Agencja reklamowa Wytwórnia Tr 11.02.2026 14:14
Ludzie, czy wam się już w mózgach poprzewracało? Trafiłem tutaj na opinię, którą napisał jakiś tuman lub zazdrosna konkurencja. Cytuję:
„Kampania puszczona, zero rezultatów. Naszym klientem docelowym są firmy i właściciele biznesów, i pod to było wykonane całe profilowanie oraz wdrożenie. Kampania chodziła 2 miesiące. Patrzymy w średnią reakcji na reklamy, a tam przeważnie osoby niepracujące w branżach, których poszukujemy, albo emeryci po 70-tce i więcej, i oczywiście same negatywne reakcje”.
To ja się do tego odniosę. Kretynie jeden – jak konfigurujesz narzędzie, to podajesz wiek, w jakim mają być klienci. To odzwierciedla ustawienia kampanii na Facebooku. Jeśli ustawisz w FastTony zakres 18–65+, to masz od 18 do 65 i więcej. A jak ustawisz 20–23, to masz dokładnie taki zakres. Łatwo to sprawdzić: wchodzisz do Ads Managera i widzisz. Jeśli jest tak, jak ustawiłeś (czyli np. 65+), to jest to Twoja wina, a nie narzędzia. A jeśli ustawiłeś inaczej, a system pokazuje co innego, to dopiero wtedy jest wina narzędzia.
Piszę to, bo ten wpis pewnie zaraz zniknie, a warto o tym powiedzieć. Mam na FastTony łącznie ponad 120 klientów. Jako agencja, która prowadzi klientów z każdego segmentu, wiem jedno: co włożysz, to wyciągniesz. Gówno dajesz – gówno będziesz miał. Jeśli robisz konfigurację „na odwal się” i liczysz, że aplikacja magicznie naprawi Twój burdel, to się grubo mylisz.
FastTony nie jest narzędziem, które „magicznie” wybiera odbiorców – ono ma swoje zasady i ramy. Takie, jakie mu sam nadasz: wiek, płeć i inne! Zakładam, że robiłeś to szybko i ustawiłeś 65+, moronie jeden. Co ważne: targetowanie odbywa się bezpośrednio w FastTony i przenosi się do Meta Ads Managera (wiek, lokalizacja, zainteresowania, wykluczenia).
FastTony nie omija algorytmu Facebooka. Ma dostęp do danych Twojej firmy i konkurencji – i tu jest lepszy niż Ads Manager – ale to nadal integracja z systemem reklamowym Meta. Przekazuje dokładnie takie ustawienia, jakie skonfigurowałeś, a potem to META tym zarządza. Więc pretensje miej albo do siebie, albo do Mety. Najlepiej opieprzyć polski startup zamiast Facebooka, no pewnie... ale nie masz racji.
W FastTony nie ma żadnej magii ani hakowania systemu, nie ma ręcznego „dosypywania” odbiorców. Nie ma cudów, jest rzetelna praca – taka sama, jaką wykonałby media planner z wynagrodzeniem 20 000 zł+. Dzięki temu, że robi to AI, kosztuje to 200 zł miesięcznie! To jest największa korzyść. Jeśli masz gówniany produkt, nie będzie cudów, ale jeśli masz coś, co konkurencja umie sprzedać, to FastTony też to sprzeda. Masz zadbać o Pixel, o ofertę i dobrą stronę. Gotowe – działa. Mówię to jako osoba, która ma ponad setkę klientów i wszyscy korzystają z FastTony.
Super sprawą jest to, że wszystkie te dane można zweryfikować bezpośrednio w Ads Managerze, korzystając z podziału wyników według wieku, stanowiska czy lokalizacji. To nie jest czarna skrzynka. Wszystko jest do sprawdzenia. To tak naprawdę Facebook finalnie decyduje, komu wyświetli się reklama. Decyzję podejmuje algorytm Meta w ramach parametrów ustawionych w kampanii.
Podsumowując: narzędzie ma mega zalety i jest łatwe w obsłudze. Działa świetnie nawet przy mikro-budżetach rzędu 600 zł miesięcznie i nie wymaga wielkiej wiedzy technicznej. Ale wszystko da się zepsuć. Jeśli sam sabotujesz swoją firmę i wpisujesz głupoty, bo nie chce Ci się przyłożyć do konfiguracji – to cierp. Gówno wkładasz, gówno wyciągasz.