Niestety, można trafić tutaj na dwulicowych ludzi. Niby się uśmiechają i są mili, a za plecami zaraz Cię obgadują. Zamiast tworzyć zgrany zespół to ludzie na siebie donoszą nawzajem. Niestety przełożona działu rejestracji jeszcze to pochwala i zachęca do tego. Cieszę się, że odeszłam z tej firmy. Dodam, iż problemy pracowników są na ostatnim miejscu. Nieraz można było usłyszeć, że jest to mniej ważna sprawa, a ta „ ważniejsza” to np. Rozwiązywanie testu osobowości …
Dzień dobry, chciałam się dowiedzieć jak w Dolmedzie dbają o pracownika, tzn. o jego utrzymanie na stanowisku i taki ogólnie pojęty wellbeing? Są ciekawe benefity, czy standard?
Benefity pozapłacowe obsługiwane są głównie na platformie MyBenefit na której pracownik może skorzystać z szerokiej gamy produktów, np. zarezerwować pobyt w Polsce ale i za granicą, zakupić kolonię dla dziecka, kupić bilet do kina, teatru, na koncert, na wystawę , do parków rozrywki, można zakupić dostęp do audiobooków, można skorzystać z karty Multisport i wiele innych. Dodatkowymi benefitami są zniżki dla pracownika i członków rodziny na usługi medyczne oferowane przez Centrum, udział w promocjach na usługi np. bezpłatna opieka stomatologiczna do 31.12. Możliwość pracy zdalnej lub hybrydowej.
Przez kilka lat zlikwidowano i ograniczono wszystkie dodatkowe korzyści, które mieli pracownicy. Ograniczono (nagrody jubileuszowe, zniżki rodzin, dodatki socjalne), zlikwidowano (premie, bezpłatny parking, dodatki na dzieci). Nic dziwnego, że dużo ludzi szuka sobie nowego miejsca pracy.
Regulamin pracy jest wewnętrznym dokumentem pracodawcy i maja do niego dostęp pracownicy zatrudnieni w firmie.
a krok po kroku jak to szło z tym odbieraniem tych dodatków o których wspominasz? i przede wszystkim jakie przyczyny i perspektywa strategiczna? nie zwiększało to poziomu rotacji? firmie ona nie przeszkadza?
To prawda. W porównaniu z tym co zakład oferował gdy się zatrudniłam, a tym co teraz zmiana jest ogromna. Zgodzę się że wszystkim co piszesz z resztą widać to po wypowiedzeniach starych pracowników, jakie są w firmie w ostatnim czasie..
Dodatki do pensji w postaci drobnych składników (np. wysługa, premia itp.) zostały doliczone do wynagrodzenia zasadniczego i wypłacane są w jednej wyższej o dodatki kwocie. Nagrody jubileuszowe cały czas funkcjonuję nikt ich nie zlikwidował. Programy socjalne realizowane są poprzez ZFŚS i obejmują pracownika oraz jego rodzinę. Pracownicy oraz członkowie ich rodzin mogą korzystać ze zniżek na usługi medyczne oferowane przez centrum. Pracodawca nie odebrał dodatków tylko inaczej je realizuje.
A jak wyglądają nagrody jubileuszowe? Jest to nagroda pieniężna? Są jakieś specjalne warunki jej uzyskania?
Nagroda jubileuszowa jest nagrodą pieniężną wypłacaną za staż pracy. Warunki uzyskania opisane są w regulaminie pracy pracodawcy.
Jakie jeszcze warunki odnoszące się do nagród przysługującym pracownikom mogą być zamieszczone we wspomnianym regulaminie? Kiedy można w zasadzie uzyskać już do niego dostęp? Dopiero przed samym podpisaniem umowy czy dopiero później?
Pracowałam na rejestracji i trzeba bardzo uważać co się komu mówi, dwulicowość, sztuczny uśmiech i obgadywanie. Jak powiedziałam, że leczę się na depresję to mnie wyśmiano, że jaka depresja każdy ma teraz depresję co ja wydziwiam. Nie wolno ufać kierowniczce rejestracji A.T. Ta osoba wprowadza niepotrzebny stres, haos i kwaśną atmosferę. Na wszystko musi być notatka służbowa, potrafi wydzwaniać do pracowników po skończonej ich pracy lub na wolnym. Odradzam pracę tutaj. Jak dowiedzieli się, że odchodzę to pani z HR tylko zapytała "kiedy Pani składa wypowiedzenie?" Firma z roku na rok stawała się coraz gorsza. Uwagi i prośby były blokowane przez A.T i nie przekazywane dalej.
Pracowałam w Dolmed w rejestracji prawie 20 lat i nigdy nie słyszałam większego steku bzdur. Patrząc z perspektywy lat to ostatnie 3 lata, jak się zmieniła Zarząd spółki, zaczęły przynosić super zmiany w rejestracji. Wreszcie zaczęła być zauważana nasza praca, miałyśmy regularne szkolenia między innymi prowadzone przez szefową rejestracja AT. Dziewczyna jest zaangażowana, pomocna, jak trzeba to siada na stanowisku i pomaga rejestrować pacjentów jak są braki kadrowe. Ja już nie pracuję bo jestem na emeryturze ale nie dam złego słowa powiedzieć na zespół. Trzeba pamiętać ze zespół tworzą ludzie w nim pracujący i chyba ze swoim podejściem się do niego nie nadawałaś. Może lepiej że już tam nie pracujesz. Co do Pań w HR nie znam milszych i pro pracowniczych osób. Zawsze pomocne i jak trzeba to wysłuchają.
Dzień dobry, Czy osoba transpłciowa ma szansę na pracę w Dolmedzie? Jaka panuje atmosfera pracy i czy pracownicy są otwarci i tolerancyjni?
Zalezy od człowieka. Generalnie na poziomie zawodowym wszystko jest ok. W dolmed pracuje kilka osob lgbt, ale nie wiem czy reszta pracowników jest tego świadoma.
Czyli jakie są tutaj relacje miedzy ludźmi? Nie ma żadnej integracji ani niczego w ten deseń skoro nikt jeszcze do końca się nie interesował? czysto formalnie to wygląda?
Praca załatwiona po znajomości to nic złego. Miałam wiele takich prac w swoim życiu, jestem wdzięczna swoim znajomym za każde wsparcie. Natomiast charaktery i zachowania niektórych osób już to osobna sprawa i uważam, że jak ktoś wprowadza niezdrową atmosferę, czy toxic - to wymaga pracy nad sobą z jakimś coachem z prawdziwego zdarzenia...
Benefity są dostępne na platformie do której maja dostęp pracownicy. Pracodawca raz w roku zasila konta na platformie i można korzystać w czego się chce, np. bilety do kina, teatru, na koncert, wejściówki do muzeum, parków rozrywki, rezerwacje pobytów w kraju i za granicą, bony do sklepów i wiele innych. Dodatkowo bezpłatny parking.
Takie przyjemności powinna pokryć pensja, a nie punkty na platformie ???? a jakie są udogodnienia dla pracowników? Bezpłatny parking to benefit? Istnieją gdzieś firmy, które pobieraja opłatę od pracowników za parkowanie swoich samochodów, to jak maja dojeżdżać do pracy?
Śmiejmy się śmiejmy a pan prezes jeszcze wpadnie na pomysł płatnego parkingu dla pracowników :D nie no dolmed jeżeli chodzi o benefity to dno. Pranking? Śmiech na sali. Program my benefit? Niby fajne tylko kadry zrobiły sobie blokadę na większość sklepów i możesz co najwyżej kupić sobie kredki w empiku albo pampersy w smyku. Już lepiej jakby dali kasę do ręki w postaci premii. Ciekawe czy w tym roku będzie jakąkolwiek na święta.
Benefity to jakiś rzucony ochłap. Zarabiasz poniżej średniej krajowej a dostaniesz raptem 550 zł na cały rok
Wiesz... nie oczekuj od tej firmy dbania o pracowników :DD Ktoś tu już pisał rok temu czas się w dolmedzie zatrzymał, w sumie bez zmian nadal... brakuje osoby od employer brandingu w HR, moze kiedyś si to zmieni, czekamy co przyniesie nowy rok
Nie dbają i benefity obcinają. Jedynie są zniżki do lekarzy i na badania ale tez nie wszystkie i dofinansowanie raz w roku do programu My Benefit w przedziale od 1000 do 1500 pln w postaci pkt do wydania na określone z góry rzeczy.
Było naprawdę miło i fachowo zarówno na samej rozmowie jak i przed nią. Pierwszy raz spotkałam się z wysłaniem SMS potwierdzającego spotkanie i miła atmosferą na rozmowie.
Uzyskałam odpowiedz na wszystkie moje pytania i jeszcze więcej
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę

Czy warunki zatrudnienia oferowane przez Dolnośląskie Centrum Medyczne Dolmed S.A. dla pracy jako Informatyk są dla was satysfakcjonujące?
No i teraz człowiek się będzie zastanawiał nad zagadka związana z przepływem informacji w centrum. Na stronie mimo wszystko w sekcji z administracja widnieje oferta dla rejestratorki. Jakie macie aktualne spostrzeżenia co do pracy na tym stanowisku? warto byłoby się zgłosić? Jakiej atmosfery można oczekiwać?
Aktualnie poszukujemy do naszego zespołu osób chętnych do pracy jako Rejestratorka/Rejestrator medyczny. Jesteśmy dużą placówka dlatego osoba pracująca w rejestracji musi posiadać zdolność szybkiego uczenia się nowych rzeczy. Szkolenie nowego pracownika trwa ok 3 miesięcy w czasie tym nowa osoba ma przydzielonego pracownika odpowiadającego za wdrożenie, pomagającego w pracy, udzielającego informacji. Po okresie intensywnego szkolenia do dyspozycji pozostaje cały zespół, który chętnie dzieli się wiedzą i doświadczeniem.
Ta jedna osoba przydzielona do szkolenia to w tym przypadku także ktoś z rejestracji? Co z ewentualnym nadrabianiem powierzonych jej poprzednich obowiązków ? dzielone są na zespól i to nie wpływa na wynagrodzenie? Jeśli już o nim mowa to czy na okresie próbnym jest ono niższe niż to standardowe?
Czy jest to takie typowe szkolenie w praktyce? Czyli nowy pracownik wykonuje już obowiązki tylko pod okiem tego przydzielonego pracownika? Czy poza tym trzeba przejść jakieś inne ewentualne szkolenia zewnętrzne?
Czy ktoś powie jaka atmosfera panuje pomiędzy pracownikami? Czy działy współpracują ze sobą, czy jest ciężko w tej kwestii? Pracował*m kiedyś w toksycznym środowisku i nie chce powtórki, a czytajac niektóre opinie tutaj mam lekko mieszane uczucia.
To zależy. W większości wypadków jest ok, ale często robią z igły widły i z banalnej rzeczy robią straszną aferę.
No i co w zasadzie dzieje się w takich sytuacjach? I czy zdarzają się jednak przyczyny mniej błahe niż to ujmujesz? Do kogo wtedy można pójść z jakimkolwiek problemem? Chyba, że pracownicy musza wszystko zawsze miedzy sobą rozwiazywac?
Są rzeczy trudne przez które ląujesz na dywaniku u dyrekcji, a są i mniej ważne które kończą się upomnieniem kierownika. Jeżeli chodzi o współpracę to nie wiem jak jest we wszystkich działach, ale wiem że jeden z działów może kontaktować się z innym tylko poprzez wybrane osoby. Nie będę pisać jakie to dzialy, ale kto przeczyta ten będzie wiedział. Pozdrawiam :-)
Jakie warunki trzeba spełnić, by zostać członkiem zespołu Dolnośląskie Centrum Medyczne Dolmed S.A.?
Tutaj czas się zatrzymał :D Wprowadzanie nowego pracownika na stanowisko... bez komentarza... Przydałby się ktoś od employer brandingu/buildingu. Tak wiele pytań, tak mało odpowiedzi. Zadać pytanie komuś, kto już tutaj długo pracuje jest odbierane jako jakieś faux pas - zatem jak poznać firmę, kiedy nie masz dobrego intoduction?
A to słabo akurat jeśli człowiek po prostu chciałby się dowiedzieć co i jak, tak nie jest łatwiej, żeby potem nikt błędów nie robił? I nie rozumiem czemu zadanie pytania miałoby zostać w taki sposób odebrane, skąd się to bierze?
No na to akurat nie potrafię udzielić odpowiedzi. Ewentualnie może akurat ktoś miał gorszy tydzień czy coś? Bo teraz już sama nie wiem, pracownicy tu ze sobą w ogóle rozmawiają czy to z nowymi tylko problem jest?
Nawet jeśli ktoś pracuje dłużej, to doświadcza fałszywości, obgadywania i nieraz braku chęci pomocy. Sa miłe i pomocne osoby, ale można je na palcach jednej ręki policzyć.
Nie wiem dlaczego wypisujesz takie bzdury. Niedawno zatrudniłam się w DOLMED i wprowadzenie do obowiązków wygląda super. Przez cały okres próbny miałam przyporządkowaną osobę która była odpowiedzialna za moje wdrożenie. Mogłam jej zadać tyle pytań ile wymyśliłam. Zawsze służyła pomocą. Teraz już jestem po okresie próbnym i pracuję bardziej samodzielnie ale nigdy nie mam problemów z tym by uzyskać odpowiedz od współpracowników lub szefów, czy poszukać jej samodzielnie w bazie wiedzy którą firma udostępnia.
Tak dla jasności, bo nie wiem czy to między wierszami nie padło przypadkiem... Ale który to ten Twój zespół by był? I faktycznie tak w nim jest jak przytaczasz wyżej? Z jakiego powodu...? Nie próbowano czegoś z tym zrobić?
A jak niby ona zachęca ludzi do tego całego donosicielstwa? I te testy osobowości to po co? ;p Serio każdy robił?
Testy osobowości były częścią cyklu szkoleń poświęconych pracy zespołowej. Stanowiły element pt. poznajmy się z innej strony i miały na celu pokazanie że nawet różne typy osobowości mają wspólne cechy i mogą się miedzy sobą dogadać. Testy był wstępem do kolejnego cyklu szkoleń związanego z komunikacją z pacjentem. Nie są standardowym narzędziem które wykorzystujemy na codzień i na wszystkich pracownikach.
Chyba poszukują informatyka, ile można tam zarobić?
Dosyć słaby employer building, niby placówka dąży ku nowoczesności, ale Hmm…
Niestety również odczułem takie wrażenie brak powiewu świeżości w tej firmie. Daje znać dla przyszłych kandydatów - nie jest to pracodawca, który odpowiada na potrzeby młodego pokolenia.
A można dopytać o szczegóły odnośnie tego kontekstu? Czyli w rzeczywistości jak te warunki, które tu omawiacie wyglądają a jak w teorii mogłyby?
Jakie są etapy rekrutacji na poszczególne stanowiska? Ile średnio trwa taka rekrutacja? Chodzi o stanowisko biurowe, widział*m ofertę do marketingu na pracuj pl, jakie są kluczowe wymagania? Czy w razie konieczności, pracodawca pozwala na pracę zdalną, np. jak trzeba cos załatwić na mieście któregoś dnia... Czy to nie wchodzi w ogóle w grę?
Witam, Kiedyś aplikowalem na to stanowisko. Nie można było wtedy pracować zdalnie, Nie do końca rozumiem dlaczego…. Ale generalnie odniosłem wrażenie, ze to mało postepowa firma…. Pani była miła na rozmowie i próbowała uśmiechem przykryć braki…zostawiam informacje dla poszukujących, pozostawiam…
Poszukiwano osoby na stanowisko Informatyk. Czy ktoś był w firmie Dolnośląskie Centrum Medyczne Dolmed S.A. na rozmowie kwalifikacyjnej? Czy można zarobić 3900 ?
A ma ktoś opinie i tym jak się pracuje w rejestracji?
Mam skierowania do Poradni Medycyny Pracy. Proszą przyjść określonego dnia o 9> z próbką moczu, na czczo, będzie robiona analiza krwi. Radość ma jest przedwczesna, żadnych analiz nie robiono. Jakaś to zabawa z pacjentem, bo we wrześniu 2020 było to samo polecenie. Też z moczem i na czczo. I teraz tak jak wtedy wszystkich wezwano na jedną godzinę. Przed drzwiami okulisty tłum ludzi. A około 12 puste korytarze. Tam pracujecie 3 godziny? Zastanawia mnie, czy ktoś nad tym panuje. A już nie pytam o szacunek do pacjenta. Szkoda gadać
Bardzo nieprofesjonalna rekrutacja na stanowisko SPECJALISTA DS. MARKETINGU. Szukają studenciaka/jelenia za pensję stypendium. Szkoda tylko, że nie zaznaczają tego w ogłoszeniu.
Też aplikowałem na to stanowisko, przez jeden z portali. Moja aplikacja nie została nawet otwarta - wciąż ma status jedynie "dostarczonej". Nawet żeby odrzucić kandydaturę, chyba trzeba się zapoznać z dokumentami kandydata? Czy ja coś źle myślę ;)? Byłem zdziwiony i zły, bo uważam, że spełniałem wszystkie kryteria i mam duże doświadczenie w tej konkretnej branży. Ale po Twoim komentarzu - już nie żałuję.
Aha.xd A to ogłoszenie to wgl wciąż aktualne? Bo wgl., to się dziwię skoro serio wszystko spełniasz - błąd ludzki? Fajnie jakby ktoś z firmy zabrałby głos
Nie polecam wizyty u dr Macieja Biardzkiego. Byłam 2 razy i o dwa razy za dużo. Lekarz bardzo nieprzyjemny i robiący wrażenie jakby przeszkadzało mu się w pracy. Nie miłe zachowanie i dziwne komentarze. Przez takich jak Pan Doktor odechciewa się chodzić na NFZ a może to właśnie bolączka Pana Doktora. Następnym razem więcej uśmiechu albo zmiana zawodu skoro jest wypalenie zawodowe :)
Ogólnie nieźle, ale dosyć dziwna atmosfera, wiele osob patrzy na ciebie krzywym wzrokiem, ocenia, trochę trąci prlem. kilka osób miłych, głównie z młodszego pokolenia. niektórzy nawet część nie odpowiedzą na korytarzu... mieszane uczucia, ale nie czuje ""chemii"" z tym pracodawca
XD Jak możesz nie czuć chemii w takim miejscu? ;p A nie domyślasz się czemu tak krzywo patrzą? :/
Niedawno pojawiła się oferta pracy firmy Dolnośląskie Centrum Medyczne Dolmed S.A.. Wiecie może, czy firma wznowi rekrutację na stanowisko Internista?
Jak się pracuje w Dolnośląskie Centrum Medyczne Dolmed S.A.?
Zobacz opinie na temat firmy Dolnośląskie Centrum Medyczne Dolmed S.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 18.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Dolnośląskie Centrum Medyczne Dolmed S.A.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 9, z czego 3 to opinie pozytywne, 3 to opinie negatywne, a 3 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Dolnośląskie Centrum Medyczne Dolmed S.A.?
Kandydaci do pracy w Dolnośląskie Centrum Medyczne Dolmed S.A. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.