Poltech

• Świerklaniec
  • Laryszów
  • Radzionków

3. Opinie o pracodawcach Tarnowskie Góry
  5. Opinie o Poltech Sp. z o.o.

Opinie o Poltech Tarnowskie Góry

Nie przegap nowości o Poltech Sp. z o.o.!

poinformowany

10.02.2016 11:09

zimbo, erty, Mex nok, chciałem was poinformować, że piszecie na stronie poltechu z Tarnowskich Gór. Ten nie sprzedaje mebli i nie poszukuje handlowca konstruktora mebli itp. Firma Poltech z Tarnowskich Gór zajmuje się produkcją Prefabrykatów z betonu oraz zbrojeń do produkcji elementów betonowych. Poszukuje zbrojarzy, betoniarzy oraz operatorów maszyn zbrojarskich do pracy w Niemczech oraz w zakładzie w Gliwicach produkującym ściany oporowe z betonu.
    jo

08.01.2016 18:34

po to ze jak ja znikne na kilka minut np. do kibla to jest problem a inni moga na kilka godzin ciekawe a tak samo placa znaczy wedlug stawek hehe
    nowy

27.12.2015 13:56

ciekawe dla czego majster na "SMS" podczas pracy znika na kilka godzin a normalnie ma placone za to:(

02.12.2015 19:42

a ja pracuje i wiem co mowie czytaj tez ze zrozumieniem pisałem ze od długiego czasu nie ma wiekszych problem wczesnie zawsze były jakies poslizgi

29.11.2015 20:43

człowieku po co kłamiesz

24.11.2015 06:13

co wy za głupoty piszecie jaki ta firma ma szacunek do pracowników w tym roku odeszło co najmniej 30 pracownikow nie wspomne o ludziach z wieloletnim stażem 0 szacunku a wypłata ostatnio jest na czas wczesniej prawie zawsze była po czasie to faktycznie sie zmieniło pozdrawiam ludzi czytajacych i nie polecam tej firmy
    grześ

06.10.2015 17:15

Jeśli masz coś do zaoferowania, jesteś dobrym fachowcem albo jesteś pracowitym i rzetelnym pracownikiem to możesz wysłać swoje podanie do kadr. Dla dobrych ludzi oni zawsze mają pracę i dobrych ludzi też doceniają. Polecam, praca jest stała i wynagrodzenie na zawsze punktualnie.

06.10.2015 14:43

popek

14.11.2015 09:13

dokladnie

29.09.2015 20:07

A ja gratuluje wyboru majstra Pajaka przepalonego trawą super
    lula

27.09.2015 11:19

Witom ja ino chca co do majstrów ,pracowałem pare miesięcy w tej firmie i jest tam gość w Gesenkirchen -majster-siwy mu jest.Ja gratuluje firmie takich wyborów !!!

19.09.2015 20:49

Wybrańcy mogą pić kawę ale reszta ma pracować za resztę.Nie polecam tej firmy nikomu Poltech omijać szerokim łukiem no chyba że ma się kredyt do spłacenia.
    XXX

31.08.2015 09:14

ludzie jaka przerwa na kawe ,przecież tam nie ma przerw jesz w biegu tak trzeba zasuwać
    ww

20.08.2015 16:12

sgs-jeśli pracujesz u marka ,tyle lat to język do lizawki masz szalenie długi,normalny człowiek z odrobiną honoru tam pracować nie będzie ,czy jesteś dobrym fachowcem czy nie i tak jesteś poniżany ,staży pracownicy za byle co mają np.zabraną przerwę na kawę . Ale pracuj ,i trzęś portkami bo marek idzie' LUDZIE NIE POLECAM ,POZA TYM TAM WSZYSTKO SIĘ SPAWA.

09.08.2015 14:05

Jurek gratuluje awansu

07.08.2015 18:21

Ada ,ja jak najbardziej pracuje w poltechu, przez kilka lat widziałem dziesiątki nieudaczników którzy próbowali w tej firmie sił z mizernym rezultatem.Wcale nie trzeba nikomu lizać tyłka żeby normalnie tu funkcjonować,trzeba znać swoją wartość i uczciwie pracować to jest ok.Nie twierdze że jest idealnie ale da się żyć.Jadąc do każdej pracy trzeba się zastanowić przede wszystkim nad swoją psychiką i sprawnością fizyczną ,najwięcej odpada "byczków" z pustą głową niestety!!!!

11.07.2015 17:42

Dawno mnie tu nie było i co? Woda WODAAA!!!15 eurocentów butelka mojego budzetu to nie rozwala .Ciekawe ile rojbol wydajesz na piwsko i gorzołe ?Ja dalej podtrzymuje dlaczego ci narzekający jeszcze tu pracują skoro w innych firmach jest lepsza kasa, WODA ,nie trzeba rylić w soboty i normalnie może nie trzeba pracować a zapłacą?

01.07.2015 23:17

właśnie tak jest brawo
    rojbol

01.07.2015 21:42

Pracodawca musi zapewnić napoje pracownikom zatrudnionym: w warunkach gorącego mikroklimatu, charakteryzującego się wartością wskaźnika obciążenia termicznego powyżej 25oC, w warunkach mikroklimatu zimnego, charakteryzującego się wartością wskaźnika siły chłodzącej powietrza powyżej 1000, przy pracach na otwartej przestrzeni przy temperaturze otoczenia poniżej 10oC lub powyżej 25oC, przy pracach związanych z wysiłkiem fizycznym powodującym w ciągu zmiany roboczej efektywny wydatek energetyczny organizmu powyżej 1500 kcal (6280 kJ) u mężczyzn i 1000 kcal (4187 kJ) u kobiet, na stanowiskach pracy, na których temperatura spowodowana warunkami atmosferycznymi przekracza 28oC. Czy to oznacza, że łamią Prawo???????
    wieloletni pracownik

30.06.2015 09:49

Jest wielu pracowników takich jak ja, którzy w tej firmie pracują od wielu lat i są zadowoleni. Mam dobrą wypłatę, zawsze na czas, mieszkam w normalnym mieszkaniu, za które nic nie płacę. Nawet opłatę za telewizor przejęła firma. Do domu z reguły mogę jechać jak potrzebuję. Soboty też są płatne, jak i wszystkie inne godziny. Jeżeli ktoś pisze coś innego to jest to nieprawdą. Niestety normalni ludzie nie zajmują się wpisami na takich portalach. Dlatego pozytywnych opinii jest tak mało.
    stary pracownik

08.07.2015 19:13

tak jak sie jest kierownikiem to sie (usunięte przez administratora) narobi i zarobi lub gdy sie jest podpierdalaczem. a skoro mowiels "Niestety normalni ludzie nie zajmują się wpisami na takich portalach." wiec jestem nie normalny i masz cos z glowa i w 100% potwierdzam glupoty to ty tu piszesz ale w sprawie podatku medialnego masz racje.
    EKIPA Z HAMMU T SWINIA

14.08.2016 16:48

JESTEM BRYGADZISTA I NARZEKAM NA ZAROBEK BO MÓJ BYŁY MAJSTER PAN P.R TEZ NARZEKA
    Pewny

02.06.2015 20:16

No1400 brutto i soboty oczywiscie oficjalnie nie obowiazkowe i pewnie platne a wcale nie sa platne a na dodatek jak nie przyjdziesz to Cie zwolnia badz na poczatku zastrasza zwolnieniem.... Pozdro dla przyszlych pracownikow.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Poltech?

Kontakt - Poltech Sp. z o.o.

Zagórska 83 42-680 Tarnowskie Góry

Branże: Materiały i narzędzia budowlane
    hsghfg

01.06.2015 21:27

brutto gosciu ale jak ci to starczy to wal smiało potrzeboją takich
    xX

01.06.2015 21:54

spoko dzieki mowili mi na reke ale jeszcze raz dzieki bo cos mi nie pasowalo
    normalny

06.06.2016 16:32

Co ci nie pasowało? To, że możesz trafić na uczciwą firmę, która mogłaby ci zapłacić 1400 netto na rękę, do tego mieszkanie za darmo i dojazdy do domu? Masz rację, naprawdę trudno jest o takie firmy. Ofert mnóstwo, a oszustów jeszcze więcej. Zaskoczę cię, firma Poltech jest jednak wyjątkowa i takie warunki właśnie zapewnia. Pracuję w niej już bardzo długo i zawsze będę ją polecał.
    xX

01.06.2015 20:59

Witam chce podjac prace w poltechu czy te 1400eu to jest na reke czy brutto
    abelard

29.05.2015 13:10

1400 ale jeszcze musisz tam zyc chyba ze nie bedziesz nic zarł to bedziesz mial te 1400 i zapomnij o wyjezdzie do polski bo za darmo tez nie jedziesz a co do jezyka to nawet majster nie umi sie dobrze dogadac a przynajmniej cos zalatwic ps;Pracownicy delegowani Jeden z wyjątków od przepisu art. 11 ust. 3a dotyczy pracowników delegowanych (wysłanych) do pracy w innym państwie członkowskim. Chodzi o sytuację polegającą na tym, że polskie przedsiębiorstwo w celu realizacji umowy zawartej z zagranicznym kontrahentem, wysyła pracowników do pracy poza granice Polski. Zgodnie z art. 12 ust. 1 rozporządzenia 883/2004 osoba, która wykonuje działalność jako pracownik najemny w państwie członkowskim w imieniu pracodawcy, który normalnie tam prowadzi swą działalność, a która jest delegowana przez tego pracodawcę do innego państwa członkowskiego do wykonywania pracy w imieniu tego pracodawcy, nadal podlega ustawodawstwu pierwszego państwa członkowskiego, pod warunkiem, że przewidywany czas takiej pracy nie przekracza 24 miesięcy i że osoba ta nie jest wysłana, by zastąpić inną osobę. W związku z tym pracownik wysłany przez polskiego pracodawcę do pracy w innym państwie członkowskim może nadal podlegać polskiemu ustawodawstwu w zakresie zabezpieczenia społecznego (a w konsekwencji podlegać ubezpieczeniom społecznym w Polsce), pod warunkiem, że czas pracy za granicą nie przekracza 24 miesięcy i że pracownik nie jest wysyłany by zastąpić innego pracownika. Powyższy przepis dotyczy nie tylko pracowników, którzy są przez danego pracodawcę zatrudnieni w Polsce i następnie wysyłani do pracy za granicę. Ma on zastosowanie również do pracowników zatrudnionych w celu oddelegowania. Wynika to z przepisu art. 14 ust. 1 rozporządzenia 987/2009. Przepis ten stanowi, że do celów stosowania art. 12 ust. 1 rozporządzenia 883/2004 „osoba, która wykonuje działalność jako pracownik najemny ;;;; dlatego macie pauze po 22 miesiacach

14.05.2015 06:58

Jak ten ktos pisze i pisze ze nie ma na czas wypłaty to chyba juz go nie czytam .Człowieku jak długo tu pracuje to raz sie zdarzyło ze wypłata była 13 pozdro.Nie czaja jak można byc tak kłamliwy!!!Janek jebnąć to możesz sie w sciane patałachu obsrany pewnie jestes nierób pierwsza klasa chyba sie za ciebie pomodla.

14.05.2015 06:26

Nie wiem ktoś gdzie pracujesz ale jak tobie spada produkcja to szacun a jak szefowa przyjechala to pewnie lataleś po hali jak piesek z zwieszonym ozorkiem.Abelard prosza cie 1400 brutto?to chyba hala zamiatasz ?Co do nowych to fakt sami zdziwieni ze trzeba pracować bo w niemcach ponoc jest tak dobrze.Ludzie wracajcie do Polski albo (usunięte przez administratora)na szparagi.
    daro

12.05.2015 15:37

mam zamiar pracować w poltechu proszę o prawdziwąą opinie jak jest
    abelard

12.05.2015 13:42

pracuje w tej firmie juz pare lat prawda jest jedna jeszcze 2 lata temu mogles zarobic teraz nie ma znaczenie ile pracujesz rok czy 5 lat wszyscy tak samo zarabiaja 200 godz.1400 eu brutto i nie bedzie lepiej apeluje do wszystkich ktorzy szukaja pracy drzwi sa otwarte w poltechu a najlepiej jak jeszcze sie zrobisz debilem to moze i sie nie narobisz.a zarobisz jak pracownik ktory pracuje tu wiele lat . dziekuje pozdo dla starych pracownikow bo ci nowi to przyjechali na wakacje wypoczac

11.05.2015 18:30

człowieku co ty piszesz szefowa przyjechała na dwa dni bo jest super wez ty sie zastanow przyjechała bo spada produkcja i ludzie odchodzą dwa dni siedziała i patrzała i co nic na palcach jednej reki mozna policzyc starych pracownikow wypłaty jak zwykle nie na czas karta do lekarza po czasie i nie ważna co ty wiesz no chyba ze komuś trzymasz palec w ....

11.05.2015 11:03

Jak czytam te mądrości to leże i kwiczę,myśle że "ktoś" ma szanse zrobić kariere w związkach zawodowych.Chcę być anonimowy więc napisze tylko tyle, że znam tę firmę od podszewki i mase fajnych ludzi ktorzy tu pracują.Większość z nas przyjeżdża na kontrakt z tzw.garbem czyli kredytem do spłaty,komornikiem itd.Jak garb spada po roku czy kilku latach wtedy wszyscy robią sie hardzi i nagle wszystko przestaje pasować.Ludzie zawsze jest wyjście:wracać do kraju i dalej żyć na kredyt i dalej narzekać!A co do zarobków jak ktoś przychodzi do roboty tylko po to żeby w niej być to niech nie będzie zdziwiony.i proszę sie nie nabijać z Richarda bo to super gość i jeszcze zostanie prezydentem.Pozdrowienia dla Pani Prezes ,P.Janeczka i dla ciebie Jurek Dzordzu chociaż dawno sie nie widzieliśmy.
    sara

01.05.2015 23:06

banda złodzieji dziekuje pracuje tam 5 lat
    rozczarowany

14.04.2015 15:25

7 euro to bardzo dobra stawka ta firma calkiem spada na dno sprzataczki wiecej zarabiaja w niemczech
    gość

18.03.2015 13:40

3100 przy słabszym miesiącu
    interesant

03.03.2015 12:00

Witam. Jest ogłoszenie pracy jako magazynier. Ile by się tam zarobiło na tym stanowisku? dzięki za cynk, pozdro.

13.02.2015 21:13

Szanowna Pani Prezes Informuje Pnią że wprowadzenie stawek minimalnych obowiązuje wszystkie firmy działajace na terenie Niemiec łacznie z firmą Poltech.Stawka minimalna obowiązuje wszystkie branże. Jest tez faktem ze 8.50 euro obowiązuje we firmie od długiego czasu ale jest jedno ale wszyscy sa zatrudnieni jako niewykwalifikowani pracownicy wiec mogą miec 8.5 pytanie czemu malarz jako betoniarz dekarz jako betoniarz suwnicowy jako betoniarz elektryk jako betoniarz wiemy chyba fachowiec musiał by miec 10 i wiecej na godzine tak samo jest z kadencją nie mozna pracowac przez cały czas na jednej stawce wiec robi sie pracownikowi przerwe Dziekuje za uwage Pozdrawiam Panią Prezes Podam Pani i wszystkim innym przykład
    NieNarzekam

13.02.2015 01:55

Witam Pani Lucyno. A co z gliwicami. Podobno robota ma iść na jakiś akord. Może by tak z pracownikami pogadać bo póki co tylko jakieś pogłoski dochodzą. Jeżeli mamy iść na akord to niech kadra zarządzająca na tym zakładzie dowie się co to znaczu

11.02.2015 23:37

Stawki wynagrodzenia minimalnego w budownictwie Wszyscy pracownicy branży budowlanej zarabiają od 2014 roku więcej za przepracowaną roboczogodzinę. Nowa umowa taryfowa obowiązuje w okresie 4 lat od początku stycznia 2014r. do końca grudnia 2017r. Polscy pracownicy budowlani zatrudnieni w Niemczech są objęci stawką wynagrodzenia minimalnego obowiązującą na terenie Niemiec. Dzięki umowie taryfowej każdy pracownik świadczący pracę na obszarze Republiki Federalnej Niemiec – niezależnie od narodowości i formy stosunku pracy - musi otrzymać za jedną przepracowaną godzinę wynagrodzenie wynoszące przynajmniej 11,10 Euro w Landach zachodnich i 10,50 Euro w Landach wschodnich. Wynagrodzenie to dotyczy tych pracowników branży budowlanej, którzy należą do pierwszej grupy płacowej. W przypadku pracowników budowlanych należących do drugiej grupy Stawki wynagrodzenia minimalnego w budownictwie płacowej stawki są już odpowiednio wyższe. W zachodnich Landach minimalne wynagrodzenie godzinowe wynosi nie mniej niż 13,95 Euro, a we wschodnich Landach nie zostało określone. Następna podwyżka wynagrodzenia minimalnego będzie miała miejsce w styczniu 2017 roku. Na mocy tej podwyżki wzrośnie wynagrodzenie pracowników należących do pierwszej grupy płacowej. Co więcej, obowiązywać będzie jedna, jednolita stawka na obszarze całych Niemiec i zniknie zróżnicowanie poziomu płacy minimalnej na Landy zachodnie (aktualnie wyższe stawki) i na Landy wschodnie (aktualnie niższe stawki). Wysokość stawki dla całych Niemiec wyniesie od 2017 roku 11,30 Euro. Dzięki obowiązującym stawkom minimalnym każdy pracownik wykonujący pracę na terenie Niemiec ma gwarantowany poziom płac. Takie rozwiązanie prawne jest w szczególności dobre dla polskich pracowników delegowanych przez polskie firmy celem świadczenia przejściowej pracy w Niemczech. Pracownicy tacy są bowiem wynagradzani nie stawką polskiego wynagrodzenia, a stawką niemieckiej płacy minimalnej.

08.02.2015 10:15

goraco polecam firme pewne 800 euro wypłaty no i robmy swoje hahahaahahah
    mlody

05.02.2015 20:09

Kasa na czas z roku na rok maleje jak ptaszek na mrozie.Jürgen lata za formami i gra w notesie w statki. W Gelsenkirchen mlody brygadzista iq jak trzonek od lopaty,ludzie parowy ale jest tam jeden fenomen main knif dla ktorego pozdro. Rysio na prezydenta.
    pewny

29.12.2014 20:44

Nie ma zle w poltechu,pozdro dla pewnego Richarda
    jerzy-george-sojka

16.11.2014 08:24

Firma Poltech była i jest dobrą firmą,która zatrudnia dobrych, wartościowych pracowników.To,że następują zmiany jest naturalnym procesem życia człowieka, czy firmy.Przeplatają się sukcesy i porażki,kryzysy i fale wzrostu.Nasza firma też ten proces przechodzi.Szkoda,że nikt nie ma odwagi normalnie się tu podpisać,ale do tego trzeba mieć jaja.Rozczrowany nie znasz mnie.Swiat jest pełen zawistnych i zazdrosnych frustratów takich jak ty.Każdy głupi potrafi krytykować i obrażać i każdy głupi to robi.A jak powiedział Forrest Gump:Poznać głupiego po czynach jego.Pozdrawiam Spelle,Gross,Hamm i Gelsen

Zostaw merytoryczną opinię o Poltech Sp. z o.o.