Poltech

• Świerklaniec
  • Laryszów
  • Radzionków

3. Opinie o pracodawcach Tarnowskie Góry
  5. Opinie o Poltech Sp. z o.o.

Opinie o Poltech Tarnowskie Góry

Nie przegap nowości o Poltech Sp. z o.o.!

14.11.2014 17:25

widze kolego ze nie wiesz co to jest podatek obecnie dostajesz zwrot zaliczki podatku a na koniec roku bedziesz musiał oddac 2000euro a premi kolego to juz nie ma od dwoch miesiecy wiec nie wiem gdzie ty pracujesz chyba ze w tarnowskich gorach panie Pawle pozdrawiam

07.11.2014 22:29

Pracownik oddelegowany bez prawa do diety Stosując w praktyce prawo pracy, można czasami spotkać się ze stwierdzeniem, że pracownik przebywa w delegacji lub jest oddelegowany. Oba sformułowania mają charakter potoczny i odnoszą się do przypadku, w którym pracownik skierowany został do wykonywania zadań służbowych poza siedzibę firmy lub poza stałe miejsce wykonywania pracy. Jednak mimo podobnego brzmienia, wskazane sformułowania oznaczają dwie odmienne prawnie sytuacje. UWAGA! Pracownik, któremu zmieniono stałe miejsce wykonywania pracy i który został do niego oddelegowany, nie ma prawa do świadczeń z tytułu podróży służbowych. Wszelkie świadczenia dodatkowe przy oddelegowaniu, takie jak pokrycie kosztów dojazdu, kwaterunku na miejscu świadczenia pracy czy kosztów wyżywienia mogą być przyznane przez pracodawcę na zasadzie dobrowolności. Trzeba podkreślić, że nie jest to jego obowiązkiem wynikającym z powszechnych przepisów prawa (z wyjątkiem oddelegowania za granicę). Wyjątkiem jest wypłata dodatku za rozłąkę na zasadach określonych w zarządzeniu w sprawie świadczeń dla pracowników czasowo przeniesionych (Mon. Pol. z 1990 r. nr 32, poz. 258 ze zm.) UWAGA! Warunki zatrudnienia pracownika oddelegowanego do kraju należącego do UE nie mogą być mniej korzystne od warunków zatrudnienia obowiązujących w kraju, w którym ma świadczyć pracę. Polski pracodawca musi więc dostosować warunki pracy i płacy pracownika do poziomu obowiązującego w kraju delegowania w zakresie m.in.: - czasu pracy, - stawki płacy (włącznie z wynagrodzeniem za nadgodziny), - okresu wypoczynku, - wymiaru urlopu,

04.11.2014 20:48

Słyszałem ze jak teraz będa słabe wypłaty za październik to cala produkcja ma stanąć na 1 dzień może da to cos do myślenia szefowej chlopaki tak trzymać
    sprawiedliwość

04.10.2014 23:44

Pracuje w poltecu juz długo ale co teraz się wyrabia przechodzi ludzkie wrażenie.. Pracujesz latem 30 stopni C a oni mimo że muszą to nie zapewniają ci wody przerwy do tego odliczaja. podpisujesz umowę na przejazd na ta i zpowrotem 60 eu a oni ci pobierają 2 razy tyle.jak nie znasz języm to jesteś w czarnej (usunięte przez administratora)
    szefowa

21.09.2014 14:43

Czytam te wasze wypociny i robi mi się niedobrze.Macie tyrać i tylko tyrać.Jak nie pasuje to nikogo na siłe nie trzymam.Co wtedy zrobicie?
    tolek

31.07.2014 17:50

poltech znowu wprowadza modernizacje płacowe jeszcze mało szefowej jeszcze nas roboli chce wyruchac na kasie panowie omijac tą firme z daleka ta firma sama sie pogrąży gazelą biznesu już nie zostanie a za ten przekręt z lewą firmą gtw projekt to jeszcze poltech beknie
    tolek

11.07.2014 21:42

w poltechu było dobrze jak rządziła sama szefowa teraz ma pełno wokól siebie darmozjadow którym trzeba zapłacic i to pewnie nie małą kase dlatego skrobie nas roboli z każdej strony zero szacunku dla ludzi którzy jej kase robią a kierownik kontraktu to porażka skąd ona tego goscia wyczasnoła juz lepiej było za dżordża ale straci szefowa na tym bo juz kupe fachowcow szuka innej pracy nie polecam tej firmy aktualnie
    mariusz

08.07.2014 17:05

a jak jest zimą?jest zastój jak na budowie czy normalnie się pracuje?

03.07.2014 17:32

aha i jeszcze jedno jak jest z tą kasą za rodzinne w niemczech jak mam żonę i dwójkę dzieci gosciu w kadrach gadal ze 175 eu na osobę? prawda czy jakiś kit?,proszę o odpowiedz

19.03.2015 19:44

ta firma to banda zlodzieji.

03.07.2014 17:14

Witam mam pytanie,a jak wyglądają zarobki w Polsce bo mam niby miesiąc przerobić i jak się sprawdzę to wyjadę do Niemiec może mi ktoś odpisać?
    kama

14.05.2014 17:47

Ludzie! to dlaczego nie piszecie żadnej skargi do Okręgowego Inspektoratu Pracy!!! Już nie te czasy,kiedy wymogiem było podanie swoich danych osobowych! Kij ma dwa końce:ten pierwszy to Forum a drugi to O.I.Pracy...im więcej skarg tym lepiej! traktują ludzi jak zło konieczne, bo jest duże bezrobocie w kraju...
    mat

08.05.2014 19:06

panowie były pierwsze wypłaty naliczone w nowym systemie,dramat. gazela biznesu a płaci nam jak niewolnikom,czekamy tylko na kary do naszego banku oby były wcześniej niż karty ubezpieczeniowe bo nawet nie bedzie czym zapłacić za leczenie. słyszałem ze na ktoryms werku pracownika przycisneły maty (1,5 ton.)a kierownik był zdziwiony ze chce jechac do lekarza. stanowczo nie polecam tej "firmy"

07.05.2014 23:39

witam pracuję w poltechu ponad 2 lata i niestety z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej wypłaty spadają ostatnio wprowadzono bank godzin tak ze za wypracowane nadgodziny bedie udzielany czas wolny wiec wylaty juz nigdy nie przekroczą poziomu 1300 1400 euro jesli komus odpowiada taki system mozna przyjezdzac mnie on nie pasuje wiec szukam nowej pracy co do przełożonych to porażka zleją wszystko co powiesz człowiek staje sie tu powoli niewarzny całkowicie i ma 2 prawa robic i milczec dodatkowo przerwe sniadaniową trzeba odpracowac inaczej zostanie odliczona ogólnie nie polecam firmy i to niezaleznie gdzie człowieka wysla ja pracowalem na 2 werkach w spelle i w gross amennsleben
    Normalny

01.04.2014 11:52

Czy ta firma już nie jest normalna? Chyba nie jeśli do pracownika się zwraca nie wiedziałem ,że można tak długo żyć. To powiedzcie wprost że ktoś jest za stary i już, a takie teksty to chyba nie na miejscu Kogoś trzeba uczyć tu kultury.!!!!!!!!!!!!!!!
    kon

11.03.2014 21:11

witam wszystkich chętnych i zainteresowanych pracą w tej firmie oszukuja dają do podpisania swistki w jezyku niemieckim oczywiscie kwota wcale sie nie zgadza z wypłata powszechna arogancja zła atmosfera w pracy wypłata prawie zawsze po 10 odliczają pietnasto minutową przerwe pracuje sie min 9 do 12 godzin odradzam wszystkim prace w tej firmie
    bisek

17.02.2014 23:39

(usunięte przez administratora).Jest jednak malenka roznica:jak JUZ DOSTANIESZ karte do lekarza masz szanse przezyc,dojechac do Polski i napisac tutaj SWOJA opinie !!! :-( :-)

Kontakt - Poltech Sp. z o.o.

Zagórska 83 42-680 Tarnowskie Góry

Branże: Materiały i narzędzia budowlane
    nowy

15.02.2014 12:44

jest zła atmosfera w pracy
    aaa do lobos

01.02.2014 12:45

ja pracowalem w tej firmie a dokladnie gdzie jedziesz do jakiego miasta
    lobos

27.01.2014 17:21

witam. dostałem wczoraj tel. od przedstawiciela tej firmy. Praca w niemczech gdzieś przy holenderskiej granicy. Opłaca się jechać? pomoże ktoś? co to za firma?
    Paranoja

17.01.2014 19:27

Hmmm pracowałem w tej firmie 3 lata i osobiście ją odradzam ponieważ wogóle nie liczą się tam z ludźmi pracuje się minimum 10h (ja byłem w Spelle) soboty są niby nieobowiązkowe ale jak nie będziesz chodzić to firma Ci podziękuje za współprace przy zgłaszaniu jakichś problemów przełożony maksymalnie poklepie Cie po plecach i powie "dasz sobie rade" lub "będzie dobrze" i na tym się kończy. Bywały miesiące ze przepracowane było ponad 250h (ciężka praca fizyczna) a wypłata to 1500 euro. Mogę polecić jedynie ludziom którzy stawiają pieniądze ponad zdrowie i nerwy.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Poltech?

kokosz

25.08.2013 09:15

Jest lata przepracowane
    EEE

16.07.2013 10:28

ZAROBKI NA DORMAGEN MAX 1250 1300 EURO BIEGANINA OD 5 RANO I PO 11 GODZIN 1 PRZERWA (usunięte przez administratora)

08.07.2013 17:00

rozczrowany

13.11.2014 10:19

fakty o firmie jest takie: -Płacą grosze za wykonaną prace; -Obiecują złote góry. (a dostajesz ewentualnie Tarnowskie na stemplu pocztowym ;)); -Poziom wiedzy i umiejętności przełożonego słynnego giorgio Jureczka armani jest poniżej średnio rozwiniętej małpy; -zatrudniają wszystkich jak leci, im głupszy tym lepszy ( nie wcina się w wyzyskującą filozofie firmy); -Fałszywość ludzi, Która cie będzie tam otaczać sięga zenitu. W sumie jeden wielki (usunięte przez administratora). Osobiście nie polecam. Pozdrawiam czytających, rozczarowanych pracowników w Spelle.
    Bolek

13.11.2014 15:21

Jeżeli jest tam tak żle, to po (usunięte przez administratora) tam robisz. A ile to jest grosze, bo mój kumpel w tym miesiącu miał 1506,47 a ja od kiedy zmieniłem Lonsteuerkarte to mam zawsze ponad 1700,- i to punktualnie na koncie od lat! Jak komuś się nie chce robić to na prawdę nie polecam, ale jak zrobisz dobrą robotę to i premia pasuje.
    *******

18.01.2013 19:04

(usunięte przez administratora) ps. nie polecam rozliczać niemckich kart podatkowych w tej firmie.oczywiscie placi sie mniej jak w profesjonalnych firmach (200zł niezależnie od kwoty zwrotu) kontakt z prowadzącym jest w miare dobry ale jesli chodzi o czas oczekiwania zwrotu jak również kwote .. ZENADA!
    Waldi

03.12.2012 10:56

NIGDY WIECEJ NIC WSPOLNEGO Z TĄ FIREMKĄ
    ttt

28.12.2011 21:50

proszę o opinię poltech -u, jaka atmosfera W FIRMIE oraz jakie zarobki na prefabrykacji w niemczech
    terra incognita

09.09.2011 20:47

dziwna ta twoja opinia i niepotrzebnie kilka razy skopiowana. czy ktos moze sie do tego odniesc?

24.08.2011 14:29

a ty uwazasz,ze co? ze jak swierzak przyjezdza pierwszy raz na werk to od razu bedzie wszystko wiedzial? ciekawe czy tys byl taki madry jak zes sie przyjmowal? osobiscie uwazam ze powinno sie placic uczciwie nawet ciemnym i zakreconym swierzakom,by zachecic ich do ogarniecia i wydajnosci w pracy osobiscie uwazam ze w poltechu nie jest zle,ale... jednakze nikomu nie życze jechac do Dormagen.. obecnie juz nie pracuje w poltechu ale wiem jak tam jest. firma godna polecenia,porzadni ludzie,kadra w miare,szefowa tez :D p.s. kasa przed 10tym na koncie i w miare godziwa.niektore werki maja prce w systemie zmianowym wiec nie jest zle choc trzeba uczicwie przyznac: trzeba sie nabiegac. pensja1300-1500e za niewiele ponad 200h z wszystkimi sobotami (czasem wiecej) zjazd do kraju srednio co 1,5-2mce wiec nie jest zle :)

23.06.2011 22:03

Witam Ja pracowałem i zagranica i obecnie pracuje w kraju wPOLTECH-u i nie narzekam. Fakt co do tych 200 euro to odcinane są przez pierwsze 2 miesiące i to słusznie bo jak \"świerzak\" przyjeżdża do pracy to musi się ogarnąć w robocie i troch czasu mija a co do reszty wypłaty to są na przyzwoitym poziomie oczywiście zawsze mogło by być więcej. I najważniejsze nie płacisz za mieszkanie.
    ryzykant

21.04.2011 00:20

a ja zaryzykuje i 1ego maja startuje na próbną umowę do deutschland :) jak będzie lipa to choćby nie wiem co zjeżdżam do PL
    ciekawski

13.02.2011 20:50

witam mam pytanie czy ktoś może napisac jak jest w tej firmie? jakie zarobki, social i takie tam?
    Mlody

07.02.2011 17:48

Witam. Pracowałem troszke w tej firmie i tam ciekawie jest tylko w pierwszym maksymalnie jeszcze kolejnym miesiącu później zaczynasz widzieć czego jest warta ta firma nie polecam a jedyne co zagranicą możesz sie dorobić to tego że (usunięte przez administratora) za piwo w weekend wysłać bedzie cie chciała na odwyk a potrąca po 200 euro co miesiąc niewiadomo za co od wypłat kroji jak sie tylko da.
    ciekawy

06.02.2011 12:27

witam.czy ktoś może napisac jak jest w tej firmie a wczególności na kontraktach za granicą

Zostaw merytoryczną opinię o Poltech Sp. z o.o.