Crist

• Pierwoszyno

3. Opinie o pracodawcach Gdynia
  5. Opinie o Crist S.A.

Opinie o Crist Gdynia

Nie przegap nowości o Crist S.A.!

Edek

11.02.2021 17:26

Podzielam opinie wiekszości.Firma Crist łamie przepisy Prawa Pracy.Panuje Mobbing iWyzysk .

11.11.2020 16:21

Z żalem piszę tą opinię kiedyś Stocznia Gdynia S.A. wzbudzała zainteresowanie , życzliwość - tak życzliwość pamiętam tamtych majstrów ich podejśćie rozmowy - teraz (usunięte przez administratora) kiła mogiła nawet załatwić się spokojnie nie można - kto na tym zyskuje Ukrainiec Crist tak ta firma jest zarejestrowana na Ukrainie. Polski rząd nie wiem natomiast dlaczego ich wspiera podobno ktoś z ich elity zarządza Stocznią , wiem że nigdy powtarzam nigdy nie będę polecał tej firmy nikomu - szkoda życia i zdrowia BHP - nie istnieje jacyś pseudo Bhpowcy patrolują Stocznie - ogólnie żal rozpacz żenada z taką Stocznią Polska niestety sukcesu nie osiągnie a szkoda była to jedna z lepszych firm - teraz żenada lepiej u Niemca pracować niż z tą firmą współpracować pozdrawiam ludzie myślcie - były budowniczy - prawdziwy budowniczy prawdziwie zdemolowanej Stoczni pozdrawiam. Armia Krajowa
    BiliDżin

02.01.2021 19:52

Dokładnie jak napisane wystarczy zobaczyć na dole gdzieś w komentarzach jak kierownik odpisywał na wpis to zrobił rażący błąd ortograficzny , samo mówi za siebie jak są „wykrzształceni” tutaj pracownicy
    KrzychuZBrus

14.01.2021 10:11

Dokładnie banda polskich decydentów niech lepiej to firmę sprzedadzą w (usunięte przez administratora) bo tylko kolesiostwo i znajomosci wchodzą tu w rachubę. Oby czas pandemii wyciął ich w pion a na te teren nie jeden ostrzy zeby
    monter k.

24.01.2020 22:27

Moje pytanie dotyczy spotkania z dyrekcją.Mówiono o inwestycjach o rozwoju firmy o nowych kontraktach. Prezes powiedział że nie przewiduje podwyżek dla załogi.Czyli od 5 lat te same stawki.Czy firma buduje jednostki w starych tańszych cenach?. Jeśli firma płaci pracownikowi 30-32 zł brutto to ok 24 zł netto(ZUS,podatek).A Ukraińcy mają 24zł na rękę.To znaczy że Crist chce się pozbyć Polaków?
    monter k.

29.02.2020 19:08

Czy my wyjeżdżając za granicę zarabiamy więcej niż Niemiec,Norweg czy Holender. Mówię o stanowiskach robotniczych.Raczej nie.Nikt nie żałuje Ukraińcom pieniędzy. Prawda jest taka że Polacy na działalności mają najgorsze stawki w criście. A firma obiecuje wysokie stawki po kursach,okłamując ludzi, którzy nie wiedzą jak potem wykręcić się z lojalki.Ponad 20 lat pracuję w zawodzie a zarabiam mniej niż 10 lat temu. A co do płacy za wykonaną pracę ponad 50% zagranicznych pracowników nie ma pojęcia o pracy w stoczni lub podobnej firmie.
    Eros

14.01.2021 10:08

Dokładnie
    Noname

07.10.2020 13:31

Haha co się dzieje w tej firmie to poprostu wstyd wywalają ludzi z dnia na dzień albo jeszczecos innego tak się chwalili ze pracy na x lat a teraz co ludzi na śmieci a najgorszym nieudacznikiem jest kierownik z rurowni w niedziele do kościółka a potem ludzi z kredytami na zbity pysk wywala na bruk i traktuje jak (usunięte przez administratora) jeden wielki (usunięte przez administratora) omijać z daleka !! Majstrowie pod wpływem śpią po budach inni w zbiornikach na sekcji rozwiną kabel i ciach cały dzień ich nie ma na fajrant zwiną się młotkiem pukna i dowidzenia
    Brygadier

28.09.2020 16:15

To już jest w firmie

28.09.2020 16:13

Ludzie uważajcie na siebie, świrus jest w firmie ale oczywiście nikt oficjalnie nic nie powie..

26.06.2020 11:14

Wiele osób zainteresowałaby kwestia, związana z możliwością rozwoju w Crist S.A.. Czy taka w ogóle w niej istnieje?
    Ślaczek

03.08.2020 16:13

Widocznie nie wszyscy są dobrymi malarzami- kafelkarzami skoro przychodzą do Cristu za 24 zł !!! Znam takich co nie muszą nic robić tylko trzymać palec w(usunięte przez administratora) majstrowi i od czasu do czasu wymalować mu mieszkanie !
    papa smerf

06.08.2020 18:25

Tak jest taka możliwość. Zależy do jakiego majstra trafisz. Ale nauczyć się można
    Arczi11

20.07.2020 09:30

To firmę można potraktować jako przejście żeby nauczyć się fachu i poszukać coś lepszego mało perspektyw do awansu czy ogólnie jakiegoś zadowolenia z siebie fakt można zarobić i 7tys na miesiąc odliczając do tego ZUS i podatek to 5 zostanie ale kto chce pracować po 300h miesięcznie To lepiej za granice bo w domu Spedzi się podobnie tyle samo czasu pozdrawiam
    Kris

26.05.2020 19:35

Pytanie czy jest szansa na zatrudnienie na stanowisku piaskarz? 10 lat doświadczenia w Austrii. Ja wyglada kwestia zatrudnienia? Na jaką stawke moge liczyć?
    Ślaczek wieśniaczek

16.06.2020 19:44

Do momentu kiedy zakład będzie ciágnął kase od pañstwa,obcinał ludziom godz. i udawał że jest koronawirus!!! Tylko Rav 4 spadło jednemu z nieba w czasie epidemi !!!
    Ślaczek

16.06.2020 23:37

Crist nie zatrudnia na etat,tylko działalność,stawka 23-24 zł. No chyba że jesteś z rodz to masz co chcesz majstra,kierownika dyrektora!Nie musisz nic umieć,tacy są najbardziej poszukiwani !!!! bo ci co umieją i znają się to są zwalniani bo są za wolni lub nieodpowiednio trzymali palec w d...e lub próbowali walczyć o swoje !!!! Musisz być Dobrym Lizakiem !!!
    papa smerf

14.06.2020 09:01

pracowałem u derektora Kneba niepamientam imienia ale był Złodiej z wielkiej grubej litery. Byłem uczniem 3 mies. W brygadzie było nas około 20 osób majster Krurzewski . przekrenty z godzinami codzienie płaca na czas tylko o 1000 mniej albo mniej wiecej. byłem u niego krotkij czas to ze sto osób przyszło i odeszło oszukanych nie zadowolonych ludzi po jakim czasie dowiedziałem ze Krurzewskiego zwolnili ale Kneba nadal urzedujemtam mam swiadków i jesli ktos toczy sprawe pszecił złodzieja moge świadczyć moj nr 733 243 071 Andrzej.
    K3

01.03.2020 18:25

Czemu kasujecie niewygodne komentarze?
    Mały

21.05.2020 22:23

Bo prawda w oczy kole !!!!
    Roger

09.08.2019 12:50

Ile godzinny jest czas pracy dziennie. Ewentualnie ile godzin miesieczne
    maniek

27.01.2020 20:55

U nas nie płacą podwójnie za niedzielę.A z tym wyborem dnia wolnego to już poleciałeś grubo.Nie przychodzę to mam wolne ,ale najlepiej powiadomić kilka dni szybciej.
    Mały

21.05.2020 22:19

Podwójnie będziesz mial zapłacone ,jak sobie zaplaciez z własnej kieszeni ! A dzień wolny masz jak nie przyjdziesz do pracy ! Ty chyba w criście nie pracujesz że wygadujesz takie rzeczy !!!!
    OBCY

21.02.2013 21:16

To że jest tak jak piszecie to norma , i tak niejest najgożej niektóży na miescie mają o polowe nizsze stawki . Niektorzy w innych firmach wykonująć to samo mają 1400zl a w criscie kazdy z 4 tys nie schodzi maja dobrze mogą sobie sporo nadgodzin zrobić , to jest najlepiej zarabiająca firma .MaJĄ TAM WYSOKIE STAWKI PONAD 20ZL A INE FIRMY DAJĄ POŁOWE .w niektorfych firmach praca na zlecenie o dzielo placa 6zl na godzin.to jest jedna z najlepszych firm kazdy chce tam pracować .
    Opcy

02.04.2020 18:08

Przestań pan bajki opowiadać. Fachowcy z cristu odchodzą na bierząco. Nie ma takiego raju jak pan pisze bo w innych stoczniach są Dużo lepsze stawki. A te 6 zł co pan napisał to nawet na opłatę ZUSu nie starcza więc radzę się doszkolić z matematyki a nie pisać fejk posty. Pozdrawiam
    Elektroda

19.04.2020 12:46

Obcy chyba stawki pomyliłeś.

Oferty pracy - Crist S.A.

Contract Manager

Specjalista / Specjalistka ds. kadrowych

Budowniczy - budownictwo jednostek pływających

10.04.2020 16:04

19.03.2020 15:33

Drogie Koleżanki i Koledzy, Szanowni Państwo,

w związku z trudną sytuacją związaną z rozprzestrzeniającym się koronawirusem na świecie publikujemy informacje skierowane do naszych Pracowników/Współpracowników/Podwykonawców.

Gość

02.03.2020 17:44

Kiedy rozpocznie się następny kurs na spawacza 136 ?

03.03.2020 09:11

http://www.crist.com.pl/spawacz-chetni-do-nauki,170,pl.html prosimy dzwonić na podany numer po szczegóły
    Gość

02.03.2020 14:08

Kiedy będzie organizowany kolejny kurs na spawacza 136 ?

02.03.2020 09:48

Jak co roku, serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w akcji "Do pracy jadę rowerem". Na chwilę obecną mamy już 17 osób w naszej drużynie.
    Bez nazwy

17.11.2019 23:02

Trochę zabawne że takie firmy niedosc że praca tylko na dg to stawki 20-30zl na godzine gdize pracując jako kelner w Gdyni albo barman lub pomoc kuchenna masz 17-22zl netto na umowie lub zleceniowce
    Młody

11.01.2020 04:35

No to jest stawka początkowa i nabierając doświadczenia to stawka wzrośnie do 40zł za godzinę
    maniek

27.01.2020 21:11

wzrośnie do 40-stu chyba po 30 latach
    Robert Bulczzak

13.01.2020 22:16

Czy jest możliwość odnowienia certyfikatu chcąc się przyjąć do stoczni Crist? Jestem doświadczonym spawaczem ale brak aktualnego certyfikatu.

14.01.2020 08:17

Zapraszamy do kontaktu z naszymi kadrami, udzielą Panu wszelkich informacji.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Crist?

Pytający

29.11.2019 15:08

Witam jakie macie stawki netto w trakcie kursu na spawacza ????

29.11.2019 15:12

Prosimy dzwonić bezpośrednio na 600 - 228 - 798 lub 608 - 045 - 786. Dowie się Pan wszystkiego.
    Tig141

18.10.2019 19:25

Witam czy jest mozliwosc przyuczenia I pracy dla tigowca z certyfikatem tuv hl45 rury stal czarna?

21.10.2019 08:08

Proszę kontaktować się z naszym biurem przyjęć (58) 778 – 67- 52
    @Kursant ?

07.10.2019 21:41

Witam...byłem na spotkaniu informacyjnym w firmie Crist S.A. w sprawie kursu na montera kadłubów okrętowych. Dowiedziałem się że kurs trwa 2.5 miesiąca i wynagrodzenie w czasie jego trwania to najniższa krajowa na umowę zlecenie ( ok 10 zł netto / 14 zł brutto) Po ukończonym kursie mamy zapewniony staż w firmie, który trwa 3 miesiące i nasza stawka godzinowa zostaje minimalnie podniesiona...Po ukończeniu kursu i stażu jesteśmy związani z firmą przez 18 miesięcy umową lojalnościową...Wraz z upływającym stażem możemy liczyć na większe wynagrodzenie w zależności od doświadczenia i umiejętności które nabędziemy...Z czasem zamieniamy umowę zlecenie na własną działalność gospodarczą...Słyszałem że większość kursantów którzy mają predyspozycje i w miarę szybko nabywają doświadczenie,w ciągu roku po ukończonym szkoleniu mogą liczyć na 28 - 30 zł/h na własnej działalności. Informacje z dnia 07.10.2019

08.10.2019 16:07

Dzień dobry, kursy są dla osób nie tylko z Trójmiasta. Kwestia wynagrodzenia zależy od doświadczenia i umiejętności i wcale nie musi się zamykać w podanych kwotach. Tutaj wspomniano o kursie monterskim i osobach bez doświadczenia. Wynagrodzenie dla doświadczonego spawacza z umiejętnościami, może być zupełnie różne.
    nik hajtfelt

12.10.2019 13:24

30 zł brutto i własna działalność...to już lepiej do LIDLa iść.
    yyyrerwrew

27.06.2019 18:27

obecnie szukacie spawaczy na przyuczenie zapewne kurs+lojalka cos wiecej czy owa osoba po kursie bedzie wykonywala swoja prace jako spawacz i tylko spawala czy zostanie zdegradowana do szlifierki badz innych robot wymagajacych okraglego dowodu?????????? ma ktos doswiadczenia z takim kursem u nich?

28.06.2019 08:41

Dzień dobry, płacimy wszystkim za szkolenie. Obecnie prowadzimy nabór do szkolenia zarówno montera kadłubów okrętowych jak i spawaczy. Oferujemy możliwość kontynuowania pracy w naszej stoczni po skończeniu szkolenia. Co do szczegółów, zapraszamy do przejrzenia naszych ogłoszeń oraz kontakt pod numerem telefonu podanym pod naszymi ogłoszeniami na naszej stronie http://www.crist.com.pl/praca,141,pl.html
    sałatka

25.07.2019 23:31

już po kursie na montera (na spawacza na pewno tak samo to wygląda - nie widziałem żeby spawacze po kursie ze szlifierką latali czy nosili złom itd.) , nie ma co narzekać :) jak się starasz i chcesz pracować to nikt Cię nie zdegraduje do jechania cały dzień na gitarze, czy noszenia złomu :) kierownik szkolenia i majstrowie pomocni, jak czegoś nie rozumiesz, nie wiesz, coś Ci nie wychodzi - wszystko tłumaczą, pokazują
    greenman

27.06.2019 18:25

witam obecie poszukujecie spawaczy do przyuczenia , zapewne kurs+lojalka na jakis czas , moje pytanie czy po kursie owa osoba bd wykonywac czynnosci spawacza czyli spawac spawac jeszcze raz spawac czy bd to polegalo na tym ze cos pospawa zaraz na szlifierke wrzucicie albo cos jeszcze czy ktos z obecnych tutaj mial doczynienia z takim czyms? pozdrawiam
    ciekawy

08.05.2019 20:49

Witam czy wiadomo cos nowego o pracy dla spawaczy po kursie koncza na gitarze czy jak zdadza probki to juz pracuja jako spawacze? jak ogolnie wyglada sytuacja na criscie stawki itd?

10.05.2019 08:27

Serdecznie zapraszamy do kontaktu. Wszystkiego można dowiedzieć się bezpośrednio telefonicznie: http://www.crist.com.pl/praca,141,pl.html

Kontakt - Crist S.A.

Czechosłowacka 3 81-336 Gdynia

Branża główna: Transport wodny

Robokop

11.03.2019 12:09

Jaką umowę dają? Zlecenie czy o prace ?
    Bywalec

27.04.2019 17:15

Tylko wlasna działalność
    Spawacz

28.02.2019 19:35

Wie ktoś jak nazywa się ta wydziarana laseczka z baru u Rysia?
    zzz

22.04.2018 19:25

Czy faktycznie firma nie zatrudnia do Gdańska?
    Zenon

22.04.2018 21:45

Mają zakład tylko w Gdyni więc zatrudniają tylko tam
    V

28.02.2019 19:30

Majà też zakład w Gdańsku
    Ciul

30.01.2019 10:08

(usunięte przez administratora)Spoko pozartuje wszystko spokojnie powoli a 12h zawsze zapisane plus dodatki super brygada

13.01.2019 07:28

Najlepsza polska stocznia Moje sugestie dla Crist S.A.: Pracujesz masz,nie pracujesz nie masz..
    Bony

04.12.2018 00:05

Witam pany/ panie jaka stawka dla spawacza tig rury na dg i na umowę? Z

09.11.2018 19:34

Witam, na jakie zarobki moze liczyć spawacz z trzy letnim doświadczeniem w metodach 136,111? DG i umowa
    ad

19.09.2018 20:56

Na jakie zarobki może liczyć mechanik bez doświatczenia, czy są jakieś dodatki to wynagrodzenia (premie,dofinansowania itp.), jak wygląda park maszynowy?
    pracownik Crist

27.08.2018 15:16

jak ktoś chce pracować to zarobi praca jak każda inna tylko tutaj jest długoterminowa potrzeba rąk do pracy stare stereotypy juz są wygasłe firma pnie się w górę coraz więcej jednostek coraz więcej inwestycji nowe hale itp. praca jest stabilna i dobrze płatna.
    Lidia

17.06.2018 22:59

@Spaw Czy mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź. Myślże, że jest wiele osób zainteresowanych każdą obiektywną merytoryczną informacją na temat pracy w Crist S.A. Może to im np. pomoże podjąć decyzję czy aplikować do firmy. @Maras Ta sama prośba do Ciebie. Z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że jesteś obecnym pracownikiem Crist S.A. Czy mógłbyś się z nami podzielić jakimiś obiektywnymi informacjami na temat warunków pracy oferowanych przez Crist S.A.?
    Maras

18.06.2018 11:11

Jak dla mnie najbardziej marudzą Ci którym nie chce się pracować i myślą że ktoś za siedzenie na tyłku im będzie płacić kasę. Wiele zależy od tego co sobie wynegocjujesz i przede wszystkim co potrafisz - ja jestem zadowolony.
    Norbert

06.06.2018 13:22

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy
    Maras

06.06.2018 13:28

Jak dla mnie praca w porządku i faktycznie można zarobić. Trzeba się tylko nie bać roboty.
    Dariusz

17.05.2018 22:26

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

18.05.2018 12:50

Szukają spawaczy, szlifierzy i monterów rurociągów - na ich stronie masz kontakt do kadr.
    Spaw

29.05.2018 20:06

(usunięte przez administratora) Wszędzie tylko nie do Crist.
    Mietek

11.05.2018 08:22

Jak ktoś ma chęć do pracy, a nie dwie lewe ręce, może zarobić.
    ss

10.05.2018 21:05

jakie są zarobki mechaników

Zostaw merytoryczną opinię o Crist S.A.