Crist

• Pierwoszyno

3. Opinie o pracodawcach Gdynia
  5. Opinie o Crist S.A.

Opinie o Crist Gdynia

Nie przegap nowości o Crist S.A.!

06.05.2026 13:47

Rozumiem, że Twoje doświadczenia mogły być trudne, natomiast z mojej perspektywy wygląda to inaczej. Warunki pracy i wynagrodzenia są uzależnione od stanowiska, zaangażowania oraz formy współpracy. W moim przypadku współpraca przebiega poprawnie, a firma daje możliwość zdobycia doświadczenia.

Rafał

06.05.2026 06:25

Ciężka i wymagajaca praca.Mało kompetentnych ludzi.Zlepek pracowników z różnych nacji.Brak jakichkolwiek dodatkowych pieniędzy za prace jak bony świąteczne premie za prace w nocy na plus pakiet medyczny.Umowa o prace na pół etatu najniższa krajowa. Wymagana działalność gospodarcza. System płacy opiera sie tylko i wyłącznie na robieniu jak największej liczby godzin.Stawki dosyć niskie od 32 zł brutto wzwyż.Srednio 40zl. Nikt nie szanuje twojej nierzadko ciężkiej fizycznej pracy.Jestes po prostu trybikiem w machinie. Brak możliwości awansu rozwoju zawodowego brak szkoleń.Z reguły awans przez kogoś znajomego u góry który odpowiednio cie przedstawi niekoniecznie właściwych na stanowiskach dyrektorach i kierownikach. Poziom inteligencji sporej liczby osób adekwatna do charakterystyki zakładu czyli poziom byłej Stoczni Gdynia.Osobiscie nie polecam tam pracy.Firma nie oferuje dobrych warunków pracy płacy (chyba ze będziesz robił po 300h miesiecznie) warunków socjalnych szkoleń zawodowych.

03.02.2025 17:18

Pracuję w Criscie 20 lat, bywało lepiej gożej...nie ma co narzekać firma stabilna, wynagrodzenie na czas. Różnie to bywa w konkuręcji!!! Pozdrawiam

06.02.2025 16:00

Firma istnieje od lat 90 tych

rademenes

25.04.2026 01:14

nie osmieszaj sie pracowałem w Stoczni Gdynia i w criscie takiego burdelu i braku szacunku dla pracowników nie widziałem dawno szkoda czasu na tak nedzna firme
    Mos

08.04.2025 11:46

Dzień dobry. Pracowałem w tej firmie i byłem bardzo zadowolony. Ze względu na drugą połówkę musiałem wyjechać. Firma jest ogromna, więc ciężko jest szefom dopilnować wszystkiego w 100%, po to kierownicy i menadżerowie. Ludzie są różni, nie da się odpowiadać za formę przeprowadzenia rozmowy kwalifikacyjnej. Niestety ????

Mikołaj

23.03.2026 22:56

Firma super,i byłes bardzo zadowolony ale musiales sie zwolnić ?! Serio ?! Jak można byc zadowoliny i sie zwolnić,sam to wymyśliłes czy ktos ci kazał napisac te brednie ?! Pewnie ten pełzajacy weżyk i jego kolejny niedoceniony samozwańczy NIEDOSZŁY brygadzista z hali k1,były pracownik Vistalu.Było superrrr ale sie zwolniłem ,bylo do d..y wiec zostałem!!! Crist to POMYŁKA A JEGO kierowictwo jeżeli mozna to tak nazwać to POMYŁKA !!! Zaczynajac od lachociagów wzornikow po przygłupów gadów pelzajacych w żółtych ortarionach dłubiących w nosie pseudonim "głupek" Ludzi na poziomi jest coraz mniej ale jeszcze się zdażaja,(usunięte przez administratora) za śmieszne pieniadze z idiotami jako brygadzista czy majster,o kierownikach to szkoda mówic szczególnie takich co dostali się do stołka za lizanie 4 liter,podpierd.alanie i bieganie z wszystkim do szefa,po drodze go eliminujac.W (usunięte przez administratora) istnieje zmowa milczenia,kolesiostwo ,lizanie 4 liter,i ogolne pod...rdalanie drugiego,wtedy dostaniesz PREMIE i jeszcze możesz awansować !!! Jak zachorujesz to mozesz liczyc na zwolnienie lub na brak ponownego przyjęcia do pracy,po okresie chorobowym chociaż zachorowałeś na raka( no chyba że jestes z rodziny) lub chodziłes na kawę i ptasie mleczko codziennie o 6,30 do pokoju wzorniczka petliczka pseudo elektryka,fachowca od 3 kabelków którego położyły go na pysk !!!
    xyz

04.03.2026 14:07

Brak odzewu po udziale w rekrutacji. Jeśli ktoś wykorzystuje dzień urlopu, żeby do Państwa przyjechać na rozmowę rekrutacyjną, wypada chociaż napisać i podziękować za udział w rekrutacji.
    Kleryk

28.12.2025 19:36

Dzien sorry. Czy firma nagrodziła pracownikow produkcji bonami na święta? Czy urlopy sa w pełni 100% płatne? Czy soboty płatne sa 100%?

03.11.2025 07:23

Dzień dobry, Jak wygląda sytuacja w biurze? Pojawiła się oferta pracy na stanowisku specjalisty ds. Kontroli kosztów projektow. Na jakie zarobki można liczyć? Jak atmosfera?
    Chętny

14.10.2025 20:03

Witam, chciałbym się dowiedzieć jak wygląda z wynagrodzeniem na stanowisku (Magazynier) oraz jaki jest typ umowy.
    Stary

12.06.2025 18:06

Nie polecam na ogłoszeniu stawki do 70 zl na godzinę a na rozmowie nie więcej jak 48 na jdg.. tylko zmarnowałem dzien urlopu. Omijać...
    Chętny

22.02.2025 20:10

Witam, jakie formy zatrudnienia są stosowane w firmie? Słyszałem, że to połączenie umowy o pracę+ własna działalność. Pierwszy raz o czymś takim słyszałem. Jak to wygląda w praktyce?
    xxx

04.04.2025 09:29

Dopóki masz mały ZUS będziesz na własnej działalności. Potem może dostaniesz częściową umowę o prace
    Mumia 69

15.02.2024 05:26

Od 1.03.2024 Oplata za Korzystanie z szatni i Łaźni 229,56 odjęte z kwoty wypłaty
    cristowy

21.03.2024 07:39

bujda, pracuję tu już 10 lat i nigdy nic nie potrącili mi za szatnie, nie siej plotek
    CRIST

29.01.2025 11:53

Proszę nie pisać kłamstw. CRIST nie pobiera takich opłat od swoich ludzi.
    Zdziś

20.06.2024 05:09

Przynajmniej sa szczerze ze na podwyżki nie ma budżetu a nie jakieś kręcenie z wynikami czy coś. Czyli pewnie jakby chcieli dać to wszystkim po równo by raczej wyszło? Nie ma pupilkowania?
    Otto

30.06.2024 16:18

Budżet jest ale nie dla roboli. Dyrektorzy rozbijają brygady żeby pokazać że coś robią dla usprawnienia stoczni a pracownicy uciekają do prywatnych firm. Co rusz są nowi menadżerowie. Prezesi albo nie mają pojęcia co się dzieje w ich zakładzie albo dyrektorzy mają ich poustawianych:) wystarczy zdanie: tak tak panie prezesie wszystko jest ok ludzie zadowoleni.

29.01.2025 11:52

Proszę o konkrety...
    Eliza

21.05.2024 18:40

Ktoś tu narzekał na drobne opłaty za szatnie. Jak firma płaci solidnie to raczej nie zwraca się uwagi na takie szczegóły. Chyba że faktycznie nie można tego powiedzieć?
    jaca

14.06.2024 12:41

urlop od najniższej krajowej heh . Po podwyżkę bylem wielokrotnie. Nie ma na to budżetu

29.01.2025 11:50

Z tą szatnią to wyssane z palca chyba

Oferty pracy - Crist S.A.

Contract Manager

Specjalista / Specjalistka ds. kadrowych

Budowniczy - budownictwo jednostek pływających

dan

27.08.2024 08:05

Takie narzekania na zarobki to skoro ani jeden podwyżki nie podostawaliście to po co dla nich robić? Jeszcze żeby z szacunkiem była praca i bez pośpiechu. A tu czytam że poganianie. Jak człowiek składa wypowiedzenie to nie robią nic żeby go zatrzymać?
    Crazy

29.01.2025 11:49

Może zależy od przyczyny wypowiedzenia:)
    Jacek

22.07.2024 04:44

Nie widzę żeby w ofertach do siebie podawali widełki placowe. Sa po prostu rynkowe i dlatego czy może wszystko zależy od tego jak sobie ponegocjujesz?

05.12.2024 10:41

Zapraszam do kontaktu z firmą - otrzyma Pan odpowiedzi na swoje pytania
    Zadowolony..

29.01.2025 11:46

Oczywiście, że nie wszyscy tyle mają. Wystarczy zadzwonić i się zapytać. Im masz więcej umiejętności i doświadczenia możesz dostać więcej.
    Mayster

05.01.2025 00:47

Skoro jest tak źle jak wszyscy piszą to kto tam pracuje ?
    CRIST

29.01.2025 09:55

Zapraszamy do firmy, aby przekonać się kto i jak pracuje. Rzetelne informacje dostępne są na miejscu w CRIST

29.01.2025 11:31

Pracują Ci chcą pracować i nie boja się pracy fizycznej. A tacy, którzy chcieliby tylko siedzieć to niestety ... nie ta praca...
    Ciekawa

09.11.2024 23:54

Widzę, że w dość krótkim czasie znowu pojawiła się oferta do działu zakupów. Czym jest to podyktowane? Słabe warunki=rotacja czy firma po prostu rozbudowywuje dział?

05.12.2024 10:43

Cały czas rozwijamy dział zakupów. Zapraszamy do wzięcia udziału w rekrutacji
    Zainteresowany

20.09.2024 15:30

Witam,w internecie widnieje ogłoszenie,w którym oferują kurs na montera kadłubów z wynagrodzeniem przez 2 miesiące i egzamin po czym zapewniają pracę brzmi bardzo ciekawie,natomiast czy rzeczywiście tak jest i czy jest może ktoś kto się wypowie,po proszę o szczere opinie,bo widzę,że tutaj nie są zbyt pozytywne

05.12.2024 10:40

Zapraszam do kontaktu z firmą. Tam uzyska Pan rzetelne informacje.
    Ktosiek

27.08.2024 01:59

Witam, ktoś kto pracuje bądź pracował wypowie się jak wyglądała praca, wypłata, oraz klimat pracy jako operator suwnicy?
    @Pracownik

24.06.2024 16:02

Co tu dużo mówić (usunięte przez administratora) wykorzystywanie pracowników ustawianie znajomych i rodziny na wyższych stanowiskach, bez kompletnych kwalifikacji. Ręką rękę myje a prezes nie ma o niczym pojęcia co dzieje się pod jego nosem. A może wie a nie chce widzieć bo tak wygodnie.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Crist?

Jano

08.02.2023 09:41

Brak podwyżek . Dyrekcja nie zdaje sobie sprawy ile kosztuje składka ZUS w 2023 roku. Już niedługo zastaną bez personelu.
    Chester z Crist

10.02.2023 18:28

Podwyżki są , nie siej zamętu
    Otto

01.03.2024 12:56

Zostaną bez personelu napewno.Dyrektor P. rozwala brygady na starym K2 .Ciekawe kto mu taki głupkowaty pomysl zapodał.Zaraz sami pracownicy mu pouciekaja do innych stoczni.
    Aleksandra

23.04.2023 07:03

Słuchajcie, jak to wygląda, ten kurs montera kadłubów/rurociągów - każdy ma gwarancję, że po nim dostanie pracę? To jest płatne, czy na ich koszt, a potem w pracy jest lojalka? Jeżeli tak, to na jaki okres czasu? Mój syn przeczytał o tym i się napalił, oczywiście widzimy, że tutaj nie zachwycacie się firmą, ale może dla młodego będzie to dobra nauka zawodu? Jak panowie uważają?

15.02.2024 19:28

nauka zawodu, odczekać lojalkę , i lecieć dalej , tam gdzie lepiej płacą. trzeba patrzeć żeby utrzymać siebie a nie kogoś.
    Rikitiki

22.12.2023 12:48

Witam widziałem ogloszenie crist ktora oferuje platne szkolenie na mig a później prace jak to wyglada jakie zarobki na nauce i jak dalej wyglada wspolpraca?
    Kara

16.12.2021 21:57

Czy pracownicy umysłowi mają umowę o pracę?
    max

16.11.2023 16:04

odpowiedź jest konfrontacyjna i zwyczajnie głupia. Nie daje informacji na temat struktury zatrudnienia w firmie, a jedynie tworzy sztuczne podziały
    Gdyński kox

03.08.2023 08:26

@Pracodawca oferuje działalność oraz umowę o pracę na najniższa krajową 3490 zl pod nazwą Delta PV po czym z faktury z działalnośći odciąga 4200 zł . Na pytanie do mojego byłego mistrza gdzie są moje brakujące pieniądze z faktury odpowiedział " ja ci swoje zapłaciłem jestem czysty a na to co wyprawia dyrekcja nie mam wpływu " czy to jest wogule legalne?
    Nosacz

10.05.2023 21:41

Brak podwyżek mimo rosnącego zusu i inflacji. 168h x 34 zł= 5712 brutto hehe odejmijmy od tego 2018 zł zusu oraz podatek 456 i księgowa 150 wychodzi 3088 netto. O to tyle zarabia się w firmie Crist. Moja żona w Lidlu ma 4000 zł. Brawa dla dyrekcji.
    Mari

11.05.2023 19:54

Smutne ale prawdziwe dlatego uciekłem z tego tonącego okrętu. Stawki w tej stoczni to naprawdę żart. I jeszcze jakie zdziwienie że człowiek się zwalnia...

Kontakt - Crist S.A.

Czechosłowacka 3 81-336 Gdynia

Branża główna: Transport wodny

Adrian007

19.04.2023 18:23

Jestem monterem z 15 letnim stażem. Na stronie Crist zobaczyłem ogłoszenie. Poszukiwany monter kadłubów okrętowych stawka do 70 zł za godzinę. Pomyślałem jak na polskie realia dobra stawka. Zadzwoniłem na podany numer i odbyłem rozmowę kwalifikacyjną. Uprzejma osoba stwierdziła że mam bogate CV ale jest mi w stanie dać max 41 zł na godzinę. Nie świadczy to dobrze o firmie jeśli kłamie w ogłoszeniu. Pozdrawiam
    michu

10.04.2023 20:42

Witam jakiego wynagrodzenie można spodziewać się na stanowisku dyspozytor bo widzę że jest oferta pozdrawiam.

Wywiadu udzielił/aTomeczek

06.04.2023 17:39

Chcemy Cię lepiej poznać. Napisz proszę, jaką historią chcesz się z nami podzielić?

Chciałbym opowiedzieć o moich doświadczeniach związanych z pracą w firmie Crist S.A., o tym, w jaki sposób na co dzień działa firma, jak zatrudnia lub zwalnia pracowników oraz o tym, jak zostałem zwolniony z powodu mojego wieku i kłótni z jedną osobą z zarządu.

Na jakim stanowisku pracowałeś/aś i na czym ono polegało?

Pracowałem jako ślusarz, poddźwigowy, elektryk. Mam 33-letnie doświadczenie w zawodzie. W firmie pracowałem 13 lat.

Co było powodem zakończenia współpracy z firmą?

Powodem zakończenia mojej współpracy z firmą była tragiczna atmosfera, która panuje w miejscu pracy. Codziennie odczuwałem stres związany ze zrzucaniem na mnie odpowiedzialności za różne incydenty, w których nawet nie brałem udziału. Przykładowo mistrz zarzucał mi, że widziano mnie w nocy za bramą, która zawsze była zamknięta i nie było możliwości się przez nią przedostać. Przez takie bezpodstawne oskarżenia obcinano mi godziny w pracy. Mój zwierzchnik, który powinien dbać o moje dobro, jako pracownika, przyczyniał się do szykanowania mnie. Przez 10 lat mojej pracy byłem kozłem ofiarnym, który był obarczany odpowiedzialnością za każde niepowodzenie w pracy. Byłem świadkiem tego, że powstawało wiele niepotrzebnych spięć, które nie miały żadnego uzasadnionego podłoża. Dodatkowo powodem mojego odejścia był konflikt z jedną z osób z niższego szczebla. Przez tę osobę odeszli także inni pracownicy.

Jak długo pracowałeś/aś w tej firmie?

W firmie Crist S.A. w Gdyni pracowałem 13 lat. Byłem zatrudniony na umowie B2B/pół etatu.

Czy poleciłbyś/poleciłabyś pracę w tej firmie swojemu przyjacielowi? Uzasadnij swoją odpowiedź

Nie polecam pracy w tej firmie ze względu na panujące w niej warunki oraz atmosferę. Firma nie dba o pracowników. Relacje pomiędzy pracownikami i przełożonymi są trudne, często bardzo napięte. Praca w takiej atmosferze wyniszcza psychicznie i sprawia, że coraz trudniej jest utrzymać z innymi dobre stosunki. Wiele sytuacji, które były niewygodne z punktu widzenia pracodawcy, było ignorowanych. Sprawy zgłaszane przełożonemu były pozostawiane bez odpowiedzi.

Jakie były możliwości rozwoju na Twoim stanowisku / w Twoim dziale? Z czego to wynikało?

Możliwości awansu na moim stanowisku były nieduże. Można było jedynie awansować na brygadzistę, ale było to trudne. Miałem taką propozycję, ale z niej nie skorzystałem, bo wymagało to ode mnie zachowań niezgodnych z moim kodeksem etycznym, takich jak: (do wiadomości Redakcji). Potem przez około 13 lat ponosiłem tego konsekwencje finansowe - miałem obcinane godziny pracy, nie mogłem zostawać w nadgodzinach i obcinano mi za każdym razem stawkę godzinową (przy regulacji rocznej, około 1 zł rocznie).

Jak wyglądały szkolenia w Twojej firmie? Czy były zaplanowane i jak często się odbywały? Jakich obszarów/ tematyki dotyczyły? W przypadku braku szkoleń, jak myślisz, z czego to wynikało? W jakich obszarach chciałbyś być szkolony i dlaczego?

Uczestniczyłem w szkoleniach BHP, które organizowane były co jakiś czas (chyba 3 lata). W trakcie takiego egzaminu oglądaliśmy filmy instruktażowe, odbywała się krótka rozmowa oraz egzamin, który dla wszystkich był tylko formalnością. Były także organizowane inne kursy, np. dla poddźwigowego lub operatora urządzeń dokowych. Najczęściej jednak wyglądało to tak, że możliwość udziału w nich dostawali nieliczni. Często taką informację o kursach dostawali tylko pracownicy wybrani przez majstra.

Jak oceniasz atmosferę panującą w firmie? Jak myślisz, z czego to wynikało?

Na początku działalności firmy, czyli około roku 2010 atmosfera była dobra. Można było zarobić dobre pieniądze, a dodatkowo była możliwość zostawania na nadgodziny (w sumie można było przepracować nawet 399 godzin miesięcznie). W późniejszych latach, kiedy funkcje kierownicze zaczęły pełnić inne osoby o wykształceniu handlowym, które należały do rodziny kierowników, atmosfera się zmieniła. Zarząd nie potrafił odpowiednio kierować firmą. Niepowodzenia kadry zarządzającej i ich nietrafione decyzje biznesowe przekładały się bezpośrednio na atmosferę oraz pensje pracowników. Można było odczuć to, że osoby wyżej postawione, takie jak majster lub dyrektor odnoszą się bez szacunku do pracowników. Niestety, nie można było takich sytuacji do nikogo zgłosić. Dodatkowo firma nie dbała o bezpieczeństwo pracy. BHP musiało podporządkowywać się zarządowi, bo inaczej odbywały się zwolnienia co około 1-1,5 roku. Firma związana była z wieloma aferami. Wśród nich były te dotyczące: - śmiertelnego zatrucia się tlenkiem węgla przez obywatela Wietnamu, który pracował w zbiorniku (dwóch innych pracowników, którzy chcieli mu pomóc, podtruło się i trafili oni do szpitala); źródło: https://gdynia.naszemiasto.pl/wypadek-w-stoczni-crist-w-gdyni-7-04-2021-r-nie-zyje-jedna/ar/c16-8220309 - przyp. red. - śmierci pracownika, który został przygnieciony metalowymi elementami rusztowania; źródło: https://www.portalmorski.pl/inne/36496-tragiczny-wypadek-w-stoczni-crist - przyp. red. - śmierci mieszkańca Korei Północnej, który spłonął żywcem na terenie stoczni; źródło https://mlodagdynia.pl/pl/473_na-sygnale/44932_za-malo-tlenu-jedna-osoba-nie-zyje-dwie-trafily-do-szpitala-wczesniej-juz-zdarzaly-sie-wypadki-w-2014-roku-pracownik-splonal-zywcem.html - przyp. red.

Jak oceniasz warunki i ustalenia z pierwszego dnia pracy względem przestrzegania tych ustaleń przez pracodawcę? Jeżeli pracodawca nie przestrzegał warunków, opisz dokładnie o jakie warunki chodziło i co nie było przestrzegane.

Na początku pracy nie było żadnych ustaleń co do warunków. Zarówno na początku mojej pracy, jak i teraz, pracownicy nie mają nawet gdzie zjeść śniadania. Stołówka, czyli bar, dostępne są tylko dla osób, które kupią tam coś do jedzenia. Reszta pracowników zmuszona jest do spożywania posiłków w szatniach, czy budach z narzędziami. Na początku pracy w szatniach, w okresie zimowym, nie było ogrzewania, a w niektórych nawet nie było szyb. Było zimno, ubrania często były mokre. Mimo zwracania uwagi przełożonym na takie warunki nikt nie reagował. Pracownik zatrudniony na umowie B2B sam musi opłacić sobie ZUS, skarbówkę, księgową, zrobić badania lekarskie na własny koszt, a także kupić sobie buty robocze. ZUS to kosz 2300 zł z księgową i skarbówką.

Dzięki GoWork masz właśnie możliwość zasugerowania swojemu byłemu CEO/ Właścicielowi istotnych zmian. Co byś mu powiedział/a o organizacji i doradził/a co poprawić w firmie?

Chciałbym bardzo dużo powiedzieć firmie. Nie mam do tego innej możliwości, ponieważ gdy pracowałem, nie było żadnych zebrań z prezesem, podczas których można było przekazać swoją opinię o firmie. Zostałem zwolniony 8 miesięcy przed emeryturą przez to, że chciałem zgłosić się do dyrektora mojego działu i przekazać mu dowody na to, jak brygadzista z majstrem zabierają ludziom pieniądze za święta spędzone w pracy. Dowodów było dużo, wszystko zostało zamiecione pod dywan a niewygodni ludzie zwolnieni, pod pretekstem tego, że są za starzy, za dużo ważą, za wolno pracują lub byli chorzy przez 1,5 tygodnia.

Kika

07.04.2023 20:40

Panie Tomeczek trzeba się nie bać walczyć o swoje.Są jeszcze prezesi droga do nich zawsze otwarta.Młodym wydaje się,że oni są najmądrzejsi i nie liczą się ze starszymi.

25.11.2022 06:41

Jest średnio, a w Energop (Sochaczew) jest gorzej. Znajomy Kierownik opowiadał co tam się dzieje to szkoda mówić. Brak zleceń, może będzie coś po nowym roku, jakby co to smieszcze stawki, podsłuchy w biurach. Naczelna kadra nie ma pojęcia o robocie, dyrektorów monstwo i nie znają się na prefabrykacji rurociągów, podobnie na montażach. Jeszcze lepsza jest Dyrektor Selena, szkoda gadać.
    Iv

30.11.2022 21:18

Za dużo statystów z Bangladeszu Crist wziął co tylko stoją i robią sztuczny tłok... A zapłacić Im trzeba Dobrze nie będzie
    Artur

01.02.2023 18:13

Pracowałem w energopie Sochaczew 2012 i już wtedy był tak (usunięte przez administratora) i alkohol w pracy.

12.01.2023 09:57

Witam, Jakich stawek na początek może spodziewać się spawacz bez doświadczenia? Metoda 138/136 certyfikat BV

28.01.2023 15:26

28-30/h
    M

30.11.2022 16:09

Ktoś wie jaka atmosfera i warunki na stanowisku strażak?
    Bercik

03.06.2022 09:12

Bardzo dbają o pracowników. Na mydło w WC i wentylację na halach funduszy nigdy nie ma, ale na kamery i czytniki zawsze się kasa znajdzie. To nie polepsza atmosfery w pracy.

18.11.2022 16:16

Irenko monitoring nic groźnego ale czytniki na wejściu do pracy a później na wejściu do szatni to już przesada .Jak to już ktoś napisał niedługo będą czytniki do wc i 2 kawałki papieru na dzień. Rozumiem nadzór ale to już inwigilacja .Nikt nie lubi jak go się "śledzi" dlatego ludzie nauczą się fachu i z Cristu uciekają.

20.11.2022 16:58

Nadużyć czego? Odbijanie przepustek tyczy się tylko"roboli" a niby jest to robione dla dobra ogółu.

03.11.2022 09:05

Jak dobrze pracujesz to dobrze zarabiasz. Narzekają, Ci co godziny chcą sobie nastukać.

18.11.2022 16:22

Wypłata zależy od widzimisie kierownika i mistrza to oni dają kasę ludziom .Nawet nie wspominam że praca w Criście podobno jest o dzieło a płacą za godzinę tylko nikt nie wie ile. Jeżeli ktoś twierdzi że jest godzinówka to poproś o papier gdzie to jest napisane w umowie na działalności :)
    Wanda

04.08.2022 08:21

Z jakich powodów pracownicy kończą współpracę z Crist ? Czy sami rezygnują ze współpracy, czy są zwalniani? Aktualnie jest az 9 ofert pracy w firmie, czy to spora rotacja czy jednak firma ma na tyle pracowikow ze nie jest to wogole odczuwalne ?

20.08.2022 09:20

Crist szuka prawników bo się ludzie zwalniają, w innych stoczniach stawki są dużo dużo wyższe dlatego ludzie idą w (usunięte przez administratora)
    Arek

20.08.2022 16:00

Jest coraz więcej obcokrajowców z Azji ciężko się dogadać a stawki nie powalają. Dobra firma do nauczenia się trochę roboty i uciekania jaknajszybciej w criscie nie dorobisz się
    Nikt

16.08.2022 11:28

Nie polecam????

04.06.2022 11:26

Jak wygląda ścieżka kariery w Crist S.A.? Czy trudno jest zdobyć awans?
    Jacek

24.06.2022 15:26

Tatuś kierownik, syn majster to jest ścieżka kariery
    Olo

10.04.2022 18:57

Ładnie to tak przed Świętami spóźniać się z wypłatą? Porażka

19.01.2022 11:23

Crist S.A. jest w trakcie poszukiwania osoby na stanowisko Kierownik w Gdynia. Wziąłeś udział w tym procesie? Na co Twoim zdaniem powinny zwrócić uwagę osoby rozważające pracę w firmie.
    Kik

31.01.2022 22:03

Naale zarobki
    Waldek

12.01.2022 17:28

No i tak jak podejrzewałem. Zero podwyżki od nowego roku. Czas się rozliczać. Nie polecam tej pseudo stoczni.

Zostaw merytoryczną opinię o Crist S.A.