SAWA TAXI

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 140 ocen.

Opinie o SAWA TAXI

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SAWA TAXI

Smigol

Zawijajcie się stąd, dobrze radzę :// Przekonacie się w koncu kiedys na wlasnej skórze jak tu traktują pracowników..... Uciekłem stąd do Atu Taxi, wreszcie mam święty spokój i lepszą kase.

Kiero.eMOka

Chyba Ty. Jak jesteś jeleniem i nie umiesz zarabiać to stój sobie nawet 5 godzin, chodź nie jest to możliwe będąc zapisany w rejonie. I nie smaruj głupot jeden z drugim. Pracuję w tej firmie i nie zamierzam zmieniać. Pozdro 600

SzoferTaxi

Od jakiegoś pół roku jest czesto problem zarobić na czysto 150zł w 12 godzin pracy, średnio wychodzi koło 13zł na czysto na godzine. Nie po to człowiek inwestuje w samochód robi kurs i licencje zakłada działalność aby zarabiać jak dostawca pizzy.

SzoferTaxi

Od jakiegoś pół roku jest czesto problem zarobić na czysto 150zł w 12 godzin pracy, średnio wychodzi koło 13zł na czysto na godzine. Nie po to człowiek inwestuje w samochód robi kurs i licencje zakłada działalność aby zarabiać jak dostawca pizzy.

SzoferTaxi

Nie polecam jazdy w tej korporacji. Jeździłem tam swoim samochodem nie wynajętym, niestety jedyną osobą zarobioną w tej firmie jest prezes, gigantyczne opłaty dla korporacji, praca 5 dni w tygodniu po 12-13 godzin od 5 rano a człowiek ledwo wiąże koniec z końcem. Za dużo taksówek prezes cały czas przyjmuję nowych jeszcze dokłada do tego dyżury, które dodatkowo zmniejszają twój dochód. Wieczne czekanie na zlecenie średnio godzina lub dwie a czasem i trzy godziny. Praca jest tylko w tygodniu w ciągu dnia, w nocy czy w weekendy nie ma po co wyjeżdzać bo nic się nie dzieje. Nakazują ci jak masz się ubierać jak wypowiadać publicznie. W tej firmie jesteś tylko liczbą w statystyce, jak składasz wypowiedzenie to nawet nikt się niezapyta dlaczego, wisisz im i powiewasz bo zaraz przyjdzie kolejny jeleń i troche pojeździ zanim się zorientuje jak go prezes puka. Przy dwóch tygodniach urlopu w wakacje wychodzi, że sawie musisz oddać ponad 30% swojego przychodu. Prezesa nie interesuje, że ktoś ma urlop czy chory czy zepsute auto trzeba płacić 100%, średnie miesięczne opłaty dla sawy wychodzą między 1400 a 1900zł w zależności ile się wyjeździ. Opłaty dla sawy są o połowę za duże przy obecnych utargach jakie tam się robi... niedługo ta firma upadnie prawdopodobnie jak dalej będzie traktowała taksówkarzy jak dojne krowy.

SD

Jeszcze zapomniałem dodać taką małą rzecz: Sawa Taxi jest po 2,40 na pierwszej dziennej, inne korporacje są od 1,20 do 2,00. Ludzie nie są głupi. Ostatnio wiozłem dziadka, wyszło 18,00 zł za kurs i dziadek powiedział, że jeździ już z 5 lat z tą korporacją ponieważ on nie będzie płacił 2,4 za km bo to jest za dużo. On nie jest pazerny tylko oszczędny dlatego ma pieniądze. Tak jak powiedział. Kurs 17,90 zapłacił 22,00 z napiwkiem. Jakby jechał Sawą po 2,40 i by wyszło 24,80 za ten sam kurs to by nie dał napiwku wogóle. Ludzie lubią płacić mniej, nie dlatego, że nie mają pieniędzy bo jak nie mają to jada komunikacją miejską. Ludzie lubią płacić mniej bo chcą oszczędzić. I to jest normalne zachowanie każdego człowieka. Dlatego Sawa Taxi wogóle lub bardzo rzadko jest zamawiana pod prywatny adres pod dom aby gdzieś pojechać. Zamawiane są inne tańsze korporacje. Sawa jest zamawiana do MORDORU - czyli do centrum biznesowego na Mokotowie (Domaniewska, Postępu). Bogate firmy podpisały z Sawa Taxi umowę o przejazdy bezgotówkowe, na podstawie EKK (Elektroniczna Karta Klienta), lub na VOUCHERY papierkowe, karty jednorazowego użytku lub wielokrotnego użytku aby móc wozić swoich pracowników do pracy a potem do domów, aby mogli coś załatwić na mieście (krótkie kursy) lub dla gości tych firm - z pracy na lotnisko lub do hotelu (tego bliskiego hotelu a nie po drugiej stronie miasta). Ty z rana 05.00 - 09.00 zwozisz managerów i innych pracowników plebsowych, jakieś sekretarki z okolicznych dzielnic - nie z centrum - z Tarchomina, Ursusa, Wilanowa Bielan do MORDORU potem stoisz a następnie od około 14.00 do max 19.00 zwozisz całe to towarzystwo z powrotem do domów. Popatrzcie w dzień lub wieczorem na taksówki, które stoją na postojach. Tam stoi SAWA, ELE, MPT i SUPER TAXI (te najdroższe) i niezrzeszone dziadki. Cała reszta taksówek jeździ bo są od 1,20 do 1,80. Chociaż ELE rzadziej stoi niż SAWA czy MPT czy SUPER ponieważ ELE się reklamuje i są u nich zlecenia. Ale też &quot [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie urywa" - tak słyszałem... A ja wolę jechać w nocy po 2,00 niż stać za 3,60. Klient też. Teraz pracuję około 18 - 22 dni w miesiącu i po opłaceniu samochodu z bazą, zatankowaniu (do pełna) zostaje mi ok. 4000,00 na czysto. Legalną oznaczoną taksówką z kogutem TAXI, mam licencję, nie uberem. Zaznaczam jeszcze że jestem młody urodzony w Warszawie, znam całą Warszawę doskonale, około 90% ulic wszystkich na pamięć a zarobić nie mogłem w Sawie 7200 i wyjść na czysto.... To chyba świadczy o korporacji a nie o kierowcy... prawda ?

SD

W Sawie jest 1100 wozów. Każdy chce zarobić. Wozów przybywa, chociażby nawet teraz, bo Ty sam się zastanawiasz czy nie przystąpić do Sawy, bo jesteś na tym forum. Sawę interesuje tylko Twoje 880,00 + 0,91 za zlecenie i 12% z bezgotówki. Operatora interesuje samochód 80,00 - 90,00 dziennie 2500,00 do 2700,00 miesięcznie Stację benzynową intersują pieniądze za zakupione paliwo 1300,00 -1500,00 miesięcznie A za co nakarmisz dzieci i opłacisz rachunki? 1,6 benzyna w gazie ja jeździłem 20 zł gazu = 100 km, może 90 jak się zapiernicza Nie dajcie się skusić na Toyota Corolla 1,4 Diesel. 30 zł na 100 km. To samo operatorzy przedstawiają w inny sposób: 130,00 dziennie i niedziela gratis za darmo bez opłat ale oczywiście możesz jeździć. Do tego żadnych kosztów. Nie mówią nic o 12%, nic o 0,91 lub 1,00 (zależy od operatora) kosztów za przyjęcie zlecenia i 50 zł miesięcznie za terminal VISA. Słowem już nikt nie wspomni, że 99% kursów w Sawie to BEZGOTÓWKA z EKK (Elektroniczna Karta Klienta) a rozliczenie raz na tydzień lub dwa. Operator musi zapłacić Sawie za bazę 880,00 czy jego wóz jeździ czy nie, więc ma koszta bo nie może sobie wziąć urlopu od bazy. Szuka więc jelenia, który będzie mu to płacił jeżdżąc na jego wozie. Rata lisingu do banku to około 500 zł miesięcznie. Operator pobiera od Ciebie 2700 miesięcznie, więc zarabia 2200,00 co miesiąc na Tobie. Sawa zarabia około 1600,00 miesięcznie na Tobie wliczając bazę, opłatę za kursy i po 12% od bezgotówki. Kur** wszyscy zarabiają tylko nie TY !!! Ty zarabiasz dla nich. Własny samochodem do Sawy - tak proszę max 5-6 lat aby się nie sypało i strucel za 4000,00 to być nie może tylko przynajmniej auto za 30.000,00 zł. Jak Cię stać na takie auto to idź spróbuj szczęścia ale ja bym sobie odpuścił. Z własnym wozem zarobisz na czysto po odliczeniu ZUSu (1000,00), podatków (8% od paragonu chyba że nie jesteś płatnikiem czy jakoś tak), bazy (1600,00) i paliwa (1500,00)- jak chłopaki (koledzy) z Sawy mówili około 3500,00 - 4500,00 a jak Ci się przyfarci to może 5000,00.Więcej mieć nie będziesz, nawet jak się zesrasz. Idę na spacer bo się już samą pisaniną o tej dziwce Sawie wkur*****.

bayer
@SD 14.04.2017 18:07
W Sawie jest 1100 wozów. Każdy chce zarobić. Wozów przybywa, chociażby nawet teraz, bo Ty sam się zastanawiasz czy nie przystąp...

Nie pitol minimum 1000 operator płaci leasingu plus serwis 250 miesiecznie, nie poruszajac kosztow jak rozbijesz auto, mega zwyzka OC/AC dla calej floty. Farmazonisz, idz sie przewietrz, operator ma hajs za pare lat jak mu sie auto splaci i idioci/debile co swego nie szanuja jak Ty , nie zajezdza.... Jak Ci nie pasuje sam sobie kup auto i zobaczysz ile utrzumanie kosztuje, usiadz i policz a nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Zegnam ozieble z domieszka ironii cierpie, pamietaj nie oszukuj matki i nie podcieraj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szklem jak 70 procent z nas bo to boli. P.S. jedze i jestem operatorem. Dobranoc

SD

Reasumując. Jeśli jest dobry miesiąc... 24 dni pracy po 12 - 18 godzin po 300 zł brutto (-12% dla Sawy) daje 7200,00. 24 dni pracy a nie 30 czy 31 ponieważ SAWA TAXI w SOBOTY I NIEDZIELE NIE MA ZLECEŃ 7200,00 - 12% = 6300,00 Wynajęty wóz = 2700,00 miesięcznie Baza = 880,00 miesięcznie Zrobisz około 200 kursów w miesiącu, każdy po 0,91 dola Sawy = 182,00 Terminal 50,00 miesięcznie + 2% od płatności Razem kosztów masz około 3812,00 miesięcznie. (+- 100,00) Aby zarobić 7200,00 to musisz mieć na paliwo lub na gaz około 1500 zł w miesiącu. Załóżmy, że pożyczysz od kogoś na paliwo te 1300,00 czy 1500,00 6330,00 (obrót) - 3812,00 (koszta) = 2518,00 2518,00 - 1500,00 (paliwo) = 1018,00 Reasumując: Jeśli chcesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przez cały miesiąc przynajmniej po 10 - 12 godzin i mieć za to 1018,00 zł oczywiście wtedy gdy jest syty (dobry) miesiąc to zapraszam do Sawa Taxi. Takich miesięcy jest 6-7 w roku. Nie zawsze udaje się zarobić na utrzymanie wszystkich kosztów w Sawie wraz z wozem (7200,00). Trzeba dokładać z własnych pieniędzy do rozliczenia z operatorem. Pamiętajcie, że ja liczyłem to razem z Wami zakładając, że pracuję przez prawie cały miesiąc. Nie słuchajcie bredni, że on (ja) nie pracuję, że mało pracuję, że co on [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo on ma 300,00 dziennie a Ty jak porobisz to będziesz miał z tysiaka czy z 7 stówek to na bank. Gówno prawda. Raz się zdarzyło w czerwcu w piątek, że gdy jeździłem 42 godziny to zarobiłem 1000,00 zł... Zadłużenie w Sawie rosło z miesiąca na miesiąc i nie wiedziałem co zrobić. Poszedłem do przewozu po 1,20 / km zapłaciłem wpisowe i za miesiąc z góry i jeździłem na 2 baty. Rano Sawą a wieczorem gdy Sawa już stoi od 19.00 godziny to przewozem. Jak jest dobry miesiąc to w Sawie 300 dziennie, zły miesiąc to 100,00 dziennie. Przewozem codziennie na czysto 250,00. Je*** Sawę !!! Firmowym Sawoskim samochodem, z kogutem SAWA TAXI, na Sawoskim tablecie z Sawoskim internetem wykonywałem pracę w przewozie. Je*** SAWĘ!!! Były kierowca Sawy, obecnie już niepracujący w Sawie... (2016 - 2017) Ludzie - trzymajcie się z dala od Sawy!!!

ZŁOTA

Szanowni kierowcy w SAWA staram się podchodzić do innych z szacunkiem i jego pracy jakiego Ja sam bym oczekiwał od innych , lecz odkąd masowo za czeliście podjeżdżać na ulicę Złotą oczekując na wjazd do Dworca Centralnego pozostawiacie za sobą chlew to i tak zbyt delikatne słowo , nie potrafię zrozumieć jak kierowcy dbający o swoje narzędzie pracy mogą być takimi egoistami i leniami mając wokół kosze na śmieci,sprawiacie wrażenie ludzi sympatycznych i dbających o higienę WIĘC PROSZĘ NIE ZACHOWUJCIE SIĘ JAK BRUDASY . Każdy z nas stara się szanować innych ,szanujcie proszę ludzi którzy tam mieszkają .Dziękuję

Fruzia

Pracuje albo pracował w Sawa chłopak który wyludza pieniądze od kobiet co prawda nie jeździł na swojej licencji nr jego taxi to 308

nieznaszmnie78465
@Fruzia 06.09.2016 15:03
Pracuje albo pracował w Sawa chłopak który wyludza pieniądze od kobiet co prawda nie jeździł na swojej licencji nr jego taxi to...

Fruzia podaj jakiś kontakt do siebie a propos tego człowieka nr 308.

Slawek Warszawa

Jako taksówkarz w Warszawie nie narzekam .Mam co miesiac minimum 4000 netto przy 8 godzinach plus minus 1h wiec zachęcam jesli ktos lubi jezdzic samochodem dobrze zarobi ! nie sluchajcie opini ze zarobki 2000 netto bzdura nigdy nie zszedlem po nizej 4000 ! robcie licencje i do pracy bo naprawde warto !

ZŁOTA
@jamroszy 28.03.2017 11:12
bzdury opowiadasz albo jestes z zarzadu korpo lub czyims przydupasem.

Sławek , chciał bym opowiadać bzdury niestety rzeczywistość jest taka a nie inna wielokrotnie bylem i jestem światkiem pozostałości po kierowcach którzy stołowali się w sklepiku prowadzącym również gastronomię niestety przerastała ich czynność wyrzucenia śmieci do kosza , oczywiście nie można napiętnować wszystkich bo tak nie jest, prawda jest taka że rzutują swoim postępowaniem na innych kolegów należących do tej samej korporacji ,wybrałem taką drogę licząc na zrozumienie i poszanowanie jak również na wskazanie takiego problemu .JEST MI NIEZMIERNIE PRZYKRO JEŚLI KOGOŚ OBRAZIŁEM . Przepraszam i dziękuję za zrozumienie .

SzoferTaxi
@Slawek Warszawa 09.08.2016 20:55
Jako taksówkarz w Warszawie nie narzekam .Mam co miesiac minimum 4000 netto przy 8 godzinach plus minus 1h wiec zachęcam jesl...

Lepszej bajki nie słyszałem ty chyba człowieku liczyć nie potrafisz 4tys. Netto przy 8h pracy????? Ja zasuwam 5 dni w tygodniu w sawie po 12-13h i często jest problem aby 4tys. W kieszeni zostały.

obserwator

Uwaga ciągły nabór łosi ,którzy są goleni do kości a jak się nie podoba to do wiedzenia rozliczenie wg. uznania.

qw

obtawiam płytę i aję raę

Łukasz

Właśnie miałem "rozmowę" z jak mniemam chorym psychicznie kierowcą, który jak święta krowa stał na środku ulicy i ani myślał przeparkować się kilka metrów dalej o co go poprosiłem bo "czeka na klienta". Jak dla mnie to stado chamów i tyle.

Bogusław

Powiem tak:SYF, SYF I JESZCZE RAZ SYF, chcesz dokladac sie prezesikowi do kolejnego Porsche to idź daj się doić. Masz równo pod sufitem to szukaj czegoś co ma przyszłość!

Sławuś

rzeczywiście na premie można liczyć, dobrze powiedziane :) a co do podstawy to jakieś kpiny przy takim stanowisku i tylu obowiązkach 4000 netto - działalność.... Polowanie na łosia!

jerzy

Kupa (usunięte przez administratora)i nic więcej, dobra korpo do dojenia jeleni

Mike

WItam Wlasnie robie kurs i zaraz bede mial egzamin. Po otrzymaniu licencji chcialbym rozpoczac prace w Sawa Taxi gdyz wydaje mi sie, ze to najlepiej prezentujaca sie korporacja w Warszawie - ladne auta, ladne logo, kierowcy zadbani i kulturalni - nie wiem taka moja opinia. chcialbym dowiedziec sie o koszta miesieczne tzn baza + ile za zlecenie i czy trzeba doplacac jezeli chce sie obstawiac lotnisko czy dworce i jak wyglada stuacja ze staniem pod klubami (wiem, ze Sawa ma Na Lato i jeszcze inne lokale. Z gory dziekuje za odpowiedz mam nadzieje od jakiegos przyszlego kolegi z firmy ;)

Taxi

Najdroższa tz. Korporacja taksówkowa w warszawie. Nie zapewnia zadowalającej ilości zliczeń w danym przekroju czasowym chyba że pracujesz po 12 14 godzin na dobę siedem dni w tygodniu. W nagrodę otrzymujesz same nakazy i zakazy. Utrudniony kontakt telefoniczny z osobami odpowiadającymi za dane zagadnie. Cała koszt promocji przerzucony na podwykonawców. Różne układy i układziki dla wtajemniczonych odsyłam do działu zamkniętego sawataxi forum

Wiktor

Pracowałem w tej firmie kilka lat. Z perspektywy czasu mogę powiedzieć że, Całą ta firma to zbierania chamów i konfidentów.Zero szacunku dla współpracowników. Zero motywacji,same zakazy, nakazy i kary.Generalnie za +- 1500 opłaty bazowej powinno się wymagać a tu tylko wymagają. O

Dociekiwy

Sawa Taxi zaprasza "jeleni" oczywiście z nowymi no może prawie nowymi brykami do "współpracy " Dla dociekiwych poczytajcie sobie na w forum sawataxi dział zamknięty a wtedy wszystko stanie się jasne jako to jest fucha! !!!!

xxl

najlepsza fucha w sawie to naganiacz na lotnisku . sprzedajesz jedną ściechę dziennie i jesteś dobry

bezrobotny
@xxl 10.07.2015 19:16
najlepsza fucha w sawie to naganiacz na lotnisku . sprzedajesz jedną ściechę dziennie i jesteś dobry

a przyjmują ?

anonim

(usunięte przez administratora)

RRRobal

Problemu z "kobietą za kółkiem" nie ma. Umowa standardowa - o współpracy między dwoma firmami. Prowizja? Od czego? Musisz co miesiąc pewną kwotę (1200-1400 w zależności ile zarobisz) zostawić Sawie. "Haracz" od bezgotówki jest chyba największy w Warszawie - 12%. Plusem jest to, że możesz mieć swój terminal do kart i to od Ciebie zależy, ile zostawisz bankowi. Proponuję firmę Six - mają przedstawicielstwo na nowej Saskiej Kępie (okolice Marokańskiej)- biorą niedużo.

anonim

(usunięte przez administratora)

sawoszczak

ja obstawiam płytę . jak dobrze się dogadasz z naganiaczami to cię wydzwonią na ściechę . biorą 20% ale i tak się opłaci . frajerzy co nie działkują jadą do novotelu na sierpnia albo do gromady na stycznia . chytry dwa razy traci hahahaha !!!

Taxidriver

Musisz mieć własną działalność więc dodaj do tego wszystkiego zus 1100zł no i paliwo minimum 1000zł i już mamy z bazami i pierdołami prawie 4000zł opłat a dla Ciebie dalej nic.No i w Sawie zapomnij o jakimkolwiek urlopie i zwolnieniu za każdy miesiąc trzeba płakać i bulić. Przy 9 godzinach masz około 200zł jak dobrze pójdzie 300zł ale to już ściechy byś musiał łapać licząc od poniedziałku do piątku bo wickendy bezrobocie.Zastanów się

zainteresowany

Z tego wynika, że baza przytula z 1,5mln pln miesięcznie. Horrendalne koszty tej bazy - przykładowo w gdańsku koszt za bazę to max 400 czasem 500pln i żadnych prowizji za bezgotówkę czy od kursu. Skoro w Sawie lata już 1000 wózków to słabo to widzę - jak wygląda w Ele z ilością wózków obecnie? Poza tym mam dobre auto (powiedzmy biznes klass) - są jakieś kursy na VIPa w sensownej ilości w jednej z tych korporacji?

pracowałem
@zainteresowany 04.03.2015 19:22
Z tego wynika, że baza przytula z 1,5mln pln miesięcznie. Horrendalne koszty tej bazy - przykładowo w gdańsku koszt za bazę to...

W ele jest ok 1300 samochodów ale oni maja dużo wybieraków więc napewno jest lepiej niż w sawie . jezeli chodzi o lepsze auto to sporo jest takich a więc może przy farcie wyjdzie że 1 lepszy kurs wylosujesz na miesiąc.

pracowalem

Idziesz i cie przyjmują tzn podpisujemy umowę współpracy na rok że względu że niema wpisowego i oklejaja cie gratis. Twoje koszty miesięczne to 878 baza, 1 zł zlecenie, i 12% od przejazdów bezgotówkowych. Czyli w rzeczywistości twój koszt współpracy to min 1200 a max zależy ile kwitu nalapiesz. Na tą chwilę niema tam pracy tzn zlecenia jakieś tam są ale dwa lata temu samochodów było ok 700 a teraz jest ok 900 jeśli nie 1000 i niestety niema szans na wyrobienie dniowy w ok 10 godz tylko 14 godz min. Pozdrawiam

Pytek

Co z naganiaczami na Okęciu w kamizelkach – kto ich kontroluje ? Co z robotą na mieście w Realu bo wg. „działaczy” Sawy jest mnóstwo a czy przekłada to się na zarobek czy tylko na zysk dla nich ?

pracowałem
@Pytek 11.01.2015 15:00
Co z naganiaczami na Okęciu w kamizelkach – kto ich kontroluje ? Co z robotą na mieście w Realu bo wg. „działaczy” Sawy jest m...

Witam. Ludzie zapomnijcie o tej firmie. Chyba zechcecie pracowac zeby prezesowi nabijać kase. Bo tylko to sie dlanich liczy. Napewno nie to zeby dac ci prace z ktorej bedziesz wstanie sie utrzymac.

top secret

Coz tu napisac.Jesli chodzi o caloksztalt to nawet niezla korporacja zdarzaja sie oczywiscie upadki ale chociaz nie roluja tak jak z ELE . tamci to juz sami siebie przechodza tylko ciekawe kto ich rozlicza za waly bo jaks w sawie sie nie spotkalem z chamstwem takim jak tam.odkreslam ze eLE zaslone robi dymna udzielajac sie w mediach - hahahahahha niema to jak polski sposob na odworcenie od siebie uwagi jesli chodzi o ta zla opinie

taxi

Co sądzicie o osłonach oddzielających kierowce od pasażera, widziałem takie coś u naszych zachodnich sąsiadów, nigdzie się z tym w PL nie spotkałem...

vici
@taxi 26.10.2014 22:55
Co sądzicie o osłonach oddzielających kierowce od pasażera, widziałem takie coś u naszych zachodnich sąsiadów, nigdzie się z t...

chyba ze grasz w lotka

admin146

jak tak czytam to tylko narzekania i te same osoby kierowca chce zarabiac ale jak on ma zarabiac jak siedzi w domu wyjeżdza na 3-4 godz.ja jestem pracownikiem sawa taxi i tak uczciwej pracy dawno nie mialam uwazam ze moze do roboty weźcie się

Misiek2609

Admin wyciął link. Chodziło mi o forum sawataxi. Znajdź przez googla.

robson

Chce zapytać czy warto iść do sawy.Już mam licencję,chcę zapytać czy jest pracą.będę wdzięczny za odpowiedź.

Andrzej

Mnie jeszcze za tamten miesiąc nie rozliczyli do końca,porażka....a jest już 6,coraz to gorzej.

Sosfosgen
@Andrzej 06.05.2014 10:12
Mnie jeszcze za tamten miesiąc nie rozliczyli do końca,porażka....a jest już 6,coraz to gorzej.

A tego, że był długi weekend, nie bierzesz pod uwagę?

KRZYSIU

CO ONI ZNÓW WYMYŚLILI Z NOWYMI ROZLICZENIAMI,DALI NAM KARTY BANKOWE PKO BEZ KONT,BEZ TWORZENIA HISTORII W BANKU..MIAŁY BYĆ ROZLICZENIA Z DNIA NA DZIEŃ ALE WCALE TAK NIE JEST,TO CHYBA JAKAŚ ŚCIEMA.MIAŁO BYĆ LEPIEJ A JEST GORZEJ.

KRZYSIU

CO ONI ZNÓW WYMYŚLILI Z NOWYMI ROZLICZENIAMI,DALI NAM KARTY BANKOWE PKO BEZ KONT,BEZ TWORZENIA HISTORII W BANKU..MIAŁY BYĆ ROZLICZENIA Z DNIA NA DZIEŃ ALE WCALE TAK NIE JEST,TO CHYBA JAKAŚ ŚCIEMA.MIAŁO BYĆ LEPIEJ A JEST GORZEJ.

bylysawiak

Jak się chce pracować można zarobić na życie. Jak masz dobre układy z dziewczynami z centrali, można liczyć na lepszy kurs od czasu do czasu. a jak masz układy z naganiaczami z OKĘCIA to już wiesz że żyjesz. działka za ściechę może być 1 25% ale jak będziecie kaprysić to następnym razem wcisną ci kurs na 17 stycznia . podobno teraz większą działkę dają klepacze z hali i chłopaczki w kamizelkach i oddają grubsze kursy. jednymi słowy siedzieć cicho bo wypiepr.ą na zbity łeb. próbowałem się dostać na naganiacza na płycie ale nic z tego . oni to mają kokosy z każdego dłuższego ruchu 150-200 zł.

były

Firma krzak. [usunięte przez moderatora]. Centrala róznie, zawsieszenia bez mozliwości odwieszenia w godzinach 16-8 i w weekendy. Mało roboty. Wózków przybywa

Adam....
@były 17.10.2013 20:22
Firma krzak. [usunięte przez moderatora]. Centrala róznie, zawsieszenia bez mozliwości odwieszenia w godzinach 16-8 i w weekend...

CO TO ZA BREDNIE ,ZAWIESZONYM MOŻNA BYĆ TYLKO ZA NAPRAWDĘ JAKIEŚ KONKRETNE PRZEWINIENIE, ZA ZAWYŻENIE RACHUNKU PRZEDE WSZYSTKIM,ALE TAKIE MACHLOJE NIE SĄ TOLEROWANE W ŻADNEJ FIRMIE PRZEWOZOWEJ.......A FIRMA NIE KRZAK BO JEDNA Z NAJLEPSZYCH W TEJ CHWILI KORPORACJI W WARSZAWIE,I NIE NARZEKAMY NA BRAK PRACY,A CO DO ODWIESZENIA TO TEZ MOŻNA BEZ PROBLEMU ZAŁATWIĆ KAŻDY MA SWOJEGO KIEROWNIKA Z KTÓRYM NALEŻY WYJAŚNIĆ ZAISTNIAŁĄ SYTUŁACJĘ I RACZEJ ZAWSZE KIEROWCA JEST ODWIESZONY ,,.........I NIE GADAJCIE BZDUR.POZDRAWIAM

?

super korporacja

sawa

Cała prawda w tym ile jezdzisz tyle zarabiasz,ja pracuje już pół roku,jeżdzę tylko nockami ,i po 10 godz,i mam naprawdę niezłą kasę.I mam nadzieje że będzie lepiej......

gonzo323

Pracujesz=zarabiasz. Jak ktoś jeździ po 3 godziny dziennie a później woli w chałupie siedzieć, to nie ma szans zarobić na życie. Ale tak jest w każdej robocie!!! Popracujcie solidnie po 8-10 godzin i się okaże, że ma się całkiem przyzwoite pieniądze.

hibernatus

Jak się chce pracować można zarobić na życie. Jak masz dobre układy z dziewczynami z centrali, można liczyć na lepszy kurs od czasu do czasu.

Cytryna

To moja 3 korporacja w ciągu 2 lat. Jeżdżę 4 miesiące i jakoś daję radę. Płacą terminowo. Koordynatorzy normalni. Podobno się sporo pozmieniało. Zobaczymy jak będzie.

basia

Nie wiem jak się pracuje w innych korporacjach. W Sawie znośnie. Ludzie przestańcie krytykować. Po prostu się Wam nie chce pracować.

donald12

Ogólnie średnio, ale w porównaniu z innymi korporacjami OK. No i przynajmniej robota jest. Takie czasy, jak się nie ma co się lubi.....

Tutka

A ja nie narzekam. Może i nie ma kokosów, za to można w miarę dysponować czasem, zwłaszcza jak się jeszcze studiuje. Atmosfera niezła, szefostwo rozsądne. Firma, na swój koszt kilka razy do roku organizuje dla wszystkich pracowników wyjścia integracyjne, aby się bardziej ze sobą zżyli.

SD
@Tutka 09.01.2013 11:47
A ja nie narzekam. Może i nie ma kokosów, za to można w miarę dysponować czasem, zwłaszcza jak się jeszcze studiuje. Atmosfera...

Gdzie ona organizuje kilka razy do roku imprezy integracyjne? Chyba dla operatorów !!!

as

za narzędzie do pracy dostaniesz łopatę a o atmosferze pracy nie będziesz miała czasu myśleć

Nick

Czy ktos z Was wie o co chodzi z naborem na przedstawiciela handlowego ? jaki jest klimat pracy , zarobki i ewentualne narzedzia pracy .Bede zobowiazana za pomoc .

Rambo
@Nick 17.04.2012 09:16
Czy ktos z Was wie o co chodzi z naborem na przedstawiciela handlowego ? jaki jest klimat pracy , zarobki i ewentualne narzedzi...

Człowieku......gdybys chciał to byś zarabiał. Ja nie narzekam ,nie ma miesiąca w którym miałem mniej niż 12.000 obrotu ! Po 12 h dziennie bez sobót i niedziel.

Hamer
@Rambo 18.10.2014 12:16
Człowieku......gdybys chciał to byś zarabiał. Ja nie narzekam ,nie ma miesiąca w którym miałem mniej niż 12.000 obrotu ! Po 12...

Chyba na pol roku te twoje 12000.

misiek

Współpracowałem z nimi kilki lat a jak chciałem urlop to stwierdzili że nie mogą mi go udzielić! Jakbym był u nich zatrudniony na etat! Wszystko mają gdzieś. Najważniejsze są dla nich tylko pieniądze! Każą mi płacić bajońskie sumy pomimo że przez nich wpadłem w koszmarne tarapaty finansowe bo z ich zleceń nie byłem w stanie utrzymać rodziny! Uważajcie na nich!

ele taksówkarz

SAWA straciła tzw.dojną krowę jakim był hotel Mariott. 100% rychły koniec zadłużonej firmy.

Zostaw opinię o SAWA TAXI - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SAWA TAXI