Crist S.A.

Gdańsk

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 264 ocen.

Opinie o Crist S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Crist S.A.

Lidia

@spawacz 136 ja rozumiem, że masz prawo być zły, ale dobrze, że się zrozumieliśmy i nie będzie więcej takich sytuacji na forum. Mam również nadzieję, że inni użytkownicy wątku firmy Crist też wezmą przykład z Twojej postawy.

Schweiser
@Lidia 22.09.2017 10:18
@spawacz 136 ja rozumiem, że masz prawo być zły, ale dobrze, że się zrozumieliśmy i nie będzie więcej takich sytuacji na forum....

Weź się Lidia do roboty.

Lidia

@spawacz 136, @JA czy mogłabym Was prosić o nie obrażanie innych użytkowników i pracowników? Na forum obowiązuje regulamin i prosiłabym się z nim zapoznać: http://www.gowork.pl/regulamin.

spawacz 136
@Lidia 07.09.2017 12:57
@spawacz 136, @JA czy mogłabym Was prosić o nie obrażanie innych użytkowników i pracowników? Na forum obowiązuje regulamin i pr...

Lidio, czasami niestety emocje wezmą górę nad wywarzonym językiem, szczególnie wtedy, gdy masz świadomość, że twój interlokutor szydzi z twojej pozycji społecznej. To zwykły cynizm i brak szacunku do drugiej osoby. Cóż że nie użył inwektyw. Sam post był zdecydowanie obraźliwy. Nie trzeba używać wulgaryzmów, aby kogoś obrazić. Pewne postawy i zachowania nalezy pietnować, a w szczególności te które niosą w swoim przekazie pogardę do drugiego człowieka ze względu na pozycje społeczną, narodowść czy kolor skóry. Słowo "ciołku" to rubaszne minimum na które zasługiwał ten tuz intelektualny. :) Pozdrawiam.

Lidia

http://www.dziennikbaltycki.pl/strefa-biznesu/wiadomosci/z-regionu/a/gdynia-stocznia-crist-sa-zbuduje-najwiekszy-prom-hybrydowy-swiata,12272825/ Czy w związku z tym planowane są nowe oferty pracy w Crist?

mlops

Słuchajcie kiedy skończy się ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] postojowy na stoczni bo ludzie chcą pracować a teraz każą siedzieć w domu, a przychodzi czas kiedy ka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po 14 godzin a ty modlisz się o wolne. Kto ma jakieś informacje????

Alosza

Ta firma jest dla desperatów!!!! Takiego syfu nie ma nigdzie. Stawki najniższe ze wszystkich stoczni. Ludzie tam pracujący to przewaga patologii i wyrzutków. Nikt szanujący się tutaj długo nie pracuje. Ukraińców jak mrówek. W tej stoczni niedługo zostaną tylko Banderowcy i patole!!! W tym kraju już nie da się pracować i żyć. powodzenia wszystkim chcącym tam pracować.

Michał

Hej! Pracuję w Gdańsku jako kacharz, przyjechałem no zaróbki nie wielki teraz, przez 4 lata temu kiedy przyjechałem do Polski w poszukiwaniu pracę to można było więcej zarobić no teraz niestety nie, bardzo dużo przejechało do pracy osób z Ukrainy i temu pensja stało mniejsza ale ja w ogólie nie martwie się i dziękuje za to że płacom te pieniędzy, tak jak zostałem by na Ukrainie to nie miałym by i tego. Także dla tych kto poszukuje pracy z Ukrainy lub ukrainców do pracy to możecie zajdż na stronę www.eurabota.ua, kiedyś pomogł mi znaleść pracę w Polsce! Ale w ogólie nie tylko praca w Polsce, ale i w całym świecie.

Spawacz

Witam.Podobno ma się w Criscie poprawić bo podpisali dużo kontraktów?Coś może wiecie?Pozdrawiam

Rysiek z Klanu

Firma ogólnie słaba, o kadrze zarządającej już nie wspomnę

spawacz 136

Powinni zamknąć ten zakład, a kadrę i Zarząd powlec w łańcuchach przez centrum Gdyni. Może kiedyś doczekamy sprawiedliwości. Proletariusze wszystkich krajów łączcie się. Jakże trafne jest to hasło w obecnych czasach wyzysku i pogardy dla robola.

po studiach
@spawacz 136 16.03.2017 18:58
Powinni zamknąć ten zakład, a kadrę i Zarząd powlec w łańcuchach przez centrum Gdyni. Może kiedyś doczekamy sprawiedliwości. Pr...

to się ucz, studiuj i będziesz mógł znaleźć lepszą pracę Wolność i demokracja

Srist

koledzy powyzej swietnie opisali sytuacje . Mega przekrety w naszym przemysle stoczniowym tak upodlil warunki pracy , ze jest jak w w fabryce nike gdzie globalisci maja za sekunde swojej ,,pracy" oplacony parotysieczny personel niewolniczy na nich dymajacy . Zastanowcie sie gdzie jest PIP , gdzie sa jakiekolwiek przepisy normujace godziny pracy ? Gdzie urlopy , socjal itd itp . Nie dajcie sie naciagac i robic tak jak niewolnicy , ktorych opisalem dla dobra swoich OWNEROW , ktorzy smieja sie , ze czlowiek jest zmuszony do pracy w takim syfie i w takich warunkach .

spawacz 136

Te żenujące warunki zatrudnienia i płacowe które proponują cwaniaki z Cristu powinny znaleźć się pod lupą PIP-u i prokuratury. Dzwoniąc do tych pożal się boże kierowników projektów, którzy rozdzielają pracę i decydują o przyjęciach nie spodziewajcie się normalnego poziomu w rozmowie. Cham, który w PRL-u spał pijany w budzie na kablach, żądał podwyżek i wolnych sobót, teraz bryluje w Crist jako kierownik i decyduje o stawkach pracownika. Żenada. Crist nie zarabia na produkcji i fachowości. To patologiczny twór prawny powiązany z rządzącymi, wykorzystujący niewolniczą pracę tych, którzy z różnych względów zmuszeni są godzić się na takie warunki. Pamiętajcie, że właściciele Cristu byli kiedyś w miarę przyzwoitymi ludźmi, dopiero przekształcenia po 89' wyzwoliły z ich prymitywne reakcje. Butę i chciwość kosztem drugiego człowieka. Upomnijcie się o swoją godność stoczniowcy. Na tych warunkach powinniście rzucić tę robotę, a tych pseudokierowników wraz z Zarządem wywieźć na taczkach. Z waszej niewolniczej pracy, z podatków które płacicie od swojej działalności gospodarczej, Państwo kupiło część akcji Cristu. Crist jest częściowo państwowy, znacjonalizowany za Wasze pieniądze. Taki chichot losu. Wstyd mi, że żyję w takim kraju z takimi pracodawcami, którym cynizm nie przeszkadza pójść 24.12 na pasterkę i przekazać znak pokoju człowiekowi którego wykorzystują do granic możliwości.

Monter
@spawacz 136 14.03.2017 14:36
Te żenujące warunki zatrudnienia i płacowe które proponują cwaniaki z Cristu powinny znaleźć się pod lupą PIP-u i prokuratury....

Chyba za młody ten kierownik.

spawacz 136
@Monter 19.03.2017 19:13
Chyba za młody ten kierownik.

Ich tam kilku jest. Zauważcie, że ogłoszenie non stop leci, a jak dzwoniłem, to okazało się, że na razie nie przyjmują. Bydlaki specjalnie budują opinię, że brakuje spawaczy żeby nakręcić koniunkturę firmom szkolącym. A po szkółce nikt cię do pracy nie przyjmie bo nie masz doświadczenia. Ale stawki zaniżyć można, bo przecież za bramą tylu spawaczy czeka na twoje miejsce. Bandyctwo w biały dzień.

spawacz 136

Te żenujące warunki zatrudnienia i płacowe które proponują cwaniaki z Cristu powinny znaleźć się pod lupą PIP-u i prokuratury. Dzwoniąc do tych pożal się boże kierowników projektów, którzy rozdzielają pracę i decydują o przyjęciach nie spodziewajcie się normalnego poziomu w rozmowie. Cham, który w PRL-u spał pijany w budzie na kablach, żądał podwyżek i wolnych sobót, teraz bryluje w Crist jako kierownik i decyduje o stawkach pracownika. Żenada. Crist nie zarabia na produkcji i fachowości. To patologiczny twór prawny powiązany z rządzącymi, wykorzystujący niewolniczą pracę tych, którzy z różnych względów zmuszeni są godzić się na takie warunki. Pamiętajcie, że właściciele Cristu byli kiedyś w miarę przyzwoitymi ludźmi, dopiero przekształcenia po 89' wyzwoliły z ich prymitywne reakcje. Butę i chciwość kosztem drugiego człowieka. Upomnijcie się o swoją godność stoczniowcy. Na tych warunkach powinniście rzucić tę robotę, a tych pseudokierowników wraz z Zarządem wywieźć na taczkach. Z waszej niewolniczej pracy, z podatków które płacicie od swojej działalności gospodarczej, Państwo kupiło część akcji Cristu. Crist jest częściowo państwowy, znacjonalizowany za Wasze pieniądze. Taki chichot losu. Wstyd mi, że żyję w takim kraju z takimi pracodawcami, którym cynizm nie przeszkadza pójść 24.12 na pasterkę i przekazać znak pokoju człowiekowi którego wykorzystują do granic możliwości.

Marek

Panowie tak jak w Criście jest w całej branży stoczniowego w Polsce,10 lat temu pracowałem na lepszych warunkach niż obecnie mi proponują a koszty życia wzrosły dwukrotnie ,dopóki urzędnicy będą udzielać pozwoleń na pracę tanim robotnikom z poza unii europejskiej głównie z Ukrainy to sytuacja się nie poprawi a wręcz przeciwnie będzie się pogarsza w Gdańsku ukazuje się mnóstwo ogłoszeń dla stoczniowców za 2000 złotych brutto miesięcznie umowa o dzieło czyli jesteśmy traktowani na gorzej niż początkujący sprzątać. Takie ogłoszenia zamieszcza również na swojej stronie Powiatowy Urząd Pracy.Kiedy zaczynałem pracę w stoczni jako młody chłopak jeszcze za komuny każdy pracownik otrzymywał grupę zaszeregowania ,moja grupa wystarczała ,zarabiałem więcej niż wynosiła średnia krajowa,dziś nie ma grup zaszeregowania a prawo pracy jest przestrzegane tylko w odniesieniu do pracowników budżetówki,a więc osób które żyją z podatków płaconych przez pozostałą część społeczeństwa.Stocznie zostały podzielone na spółki nie ma związków zawodowych,kończy się robota idziesz na wolne bez zasiłku bo pracowałeś na umowę o dzieło ,kończysz 65 lat i nie masz emerytury bo w świetle nowych przepisów musisz mieć 25 lat składowych aby otrzymać emeryturę nawet tą najniższą.Czy Polska jest krajem praworządnym demokratycznym sprawiedliwym odpowiedź nasuwa się sama.

NO NO

Widzę , że w naszej ,,byłej stoczni,, powstał kołchoz. Skoro warunki pracy i płacy zbliżają się do poziomu wschodniego a do tego rozmawia się tam po polsku i rosyjsku to jak to inaczej nazwać. Pytanie, gdzie są wszystkie instytucje powołane do porządkowania właśnie takich spraw łącznie z rzekomymi związkami zawodowymi? Wbij sobie do głowy kolego,że w Polsce ,,doją,, swojego.Widzę, że Crist nie ma ludzi do pracy i to jest ten moment kiedy wy jako załoga powinniście stawiać warunki.Na co czekacie? Wielu z nas dawno temu przejrzało na oczy i przestało sie ,,beblać,, w polskich folwarkach. Wy pracownicy tego kołchozu musicie sami zdecydować czy chcecie tam pracować a więc doprowadzić do zmian na lepsze lub zostawić ten ,,przybytek,, i zacząć GODNIE żyć.

Spawacz

Kogo tu komentowac hmm , czerwonego banke , ktory pewnie nawet szacunku do swojej rodziny nie ma . Jego psy , tore nie znaja sie nawet na rysunku , a z racji tego , ze sa posluszni i bez mozgu oraz wala po 350 godz maja stanowiska . Czy moze SIR GEJA kazachstanczyka z crist offshore , ktory wykazuje sie bardzo dobrze jak pies poganiacz bez wartosci moralnych . Nie wspominajac warunkow zatrudnienia , wymogu pracy po 300 godz za smieszne stawki . Jedno slowo pasuje , albo nawet pare : Wstyd , hanba i zenada . Ps . w biurze chyba specjalna osoba zatrudniona jest do oceniania firmy na go work bo nie ma zadnych pozytywow , a srednia 3 gwiazdki ...

Marian

W Korei i fabrykach korporacji globalnych w taiwanie , chinach i pakistanie maja podobne warunki . Czego wiec narzekacie ?

qwerty

Coraz gorzej się zrobiło coraz więcej tanszych ukraiocw wiec dla nas gorsze warunki. Coraz gorzej

normalny monter

Sciga cie interpol ? Nie nawidzisz swojej rodziny i zycia prywatnego ? Lubisz jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cie jak murzyna i oszukuja na kazdym kroku ? Chcesz miec w wiekszosci tepych przelozonych zajmujacych swoje stanowiska jedynia dlatego , ze sa sluzalczy , nie maja swojego zdania i waruja jak psy na rozkazy Pana , nie wspominajac o samodzielnym mmysleniu . Jezeli tak to ta firma to strzal w 10 !!!!! Spelnia wszytskie warunki i jeszcze wiecej . W koncu znalazles !!! No i nauczysz sie ukrainskiego bo 70 , 80% to ukraincy ;)

Steven

Praca w firmie Crist może była by przyjemna ale ciągle poniżanie ze strony pana J.D. jest nie do zniesienia tak prymitywnego i zacofanego faceta dawno nie widziałem. Facet ciągle kłamie jak coś,źle zrobi zwala to na innych poprostu jakby nagrać tego małego człowieka to można by go pozwać o mobbing. Najlepiej maja jego przydupasy dla nich zawsze znajdzie pieniądze na podwyżki a inni którzy nie dają się niestety w tej firmie mają przekichane. Na szczęście już tam nie pracuję zarabiam mniej ale mam spokój i w pracy człowiek jest doceniony

edzia

A powiedz mi gdzie teraz sie nie pracuje w weekendy? Jakoś są ogromne firmy które pracuja w święta i weekendy i nikt nie narzeka, bo tak wyglada praca w systemie, jak sie ktos godził na warunki takie to wiedział o tym wcześniej wiec po co teraz narzekasz?

Wąski
@edzia 08.10.2016 12:47
A powiedz mi gdzie teraz sie nie pracuje w weekendy? Jakoś są ogromne firmy które pracuja w święta i weekendy i nikt nie narzek...

Jeżeli ktoś się zgodził to po co narzeka???Ta firma to istne bydło i wyzysk ta firma nie przedstawia normalnych warunków tylko takie badziewia jak dzieło czy działalność i to za główniane pieniądze a wiadomo że gdzieś ludzie chcą pracować a ten cały wyzyskujący Crist na tym prowadzi wyzysk i oszukiwanie pracowników kto zaradniejszy to ucieka z tego ukraińskiego bagna tyle narobił cris na terenie polskiej stoczni gdynia powinni ich z tąd wygonić!!!!i dowalić za te wyzyski i oszustowa taką karę żeby sie osra...li!!!

Marian

Jak malo potrafisz , chcesz ciezko pracowac i nie miec zycia prywatnego poza wolna niedziele i polowa soboty to wlasnie firma dla Ciebie . No i oczywiscie pracowac na gownianych warunkach czyli o dzielo , albo wlasnej dzialalnosci . Dac sie mobingowac , wykorzystywac i byc nowoczesnym bialym murzynem . Polacy juz nie chca tam pracowac dlatego 70 % to ukraincy , 5% hindusi .

nicki

witam, jak wygląda tydzień pracy jako szlifierz? weekendy wolne? Po ile godzin pracują

Monter

Co tu pisac . Nowoczesne niewolnictwo . Robisz po 300 godzin , stawki marne . Polacy juz przerobili ta firme z kazdej strony dlatego 70% ludzi pracujacych na produkcji pochodzi z ukrainy . Brak poszanowania pracownika , wyzysk . Oczywiscie zero umow chyba , ze zlecenie , dzielo lub wlasna dzialalnosc wam odpowiada . Skonczy sie robota , mniej zapotrzebowania na ludzi to potraktuja cie jak scierke i kopna w dupsko ....

anonim

(usunięte przez administratora)

Ja , a kto

Panie kolego jezeli nie zgodzisz sie zostawac tyle na ile jestes potrzebny mozesz sie spotkac przy pierwszej lepszej okazji ze zwolnieniem w 99% przypadkow . Nadgodziny sa traktowane oczywiscie jako zwykle godziny i jest obojetne czy robisz po 8 dziennie czy 16 . Stawka godzinowa sie nie zmienia . Tyle , ze po 8 godz nie bedziesz mogl robic bo wywala Cie na zbity ryj . Napewno nie polecam tej firmy ludziom myslacym .

anonim

(usunięte przez administratora)

ges.a

Edzia nie badz taki cwaniaczek ,takie teksty to mozesz do ludzi swojego pokroju co nie maja pojecia o pracy i zyciu. Jak ktos ma 2-3 dzieci to lepiej niech szuka pracy za granica.Crist jako firma ok ale mistrzowie to brani sa z d..y ,po znajomosci .co poniektorzy mistrzowie nadaja sie do podpierania bramy hali a nie do rzadzenia ludzmi .Nie polecam pracy na hali tam w brygadach rzadza mistrzowie nie majacy pojecia o robocie no i oczywiscie oni dziela kasa.Co do zarobkow to nikt nie wie za ile robi bo jest sie na dzialalnosci i ile da mistrz tyle sie zarabia, nie mowie tu oczywiscie o mistrzach czy o kims tam wyzej bo oni maja stale zarobkiTak jak na poczatku dalej jest wymuszany 11/14 h czas pracy

.!.

Edziu na Twoja inteligencje po wczesniejszym zapoznaniu sie z Twoimi wypowiedziami . Znam sytuacje poniewaz pracowalem tam parokrotnie w przerwach pomiedzy kontraktami . I moge napisac , ze sytuacja odnosnie warunkow , stawek byla lepsza 6 lat temu niz teraz . Ostatnio bylem tam pare miesiecy temu tylko na tydzien zwazywszy na to , ze pare lat temu na reke mozna bylo zarobic 4 zl wiecej na reke niz dzisiaj , a fachowcow im brakuje .... Jaka jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] logika tej firmy ? Skoro brakuje im konkretnych fachowcow to czy prostym rozwiazaniem nie jest zapewnienie godnych warunkow ,wynagrodzenie ? Czy lepiej poupychac ukraincow ktorzy boiora troszke mniej , a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] potrafia ? No , ale wala ponad 3oo godz miesiecznie . Wole wyjechac 4 miesiace w roku i mam juz tyle co w fabryce niewolnikow ,,Crist " przy 8 miechach urlpu . Jezeli urlop zamienie na prace tyle mam wiecej . Crist jest nastawiony na maksymalny wyzysk czlowieka i nawet nie jestes dla nich czlowiekiem tylko smieciem do wyrabianai norm .

Kahna

No i prosze tak sie bawi zarzad cristu . Sponsoruje kluby , zarzadza projekty muzyczne , urzadza zabawy , ale oczywiscie tylko dla scislego grona zarzadu . Powiedzcie mi gdzie jest PIP ? 40% akcji tej spolki nalezy do panstwa ludzie oraja tam po 300 godz , a 70% pracownikow to ukraincy pracujacy w polowie na czarno . Polacy na wlasnej dzialalnosci lub na smieciowkach sa wykorzystywani mobingowani przez poganiaczy psow z zerowym zakresem wiedzy w wielu przypadkach . Znalezli sobie nowoczesnych niewolnikow ..... Dlaczego jest na takie cos przyzwolenie ??

Kahna

No i prosze tak sie bawi zarzad cristu . Sponsoruje kluby , zarzadza projekty muzyczne , urzadza zabawy , ale oczywiscie tylko dla scislego grona zarzadu . Powiedzcie mi gdzie jest PIP ? 40% akcji tej spolki nalezy do panstwa ludzie oraja tam po 300 godz , a 70% pracownikow to ukraincy pracujacy w polowie na czarno . Polacy na wlasnej dzialalnosci lub na smieciowkach sa wykorzystywani mobingowani przez poganiaczy psow z zerowym zakresem wiedzy w wielu przypadkach . Znalezli sobie nowoczesnych niewolnikow ..... Dlaczego jest na takie cos przyzwolenie ??

Szukam Pracy

wróciłem z zagranicy i chciałbym już zostać w kraju także brać stoczniowa może coś podpowiecie na co mogę liczyć na CRIST ? nie długo zjedzie kilku moich znajomych i oni też będą szukać roboty także jakbyście dali cynk jak płacą monterom, spawaczom ? z tego co wiem to trzeba chyba założyć działalność ale wolałbym nie także może jakąś spółkę która nie leci w ch....ja i jeszcze jakoś płaci ?

em

Z tym, że za operację podnoszenia - zakup, dostawę i instalację systemu zgodnie z umową jest odpowiedzialny armator i dostawca systemu. Mimo, że system był montowany w CRIST, to CRIST nie ma z tym nic wspólnego.

Misiu56

jeśli o tym mówisz to prawdopodobnie na NB-105 też będzie wtopa z kasą podobnie jak z Innovation bo próby morskie nie wyszły pozytywnie jeśli chodzi o wyposażenie i system podnoszenia platformy. Podejrzewam że stracą sporo kasy na tym. Ostatnio sami Ukraińcy się zatrudniają choć z ich robotą to czasami marnie .

obywatel

Crist nie ma pieniędzy ściemnia z płatnościami, ma umowy na mnóstwo statków kasę bierze do kieszeni a nikomu nie płaci większość faktur nie zapłaconych jest z listopada 2015 roku a mamy marzec 2016 czekają jak wyjdzie kolejna jednostka NB 105 ale te pieniądze ledwo pokryją obecne zadłużenie jeszcze jest kolejna jednostka ale to nie ratuję. Jak się nie wezmą w garść to nawet super Pani Prezes nie da rady.

ja

mowie tu o pracy dla spawacza/montera, ze znanych mi to dafex, skanpol, michalak

Misiek99
@ja 25.02.2016 20:11
mowie tu o pracy dla spawacza/montera, ze znanych mi to dafex, skanpol, michalak

Enerpol , Dafex , MIchalak Welding , Europrofit , i kilka mniejszych firemek

Pracownik

Dużo firm pracuje dla Cristu :-)

ja

Ktoś może podać nazwy firm podwykonawców jakie pracują dla cristu?

Monter z K-2

Jak się nie podoba to możesz zmieniać pracę, przecież nic na siłę

ja

Crist płaci najmniej na rynku ! Szczere ale prawdziwe. Monterzy na dzien dobry dostają 19-20zł na dzialalnosci , potem tacy fachowcy naprawde moga dostac 25max zalezy od brygady. aspawacze podobnie ale bez szalu, szlifierze ... nie wiecej niz 19 na dzialalnosci ale ... tutaj nie potrzeba miec skonczonej szkoly czy doswiadzcenia ! To jacy ludzie szlifuja w criscie siadczy o tym jaki poziom reprezentuje ta firma. Od ludzi po podstawowce, sprzataczy, meneli po ludzi po kryminale ... Tragedia. To obiektywna ocena i prawdziwa jaką znam ! Fakt że pozytywną sprawą jest , że crist płąci i płaci w terminie to jedyny jedyny plus, bosze przeciez to powinno byc normą a ja pisze ze to ich plus

Cristowiec

Olek co ty możesz wiedzieć!!!!!

Koala

Człowieku co ty za bzdury piszesz, uważasz że 17 zł to dobra stawka na działalności? To życzę powodzenia!!!!!!!

klemens

Pamietajcie, ze tylko kadra i brygadzista maja umowy o prace, reszte maja w d... i dzialalnosc a tam juz placa tragiczna siegajaca 15-17zl na reke za ostra prace fizyczna.

Pracownik

Kiedy jakieś podwyżki???!!!

Filip z konopii

Kiedy w Criscie ruszy na ostro praca?

Iga

Cały rok 2016, to ma być kontrola wszystkich branż budowlanych, stwierdzono, że budowlanka to najbardziej zdegradowany rynek pracy "szara strefa", którą mają przywrócić do porządku. Ponoć wezmą się za pracodawców, przejrzą umowy zatrudnienia, naliczą wstecz tam gdzie trzeba wyrównania pracownicze stawki, będą robić naloty i sprawdzać poziom bezpieczeństwa. Pod lupę pójdą umowy o dzieło i zlecenie oraz narzucane samozatrudnienie a także stawki i godziny pracy.

Pracownik

Magazyn zawsze gnojony będzie!!! Stawki najniższe na całej stoczni, i jak tu żyć no jak?!

Kilimandżaro

W Biedronce mają chociaż godziwe wynagrodzenie i pełny socjal a także inną atmosferę pracy. Na magazynie robisz za trzech a płacą jak Ukraincom, zarobki są tak niskie że pieniędzy nie wystarcza od wypłaty do wypłaty. Ktoś pnie się na wyższe szczebelki kariery kosztem ludzi tam pracujących nie dając im nic w zamian. Takie są realia pracy na magazynie!!!

Crist

Jak się Tobie nie podoba to idź pracować do biedronki, na twoje miejsce przyjdzie ktoś kto nie będzie narzekać!!!

Rafał

Ile można zarobić w Criscie np. Na magazynie?

arni
@Rafał 04.12.2015 11:53
Ile można zarobić w Criscie np. Na magazynie?

tyle co w biedronce!!! a nawet mniej, bo sa tacy ludzie co na ludzkiej krzywdzie wspinaja sie na coraz wyzsze stanowiska i tak powiem! jestem bardzo wylewny bo mnie boli takie kur...wo !!!

monter

Klimek!!!napisz jak dobrze u ciebie na K3, tylko dodaj kto tak fajnie ma!!!

xxxx

A kto pamięta "Generał Pedał a Tereska ma pieska"?

Krzysztof

Suwnicowego nie potrzebują?

Krzywy

Adamie!!! Cóż mam napisać, jeżeli chodzi o klimat na magazynie jest jak w rodzinie patologicznej. Będziesz musiał założyć działalność gospodarczą dostaniesz 17 na godzinę!!! Pracujemy od pn do pt po 9 h plus dwie soboty pracujące od 7 do 12 i pisane 6 h i dwie wolne.

Zostaw opinię o Crist S.A. - Gdańsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Crist S.A.