Bosch

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 245 ocen.

Opinie o Bosch

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bosch

ggg

@ śmieć no ale skoro wysyłasz oferte pracy to musisz sie liczyc z tym, że będą dzownić w czasie twojej obecnej. I powiem szczerze nie wiem czemu cie to dziwi, że nie oddzownili. tak też pewnie oceniają szybkosc reakcji (choć wiadomo, że są różne sytuacje)

chętna

No,no. Gruby znowu w Boschu. A tak na niego wygadywał, że nie ma perspektyw , że nie ma szkoleń. Że Bosch został już wyciśnięty jak cytryna. A teraz sam tam wylądował. Etyka , ha ,ha, ha. No , trzeba przyznać, że jako szef, to jest w porządku do swoich podwładnych, ha,ha,ha. Może w Boschu nie znają go z tej strony, jaki jest lojalny ha,ha.

kaligula

witam. Jako że na temat zarobków nikt tu nie wspomniał ,a zwykle od stycznia są jakieś podwyżki bardzo proszę osoby, które pracują w Boschu w Łodzi o informację, jak obecnie kształtują się zarobki pracownika produkcji"na rękę"z ewentualnymi dodatkami na "dzień dobry". Jak staż pracy wpływa na wzrost zarobków?Czy jest możliwość pracy w systemie 4-brygadowym? Jakie są wymagania? Jakie są układy między pracownikami a kadrą kierowniczą?Chodzi mi w szczególności o oddział na Wedmanowej 10.

maniek

na pewno jest tak, że pchają się teraz do tej firmy, ostatnio mają naprawdę dobre reklamy, produkty im schodzą no i teraz mam problem, bo nie wiem czy by mnie przyjęli na pewno, bo nie mam za dużego doświadczenia tak naprawdę, więc zastanawiam się czy nie leiej podnieść jakoś swoje kompetencje najpierw..

holi
@maniek 27.11.2014 12:29
na pewno jest tak, że pchają się teraz do tej firmy, ostatnio mają naprawdę dobre reklamy, produkty im schodzą no i teraz mam p...

Jedynym sposobem żeby się o tym przekonać to jest po prostu złożenie u nich swojego CV, no i druga kwestia, że firma poszukuje pracowników na różne stanowiska. Każde stanowiska wymaga od pracownika innych kwalifikacji i umiejętności. A co do rekrutacji na co powinienem zwrócić uwagę, z czego się przygotować ?

zaqwer123

A ile czasu trzeba czekać żeby zaprosili Cie na drugi etap? Byłem w poniedziałek , porobiłem jakieś 3 zadania wszystko ok i póki co cisza.

king

Ja tam nie narzekam po 6 miesiącach w śmiesznym Sellpro, dostałem umowe na Bosch i naprawde patrząc na wszystkie działy to TL i kierownictwo z logistyki są najbardziej życzliwi dla pracowników nie boją się stanąć po stronie pracownika. Co innego TL na czystym, Ci to dopiero są jacyś nienormalni przez 8 miesięcy jak tam pracuje to słyszałem już że chyba z 5 osób zwolnili i to za to że mieli odmienne zdanie od nich, choć tak naprawdę to ci panowie są zakałą tej fabryki. Ogólnie to praca w Bosch nie jest zła a ludzie w logistyce naprawde nie mają co narzekć.

xxx

Nikt cię tam nie trzyma. Ja pracowałem też przez Sellpro, i jak się chce pracować i się pokażesz z dobrej strony to masz umowę na Bosch po pół roku. Tym bardziej że dział logistyki dosyć szybko załatwia umowę w bosch. Jak się przyszło tylko przepękać 8 godzin to nic nie będzie pasować nikomu. chyba się domyślam kto to Pracownik Robert Bosch Mirków (Sellpro) i nie gadaj głupot bo tak naprawdę jesteś leser, nie raz widzę jaki syf zostawiasz po sobie. A Bogu powinieneś dziękować że w tym dziale jesteś bo z innego już by cię wykopali dawno.

Pracownik Robert Bosch Mirków (Sellpro)

Witam wszystkich na forum. Chciałbym opowiedzieć trochę o pracy przez Sellpro jako pracownik transportowy tzn. Logistyk produkcyjny. Praca fizyczna dokładanie komponentów na linię produkcyjną zamawianie w systemie kanban. Zróżnicowanie pod względem szybkości pracy na poszczególnych liniach np. PL7, NOACH, NISSAN, TIROD, jest znaczące na jednych robisz niewiele i praca jest adekwatna do zarobków z Sellpro a na innych nie wiesz gdzie ręce włożyć np PL7. Apeluję do osób które planują się zatrudnić na ww. stanowisku naprawdę trzeba mieć wiele determinacji aby tam przeżyć. Nowy zatrudniony pracownik agencyjny jest poniewierany jak śmieć rzucany z linii na linię bez uprzedniego przygotowania, jeden tydzień robisz na PL7 w następnym Nissan itd. to jest naprawdę stresujące. Dlaczego tam pracuję jak mi tak źle? bo jestem zmuszony zaciskam zęby i muszę wytrzymać jeszcze kilka miesięcy i się zwolnię, ale chcę aby inni nie zrobili tego błędu co ja. Wiadomo że jak się szuka pracę ludzie wchodzą na fora mam nadzieje że ktoś przeczyta ten wpis i się zastanowi. Ewentualnie jeśli zlikwidują Sellpro i na start ludzie dostaną umowy za normalną stawkę to będzie warto się trochę pomęczyć ale jak na razie nie polecam. Pozdrawiam

chetny

Witam chciałbym się dowiedzieć ile czekaliście na odpowiedz po pierwszej rozmowie ?

sisi
@chetny 21.08.2014 13:14
Witam chciałbym się dowiedzieć ile czekaliście na odpowiedz po pierwszej rozmowie ?

Po pierwszej rozmowie czekałam chyba tydzień na zaproszenie na drugą

śmieć
@chetny 21.08.2014 13:14
Witam chciałbym się dowiedzieć ile czekaliście na odpowiedz po pierwszej rozmowie ?

nie otrzymała takowej. Nie zdążyłam odebrać telefonu w godzinach mojej pracy. Rekruterka sie obraziła i nie zadzwoniła jeszcze raz. Sama mam dzwonić? Wystarczy że wydałam na te rozmowę 100 zł na dojazd. Mogłam sobie za to fajnego cos kupic.

dante

Witam, czy może ktoś powiedzieć orientacyjnie jak wyglądają zarobki inżynierów dziale R&D? Może być orientacyjnie, będę wdzięczny. Dostałem info o rekrutacji ale się zastanawiam czy warto. Mam 2 letnie doświadczenie + studia wyższe. Dziękuję.

Niech się cieszą fałszywcy, którzy fajnie się prezentują na portalach społecznościowych z rodzinką, pięknie wyglądają :-). Pozory muszą być :-).

ups.........

W fabryce Bosch ludzie pracują na różnych liniach ,ale człowiek pracujący na tej samej zmianie i stanowisku przez 8 do 10 godz dziennie powtarzając tą czynność ze swoimi współpracownikami-(kolegami,koleżankami)jest OK!Ale dlaczego są różne stawki godzinowe za tą samą wykonywaną pracę operatora!!!!!!?????Jak jest napisane w regulaminie czyżby był NIE PRZESTRZEGANY!!!!!

dzida

tylko ksasa - 2012-09-10 23:36:39 NOP ,to głupie co napisałeś, a co mają powiedzieć mężowie, którzy ciężko pracują na zachodzie, budując tamtą gospodarkę. Są dumni ze swoich żon , które czekają na nich, a one, jak to kobieta bez mężczyzny, robi różne rzeczy................? Wszystko kasa, nie nauczyłeś się jeszcze, rządzi pieniądz. Samo życie. I nikogo nie interesują bzdury o narodzie, przyjaźni i takie tam. Kasa. Otwórz oczy, widać to na naszym podwórku. No urzekła, mnie Twoja historia! Skoro dla Ciebie liczy się tylko kasa, to dla czego "nie pracujesz" na ulicy, tylko dajesz du-y za marne 2 czy 3 klocki, byle łosiom w bosch. Ty dajesz za dużo mniej :-), a gdzie , nie powiem, :-).

chętna

Hej Wiem, że niektórym z was nie wystarcza praca w fabryce. Jeżeli chcielibyście otworzyć własny interes, jestem chętna w pomocy. Interesuje mnie branża gastronomiczna. Mogę pomóc w prowadzeniu małej knajpki lub pizzerii. Mam bardzo duże doświadczenie w "tych" sprawach. Mogę naprawdę pomóc, jestem profesjonalistką. Proszę o ewentualny kontakt :-).

boguś 96

BOSCH - kiedyś* = dziś - SELLPRO !!!!!

dupa

ile zarabia kontroler jakosci w boszu??

JESTEŚ Dupa
@dupa 08.02.2014 08:27
ile zarabia kontroler jakosci w boszu??

5000 ZŁ

dupa dup
@dupa 08.02.2014 08:27
ile zarabia kontroler jakosci w boszu??

....Ty takiej kasy nie dostaniesz bo jesteś analfabetą ha ha ha i to tego nie wiesz jak się piszę nazwę firmy w której pracujesz... jaki żal

surpsrise

wy się tutaj pocicie a admin was już dawno zrobił w "ch" sprawdźcie o jakiej firmie wystawiacie opinie, bo już dawno nie o Bosch Mirków tylko Bosch Jarocin. Ale chyba większość komentujących link do forum ma w "ulubionych" żeby szybciej i łatwiej komuś naubliżać

aaa

Wspólna fajeczka poranna pod wiatą, wspólna droga do pracy, bezcenna żenada. Wspólny biznes, czy coś innego ? CDN....

nowy

A dlaczego został przeniesiony?te prawa są jeszcze za czasów starego dyrektora.A nie ma takiego prawa że pracownik dojeżdżający na własną rękę po wyżej 50km to może starać się o zwrot po części za paliwo?

anonim
@nowy 20.01.2014 19:39
A dlaczego został przeniesiony?te prawa są jeszcze za czasów starego dyrektora.A nie ma takiego prawa że pracownik dojeżdżający...

Podczas zawierania umowy o pracę, strony mogą uzupełnić treść określoną art. 29 Kodeksu pracy o dodatkowe postanowienia. Przy rozszerzeniu zakresu postanowień umowy o pracę o klauzule istotne dla stron, pracodawca powinien pamiętać, że zgodnie z zasadą zawartą w art. 18 k.p., postanowienia umów o pracę nie mogą być mniej korzystne dla pracownika niż przepisy prawa pracy. Dodatek, który rekompensuje pracownikowi zwrot kosztów dojazdu do pracy jest przychodem ze stosunku pracy, a więc podlega oskładkowaniu i opodatkowaniu. Zwrot kosztów dojazdu pracownika do zakładu pracy objęto zwolnieniem podatkowym (art. 21 ust. 1 pkt 112), jeżeli obowiązek ponoszenia kosztów przez zakład pracy jest określony przepisami innych ustaw.W przypadku ubiegania się o zwrot kosztów dojazdu do pracy od pracodawcy, możliwość taka występuje tylko wtedy, gdy pracownik został oddelegowany do pracy przez pracodawcę. A więc w przypadku dobrowolnego przyjęcia oferty pracy w miejscowości, która jest oddalona o 20, 50, czy 200 km od miejsca zamieszkania, opłatę za dojazdy należy pokryć samodzielnie. W związku z tym, pracownikowi nie przysługuje możliwość otrzymania odszkodowania czy też zwrotu wydanej kwoty.

nowy

Bo tak stanowi prawo.Jeżeli pracodawca przenosi zakład pracy to jest zobowiązany zapewnić dojazd z jednej lokalizacji do drugiej.

anonim

Dlaczego autobusy i busy są TYLKO podstawiane dla pracowników Twardogóry?, a reszta musi dojeżdżać własnymi autami.W ten sposób dyskryminuje się ludzi czym Twardogóra się różni?, tym że kiedyś był tam zakład?Jak czytacie to czas przeszły BYŁ!!! od kilkunastu lat jest już pod Wrocławiem a ludzie np.z Oleśnicy,Sycowa powinni mieć zapewniony dojazd tak jak i Twardogóra!!!!to są te same kilometry.

Gizmo

W biurze przy Jutrzenki pracują osoby mające plecy u Pani Prezes. Bałagan zamiatają pod dywan. Wchodzą w kompetencję swoich podwładnych decydując za nich i nie ustalając z podwładnymi historii rozmów z dystrybutorami na każdym szczeblu.

Robert Bosch

Hej, Jak już pisałem to forum jest dla pracowników Bosch, ale widzę, że dalej same opinie z FD, więc dziękujemy wam, twórzcie opinie o swoim zakładzie, ponieważ inni ludzie chcąc zaciągnąć opinii o zakładzie czytają wasze posty, a są one poniżej normy i na Miarę FD!

.......
@Robert Bosch 16.12.2013 18:44
Hej, Jak już pisałem to forum jest dla pracowników Bosch, ale widzę, że dalej same opinie z FD, więc dziękujemy wam, twórzci...

Ok, ok. Już się wyłączamy. Zostańcie sami ze sobą. Ale uważajcie, zostają z wami osoby, które zrobią dużo, aby osiągnąć cel, bardzo dużo.A jak osiągną cel, koniec,nie będziecie się liczyć.(usunięte przez administratora)

Poranne przywitanie

Niektórzy nie uczą się na błędach. I znowu sprawdza się przysłowie"mądry Polak po szkodzie". A można ich załatwić jednym zdaniem np.: "sprawdźcie placówkę tą i tu, w tym zakładzie i w tej miejscowości" i coś dodać od siebie. Proste, no nie? :-).

albalb

Niektórzy chcieliby ukryć swoją tożsamość,swoje czyny, aby nikt nic o nich nie wiedział. Ale to jest organizacja, nie da się pewnych rzeczy ukryć. Kłamstwo nie popłaca.

anonim

czy ktoś może mi wyjaśni dlaczego tak się dzieje, tyle mądrych głów pracuje w tym zakładzie a taki bałagan, brak ordanizacji jeden wielki chaos!Co mam na myśli: np. na produkcji,nieraz jestem gościnnie na IPSi co zauważyłem,że ludzie robią jak roboty są przemęczeni,na myśl 12-stki robi im się nie dobrze!!mają dosyć i nie ma głupiego wytłumaczenia,że nie chce mu się robić tylko że człowiek jest tylko człowiekiem!ja też nieraz zgodziłem się przyjśc na 12-stkę i uwieżcie mi organizm tak dostaje w tyłek, a jeszcze po nockach!Zgadza się tylko, bo chce zarobić takie jest wytłumaczenie i w dodatku musi SAM sobie PILNOWAĆ wypracowanych godzin.Kto te 12-stki wymuślił kiedyś ich nie było i zakład też dobrze prosperował,czy mój poprzednik ,,bla bla,, ma rację?

bla bla

Tego regulaminu waszego nie da się czytać. Jak umowa w banku :-). Dajcie sobie na wstrzymanie, skoro nie można nic pisać. Organizacja to żywy organizm, w którym są ludzie, zawiązują się romanse, przyjaźnie itd. A jak jest, wszyscy wiedzą, w każdej organizacji, ludzie chcą jak najwięcej zarabiać, i jak najmniej robić, a właściciel chce jak najwięcej wycisnąć z pracowników i jak najmniej płacić. Podstawowy konflikt, o którym się mówi na każdych studiach.

jadwiga

super

oca

(usunięte przez administratora)Niestety nie mam pleców u nikogo bo nikogo nie znam :( wielka motywacja do pracy za to jest ;)

oca

Cześć ;) a są teraz jakieś przyjęcia u Was ?? Chodzi oczywiście o pracę na produkcji lub w magazynie ?? Jeżeli tak to dajcie znać pozdro

lld jest cudowne

jesteście śmieszni, najlepiej narzekać na jakimś forum, na lld, na TL, na sekretarki, na to, że was [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] boli od niewygodnych krzesełek na automacie. Nikt was do pracy na FD ani w Boschu nie przymuszał. Obiady za 3zł każdy by jadł, pełen socjal i godziwe wynagrodzenie, ale lepiej ponarzekać na forum. Zawsze możecie iść do Ilpeii za 1500zł na prase, latem +45stopni, zimą +5, albo do gały na Raymana.

assa
@lld jest cudowne 03.10.2013 20:38
jesteście śmieszni, najlepiej narzekać na jakimś forum, na lld, na TL, na sekretarki, na to, że was [usunięte przez admina słow...

Dokładnie zgadzam się z tą wypowiedzią każdy chce jak najwięcej jak najlepiej. Ale tego się już nie zmieni. Nikomu nie dogodzisz. (usunięte przez administratora)

ide sie odlac bo nie moge na to patrzec

w sieci nie jestescie anonimowi jak wam sie to wydaje, po co ujawniacie takie sprawy jak zarobki czy zachowania pewnych osob, za te wszystkie informacje wypisywane tutaj ktos moze was pociagnac do odpowiedzialnoci cywilno-prawnej, i stracicie ta super prace na ktora kazdy tak narzeka, we wszystkich firmachy w ktorych pracowalem bylo tak samo, zawsze kogos bolalo ze za te same pieniadze ktos jest bardziej eksloatowany niz inne osoby, ze ktos umiejetnie sie miga od ciezszej pracy - tu wasze posty o wkladeczce gumeczce czy inne, macie pretensje ze ktos pracuje na lini manualnej i musi 8 h zapiepszac a na lini automatycznej jest luzniej- to zamiast narzekac i wylewac zale na forum, porozmawiajcie z liderem- kierownikem by ludzie byli szkoleni na wszystkich stanowiskach i aby byla wieksza rotacja, mozemy sie zamieniac aby dla nas wszystkich bylo latwiej. Przeciez nikt nie powiedzial ze jak (usunięte przez administratora) stanal na lld to musi tam robic do emerytury, my sobie pomozemy i dla kierownictwa bedzie latwiej bo beda mieli wyszkolonych pracowników na wszystkich stanowiskach. ekipy z kazdych lini produkcyjnych moga sie swobodnie zamieniac, najwazniejsze jest wykonanie oczekiwanego od nas planu za co nam placa i to nie jakies grosze jak ktos wspomnial konkretne pieniadze, nie uwazajcie siebie ze pracujecie w boschu czy FBP ze zlapaliscie Boga za piety i jestescie super wykwalifikowanymi pracownikami bo prawde mowiac to wszyscy mamy fart w zyciu ze mamy taka prace a w wiekszosci jest ona zalatwiana po znajomosci, wiele z was pracowala w (usunięte przez administratora) czy innych tego typu zakladach i zarabiala grosze, bo w obecnych czasach przytulic 1500 i majac rodzine rate na kredyt czy inne wydatki bylo by wam ciezko. Dziwie sie wam ze tak narzekacie polowa z was mieszka z rodzicami i 80% wyplaty macie dla siebie. Polski narod jest przyzwyczajony do narzekania i biadolenia jak jest ciezko a najwazniejsze jest to by sie umiec w tym wszystkim odnalezc i realnie patrzec na pewne sprawy, zastanawiam sie czy tak samo byscie narzekali jak byscie robili w super samie na kasie za niecale 2 tys a o siku trzeba sie dobrze dopraszac albo tarabanic dzwonkiem by ktos przyszedl. Radze na prawde sie ogarnac i cieszyc ze jest praca i praca dobrze platna - bo jak by nie patrzec ambicje wielkie a umiejetnosci zerowe - w kazdej innej firmie tego typu nie mielibyscie szans no ale jest wujek ciocia mama tato i wkrecili do firmy ale zawsze jest jakies si . serdecznie pozdrawiam wszystkich marudów :)

spongebob

trallla tralla la la weźcie się ludzie do roboty i cieszcie się z tego co macie jakby jeden z drugim po 900 zł na miesiąc dostał to by inaczej spiewał a tu po 3000 tyś i jescze źle....ogarnijcie się!!!!!!!!!!!!

Operator

zwolnić??? gdzie ja znajdę taką tyrkę za trzy tysie gdzie mogę siedzieć na automacie i smarowac na go worku na innych no gdzie?

mili

Nie lepiej się zwolnić?

anonim

(usunięte przez administratora)

hahahah

powiem ci to w oczy jak ty pójdziesz do dyrektora i powiesz mu że nie dajesz RADY że jesteś słaby jako TL że ludzie cię nie słuchają że stanowisko cię przerosło!!!!

tip top

automat z manualną się zamienia,oczywiście są to osoby stałe, bo reszta to ma lewe ręce!!!może rzeczywiście ktoś by się wziął za porządek!!!! np z tymi sekretarkami one są OPERATORAMI i odwalają papierkową robotę za TL,wychodzi na to, że TL nie DAJĄ RADĘ!!!!!a uważają się za.....śmiech!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Super Anonim

... pralni???? przecież napisał palarni, nie chce po tobie jechać ale chyba robisz na Automacie ha ha ha

Ronin

...bądźmy sprawiedliwi, jeśli uważamy że TL bierze kasę za darmo, to co możemy powiedzieć o NAS o operatorach, dlaczego ten który pracuje na LLD czy Dacii ma brać tyle samo albo i mniej od tego z automatu, nie potrafimy nawet się zastępować, foch i te grymasy, i wciąż wymówka że kręgosłup, że nie dam rady, albo specjalne zamulanie a jak przyjdzie TL i to zobaczy to na pewno wrócę na automata, siedzenie dupskiem na uszczelce dwie godziny potem wkładeczka, i wsorniczek, a na koniec hmm.. niech pomyślę... druga wkładeczka, i kaska jest, narzekanie na Czarnych nie ma sensu nie chcę ich obowiązków ani kasy, a to że laska siedzi i nalicza mi nadgodziny wtedy kiedy czarny jest tyrany przez dyra ludzie dajcie spokój... zacznijmy od siebie Narzeka ten co (usunięte przez administratora) robi.

anonim

każdy wie co do obowiązków należy operatora-taśma produkcyjna itd,ustawiaczy -usuwanie DROBNYCH awarii itp,MQ -kontrolowanie wyrobów gotowych itp,a TL tzw BRYGADZISTY -dozór nad ludzmi i robota przy biurku w papierach a NIE wtajemniczanie operatora nie kompetentnego w korespondencję e-maili itp.Widocznie TL nie wyrabiają się i wysługują się operatorami a co miesiac kasa!!!!za co????? NIe będzie pralni ?????to będziemy chodzić brudni ale większy problem to PARKING!!!!!!!teraz jest ciasno (otarcia ,stłuczki....)

Ronin

(usunięte przez administratora) bardziej mnie interere, że na nowym zakładzie (podobno) nie będzie palarni... to jest dramat!!!! i temat do dyskusji!!!

OOOOOOO

ba,ba....a kto i odpowie na pytanie DLACZEGO TL mają własne sekretarki które siedzą przed kompem przez 7,5 godz i wpatrują się jak .......a przecież są operatorami !!!!!jaka to funkcja?????potem ludzi brakuje na linii.A może by tak dla TL jakiś kursik albo przeszkolenie z kompa, bo tak to "Polski nie zbudujemy"!!!

Krótko zatrudniony

Zostałem zatrudniony w firme BOSCH-Mirków. Zostałem przydzielony do mistrza który ma jakieś dobre plecy w zarządzie, szuka pracowników którzy będą cicho siedzieli "jak mysz pod miotłą". Na drugi dzień pracy stwierdził że- "nie umiem śrubek przykręcać i nadaje się tylko do zakładania gumek". To odpowiedziałem mu że "gdy bym gumki tylko zakładał to nie miał bym czworo dzieci". Nic złego na jego temat nie mówiłem, a on obrócił kota ogonem, że go wyzwałem od różnych- zostałem zwolniony.

?

racja ludzie narzekali i będą narzekac

xxx2013

Ja chciałem/am podziękować za Piknik rodzinny, który odbył się w sobotę. Przeraziła mnie tak mała frekwencja ludzi!!!!są podstawiane autobusy, symboliczny poczęstunek i atmosfera którą sami stworzymy i co ????pustki!!!!DLACZEGO??nie wiem....organizuje się coś dla pracowników gdzie teraz wszystko kosztuje i wciąż słychać narzekania!!!że cienkie nagrody, że wygrywają ludzie z biur główne nagrody....itp.a jak by zakład nie zorganizował imprezy ,bo przecież nie musi,to co ???dopiero by narzekali. Dlatego moim zdaniem kierownicy,TL,inżynierowie powinny dawać przykład i swoją obecnością reprezentować ten dzień. CI CO NIE BILI NIE MAJĄ PRAWA NARZEKAĆ,bo w innych zakładach nie mają NIC ,a nam się organizuje i wciąż narzekamy i nie doceniamy!!!

jw

Tymczasem wielu szefów firm wciąż myśli stereotypowo: "Muszę kobiecie zapłacić mniej, bo ma dzieci, a one będą chorować, czyli kobieta będzie pracować krócej niż mężczyzna". Nowoczesna firma powinna z tym walczyć, bo utrata talentów wśród kobiet jest bolesna dla każdej branży.

Tala
@ jw 25.06.2013 18:14
Tymczasem wielu szefów firm wciąż myśli stereotypowo: "Muszę kobiecie zapłacić mniej, bo ma dzieci, a one będą chorować, c...

wg równouprawnienia trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po równo, a nie mężczyźni niewieścieją :) Boscha nie oceniam nie pracowałam.

kc

KTO odpowie? - 2013-06-23 18:10:05 w Boschu mamy co godz.5 min.przerwy ,a w FD niestety NIE, ale to nic ponoć kobiety zasuwają na LLD i dźwigają tony są dyskryminowane a młode jak dęby panowie siedzą na wkładkach i uszczelce.Czy ktoś pomyślał o młodych kobietach jako przyszłe matki ?NIE,czy ktoś pomyślał że jest to płeć słabsza?NIE,czy ktoś domyśla się że kobieta ma swoje słabsze dni?NIE....itd chciałyście równouprawnienia ppodobno

Prawda boli...
@kc 24.06.2013 23:58
KTO odpowie? - 2013-06-23 18:10:05 w Boschu mamy co godz.5 min.przerwy ,a w FD niestety NIE, ale to nic ponoć kobiety zasuwaj...

Same walczylyscie o rowno-uprawnienie to zobaczcie jak mezczyzni maja lekko, ale wam ciagle malo i tu wlasnie wychodzi kobiece EGO!! TO nie Wy zasuwacie na budowach czy innych ciezkich pracach, nawet normy bhp co do dzwigania macie mniejsze i Wam jest zle?! Nawet w poszukiwaniu pracy kobiety maja latwiej a facet to musi niezle sie naszukac i nakabinowac! Zastanow sie kto tak naprawde ma gorzej i dopiero sie wypowiadaj a skoro w boschu Ci nie pasuje szkola zycia i pokaz prawdziwego i (usunięte przez administratora) swiata to zmien prace np. na super sekretarke i dopiero poznasz co to dyskryminacja.

Jola
@Prawda boli... 14.11.2013 11:00
Same walczylyscie o rowno-uprawnienie to zobaczcie jak mezczyzni maja lekko, ale wam ciagle malo i tu wlasnie wychodzi kobiece...

może i nie zapieprzaja na budowach ale za to zapierdzielaja w domach opieki społecznej za marne grosze dźwigając starców, myjąc ich, karmiąc i znosząc ich narzekania. Dlaczego baby takie prace wykonują anie z natury do tego stworzenia męzczyźni?

jestem ZA

Same kryształy w naszym zakładzie, nikt się nie umawia, nikt się nie spotyka, sami kryształowi ludzie. To ważne, jak załoga, taki zakład ;-).

KTO odpowie?

w Boschu mamy co godz.5 min.przerwy ,a w FD niestety NIE, ale to nic ponoć kobiety zasuwają na LLD i dźwigają tony są dyskryminowane a młode jak dęby panowie siedzą na wkładkach i uszczelce.Czy ktoś pomyślał o młodych kobietach jako przyszłe matki ?NIE,czy ktoś pomyślał że jest to płeć słabsza?NIE,czy ktoś domyśla się że kobieta ma swoje słabsze dni?NIE....itd

Logista

Tak mnie ciekawi, dlaczego BHPowcy nie uruchomią tych 5'minutówek co godzina? Czekają aż ludzie zaczną padać jak muchy?

Zostaw opinię o Bosch

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bosch