Crist

• Pierwoszyno

3. Opinie o pracodawcach Gdynia
  5. Opinie o Crist S.A.

Opinie o Crist Gdynia

Nie przegap nowości o Crist S.A.!

rycek

10.05.2018 18:23

Ata pani Lidia kto to?
    stoczniowiec

03.04.2018 20:40

Witam, z news jest jeden ze na (usunięte przez administratora) z historii to bedzie z 5 albo lepiej lat jak widziano podwyżkę, reszta po staremu. Trzymaj się (usunięte przez administratora)bez Ciebie tu nudno
    Piotrek

23.03.2018 18:18

Czy Crist zatrudnia tylko do Gdyni? Czy Czy do Gdańska również?
    Robol

25.03.2018 19:30

Crist zatrudnia tylko Ukraińców i Wietnamcow. Polacy są za drodzy.
    Monter

08.03.2018 08:42

Firma tragedia. (usunięte przez administratora) Że względu na krótkie terminy jeden na drugim, ciągle mało. A pieniądze bardzo słabe.

19.02.2018 15:37

@G 502 czyli pracownicy z Ukrainy nie pracują dobrze, ale są tańsi? Nikt nie zauważa, że pracownicy piją alkohol w pracy czy jest to właśnie przymykanie oczu mimo, że wszyscy wiedzą jak jest? Czy firma Crist S.A. nie boi się, że ktoś przez to zrobi sobie i innym krzywdę?
    G 502

22.02.2018 21:23

Czego Ty jeszcze chcesz.Masz tematy. Weź się do roboty i dowiedz się na produkcji jak to wygląda.

07.12.2017 08:54

@W Crist od dawna. a co się dzieje w firmie Twoim zdaniem? Możesz opisać te sytuacje? Skoro uważasz, że to wina pracowników to może zwróć uwagę prezesom o tym. Myślę, że zależy im na rozwoju firmy i zareagują na takie zawiadomienie.
    G 502

14.02.2018 20:26

Na przykład nacisk na pracowników z zagranicy. Nie ważne jak robią, aby byli tani.
    Technik Budownictwa okrętowego

13.01.2018 13:10

Jako że Miałem praktyki ze szkoły w Firmie Crist i zaraz po szkole podjąłem pracę w tej firmie denerwuje mnie tylko fakt że z wykształceniem średnim technicznym na sam początek dostałem 13 zł/h fakt faktem teraz jest trochę lepiej ale też bez fajerwerków mogli być trochę lepiej płacić i byłoby idealnie jako że wiąże przyszłość z Tą firmą wiele się nauczyłem dzieki tej Stoczni pozdrawiam B.
    W Crist od dawna.

06.12.2017 20:51

Przykro patrzeć co się dzieje z tą kiedyś bardzo dobrą firmą. Gdyby tak (usunięte przez administratora)zobaczyli co się dzieje na produkcji to kilka kolorowych kasków na zbity pysk by wyleciało.

22.09.2017 10:18

@spawacz 136 ja rozumiem, że masz prawo być zły, ale dobrze, że się zrozumieliśmy i nie będzie więcej takich sytuacji na forum. Mam również nadzieję, że inni użytkownicy wątku firmy Crist też wezmą przykład z Twojej postawy.
    Schweiser

15.10.2017 14:10

Weź się (usunięte przez administratora)do roboty.

07.09.2017 12:57

@spawacz 136, @JA czy mogłabym Was prosić o nie obrażanie innych użytkowników i pracowników? Na forum obowiązuje regulamin i prosiłabym się z nim zapoznać: http://www.gowork.pl/regulamin.
    spawacz 136

11.09.2017 08:37

Lidio, czasami niestety emocje wezmą górę nad wywarzonym językiem, szczególnie wtedy, gdy masz świadomość, że twój interlokutor szydzi z twojej pozycji społecznej. To zwykły cynizm i brak szacunku do drugiej osoby. Cóż że nie użył inwektyw. Sam post był zdecydowanie obraźliwy. Nie trzeba używać wulgaryzmów, aby kogoś obrazić. Pewne postawy i zachowania nalezy pietnować, a w szczególności te które niosą w swoim przekazie pogardę do drugiego człowieka ze względu na pozycje społeczną, narodowść czy kolor skóry. Słowo "ciołku" to rubaszne minimum na które zasługiwał ten tuz intelektualny. :) Pozdrawiam.
    mlops

08.05.2017 09:37

Słuchajcie kiedy skończy się ten (usunięte przez administratora) postojowy na stoczni bo ludzie chcą pracować a teraz każą siedzieć w domu, a przychodzi czas kiedy ka (usunięte przez administratora) po 14 godzin a ty modlisz się o wolne. Kto ma jakieś informacje????

16.03.2017 18:58

po studiach

05.05.2017 12:53

to się ucz, studiuj i będziesz mógł znaleźć lepszą pracę Wolność i demokracja
    Spawacz

24.03.2017 10:17

Witam.Podobno ma się w Criscie poprawić bo podpisali dużo kontraktów?Coś może wiecie?Pozdrawiam

Oferty pracy - Crist S.A.

Contract Manager

Specjalista / Specjalistka ds. kadrowych

Budowniczy - budownictwo jednostek pływających

Rysiek z Klanu

23.03.2017 12:29

Firma ogólnie słaba, o (usunięte przez administratora) już nie wspomnę

14.03.2017 14:36

spawacz 136

20.03.2017 13:31

Ich tam kilku jest. Zauważcie, że ogłoszenie non stop leci, a jak dzwoniłem, to okazało się, że na razie nie przyjmują. Bydlaki specjalnie budują opinię, że brakuje spawaczy żeby nakręcić koniunkturę firmom szkolącym. A po szkółce nikt cię do pracy nie przyjmie bo nie masz doświadczenia. Ale stawki zaniżyć można, bo przecież za bramą tylu spawaczy czeka na twoje miejsce. Bandyctwo w biały dzień.

28.02.2017 13:46

Panowie tak jak w Criście jest w całej branży stoczniowego w Polsce,10 lat temu pracowałem na lepszych warunkach niż obecnie mi proponują a koszty życia wzrosły dwukrotnie ,dopóki urzędnicy będą udzielać pozwoleń na pracę tanim robotnikom z poza unii europejskiej głównie z Ukrainy to sytuacja się nie poprawi a wręcz przeciwnie będzie się pogarsza w Gdańsku ukazuje się mnóstwo ogłoszeń dla stoczniowców za 2000 złotych brutto miesięcznie umowa o dzieło czyli jesteśmy traktowani na gorzej niż początkujący sprzątać. Takie ogłoszenia zamieszcza również na swojej stronie Powiatowy Urząd Pracy.Kiedy zaczynałem pracę w stoczni jako młody chłopak jeszcze za komuny każdy pracownik otrzymywał grupę zaszeregowania ,moja grupa wystarczała ,zarabiałem więcej niż wynosiła średnia krajowa,dziś nie ma grup zaszeregowania a prawo pracy jest przestrzegane tylko w odniesieniu do pracowników budżetówki,a więc osób które żyją z podatków płaconych przez pozostałą część społeczeństwa.Stocznie zostały podzielone na spółki nie ma związków zawodowych,kończy się robota idziesz na wolne bez zasiłku bo pracowałeś na umowę o dzieło ,kończysz 65 lat i nie masz emerytury bo w świetle nowych przepisów musisz mieć 25 lat składowych aby otrzymać emeryturę nawet tą najniższą.Czy Polska jest krajem praworządnym demokratycznym sprawiedliwym odpowiedź nasuwa się sama.
    Marian

13.12.2016 21:39

W Korei i fabrykach korporacji globalnych w taiwanie , chinach i pakistanie maja podobne warunki . Czego wiec narzekacie ?
    qwerty

13.12.2016 09:34

Coraz gorzej się zrobiło coraz więcej tanszych ukraiocw wiec dla nas gorsze warunki. Coraz gorzej
    Monter z K-2

19.02.2016 12:50

Jak się nie podoba to możesz zmieniać pracę, przecież nic na siłę
    monter ktory mial nieprzyjemnosc robic w criscie

13.12.2016 06:13

ty madrALA , pracy nie trzeba zmieniac , mozna pracowac w normalnej firmie , a ludzie tu opisuja jak wyglada praca w criscie zeby sie w to (usunięte przez administratora) nie ladowac .
    edzia

08.10.2016 12:47

A powiedz mi gdzie teraz sie nie pracuje w weekendy? Jakoś są ogromne firmy które pracuja w święta i weekendy i nikt nie narzeka, bo tak wyglada praca w systemie, jak sie ktos godził na warunki takie to wiedział o tym wcześniej wiec po co teraz narzekasz?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Crist?

Anij

22.09.2016 12:42

Z tym po ile godzin pracują to bywa raczej różnie, ale z reguły dość dobrze wychodzi, wiadomo to nie od dziś, Crist sobie radzi, Crist się rozwija, moim zdaniem warto o tym pamiętać zawsze, Gdynia rośnie w siłę!
    nicki

22.09.2016 12:33

witam, jak wygląda tydzień pracy jako szlifierz? weekendy wolne? Po ile godzin pracują

20.08.2016 19:20

ges.a

31.08.2016 20:03

Edzia nie badz taki cwaniaczek ,takie teksty to mozesz do ludzi swojego pokroju co nie maja pojecia o pracy i zyciu. Jak ktos ma 2-3 dzieci to lepiej niech szuka pracy za granica.Crist jako firma ok ale mistrzowie to brani sa z (usunięte przez administratora),po znajomosci (usunięte przez administratora)Co do zarobkow to nikt nie wie za ile robi bo jest sie na dzialalnosci i ile da mistrz tyle sie zarabia, nie mowie tu oczywiscie o mistrzach czy o kims tam wyzej bo oni maja stale zarobkiTak jak na poczatku dalej jest wymuszany 11/14 h czas pracy
    .!.

14.09.2016 20:10

Edziu na Twoja inteligencje po wczesniejszym zapoznaniu sie z Twoimi wypowiedziami . Znam sytuacje poniewaz pracowalem tam parokrotnie w przerwach pomiedzy kontraktami . I moge napisac , ze sytuacja odnosnie warunkow , stawek byla lepsza 6 lat temu niz teraz . Ostatnio bylem tam pare miesiecy temu tylko na tydzien zwazywszy na to , ze pare lat temu na reke mozna bylo zarobic 4 zl wiecej na reke niz dzisiaj , a fachowcow im brakuje .... Jaka jest (usunięte przez administratora)logika tej firmy ? Skoro brakuje im konkretnych fachowcow to czy prostym rozwiazaniem nie jest zapewnienie godnych warunkow ,wynagrodzenie ? Czy lepiej poupychac ukraincow ktorzy boiora troszke mniej , a gowno potrafia ? No , ale wala ponad 3oo godz miesiecznie . Wole wyjechac 4 miesiace w roku i mam juz tyle co w fabryce (usunięte przez administratora),,Crist " przy 8 miechach urlpu . Jezeli urlop zamienie na prace tyle mam wiecej . Crist jest nastawiony na maksymalny wyzysk czlowieka i nawet nie jestes dla nich czlowiekiem tylko smieciem do wyrabianai norm .

31.08.2016 20:12

Ja , a kto

14.09.2016 19:53

Panie kolego jezeli nie zgodzisz sie zostawac tyle na ile jestes potrzebny mozesz sie spotkac przy pierwszej lepszej okazji ze zwolnieniem w 99% przypadkow . Nadgodziny sa traktowane oczywiscie jako zwykle godziny i jest obojetne czy robisz po 8 dziennie czy 16 . Stawka godzinowa sie nie zmienia . Tyle , ze po 8 godz nie bedziesz mogl robic bo wywala Cie na zbity ryj . Napewno nie polecam tej firmy ludziom myslacym .
    gen

08.05.2016 20:58

A jaka jest atmosfera na asystenta na projekt? Pozdrawiam
    Iga

24.10.2015 22:59

Jeszcze tam siedzicie, bez was budowa stanie, nic bez was nie zrobią, nic nie ma za darmo o swoją stawkę trzeba walczyć. Macie rodziny, nie żyjecie tylko po to by być w pracy a ci na górze z waszej niewolniczej pracy opalają się na Karaibach, jesteście najbardziej cenionymi pracownikami w świecie i tak Polacy są nie do zastąpienia.
    FD

28.04.2016 12:37

widze info z pierwszej reki, KOCHAMY TAKIE NEWSY

Kontakt - Crist S.A.

Czechosłowacka 3 81-336 Gdynia

Branża główna: Transport wodny

Szukam Pracy

17.04.2016 10:29

wróciłem z zagranicy i chciałbym już zostać w kraju także brać stoczniowa może coś podpowiecie na co mogę liczyć na CRIST ? nie długo zjedzie kilku moich znajomych i oni też będą szukać roboty także jakbyście dali cynk jak płacą monterom, spawaczom ? z tego co wiem to trzeba chyba założyć działalność ale wolałbym nie także może jakąś spółkę która nie leci w ch....ja i jeszcze jakoś płaci ?
    em

24.03.2016 14:07

Z tym, że za operację podnoszenia - zakup, dostawę i instalację systemu zgodnie z umową jest odpowiedzialny armator i dostawca systemu. Mimo, że system był montowany w CRIST, to CRIST nie ma z tym nic wspólnego.
    brejk

08.04.2016 16:37

witam serdecznie. Myślę , że tego typu sprawy jesteście dogadać tylko i jedynie między sobą. Po za tym dajcie znać czy szukają znowu nowych lludzi. pozdro
    Misiu56

24.03.2016 11:18

jeśli o tym mówisz to prawdopodobnie na NB-105 też będzie wtopa z kasą podobnie jak z Innovation bo próby morskie nie wyszły pozytywnie jeśli chodzi o wyposażenie i system podnoszenia platformy. Podejrzewam że stracą sporo kasy na tym. Ostatnio sami Ukraińcy się zatrudniają choć z ich robotą to czasami marnie .
    Moj

07.03.2016 14:51

Dobrze mu mówisz @Wiesław, ale może zamiast poprawiać innych to powiesz cokolwiek o pracy w Crist bo jestem zdecydowanie ciekawy jak ma się atmosfera w firmie

25.02.2016 20:11

mowie tu o pracy dla spawacza/montera, ze znanych mi to dafex, skanpol, michalak
    Misiek99

29.02.2016 13:07

Enerpol , Dafex , MIchalak Welding , Europrofit , i kilka mniejszych firemek

25.02.2016 15:17

Dużo firm pracuje dla Cristu :-)

24.02.2016 22:08

Ktoś może podać nazwy firm podwykonawców jakie pracują dla cristu?
    imalone

20.02.2016 11:06

No dokładnie. Nikt tu nikogo na siłę nie trzyma i nie będzie. Szkoda, że nie szukają obecnie samodzielnego specjalisty ds. kontraktowych, bo wiem, że to jest dobra fucha u nich. Oczywiście wymagają wykształcenia wyższego oraz doświadczenia, ale można liczyć na umowę o pracę i liczne benefity.

18.02.2016 17:03

Crist płaci najmniej na rynku ! Szczere ale prawdziwe. Monterzy na dzien dobry dostają 19-20zł na dzialalnosci , potem tacy fachowcy naprawde moga dostac 25max zalezy od brygady. aspawacze podobnie ale bez szalu, szlifierze ... nie wiecej niz 19 na dzialalnosci ale ... tutaj nie potrzeba miec skonczonej szkoly czy doswiadzcenia ! To jacy ludzie szlifuja w criscie siadczy o tym jaki poziom reprezentuje ta firma. Od ludzi po podstawowce, sprzataczy, meneli po ludzi po kryminale ... Tragedia. To obiektywna ocena i prawdziwa jaką znam ! Fakt że pozytywną sprawą jest , że crist płąci i płaci w terminie to jedyny jedyny plus, bosze przeciez to powinno byc normą a ja pisze ze to ich plus
    kejs

17.02.2016 20:36

Pewnie, że posiadanie doświadczenia i odpowiedniego wykształcenia jest wymogiem koniecznym @olek. Skoro jest dawana umowa o dzieło, a nawet i umowa o pracę to pewnie każdy może wybrać sobie.
    Cristowiec

17.02.2016 14:33

Olek co ty możesz wiedzieć!!!!!
    olek

15.02.2016 20:33

Specjalizują się głownie w budowie statków, w konstrukcjach stalowych, w inżynierii morskiej,lądowej i cywilnej, na ich stronie mozna sprawdzic kontakt i wyslac cv jezeli posiada sie wyksztalcenie i doswiadczenie.
    doni

01.02.2016 13:00

koala, chyba wszystko zależy od tego kto ma jakie możliwości... Ja teraz nie widziałem aby ludzie do crista walili. Podobno można za to auto służbowe uzyskać etc.
    Koala

01.02.2016 10:52

Człowieku co ty za bzdury piszesz, uważasz że 17 zł to dobra stawka na działalności? To życzę powodzenia!!!!!!!

Zostaw merytoryczną opinię o Crist S.A.