ITC SA

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 122 ocen.

Opinie o ITC SA

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ITC SA

Beats

Zgodnie z kontrola ZUS niektórzy deklarują nieprawdę, że jeżdżą do UK do pracy. Largo

Marek
@Beats 05.10.2017 19:24
Zgodnie z kontrola ZUS niektórzy deklarują nieprawdę, że jeżdżą do UK do pracy. Largo

W takiej sytuacji ZUS przekazał by sprawę do prokuratury więc nie wprowadzajmy w błąd ludzi "czarnym" PR, bo sprawa rzeczywiście tam się znajdzie, ale w stosunku do Ciebie.

Byly UK z iME
@Marek 06.10.2017 11:22
W takiej sytuacji ZUS przekazał by sprawę do prokuratury więc nie wprowadzajmy w błąd ludzi "czarnym" PR, bo sprawa r...

czyli bez zmian w straszeniu dalej są dobrzy ;]_ Nerwy puszczają a kompetencji brak ! Nikt do UK nie jeździ chyba że zarząd na wycieczki hahahah

Na śmieciowej umowie UK

To oszustwo! Patrzcie zmienili nazwę iME Polska S.A. Firma ITC S.A. juz nawet nie ma strony internetowej? ... o co chodzi?

anonim

(usunięte przez administratora)

Marek

Oczywiście że działa. Właśnie do działającej strony umieściłeś link. Wydaje mi się, że możesz odzyskać wynagrodzenie jeżeli oczywiście Ci się należy. Co już w tej sprawie zrobiłeś? Czy występowałeś na drogę sądową?

Adam
@Marek 18.09.2017 13:58
Oczywiście że działa. Właśnie do działającej strony umieściłeś link. Wydaje mi się, że możesz odzyskać wynagrodzenie jeżeli ocz...

Jakie działa? Tam jest inna firma w danych kontaktowych - iMe Polska S.A

Iza

@Były pracownik itc - czy sytuacja ze składkami wyjaśniła się? Dział HR firmy ITC SA zapewniał o wszelkich prawidłowościach.

kandydat

o firmie można poczytać na blogu pracuję w polsce, tutaj negatywne komentarze są kasowane, firma jest tragiczna

Były pracownik itc
@HR, ITC 06.05.2017 15:16
W przypadku umowy zlecenia pracownik nie otrzymuje świadectwa pracy, jedynie rekomendację. Proszę się dokształcić zamiast wypis...

Bardzo ciekawe.... w momencie jak składałam PIT miałam możliwość sprawdzenia w Urzędzie opłaconych składek. Ani jedna składka nie została przez Was opłacone, co można potwierdzić dokumentacją, którą otrzymałam. Też będziecie dalej wymyślać, że Urzędnik się pomylił tak jak Poczta Polska w przypadku wysłania PIT-ów? Ośmieszacie się tylko...

Konkurencja
@Były pracownik itc 07.05.2017 11:44
Bardzo ciekawe.... w momencie jak składałam PIT miałam możliwość sprawdzenia w Urzędzie opłaconych składek. Ani jedna składka n...

A świstak siedzi i zawija w te sreberka ;)

świat biznesu

Sytuacja z kontrolą z Urzędu jest prawdą - wszyscy chodzili jak na rzęsach i chowali dokumenty, po drugie kilka dni później sprawa ucichła. W końcu była Pani Prezes ma swoje narzędzia na załatwienie tego typu spraw. Pytanie jest jedno - jak osoba karana za fałszowanie dokumentów może kierować spółką? Biorąc pod uwagę, że uciekła z firmy otwierając nową spółkę w centrum Warszawy. Kilkakrotnie osoby spotkały się z brakiem wynagrodzenia za pracę, nie mówiąc już o podwykonawcach z działu marketingu. Świat biznesu jest mały a karma wraca.

ITC
@świat biznesu 12.12.2016 14:47
Sytuacja z kontrolą z Urzędu jest prawdą - wszyscy chodzili jak na rzęsach i chowali dokumenty, po drugie kilka dni później spr...

Osoba, którą anonimowy (szkoda) autor ma na myśli nigdy nie była "Prezesem" i nie kierowała spółką. Dalsze losy tej osoby nie mają żadnego związku z naszą firmą. Pomówienia o chowaniu dokumentów podczas audytów organów państwowych to absurd - albo wybujała fantazja albo zła interpretacja działań, w których się nie uczestniczy. Podobnie jak brak wynagrodzenia za pracę. Jeżeli praca jest zrobiona - to zapłata jest. Jeżeli ktoś przez cały miesiąc przemyka z kąta w kąt i de facto zupełnie niczego nie zrobił - to trudno za to płacić :-) A podwykonawcy z marketingu - to już dzieci z podstawówki potrafią fajniejsze rzeczy robić na domowych komputerach, niż te pseudo agencje. jeżeli materiał nie jest przygotowany zgodnie z oczekiwaniami i nie jest zaakceptowany to trudno za niego zapłacić. Życzymy sukcesów z takim podejściem ;) Najłatwiej mieć żal do innych nie widząc swoich niedociągnięć. U nas są tylko najlepsi.

vie

Dział HR porażka. Kompletna ignorancja, brak profesjonalizmu w wywiązywaniu się ze swoich obowiązków. Przyszłego kandydata niestety traktują bez jakiegokolwiek szacunku. Wielki minus.

leszek

Na pewno wypłata jest terminowa, co oznacza, że o stabilne zatrudnienie wcale nie jest tak trudno. Umowa jest w pełni respektowana, więc stabilność jest.

anonim

(usunięte przez administratora)

ja

Śmieszne rzeczy piszesz, to chyba konkurencja:) Haha, dobre, czyli nie przeszli kontroli tylko zapłacili? Chyba poniosła Cię wyobraźnia albo za dużo filmów si-fi ;))))

Truskawka :)

Hehe dobre ciekawa jestem jaki urzędnik ZUS-u weźmie pod stołem i podpisze że kontrola jest ok, jak oni maja systemy i niejasności są ewidencjonowane w systemach, a kontrola jest 3 poziomowa... Dość odważne oskarżać Bogu ducha winnego pracownika urzędu o łapówkarstwo...

rozbawionyokrutnie

hahahahahaha :) a to dobre! nikt sie nie zwalnia bo juz tam prawie nikogo nie ma z tego co wiem. Te osoby na pewno nie sa na tych stanowiskach bez powodu- to fakt :P szkoda czasu :)

Nick
@rozbawionyokrutnie 14.09.2016 14:11
hahahahahaha :) a to dobre! nikt sie nie zwalnia bo juz tam prawie nikogo nie ma z tego co wiem. Te osoby na pewno nie sa na t...

Mało wiesz niestety :-) :-) :-) Każdy może sam sprawdzić jaka jest prawda.

rozbawionyokrutnie
@Nick 15.09.2016 11:15
Mało wiesz niestety :-) :-) :-) Każdy może sam sprawdzić jaka jest prawda.

hahahaah właśnie wiem bardzo dużo, bo sprawdziłem to na własnej skórze :P i baaaaaaaaaardzo dokładnie wiem, o czym piszę i niestety wiem też, skąd się biorą te pozytywne komentarze :P

anonim

(usunięte przez administratora)

Ja

Niestety takie komentarze jak powyższy wystawiane są przez osoby, których kompetencje = 0. Osoby, które opuściły naszą firmę , ponieważ znalazły "coś lepszego" lub po prostu nie nadawały się i ich ego nie pozwala odejść z podniesioną głową tylko trzeba wszystkim publicznie wytknąć co się nie podobało. Szkoda tylko, że nie zrobili tego osobiście jak jeszcze z nami pracowali. Niestety takie osoby jak ta, która wystawiła ten komentarz nie są na poziomie aby z nami pracować. P.S. Pozdrowienia dla CHAMSKIEGO kierownictwa z Lublina :)

Byly

Ta firma to jest jedna wielka ściema. Pracowałem tam ponad rok i nie polecam nikomu. No chyba ze ktos chce sie nauczyc pracowac pod cisnieniem na umowie zleceniu.

Summer

NIE POLECAM pracy w tej firmie - bardzo duża rotacja pracowników, ludzie wytrzymują max 2-3 miesiące i sie zwalniają - kadra kierownicza- osoby żenujaco aroganckie - to nie jest praca 8 h- robisz dopóki nie padniesz na ryj - forma współpracy- ŚMIECIÓWKA w angielskiej spółce (bez ubezpieczenia w Polsce, etc.)

Andrzej

Firma widmo tam ludzie nie pracują tylko formularze i telefony potworzyli dziesiątki stron na jedną modłę z których nic nie wynika

edex

no to fakt :) wiarygodnie to nie brzmi :)

olivka

nie wiem kto wypisuje te bzdury - hr albo zarząd. Niestety pracowałam dla nich 4 miesiące i nawet klienci doradzają, żeby uciekać z tej firmy. Brak profesjonalizmu. Niestety.

Marika

nic dziwnego, że robi wrażenie. renomowana firma musi się dobrze prezentować. ja bardziej docniam pracę jaką robią. ogarniają wiele rzeczy i są mega ambitni, duże cele mogą prowadzić w fajnym kierunku. stąd pewnie te trudne rekrutacje, by zebrac jak najbardziej ogarnięty zespół ;)

ogi

fajne biuro mają, no i lokalizacja generalnie mega, wszędzie blisko. byłem kiedyś odwiedzając znajomego. firma robi wrażenie

ala

parę etapów rekrutacji to dzisiaj przecież norma, nie przesadzajcie że takie trudne :P

Błażej

od lutego jak tu pracuję to wszystko mi się zgadza. najbardziej jestem happy że poza tym natłokiem pracy, sama atmosfera jest dobra i warunki i dodatki tak ogólnie są bardzo spoko. elastyczny grafik też bardzo zacząłem doceniać.

komandos

dobrze że są osoby w firmie od których można się zawsze czegoś nauczyć, w wielu firmach brakuje takich mentorów albo może nawet liderów

natalia

no tak, wymagający są ale i warunki dostaje sie fajne, zacyznając od prestiżu pracy w świetnym miejscu z dobrym zespołem, a na benefitach kończąc

maxymilian

jak się nie chcesz trochę na początku wysilić i pokazać że warto cię wybrać do pracy, to co firma sobie może pomysleć, nie będą chcieli ludzi bez motywacji ani ambicji zatrudniać, bo im się nie opłaci.

ago

no jak sie chce w renomowanej dużej firmie pracować, to oni też byle kogo nie wezmą więc muszą kandydatów trochę przemaglować.

korpo

aplikować to trzeba świadomie, wiedząc ze to nie najłatwiejsza firma i sporo wymagan stawia, a ludzie wiadomo różni są, nie zawsze uda się od razu zgrać w zespole. z jedynymi prościej z innymi dogadać się trudniej, norma.

pracownik

Doceniam ITC za srodowisko i rozwoj w dziale it, ale nie wiem kto pisze te komentarze. Jezeli chcesz uop, to zapomnij bo tutaj daja tylko smieciowki. Praca fajna dopoki nie musisz wspolpracowac z zarządem - który jest tragiczny. Jest za to kilku bardzo doświadczonych i fajnych Project Managerow, ktorzy wydaja sie ważniejsi w tej firmie niz ktokolwiek z zarządu. Polecam współpracę w it z takimi PM jak Piotr Majdan i Piotr Dalba, bo to jedyni od ktorych mozesz sie wiele nauczyc i ktorzy zawsze postaraja Ci sie pomoc. Pracujac z nimi zawsze chce sie pracowac.

kamil

no nie wiem, coś dużo zachodu to kosztować będzie, a co to za warunki że warto się tak przemęczyć?

forman

jak ktoś jest ambitny to i z taką rekrutacją chętnie się zmierzy.

olga

rekrutacje mają mega trudne ale warto próbować bo warunki potem fajne i można sie wiele nauczyć w takiej big firmie :)

pogodny

obecnie wiele dużych firm ma takie złożone rekrutacje, sam byłem na kilku podobnych i już mnie to nie zaskakuje nawet.

niki

no trudna rekrutacja bo szukają dobrych ambitnych ludzi do pracy po prostu

robert

brzmi groźnie, tyle rzeczy do przejścia.

olga

rekrutacja jest złożona z kilku etapów, masz na początek test kompetencji, potem screening telefoniczny, rozmowę z HR i przełożonym, a potem już same dni testowe.

jurek

czyli na staż się sprawdzają?

miszcz

duża firma, dobre warunki ale wiadomo, że obowiązków nakładają na ciebie full.

robert

a jak u nich wygląda rozmowa rekrutacyjna? był ktoś może, bo nie wiem na co się nastawić. Boję się że to jakieś mega skomplikowane będzie.

formacik

pracując tu już z 2 lata widzę, że praca do łatwych nei należy, ale opłaca się wysilić, zysk i uznanie są tego warte^^

ewelina

na nudę w itc nie można narzekać, zadań na każdy dzień jest masa, ale lepiej się do tego podchodzi jak się ze zgraną ekipą pracuje, to samo na stażu jest.

pluto

no raczej. w fajnej firmie, dobrze i praktykanci mają :P

Dano

serio? dzięki, brzmi sensownie.

mirecki

staż? @ Dano, no ja tu robiłem, dużo się działo, sporo rzeczy miałem do roboty na równi prawie z resztą stałego zespołu. nie było czasu na obijanie się ale przez to zdobyłem fajną wiedzę z branży. na start polecam;)

katja

ja od stażu zaczynałam i udało mi się również zostać na stały etat po tym czasie. Jak najbardziej możesz startować na praktyki. Ja ze swoich wiele wyniosłam, nawet gdybym dalej miała pracować gdzie indziej to sporo się tu nauczyłam w tamtym początkowym etapie :)

Dano

a był tu ktoś na stażu? jak oceniacie? kończę studia i chciałbym spróbować swoich sił, ale nie wiem czy warto.

Lary

pracy full, ale atmosfera świetna i warunki też spoko

maniek

ja tu pracuję już od 2015 roku i widziałem że firma się na parę zmian zdecydowała, ale efekt jak najbardziej na plus wiec nic mi do tego :)

Tamis

praca ok; biuro w fajnym punkcie, no i chyba najlepsze w jakim miałam okazję dotąd pracować.

nikos

przyjęli mnie na początku roku, a już dwa razy podchodziłem do rekrutacji. trochę mnie tam przemaglowali ale koniec końców udało się dostać. fajna, rozwojowa firma. nie spodziewałem się aż tylu bonusów dla pracowników. napracować się trzeba ale przy takich warunkach jest bardzo spoko.

mirko

potwierdzam, firma idzie w dobrym kierunku, obowiązków full, i nie ma leniuchowania ale dobre warunki więc jest ok bardzo

bart

czyli zmiany poszły w dobrą stronę, fajnie wiedzieć bo zastanawiałem się nad aplikowaniem do nich.

ann

mnie tu dobrze.

Zostaw opinię o ITC SA - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ITC SA