WRO-LOT Usługi Lotniskowe

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 88 ocen.

WRO-LOT Usługi Lotniskowe
2 88 6 1

Opinie o WRO-LOT Usługi Lotniskowe

Charakterny Johny

Osobiście nie polecam pracy w tej firmie, oto lista powodów ( stanowisko operator Handlingu): -niskie zarobki 2500brutto -mln. obowiązków czyli bagazownia jest od wszystkiego. Stąd nazwa 'cwelownia' -Torcik podpisał umowy z cateringiem i cargiem i murzyny z Wro Lotu robią wszystko i za wszystkim -napieta atmosfera, dla Szych z biura jesteś śmieciem i możesz nawet pracować 7dni w tygodniu -planowane nadgodziny, masz zmianę w grafiku do 15, nie! Musisz zostać do 17. Wymyśl kordynatora bagazownia tzw. grafikowego. Ksywka wzięła się stąd że jedynie co robi to grafiki, których i tak nie potrafi zrobić. Jedyne za co idzie go pochwalić to za przeglądanie kwejka. -praca po 12h, zdarzają się zmiany 8 lub 10 ale i tak będziesz siedział 12 bo będą kazali Ci zostać, tak zostać. Jak odmówisz zapomnij o nagrodzie -zmiany na 4 rano a bus zakładowy o 2, więc nie ma po co się kłaść -platny parking, nie! Nie ma darmowego -pracujesz sumiennie, nie spóźniasz się ,zostajesz dłużej ALE nie przynosisz ciasta, nie kablujesz lub nie siedzisz z brygadzistami nalezy Ci się najniższa nagroda -biedny socjal -praca na świeżym powietrzu, daja jedną parę spodni i 2 koszulki. Deszcz pada ciuchy zmokną, i tak trzeba ciągnąć do konca zmiany w mokrych ciuchach. -brak sprzętu. 3 samoloty wylądowały i lotnisko sparaliżowane. Kłótnie o sprzęt lub zabieranie spod samolotu, trzeba było kombinować za każdym razem jak dowieść bagaż lub podstawić schody -brak obsady. Żeby obsłużyć samolot potrzeba 5-6 osób. Średnia osób pod samolotami 3. Co najlepsze zrobisz SWOJ samolot brygadzista przybiegnie i wyśle Cię pod kolejny i tak w kółko. Wtedy biedna jest osoba która zostanie pod tym samolotem SAMA. Caly sprzęt musi zabrać sama, oczywiście jak jest czym - jak już jest sprzęt to w 99% niesprawny. Brak kloszy, świateł w 95% wózkach brak ręcznego. -naprawy uwego sprzętu to improwizorka. Nie wina to warsztatu lecz kierownictwa bo nie mają czym -100lat za murzynami. A o co chodzi? W obowiązku pracodawcy jest, że jak jest możliwość ułatwić czy usprawnić pracę pracownikowi musi to zapewnić. Mowa dalej o sprzęcie. Są schody. My ciągniemy je ręcznie, w pojedynkę. Schody ważą ok 1.5 tony. Po co? Są samojezdne , kupujemy i chłopaki mają z głowy targanie ale po co. Cargo? Co to taka oponka 120kg czy hamulec. Jest do tego odpowiedni sprzęt żeby cwelownia się nie męczyła, ale po co? Niech targają wkoncu mizernie wyglądają -Chcesz coś załatwić z torickiem? Zapomnij. Burak jakich mało. Potrafi nawet wyzwać a co najlepsze na Twoje miejsce czeka 4 Ukraińców. Już pod 12-stka -Chcesz nowe ciuchy? Zapomnij, chodz brudny i śmierdzący wkoncu i tak bagazownia to brudasy; słowa Pana BHP-owca. -Na zimę są posiłki, chcesz schudnąć ? Prosze bardzo. Sraczka murowana chodź pana zjadacza porcji nie ruszała. Posiłki były dla pracowników którzy pracowali powyżej 10h. Kordynator tzw grafikowy pracował 7 bo przeważnie uciekał 1h szybciej potrafił zjeść takich porcji 3. Brygadzista pracuje 12h i jedynie mógł powąchać. - praca w ciężkich warunkach. Przylot i odlot samolotu czarterowego ok. 400 bagazy + pozbierać z bagazownia daje 600. Rajan bagazy do 100 przylot i odlot + podręczny ok. 120sztuk. Średnia wagi bagazu ok 15kg. Wizzir ciężar bagazy do 32kg. - W sumie najważniejsze? Jak wygląda praca? A siedzisz jak Kret w bagażniku i upychasz. Upchasz, zmieścisz. PodejdKe rampowy i powie że jednak kordynacja zmieniła załadunek. I co? Wyciągasz i spowrotem upychanie -starych pracowników jest ok.6 -MOBBING, jesteś nowy? Będziesz rzucany od samolotu do samolotu. Zmiana 12h i nie będziesz miał czasu się wysrać. Najlepiej walnąć w bagażniku, lub bagaz 32kg to samo wyjdzie - nagrody na sezon wyższe niż w innych miesiącach, lecz wychodziło na to samo. Czemu? A otóż to. Jest sezon, ludzi brak chętnych. Trzeba ich zachęcić więc : dajemy wyższe nagrody przez 3 miesiące a potem przez kolejne 9 jak najmniejsze. - wkoncu dali podwyzki 200brutto. A jak haczyk? Od czasu podwyżek nagrody były niższe o 300brutto. Wyszlo na to samo jak i nie na gorsze. -Szczerze nie mam czasu już na pisanie jakim syfem jest ta firma, idę spać. Elo pozdrówka dla chłopaków z bagamy. Ferdek? Kiedy wkoncu zainwestujesz w deskę?

Pomocny
@Charakterny Johny 05.10.2018 02:15

Swieta racja, Torcik , Gitarzysta, Bettina , Buła - to ludzie oderwani od rzeczywistosci. Na checkine placa kary do lini lotniczej za zle nadane bagaze (bład ludzki kotry kazdy nowy pracownik popelni raz lub dwa ) i szukaja winnych zamiast sie zastanowic nad tym ze skoro co miesiac jest 10 nowych osob to te bledy beda caly czas. Pomogę, wina lezy po stronie rotacji kadrowej ktora to jest tylko i wylacznie z winy zarzadu. Doswiadczony bagazowy agnet checkin lub rampy jest w stanie zrobic wiecej niz 2 swiezakow. Ale tego po 25 latach funkcjonowania firmy nikt nadal nie rozumie . I tak jest w kazdym dziale. Zamiast dac zarobic agentowi albo bagazowemu zarobic na reke 3- 3,5 tys i miec dobrych doswiadczonych ludzi gdzie 3 takie osoby zrobia robote za 4-5 niedoswiadczonych ktorym daje sie po 2,3-2,5 . Wiadomo miliony chetnych czeka z CV pod starym terminalem.

anonim

(usunięte przez administratora)

Lop

No i wracamy do sedna. Dlaczego zmieniać pracę? A moze zmienić warunki na godne!!!!

adek

Oczywiście że warto się starać. Jak ktoś chce pracować to firma jest ok. Wszyscy którzy krzyczą zamiast iść do lepszej pracy to nadal tu pracują. Nie potraficie znaleźć sobie czegoś za lepsze pieniądze?

ZUZA
@adek 15.09.2018 08:25

Osoby pracujace tam po kilka kilkanascie lat nie maja startu na rynku pracy gdyz np agent checkin jako taki,ani takie umiejetnosci nie sa nigdzie poszukiwane. Firma nie pozwala sie rozwinac np poprzez uznawane gdziekolwiek szkolenia. Te wewnetrzne potrzebne sa tylko do pracy na lotnisku. Fakt ze moza isc do dyskontu pracowac i pewnie miec lepsze pieniadze ale praca tam jest ciezsza i mniej (prestizowa). Jesli ktos chce sprobowac swoich sił niech wie jedno, tam w ciagu roku ,dwoch zmienia sie ponad polowa personelu. Jesli bylo by dobrze nie mialo by to miejsca. Pomijam opinie o kierownikach prezesach płacach. Jesli gdzies jest dobrze to ludzie sie nie zwalniaja. Pracowalam w dziale checkin kilkanascie miesiecy temu z tamtego okresu pozostalo kilkanascie osob z okolo 60-70 osobowego dzialu. Czyli okolo 3/4 sie zwolnilo wiele z nich pracowala po kilka ładnych lat. Z samym koncem lipca odeszlo 15 z dzialu checkin.

anonim

(usunięte przez administratora)

Krocik

Cały czas prowadzi w ciągu ostatnich paru tygodni z 60 osobowego działu check -in zwolniło się 15 osób.

Szafa

Widzę że straszny trolling w komentarzach, a może mi ktoś napisać jak to naprawde wygląda ? Co się zmieniło ? Jakie wynagrodzenia w poszczególnych działach ? Na jakie dodatki mogę liczyć?

VPN
@Szafa 29.07.2018 15:39

Bagażownia operator-26oo Lider na bagażowni-275o Brygadzista-355o Technika -36oo Rampa agent-33oo Koordynator -4ooo Czekin jakoś od 24oo do ? Sprzątanie-25oo

Szafa
@VPN 29.07.2018 16:26

Technik ma więcej niż brygadzista i agent ? haha pięknie was zrobili, są przyjęcia na technike ? Co potrzeba ?

VPN
@Szafa 29.07.2018 16:28

nic... kat C mile widziana,jak nie masz to musisz obiecac ze zrobisz albo jestes w trakcie ;) autobus firma Ci zrobi ;)

?????
@VPN 29.07.2018 16:30

a jaka stawka na stanowisku Agent obsługi pasażerskiej?

nicki
@????? 29.07.2018 22:20

przyjdz na rozmowe to sie dowiesz. przy okazji dopytaj o zakres obowiazkow.

władek
@VPN 29.07.2018 16:26

poprawka bagażownia operator 2800 lider 3050 brygadzista nie wiem ramp agent od 3300, 3400,3700 koordynator 4000 kierownicy rampowi ? technika od 3100,3300,3400 najstarsi raptem garstka 3600 to wszystko po podwyżce reszta nie wiem,a jak jesteś tak świetnie zorientowany to napisz ile prezes zarabia.

hmhmhm
@nicki 03.08.2018 14:55

a co o taka tajemnica?

Robot
@władek 03.08.2018 21:28

Żaden agent rampy nie ma 3700, 3400 max a później koordynator 4000, różnice w stawkach na technice wynikają z uprawnień a nie z racji stażu pracy , wiadomo ze osoba odladzajaca będzie miała wiecej niż ta która nie odladzamitd, ale ostatecznie każdy z nich wie ze w krótkim czasie może liczyć na 3600 czyli absurdalna i niewytłumaczalne większa podstawę od innych działów

władek
@Robot 04.08.2018 19:35

no to idz się doproś po uzyskaniu uprawnień o podwyżkę a jak jesteś z rampy to koledzy na pewno nie mówią ci prawdy

władek
@Robot 04.08.2018 19:35

zapraszamy zobaczysz na co możesz liczyc oraz ujżysz zakres obowiązków, to tak jak w twoim dziale

Robot
@władek 05.08.2018 20:14

nie no żenada naprawdę

Bolek agent
@władek 03.08.2018 21:28

Rozumiem że podane kwoty to jest netto???

Bo tutaj jest jak jest
@Bolek agent 20.08.2018 19:23

Nie, podane kwoty to sa kwoty BRUTTO . Jesli zrobisz 20-30 nagdozin dostniesz dodatki za prace w godznach swiatczych , nocnych ( przepracujesz 2-3 niedziele w danym miesiacu , oraz oklo 20-30 godzin w nocy ) I otrzymasz premie700-1000 zl to zarobisz swoje bruttno jako netto. i tak jest w kazdym dziale.

Masakra

Co za bzdury!!! Beznadziejna firma, pieniądze śmieszne, to raczej jalumuzna niż wypłata , no bardzo ciekawe ze jest tak super ze ciagle ktoś skalda wypowiedzenie i efekt jest taki ze na dzień dzisiejszy codziennie bardzo dużo lotów jest poopozniane bo ludzie zatrudnieni przy obsłudze min samolotów nie nadążają z praca!!!!! Dla tych którzy nie wiedza, loty sa opóźnione na jest zatrudnionych za mało ludzi !!!!! Co oczywiście jest ukrywane..

Wypłacz mi rzekę

I co zdziwieni ? Podwyżki w całej firmie ! Dla Wszystkich! Znżki na Loty 90% ! A na horyzoncie prywatna opieka medyczna i dalsze podwyżki !Mądre decyzje oj mądre, wystarczy posłuchać, ludzie którzy są na wypowiedzeniach chcą zostać, a Ci co zrezygnowali mają zamiar wracać ! Brawo Wrolot! Brawo Związki ! Brawo pracownicy !! Firma jak ten feniks odrodzi sie z popiołu , Ci najwytrwalsi spijają nektar zwycięstwa z pucharu poświęcenia ! #dobrazmiana #wstretniepedaly #zazdroniepozdro

ZAinteresowany
@Wypłacz mi rzekę 20.07.2018 14:39

Kiedy są rozmowy kwalifikacyje ?

Argus
@Wypłacz mi rzekę 20.07.2018 14:39

Napiszcie kiedy będzie opieka medyczna ? Zniżki na samooty 90% ?

Wypłacz mi rzeke
@Argus 20.07.2018 14:42

Właśnie tak durniu, samolotem do pracy się bardziej opłaca niż Twoją zdezelowaną furą !

Wypłacz mi rzeke

Z psiego pola tylko radiowozem na bombach wieśniaku !

Argus
@Wypłacz mi rzeke 20.07.2018 14:44

Aha to dzięki

Może lepiej zostac
@Wypłacz mi rzekę 20.07.2018 14:39

Jestem na L4 ktoś inny może to potwierdzić co napisał "wyplacz mi rzeke" ?

Totalnie nie wypłacz mi rzeke
@Może lepiej zostac 20.07.2018 14:46

Potwierdzam !

Może lepiej zostać
@Totalnie nie wypłacz mi rzeke 20.07.2018 14:46

Dzięki !

Rozochocony
@Wypłacz mi rzekę 20.07.2018 14:39

Kasa musi sie zgadzać to ze dostaniesz 300 -500 zł do brutto to nawet nie mysl ze premie zostaną bez zmian. Pogadamy jak porownamy pity z tego i nastepnego roku. Prywatna opieka hm... gratulacje doszli do czegos co jest norma w innych firmach od 5 lat. Tak mnie zacheciles ze chyba zostane tu na zawsze.

Wypłacz mi rzeke
@Rozochocony 20.07.2018 15:14

Po co ta ironia, zwolnij się bo tylko demotywujesz innych, co by siernie dzialo to zle "bo w innych firmach to juz jest" to papa idz do tych innych firm po jaki kij tu siedzisz, jakis sadomaso ?

Chińczyk
@Wypłacz mi rzekę 20.07.2018 14:39

hahha 90 procent zniżki na loty tylko kiedy latać jak nadgodziny i za co :):):)

Zen
@Wypłacz mi rzekę 20.07.2018 14:39

Bo firma była już w takiej pizdxie, że musiała dać kasę, bo torcik i kóś wyjechaliby na taczkach

Beata Krolik
@Zen 22.07.2018 15:28

Mam nadzieje ze sobie i kierownikom tez dali bo komu jak komu ale im należy się najbardziej

hmmmmmmmm
@Wypłacz mi rzekę 20.07.2018 14:39

Jakiej wysokosci te podwyzki?

Koło fortuny
@hmmmmmmmm 22.07.2018 22:16

Każdemu inaczej od 200 do 500 zł. Rzecz jasna w skład zarządu związków wchodzą głównie panowie z techniki więc to oni dostali najwięcej :)

Wypłacz mi rzeke
@Chińczyk 21.07.2018 13:01

za pieniądze durniu

Smutny Jeżyk
@Koło fortuny 24.07.2018 10:23

No niestety taka prawda. Bezczelność.

Kołdra
@Smutny Jeżyk 25.07.2018 17:03

Czyli bez zmian, związki zawsze tak samo, niby dla wszystkich ale najważniejsze żeby oni wyszli na tym najlepiej.

Kuba
@Kołdra 25.07.2018 19:04

Bo jak wytłumaczyć ze dział techniki ma najwyższa podstawę ze wszystkich działów nawet od tych „rzekomo zarządzających” Cała śmietanka siedzi w związkach.

www
@Kuba 25.07.2018 19:06

To idz do zwiazkow zasil szeregi na innym dziale. A co do podwyzek - Jakie wymagane uprawnienia na innym dziale? No wlasnie zadne. Angielski lub wozki widlowe i to wszystko. Na technice - wozki widlowe, prawo jazdy kat. B,C,D , ksiazeczka sanepidowska, badania wysokosciowe, podesty, pojazdy wolnobierzne i pewnie cos jeszcze by sie znalazlo. Wychodzi na to ze chyba sie nalezy odpowiednia stawka Pomijajac fakt cichych podwyzek na innych dzialach jakis czas temu. Technika wtedy nie dostala... prawda ?

anonymous
@Koło fortuny 24.07.2018 10:23

zapomniałeś dodać że kila miesięcy temu pozostałe działy oprócz technicznego dostały po 200 a teraz po 300 razem daje 500

kUkUłka
@anonymous 26.07.2018 08:32

Też dostali przecież, a teraz znowu, i teraz mają wiecej niż brygadziści i ci z rampy, brawo zwiazki, dbacie o swoj dzial !

anonymous
@kUkUłka 28.07.2018 12:53

Zaangażowania żeby zostac członkiem związku żadnego ,ledwo sklecili stan osobowy żeby przy wyborach stworzyc zarząd ,do komentowania i wyciągania reki bo mi się należy każdy.

kUkUłka
@anonymous 29.07.2018 10:23

Aha czyli poprostu wam sie należy ! Panowie wstyd, cała firma to widzi, macie zamiar dalej działac czy narazie się nachapaliście

Dla śmiechu
@kUkUłka 29.07.2018 15:26

GWARANTUJE ci że to już koniec, a po takiej puli dłuuuugo dłuuugo nie będzie następnych pieniędzy, i po raz kolejny jeden z dzialow (wiadom o który) na wygranej pozycjki a cała reszta w (usunięte przez administratora) Jedno jest pewne teraz na pewno pojawia sie ludzie do pracy, 3600 za 8 godzin w autobusie ? Lub rozstawienie słupków ? Zero odpowiedzialnosci i brak potrzeby znajomości żadnej z procedur ? Bajka !

Vlad
@Wypłacz mi rzekę 20.07.2018 14:39

Związki i związki... Ja słyszałem że związki się na podwyżki nie zgodziły (bo zarząd chciał dać za mało czy jakoś tak) to aj się pytam skąd wzieły się te pieniądze skoro to nie są wywalczone przez związki zawodowe ? Poprostu zarząd dał widząc kiepsą sytuacje firmy ? Co to dalej oznacza , co z postulatami związków ?

anonymous
@kUkUłka 29.07.2018 15:26

Jak byś się interesował to byś wiedział że poszło pismo zwrotne o niespełnionych postulatach i o wykluczeniu słowa średnio 300 zł które zaproponował zarząd firmy oraz żądanie wyrównania stawek ,czyli tak jak pisałem duże że żądania mało zaangażowania i zainteresowania najwięcej do powiedzenia mają ci co nie są związkach i czekają na drapane.

Marcia
@Vlad 29.07.2018 15:43

Poważnie związki załatwiły Panom z techniki największe podwyżki bo najwięcej jest ich najwięcej w związkach ? Troche nieładnie, są działy które dostały 200 zł :c a słyszy się że inne 300 400 lub 500. Myślałam że związki będą walczyły dla wszystkich po równo nawet jeśli miało by to oznaczać mniejszą kwotę do podziału :/

anonymous
@kUkUłka 29.07.2018 15:26

jeszcze jedno należy się każdemu może zdanie trochę zostało źle sformułowane ale skomentuj poprzedni kontekst a nie skupiasz się na słówkach wyrwanych ze zdania

kUkUłka
@anonymous 29.07.2018 15:53

Bo mnie boli, tyle lat w tej firmie, nie jedno już widziałem , pojawiła się okazja żeby móc coś naprawić, narząd przyparty do muru , ale nie, chodzi o to żeby się nachapać jak najwięcej, jak tu ma być dobrze jeśli nie ma na kim polegać, nawet nasze związki zawodowe patrzą żeby tylko oni na tym najlepiej wyszli,dobry boże za każdym razem to samo, każde podwyżki na horyzoncie to zwiastun jakiejś lipy, za każdym razem jak związki zabierają się za akcje wiadomo że to oni wyjdą na tym najlepiej, taka prawda! Koniec końców mam nadzieje że to nie koniec, że będziecie walczyć dalej a niesmak po tych nierównych podwyżkach przeminie, a ja połknę swój własny język i zwinę się w kulkę w trolowej jaskini :)

anonymous
@kUkUłka 29.07.2018 16:15

Przecież zarząd nie poszedł na rozmowy po to żeby jedni dostali więcej a drudzy mniej i nagle okazuje się że jakiś czas temu pewne działy dostały po 200 teraz po trzysta razem daje 500 tylko po prostu się do tego nie przyznawali a jak ktoś twierdzi że związek nic nie robi to niech ludzie z poza związku sami rozwiązują swoje problemy a nie kosztem tych którzy odprowadzają składki.

lolek
@Dla śmiechu 29.07.2018 15:36

jak tak twierdzisz to nie masz pojęcia o tej robocie

Stefcio
@www 26.07.2018 06:47

Jak to żadne, w technice mogą pracować głąby, co pokazuje obecny skład osobowy w innych działach poza bagażownią trzeba się wykazać odrobiną inteligencji

heheu
@www 26.07.2018 06:47

Przecież wszystko poza kat B finansuje wam firma wiec nie kumam.

Super bus dla kazdego.
@Wypłacz mi rzekę 20.07.2018 14:39

Same dobre zmiany powiadasz a to ze zabrali dowóz i w zamian za to jest autobus ktory staje na mniejszej ilości przystanków i nie kursuje na 3 w nocy. To jest dopiero dobra zmiana zwłaszcza dla pana grafikowego. Znowu wrolot ratuje nie rentowny pomysł portu lotniczego , ze szkoda dla swoich pracwnikow. Gitarzysta pokazał co potrafi.

Związkowiec
@Super bus dla kazdego. 30.07.2018 16:39

Mamy taki wpływ na decyzję Zarządu, że od przyszłego tygodnia w naszej nowej lodóweczce pojawi się zimne piweczko zamiast obecnej tatowej deszczówki. No i oczywiście w związku z tym busem po nocach jeździć nie mamy zamiaru!

Ryszard

Idealnych firm nie ma tylko ludzie wybierają sobie niewłaściwą pracę i później jest niezadowolenie.

Fuga
@Ryszard 25.07.2018 18:16

Kurde Ryszard jakie to głębokie i twórcze ,teraz to zes mi zaimponował

realista
@Fuga 25.07.2018 19:01

Po co wasze kłótnie po co swary głupie -wnet i tak wam wszystkim torcik premię utnie

Alpinista

To i ja wpisze parę zdań.Ogólnie dla przyszłych pracowników mam jedną uwagę zastanówcie się mocno czy w ogóle zaczynać ten temat ... Nie zastanawia was dlaczego tak wydawać by się mogło prestiżowa praca i firma przez cały rok prowadzi rekrutację?odpowiedzcie sobie sami.Taka praca niby odpowiedzialna a jak zobaczyłem pierwszy przelew to myślałem że się pomylili...i te rozregulowane zmiany po 12 godz nigdy nie było stałego tyg wszystko ruchome zmiany. jak powstajecie kilka razy o 3 rano to zrozumiecie że pieniądze wam się nie zgadzają .Co z tego że są nadgodziny jak ta godzina przy tej stawce wynosi tyle ze sami zobaczycie;) nadgodziny to powinien byc dodatek dla pracownika który godnie zarabia i zostaje bo wie za co zostaje no ale jak sie niema ludzi przez warunki płacowe to koło sie zamyka nadgodziny stają sie obowiązkiem. A do Prezesów tej firmy mam pytanie(może kiedyś przeczytają) Czy wy naprawdę jesteście tak pazerni że mając milionowe kontrakty za obsługę lotniska nie jesteście w stanie tym ludziom zapłacić godziwych pięniedzy???Dajcie im po kilkaset złoty podwyżki pensji możliwosc prawdziwej stażowej podwyżki z roku na rok wtedy będziecie mieć spokój kadrowy każdy będzie szanował prace skończy się łapanie pracowników w sieć jak ofiare;) bo jak (usunięte przez administratora) dajecie wtedy wraca;)A wy nie dalej swoje w obecnym rynku pracy za prace przy obsłudze technicznej Samolotów! płacicie tyle ile mają dziewczyny w Biedronce z całym szacunkiem dla nich.Przecież wy więcej wydajecie na szkolenia BHP dla nowych:):):)

Cień
@Alpinista 20.07.2018 10:10

Idź do biedronku malkontencie

Bogaty z domu

Wstretni materialisci tylko pieniądze o pieniądze brzydze się wami ,trzeba się cieszyć z życia !

tt

Po wpisach na forum widać, że nadal wrolot = brak zmian na lepsze. A jak tam sytuacja na sortowni? Wakacje tuż tuż, więc i atmosfera pewnie robi się gorąca :) Rudawa (usunięte przez administratora) zmusza do nadgodzin? Nadgodziny do grafiku czy "w zeszyt" żeby było taniej dla firmy? Dużo jest nowych pracowników, czy już nikt nie chce tam pracować za te śmieszne stawki w popierdol...ych godzinach ? Ukraina zasiliła szeregi czy nawet oni omijają wrolot szerokim łukiem? Ale nie można się poddawać i załamywać. Na koniec sezonu prezesina na pewno doceni wasze zaangażowanie i przeleje po 150zł premii ;) Powodzenia

Kurtas
@tt 15.06.2018 09:23

150 to wy dostajecie ,na naszym dziale od stycznia premie nie spadają poniżej 1000 zł nara !

Rozsadny

Oferta pracy we Wro- locie Wszystkim kandydatom oferujemy: -ciekawą pracę w młodym, dynamicznym zespole; -profesjonalne szkolenia; - szansę rozwoju zawodowego i awansu. i to jest koniec tego co oferuje owa firma , nic konkretnego. To samo oferuja na każde stanowisko. Oczywiscie na start najnizsza krajowa. Tymczasem kasier -sprzedawca w biedronce moze liczyć na : – umowę o pracę bez okresu próbnego, – wymiar etatu dopasowany do twoich potrzeb, – atrakcyjne wynagrodzenie plus miesięczna premia i nagroda roczna, – wyprawki dla dzieci (dla pierwszoklasisty, dla noworodków), – paczki na dzień dziecka, – bony i paczki na święta, – program pożyczek i zapomóg, – kartę Multisport, – możliwość skorzystania z pakietów prywatnej opieki medycznej i ubezpieczenie na życie, – pakiet szkoleń. Sami sobie mozecie odppwiedziec co ta firma sobą reprezentuje .

Bulgot
@Rozsadny 11.07.2018 16:03

To idź do biedronki marudo

Jolanta

@Rozsadny Rozumiem, że jesteś w stanie potwierdzić, czy firma WRO-LOT faktycznie tylko tyle oferuje swoim pracownikom, prawda? Czy brałeś może udział w procesie rekrutacyjnym lub nawet byłeś pracownikiem tej firmy? Może przybliżysz nam detale współpracy z tym pracodawcą? Szczególnie interesująca może być kwestia profesjonalnych szkoleń, które są oferowane nowym pracownikom. Będę wdzięczna za wyczerpującą odpowiedź.

Rozsadny
@Jolanta 14.07.2018 21:23

Tak moge to potwierdzic jako wieloletni pracownik. Jesli bylo by cos wiecej(a nie ma) , w kazdej normalnej firmie bylo by to uwzglednone w ofercie. Szkolenia sa wewnetrzne wymagane do wykowywania pracy na lotnisku np Poruszanie sie po płycie postojowej samolotow (bardzo przydatne w pracy poza lotniskiem ) bezpieczenstwo w ruchu lotniczym, towary niebezpieczne w transporcie lotniczym, itp . Wszystkie owe szkolenia sa wygamne przepisy. Np w dziale checkin nie ma szkoleń z obłsugi trudnego pasazera, pracy w stresie itp itd. Jakie inne detale mam Pani przyblizyć ? To ze jest tam tak dobrze ze ludzie porzycaja prace i zdnia na dzien do niej nie przychodza ?

Ladowacz

Torcik, taczka po ciebie jedzie pakuj się i czekaj

Waldek

I jak Torcik, dalej wszystko ok, ludzie się na ciebie wypięli za brak szacunku i poszanowania, ciekawe jak teraz ogarniesz ten (usunięte przez administratora) jeżeli ludziom już na niczym nie zależy i nikt nie zrobi ciut więcej niż niezbędne minimum, masz odwagę spotkać się z załogą i powiedzieć jakie masz pomysły na zażegnanie obecnego kryzysu czy będziesz siedział z podkulonym ogonem i bał się własnego cienia bo a nóż ktoś tupnie nogą?.... czekamy

Tylko prawda was wyzwoli
@Waldek 25.06.2018 12:30

I co z tego ze nawet sie ugnie i dostaniecie w miare dobre podwyzki 400- 500 zł netto. Entuzjam do pracy minie po paru miesiacach , premie sie zmniejsza i atmosfera powroci z koncem roku lub w nastepnym sezonie. W tej firmie płace nie zmieniaja sie od kilku(nastu) lat. Oczywscie to nie jest tak ze im dluzej pracujesz tym zarabiasz mniej niech mnie nikt zle nie zrozumie. Ale to co bylo standardem 8- 10 lat temu czyli najnizsza krajowa na start , obecnie jest czyms co prawie nie wytepuje w fimach ktore maja wymagania co do kwalifikacji pracownikow a w tej firmie niestety nadal tak jest.

Romek

Torcik na prezydenta Wrocławia

Witek

Jak sądzicie czy a sytuacji braku ludzi do pracy firma podniesie zarobki?

realista
@Witek 19.06.2018 23:07

Uwazam ze nie podniesie, dlatego ze roznice miedzy zarobkami osob z dlugim stazem i krotkim sa tak male ze aby konkurowac na ryku pracy musieli by dac na start 500zł netto wiecej a tyle ma pracownik ktory pracuje 3,4,5 lat. Na to ich nie stać poprostu. To jest wynik wielletnich zaniedbań płacowych , i braku obserwacji otoczenia.

Jasiek

Czy faktycznie pogorszyła się sytuacja w firmie?

Torcik
@Jasiek 07.06.2018 18:28

Nie wszystko jest dobrze i z dnia ma dzień coraz lepiej. Zapraszam do współpracy Prezes

Roku

witam ciezko tu znaleźć konkretna opinie... Rozumiem, ze wsortowni, bagażowni nie pracyja ,,doktorzy prawa"??. Napiszcie, jak zaraniaja osoby na stanowiskach technicznych w obsłudze?? Jaka stawka na poczatek, grafik... konkretnie , a nie pierdu, pierdu. dziękuję

Zaproszenie
@Roku 21.05.2018 18:38

Stanowisko Agent Checkin= najnizsza krajowa +premie + dodatki za godziny nocne i swiateczne. Ogólnie przyjmuje sie ze zarabia sie tu mniej wiecjej netto tyle co masz na umowie brutto. Grafiki takie jak uloży jeden z koordynatorow. Prace zaczyna sie o 3-4 rano i kończy 2-3 w nocy. Do pracy przycodzisz na 4 do 12 godzin. Ubranie sluzbowe wydawane jest co 2 lata wiec jak zle trafisz to czekasz 1.5 roku zeby dostac. Multisport za 100zł, brak innych pakietow socjalnych. Czasem jakies premie na swieta (300- 400 zł). Dojazd na 4 rano busem z firmy ktory zabiera z paru ptk we wro. Parking pracowniczy płatny na samym koncu parkingu nawierzchnia zwirowa (auto do mycia co pare dni ). Po 3 mies podwyzka o 100- 200 zł potem po nast roku z podpisaniem nowej umowy podobne pieniadze. Zapraszamy zarzad.

Zenek
@Zaproszenie 28.05.2018 14:51

To ja już się nie dziwię, że brakuje wam ludzi, bo te warunki powyżej to na dzisiejszym rynku pracy kniej niż niezbędne minimum

anonymous

Coraz więcej osób sie zwalnia .... TORCIK ... Nadal jest wszystko ok?

Torcik
@anonymous 03.06.2018 22:22

Tłumy ludzi czekają pod „12” żeby pracować w MOIM IMPERIUM - TORCIKOWIE-

Kret
@anonymous 03.06.2018 22:22

A gdzie jest broniący beznadziei świstak? Czyżby podkulił ogon i schował się do nory???

Samochodzik

Nie wiem jak w innych działach ale na sortowni stawki 2300-2500 + dodatki i premie(max 300-500). Kierownik to porażka, poza grafikiem nic nie robi ( przegląda jeszcze allegro, Kwejk itp). Chłopaki żeby dorobić przychodzą na 30-50 nadgodzin. Nikt z kierownictwa tego nie szanuje, ale co się dziwić jak większość zajmuje stanowiska po znajomości...

Samocodzik
@Samochodzik 20.05.2018 22:25

Stawki brutto

Olek

Takie smutki piszecie na forum!!

M. JONES

Panowie i Panie dzis dzien wyplaty, wiec licze na jakies ciekawe uwagi :) Ps. Opinie o firmie sa ostatnio ciekawsze niz memesy na kwejku.

Zwykły robol

Ludziska! Firma WRO-LOT jak i inne spółki są stworzone po to, aby ukryć straty miasta Wrocław czy LOT-u. W firmie WRO- LOT nigdy nie będzie dobrze dla pracownika bo to wtym wszystkim nie oto chodzi aby pracownik był zadowolony, a oto aby cyfry się zgadzały. Taki człowiek jak "TORCIK" nadaje się idealnie na prezesa bo nie ma godnosci i szacunku dla innych, a tylko widzi cyfry na swoim końcie ale pamiętajmy, że "KARMA ZAWSZE WRACA"

Olek

Dlaczego piszecie takie przykre opinie? Jeśli praca nie odpowiada to odejdźcie

anonymous
@Olek 25.04.2018 00:39

Dlatego że jest to spółka państwowa a nie prywatny folwark oni są takimi samymi pracownikami jak my tylko przy korycie,pracownicy tej firmy pracują na kredyty portu i jego inwestycje.

anonymous
@Olek 25.04.2018 00:39

Olek, no właśnie odeszliśmy, a wy w tej swojej "12" przestańcie w końcu patrzeć przez różowe okulary, bo burza z gradobiciem nadchodzi... Czy prawdziwe opinie mogą być przykre?.... chyba nie. Pozdrawiam wytrwałych pracowników wrolotu

anonymous
@Olek 25.04.2018 00:39

Dobrze, że są takie portale jak ten, przynajmniej Torcik może się dowiedzieć jakie są nastroje w firmie, bo sam nie ma odwagi spotkać się z załogą i wytłumaczyć im zjawisko niebywałe - więcej samolotów do obsługi przekłada się na brak pieniędzy w firmie. Jakim trzeba być świetnym prezesem, żeby do tego dopuścić i w tym trwać?

Niezadowolony pracownik
@anonymous 30.04.2018 13:08

Już niedługo wyjście "ŚWISTAK" ze swojej nory

Borsuk

KTO MA KSIĘDZA W RODZIE TEGO BIEDA NIE UBODZIE

swistak

Trzeba było chodzić do szkoły a nie siedzieć na ławce pod blokiem. Kwalifikacji żadnych a oczekiwania z górnej półki. Podnieś kwalifikacje, poszukaj innej pracy. Nikt tu nikogo na siłę nie trzyma. Zwolnienie lekarskie - brak premii (Premia jest za dobrą pracę, jesteś na zwolnieniu to za co chcesz premię ?). Urlop - brak premii (a za co chcesz dostać premię skoro jesteś na urlopie ? Premia jest za dobrą pracę a na urlopie odpoczywasz a nie pracujesz.) Żeby zarabiać trzeba wykazać się inicjatywą a nie tylko przychodzić i żądać bo mi się należy. Na rynku pełno ofert pracy ale pracownika znaleźć ciężko bo za siedzenie w domu 500+ dają. A jak ma już się ruszyć to chciałby 10 k za samo przychodzenie do pracy. Do tego ta praca jest falowa pół dnia robisz i pół dnia siedzisz i nic nie robisz. Wszyscy dobrze o tym wiemy.

Struś
@swistak 07.05.2018 11:49

Świstaku z 12, Jakie oczekiwania z górnej półki??? Czy pensja, z której można opłacić rachunki, zatankować samochód, kupić dzieciom koszulki i spodenki na lato, kupić żywność na cały miesiąc, zapłacić ratę kredytu hipotecznego,nie mówię już o takim luksusie jak wyjazd na wakacje, to wymagania z górnej półki??? Jeżeli tak uważasz to musisz iść do lekarza, bo masz zabużenia w postrzeganiu rzeczywistości

świstak
@Struś 07.05.2018 13:31

Czyli co oczekujesz że sam zarobisz tyle ile potrzeba do utrzymania rodziny i zapłacenia kredytu robiąc to co każdy może robić bez kwalifikacji? A czy Twoja praca jest warta takiej zapłaty ? Czy przyjmujesz na siebie jakąś odpowiedzialność ? Chcesz zapewnić rodzinie byt to się wysil a nie krzycz że mają Ci płacić więcej bo Tobie brakuje. Jak wyżej. Podnieś kwalifikacje będziesz miał lepsze stanowisko i większą pensję w tej czy innej firmie.

T2b2
@świstak 07.05.2018 16:14

O braniu na siebie odpowiedzialności to lepiej nie wspominać bo ciężka tu o stanowisko na którym tej odpowiedzialności nie ma. PS. Mówiłem ze zarząd czyta wpisy :D

Kaukazz
@swistak 07.05.2018 11:49

Rozumiem żę jak ktoś był większość miesiąca na zwolnieniu to nie dostaje premii, ale jak ktoś był 5 dni z czego tak naprawde ominał dwa dni robocze a reszte miesiąca cieżko pracował to z jakiej racji nie ma przyznanej premii. Z urlopem taka sama sytuacja, a tutaj też pojawia się ciekawa sprawa dla tych którzy chcieli by dołaczyć do tej firmy, urlop musisz sobie zaplanować na cały rok w styczniu albo kadry rozdysponują ci same. Jaja nie? Dodatkowo na urlopie w jednym czasie nie może być więcej niż 3 czy 4 osoby czyli będąc nowym pracownikiem możesz sobie zamówić co najwyżej na marzec.

Świstak
@Kaukazz 07.05.2018 20:21

Zasady są jasne. Jest L4 nie ma premii. Premia jest uznaniowa nie rozumiem o co pretensje. Dołączasz do firmy to pracujesz a nie od razu planujesz urlop. Zmiana pracy wymaga pewnego poświęcenia swoich planów. Każdy nowy musi liczyć się z tym że na zawołanie nie ma urlopu. Co jest dziwnego w tym że w jednym czasie na urlopie może być 3-4 osoby. To jest praca gdzie określone grupy robią określone zadania, to chyba jasne że wszyscy nie mogą pójść na urlop w jednym czasie. Jak pójdziesz do fabryki na taśmę albo robić pik pik do sklepu to będzie tak samo. Nie przerywa się produkcji z powodu urlopów.

Świstak
@T2b2 07.05.2018 20:02

O jakiej odpowiedzialności mówisz. Co chwila jakiś sprzęt jest uszkodzony i jaką odpowiedzialność ponosi pracownik żadną. Zwolnią cię ? Dostaniesz naganę ? Co to za odpowiedzialność. Pomyśl jakbyś odpowiadał materialnie swoim majątkiem za zadania które wykonujesz i sprzęt którego używasz.

Gienek
@Świstak 08.05.2018 08:24

Świstaku, właśnie przez takie myślenie i podejście do tematu mamy co mamy czyli nikt z nowych nie zostaje tutaj dłużej niż do "10" a pracownicy z długoletnim stażem odchodzą... Wy też się weźcie do pracy bo dzisiaj czekamy na wypłatę...

Byłem pracowalem nie polecam.
@swistak 07.05.2018 11:49

Na stanowisku Agenta Obsł. Pas. Jeszcze do niedawna ogromna wiekszosc osob miala skończone studia i mowiła biegle po angielsku. Niestetety decyzje płacowo kadrowe spowodowaly ze obecnie nowo zatrudnienie to w wiekszosci osoby po liceum oraz obywatele Ukrainy. Jesli Pan tak glowryfikuje tą firme prosze napisac chociaz jeden pozytyw jaki miał miajsce w przeciagu ostatnich 10 lat w tej firmie. Może być poza płacowy. Ja na zachetę napiszę pare negatywow. 1. Zaprzestanie organizowania imprez integracyjnych 2. Ogranizcenie dowozu pracownikow na poranną zmianę ( punkty odbioru zamiast zabierania z pod domu ) 3. Pojawienie sie 4 godzinnych zmian pracy . 4. Zatrudnienie wiekszej ilosci pracownikow przy uttyzmaniu zasad 4 osob na urlipie w jednym czasie. 5. Wydłuzenie okresu oczekiwania na odzież sluzbowa (dluzsze interwały w dziale Checkin) 6. Wymog samodzilnego udania sie do firmy ktora tą odzież dostarcza (wczesniej przymiarek dokonywalo sie w siedzibie firmy ) 7. Radioodbiornikow jest mniej niz 10 lat temu (podstawowe narzedzie pracy ). 8. Brak premii swiatecznych 9. Coraz mniejsza roznica pomiedzy wynagrodzeniem pracownikow z wieloletnim stazem i swiezo zatrudnionych. 10. Brak posilkow regeneracyjnych. To wszystko kiedys było i znikło a tych ktorzy to pamietaja tez juz nie wiele zostało.

Daniel F.
@Byłem pracowalem nie polecam. 08.05.2018 13:52

to nie pan gloryfikuje tylko pani

Byłem pracowałem nie polecam
@Daniel F. 08.05.2018 14:22

Tu nawet nie ma gloryfikacji .. Opinia Świstaka jest jednoznaczna , nie podoba sie to prosze cos ze soba zrobic , zmienic firme podniesc kwalifikacje, itp idt. Oznacz to jedno ze Sam/a Świstak przyznaje racje osobom ktore pisza tu negatywne opinie. Nie zaprzecza ze tak nie jest nie podaje pozytywow ... nie podoba sie to odejdz bo we Wrolocie jest tak jak piszesz. Na przykład nic ci nie zrobia jak zniszczysz sprzęt to fajnie a prosze pana/nia Świstaka napisać w jakim stanie technicznym jest sprzet ile lat maja autobusy ile z nich ma klimatyzacje dla pasazerow.

Świstak
@Byłem pracowalem nie polecam. 08.05.2018 13:52

Wszystko było. Poprzedni ustrój się skończył. Teraz jest kapitalizm. Chcesz coś mieć musisz sobie zarobić. Zarobki są adekwatne do wykonywanej pracy. A Wy nadal żądacie bo wydaje Wam się że się należy. Po co robić dym. Warunki są takie, jeśli komuś nie odpowiadają rynek pracy jest otwarty.

anonymous
@Byłem pracowałem nie polecam 08.05.2018 15:12

Negatywne są w tym wypadku subiektywne. Chodzi o kasę. Na portalach jest dużo innych ogłoszeń z lepszymi stawkami. Piszem CV i wysyłamy. I nie rozumiem co ma do tego klimatyzacja dla pasażerów.

Byłem pracoałem nie polecam
@Świstak 08.05.2018 16:27

Opisane sytuacje byly nie dalej niz 5 lat temu to chyba nie byla juz komuna. Świetnie to Pan/ Pani ujeła, przyznajac ze warunki sa takie jak opisuja tu ludzie czyli złe i z roku na rok coraz gorsze. To nie robienie dymu to przestroga dla "Jasia i Małgosi" zeby nie wchodzili do tej "chatki z piernika" bo nic dobrego ich tam nie czeka. Nadal czekam na jakis pozytyw na temat tej firmy. I chyba sie nie doczekam.

adekwatna opinia
@Świstak 08.05.2018 16:27

Czy jest adekwatna i dla kogo pokazuje rotacja kadr w poszcegolnych dzialach i w "12". A nie moja czy Twoja opinia. Chesz tam byc pasuje ci zostajesz pracujesz. Nie chesz odchodzisz jak wiekszosc. W tej firme poza Prezesami i kirownikami działow (a i oni nie maja kokosow ) nikt niczego sie nie dorobil pracujac nawet 15-20 lat . Ta firma powinna zmienic nazwe na "Najnizsza krajowa" - uslugi lotniskowe.

Wrózbita
@swistak 07.05.2018 11:49

"Żeby zarabiać trzeba wykazać się inicjatywą a nie tylko przychodzić i żądać bo mi się należy. Na rynku pełno ofert pracy ale pracownika znaleźć ciężko bo za siedzenie w domu 500+ dają." Czas wyciagnac z tego wnioski i podniesć stawki jak to Świstaku napisales komuna sie skonczyla kapitalizm jest oferta firmy Wro -lot na rynku pracy jest wyjatkowo słaba i przegrywa z innymi . Czy oferte tworza pracownicy?? Nie, kierownictwo tej firmy ksztaltuje zarobki. Myslenie ze można je modelwwac wedlug wlasnego widzimisie to jest komunizm. Otoczenie tj. wrocławski rynek pracy , zapomogi socjalne, mozliwosci wyjazdu za granice, warunkuja ile powinno się proponowac nawet dla pracownika bez kwalifikacji. W tej kwestii Wro - lot zatrzymal sie w 89 roku. A jedynym co Świstak i jemu podobni potrafia napisac to zmień jak ci sie nie podoba. Poczekajcie ludzie zmienia i zostaniecie sami w ceglanym budynku przy starym terminalu.

Gronostaj
@Wrózbita 09.05.2018 11:34

Swistak zaklina rzeczywistość, a sam wie jaka jest beznadzieja

Była pracownica

W tej firmie płaci sie z roku na rok coraz mniej , wczesniej osoba pracujaca pare lat ocierała sie o srednia krajowa wliczajac wszystkie dodatki. Obecnie przy tym samym stazu jest to duzo mniej. Jeśli przez 4 lata najnizsza krajowa rośnie o 400 zł a srednia o 300zł a twoje wynagrodzenie nie rośdnie wcale to znaczy ze pracujesz we wrolocie.

Forsy krocie we Wro- Locie

Ludzie tam jest na prawde dobrze wystarczy spojrzec w grafiki na Check -in pracuje około 50 -60 osob po 2 latach 3/4 sie wymienia pozostaje 20. W bagazoni jest jeszcze lepiej. Płyta torche mniej ale tez sa spore zmiany . Za to w "12" od 8 lat zmieniła sie sekretarka i przybył jeden vice prezes. To chyba mowi samo za siebie.

MESCALERO

Panowie, Wszystko ok, ale osobiste wycieczki możecie sobie darować, opisujcie życie zawodowe...

88
@MESCALERO 08.05.2018 10:07

popieram

Zostaw opinię o WRO-LOT Usługi Lotniskowe - Wrocław

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WRO-LOT Usługi Lotniskowe