WRO-LOT Usługi Lotniskowe

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 86 ocen.

WRO-LOT Usługi Lotniskowe
2 86 6 1

Opinie o WRO-LOT Usługi Lotniskowe

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Szafa

Widzę że straszny trolling w komentarzach, a może mi ktoś napisać jak to naprawde wygląda ? Co się zmieniło ? Jakie wynagrodzenia w poszczególnych działach ? Na jakie dodatki mogę liczyć?

Robot
@władek 05.08.2018 20:14

nie no żenada naprawdę

Masakra

Co za bzdury!!! Beznadziejna firma, pieniądze śmieszne, to raczej jalumuzna niż wypłata , no bardzo ciekawe ze jest tak super ze ciagle ktoś skalda wypowiedzenie i efekt jest taki ze na dzień dzisiejszy codziennie bardzo dużo lotów jest poopozniane bo ludzie zatrudnieni przy obsłudze min samolotów nie nadążają z praca!!!!! Dla tych którzy nie wiedza, loty sa opóźnione na jest zatrudnionych za mało ludzi !!!!! Co oczywiście jest ukrywane..

Wypłacz mi rzekę

I co zdziwieni ? Podwyżki w całej firmie ! Dla Wszystkich! Znżki na Loty 90% ! A na horyzoncie prywatna opieka medyczna i dalsze podwyżki !Mądre decyzje oj mądre, wystarczy posłuchać, ludzie którzy są na wypowiedzeniach chcą zostać, a Ci co zrezygnowali mają zamiar wracać ! Brawo Wrolot! Brawo Związki ! Brawo pracownicy !! Firma jak ten feniks odrodzi sie z popiołu , Ci najwytrwalsi spijają nektar zwycięstwa z pucharu poświęcenia ! #dobrazmiana #wstretniepedaly #zazdroniepozdro

Związkowiec
@Super bus dla kazdego. 30.07.2018 16:39

Mamy taki wpływ na decyzję Zarządu, że od przyszłego tygodnia w naszej nowej lodóweczce pojawi się zimne piweczko zamiast obecnej tatowej deszczówki. No i oczywiście w związku z tym busem po nocach jeździć nie mamy zamiaru!

Ryszard

Idealnych firm nie ma tylko ludzie wybierają sobie niewłaściwą pracę i później jest niezadowolenie.

realista
@Fuga 25.07.2018 19:01

Po co wasze kłótnie po co swary głupie -wnet i tak wam wszystkim torcik premię utnie

Alpinista

To i ja wpisze parę zdań.Ogólnie dla przyszłych pracowników mam jedną uwagę zastanówcie się mocno czy w ogóle zaczynać ten temat ... Nie zastanawia was dlaczego tak wydawać by się mogło prestiżowa praca i firma przez cały rok prowadzi rekrutację?odpowiedzcie sobie sami.Taka praca niby odpowiedzialna a jak zobaczyłem pierwszy przelew to myślałem że się pomylili...i te rozregulowane zmiany po 12 godz nigdy nie było stałego tyg wszystko ruchome zmiany. jak powstajecie kilka razy o 3 rano to zrozumiecie że pieniądze wam się nie zgadzają .Co z tego że są nadgodziny jak ta godzina przy tej stawce wynosi tyle ze sami zobaczycie;) nadgodziny to powinien byc dodatek dla pracownika który godnie zarabia i zostaje bo wie za co zostaje no ale jak sie niema ludzi przez warunki płacowe to koło sie zamyka nadgodziny stają sie obowiązkiem. A do Prezesów tej firmy mam pytanie(może kiedyś przeczytają) Czy wy naprawdę jesteście tak pazerni że mając milionowe kontrakty za obsługę lotniska nie jesteście w stanie tym ludziom zapłacić godziwych pięniedzy???Dajcie im po kilkaset złoty podwyżki pensji możliwosc prawdziwej stażowej podwyżki z roku na rok wtedy będziecie mieć spokój kadrowy każdy będzie szanował prace skończy się łapanie pracowników w sieć jak ofiare;) bo jak (usunięte przez administratora) dajecie wtedy wraca;)A wy nie dalej swoje w obecnym rynku pracy za prace przy obsłudze technicznej Samolotów! płacicie tyle ile mają dziewczyny w Biedronce z całym szacunkiem dla nich.Przecież wy więcej wydajecie na szkolenia BHP dla nowych:):):)

Cień
@Alpinista 20.07.2018 10:10

Idź do biedronku malkontencie

Bogaty z domu

Wstretni materialisci tylko pieniądze o pieniądze brzydze się wami ,trzeba się cieszyć z życia !

tt

Po wpisach na forum widać, że nadal wrolot = brak zmian na lepsze. A jak tam sytuacja na sortowni? Wakacje tuż tuż, więc i atmosfera pewnie robi się gorąca :) Rudawa (usunięte przez administratora) zmusza do nadgodzin? Nadgodziny do grafiku czy "w zeszyt" żeby było taniej dla firmy? Dużo jest nowych pracowników, czy już nikt nie chce tam pracować za te śmieszne stawki w popierdol...ych godzinach ? Ukraina zasiliła szeregi czy nawet oni omijają wrolot szerokim łukiem? Ale nie można się poddawać i załamywać. Na koniec sezonu prezesina na pewno doceni wasze zaangażowanie i przeleje po 150zł premii ;) Powodzenia

Kurtas
@tt 15.06.2018 09:23

150 to wy dostajecie ,na naszym dziale od stycznia premie nie spadają poniżej 1000 zł nara !

Rozsadny

Oferta pracy we Wro- locie Wszystkim kandydatom oferujemy: -ciekawą pracę w młodym, dynamicznym zespole; -profesjonalne szkolenia; - szansę rozwoju zawodowego i awansu. i to jest koniec tego co oferuje owa firma , nic konkretnego. To samo oferuja na każde stanowisko. Oczywiscie na start najnizsza krajowa. Tymczasem kasier -sprzedawca w biedronce moze liczyć na : – umowę o pracę bez okresu próbnego, – wymiar etatu dopasowany do twoich potrzeb, – atrakcyjne wynagrodzenie plus miesięczna premia i nagroda roczna, – wyprawki dla dzieci (dla pierwszoklasisty, dla noworodków), – paczki na dzień dziecka, – bony i paczki na święta, – program pożyczek i zapomóg, – kartę Multisport, – możliwość skorzystania z pakietów prywatnej opieki medycznej i ubezpieczenie na życie, – pakiet szkoleń. Sami sobie mozecie odppwiedziec co ta firma sobą reprezentuje .

Bulgot
@Rozsadny 11.07.2018 16:03

To idź do biedronki marudo

Jolanta

@Rozsadny Rozumiem, że jesteś w stanie potwierdzić, czy firma WRO-LOT faktycznie tylko tyle oferuje swoim pracownikom, prawda? Czy brałeś może udział w procesie rekrutacyjnym lub nawet byłeś pracownikiem tej firmy? Może przybliżysz nam detale współpracy z tym pracodawcą? Szczególnie interesująca może być kwestia profesjonalnych szkoleń, które są oferowane nowym pracownikom. Będę wdzięczna za wyczerpującą odpowiedź.

Rozsadny
@Jolanta 14.07.2018 21:23

Tak moge to potwierdzic jako wieloletni pracownik. Jesli bylo by cos wiecej(a nie ma) , w kazdej normalnej firmie bylo by to uwzglednone w ofercie. Szkolenia sa wewnetrzne wymagane do wykowywania pracy na lotnisku np Poruszanie sie po płycie postojowej samolotow (bardzo przydatne w pracy poza lotniskiem ) bezpieczenstwo w ruchu lotniczym, towary niebezpieczne w transporcie lotniczym, itp . Wszystkie owe szkolenia sa wygamne przepisy. Np w dziale checkin nie ma szkoleń z obłsugi trudnego pasazera, pracy w stresie itp itd. Jakie inne detale mam Pani przyblizyć ? To ze jest tam tak dobrze ze ludzie porzycaja prace i zdnia na dzien do niej nie przychodza ?

Ladowacz

Torcik, taczka po ciebie jedzie pakuj się i czekaj

Waldek

I jak Torcik, dalej wszystko ok, ludzie się na ciebie wypięli za brak szacunku i poszanowania, ciekawe jak teraz ogarniesz ten (usunięte przez administratora) jeżeli ludziom już na niczym nie zależy i nikt nie zrobi ciut więcej niż niezbędne minimum, masz odwagę spotkać się z załogą i powiedzieć jakie masz pomysły na zażegnanie obecnego kryzysu czy będziesz siedział z podkulonym ogonem i bał się własnego cienia bo a nóż ktoś tupnie nogą?.... czekamy

Tylko prawda was wyzwoli
@Waldek 25.06.2018 12:30

I co z tego ze nawet sie ugnie i dostaniecie w miare dobre podwyzki 400- 500 zł netto. Entuzjam do pracy minie po paru miesiacach , premie sie zmniejsza i atmosfera powroci z koncem roku lub w nastepnym sezonie. W tej firmie płace nie zmieniaja sie od kilku(nastu) lat. Oczywscie to nie jest tak ze im dluzej pracujesz tym zarabiasz mniej niech mnie nikt zle nie zrozumie. Ale to co bylo standardem 8- 10 lat temu czyli najnizsza krajowa na start , obecnie jest czyms co prawie nie wytepuje w fimach ktore maja wymagania co do kwalifikacji pracownikow a w tej firmie niestety nadal tak jest.

Romek

Torcik na prezydenta Wrocławia

Witek

Jak sądzicie czy a sytuacji braku ludzi do pracy firma podniesie zarobki?

realista
@Witek 19.06.2018 23:07

Uwazam ze nie podniesie, dlatego ze roznice miedzy zarobkami osob z dlugim stazem i krotkim sa tak male ze aby konkurowac na ryku pracy musieli by dac na start 500zł netto wiecej a tyle ma pracownik ktory pracuje 3,4,5 lat. Na to ich nie stać poprostu. To jest wynik wielletnich zaniedbań płacowych , i braku obserwacji otoczenia.

Jasiek

Czy faktycznie pogorszyła się sytuacja w firmie?

Torcik
@Jasiek 07.06.2018 18:28

Nie wszystko jest dobrze i z dnia ma dzień coraz lepiej. Zapraszam do współpracy Prezes

Roku

witam ciezko tu znaleźć konkretna opinie... Rozumiem, ze wsortowni, bagażowni nie pracyja ,,doktorzy prawa"??. Napiszcie, jak zaraniaja osoby na stanowiskach technicznych w obsłudze?? Jaka stawka na poczatek, grafik... konkretnie , a nie pierdu, pierdu. dziękuję

Zenek
@Zaproszenie 28.05.2018 14:51

To ja już się nie dziwię, że brakuje wam ludzi, bo te warunki powyżej to na dzisiejszym rynku pracy kniej niż niezbędne minimum

anonymous

Coraz więcej osób sie zwalnia .... TORCIK ... Nadal jest wszystko ok?

Kret
@anonymous 03.06.2018 22:22

A gdzie jest broniący beznadziei świstak? Czyżby podkulił ogon i schował się do nory???

Samochodzik

Nie wiem jak w innych działach ale na sortowni stawki 2300-2500 + dodatki i premie(max 300-500). Kierownik to porażka, poza grafikiem nic nie robi ( przegląda jeszcze allegro, Kwejk itp). Chłopaki żeby dorobić przychodzą na 30-50 nadgodzin. Nikt z kierownictwa tego nie szanuje, ale co się dziwić jak większość zajmuje stanowiska po znajomości...

Samocodzik
@Samochodzik 20.05.2018 22:25

Stawki brutto

Olek

Takie smutki piszecie na forum!!

M. JONES

Panowie i Panie dzis dzien wyplaty, wiec licze na jakies ciekawe uwagi :) Ps. Opinie o firmie sa ostatnio ciekawsze niz memesy na kwejku.

Zwykły robol

Ludziska! Firma WRO-LOT jak i inne spółki są stworzone po to, aby ukryć straty miasta Wrocław czy LOT-u. W firmie WRO- LOT nigdy nie będzie dobrze dla pracownika bo to wtym wszystkim nie oto chodzi aby pracownik był zadowolony, a oto aby cyfry się zgadzały. Taki człowiek jak "TORCIK" nadaje się idealnie na prezesa bo nie ma godnosci i szacunku dla innych, a tylko widzi cyfry na swoim końcie ale pamiętajmy, że "KARMA ZAWSZE WRACA"

Olek

Dlaczego piszecie takie przykre opinie? Jeśli praca nie odpowiada to odejdźcie

Niezadowolony pracownik
@anonymous 30.04.2018 13:08

Już niedługo wyjście "ŚWISTAK" ze swojej nory

Borsuk

KTO MA KSIĘDZA W RODZIE TEGO BIEDA NIE UBODZIE

swistak

Trzeba było chodzić do szkoły a nie siedzieć na ławce pod blokiem. Kwalifikacji żadnych a oczekiwania z górnej półki. Podnieś kwalifikacje, poszukaj innej pracy. Nikt tu nikogo na siłę nie trzyma. Zwolnienie lekarskie - brak premii (Premia jest za dobrą pracę, jesteś na zwolnieniu to za co chcesz premię ?). Urlop - brak premii (a za co chcesz dostać premię skoro jesteś na urlopie ? Premia jest za dobrą pracę a na urlopie odpoczywasz a nie pracujesz.) Żeby zarabiać trzeba wykazać się inicjatywą a nie tylko przychodzić i żądać bo mi się należy. Na rynku pełno ofert pracy ale pracownika znaleźć ciężko bo za siedzenie w domu 500+ dają. A jak ma już się ruszyć to chciałby 10 k za samo przychodzenie do pracy. Do tego ta praca jest falowa pół dnia robisz i pół dnia siedzisz i nic nie robisz. Wszyscy dobrze o tym wiemy.

Gronostaj
@Wrózbita 09.05.2018 11:34

Swistak zaklina rzeczywistość, a sam wie jaka jest beznadzieja

Była pracownica

W tej firmie płaci sie z roku na rok coraz mniej , wczesniej osoba pracujaca pare lat ocierała sie o srednia krajowa wliczajac wszystkie dodatki. Obecnie przy tym samym stazu jest to duzo mniej. Jeśli przez 4 lata najnizsza krajowa rośnie o 400 zł a srednia o 300zł a twoje wynagrodzenie nie rośdnie wcale to znaczy ze pracujesz we wrolocie.

Forsy krocie we Wro- Locie

Ludzie tam jest na prawde dobrze wystarczy spojrzec w grafiki na Check -in pracuje około 50 -60 osob po 2 latach 3/4 sie wymienia pozostaje 20. W bagazoni jest jeszcze lepiej. Płyta torche mniej ale tez sa spore zmiany . Za to w "12" od 8 lat zmieniła sie sekretarka i przybył jeden vice prezes. To chyba mowi samo za siebie.

MESCALERO

Panowie, Wszystko ok, ale osobiste wycieczki możecie sobie darować, opisujcie życie zawodowe...

88
@MESCALERO 08.05.2018 10:07

popieram

Jacek B.

A ksysiu siedzi zawija sreberka i myśli: o co im chodzi przecież miesiąc w miesiąc dostają jałmużnę.

Jan

Nie mają nic konstruktywnego do napisania to szukają sensacji.

śmiejący_się_z_pajacy_z_12

Teee Stanik z Gitarą nie dziwie się, że baba kopnęła Cię w (usunięte przez administratora) co za flet...!!

anonymous

Powiem tylko raz, nie podoba się to won z roboty ... jest stu na wasze miejsce ....

Zostaw opinię o WRO-LOT Usługi Lotniskowe - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WRO-LOT Usługi Lotniskowe