odeszlo 15 z dzialu checkin.

anonim

(usunięte przez administratora)

Krocik

Cały czas prowadzi w ciągu ostatnich paru tygodni z 60 osobowego działu check -in zwolniło się 15 osób.

Szafa

Widzę że straszny trolling w komentarzach, a może mi ktoś napisać jak to naprawde wygląda ? Co się zmieniło ? Jakie wynagrodzenia w poszczególnych działach ? Na jakie dodatki mogę liczyć?

VPN
@Szafa 29.07.2018 15:39

Bagażownia operator-26oo Lider na bagażowni-275o Brygadzista-355o Technika -36oo Rampa agent-33oo Koordynator -4ooo Czekin jakoś od 24oo do ? Sprzątanie-25oo

Szafa
@VPN 29.07.2018 16:26

Technik ma więcej niż brygadzista i agent ? haha pięknie was zrobili, są przyjęcia na technike ? Co potrzeba ?

VPN
@Szafa 29.07.2018 16:28

nic... kat C mile widziana,jak nie masz to musisz obiecac ze zrobisz albo jestes w trakcie ;) autobus firma Ci zrobi ;)

?????
@VPN 29.07.2018 16:30

a jaka stawka na stanowisku Agent obsługi pasażerskiej?

nicki
@????? 29.07.2018 22:20

przyjdz na rozmowe to sie dowiesz. przy okazji dopytaj o zakres obowiazkow.

władek
@VPN 29.07.2018 16:26

poprawka bagażownia operator 2800 lider 3050 brygadzista nie wiem ramp agent od 3300, 3400,3700 koordynator 4000 kierownicy rampowi ? technika od 3100,3300,3400 najstarsi raptem garstka 3600 to wszystko po podwyżce reszta nie wiem,a jak jesteś tak świetnie zorientowany to napisz ile prezes zarabia.

hmhmhm
@nicki 03.08.2018 14:55

a co o taka tajemnica?

Robot
@władek 03.08.2018 21:28

Żaden agent rampy nie ma 3700, 3400 max a później koordynator 4000, różnice w stawkach na technice wynikają z uprawnień a nie z racji stażu pracy , wiadomo ze osoba odladzajaca będzie miała wiecej niż ta która nie odladzamitd, ale ostatecznie każdy z nich wie ze w krótkim czasie może liczyć na 3600 czyli absurdalna i niewytłumaczalne większa podstawę od innych działów

władek
@Robot 04.08.2018 19:35

no to idz się doproś po uzyskaniu uprawnień o podwyżkę a jak jesteś z rampy to koledzy na pewno nie mówią ci prawdy

władek
@Robot 04.08.2018 19:35

zapraszamy zobaczysz na co możesz liczyc oraz ujżysz zakres obowiązków, to tak jak w twoim dziale

Robot
@władek 05.08.2018 20:14

nie no żenada naprawdę

Bolek agent
@władek 03.08.2018 21:28

Rozumiem że podane kwoty to jest netto???

Bo tutaj jest jak jest
@Bolek agent 20.08.2018 19:23

Nie, podane kwoty to sa kwoty BRUTTO . Jesli zrobisz 20-30 nagdozin dostniesz dodatki za prace w godznach swiatczych , nocnych ( przepracujesz 2-3 niedziele w danym miesiacu , oraz oklo 20-30 godzin w nocy ) I otrzymasz premie700-1000 zl to zarobisz swoje bruttno jako netto. i tak jest w kazdym dziale.

Masakra

Co za bzdury!!! Beznadziejna firma, pieniądze śmieszne, to raczej jalumuzna niż wypłata , no bardzo ciekawe ze jest tak super ze ciagle ktoś skalda wypowiedzenie i efekt jest taki ze na dzień dzisiejszy codziennie bardzo dużo lotów jest poopozniane bo ludzie zatrudnieni przy obsłudze min samolotów nie nadążają z praca!!!!! Dla tych którzy nie wiedza, loty sa opóźnione na jest zatrudnionych za mało ludzi !!!!! Co oczywiście jest ukrywane..

Wypłacz mi rzekę

I co zdziwieni ? Podwyżki w całej firmie ! Dla Wszystkich! Znżki na Loty 90% ! A na horyzoncie prywatna opieka medyczna i dalsze podwyżki !Mądre decyzje oj mądre, wystarczy posłuchać, ludzie którzy są na wypowiedzeniach chcą zostać, a Ci co zrezygnowali mają zamiar wracać ! Brawo Wrolot! Brawo Związki ! Brawo pracownicy !! Firma jak ten feniks odrodzi sie z popiołu , Ci najwytrwalsi spijają nektar zwycięstwa z pucharu poświęcenia ! #dobrazmiana #wstretniepedaly #zazdroniepozdro

ZAinteresowany
@Wypłacz mi rzekę 20.07.2018 14:39

Kiedy są rozmowy kwalifikacyje ?

Argus
@Wypłacz mi rzekę 20.07.2018 14:39

Napiszcie kiedy będzie opieka medyczna ? Zniżki na samooty 90% ?

Wypłacz mi rzeke
@Argus 20.07.2018 14:42

Właśnie tak durniu, samolotem do pracy się bardziej opłaca niż Twoją zdezelowaną furą !

Wypłacz mi rzeke

Z psiego pola tylko radiowozem na bombach wieśniaku !

Argus
@Wypłacz mi rzeke 20.07.2018 14:44

Aha to dzięki

Może lepiej zostac
@Wypłacz mi rzekę 20.07.2018 14:39

Jestem na L4 ktoś inny może to potwierdzić co napisał "wyplacz mi rzeke" ?

Totalnie nie wypłacz mi rzeke
@Może lepiej zostac 20.07.2018 14:46

Potwierdzam !

Może lepiej zostać
@Totalnie nie wypłacz mi rzeke 20.07.2018 14:46

Dzięki !

Rozochocony
@Wypłacz mi rzekę 20.07.2018 14:39

Kasa musi sie zgadzać to ze dostaniesz 300 -500 zł do brutto to nawet nie mysl ze premie zostaną bez zmian. Pogadamy jak porownamy pity z tego i nastepnego roku. Prywatna opieka hm... gratulacje doszli do czegos co jest norma w innych firmach od 5 lat. Tak mnie zacheciles ze chyba zostane tu na zawsze.

Wypłacz mi rzeke
@Rozochocony 20.07.2018 15:14

Po co ta ironia, zwolnij się bo tylko demotywujesz innych, co by siernie dzialo to zle "bo w innych firmach to juz jest" to papa idz do tych innych firm po jaki kij tu siedzisz, jakis sadomaso ?

Chińczyk
@Wypłacz mi rzekę 20.07.2018 14:39

hahha 90 procent zniżki na loty tylko kiedy latać jak nadgodziny i za co :):):)

Zen
@Wypłacz mi rzekę 20.07.2018 14:39

Bo firma była już w takiej pizdxie, że musiała dać kasę, bo torcik i kóś wyjechaliby na taczkach

Beata Krolik
@Zen 22.07.2018 15:28

Mam nadzieje ze sobie i kierownikom tez dali bo komu jak komu ale im należy się najbardziej

hmmmmmmmm
@Wypłacz mi rzekę 20.07.2018 14:39

Jakiej wysokosci te podwyzki?

Koło fortuny
@hmmmmmmmm 22.07.2018 22:16

Każdemu inaczej od 200 do 500 zł. Rzecz jasna w skład zarządu związków wchodzą głównie panowie z techniki więc to oni dostali najwięcej :)

Wypłacz mi rzeke
@Chińczyk 21.07.2018 13:01

za pieniądze durniu

Smutny Jeżyk
@Koło fortuny 24.07.2018 10:23

No niestety taka prawda. Bezczelność.

Kołdra
@Smutny Jeżyk 25.07.2018 17:03

Czyli bez zmian, związki zawsze tak samo, niby dla wszystkich ale najważniejsze żeby oni wyszli na tym najlepiej.

Kuba
@Kołdra 25.07.2018 19:04

Bo jak wytłumaczyć ze dział techniki ma najwyższa podstawę ze wszystkich działów nawet od tych „rzekomo zarządzających” Cała śmietanka siedzi w związkach.

www
@Kuba 25.07.2018 19:06

To idz do zwiazkow zasil szeregi na innym dziale. A co do podwyzek - Jakie wymagane uprawnienia na innym dziale? No wlasnie zadne. Angielski lub wozki widlowe i to wszystko. Na technice - wozki widlowe, prawo jazdy kat. B,C,D , ksiazeczka sanepidowska, badania wysokosciowe, podesty, pojazdy wolnobierzne i pewnie cos jeszcze by sie znalazlo. Wychodzi na to ze chyba sie nalezy odpowiednia stawka Pomijajac fakt cichych podwyzek na innych dzialach jakis czas temu. Technika wtedy nie dostala... prawda ?

anonymous
@Koło fortuny 24.07.2018 10:23

zapomniałeś dodać że kila miesięcy temu pozostałe działy oprócz technicznego dostały po 200 a teraz po 300 razem daje 500

kUkUłka
@anonymous 26.07.2018 08:32

Też dostali przecież, a teraz znowu, i teraz mają wiecej niż brygadziści i ci z rampy, brawo zwiazki, dbacie o swoj dzial !

anonymous
@kUkUłka 28.07.2018 12:53

Zaangażowania żeby zostac członkiem związku żadnego ,ledwo sklecili stan osobowy żeby przy wyborach stworzyc zarząd ,do komentowania i wyciągania reki bo mi się należy każdy.

kUkUłka
@anonymous 29.07.2018 10:23

Aha czyli poprostu wam sie należy ! Panowie wstyd, cała firma to widzi, macie zamiar dalej działac czy narazie się nachapaliście

Dla śmiechu
@kUkUłka 29.07.2018 15:26

GWARANTUJE ci że to już koniec, a po takiej puli dłuuuugo dłuuugo nie będzie następnych pieniędzy, i po raz kolejny jeden z dzialow (wiadom o który) na wygranej pozycjki a cała reszta w (usunięte przez administratora) Jedno jest pewne teraz na pewno pojawia sie ludzie do pracy, 3600 za 8 godzin w autobusie ? Lub rozstawienie słupków ? Zero odpowiedzialnosci i brak potrzeby znajomości żadnej z procedur ? Bajka !

Vlad
@Wypłacz mi rzekę 20.07.2018 14:39

Związki i związki... Ja słyszałem że związki się na podwyżki nie zgodziły (bo zarząd chciał dać za mało czy jakoś tak) to aj się pytam skąd wzieły się te pieniądze skoro to nie są wywalczone przez związki zawodowe ? Poprostu zarząd dał widząc kiepsą sytuacje firmy ? Co to dalej oznacza , co z postulatami związków ?

anonymous
@kUkUłka 29.07.2018 15:26

Jak byś się interesował to byś wiedział że poszło pismo zwrotne o niespełnionych postulatach i o wykluczeniu słowa średnio 300 zł które zaproponował zarząd firmy oraz żądanie wyrównania stawek ,czyli tak jak pisałem duże że żądania mało zaangażowania i zainteresowania najwięcej do powiedzenia mają ci co nie są związkach i czekają na drapane.

Marcia
@Vlad 29.07.2018 15:43

Poważnie związki załatwiły Panom z techniki największe podwyżki bo najwięcej jest ich najwięcej w związkach ? Troche nieładnie, są działy które dostały 200 zł :c a słyszy się że inne 300 400 lub 500. Myślałam że związki będą walczyły dla wszystkich po równo nawet jeśli miało by to oznaczać mniejszą kwotę do podziału :/

anonymous
@kUkUłka 29.07.2018 15:26

jeszcze jedno należy się każdemu może zdanie trochę zostało źle sformułowane ale skomentuj poprzedni kontekst a nie skupiasz się na słówkach wyrwanych ze zdania

kUkUłka
@anonymous 29.07.2018 15:53

Bo mnie boli, tyle lat w tej firmie, nie jedno już widziałem , pojawiła się okazja żeby móc coś naprawić, narząd przyparty do muru , ale nie, chodzi o to żeby się nachapać jak najwięcej, jak tu ma być dobrze jeśli nie ma na kim polegać, nawet nasze związki zawodowe patrzą żeby tylko oni na tym najlepiej wyszli,dobry boże za każdym razem to samo, każde podwyżki na horyzoncie to zwiastun jakiejś lipy, za każdym razem jak związki zabierają się za akcje wiadomo że to oni wyjdą na tym najlepiej, taka prawda! Koniec końców mam nadzieje że to nie koniec, że będziecie walczyć dalej a niesmak po tych nierównych podwyżkach przeminie, a ja połknę swój własny język i zwinę się w kulkę w trolowej jaskini :)

anonymous
@kUkUłka 29.07.2018 16:15

Przecież zarząd nie poszedł na rozmowy po to żeby jedni dostali więcej a drudzy mniej i nagle okazuje się że jakiś czas temu pewne działy dostały po 200 teraz po trzysta razem daje 500 tylko po prostu się do tego nie przyznawali a jak ktoś twierdzi że związek nic nie robi to niech ludzie z poza związku sami rozwiązują swoje problemy a nie kosztem tych którzy odprowadzają składki.

lolek
@Dla śmiechu 29.07.2018 15:36

jak tak twierdzisz to nie masz pojęcia o tej robocie

Stefcio
@www 26.07.2018 06:47

Jak to żadne, w technice mogą pracować głąby, co pokazuje obecny skład osobowy w innych działach poza bagażownią trzeba się wykazać odrobiną inteligencji

heheu
@www 26.07.2018 06:47

Przecież wszystko poza kat B finansuje wam firma wiec nie kumam.

Super bus dla kazdego.
@Wypłacz mi rzekę 20.07.2018 14:39

Same dobre zmiany powiadasz a to ze zabrali dowóz i w zamian za to jest autobus ktory staje na mniejszej ilości przystanków i nie kursuje na 3 w nocy. To jest dopiero dobra zmiana zwłaszcza dla pana grafikowego. Znowu wrolot ratuje nie rentowny pomysł portu lotniczego , ze szkoda dla swoich pracwnikow. Gitarzysta pokazał co potrafi.

Związkowiec
@Super bus dla kazdego. 30.07.2018 16:39

Mamy taki wpływ na decyzję Zarządu, że od przyszłego tygodnia w naszej nowej lodóweczce pojawi się zimne piweczko zamiast obecnej tatowej deszczówki. No i oczywiście w związku z tym busem po nocach jeździć nie mamy zamiaru!

Ryszard

Idealnych firm nie ma tylko ludzie wybierają sobie niewłaściwą pracę i później jest niezadowolenie.

Fuga
@Ryszard 25.07.2018 18:16

Kurde Ryszard jakie to głębokie i twórcze ,teraz to zes mi zaimponował

realista
@Fuga 25.07.2018 19:01

Po co wasze kłótnie po co swary głupie -wnet i tak wam wszystkim torcik premię utnie

Alpinista

To i ja wpisze parę zdań.Ogólnie dla przyszłych pracowników mam jedną uwagę zastanówcie się mocno czy w ogóle zaczynać ten temat ... Nie zastanawia was dlaczego tak wydawać by się mogło prestiżowa praca i firma przez cały rok prowadzi rekrutację?odpowiedzcie sobie sami.Taka praca niby odpowiedzialna a jak zobaczyłem pierwszy przelew to myślałem że się pomylili...i te rozregulowane zmiany po 12 godz nigdy nie było stałego tyg wszystko ruchome zmiany. jak powstajecie kilka razy o 3 rano to zrozumiecie że pieniądze wam się nie zgadzają .Co z tego że są nadgodziny jak ta godzina przy tej stawce wynosi tyle ze sami zobaczycie;) nadgodziny to powinien byc dodatek dla pracownika który godnie zarabia i zostaje bo wie za co zostaje no ale jak sie niema ludzi przez warunki płacowe to koło sie zamyka nadgodziny stają sie obowiązkiem. A do Prezesów tej firmy mam pytanie(może kiedyś przeczytają) Czy wy naprawdę jesteście tak pazerni że mając milionowe kontrakty za obsługę lotniska nie jesteście w stanie tym ludziom zapłacić godziwych pięniedzy???Dajcie im po kilkaset złoty podwyżki pensji możliwosc prawdziwej stażowej podwyżki z roku na rok wtedy będziecie mieć spokój kadrowy każdy będzie szanował prace skończy się łapanie pracowników w sieć jak ofiare;) bo jak (usunięte przez administratora) dajecie wtedy wraca;)A wy nie dalej swoje w obecnym rynku pracy za prace przy obsłudze technicznej Samolotów! płacicie tyle ile mają dziewczyny w Biedronce z całym szacunkiem dla nich.Przecież wy więcej wydajecie na szkolenia BHP dla nowych:):):)

Cień
@Alpinista 20.07.2018 10:10

Idź do biedronku malkontencie

Bogaty z domu

Wstretni materialisci tylko pieniądze o pieniądze brzydze się wami ,trzeba się cieszyć z życia !

tt

Po wpisach na forum widać, że nadal wrolot = brak zmian na lepsze. A jak tam sytuacja na sortowni? Wakacje tuż tuż, więc i atmosfera pewnie robi się gorąca :) Rudawa (usunięte przez administratora) zmusza do nadgodzin? Nadgodziny do grafiku czy "w zeszyt" żeby było taniej dla firmy? Dużo jest nowych pracowników, czy już nikt nie chce tam pracować za te śmieszne stawki w popierdol...ych godzinach ? Ukraina zasiliła szeregi czy nawet oni omijają wrolot szerokim łukiem? Ale nie można się poddawać i załamywać. Na koniec sezonu prezesina na pewno doceni wasze zaangażowanie i przeleje po 150zł premii ;) Powodzenia

Kurtas
@tt 15.06.2018 09:23

150 to wy dostajecie ,na naszym dziale od stycznia premie nie spadają poniżej 1000 zł nara !

Rozsadny

Oferta pracy we Wro- locie Wszystkim kandydatom oferujemy: -ciekawą pracę w młodym, dynamicznym zespole; -profesjonalne szkolenia; - szansę rozwoju zawodowego i awansu. i to jest koniec tego co oferuje owa firma , nic konkretnego. To samo oferuja na każde stanowisko. Oczywiscie na start najnizsza krajowa. Tymczasem kasier -sprzedawca w biedronce moze liczyć na : – umowę o pracę bez okresu próbnego, – wymiar etatu dopasowany do twoich potrzeb, – atrakcyjne wynagrodzenie plus miesięczna premia i nagroda roczna, – wyprawki dla dzieci (dla pierwszoklasisty, dla noworodków), – paczki na dzień dziecka, – bony i paczki na święta, – program pożyczek i zapomóg, – kartę Multisport, – możliwość skorzystania z pakietów prywatnej opieki medycznej i ubezpieczenie na życie, – pakiet szkoleń. Sami sobie mozecie odppwiedziec co ta firma sobą reprezentuje .

Bulgot
@Rozsadny 11.07.2018 16:03

To idź do biedronki marudo

Jolanta

@Rozsadny Rozumiem, że jesteś w stanie potwierdzić, czy firma WRO-LOT faktycznie tylko tyle oferuje swoim pracownikom, prawda? Czy brałeś może udział w procesie rekrutacyjnym lub nawet byłeś pracownikiem tej firmy? Może przybliżysz nam detale współpracy z tym pracodawcą? Szczególnie interesująca może być kwestia profesjonalnych szkoleń, które są oferowane nowym pracownikom. Będę wdzięczna za wyczerpującą odpowiedź.

Rozsadny
@Jolanta 14.07.2018 21:23

Tak moge to potwierdzic jako wieloletni pracownik. Jesli bylo by cos wiecej(a nie ma) , w kazdej normalnej firmie bylo by to uwzglednone w ofercie. Szkolenia sa wewnetrzne wymagane do wykowywania pracy na lotnisku np Poruszanie sie po płycie postojowej samolotow (bardzo przydatne w pracy poza lotniskiem ) bezpieczenstwo w ruchu lotniczym, towary niebezpieczne w transporcie lotniczym, itp . Wszystkie owe szkolenia sa wygamne przepisy. Np w dziale checkin nie ma szkoleń z obłsugi trudnego pasazera, pracy w stresie itp itd. Jakie inne detale mam Pani przyblizyć ? To ze jest tam tak dobrze ze ludzie porzycaja prace i zdnia na dzien do niej nie przychodza ?

Ladowacz

Torcik, taczka po ciebie jedzie pakuj się i czekaj

Waldek

I jak Torcik, dalej wszystko ok, ludzie się na ciebie wypięli za brak szacunku i poszanowania, ciekawe jak teraz ogarniesz ten (usunięte przez administratora) jeżeli ludziom już na niczym nie zależy i nikt nie zrobi ciut więcej niż niezbędne minimum, masz odwagę spotkać się z załogą i powiedzieć jakie masz pomysły na zażegnanie obecnego kryzysu czy będziesz siedział z podkulonym ogonem i bał się własnego cienia bo a nóż ktoś tupnie nogą?.... czekamy

Tylko prawda was wyzwoli
@Waldek 25.06.2018 12:30

I co z tego ze nawet sie ugnie i dostaniecie w miare dobre podwyzki 400- 500 zł netto. Entuzjam do pracy minie po paru miesiacach , premie sie zmniejsza i atmosfera powroci z koncem roku lub w nastepnym sezonie. W tej firmie płace nie zmieniaja sie od kilku(nastu) lat. Oczywscie to nie jest tak ze im dluzej pracujesz tym zarabiasz mniej niech mnie nikt zle nie zrozumie. Ale to co bylo standardem 8- 10 lat temu czyli najnizsza krajowa na start , obecnie jest czyms co prawie nie wytepuje w fimach ktore maja wymagania co do kwalifikacji pracownikow a w tej firmie niestety nadal tak jest.

Romek

Torcik na prezydenta Wrocławia

Witek

Jak sądzicie czy a sytuacji braku ludzi do pracy firma podniesie zarobki?

realista
@Witek 19.06.2018 23:07

Uwazam ze nie podniesie, dlatego ze roznice miedzy zarobkami osob z dlugim stazem i krotkim sa tak male ze aby konkurowac na ryku pracy musieli by dac na start 500zł netto wiecej a tyle ma pracownik ktory pracuje 3,4,5 lat. Na to ich nie stać poprostu. To jest wynik wielletnich zaniedbań płacowych , i braku obserwacji otoczenia.

Jasiek

Czy faktycznie pogorszyła się sytuacja w firmie?

Torcik
@Jasiek 07.06.2018 18:28

Nie wszystko jest dobrze i z dnia ma dzień coraz lepiej. Zapraszam do współpracy Prezes

Roku

witam ciezko tu znaleźć konkretna opinie... Rozumiem, ze wsortowni, bagażowni nie pracyja ,,doktorzy prawa"??. Napiszcie, jak zaraniaja osoby na stanowiskach technicznych w obsłudze?? Jaka stawka na poczatek, grafik... konkretnie , a nie pierdu, pierdu. dziękuję

Zaproszenie
@Roku 21.05.2018 18:38

Stanowisko Agent Checkin= najnizsza krajowa +premie + dodatki za godziny nocne i swiateczne. Ogólnie przyjmuje sie ze zarabia sie tu mniej wiecjej netto tyle co masz na umowie brutto. Grafiki takie jak uloży jeden z koordynatorow. Prace zaczyna sie o 3-4 rano i kończy 2-3 w nocy. Do pracy przycodzisz na 4 do 12 godzin. Ubranie sluzbowe wydawane jest co 2 lata wiec jak zle trafisz to czekasz 1.5 roku zeby dostac. Multisport za 100zł, brak innych pakietow socjalnych. Czasem jakies premie na swieta (300- 400 zł). Dojazd na 4 rano busem z firmy ktory zabiera z paru ptk we wro. Parking pracowniczy płatny na samym koncu parkingu nawierzchnia zwirowa (auto do mycia co pare dni ). Po 3 mies podwyzka o 100- 200 zł potem po nast roku z podpisaniem nowej umowy podobne pieniadze. Zapraszamy zarzad.

Zenek
@Zaproszenie 28.05.2018 14:51

To ja już się nie dziwię, że brakuje wam ludzi, bo te warunki powyżej to na dzisiejszym rynku pracy kniej niż niezbędne minimum

anonymous

Coraz więcej osób sie zwalnia .... TORCIK ... Nadal jest wszystko ok?

Torcik
@anonymous 03.06.2018 22:22

Tłumy ludzi czekają pod „12” żeby pracować w MOIM IMPERIUM - TORCIKOWIE-

Kret
@anonymous 03.06.2018 22:22

A gdzie jest broniący beznadziei świstak? Czyżby podkulił ogon i schował się do nory???

Samochodzik

Nie wiem jak w innych działach ale na sortowni stawki 2300-2500 + dodatki i premie(max 300-500). Kierownik to porażka, poza grafikiem nic nie robi ( przegląda jeszcze allegro, Kwejk itp). Chłopaki żeby dorobić przychodzą na 30-50 nadgodzin. Nikt z kierownictwa tego nie szanuje, ale co się dziwić jak większość zajmuje stanowiska po znajomości...

Samocodzik
@Samochodzik 20.05.2018 22:25

Stawki brutto

Olek

Takie smutki piszecie na forum!!

M. JONES

Panowie i Panie dzis dzien wyplaty, wiec licze na jakies ciekawe uwagi :) Ps. Opinie o firmie sa ostatnio ciekawsze niz memesy na kwejku.

Zwykły robol

Ludziska! Firma WRO-LOT jak i inne spółki są stworzone po to, aby ukryć straty miasta Wrocław czy LOT-u. W firmie WRO- LOT nigdy nie będzie dobrze dla pracownika bo to wtym wszystkim nie oto chodzi aby pracownik był zadowolony, a oto aby cyfry się zgadzały. Taki człowiek jak "TORCIK" nadaje się idealnie na prezesa bo nie ma godnosci i szacunku dla innych, a tylko widzi cyfry na swoim końcie ale pamiętajmy, że "KARMA ZAWSZE WRACA"

Zostaw opinię o WRO-LOT Usługi Lotniskowe - Wrocław

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WRO-LOT Usługi Lotniskowe