Crist

• Pierwoszyno

3. Opinie o pracodawcach Gdynia
  5. Opinie o Crist S.A.

Opinie o Crist Gdynia

Nie przegap nowości o Crist S.A.!

Pan Crist

11.10.2014 16:41

Krótko Panie WELD
    Spawacz

26.07.2014 11:41

Koledzy jak jest właściwie w tej firmie Crist?Ogłaszają się,szukają spawaczy 141,zastanawiam się nad pracą u nich,dają jakieś umowy?czy tylko na działalności zatrudniają?Jakie stawki są dla spawaczy?
    Jacek pomocnik montera

07.06.2014 12:44

(usunięte przez administratora) Napiszę więc inaczej.Musisz mieć świadomość że zarobki nie wynikają głównie z wysokiej stawki za godzinę,lecz z ilości godzin.Może się komuś wydawać że 17-20 za godzinę to dużo,lecz tam pracuje się w bardzo trudnych warunkach.Latam jest to wyskoka temperatura,zimą zamarza pod nosem,hałas,zapylenie,trujące opary.Musisz uważać i stale patrzeć pod nogi aby się w coś nie zaplątać(bo pełno kabli i węży) lub nie potknąć.Można długo by wymieniać.Tak jak wcześniej pisałem kto nie zna stoczni,może się nieżle zdziwić.Stres jest spory.Wyginasz się jak małpa albo cyrkowiec,ale innego dojścia nie ma.Ruch na łajbie spory i często ty skręcasz rureczki,obok któś szlifuje z drugiej strony ktoś spawa a z tyły ktoś wypala otwór,ani tu robić ani się schować,a każdemu sie spieszy.Co do zarobków to miesięcznie trzeba wyrobić ok. 300 godzin.Minimum 250 a są tacy co wyrabiają 340.Pracujesz więc w misiącu tyle co powinieneś normalnie pracować w 2 miesiące.nie masz normalnego życia.Psychika ci się zmienia.Miej tego świadomość na co się piszesz,bo jest to naprawdę ciężka praca na okrągło.Jeśli nie znasz stoczni to najpierw kogoś dokładnie wypytaj,ale nie pytaj tylko o zarobki,a o wszystko.
    DAWNY STOCZNIOWIEC ELE K3

18.05.2014 22:58

to niejest praca dla leniwych ludzi tu sie nie iedzi na sztuki trzeba uczciwie zrobić 360 godzin za dawnej stoczni obsluga siedziala 3/4 godzin teraz jest inaczej można zarobć trzeba cały czas pracować za stoczni w bsłudze na 8 godzin pracowalem dwie godziny teraz 6 ale tak jest lepiej jak na produkcji.
    Michel

17.04.2014 21:50

Dostałem tam ofertę pracy na stanowisko elektryka dźwignic. Zaproponowali mi 18 zl/h na własnej działalności. 20 zł po zrobieniu uprawnień konserwatorskich. Konserwatorzy zarabiają tam 22-25 zł/h, ale to są osoby z przynajmniej 20-letnim doświadczeniem. Praca od pon do sob po 12 h dziennie.
    nemo

15.04.2014 17:56

"Polecam nasze zapiekanki! Sa takie pyszne!" Poprosilem jedna. "Podaj mi tu zapiekane!" Rzekla pani. "Prosze Bozenko" odparla druga. Wszystko rekoma, bez rekawiczek a wczesniej sobie poprawiala wlosy. "Prosze!" i dostalem zapiekanke. Rowniez rekoma ktorymi wczesniej liczyla pieniadze. Co bylo pozniej- szkoda pisac. Na szczescie dopadlo mnie juz w domu.
    c

08.04.2014 20:17

czy wy tez macie sraczke po zapiekankach z baru na rogu?
    Piotr

06.04.2014 18:17

Orientuje się ktoś czy potrzebuja ślusarzy????? I jakie stawki na początek????
    spawacz tynkarz akrobata

17.03.2014 19:10

Wycisną każdego jak gąbkę, nie liczy się zdrowie, najważniejsza tylko robota a ludzi się wymieni.
    prawda

12.03.2014 09:53

He , he pomocnik montera 20 zł.na rękę ale dniówki a nie godzinówki. Spawacze zarabiają po 8 tys.? przy 400-tu godzinach jako wyrobnicy na działalności gosp. Ile dostaniesz wypłaty decyduje majster bo w obozie Crist on jest twoim panem. Dobrze czują się tam koledzy z Korei bo są traktowani jak u siebie .Panowie z doświadczeniem więcej szacunku dla siebie.
    monter

27.02.2014 13:49

Czy pomocnicy monterów kadłuba tez musza robic soboty ?
    a

25.02.2014 12:13

siema jestem po kursie spawania 141 (podstawa) ogarnę sobie tam robotę ? Proszę o odpowiedz :)
    kowal

24.02.2014 00:19

z du letnim starzem spawacz zarabia 9 tys , ma 28 zl i 20 godzin dopisane za niedziele pracujące.
    Monter

25.02.2014 11:20

Wszystko zależy od twoich umiejętności i twojego podejścia jak również zachowania osobistego. (usunięte przez administratora)

Oferty pracy - Crist S.A.

Contract Manager

Specjalista / Specjalistka ds. kadrowych

Budowniczy - budownictwo jednostek pływających

GOŚĆ

22.02.2014 20:32

witam serdecznie wiele pytań a 0 odpowiedzi sam chciałbym się coś dowiedzieć o tej firmie właśnie zaproponowali mi prace (zawód - spawacz bez doświadczenia) jeden z największego minusu po rozmowie to zazwyczaj umowa o dzieło czyli typowa śmieciówka , zarobki i tu zaskoczenie, jak dla mnie naprawdę ładne pieniądze 23zl/h co przy 180 godzinach daje prosty rachunek okolo 4140 zł . Piszę to co sam się dowiedziałem osobiście o dyrektora niestety nie wiem jak wygląda tam z wypłacalnością i czy nie przeciągają terminów wypłat. Pozdrawiam.
    fffffsdfdsfsd

28.02.2014 21:17

zarobisz nawet wiecej, idz do brygady piocha, tam najlepiej
    spawacz tynkarz akrobata

14.03.2014 11:26

Wypłacaja kase na czas, ale jak masz zamiar pracowac 180 godzin to nawet nie próbuj bo w Crist trzeba jeb,,ac po minimum 250 i faktycznie da sie zarobic nawet 6-8 na reke po opłaceniu zus i podatku ale jakim kosztem??(usunięte przez administratora) dobra firma na start zeby (młodzi) mogli nabrac jakiekolwiek doswiadczenie. taka moja opinia.
    DOBRY PRACOWNIK

22.02.2014 12:42

WITAM , MAM PYTANIE CZY W TEJ CRIST POTRZEBUJĄ CUKIERNIKÓW? SZYBKO SIE UCZE MOGE POMAGAĆ PRZY SPAWANIU ITP . JESTEM Z GDYNI .
    piochu

17.02.2014 23:08

i znow cisza , a wiec byl juz ktos na rozmowie , z tego co wiem to max 3000 kola proponuja spawaczowi na poczatek
    Stachu

14.02.2014 21:13

Witam.Proszę o życzliwą odpowiedź.Czy to prawda że w criscie można zarobić 5 do 6 tysięcy miesięcy na rękę jako spawacz z dwu, trzyletnim doświadczeniem?Dla mnie to spore pieniądze a znajomi którzy tam pracują za każdym razem jak rozmawiamy to chwalą się że zarabiają coraz więcej.Czy tam faktycznie jest takie eldorado?Może ktoś z Was,forumowiczów tam pracuje jako spawacz i może to potwierdzić?Dzięki za jakiekolwiek info i Pozdrawiam
    Stachu

14.02.2014 23:51

Chodziło oczywiście o 5-6 tysięcy na rękę miesięcznie,sory za literówkę
    rrrtty6

18.02.2014 19:02

idzie i 8 tysiecy zarobic na poczatku slabiej a potem juz jest ekstra najlepiej isc do(usunięte przez administratora) jego brygady maja najlepiej a i on sam najuczciwiej dzieli kase- jak pracujesz i sie starasz to dostaniesz wiecej, jedyny chyba ktory ma dobre podejscie do ludzi
    Władek

05.02.2014 12:54

Witam Chciałbym zdobyć doświadczenie w spawaniu w stoczni, ale szkopuł w tym że nie mam uprawnien do spawania. Mam pytanie do jakiej stoczni się udać i jakie uprawnienia do spawania mam zrobić. Proszę o poradę. Pozdrawiam Władek
    piotr 82

07.02.2014 19:29

witam chcialem sie zapytac ile w stoczni zarabia sprzatacz i ile godzin dziennie sie pracuje i jak z sobotami
    romi333

29.01.2014 16:12

Prosze o odpowiec bo uns slusarze. zarabajom. 12zl bruto
    OLOLOKI

12.02.2014 22:42

NAUCZ SIE PISAC TU PRACUJĄ LUDZIE Z MIASTA A BYDG PRZECIEŻ TAM ZAJĄC SLOME NA PLECACH NOSI -BIDA I FAŁSZ,LENISTWO
    romi333

29.01.2014 16:04

Czy tam jest naprawde tak zle i czy dostane umowe o prace oa nie smieocowom zomek z okolic Bydg

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Crist?

albert

29.01.2014 12:37

czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa operatorów,tzn. jakie są stawki i jak z godzinami
    kamil

23.01.2014 19:38

a jak tam się pracuje nadzorowi np behapowcom, albym z podobnego szczebla? też zapierdziel? i czy dobrze tam płacą
    b

23.01.2014 18:17

pomocnicy monetrow bardzo dobrze ale zalezy od brygady powinno wyjsc cok ok 20zl/h netto
    majster pan

19.01.2014 20:42

Ile zarabiają pomocnicy monterów i czy też muszą pracować po min. 11 godzin? Wie ktoś?
    myt

08.01.2014 21:31

udezaj od razu do brygady piocha, tam najlepiej
    W-S-H

07.01.2014 10:54

Witam! Mam pytanie odnośnie pracy w stoczni "CRIST" tyle tutaj opinii,że nie wiadomo kogo słuchać:)Jak dokładnie jest na działalności?Chodzi o spawaczy.Będę wybierał się tam na próbkę a mieszkam w Toruniu,tak w ogóle to chciałbym gdzieś w trójmieście pracować bo do tej pory to w delegacji cały czas i myślę o zmianie miejsca zamieszkania.Pozdrawiam!

Kontakt - Crist S.A.

Czechosłowacka 3 81-336 Gdynia

Branża główna: Transport wodny

PALIZAK

03.01.2014 22:57

TO NIE CHODZI O SPRZATACZY
    POLEK

26.12.2013 00:18

TAM JEDEN ROBI NA DRUGIEGO udaje że pracuje nawet w niedziele na sztukie pracują jak może być dobrze jak trzeba zarobić na tych z obsługi co nic nierobia i siedzą lenie tam nieda sie pracować jedni robią na drugich niepotrzebnie siedzących i klepiących godziny jak na wakacjach.
    Rednaz

20.12.2013 22:17

Wszyscy(usunięte przez administratora) .Da radę wynegocjować wolne soboty.Da radę negocjować z majstrem stawkę (oczywiście zależy jaki mistrz),ludzie też są naprawdę spoko ale to zależy już od brygady.Nie trzeba mieć 200-300h jak będziesz mieć 150-180-200 to już zależy ile potrzebujesz $,oczywiście jak ktoś ma 100h miesięcznie to nie dziwie się że majster was je*ie.Nawet o sławnym kierowniu Bań... słyszę od ludzi że bardzo ugodowy człowiek choć oschły i chłodny.A jedzonko w "Barze u Rysia-Gotuje Gabrysia" bardzo pyszne. :D Pozdrawiam monter. ;)
    ann

04.12.2013 12:57

witam :-) wiecie może coś o pracy sprzatacza na stoczni w crist? Jak się tam pracuje? Ile godzin i czy co dziennie? A o co chodźi z ta działalnością?
    g

03.01.2014 22:12

sprzatacze to elita. stawki podobne jak niektorzy spawacze. robota lekka i przyjemna w dosc kulturalnej atmosferze i z inteligentnymi ludzmi. placa bardzo dobrze, zawsze cos dorzuca do pensji za dobra robote i czujesz sie potrzebny.
    etam

28.11.2013 21:53

ile średnia pensja wynosi w tej filmie np : na stanowisku szlifierz ? piszcie szczerze dzięki
    bbbbbbb

08.10.2013 19:51

u piocha spoko dobre stawki nalepiej w crist
    NESS

23.08.2013 13:40

Co powiecie o majstrze MARASEK?
    j

14.08.2013 06:38

U masakry najlepiej, potwierdzam i kasa sie zawsze zgadza a czesto on dorzuca cos wiecej od siebie
    BHH

09.08.2013 19:51

Polecam pracę u Grzegorza Piocha, chyba najlepszy majster w calym CRIŚCIE, uczciwie, rzetelnie i w dobre spokonej atmosferze i bardzo dobrze płaci (szlifierze po 3 msc okresie testowym nawet po 25zl/h), porządny i uczciwy człowiek, nie gania, nie obraża, polecam pracę u Piocha (pseudo: Masakra, Gebels), jest naprawdę nieźle to co tu piszą to aż nie do wiary, ja pracuję u niego i sobie chwalę
    molerka

05.08.2013 22:42

tomek - 2013-08-02 16:21:26 u rurary kiepsko, atmosfera slaba nie polecam. u masakry jest calkiem niezle, gosc uczciwie i rzetelnie podchodzi do bycia majstrem. nie spotkalem sie z sytuacja by p. pioch kogos oszukal, jak sie [usunięte przez moderatora] to tak ci zaplaci, jak pracujesz uczciwie to jako szlifierz dostaniesz nawet 20zl/h. starczy uczciwie robic a nie pracowac godzine a potem markowac robote, on to i tak zobaczy. jest to chyba najsympatyczniejszy i najuczciwiej (choc za nierubstwo surowo) oceniajacy majster. Tam bzdyry piszecie mio koledzy tam pracuja i dobrze zarabiają mają nawet po 8 tys i sobie chwalą jedni oszukuja kombinuja najlepiej by było ze 200godzin dopisa co misiac tego sie nieda .
    tomek

02.08.2013 16:21

xxx

29.07.2013 12:07

Może ktoś napisać o pracy rurarzy w criscie jakie warunki jacy mistrzowie itp
    amko

26.07.2013 16:50

AKURAT U P. PIOCHA JEST CHYBA NAJLEPIEJ I NAJUCZCIWIEJ, WYSOKIE STAWKI I SPOKOJNA PRACA W DOBREJ ATMOSFERZE
    hahah

18.07.2013 20:33

Ta uczciwy mobing wprowadza lata z miarka i ludziom mierzy ile drutu w podajnikach mają i stresuje tym ludzi a wiadomo ze to od roboty zależy czasem pójdą ze dwa bębny jak jest dużo lania a czasem połowy się nie da zużyć na drobiazgach takich jak węzłówki czy zakończenia na poprawkach

Zostaw merytoryczną opinię o Crist S.A.