Crist

• Pierwoszyno

3. Opinie o pracodawcach Gdynia
  5. Opinie o Crist S.A.

Opinie o Crist Gdynia

Nie przegap nowości o Crist S.A.!

mobilny30

16.02.2013 09:38

gawel - 2013-02-10 12:40:19 konstanty - 2013-02-10 12:32:05 Niejest zle w codzien robimy po 11 godzin w soboty dopisuja i szybciej wychodze do domu a niedziele kazdemu pisza jak 290godzin wypracuje i 120 godzin dopisza jest dobrze razem mam 410,nieraz bylo 400godzin .jest tyle mozliwosci .w criscie maja sporo godzin niektorzy 5 godzin pracuja reszte na sztukie siedzą symuluja szczegolnie nie produkcja nikt ich nie rozlicza obsada spora nigdzie tak niema ja w crist szkoda slów . w Gafako jak zrobili kontrole to polowe wyplaty obcieli pisali fikcyjne godziny .i jeszcze się tym chwalisz na całego....jaja sobie robisz?

09.02.2013 12:51

09.02.2013 12:48

gość - 2013-02-06 12:53:03 Czy wiesz jak wygląda sytuacja w agencjach pracy typu "europrofit",montex ofshore,czy płacą?Pozdrawiam.niewiem oco chodzi ale ostatnio niedostaliśmy wyplaty przelewu nikt nic niewie cos sie dzieje
    gość

06.02.2013 12:53

karol

06.02.2013 00:08

jesteś cwany podstepem awans , wygryzienie kolegó tani chwyt sam tylko na kablach instalacyjnych sie znasz na automatyce (usunięte przez administratora)
    elektryk

06.02.2013 00:04

sobie chwale zarabiab mam prace umowa urlopy niepotrzebne jestem w swoim zywiole niedlugo mam zajac obecnego obowiązki majstra mam 20zl i duzo nierobie rak soie nie urywam ,niejest zle i dobiore swoich ludzi jak za stoczni bylo
    ByłyPracownik

17.01.2013 19:45

Pracując w Stoczni Crist nie da sie godnie żyć, nie wiesz kiedy Ci przytną pieniadze , a zawsze gadaja co innego,wszystko ładnie pieknie , a jak faktury przyjda to obiegówki ida :)

Oferty pracy - Crist S.A.

Contract Manager

Specjalista / Specjalistka ds. kadrowych

Budowniczy - budownictwo jednostek pływających

mlody

17.01.2013 13:47

dzięki.. ale trzeba od czegos zaczac.. nikt nie da 20 jak nie umiesz spawac.. a to jest jedyna rzecz ktora mozna robic w tym jebany kraju zeby potem wyjechac i godnie zyc :D
    spawacz 136

13.01.2013 22:44

tak po kursie cie przyjma, pierwsza wypłata przy dobrych wiatrach bedzie ok 14zl brutto, tak przez co najmniej 3 miesiace beda cie karcic, nie polecam
    gawel

10.01.2013 23:08

waldus - 2013-01-10 22:59:23 mlody - 2013-01-09 20:20:33 aż tak zle jest ?? duzo osob sobie chwali ... a czy jak zrobie u nich kurs za wlasne pieniadze to przyjma bez doswiadczenia ??jest dobrze na miescie placa 4 zł , wszyscy chwalą mozna dużo nadgodzin miec i dobrze zarobicmozna niezle zarobić tam nawet po 400 godzin miesiesiecznie wyciagają i biora dwie wyplaty i kazdy chwali , jakie fury mają

10.01.2013 22:59

mlody

09.01.2013 20:20

prawie były pracownik

29.12.2012 19:14

Zgadzam się z Tobą jeszcze nigdy nie spotkałem się z tak małą kompetencją ,ignorancją i fachowością kierownictwa niższego szczebla nadzoru
    Robol

10.12.2012 20:18

Cos mi sie zdaje ze jedna stocznia pociagnie za soba druga na dno. (mam na mysli była Stocznie Gdynia a Crist) Dzis 10 grudnia,wypłata musiała byc cienka bo nawet Panowie Operatorzy poszli o 14 do domu. Swoja droga : Wesolych Swiat i szczesliwego Nowego Roku.

Kontakt - Crist S.A.

Czechosłowacka 3 81-336 Gdynia

Branża główna: Transport wodny

04.12.2012 21:31

KOLEGO JESTEŚ TAM ZA KROTKO ŻEBY MIEĆ JAKIEKOLWIEK POJĘCIE A JAK UMIESZ LICZYĆ TO ŻEBY ZAROBIĆ 6 TYŚ TO MUSISZ MIEĆ 300 GODZIN A ODLICZ ZUS I PODATEK TO CI ZBRAKNIE
    Student

30.11.2012 11:03

no nie wiem, w tym miesiącu ponoć monterzy dostali za 200 godz pracy 2500 zł co daje 12,5 zł/h, więc za taką stawkę na śmieciowej umowie, gdybym nie miała czasu żeby się pogłowie podrapać, wracała z pracy jak ząbi, z naświetlonymi oczami, przemarzniętymi rękoma i za 2500 miała utrzymać rodzinę też bym narzekała i uciekała stamtą (usunięte przez administratora) Patrząc z puntktu widzenia przyszłego inżyniera okrętowego zdecydowanie wolałabym wyjechać, bo naprawdę nawet w chinach są lepsze stawki i mrozu nie ma ;D
    mobilny30

29.11.2012 13:54

pracuję w criście od sierpnia wcześniej w jednej ze spółek i powiem tak:w spółce byłem na umowie o pracę za 1900zł reszta w kopertę za nadgodziny i też był zapierdziel-teraz ma 20zł na godzinę i też czasem zapierdziel ale nikt nikogo nie zmusza do 300godzin na miesiąc-to ludzie są chciwi i pazerni.80% tam pracujących nie mają domów a na żonę mówią "moja stara"-dom to dla nich stocznia-i nie wyobrażają sobie miesiąca pracy bez 300 i więcej godzin-i mówią że ich zmuszają-owszem jest dużo ciężkiej pracy ale na litość boską ci ludzie nie umieją żyć bez pracy-a kto kierownictwo przyzwyczajał do tylu godzin-sami łazili i płakali do majstra że mają mało godzin-ludzie piszcie jak jest naprawdę-ja też czasem narzekam bo trzeba zostać w pracy znacznie dłużej ale gdzie można zarobić w tych czasach 6-7 tyś za leżenie i od poniedziałku do piątku od 8-16 no gdzie sie pytam. Nigdy nie będzie dobrze bo Polak Polaka zawsze wydyma bez względu na wszystko-a do tego Polak zawsze będzie narzekał. Zastanówcie sie co piszecie i o kim piszecie. Jeden drugiemu liczy ile godzin zrobił inny w (usunięte przez administratora) sko włazi majstrowi itd.Masakra jakaś. A jak tak żle to może związki ci niezadowoleni założą.Już mieliśmy kilka związków i rozpieprzyli wszystko-jeden przeciwko drugiemu. Teraz też co poniektórzy mogli by się wykazać. Crist ma swoje wady jak każdy w tym kraju przedsiębiorca i pracodawca.Wykorzystuje sytuację ekonomiczną i na rynku pracy-i napwno nie będzie lepiej.Wszędzie są luki prawne w naszym systemie i każdy kto daję radę to wykorzysta.Bez względu na wszystko.Ja chciałbym pracować na umowę o pracę przy tym zarabiać 100tyś rocznie mieć uczciwego pracodawcę firmowe bonusy służbowy telefon samochód laptopa wakację co roku opiekę zdrowotną opłacaną przez pracodawcę itp. Traktujmy każdy dzień w tych ciężkich czasach jako nasz sukces choć wiem że nie jest to łatwe.
    howk

28.10.2012 21:03

A ja znam takiego jednego , na 5 przelocie co zarabia kilkanascie tysi /miesiac.Inni [usunięte przez moderatora] , a majster jest w komitywie i tak krzywo dzieli. ( Starzy gdynianie trzymaja sztame )
    tytan69

16.10.2011 13:54

20zł taa chciał bym aby tak było obecnie standardowe wynagrodzenie dla nowych to 15 max 17zł na godzinę a i tak nigdy nie wiesz ile ci policzą a pracuje się od 10 do 12h od poniedziałku do piątku wszystkie soboty obowiązkowo po 8h a najlepiej to jeszcze iść do pracy w niedziele chociaż mój mistrz nie nalegał na to gdy tam pracowałem inni mieli gożej
    Lubie to co robie

02.03.2011 20:49

Mowia bo sa zmeczeni ale przepuszczam ze i tak wieksza połowa bedzie wracac. Normalka Polakow to narzekanie nawet jak ma prace to to uczynia. Mam nadzieje ze duzo postkomunistycznych ludzi ta chroba nie dopadnie i za niespełna kilkunastu lat wszystko sie zmieni. Crist do dzieła......mam nadzieje ze złom jaki macie po"Stoczni Gdynia" jest dobry i ze jak sie skonczy sprzedacie te pola komus innemu.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Crist?

zenon

14.01.2011 10:32

stawki dla nowych 20pln. Ale wymagania jakosciowe i ilosciowe niesamowite. Nie ma czasu na papierosa, a jak nawalisz to wyrzucaja. Robi sie po 11h, soboty i nocki. Ogolenie to jak ktos ma jakas dobra pozycje w Remontowej, Polnocnej lub Gdanskiej to szczerze odradzam. Ludzie powoli zaczynaja narzekac, bo nie masz czasu na zycie prywatne. Ostatnio zwolniło sie z 20 osob, inni mowia ze na wiosne uciekaja.
    welder crist

16.10.2010 20:13

nowo przyjeci dostana tak male stawki ze nie bedzie ich stac na oplacenie zusu i podatku.

20.04.2009 17:19

Słowa kojarzące się z Stocznia (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca): Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... . Atmosfera i ludzie tam pracujący są .w porządku sumienni.. . Od jakiej stawki można negocjować pensję? Najbardziej podobało mi się w Stocznia: Najbardziej nie podobało mi się w Stocznia:

Zostaw merytoryczną opinię o Crist S.A.