Crist S.A.
3271

Opinie o Crist S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Crist S.A.

Dariusz

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

Marek
@Dariusz 17.05.2018 22:26

Szukają spawaczy, szlifierzy i monterów rurociągów - na ich stronie masz kontakt do kadr.

Mietek

Jak ktoś ma chęć do pracy, a nie dwie lewe ręce, może zarobić.

ss

jakie są zarobki mechaników

rycek

Ata pani Lidia kto to?

zzz

Czy faktycznie firma nie zatrudnia do Gdańska?

Zenon
@zzz 22.04.2018 19:25

Mają zakład tylko w Gdyni więc zatrudniają tylko tam

stoczniowiec

Witam, z news jest jeden ze na Lidki miejsce przyjedzie Lena albo Julia, z historii to bedzie z 5 albo lepiej lat jak widziano podwyżkę, reszta po staremu. Trzymaj się Lidka bez Ciebie tu nudno

Piotrek

Czy Crist zatrudnia tylko do Gdyni? Czy Czy do Gdańska również?

Robol
@Piotrek 23.03.2018 18:18

Crist zatrudnia tylko Ukraińców i Wietnamcow. Polacy są za drodzy.

Lidia

@stoczniowiec Twój wpis nie jest na temat i może zostać usunięty przez administratora lub elementy nie związane z firmą Crist S.A. mogą zostać zmoderowane. @Monter w sensie, że jest za dużo pracowników zatrudnionych?

Monter

Firma tragedia. (usunięte przez administratora) Że względu na krótkie terminy jeden na drugim, ciągle mało. A pieniądze bardzo słabe.

Lidia

@G 502 nie rozumiem czemu nie możesz odpowiedzieć na moje pytania skoro jesteś w firmie Crist S.A. na miejscu i wiesz jak sytuacja wygląda. Nie wydarzyła się żadna przykra sytuacja spowodowana zachowaniem pracowników?

Lidia

@G 502 czyli pracownicy z Ukrainy nie pracują dobrze, ale są tańsi? Nikt nie zauważa, że pracownicy piją alkohol w pracy czy jest to właśnie przymykanie oczu mimo, że wszyscy wiedzą jak jest? Czy firma Crist S.A. nie boi się, że ktoś przez to zrobi sobie i innym krzywdę?

G 502
@Lidia 19.02.2018 15:37

Czego Ty jeszcze chcesz.Masz tematy. Weź się do roboty i dowiedz się na produkcji jak to wygląda.

Lidia

@W Crist od dawna. a co się dzieje w firmie Twoim zdaniem? Możesz opisać te sytuacje? Skoro uważasz, że to wina pracowników to może zwróć uwagę prezesom o tym. Myślę, że zależy im na rozwoju firmy i zareagują na takie zawiadomienie.

G 502
@Lidia 07.12.2017 08:54

Na przykład nacisk na pracowników z zagranicy. Nie ważne jak robią, aby byli tani.

Administrator

Posiadacie jakieś najnowsze informacje dotyczące Crist S.A.? Dajcie znać, jak aktualnie wyglądają warunki zatrudnienia w przedsiębiorstwie. Czy pracownicy mogą liczyć na jakieś pozapłacowe benefity?

Technik Budownictwa okrętowego

Jako że Miałem praktyki ze szkoły w Firmie Crist i zaraz po szkole podjąłem pracę w tej firmie denerwuje mnie tylko fakt że z wykształceniem średnim technicznym na sam początek dostałem 13 zł/h fakt faktem teraz jest trochę lepiej ale też bez fajerwerków mogli być trochę lepiej płacić i byłoby idealnie jako że wiąże przyszłość z Tą firmą wiele się nauczyłem dzieki tej Stoczni pozdrawiam B.

W Crist od dawna.

Przykro patrzeć co się dzieje z tą kiedyś bardzo dobrą firmą. Gdyby tak prezesi zobaczyli co się dzieje na produkcji to kilka kolorowych kasków na zbity pysk by wyleciało.

Lidia

@spawacz 136 ja rozumiem, że masz prawo być zły, ale dobrze, że się zrozumieliśmy i nie będzie więcej takich sytuacji na forum. Mam również nadzieję, że inni użytkownicy wątku firmy Crist też wezmą przykład z Twojej postawy.

Schweiser
@Lidia 22.09.2017 10:18

Weź się Lidia do roboty.

Lidia

@spawacz 136, @JA czy mogłabym Was prosić o nie obrażanie innych użytkowników i pracowników? Na forum obowiązuje regulamin i prosiłabym się z nim zapoznać: http://www.gowork.pl/regulamin.

spawacz 136
@Lidia 07.09.2017 12:57

Lidio, czasami niestety emocje wezmą górę nad wywarzonym językiem, szczególnie wtedy, gdy masz świadomość, że twój interlokutor szydzi z twojej pozycji społecznej. To zwykły cynizm i brak szacunku do drugiej osoby. Cóż że nie użył inwektyw. Sam post był zdecydowanie obraźliwy. Nie trzeba używać wulgaryzmów, aby kogoś obrazić. Pewne postawy i zachowania nalezy pietnować, a w szczególności te które niosą w swoim przekazie pogardę do drugiego człowieka ze względu na pozycje społeczną, narodowść czy kolor skóry. Słowo "ciołku" to rubaszne minimum na które zasługiwał ten tuz intelektualny. :) Pozdrawiam.

mlops

Słuchajcie kiedy skończy się ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] postojowy na stoczni bo ludzie chcą pracować a teraz każą siedzieć w domu, a przychodzi czas kiedy ka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po 14 godzin a ty modlisz się o wolne. Kto ma jakieś informacje????

Spawacz

Witam.Podobno ma się w Criscie poprawić bo podpisali dużo kontraktów?Coś może wiecie?Pozdrawiam

Rysiek z Klanu

Firma ogólnie słaba, o kadrze zarządającej już nie wspomnę

anonim

(usunięte przez administratora)

spawacz 136

Ich tam kilku jest. Zauważcie, że ogłoszenie non stop leci, a jak dzwoniłem, to okazało się, że na razie nie przyjmują. Bydlaki specjalnie budują opinię, że brakuje spawaczy żeby nakręcić koniunkturę firmom szkolącym. A po szkółce nikt cię do pracy nie przyjmie bo nie masz doświadczenia. Ale stawki zaniżyć można, bo przecież za bramą tylu spawaczy czeka na twoje miejsce. Bandyctwo w biały dzień.

anonim

(usunięte przez administratora)

po studiach

to się ucz, studiuj i będziesz mógł znaleźć lepszą pracę Wolność i demokracja

Marek

Panowie tak jak w Criście jest w całej branży stoczniowego w Polsce,10 lat temu pracowałem na lepszych warunkach niż obecnie mi proponują a koszty życia wzrosły dwukrotnie ,dopóki urzędnicy będą udzielać pozwoleń na pracę tanim robotnikom z poza unii europejskiej głównie z Ukrainy to sytuacja się nie poprawi a wręcz przeciwnie będzie się pogarsza w Gdańsku ukazuje się mnóstwo ogłoszeń dla stoczniowców za 2000 złotych brutto miesięcznie umowa o dzieło czyli jesteśmy traktowani na gorzej niż początkujący sprzątać. Takie ogłoszenia zamieszcza również na swojej stronie Powiatowy Urząd Pracy.Kiedy zaczynałem pracę w stoczni jako młody chłopak jeszcze za komuny każdy pracownik otrzymywał grupę zaszeregowania ,moja grupa wystarczała ,zarabiałem więcej niż wynosiła średnia krajowa,dziś nie ma grup zaszeregowania a prawo pracy jest przestrzegane tylko w odniesieniu do pracowników budżetówki,a więc osób które żyją z podatków płaconych przez pozostałą część społeczeństwa.Stocznie zostały podzielone na spółki nie ma związków zawodowych,kończy się robota idziesz na wolne bez zasiłku bo pracowałeś na umowę o dzieło ,kończysz 65 lat i nie masz emerytury bo w świetle nowych przepisów musisz mieć 25 lat składowych aby otrzymać emeryturę nawet tą najniższą.Czy Polska jest krajem praworządnym demokratycznym sprawiedliwym odpowiedź nasuwa się sama.

Marian

W Korei i fabrykach korporacji globalnych w taiwanie , chinach i pakistanie maja podobne warunki . Czego wiec narzekacie ?

qwerty

Coraz gorzej się zrobiło coraz więcej tanszych ukraiocw wiec dla nas gorsze warunki. Coraz gorzej

Monter z K-2

Jak się nie podoba to możesz zmieniać pracę, przecież nic na siłę

monter ktory mial nieprzyjemnosc robic w criscie
@Monter z K-2 19.02.2016 12:50

ty madrALA , pracy nie trzeba zmieniac , mozna pracowac w normalnej firmie , a ludzie tu opisuja jak wyglada praca w criscie zeby sie w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie ladowac .

edzia

A powiedz mi gdzie teraz sie nie pracuje w weekendy? Jakoś są ogromne firmy które pracuja w święta i weekendy i nikt nie narzeka, bo tak wyglada praca w systemie, jak sie ktos godził na warunki takie to wiedział o tym wcześniej wiec po co teraz narzekasz?

Anij

Z tym po ile godzin pracują to bywa raczej różnie, ale z reguły dość dobrze wychodzi, wiadomo to nie od dziś, Crist sobie radzi, Crist się rozwija, moim zdaniem warto o tym pamiętać zawsze, Gdynia rośnie w siłę!

nicki

witam, jak wygląda tydzień pracy jako szlifierz? weekendy wolne? Po ile godzin pracują

Zostaw opinię o Crist S.A. - Gdańsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Crist S.A.