Wema S.A.

Rumia

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 575 ocen.

Opinie o Wema S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wema S.A.

hg

trzeba moim zdaniem wpisać nazwe tej firmy, wyskoczy KRS i tam powinna być informacja czy firma funkcjonuje czy też jest w trakcie postepowania o upadłość

klient

Kupowałem kiedyś glazurę w Wemie Rumia .Część trzeba było zamówić bo nie było tego na magazynie .Dostawa miała być w ciągu tygodnia .W międzyczasie pani która nas obsługiwała poszła na 3 tyg.urlopu a o naszym zamówieniu nikt nic nie wiedział .Podziękowaliśmy więc i zakupiliśmy potrzebny materiał w innym sklepie .Nigdy więcej nic nie kupiłem z tej firmy .

Rurek

Niestety kolega randy ma rację - potwierdziłem dzisiaj to na stronie KRS. Więc na chwilę obecną działalność jest zamknięta, chociaż nie wiem czy ktoś ma jakieś konkretne informacje od właścicieli czy definitywnie kończą zabawę w działalność czy będą próbowali może w niedalekiej przyszłości otworzyć coś na zgliszczach wemy...

randy

myślę , że nie macie co już w chwili obecnej szukać pracy w Wemie w Rumii , ponieważ na wszelkiego rodzaju portalach na których Wema posiada swoje konto jasno określone jest że niestety popadli w duże tarapaty finansowe i w tej chwili znajdują się w stanie upadłości likwidacyjnej. Niestety , ale to koniec firmy :/

płotka

mam to samo pytanie co poprzedniczka a ty widzę Maksio żadnej konkretnej odpowiedzi nie udzieliłeś. przede wszystkim w sprawie rekrutacji potrzebuję pilnie namiaru na kogoś w firmie kto jest osobą decyzyjną i udzieli mi wymaganych informacji, mail lub telefon mogą być. czy ktoś z was dysponuje takim kontaktem?

pracownik

Potraficie się tylko kłócić i nic więcej!!!!!!!!!!!! Dajcie z tym spokoj i napiszcie cos konkretnego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

anonim

chłopaku ty chyba nie wiesz oczym piszesz ,kiedy rok temy upomniałem się o swoje cięzko zaroboine pienądze u (usunięte przez administratora). tydzień później odwiedził mnie z wypowiedzeniem, oto jak działa Wema

były

I kto tu (usunięte przez administratora) ma maly mozdzek? I kto tu co w zyciu osiagnal, a przede wszystkim czyim kosztem... Pracownikow, a przede wszystkim firmy. (usunięte przez administratora). Jak tak mozna? W koncu los się odwrocil, dostales to na co zasluzyles, albo to na co zapracowałes. Szkoda ze tak pozno ktos sie na Tobie poznał...

były pracownik

O, widzę że (usunięte przez administratora) sam się odezwał bo "prawda w oczy kole", ale tak to jest że kiedyś te twoje czyny obrócą się przeciw tobie. Takie życie (usunięte przez administratora)

Były pracownik

Pan pożal się Boże kierownik (usunięte przez administratora)rozwalił ekipę w Wemie, wprowadził beznadziejną atmosferę w której nie dało się pracować. Większość się zwolniła, bo już miała dość (usunięte przez administratora), o ten chodził po sklepach obok i opowiadał jak to on wszystkich nie pozwalniał. Rozwalił wrocławską Wemę, rozwali i Cermag. To tylko kwestia czasu. Mam nadzieję, że kiedyś to wszystko się odwróci i w końcu ktoś zacznie traktować go tak jak on traktował innych.

wrocław

oczywiscie chodzi o wroclaw - hehe a myslalem ze on tam robi jako ochroniarz - ale jak ma sie znajomego dyrektora to sie prace dostalo - i kombinuje jak kon pod gore aby tylko (usunięte przez administratora)kolejna firme

CERMAG

ten (usunięte przez administratora)-on sie nie nadaje do nieczego

WEMA

wemy w wrocławiu juz nie ma, kolej na wema warszawa, i to na tyle z salonow w centrach handlowych, reszta to salony wlasnosciowe ktore i tak beda pokolei sprzedawane jak sie znajdzie kupiec. firma nie ma szans na reaktywacje. a to wszystko zbyt dlugo trwa aby uratowac to co zostalo

anonim

anonim - 2011-03-31 09:08:19 i jak tam wemunia? żyjecie w tej centrali hehe? wogóle radzicie sobie? bo zostali tylko kierownicy? No i poszła Wemunia w Warszawie :(

anonim

i jak tam wemunia? żyjecie w tej centrali hehe? wogóle radzicie sobie? bo zostali tylko kierownicy?

anonim

Co tak tu cicho? Czyżby każdy już się wyżalił i nie ma już nic do powiedzenia? Kupił już ktoś tą Wemusię...

anonim

anonim - 2011-03-15 12:46:22 anonim - 2011-03-10 23:00:14 to niesprawiedliwe, że tak oceniacie pracę p(usunięte przez administratora),nie doceniacie jej zaangażowania i poświęcenia .Mało kto wie ,ile ta pani wkłada serca w to co robi,gdyby nie ona napewno pracownicy byli by już na\\\\\\\' zielonej łączce\\\\\\ Proszę się nie wypowiadać za wszystkich pracowników .. nie wszyscy siedzą i marudzą ...! Ta firma padła pod rządami Enterprise więc możemy mieć tylko do nich żal....i tyle ja tu nie mam do nikogo innego żalu po prostu samo życie :))) Pani (usunięte przez administratora) jest pewnie spoko babką i tyle:) Ale się w czułeś w rolę upadłej Wemy :) ale spoko dasz rade ? pracuj jak najdłużej, co to za firma że nie wiesz o co chodzi !!!!!!!

anonim

anonim - 2011-03-10 23:00:14 to niesprawiedliwe, że tak oceniacie pracę (usunięte przez administratora),nie doceniacie jej zaangażowania i poświęcenia .Mało kto wie ,ile ta pani wkłada serca w to co robi,gdyby nie ona napewno pracownicy byli by już na\\\' zielonej łączce\\\ Proszę się nie wypowiadać za wszystkich pracowników .. nie wszyscy siedzą i marudzą ...! Ta firma padła pod rządami Enterprise więc możemy mieć tylko do nich żal....i tyle ja tu nie mam do nikogo innego żalu po prostu samo życie :))) Pani Syndyk jest pewnie spoko babką i tyle:)

anonim

z kim kontaktować się w sprawie pitów ? proszę o nr telefonu

anonim

to niesprawiedliwe, że tak oceniacie pracę pani (usunięte przez administratora),nie doceniacie jej zaangażowania i poświęcenia .Mało kto wie ,ile ta pani wkłada serca w to co robi,gdyby nie ona napewno pracownicy byli by już na\' zielonej łączce\" bez pieniędzy .Pracownicy na salonach niech nie płaczą, mają kontakt z firmą , nie na darmo istnieją telefony i poczta elektroniczna.

anonim

anonim - 2011-03-10 18:18:48 anonim - 2011-03-07 13:23:17 cvc - 2011-03-06 11:50:45 no tak leca salony w centrach handlowych, szkoda wroclawia bo mial potencjal lepszy niz warszawa Nie, no Wrocław, to był/jest typową porażką. (usunięte przez administratora)jaja sobie robisz, gdzie Wrocław do Warszawy,dużo mu brakowało i brakuje Ta..., we Wrocławiu, nie wiem czy jeszcze jest ten (usunięte przez administratora), co na zarządzaniu zna się jak świnia na lataniu

anonim

anonim - 2011-03-07 13:23:17 cvc - 2011-03-06 11:50:45 no tak leca salony w centrach handlowych, szkoda wroclawia bo mial potencjal lepszy niz warszawa Nie, no Wrocław, to był/jest typową porażką. (usunięte przez administratora)jaja sobie robisz, gdzie Wrocław do Warszawy,dużo mu brakowało i brakuje

anonim

w/g ustawy do 28. lutego kazdy powinien otrzymać pit.jezeli nie ma nalezy wezwać wemę do natychmiastowego dostarczenia. Jest to potrzebne w razie gdy do 30 kwietnia nie rozliczysz podatku. przedstawiasz takie wezwanie w urzędzie skarbowym i chroni cie to przed karą. a wema ma problem.....

anonim

cvc - 2011-03-06 11:50:45 no tak leca salony w centrach handlowych, szkoda wroclawia bo mial potencjal lepszy niz warszawa Nie, no Wrocław, to był/jest typową porażką.

info

pity juz dawno byly rozseslane na oddzialy a do osob ktore nie pracuja powinny dotrzec niebawem na adres domowy

anonim

ja tez nie dostałem pita..jestem byłym pracownikiem.tylko z kim się kontaktować?!

były

co z tymi pitami ? może ktoś ma namiar do osoby odpowiedzialnej za pity

cvc

no tak leca salony w centrach handlowych, szkoda wroclawia bo mial potencjal lepszy niz warszawa

olo

firma nic nie robi aby uratowac pracownikow i reszte salonow - nawet nie jest wystawiona na przetarg, gdyby ktos byl madrzejszy i dbal o to to by juz dawno oglosili przetarg a nie wierze ze ktos by nie wykupil firmy, z nowych wiadomosci to ze kolejny do odstrzalu wroclaw

anonim

A ja wiem coś innego.... ze do zamknięcia jeden salon w Warszawie i Wrocław.

informaor

następne w koleności do zamknięcia salony to WROCŁAW i WARSZAWA ( 2 SALONY )

anonim

Jestem za :)

WEMA

właśnie może ktoś łaskawie by poinformował każdy salon co się dzieje w firmie bo wszyscy milczą razem z (usunięte przez administratora) - niech ktoś powie Co sie dzieje co jest grane kiedy przetarg i czy sa chetni i jak dlugo to ma trwac . jako pracownicy uwazam ze naleza nam sie solidne informacje na ten temat.

Pracownik

Pity zostały wysłane na adresy pracowników ( którzy już nie pracują w Wemie).Pewnie niedługo dostaniesz,bo niektórzy już mają.. Macie jakieś newsy o Wemie??

anonim

Dostaliście już pity? Z kim w tej sprawie się kontaktować? W Kadrach ktoś tam jeszcze został?

gall

i co i co ? kto kupuje wemunię - już coś wiadomo ?

Wema

Jeszcze nie dostaliśmy..

ja !

! ! ! ! ! - 2011-02-20 08:39:31 To lipa :):):) gorzej wemusia to już dno :( szkoda ale fajnie było bo zarobki na prawdę były (usunięte przez administratora) !!!!!! z ręką na sercu nikt z nas się nie martwił że nie starczy na opłaty ? a dziś nie wiemy czy możemy pożyczyć od sąsiada ? czy będziemy wstanie oddać ? Jak masz mało to się zwolnij i nie pożyczaj !

anonim

a co z pitami? dostaliście juz? dajcie znać..

! ! ! ! !

To lipa :):):) gorzej wemusia to już dno :( szkoda ale fajnie było bo zarobki na prawdę były(usunięte przez administratora) !!!!!! z ręką na sercu nikt z nas się nie martwił że nie starczy na opłaty ? a dziś nie wiemy czy możemy pożyczyć od sąsiada ? czy będziemy wstanie oddać ?

anonim

Jestem ciekawa ile to jeszcze wszytko potrwa bo mam jakieś dziwne wrażenie ze z dnia nadzień dostaniemy wypowiedzenia :( szkoda bo tyle wysłanych podań do innych firm i..... cisza- jak bym miała możliwość to z chęcią przeszłabym do inne firmy:( Nikt nic nie wie a szkoda bo należałoby przynajmniej nas powiadomić o zamierzanym zamknięciu wiedzielibyśmy ile nam jeszcze czasu zostało a tak..... lipa

....

To się brachu obudziłeś prawie po roku Jak to mówią oni to wiedzą kocie... Tak poważnie macie dowód teraz ze doprowadzenie wemy do upadłości było celowe. Mieli fundusze żeby to postawić na nogi a nie dali,od początku robili wszystko aby firma przestała przynosić zyski. Ciekawe jak długo będą jeszcze niszczyć miejsca pracy w Polsce.

gall

Fundusz Enterprise Investors kupił 49 proc. udziałów w sieci marketów Dino (dla zainteresowanych artykuł): http://www.dlahandlu.pl/handel-nowoczesny/wiadomosci/fundusz-enterprise-investors-kupil-49-proc-udzialow-w-sieci-marketow-dino,6801.html

:( :( :(

:(:(:(:(:(:(:(:(:(:( TO MA BYĆ WYPŁATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonim

Wypłaty są już na kontach.

pracowniczka

Znów nie ma wypłaty w terminie :( Jest podstawa w takim razie do zerwania umowy :) bez okresu wypowiedzenia przez pracownika.

!!!

Tak jak im płacą tak piszą ?

wema

wema jeszcze jest ale nikt z pracownikow nie wie co sie dzieje w firmie bo nikt nie chce nic powiedziec

gall

chyba niestety już nie - pewnie wszystko wyprzedane :(

:( :( :(

Jaka cisza ! Co jest grane czy już wemy nie ma ?

Zostaw opinię o Wema S.A. - Rumia

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wema S.A.