PMT Marketing System
2 180 6 1

Opinie o PMT Marketing System

qwertyui

Moje sugestie dla PMT Marketing System: Wystawianie rachunków 5 dnia miesiąca a nie po 10...

PMT
@qwertyui 09.11.2018 09:37

Dzień dobry, najlepszą metodą wyjaśniania wątpliwości związanych z umowami i wynagrodzeniem jest kontakt bezpośrednio z nami. A zgłoszenie takie nie wpłynęło. Zawsze pomagamy w razie problemów. Zachęcamy do przesłania zgłoszenia na adres biuro@pmt.com.pl Pozdrawiamy!

poznan
Zweryfikowany użytkownik

pracowałam jako hostessa w Poznaniu, wynagrodzenie miało być płatne po tygodniu, niestety minął miesiąc i dalej wynagrodzenia brak, koordynatorka dokumenty dopiero "oddaje" do biura.. wynagrodzenie jak najbardziej ucięte poparte zmyślonymi tłumaczeniami, nie mogłąm pojawić się 3 dnia pracy co zgłoszone zostało pracownikowi na miejscu, wypłata ucięta za przepracowane godziny o połowę, ponieważ jak się okazało osoba która nas delegowała nie była z firmy. nie polecam tej firmy, brak kompetencji

lolpop

Jak zrezygnować z umowy z PMT? Chcę zakończyć współpracę, lecz nie ma żadnych informacji ani formularzy na stronie. Z góry dziękuję

PMT
@lolpop 04.07.2018 22:31

Dzień dobry, zgodnie z dokumentacją podpisywaną na początku współpracy - standardowy okres wypowiedzenia to 2 tygodnie. Najlepiej ustalić zakończenie współpracy ze swoim Koordynatorem Regionalnym. Pozdrawiamy!

wkurzonajakdiabli

Nie wiem jak wy, ale co miesiąc muszę się zastanawiać czy PMT wypłaci należne mi wynagrodzenie i tak samo jest w tym miesiącu. Jest dziesiąty czerwiec po godzinie 21 i dalej nie mam rachunku do zaakceptowania. Żenada. Czasem mam wrażenie, że traktują nas jak podludzi...

Timon
@wkurzonajakdiabli 10.06.2016 21:35

I właśnie stąd biorą się negatywne opinie. Gdybyś czytała warunki współpracy bądź słuchała koordynatorów to wiedziała byś, że czas na wypłatę jest do 25 każdego następnego miesiąca. Zazwyczaj i tak koło 18 jest już umowa. Ubzdurałaś sobie 10 i masz wielkie pretensje. Z

xyz
@Timon 19.06.2016 13:54

kodeks pracy mówi coś o 10 jako ostatecznym terminie :P jeżeli to umowa o pracę

xyz
@Timon 19.06.2016 13:54

jeżeli dobrze pamiętam oczywiście... więc nie na 100% ale można to sprawdzić w KP

Ania123

(usunięte przez administratora) patrzą tylko na to, aby za coś uciąć wypłatę. Praktycznie zawsze nie zgadzała się wypłata, a kombinowali jak mogli, żeby na ich wyszło. Nie polecam tej firmy same problemy.

Merch
@Ania123 09.05.2018 14:47

Piszesz o koordynatorach na Wrocławiu? Czy może wszędzie ten sam problem?

PHi

Znajomy był na rozmowie i mówił, że obok niego wykonany został telefon do 'pewnej znajomej' innego z przesłuchiwanych kandydatów na stanowisko mercha, a po chwili było już miło wesoło i sympatycznie. Znajomy ten został zaproszony na drugi etap, jednak tam nie było zainteresowania jego osobą. Skoro tak, to widzę, że w dzisiejszych czasach firmy nie kryją się już z tym, że biorą ludzi po znajomości, a całe rekrutacje są zwykłą fikcją, bo zawsze znajdzie się ktoś z polecenia. Tyle tylko, że ktoś może naprawde się starać i chcieć dostać daną pracę, a jakiś pierwszy lepszy Janusz przez to że zna inną Maryśke z branży dostaje robotę. W dodatku za śmieszne pieniądze.

Zawiedziony

Nienormalna firma, która podczas rozmowy rekrutacyjnej szpieguje Cię u byłych pracodawców i konfrontuje ich opinie z Tobą. DNO i 100 metrów mułu. ŻENADA !!! a gdzie ochrona danych osobowych? Sprawa zgłoszona do Inspektora GIODO, PIP i Prokuratury.

PMT
@Zawiedziony 12.04.2018 20:16

Drogi Zawiedziony, praktyka, o której Pan wspomina nie wpisuje się w politykę HR naszej firmy. Prosimy o przesłanie zgłoszenia sytuacji na adres biuro@pmt.com.pl. Bez szczegółów trudno się odnieść do takiego zarzutu. Pozdrawiamy! Zespół rekrutacyjny PMT

Henryk

Czy coś ciekawego dzieje sie w firmie?

Administrator

Co sądzicie o poziomie zarobków w PMT Marketing System? Czy w ostatnim czasie uległ on zmianie?

Zainteresowany

Koordynator Regionalny ds. Promocji i Merchandisingu Jakie realne zarobki plus jakie auto i czy można uzywać prywatnie

Administrator

Podałby ktoś z Was jakieś rady odnośnie rekrutacji w PMT Marketing System? Na co zwrócić uwagę? Zapewne zainteresuje to osoby chcące się tam zatrudnić.

Igor

Czy mógłby ktoś podpowiedzieć mi jakie warunki do pracy ma przedstawiciel handlowy? Może jeszcze coś co dobrze wiedzieć przed rozmową?

Klaudia

Hej a czy pracują tam jeszcze jako koordynatorzy chłopaki z Warszawki Piotrek, Łukasz i Artur . Widziałam przelotnie ostatnio Łukasza i Artura gdzieś w sklepie ale byłam na akcji i nie miałam czasu na rozmowę z nimi. Wróciłabym do nich do pracy po tych kilku latach, moze ktoś ma kontakty do chłopaków :)

Maja

@doticzy udało Ci się uzyskać należne wynagrodzenie? Był to pierwszy taki przypadek, czy też zdarzało się to już wcześniej?

Maja

@Merchjeśli zniknęły jakieś komentarze oznacza to, że zostały one zarchiwizowane przez administratora za naruszenie zasad regulaminu. Dlatego przed zamieszczeniem wpisu należy zapoznać się z jego treścią.

Merch

Piszcie opinie a jak ktoś pisze prawdę to usuwanie.

Maja

@Merchmógłbyś powiedzieć jak obecnie wygląda praca jako Merchandiser? Takie informacje będą cenne dla osób, które szukają opinii na temat pracy w PMT, tym bardziej że trwa rekrutacja na to stanowisko.

anonim

(usunięte przez administratora)

Merch

Zgadzam się. Już dawno powinien wylecieć wraz z kolegą Kubisiem

pracownik

Jestem w lekkim szoku czytajac te wypowiedzi. Co prawda lata temu, ale pracowalam w PMT, najpierw jakos merch, pozniej KR. Kasa byla wtedy swietna za te pare godzin na 2 marketach, godziny pracy...kwestia dogadania z kierwnictwem stoiska z reguly. Ja pracowalam 3xtydzien, z reguly od ok.7, 13-14 bylam juz w domu. Dostawalam za to ponad 1200zl. Ale to bylo 10 lat temu. KR mialam swietnego, do tej pory go wspominam;) Jako KR praca tez byla fajna, ja przynajmniej ja lubilam. Manadzer wymagajacy, ale nas szanowal. Pieniadze zawsze sie zgadzaly. Ludzie w biurze bardzo pomocni i mili. Nie wiem czy tam caly czas jest ten sam management, moze inni manadzerowie, inne spojrzenie. Szkoda, ze tak sie popsulo, bo moim zdaniem firma miala potencjal do zaoferowania.

Maja

Pracujesz w PMT Marketing System? Chętnie dowiemy się jak obecnie wygląda praca w firmie. Na jakie warunki może liczyć pracownik?

Nie ważne kto

Nie polecam pracy w tej firmie jako mechendaiser pon piątek od 8 do 20 najlepiej jak byś pracował w zasadzie możesz palić głupa i nic tam nie robić ale potem tylko twój koordynator ma problem ile zarobisz ? Raz 1000 zł potem 1300 na więcej nie licz :) firma porażka żałuję że tam pracowałem jeśli odpowiada Ci 1000 zł to idź nie narobi sz się

Inezz

Po jakim czasie wypłacane są pieniądze hostessą za przepracowany miesiąc?

tomasz

piszecie tutaj o współpracy z KR. w województwie pomorskim..taka współpraca to jakiś żart, obiecują złote góry, stawki zawrotne, premie itd. a póżniej co..nie możesz doprosić się o rozliczenie, stawki ulegają b.dużemu obniżeniu i za dużą islość serwisów dostajesz ,,na lody,,. brak mi słów do takiego postępowania. w każdej firmie zajmującej się serwisowaniem firm znajdują się takie osoby,które trafiły tam z ,,przypadku,, i nie mogąc ogarnąć tematu w żywe oczy okłamują przyszłych pracowników co do stawek . jest to co najmniej żałosne,że takie osoby nie zostały zwolnione,gdyż jest to zwykłe naciągactwo . zdaję sobie sprawę,że jest dużo takich firm, ale może w końcu ktoś ogarnie ten temat i nie będzie za przyzwoleniem centrali zatrudniał KR , który kłamie w oczy i działa na niekorzyść firmy.to zapewne kiedyś znajdzie swój epilog.. nie polecam tej firmy.

xxx

Witam.Piszę bo myślę że są tu osoby mądrzejsze ode mnie i ktoś mi coś doradzi :) Otóż od niecałego miesiąca razem z siostrą zaczełyśmy pracować w tej firmie. Zadzwoniła pani, powiedziała jak bedziemy pracować,po ile godzin,w jakie dni,jakie zarobki i zapytała czy chcemy mieć jedną umowę czy dwie. Trochę zdziwiło nas to pytanie, ale w sumie nie przejełyśmy się tym.Pani kazał wejsć na stronę internetową wydrukować trzy kartki,bylo tam bhp,umowa i coś jeszcze. Umowy podpisalysmy po czym dwa dni pozniej spotkalysmy się z nią i wręczyłyśmy wraz z podpisem umowy czego ta pani nie zrobiła i nie dała nam umowy ze swoim podpisem. Potem się okazało, że bedziemy zarabiać 700 zł na miesiac we dwie,wiec dla siostry 350 zl i dla mnie. Teraz zaczelysmy tak nad tym wszystkim myśleć i czujemy się oszukane. A nie wspomniałam jeszcze ze tylko moja siostra jest wpisana jako merchandiser a ja nie, nie mam tam nawet konta a pracuje tyle samo co ona. Postanowilysmy potem napisac do tej pani i powiedzialysmy ze wydrukujemy te umowy i chcialybysmy aby je podpisala,napisala ze przyjedzie i nie przyjechala. Wychodzi na to, że tak naprawdę ja bym do tej pracy nie musiala chodzic. A przed nami pracowała pani która dostawala taką sumę tylko na siebie a my mamy dostawać na dwie.

out

Nawet jeśli stawka jest na poziomie 24/h to jest to bardzo dobra opcja, bo z tego wychodzą niezłe zarobki. Ciekawi mnie jednak to czy oprócz tej podstawy dorzucają jeszcze jakieś premie, wiecie? Podobno miały zostać przyznawane nawet początkującym pracownikom.

ciekawy

Mam pytanie. Zarabiam u nich teoretycznie 24zł/h brutto. Ile z tego powinno trafić do mnie na koniec miesiąca? Ok 20zł/h netto wyjdzie? Umowa zlecenie, status studenta.

Merch

Dla mnie to banda oszustów. Zwłaszcza dwóch koordynatorów na Wrocławiu. Kolesie z dzieciństwa którzy kombinują. Wypisywali na siebie dziwne zlecenia za pomoc, nadgodziny. A teraz drugi na swoją dziewczynę. Nikt tego nie widzi!!?... Masakra

Merch

Dla mnie to banda oszustów. Zwłaszcza dwóch koordynatorów na Wrocławiu. Kolesie z dzieciństwa którzy kombinują. Wypisywali na siebie dziwne zlecenia za pomoc, nadgodziny. A teraz drugi na swoją dziewczynę. Nikt tego nie widzi!!?... Masakra

luna19

Heej, pomoże mi ktoś może? Nie wiem gdzie na stronie mam szukać umowy żeby zatwierdzić rachunek i dostać wypłatę :(

Tedd
@luna19 20.07.2016 13:21

ta sama platforma na której wykonywałaś szkolenia.

Hostessa

Pracowalam jako hostessa w Warszawie dosyc dlugo. Ani koordynatorzy ani przedstawiciele klientow nie mieli do mnie nigdy zastrzezen. Nie naleze do osob ktore przychodza do pracy podpierac polke i czekac do konca tylko zawsze staralam sie pracować aktywnie. Pewnego dnia na kontrole przyszla pewna pani z pmt -( usunięte przez administratora ) Zaczepialam tego dnia wszystkich klientow (mimo sredniego ruchu). Moj pech byl taki ze pani menadzer podobno mnie obserwowala - wtedy kiedy nie bylo praktycznie nikogo w alejce. Rzekomo przeszla gdzieś obok (rozmawiając przez telefon, przez co nie podeszlam do niej by nie byc zbyt nachalna i nie przeszkadzac w rozmowie). Za chwile pani podeszla do mnie z wielkimi pretensjami ze jej nie zaczepilam, ze jak mam tak pracować to niech ide do domu. Nie dalo sie z nia normalnie porozmawiać i chyba cala frustracje swojego dnia wyladowala na mnie. Najgorsze ze bezpodstawnie. Stracilam cala motywacje do pracy z premedytacja przez ten i kolejny dzien akcji nie zaczepilam ani jednego klienta - tak jak rzekomo ocenila ta pani moja prace. To byla moja ostatnia akcja w tej firmie mimo ze wczesniej nie powiedzialabym o niej zlego slowa. Chamstwo prostactwo i arogancja wielkiej pani( usunięte przez administratora ) przeszla dla mnie jakiekolwiek granice do wytrzymania. Ide do pracy wykonywac swoje obowiazki ale tez nie denerwowac sie a menadzerka swoja postawa skutecznie wyleczyla mnie z zapalu do pracy dla tej firmy. Podsumowujac - wczesniejsza wspolpraca ok ale za chamstwo menadzerki odeszlam i odradzam wszystkim kolezankom. ( usunięte przez administratora ). Mam nadzieje ze przeczyta pani te delikatne wobec pani slowa i pomysli pani ze hostessy nie sa "podludziami" tylko filarem tej firmy i nie oczekują wiele ale zwyklego traktowania jak człowieka. Chyba bedac menadzerem powinna pani to wiedzieć. Jesli nie to warto to przemyslec albo cofnac sie do etapu hostessy jesli w ogole miala pani kiedys z tym styczność.

Tedd
@Hostessa 11.07.2016 00:37

Zainteresowała mnie Twoja opinia. Pracuje w Warszawie dobre kilka lat jako Promotor i nigdy nie spotkała mnie taka sytuacja. Jak wyglądała ta kobieta? Dla jakiego klienta to była akcja?

Zostaw opinię o PMT Marketing System - Poznań

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PMT Marketing System