WRO-LOT Usługi Lotniskowe

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 65 ocen.

Opinie o WRO-LOT Usługi Lotniskowe

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WRO-LOT Usługi Lotniskowe

byly pracownik

zgadzam się z Wami, pracowałem tam i to była najgorsza robora jaką musiałem robić brak personelu sprawia, że kierownictwo zmusza Cię do nadgodzin wbrew Twojej woli, straszy, krzyczy, przeklina i grozi - czaicie?? grozi... chora atmosfera, szukają łosi, którzy za śmieszną stawkę za godz beda tyrać z 5-ciu

anonymous
@byly pracownik 23.10.2017 11:06
zgadzam się z Wami, pracowałem tam i to była najgorsza robora jaką musiałem robić brak personelu sprawia, że kierownictwo zmusz...

Losiek tam dalej pracuje ;)

kamil.a
@byly pracownik 23.10.2017 11:06
zgadzam się z Wami, pracowałem tam i to była najgorsza robora jaką musiałem robić brak personelu sprawia, że kierownictwo zmusz...

Cześć, czy szukają ludzi do Wrocławia na obsługę pasażerską? Chętnie bym spróbował.

porażka

nie polecam, wykorzystują ludzi do bólu, brak szacunku dla pracownika , kierownictwo nie dba o dobro pracownika, wręcz przeciwnie patrzy tylko jak Cię wykorzystać i wycisnąć do dna jak cytrynkę "kierowniczka" w srednim wieku, bardzo nieprzyjemna dziewczyna, brak kultury osobistej , zero pojęcia o pracy z ludzmi, po trupach do celu , w bardzo niemiły sposób się odzywa do pracowników kasa.. jaka kasa?? to co oni proponują to śmiech na sali , ze wszystkim robią problemy, nawet z wolnym na szkołe, a preferują studentów..

byly pracownik
@porażka 20.05.2017 15:43
nie polecam, wykorzystują ludzi do bólu, brak szacunku dla pracownika , kierownictwo nie dba o dobro pracownika, wręcz przeciwn...

chyba domyslam się o ktorej dziewczynie " kierowniczce" mowisz, stara panna w srednima wieku, wredna , chodzi wiecznie niezadoolona z zycia, wszyscy wiedza na porcie jakie cyrki odstawia dziewczyna idzie po trupach do celu, zero kultury osobistej, oglady i wiedzy na temat pracy z ludzmi, w zyciu nie mialam do czynienia z tak nieprzyjemna osoba jak dobrze ze mnie juz tam nie ma,.....

Betina co nie zna angielskiego
@byly pracownik 26.07.2017 21:35
chyba domyslam się o ktorej dziewczynie " kierowniczce" mowisz, stara panna w srednima wieku, wredna , chodzi wiecz...

pewnie mowa o mnie

Tragedia, Wyzysk, Niewolnictwo. Naprawdę ODRADZAM

Pracowałem w tej firmie około roku i aż sam się dziwię że dałem radę tak długo wytrzymać. Pracodawca wyzyskuje pracowników. Zawala nadgodzinami i zmusza pracownika do przyjścia do pracy nawet w dzień wolny. Grafiki to jedna wielka tragedia, praca często po 12h a zdarzało się że ludzie byli przeczy mani nawet do 16 godzin. Dla mnie skandal. Ostatnio doszło do tego że przełożony wysyła maile/ sms / dzwoni że "ktoś" się nie pojawił w pracy i inna osoba która ma wolne ma pojawić się w pracy w jej miejsce, bez możliwości odmówienia. Jeden wielki skandal aż się dziwie że pip się jeszcze nie zainteresował - pewnie biorą w łapę. Pracownicy są zmuszani do łamania procedur a jeśli się coś stanie wyciągane są konsekwencję wobec pracownika. Często zdarza się że do obsługi samolotu są wysyłane po 2 osoby, 3 to już jest dobrze gdzie powinno być od 5 do 7-8 ludzi przy większych rejsach. Wynagrodzenia to śmiech na sali - najniższa krajowa + NAGRODA która bardzo często jest obcinana. Sprzęt którym obsługujemy samoloty jest w stanie tragicznym... Dla przykładu luz w układzie kierowniczym 90 stopni to dopuszczalny luz roboczy hahaha porażka. Hamulce nie działają, światła nie świecą ogólnie tragedia. Nie wspomnę że dochodzi do sytuacji gdzie jeden drugiemu zabiera sprzęt z pod samolotu ponieważ nie ma czym jeździć. Pracowałem na stanowisku Operatora Handlingu Ciesze się że już się zwolniłem z tej firmy, a wszystkim co tam pracują bardzo współczuję. ODRADZAM jechać nawet na rozmowę o pracę. Nie popełniajcie tego błędu.

Rażące niedbalstwo BHP
@Tragedia, Wyzysk, Niewolnictwo. Naprawdę ODRADZAM 17.07.2017 16:49
Pracowałem w tej firmie około roku i aż sam się dziwię że dałem radę tak długo wytrzymać. Pracodawca wyzyskuje pracowników. Za...

Ta firma przegrała już od groma spraw w sądzie pracy i niczego się nie nauczyli a związki siedzą u prezesa K.K w kieszeni, albo są zastraszone-ogólnie brak związków

CO JA MOGĘ ??!!

Cześć, Napisanie tej opinii było wynikiem przypadkowego trafienia na artykuł z portalu psazer.com mianowicie http://www.pasazer.com/news/35760/w,lipcu,18,proc,wzrost,na,polskich,lotniskach.html kierując moją uwagę w kierunku lotniska we Wrocławiu, strasznie zirytowała mnie świadomość, że o 22,3 % wzrosła w lipcu "wydajność" dolnośląskiego lotniska. Cudzysłowie zostało użyte tu nieprzypadkowo, ze względu na to w jakich warunkach się to wszystko odbywa, obsługa samolotu podczas wzmożonego ruchu, rano lub w okolicach południa to nie praca, a próba utrzymania tonącej tratwy na wodzie. Brak personelu i przede wszystkim sprzętu, sprawia, że każda operacja to wyzwanie, nie tylko dla tzw. Rampowych, ale i bagażowni czy agentów check-in, nie chodzi tu o maszyny warte setki tys. zł, ale o podstawowe narzędzia pracy, takie choćby jak radiotelefon, których jest jak "na nieszczęście" z czego połowa jest w takim stanie, że brak słów lub np. tonera do drukarki. Pan od "zaplecza" to totalny ignorant, którego postawa i to jak dysponuje materiałami EKSPLOATACYJNYMI eliminowały by go z pracy na podobnym stanowisku w zdrowej firmie. Otrzymanie lub wymiana odzieży, która się już zużyła graniczy z cudem, ze względu na humory "kierownika zaplecza". Ktoś po '89 chyba zapomniał zdjąć tabliczki z drzwi i tak już zostało. Zarząd jak i część kadry kierowniczej poza dwoma panami "z płyty", którzy aktywnie uczestniczą w "sprzątaniu" tego syfu, zachowuje się tak jakby mięli klapki na oczach i nie dostrzegali, że już dawno nadwyrężyli kręgosłup tej firmy. Ślepe obietnice kierownika obsługi płytowej do niczego nie prowadzą, są jedynie sztucznym motywatorem, aby "wyssać" z pracownika jeszcze więcej, w momencie upomnienia się o swoje s.p. kierownik "nie pamięta rozmowy". Przez samego Prezesa spółki pracownik jest traktowany jak śmieć, starając się w jakiś sposób pokazać, pracując na 110 % nigdy w tej firmie nie usłyszysz "dziękuje" jednak za małe potknięcie są gotowi cię zwolnić. Pensja. Biorąc nadgodziny w danym miesiącu, otrzymujesz wypłatę niższą niż w poprzednim, ponieważ nie zostanie przyznana "premia" , żebyś przypadkiem za dużo nie zarobił. Reasumując, jeśli totalny brak umiejętności i wiedzy, jak zarządzać firmą oraz niespotykana ignorancja kierowników poszczególnych działów Ci nie przeszkadza ta firma jest dla Ciebie! :) Chciałbym napisać coś dobrego o tej firmie, ale "CO JA MOGĘ" (autor cytatu pan "kierownik" P.S)

byLy pracownik
@CO JA MOGĘ ??!! 29.08.2017 01:50
Cześć, Napisanie tej opinii było wynikiem przypadkowego trafienia na artykuł z portalu psazer.com mianowicie http://www.pasaz...

zwolnic Cię nie zwolnią bo nie było by komu robić, ale pozbawiają nagrody, oni by trzymali ale tylko obiecują że będzie lepiej. Pracownicy sami odchodzą nawet z 25-letnim stażem "wedle humoru". żenada a w kadrach na "12" bałagan pozdrowienia dla techniki, chłopaki trzymajcie się!! życzliwy ;)

Rafał K.

Nawiążę współpracę z osobą pracującą na lotnisku we Wrocławiu. Oferuję dobre wynagrodzenie za udzieloną informację. Kontakt na email: seat1900 małpka gmail kropka com

zaszokowana

Szok po przeczytaniu tych wszystkich wiadomości. Z jednej strony staram się nie sugerować opiniami dopóki sama czegoś nie poznam ale żeby ani jednej pozytywnej opinii ? Moje wyobrażenie o pracy na porcie jest całkiem inne. Dziś idę na "rozmowę". W cudzysłowie dlatego, że znajomy ma znajomego itd i wysłałam swoje CV z polecenia i przez telefon usłyszałam tylko no to proszę przyjść jutro .

Darko

No i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] blada! chciałem iść na rozmowę o pracy ale po przeczytaniu opinii będę się trzymał od tej firmy z daleka !

nieporozumienie

nie polecam, ta firma proponuje tylko umowe zlecenie, stawka to 11 zł/h, zero premii, komfort pracy tragiczny, atmosfera ciezka jak asfalt, ludzie kabluja na siebie na wzajem, kaza pracowac na nadgodzinach, ajk sie nie zgodzisz, to cie zmusza, pogroza a na koniec wywala z pracy, albo ci tak zycie umila, ze sam odejdziesz, nie masz tam nigdy wilnego, bo w przyslugujacy ci dzien wolnego dzownia do ciebie z rozkazami przyjscia do pracy, bo ktos sie nie wstawil i ty musisz przyjsc, ludzie pracujacy tam to same studenciaki, ktorzy maja wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sa nieodpowiezialni, bardzo duzo ludzi sie zwalnia, przyjmuja na ich miejsce 19to latki, ktoe w zyciu nie pracowaly i maja gdzies czy jutro beda pracowac czy nie, kiepski dojazd do pracy, niby oferuja transport, ale musisz dojechac do jakis wyznaczonych miejsc by cie ten transport zabral, co niestety skutkuje tym, ze gdy masz zmiane na 4 rano, musisz wstac o 2 w nocy... sa ludzie ktorzy nie maja jak dojechac i musza wstac po 1 w nocy - chore... nie dziwie sie ze ludzie masowo odchodza z pracy za nadgodziny nie daja ci wiecej kasy, brak premii, kierownictwo bardzo nie mile, osobiscie uwazam ze kobieta w srednim wieku, ktora sie zajmuje pracownikami powionna isc na lekcje dobrego wychowania lub do psychologa ktory ja uswiadmi ze pracuje z ludzmi a nie z niewolnikami czy bydlem za przeproszneim, moze to wynika z tego jest jest stara panna i nie posiada zycia priv ludzie , nie zycze wam takiej pracy , niby miejsce powinno miec renome, ale jest zepsute od srodka

Midea
@nieporozumienie 18.08.2017 19:57
nie polecam, ta firma proponuje tylko umowe zlecenie, stawka to 11 zł/h, zero premii, komfort pracy tragiczny, atmosfera ciezka...

Witam, podaje Pan/Pani nieprawdziwe informacje dot. rodzaju umowy i stawki. Reszta to kwestia umiejętności, zorganizowania, gustu, podejścia do życia, itp, itd. Życzę powodzenia.

Borsuk

Trzymajcie się z dala od tej firmy, szkoda waszych nerwów i zdrowia. Tam wszystko jest nie tak, nie wiem dlaczego niektórzy wręcz wypruwają sobie żyły żeby to wszystko jakoś działało. Zmarnowane pół roku w nadziei że będzie lepiej. Jedynym plusem są ludzie, których z tego miejsca serdecznie pozdrawiam, napisałbym żebyście się trzymali, ale zamiast tego pożyczę jak najszybszej zmiany pracy !

Agent Obsługi Płytowej // Rampa

Jako Agent Obsługi Płytowej (inaczej małpa) pracowałem we WRO-LOT. Na pochwałę zasługują koordynatorzy i agenci obsługi płytowej, którym udaje się łatać braki personelu i sprzętu. W firmie brakuje wszystkiego. To jest dramat. Problemem są nawet zszywki do zszywacza, ponieważ "za dużo zużywacie". Praca w bardzo ciężkich warunkach pogodowych za psie pieniądze. Kierownictwo i zarząd (tzw dwunastka) żyje w całkowicie innym świecie niż ludzie pracujący na terminalu! Nie widzą problemu w niczym, jak chcą Cię zwolnić - to od dzisiaj nie masz pracy. Jeżeli Ty chcesz się zwolnić - to masz wszystkie kłody pod nogami. Liczba samolotów rośnie, liczba pasażerów rośnie, a pracowników i sprzętu jest coraz mniej. Pamiętam jeszcze rok czy 2 lata temu w wakacje dostawaliśmy premie nawet ponad 1000 zł, a w tym momencie fajnie jest jak ktoś dostanie 500zł. Zwolnienie lekarskie - brak premii. Urlop - brak premii. Przy stawkach dla początkujących na poziomie 2100 zł brutto, premia ratuje wypłatę, a kierownik PS tego nie widzi. Problem jest nawet z otrzymaniem podstawowych ubrań do pracy, brakuje kamizelek odblaskowych, butów, polarów ( niektórzy agenci noszą polary po kilka lat te same) Ogólnie patrząc na ludzi pracujących ( a nie udających że pracują w dwunastce ) to atmosfera fajna, ale uważam, że to praca która uwstecznia człowieka, zero docenienia, zero zaangażowania i nie polecam nikomu tej pracy, no chyba że masz dużo pieniędzy, brak kredytu a samoloty to Twoja pasja.

firma dno!

zgadzam sie z poprzednikami! pracowalam tam i zdecydowanie odradzam! wykorzystuja ludzi i przymuszaja do pracy w wolne! tak naprawde nigdy nie wiesz kiedy wyjdziesz z pracy, czesto ludzie zawodza, nie wstawiaja sie do pracy i ktos za nich musi przyjsc, nie ma opcji odmowy przyjscia w wolne, bo strasza zwolnieniem, lamia tam prawo pracy na okraglo na kazdym kroku, cos ci kaza zrobic, a jak nie podzie po ich mysli to ciebie obwiniaja!!!! kierownictwo to totalna porazka, ludzie bez doswiadczenia i wiedzy w zakresie swoich obowiazkow, przeklanstwa i szantarze zwolnieniami na porzadku dziennym!!!!

negatywnie !!!!!

zdecydowanie odradzam! praca na lotnisku to porażka, mobing, stres w pracy, fatalna atmosfera, kiepsko płacą a do tego wygórowane wymagania mają, śmiecha na sali za taka kase i warunki pracy sami niech sobie robia kierownictwo to porazka

zszokowana tak zla atmosfera

nie polecam! cięzka praca za małe pieniądze! atmosfera bardzo nieprzyjemna!

negatyw!

praca na lotnisku? jesli lubisz mobing , wykorzystywanie ludzi , zmuszanie do nadgodzin , chamskie odzywki to zapraszam! lepszego miejsca nie znajdziesz! w zyciu czegos podobnego nie widzialam, kierownicza - wielka dama od siedmiu boleści, stara panna - szantażuje ludzi, stosuje otwarty mobing ! pensja? dajcie spokoj, lepsza kasa w markecie na kasie!

Odradzam, wyzysk ludzi !

To prawda, ja wytrzymalem miesiac, mobing kierowniczki, chodzi wiecznie naburmuszona, krzyczy na ludzi, jest zlosliwa, kasa jaka proponuja to zenada, sami niech sobie pracuja za takie pieniądze

Pracowalem tam i nie polecam

To prawda, wyzysk , wyzysk, wyzysk, ciezka praca za smieszne pieniadze, polityka portu jest anty-pracownicza !!! Mobing , zle traktowanie!!! Nie wolno ci nawet zachorowac, żądają pelnej dyspozycyjnosci , zmuszaja do pracy w wolne, a jak powiesz ze nie przyjdziesz, to "kierowniczka" potrafi powiedziec " w takim razie mozesz juz nie przychodzić do pracy" Jeetes tam numerkiem, nic dka nich nie znaczysz, liczy,sie tylko wyzysk

Byly pracownik

Wszystko co pisza u gory to prawda! Pracowalam tam, zla atmosfera, mobing, nie wazne ile i jak.bedziesz pracowal.ciągle jest zle Praca ciezka, wykorzystywanie pracownikow na maxa, pot z tylka cieknie a jeszcze uslyszysz ze za wolno pracujesz, chca pelnej.dyspozycyjności, max ilosc nadgodzin, za smieszna min krajowa, wstawanie w srodku nocy , ,prace sie zaczyna o 4 rano, organizm rozregulowany, brak zycia priv i możliwości go zaplanowania, prace ktora powinny wykonywac 2-3 osoby, zmusza cie do zrobienia samemu i jeszcze gadanie ze za wolno, zle traktuja ludzi, zarzad patrzy na ciebie jak na niewolnika, nie maja pojecia o zarzadzaniu zasobami ludzkimi, ani o pracy ktora wykonujesZ, duza rotacja pracownikow, bo nikt tego nie jest w stanie wytrzymac

Pracownik

Praca straszna, starsi pracownicy nie pomagają nowym. Królowe Lufthansy siedzą jak strute, pokrzywdzone przez życie. Plus pracy jest tylko taki, że dostajesz piękny mundurek.

Królowa Życia i Król
@Pracownik 20.04.2017 14:38
Praca straszna, starsi pracownicy nie pomagają nowym. Królowe Lufthansy siedzą jak strute, pokrzywdzone przez życie. Plus pracy...

Królowe Rajana siedziały i wyrzywały sie na pasażerach, chamskie odzywki na porządku dziennym. W tej firmie tak jest , bo zatrudnia damesy bez polotu , pretensje o brak pomocy możesz zawsze zgłosić do przełożonego albo poprostu skupić sie na pracy a nie na fajeczkach i narzekaniu. Praca jest ok , przełożeni kompletna pomyłka ale leniwi pracownicy za których musisz nadrabiać zeby sie wyrobić na czas to jest juz sabotaż .

były pracownik

WRO-LOT to nie firma to kpina udająca firmę płacą grosze a oczekują prawa jady uprawnień na wózki i tyrasz przy walizkach za 1400zl ta firma to porażka !!!!!!!

Były pracownik

Na początek najnizsza krajowa +premia+dodatki za swieta. Mnostwo nadgodzin do wyrobienia i ciagły nacisk na przychodzenie w dnie wolne. Przez pierwszy rok max 2000-2100 zl na reke . Zmiany od 4 rano do 1 w nocy. Praca po 4,6,8,10,12 godzin. Czeste telefony dzien wczesniej czy nie zostanie sie nast dnia dluzej w pracy. Brak mozliwosci awansu z agenta checkin pzrez minumim 3- 4 lata. Stanowczo odradzam

esther

Poświęciłam tej pracy około dwa lata (Agent Obsługi Pasażerskiej), więc mogę napisać o niej coś więcej. Niestety mimo obiecywanych na rozmowie GWARANTOWANYCH 2 tysięcy (i więcej) netto (wliczając w to premię), nie udało im się dotrzymać obietnicy. W okresie letnim jeszcze można było w ich obietnice uwierzyć, bo dzięki paru nadgodzinom i zwiększonej premii (chyba tylko dla zachęty), udawało się wyciągnąć 1900-2000 tys (co wbrew pozorom nie jest wiele jak za zrujnowanie sobie życia osobistego). Niestety w okresie zimowym przyszło mi się zmierzyć z przykrą niespodzianką... pensja spadła do 1600-1700 zł, o ile się nie brało urlopu (premia wtedy przepada), żadnego L4 (nawet 3 dniowego dla podratowania zdrowia), albo nie podpadło się kierowniczce (bardzo niemiłej i nieprzewidywalnej). Niestety premie ani pensję nie są równe dla każdego z pracowników, jedni dostają większe, drudzy mniejsze, bez względu na to, że obowiązki każdy ma takie same ani bez względu na staż. Praca wymaga pełnej dyspozycyjności, niestety wszelkie prośby o urlop czy wolne w grafiku, nie są spełniane, przez co można zapomnieć o dodatkowych kursach, sporcie, imprezach czy jakimkolwiek wolnym weekendzie (są problemy nawet z wyegzekwowaniem ustawowo wolnej co 4 niedzieli!!) ani wszelkim planowaniu czegokolwiek z wyprzedzeniem. Praca czasami po 11 godzin 3 dni z rzędu!! I to wszystko za prawie najmniejszą krajową na papierze i zero jakiegokolwiek socjalu. Obiecane premię na święta potrafią być zabrane z byle powodu. A więc podsumowując: Główne minusy: -niska podstawa -za mała pensja, jak za taką odpowiedzialność i godziny pracy -niespełniane żadnych próśb grafikowych, niespełnianie obietnic w sprawie urlopu (niektórym przepadały z tego powodu zarezerwowane bilety lub noclegi o ile się nie udało wykłócić o swoje) -brak tzw. socjalu (premii świątecznych, wakacje pod gruszą wypłacane z dużym opóźnieniem-np. 4 miesiące po urlopie, multisport za prawie 100 zł, nawet pączków w tłusty czwartek nie zagwarantować nie potrafią czy papieru w toalecie w pokoju socjalnym...). Były problemy by doprosić się o lodówkę w pokoju socjalnym, w męskiej szatni zresztą do tej pory nie ma gdzie magazynować jedzenia. -problem ze zdobyciem kluczyka do szafki. Czasem trzeba czekać parę miesięcy by mieć gdzie trzymać kurtki czy buty na zmianę -brak ubrań roboczych dla nowo przyjętych, z tego powodu część pracowników ma wypłacany tzw dodatek za pranie, a część może zapomnieć o nim -obiecywano 200 zł raz na dwa lata dopłaty, żeby kupić odpowiednie buty do pracy. Oczywiście obietnicy nie spełnili... Plusy: -umowa o pracę -bardzo miła ekipa ludzi -praca ciekawa -długie przerwy, czasem nawet 2 godzinne Nie polecam, chyba że ktoś jest na początku drogi zawodowej (nie wymagając doświadczenia) albo bardzo, ale to bardzo jara się branzą lotniczą. Pieniądze bardzo słabe. A najgorszy jest brak czasu dla przyjaciół, rodziny czy zwykłego odpoczynku. Ludzi brakuje przez to nagminnie....

emem

Jak wygląda płaca na start dla operatora handlingu?

mat

Co tu się rozpisywać, robiłem tam ładnych parę lat temu, wszsytko co napisali powyżej to prawda plus mobbing.

nana

Szukaja do sprzątania przez agencje work express od pon do niedzieli za 1850 brutto ..żenada!!!!!!!!!!!!!!1

eldorado

witam Chetnie poszedł bym do pracy na Lotnisko. Rozumiem wszystkie wypowiedzi ale każdy znas ma swoje odczucia i mam prawo je wyrazażać. Jezeli ktos pracuje na lotnisku we wrocławiu chetnie porozmawiam na temat pracy wałsnie tam. Jestem zainteresowany praca ale nie prowadza rekrutacji. Jezeli ktos cos wie porsze o kontak ta meila. marekmarek.1984@wp.pl

eldorado

Wita. Ja bym chciał tam pracowac ale nie prowadza rekrutacji moze ktos cos wie? Chetnie bym poszedł na rozmowę. Jak tos ma jakies znajomości posze o kontakt. marekmarek.184@wp.pl

Snap

Odpuście sobie pracę w tej firmie! Za taką harówkę najmniejsza płaca. Tyle tylko, że dostaniecie umowę o pracę a nie śmieciówki. Jedyny plus - wypłata zawsze na czas. Przełożeni to takie pustaki, że szkoda gadać - głupszych ludzi w życiu nie spotkałem. Jeżeli masz trochę godności - odpuść sobie.

anonim

(usunięte przez administratora)

er

Nie to nie jest plotka bo ostatnio się ogłaszali na olx, z tego co słyszałam to chyba są 3 zmiany i musisz być cały czas dyspozycyjna

er

Witam słyszałam żę szukają sprzątaczek do samolotów, napiszczie jak to wygląda i ile sie zarabia.dzieki

niewrolot

W firmie liczą się układy, to jest pokomunistyczne beton, nie szanują pracownika, zarobki poniżej normy-najniższa krajowa. Tak jak kolega wyżej napisał, praca dla desperatów lub dla kogoś kto ma pieniądze i nie wie co robić z czasem wolnym bo za jałmużnę się nie wyżyje, nie radzę zaczynać pracy w tej firmie!!!!Odnośnie angielskiego, tam kadra nie zna dobrze angielskiego, więc nie ma co mówić, współpracownicy-w większości spoko ludzi, ale dla ludzi się nie pracuje, trzeba mieć za co żyć, zapłacić za dojazd. Z całego serca odradzam!!! To jest firma polityczna, stołki są obsadzane po każdej zmianie władzy!!! Ludzie nie mieli podwyżek od 2006 roku-to coś mówi!!! Firma powinna zostać zamknięta i od nowa zbudowana, z nową świeżą kadrą. Nie radzę tracić czasu na nich, a jak myślisz, że coś się nauczysz, nic bardziej mylnego, w domu z netu więcej się dowiesz o pracy na lotnisku. NIE RADZĘ!!!!!!!

mariamistrz

co tu duzo gadac, praca do dupy... Kierowniczka chodzi jak struta osa, kadra wymaga dyspozycyjnosci, pieknego umundurowania, ktorego pracodawca nie zapewnia (przynajmniej przez okres probny). Kazdy ma swoje racje, weryfikacja jezyka angielskiego jest ZALOSNA! Jedynie pracownicy sa wspaniali :) mozna obgadac kazdy temat, pochujac itd.. generalnie praca dla zdesperowanych idiotow, ktorzy mysleli, ze cos osiagnal (tak jak ja). Nienawidze tej spolki, mam nadzieje ze sie rozpadnie niebawem I wszyscy spala sie na stosie !

zawiedziona

Powiem kròtko: WYZYSK I NIEWOLNICTWO naszych czasòw,w samym srodku Europy! Jak inczej to nazwac jesli odpowiedzialna i stresująca praca w świątki,piątki i niedziele,dnie i nocki jest opłacana najniższą krajową...Zarobiwszy 1300 zl za sam dojazd autem do pracy zaplaci się 300-400 zl za benzynę bo to nie jest praca na dojazd w nocy autobusem.Zostanie na zycie ,rachunki ,jedzenie z 1000 zl...Załamuje mnie juz sytuacja w Polsce...jak my,dorośli ludzie mamy przezyc godnie za takie pensje?o posiadaniu potomstwa nie wspomnę...o marzeniach jakichkolwiek tez mozna zapomniec...To są pensje sprzed 10 lat! A ceny wszystkiego poszly w gore w tym czasie..Teraz gdy wiem,zal mi tych wszystkich pracownikow lotniska.

ja

Dołączam się do grupy niezadowolonych. Moja dobra rada - nie traćcie czasu młodzi, zdolni ludzie, na pracę która wbrew pozorom kojarzy się z profesjonalną obsługą klienta i rozwojem języka angielskiego. To nic innego jak praca tragarza, sortowacza i pakowacza zarazem, gdzie dają ci dużą presję. Styl pracy powoduje, że o własnym życiu możesz zapomnieć, bo na każde skinienie musisz być pod ich dyktando. Byłam tam na rozmowie, bo znajoma tam była i miała dobre wrażenia i że niby fajną kasę oferują. Jak się okazało ta "fajna kasa" to UWAGA 1300 netto a po 3 miesiącach jak dobrze pójdzie to z 1600 netto wyciągniesz. Nawet jak pójdziesz na rozmowę i zmarnujesz swój cenny czas to nie masz się co starać- to oni za ciebie mówią, jedyne co to musisz powiedzieć po angielsku coś o sobie i powiedzieć czy jesteś bezrobotny. Co najlepsze do tej roboty szukają głupków i naiwniaków, bo jak wytłumaczyć ich stanowisko, że za każde złe sprawdzenie paszportu lub nie naliczenie jakiejś opłaty konsekwencje finansowe ponosi niby WRO LOT. To przecież BZDURA!!! Oczywiście, że zapłaci za to pracownik z marnych 1300 netto.. Na sam koniec rozmowy wahając się czy tam pracować czy nie, zadałam jedno istotne dla mnie pytanie. A Pani z HR na to : "a co to ci do życia niezbędne?". Chamstwo i brak profesjonalizmu do drugiej strony przeważyło o mojej niechęci do tej roboty. I na dodatek próbowali zrobić ze mnie głupa, że wcześniej nie było żadnych rozmów, jak wiem z wiarygodnego źródła, że one były.... REASUMUJĄC: Nie traćcie czasu na robotę, która nie jest tego warta, a jeśli jesteście osobami ambitnymi z własnym zdaniem to tym bardziej nawet tam nie idźcie. Tam szukają typowych ciemniaków, którymi łatwo będzie pomiatać.

ja

Zawsze marzyłam o pracy na lotnisku ale marzenia pękły jak bańka mydlana.Praca ta jest za minimalną krajową na początku a pózniej niewiele wyższa.Nie da się za to żyć,można tylko wegetować...Wyzysk masakryczny.Żal mi tych ludzi ktòrzy jeszcze byli na tyle zdesperowani ,że zostali w tej pracy i tych ktòrzu dopiero ją zaczną.Odradzam...Pozostaje wyjazd za granicę ,bo jesliw tak prestiżowej pracy jest tak zle to juz pora uciekać....

firuze

Placa minimalna jako Agent Obslugi Pasazerskiej , a obowiązkòw dużo.Znajomosc wszelkich przepisòw wizowo-paszportowych,procedur przewoźnikòw,aktualizowanie wyswietlanych przylotow i odlotòw,odbieranie telefonòw,organizowanie asysty osobom niepełnosprawnym,sprawdzanie paszportòw i wiz,ważenie bagaży i drukowanie biletòw. Do tego bardzo ròzne zmiany godzinowe,pobudka ok 02 w nocy,pełna dyspozycyjnosc i brak mozliwosci zaplanowania weekendu z wyprzedzeniem bo grafik ustalany jest na tydzien wczesniej. To wszystko za 1350 zl za pierwsze 3 miesiące !!! a za kolejne wychodzi sredno ok 1650 zl netto.Jak ktos mieszka z rodzicami ktòrzy go żywią to da radę.Ja żeby nie dać sobie w łeb,po prostu wyjeżdzam z tego kraju !

ja

Wyzysk nic więcej lepiej wyjechać z tego kraju bo już masakra jakaś

as

1600zł 190h miesiecznie, braki kadrowe i samoloty czerterowe robione w 3 osoby!!! to jest jakas kpina nie za te pieniadze ! odradzam ! lepiej isc na budowe

ja

A ja miałem tak: Najpierw 3 miesiące, potem 3 miesiące, potem półtora roku, potem na czas nieokreślony.

Annonimus

(usunięte przez administratora) Brak szacunku do pracownika i jego pracy. Stanowczo odradzam tą firmę. 1600 brutto na tyle możecie liczyć, bo tyle państwo każe.

anonim

(usunięte przez administratora)

ja

Najpierw 3 miesiące, potem rok, a potem na czas nieokreślony.

operator handlingu

co tu dużo pisać - praca ciężka załadunek i rozładunek walizek pasażerów do i z samolotu najgorsze czartery walizki po 30kg - pierwszy miesiąc goła pensja brutto (najniższa krajowa) - idealna praca dla ludzi chcących stracić kręgosłup (pójdziesz na L4 możesz już do pracy nie wrócić wychodzą z założenia że chorowanie jest dla mięczaków) - po trzech miesiącach 100 zł brutto podwyżki i kolejna umowa na czas określony - praca w ru [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciągłym nocki, weekendy święta zależy jak to wyjdzie z grafiku bo to przecież lotnisko - na początku praca przy taśmie tzn załadunek z taśmy bagażowej na wózek następnie pod samolot

zaskoczony
@operator handlingu 07.01.2013 10:56
co tu dużo pisać - praca ciężka załadunek i rozładunek walizek pasażerów do i z samolotu najgorsze czartery walizki po 30kg...

Szanowni Państwo. Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko kierowca/mechanik handlingu. W ofercie, która z wiadomego już powodu jest dostępna od dłuższego czasu poszukują najlepiej osoby z prawem jazdy kat. D i C oraz uprawnień dozorowych między innymi na kat. IP(podnośniki koszowe) oraz IWJO(wózki jezdniowe); kwalifikacji na przewóz osób i rzeczy nie wymagają. Z tego co Państwo przedstawili to praca jest w godzinach niestandardowych(bywa że 4h ale preferują system 10-12h) i zmiennych uzależniającą od rozkładu lotów ze średnią normą 170godzin/m-c oraz z wynagrodzeniem za ww. posiadane już uprawnienia 2000zł brutto/m-c + premia do 40% bez możliwości negocjacji. Więc jeżeli szukasz wrażeń, ciągłej pracy pod presją czasu, niestandardowych godzin pracy, a co najważniejsze nie znasz swojej wartości i pragniesz oddać się wolontariatowi pod rygorem dyscyplinarnego zwolnienia to właśnie ta oferta jest dla ciebie!

piter625
@zaskoczony 27.06.2016 12:32
Szanowni Państwo. Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko kierowca/mechanik handlingu. W ofercie, która z wiadomego już...

Tak jest i to cała prawda o lotnisku Wrocław ,na same kursy prawo jazdy itd. trzeba wydać około 8 tys ,a oni proponują 2000 brutto .

Zostaw opinię o WRO-LOT Usługi Lotniskowe - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WRO-LOT Usługi Lotniskowe