SERIS KONSALNET SECURITY

Proces rekrutacji

• Ciechanów

5. Opinie o SERIS KONSALNET SECURITY SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

Opinie o SERIS KONSALNET SECURITY Warszawa Jana Kazimierza 55

WebsiteIconSeris Konsalnet Holding S.A.

Nie przegap nowości o SERIS KONSALNET SECURITY SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ!

15.01.2025 09:40

Witamy wszystkich Użytkowników serwisu GoWork.pl oraz przyszłych i obecnych Pracowników Seris Konsalnet!

Szanowni Państwo, serdecznie dziękujemy za Wasze opinie. Staramy się być obecni wszędzie tam, gdzie podejmowane są ważne kwestie dotyczące naszej firmy, dlatego chcemy wykorzystać nową płaszczyznę komunikacji, by odpowiedzieć na wszystkie nurtujące Państwa pytania. Za cel stawiamy sobie przedstawienie kompleksowego, obiektywnego obrazu pracy, a także warunków zatrudnienia w naszej firmie.
        Jesteśmy organizacją, która od prawie 30 lat działa na polskim rynku świadcząc usługi w każdym z segmentów rynku security. Szacunek dla naszych partnerów i pracowników był i jest dla nas najwyższą wartością. Fundamentem naszej organizacji jest system wartości, oparty m.in. na: otwartości, odpowiedzialności i wiarygodności. Dlatego też w naszej firmie nie ma przyzwolenia na dialog z ich pominięciem.
        Bardzo cenimy sobie, każdy merytoryczny wpis i konstruktywną krytykę, z której staramy się wyciągać wnioski. Państwa zdanie, sugestie oraz informacja zwrotna potwierdzona faktami są dla nas niezmiernie ważne. Prosimy jednak pamiętać, że każda wolność słowa ma swoje ograniczenia. Swoboda wypowiedzi nie oznacza przyzwolenia do świadomego kłamstwa, do obrażania kogokolwiek, do naruszania godności innych osób. Dlatego też komentarze zawierające treści obraźliwe, kłamliwe, szkalujące czyjeś imię i wulgarne będą usuwane przez administratora. A te niezgodne z prawem zgłaszane do organów ścigania. Pamiętajmy, że Internet daje tylko pozorną anonimowość.

Zależy nam, aby to forum było wymianą merytorycznej wiedzy i jak najlepiej służyło osobom zainteresowanym naszą siecią.

Zespół Seris Konsalnet

Anna

02.04.2026 14:04

Firma rozwiesza bez uzgodnienia z właścicielem swoje banery reklamowe na ogrodzeniach.Jest to nachalne wykorzystywanie cudzej własności do celów reklamowych.Zgloszone zostało aby zdemontować tabliczkę ale firma nie robi tego.Sprawa w toku.

03.04.2026 10:30

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Bardzo poważnie traktujemy wszelkie sygnały dotyczące nieprawidłowego wykorzystania przestrzeni prywatnej lub działań prowadzonych bez zgody właściciela. Opisana sytuacja jest dla nas niepokojąca i nie powinna mieć miejsca. Chcielibyśmy dokładnie zweryfikować tę sprawę, dlatego prosimy o kontakt bezpośredni z naszym zespołem (np. poprzez wiadomość prywatną lub wskazanie szczegółów zdarzenia – lokalizacji, daty, ewentualnie zdjęć). Pozwoli nam to szybciej podjąć odpowiednie działania i wyjaśnić sytuację. Zapewniamy, że dokładamy wszelkich starań, aby nasze działania były prowadzone zgodnie z obowiązującymi przepisami i z poszanowaniem własności prywatnej. Zespół Seris Konsalnet

Tadek

04.01.2026 09:49

Czy Seris Konsalnet czyta wiadomości od Sygnalistów?

04.01.2026 18:46

Tak, Seris Konsalnet czyta i analizuje wszystkie zgłoszenia od Sygnalistów. Każda wiadomość przekazana za pośrednictwem obowiązujących kanałów zgłoszeń jest traktowana z należytą powagą, poufnością oraz zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Zgłoszenia są rejestrowane, weryfikowane i kierowane do odpowiednich, niezależnych zespołów odpowiedzialnych za ich analizę i dalsze działania. Zapewniamy, że system dla Sygnalistów w Seris Konsalnet został stworzony po to, aby umożliwić bezpieczne, anonimowe i rzetelne przekazywanie informacji, a każda taka wiadomość realnie trafia do osób uprawnionych do jej rozpatrzenia. Dziękujemy za zainteresowanie i zaangażowanie – sygnały od Sygnalistów są dla nas ważnym elementem budowania przejrzystości, odpowiedzialności i wysokich standardów etycznych w organizacji. Prosimy o chwilę cierpliwości i czas na odpowiednią do zgłoszenia reakcję.
    Ochrona

09.10.2025 18:03

Witam, od 2 lat pracuję jako ochroniarz w Biedronce. Chciałem zapytać, czy stawka godzinowa została kiedykolwiek u kogoś podniesiona? bo ja mam 23,50zł już od 2 lat i nie zmieniło się wogule. Dziękuję.
    Rafał

10.10.2025 10:40

To zależy od kilku czynników. Czy masz odprowadzane wszystkie składki czy nie. Aktualnie najniższa krajowa wynosi od ok 23,80 do 28 zł netto za godzinę
    Szamil

11.07.2025 16:08

Senatorska 16 w Warszawie, praktycznie każda pensja za mała 100-300 czasem o kilkaset zł , nie wiem czy to cała firma tak działa czy tylko na tym obiekcie ? I to nie tylko u mnie ale praktycznie i wszystkich łącznie z dowódcami.Trzeba dzwonić do menadżera ( jak łaskawie odbierze ) upominać się i czekać na wyrośnie 10 dni. Bardzo, bardzo, bardzo to jest słabe ... Radzę omijać szerokim łukiem. Pomijam już fatalną atmosferę na tym obiekcie ale to może już nie wszystkim przeszkadzać .

11.07.2025 16:10

Dziękujemy za przekazanie opinii. Informujemy, że wszystkie wypłaty wynagrodzeń są regulowane terminowo i pełnowymiarowo. Prosimy o kontakt z naszym Działem HR, adres: [email protected], celem zweryfikowania zaistniałej sytuacji.
    Blondynka

13.03.2025 09:16

Witam czy ktoś z was ma może kontakt do działu kadr z województwa małopolskiego? Od 3 dni próbuje się z nimi skontaktować ale numer który podaje centra nie istnieje
    Patryk

10.03.2025 09:17

Pracowałem już jakiś czas na umowie zlecenie więc kasa sie zgadzała, natomiast wypłaty pomimo, że terminowe, mogłyby być nieco szybciej. (Przykład: wypłata do 10 dnia miesiaca a ty dostajesz 10 o godzinie 20) Dużym minusem jest niesprawiedliwość jeżeli chodzi o rozłożenie o godzin w miesiącu. Osoby z orzeczeniem dostają zwykły etat i dobrze rozłożone zmiany, natomiast studenci mają ponad 180h w miesiącu bez możliwości rezygnacji z godzin, bo wtedy nie ma kto inny przyjść do pracy (a na zmianie jedna osoba). Z tego wzgledu ciezko zaplanowac urlop lub wolne dluzsze niz 2 dni, bo osób do pracy jest za mało. Zmiany 12h są rozłożone tak, że zdążysz się tylko przespać i znowu idziesz do pracy. I tak przez caly miesiac. Organizacja grafików tutaj leży po całości. Dodatkowo oczywiście studenci pracujący na zlecenie dostają najwięcej zmian nocnych, gdyż nie dostają oni żadnego dodatku nocnego tak jak to jest w przypadku pracowników na UOP. Kolejna sprawa to niepłatne szkolenia co jest w teorii zgodne z umową, którą się dostaje, a w praktyce jest niezgodne z kodeksem pracy. Szkolenia prawnie są i powinny być płatne. Tutaj niestety tak nie jest. Umundurowanie to ciuchy słabej jakości (oczywiście dostaje się po jednej sztuce t-shirtu i spodni bo oszczędność kasy :) ) , które po trzech miesiącach pracy zdążyły się zniszczyć (po zwykłym, delikatnym praniu w domu). Oczywiście ty zniszczyłeś więc zgodnie z umową musisz za to zapłacić, chociaż te ubrania to takie bardziej szmatki niż porządny materiał więc kpiną jest że trzeba za to płacić no ale może się czepiam. Jak można się domyślić nieraz przychodziłem na zmianę w brudnych ubraniach, bo przy ciągłych zmianach 12h bez praktycznie żadnej przerwy, nie ma nawet czasu żeby w domu wyprac i wysuszyć ubrania. Ostatnia i według mnie najważniejsza kwestia - zlecenia od przełożonych które wykraczają poza kompetencje. Jako niekwalikifowany pracownik ochrony bez żadnych uprawnień na broń, zalecano mi upominać lokatorów w ciągu nocy bo zakłócają ciszę nocną, gdzie nie wiesz czy trafisz na osobę pijaną lub naćpaną. Oczywiście ty jaki zwykły pracownik nie dostajesz nawet gazu pieprzowego do obrony koniecznej, gdyby zaszła taka potrzeba (bo znowu koszty). W ogłoszeniu mówią Ci że masz raportować zdarzenia na obiekcie i weryfikować monitoring (np. Wzywać policję w razie zagrożenia). W rzeczywistości najlepiej jak sam przeprowadzisz interwencję, a zdarzeń na monitoringu nie możesz nawet samodzielnie przewijać bo nie masz uprawnień do kamer. Jak sie okazuje również w razie niebezpieczeństwa np. Pożaru bez żadnego przeszkolenia w tym temacie masz ewakuować ludzi z palącego się budynku. Przypominam że jesteś zwykłym obywatelem bez żadnych uprawnień, który w pierwszej kolejności powinien dbać o swoje własne bezpieczeństwo (jak widać w teorii). Daję 2 gwiazdki bo jedyny plus to wypłaty na czas, które też są rzadkością w tych czasach.

11.03.2025 10:06

Dzień dobry, dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Pana komentarz jest dla nas sygnałem do działania. Naszym priorytetem jest stworzenie korzystnego środowiska pracy dla naszych pracowników. Prosimy o kontakt z naszym Działem HR, adres: [email protected], abyśmy mogli wspólnie poszukać rozwiązania problemu.

17.02.2025 09:45

Szanowni Państwo,

W odpowiedzi na Ustawę o ochronie sygnalistów, nasza organizacja wdrożyła procedurę i narzędzie do zgłaszania nieprawidłowości.

Celem wprowadzanych zmian jest poprawa przejrzystości, odpowiedzialności i etyki we wszystkich spółkach grupy Seris Konsalnet.

Na czym polegają przepisy?

Zgodnie z nowymi przepisami, pracodawcy zatrudniający co najmniej 50 pracowników, w tym Seris Konsalnet, zostali zobligowani do wprowadzenia specjalnych procedur zgłaszania nieprawidłowości. Rozwiązania wprowadzone przez ustawę mają na celu ochronę osób zgłaszających łamanie prawa (tzw.sygnalistów) oraz zabezpieczenie ich przed działaniami odwetowymi ze strony pracodawców. Nowe przepisy obejmują ochroną osoby zgłaszające naruszenia prawa, niezależnie od formy zatrudnienia i pełnionej funkcji.

Jak można zgłosić nieprawidłowości?

Aby ułatwić proces zgłaszania nieprawidłowości, specjalnie dla Państwa uruchomiliśmy dedykowaną platformę Sygnanet dostępną na stronie seris.pl. W tym celu należy wejść na: https://seris.pl/sygnalisci/, gdzie w prosty i bezpieczny sposób można przekazać informacje o naruszeniach prawa, nieetycznych działaniach lub innych nieprawidłowościach.

Prosimy o zapoznanie się z załączonymi dokumentami:

• Informacja na temat wdrożonej procedury zgłaszania nieprawidłowości

• Uchwała wraz z treścią Procedury Zgłoszeń Wewnętrznych

Jeśli macie Państwo jakiekolwiek pytania dotyczące funkcjonowania nowego systemu zgłoszeń nieprawidłowości w Seris Konsalnet, zachęcamy do kontaktu z Działem HR: [email protected]
    Czarek

29.07.2024 23:42

Pracownik ochrony w godzinach 19-7 ma dodatkowe bonusy do wynagrodzenie czy tak samo jak 7-19?
    stary tramwaj

30.07.2024 12:49

Ma tylko pod postacią dodatku nocnego o ile w instrukcji ochrony jest zawarta informacja od kiedy do kiedy jest "pora nocna". Oczywiście mówimy tu o osobach mający umowę o pracę.

16.02.2025 10:05

Firma nie płaci nic czego nie musi.Jak masz stawkę większą niż minimalna to wszystkie dodatki są wliczane do stawki.Nie dostaniesz nic.
    domi

20.08.2024 00:40

Ile obchodów na zmianę powinien wykonać pracownik ochrony, jest jakiś minimalny próg czy wedle uznania?

16.02.2025 10:02

Zależy od obiektu.Minimum to 1 maksimum które spotkałem to 12 na dobę.
    BILLY

25.07.2024 02:11

Mam pytanie bo pracuje od początku tego miesiąca, a podpisałem umowę 9tego i czy dostanę wynagrodzenie za te wszystkie godziny czy tylko te od którego podpisałem umowę? Z góry dziękuję.

16.02.2025 10:00

Jeśli to umowa o pracę to 10 następnego miesiąca.Jeśli zlecenie to płacą 10 i ostatniego żeby ZUS był opłacany co 2 miesiąc.

31.07.2024 11:47

Można liczyć po jakimś czasie na umowę o pracę jako pracownik ochrony?

16.02.2025 09:58

Tak na płacę minimalną.
    Aaa

17.08.2024 00:48

Zmiany pracownik ochrony odbywa samotnie czy wraz z jakimś kompanem?

02.10.2024 12:29

Pojedynczo, choć przydałaby się pomoc szczególnie w nocy
    józek

14.08.2024 10:56

Czy ktoś pracuje jako agent mobilny i mógłby się wypowiedzieć na temat dopłat do dojazdów. Czy rzeczywiście firma dopłaca czy tylko sobie tak piszą w ogłoszeniu.
    Pynan

08.08.2024 13:31

A czemu ta spółka jest ograniczona? Ktoś to wyjaśni?
    ....

09.07.2024 10:11

Czy dziś będzie wypłata ze zlecenia skoro pracuję od czerwca.
    Daniaja

09.07.2024 17:54

Wypłata za czerwiec już była
    Plugi

22.05.2024 16:27

Czy u was jest tak samo ciężko aby przejść z umowy zlecenie na umowe o pracę ? U nas szef non stop gada, że firma nie chce się wiązać i żeby pracować na umowę zlecenie. A jak chcemy do menadżera zadzwonić to mamy zakaz.
    Rolss

26.05.2024 13:58

To nie do końca tak, na rozmowie koordynator mówił że za mało godzin na etat później na rozmowie z osobą decyzyjną obiektu dowiedziałem się że firma chciała kogoś na stałe umowa o pracę mogłem umoczyć koordynatora że nie chce dać up ale uratowałem mu (usunięte przez administratora) mówiąc że to moja decyzja a uz jest im po to żeby dołożyć Ci w razie potrzeby 240h w miesiącu bez skrępowania do tego ewentualne zwolnienia L4 musisz odpracować i to jest bardziej na rękę firmie a na up masz zbyt duże przywileje ale jeśli ominiesz koordynatora być może dostaniesz up ale nie polecam tej ścieżki. Pozdrawiam
    prekor

04.07.2024 20:21

u mnie to samo, a meneger Paweł jest nieogarnięty, wspomniałem o umowie o prace to nie raczy odpowiadać na moje wiadomości, jak nie po jego myśli to się obraża, jest niekompetentny, w tej firmie nie wiadomo z kim rozmawiać na temat zmiany umowy zlecenia na umowę o pracę,meneger nic nie może lub nie chce. Dba tylko o swój interes nie o zleceniobiorce
    Pola

19.06.2024 15:23

Czy brał ktoś udział w rekrutacji młodszy specjalista ds kadr w Lublinie? Czy odzywał się ktoś do was z informacja zwrotną po rozmowie?

19.06.2024 17:28

Dzień dobry, proces rekrutacji na to stanowisko jest w dalszym ciągu otwarty. Będziemy się z Panią kontaktować. Dokładamy wszelkich starań, żeby nie pozostawiać kandydatów bez informacji zwrotnej. Prosimy o jeszcze chwilę cierpliwości :)
    Teo

10.05.2024 10:24

Witam. Chciałbym się dowiedzieć jakie markety ochrania Konsalnet jeżeli to nie tajemnica.
    GalAnonim

27.02.2024 14:05

Seris Konsalnet Security oddział Lublin ma super kierowników, firma jest ok. Nie mam zastrzeżeń. Miło będę wspominał każdy dzień pracy w tej firmie. Dziękuję!
    Kandydatka

08.04.2024 08:11

Czy można uzyskać kontakt do kierownika który zatrudnia w Lublinie na Biedronki do ochrony, byłabym zainteresowana pracą na takim obiekcie.

09.02.2024 07:05

Wie ktoś czy dziś zapłacą z UZ?

01.03.2024 10:46

Dziękujemy za podniesienie tej kwestii. W Seris Konsalnet priorytetem jest terminowość w każdym aspekcie naszej działalności, w tym również w kwestii wypłat. Zdajemy sobie sprawę, jak ważna jest ona dla naszych pracowników, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby wszystkie płatności były realizowane punktualnie.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w SERIS KONSALNET SECURITY?

Kontakt - SERIS KONSALNET SECURITY SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

Jana Kazimierza 55 01-267 Warszawa

NIP:5260208094

Seris Konsalnet Holding S.A.
    Branża główna: Ochrona i bezpieczeństwo

FacebookIconLinkedinIconInstagramIcon
    Natka

29.02.2024 11:01

Witam mam pytanie ,bo pracuje na poczcie polskiej jako sprzątaczka ,ale mam umowę do maja ,i teraz będzie nas nowa firma która wygrała przetarg ,czy ktoś wie może co to za firma ?pozd

29.02.2024 11:13

Dzień dobry, prosimy o kontakt z Managerem, który koordynuje Pani pracę w celu udzielenia odpowiedzi na Pani pytanie.

27.02.2024 15:31

A co z serwisem sprzątającym, znalazłam takie ogłoszenie-Pracownik Serwisu Porządkowego - Warszawa WOLA. Godziny pracy jakoś od 7-10, a jest możliwość żeby mieć w firmie kilka zleceń na raz i wyrabiać cały etat? Jest szansa żeby zamiast umowy zlecenie pracować na umowę o pracę?

27.02.2024 15:36

Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie ofertą pracy. Prosimy o kontakt w tej sprawie z działem rekrutacji na adres mailowy: [email protected] lub pod numerem telefonu 609 902 209.

09.12.2023 06:57

Wypłata na czas ale się nie zgadza wedle stawki w umowie.

05.12.2023 02:09

Na stronie internetowej wisi ogłoszenie o pracę na stanowisko pracownika biurowego. Firma oferuje możliwość rozwoju zawodowego i podnoszenia kwalifikacji. Czy tylko za pomocą kursów, które odbywają się na firmowej platformie pracowniczej? Czy można liczyć na jakieś zorganizowane szkolenia? Skoro jest tutaj rozwój, to można liczyć na intensywną ścieżkę kariery i jakiś awans? Jeśli jest to możliwe, to najwcześniej po jakim czasie od zatrudnienia? Będę tu aplikować :D

05.12.2023 12:04

Dziękujemy za zainteresowanie pracą na stanowisku pracownika biurowego w naszej firmie. Oferujemy różnorodne szkolenia, zarówno online na platformie e-learningowej, jak i szkolenia stacjonarne. Nasza polityka awansu opiera się na zaangażowaniu i osiągnięciach pracownika, niezależnie od czasu zatrudnienia. Wierzymy, że rozwój zawodowy jest kluczowy, dlatego wspieramy naszych pracowników w podnoszeniu kwalifikacji i osiąganiu sukcesów w karierze.
    Kowalski

08.12.2023 13:52

Zadałeś pytanie i sam na nie odpowiedziałeś jako pracodawca :D
    Marcin

02.11.2023 10:00

Nie polecam tego pracodawcy pracowałem w tej firmie a jak dowiedziałem się że na obiekcie bendzie nowa firma do ochrony to złożyłem wypowiedzenie to koordynator nalorzył na mnie karę za to że wypowiedzenie położyłem na stole ta firma to wielka pomyłka

16.11.2023 09:51

Dziękujemy za przekazanie opinii. Prosimy o kontakt z naszym Działem HR, adres: [email protected], celem zweryfikowania zaistniałej sytuacji.

25.11.2023 07:13

Super.Jak to pięknie w teorii wygląda.
    Piko

02.11.2023 13:27

Witam są obiekty gdzie menadżer przepisuje swoje godziny pracy na studenta i pobiera za godzinę po 23.50 a student wtedy ma po 500 godzin zekomo wypracowane i wypłatę po 12 tys czemu ktoś z góry tego nie sprawdza Olewa ktoś to.to się raczej nazywa wyłudzanie kasy od firmy. Zobaczymy czy coś się zmieni po tym wpisie Pozdrawiam z Olsztyna
    K

31.10.2023 10:11

Dzięki temu, że trafiłam na tą stronę po 2 tygodniach podjęłam prawidłową decyzję zakończenia dalszej współpracy - ale od początku.. Przyjeżdżając nie mały kawał drogi do biura SERIS CONSALNET w Krakowie jak tylko usłyszeli o moich kompetencjach od razu chcieli wrzucić mnie na lepsze stanowisko, opowiadali jakie to benefity dostanę (multisport, luxmed itd) i kazali przyjechać za 2 dni na podpisanie umowy, oraz zacząć przyuczenie. Oczywiście w ten czas umowy nie było "bo leci z Warszawy" (chyba gołębiem pocztowym) i stwierdzili, że odbędę szkolenie za kilka dni i na miejscu będzie na mnie czekać umowa do podpisania. Oczywiście tak się nie stało. Po tygodniu powiedziano mi z kadr, że "czekają tylko na podpis prezesa", w drugim tygodniu trafiłam tutaj i już wiedziałam że ugrzęzłam. Po przepracowaniu 88 godzin dopiero podali pod nos umowę do podpisania. W skrócie - umowa bardzo drobnym drugiem na 2 strony w czym bardzo dziwne punkty i straszny bełkot prawniczy. Między innymi kara finansowa do 1000zł (nie określone za co, tylko że zleceniodawca ma prawo do nałożenia takowej), oraz przymus, aby w trakcie choroby znaleźć kogoś na swoje miejsce w dniu gdzie miałam pracować. Takich smaczków był ogrom. Oczywiście podziękowałam, kazałam zmienić datę umowy na "do wczoraj", gdzie kadrowa zmieniła w 5 minut (żadnych podpisów prezesów i lotu dokumentów z Warszawy) i jakbym wcześniej znała treść umowy to bym nawet nie traciła czasu na tą firmę. Moja opinię oznaczyłam jako "neutralna" ponieważ przynajmniej całą zarobioną kwotę netto co do grosza wypłacili na konto bankowe. Jednak w ZUS przez ten cały czas nie byłam ubezpieczona. Nie wiem jakby się potoczyła dalsza współpraca, ale z tym brakiem ubezpieczenia to prawda, więc przestrzegam każdego.
    Karolka

12.10.2023 17:45

Czytałam tutaj, że stawka kiepska, ale kiepska to znaczy jaka? Mój brat szuka pracy w ochronie. Zmiany są po 12h?

16.10.2023 18:11

Dziękujemy za przesłane zapytanie. Uprzejmie informujemy, że stawki wynagrodzenia za pracę są ustalane indywidulanie dla wybranego obiektu. Szczegółowych informacji na temat warunków zatrudnienia udziela Dział Rekrutacji [email protected]. Zachęcamy do zapoznania się z naszą aktualną ofertą pracy: https://konsalnet.pl/o-firmie/praca/
    Vova

29.05.2021 18:41

Firma Seris Konsalnet bez wiedzy i zgody pracowników ochrony na obiekcie LG, zmieniła system wynagrodzeń, który jest niezgodny z podpisaną umową. Wypłacają dwie pensje w jednym miesiącu, a w drugim wcale. Dzięki takiej praktyce oszczędzają na składkach emerytalno-rentowych pracowników. W efekcie składkę mamy odprowadzaną co drugi miesiąc i po przepracowanych 12 miesiącach, będzie 6 m-cy składkowych do stażu pracy i wysługi lat. Firma szczyci się, że jest wśród 300 najlepszych pracodawców w Polsce, a w LG wprowadziła pracownikom ochrony program trzysta minus (to koszt składki emerytno-rentowej) i serwują nam niższe emerytury. Proszę o informacje czy na innych obiektach, tak znamienita firma wg. własnych opinii, także wprowadziła taką praktykę bez wiedzy o zgody pracowników oraz wbrew umowie, którą sama opracowała ?!
    Jurek

12.12.2022 15:01

Firma konsalnet placila za mnie wyplaty na czas tego nie da sie ukryc ale pracujac u nich mialem umowe na czas okreslony jak stracili obiekty w kaliszu to namawiali mnie na pojscie na l4 bylem 3 y miesiace poszlem im na reke ale zmuszali mnie bym dalej je ciagnal l 4 znajomy prawnik ostrzegal mnie bym nie szedl im na reke bo sie mnie pozbeda wyjasniam ze przyjeli mnie przed emerytura bylem chroniony ale jak odmowilem dalszego l 4 to wymyslali mi prace odlegla od mego miejsca zamieszkania o 400 km w obie strony mieszkalem w wieluniu a prace mi oferowano w poznaniu i koninie gdzie 12 godzinna praca plus dojazdy trwaly by godzinami to byla praca widmo a zeby sie mnie pozbyc robili wszystko by mnie pozbyc jak sie u nich pracuje i wyzyskuja to jest ok a jak czlowiek chory lub cos innego patrza sie pozbyc bez mej wiedzy wyslali mi koperte do domu a w niej grafik a w nim po otwarciu koperty widnialo ze dzis przykladowo otrzymalem list a w nim grafik do pracy ze dzis o 6.00 mialem byc w pracy odleglym o 130 km koninie apsurt list otrzymalem o godzinie 11.30 a rano w tym samym dniu powinienem byc w pracy zalosne uwazajcie na ta firme uwazajcie wyslaqli mi dyscyplinarne zwolnienie zalozylem im sprawe sadowa i przegrali ja odwolali sie i przegrali dalem im 7 m dni na poprawienie swiadectwa pracy pod rygorem ze zglosze do sadu i szybciutko mi przyslali swiadectwo korekte ostrzegam przed ta firma oszukancza wyzyskujaca nie musze juz z (usunięte przez administratora) u nich pracowac mam godna emeryture 3 tys i moga mi na slkoczyc przestrzegam was zanim podejmniecie prace w konsalnecie prosto do sadu idzcie po sprawiedliwosc szefy tam to buce pojecia nie maja rzadnego o pracy robia to co im do glow ich przelozeni daja pozdrawiam omijajcie ta firme szerokim lukiem najlepiej z kilometra z konsalnetem jak z kazdym innym mozna smialo wygrac mamy XXI wiek prosto do sadu kochani ja wygralem ile konsalnet ma spraw w sadach tego nie wiemy to ze idziemy do sadu po sprawiedliwosc to znaczy ze nagminnie lamia przepisy dosc ze za stopien umiarkowany biora z prefonu 1250 kase za nic nie dajcie sie wina jest szefow bucow ktorzy nie dorosli jeszcze sprawy sprawy w sadach naucza ich rozumu oszukuja na godzinach ciuchach czym sie da niby wielka firma a nie najwiekrza dobrze ze sa inne firmy ochroniarskie to im robote odbieraja i tak trzymac po sprawiedliwosc tylko do sadu bo w Konsalnecie jej nie znajdziesz nigdy ja z nimi wygralem w Sadzie w Kaliszu jeszcze sie bezczelnie odwolali wiedzac ze przegrana maja na wejsciu pewnie ich honor ale na nic sie nie zdal odwolali sie i sad utrzymal moja wygrana w mocy dalem im 7 dni na korekte swiadectwa pracy po mnie nie prawnie zwolnili bylem przed emerytura chroniony ale i tak mnie zwolnili swiadectwo poprawili szybciutko bo znow bym poszedl do sadu i na koszty nastepne na ciagnal ich miejsce jest w sadach tam ich rozumu naucza nie bojcie sie isc do sadow tam daja im popalic o zgrozo konsalnecie cienka ta firma masakra ponizanie okradanie wyzysk to prawda kolego do sadu z nimi ja sprawe z nimi spokojnie wygralem bez problemu pracownicy nie pisza pracujacy w konsalnecie bo sie boja utraty pracy ja bylem przed emerytura chroniony tak kombinowali po utracie punktow ze kombinowali na rozne sposoby by sie mnie pozbyc wymyslali odlegle prace nie zgodne z przepisami jak mozna wysylac wymyslac odlegle prace gdzie z wielunia dojezdzalem do pracy do kalisza a prace oferowali mi do poznania szok jak mozna to po to by mnie zasraszyc zwolnili mnie dyscyplinarnie a ja sprawe wygralem oni sie odwolali i przegrali z kretesem po otrzymaniu wyroku wyslalem pismo do konsalnetu o wydanie korekte swiadectwa pracy pod rygorem sadowym minelo zaledwie pare dni i mi przyslali cwaniaczki zalatwilem ich w sadzie pracy w kaliszu tam mozna akta przejrzec jak pograzylem firme podobno najwieksza w kraju owszem najwiekszy jest ale balagan bezprawie wyzysk nie dajcie sie do sadu pracy z nimi nie dyskutujcie basta z powazaniem omijajcie to zlo szerokim lukiem szefy to buce pojecia nie aja nawet godzin nie potrafia zliczyc licza na korzysc konsalnetu pozniej za twoje ukradzione godziny maja premie. skoro firma ma sprawy sadowe zakladane przez ich pracownikow to sie zle dzieje w tej firmie dowodem jest to ze ja z nimi wugralem nawet konsalnet po porazce ze mna przegranej sprawy nawet sie odwolal i byl pewny ze wygra poniosl porazke ciagle przegrywaja sprawy sady sa sprawiedliwe w obronie pracownikow gdzie ich na kazdym kroku oszukuja na kazdym kroku (usunięte przez administratora) omijajcie to (usunięte przez administratora) szerokim lukiem nie robcie za (usunięte przez administratora) bo z PREFONU za umiarkowany stopien aja 1250 zl doloza reszte i pensja i tak sie dorabiaja szanowni koledzy i kolezanki,
    Daniaja

18.09.2023 11:05

Umowa zlecenie nie wlicza się do stażu pracy i do emerytury. To umowa cywilno prawna. Ale wpłacone składki emerytalne juz tak. Także, tak czy inaczej jest ok.
    chętny do pracy

24.08.2023 15:52

Czy ta firma przyjmuje też może do pracy w ochronie , ludzi z symbolami 01-U lub 02-P na orzeczeniu o st . niepełnospr. ??.

04.09.2023 18:18

Dzień dobry, pytania dotyczące wynagrodzenia należy kierować na adres e-mai [email protected].
    Jacek

11.09.2023 10:00

W każdej firmie CIE przyjmą,bo jestes wymarzonym pracownikiem,za którego dostaną maksymalne dofinansowanie z PFRON-u.Nawet jak nie będzie wakatu,to zwolnią kogo innego,zeby CIE zatrudnić.
    Krzysztof Cegielka

21.08.2023 14:19

Szybka i sprawna obsługa, sympatyczni i kompetentni doradcy, Serdecznie polecam.
    ralph.f.f.

11.08.2023 18:43

Poszukują tam specjalisty BHP. Warto kandydować?
    @Tatarak

09.06.2023 10:48

Czołem! Jak tam sytuacja z wypłatami? Macie już je na koncie?
    Dzidek

20.05.2023 13:31

Szukają ciągle w Łodzi na grupy, ktoś coś wie w temacie? Kiepska stawka, atmosfera czy taka rotacja ludzi i czym jest spowodowana? Może ktoś coś wie?
    Malta

04.05.2023 16:52

Witam!jaka firma ochroniarska w Castoramie? Solid? Konsalnet? .....? Dziękuję.
    Jurek

10.12.2022 12:34

ex

14.02.2023 12:27

z zarządem się nie rozmawia- zgłaszasz swój problem swojemu menagerowi a on ucichnie albo tak załatwi sprawę że to on dostanie kasę bo " tak ciężko pracuje" a na twoje miejsce znajdzie następnego (usunięte przez administratora). Star praktyka- myślisz że dlaczego Konsalnet ma aż tyle aktywnych ogłoszeń o naborze? Im potrzebne wciąż świeże (usunięte przez administratora) za najniższą stawkę
    Normalny

25.03.2023 22:36

Proszę się wstrzymać z wypisywaniem bzdur - brak wiedzy nie zwalnia od odpowiedzialności Osoby o znacznym i umiarkowanym stopniu niepełnosprawności, zatrudnione do pilnowania mienia, obowiązują normy ogólne czasu pracy wynikające z Kodeksu pracy, takie same jak pracowników pełnosprawnych. Nie obowiązuje ich także zakaz zatrudniania w porze nocnej i godzinach nadliczbowych

08.10.2022 22:39

Tonieja

27.11.2022 17:18

Seba jest super i ma fajne tatuaze, a Nikodem jest pocieszny i czasem fajkiem poczestuje.
    Były zleceniobiorca

23.03.2023 23:14

Firma nie szanuje ludzie. Na początku cię kochają ale kiedy masz swoje UZASADNIONE zdanie i poczucie godności oraz sprawiedliwości NAGLE stajesz się niewygodny. Po 3 miesiącach na umowę zlecenie podsunęli mi umowę zlecenie na 2 lata. Wiele osób nie rozumie, że jest to rodzaj umowy cywilno-prawnej a więc NIE obowiązuje cię kodeks pracy, nie masz prawa do zasiłku chorobowego z ZUSu jak się poważnie rozchorujesz, w razie problemów z pracodawcą nawet PIP nie będzie w stanie ci pomóc. O płatnym urlopie tez nie ma mowy. Obiecują na początku umowę o pracę po trzech miesiącach zlecenia a potem udają, że nic nie wiedzą i z pretensją w głosie dziwią się czemu nie chcesz podpisać zlecenia na dwa lata. Nazywają ludzi na zleceniach pracownikami nie rozumiejąc, że to nie to samo co zleceniobiorca. Pozostałe cuda w tej 'pracy' to: 1. Traktowanie jak żołnierzyka na telefon. Masz wszystko rzucić i lecieć wypełnić dziurę w grafiku bo pan manager właśnie do ciebie zadzwonił i jest niepocieszony, że nie słyszy entuzjazmu w twoim głosie na myśl o koniecznym w jego mniemaniu objęciu dodatkowej służby. Jak odmówisz to masz się wytłumaczyć szczegółowo i nie masz prawa nie oddzwonić jak do ciebie zadzwoni. 2 Zero przerw w trakcie wykonywania służby przez dobę i dwunastkę. Są tzw. dyspozycje trwające godzinę lub dwie ale jak sama nazwa mówi, możesz być w każdej chwili wezwany i takie wezwanie może zabrać całą dyspozycję i potem trzeba wykonywać określone zadania. Nikt się tym nei przejmuje. 3. Recepcja w obiekcie Oliva Star to absurd, każą siedzieć literalnie całą noc gdzie nic kompletnie się nie dzieje. Nawet chcąc wyjść do toalety musisz mieć zgodę i zastępstwo. Nie wolno PRZEZ CAŁĄ noc nic czytać ani pisać w telefonie czy oglądać. 3. Od kwietnia chcą wprowadzić większa ilość pracy, redukcję godzin dla wielu zleceniobiorców. Myśleli nawet o wprowadzeniu wypłat RAZ NA DWA MIESIĄCE. 4. Na początku cię kochają i szanują. Po jakimś czasie nie liczą się z twoją godnością i nie mają szacunku. Traktują przedmiotowo nie patrząc na rzeczywiste kwalifikacje, osobowość, wrażliwość i czyjeś wychowanie. 5. W każdej chwili możesz być przepytany z topografii terenu, procedur itd, nawet o 3 w nocy. 6. Wlepiają kary pieniężne. Pewna osoba w środku nocy po prostu przeglądała telefon na recepcji żeby nie zasnąć. Dostała karę finansową. 7. Mylą służbę mundurową z byciem zleceniobiorcą. Nikt tam nikomu nie przysięga wierności na sztandar czy firmę więc nie ma podstaw do ingerencji w życie prywatne i konieczność tłumaczenia się z tego dlaczego nie mogę zastąpić kogoś we WŁASNYM czasie wolnym. 8. Zero perspektyw na podwyżkę. Za minimalną krajową oczekują obsługi recepcji po angielsku. Robienia długich obchodów z 37 piętra na -3. Od 1 kwietnia mają być nawet 4 takie obchody na 24 godziny służby. Powodzenia! 9. Ok. 80% ludzi tam chce już odejść. Dane na marzec 2023. 10. Wyobrażają sobie, że musisz wszystko wiedzieć co gdzie jest po kilku dniach. W wypadku alarmu próbnego jest bardzo wiele instrukcji postępowania i orientacja przy dziesiątkach kombinacji co masz akurat przy danym alarmie zrobić MOŻE być bardzo trudna w 5 sekund. 11. Jesteś tylko numerem. Żadnych sentymentów, zrobisz błąd, śmieją się i szydzą. Wymienią cię bez mrugnięcia okiem. Nawet jakbyś tam pracował 5 lat nie będą mieli skrupułów. Zero szacunku nawet dla wieku i zawodu wojskowego czy innego służbowego czy wykształcenia w ogóle. 12. Nawet jak dadzą etat i obwiązuje cię kodeks pracy to wszystko nadgodziny wpiszą ci na druga umowę, która będzie umową zleceniem. I wmówią ci, ze tam jest lepsza stawka. Odsyłam do Kodeksu Pracy. Jak się liczy godziny pracy na umowie o pracę a jak na zleceniu. Ale ty się ciesz bo firma Konsalnet Seris raczyła ci dać pracę za minimalną. Co za cud?! 13. Nie wolno spać w trakcie 24-godzinnej służby. Zostawiam bez komentarza.... To jedynie najważniejsze smaczki z tej pracy. Rozważam zgłoszenie do PIP-u. Najgorszy jest tan brak szacunku i traktowanie ludzi nawet w podeszłym wieku często bez szacunku. Ktoś tutaj napisał, że biorą zdrowych. Co to jest za argument? Chorych też biorą. Biorą lak leci. Masa ludzi rezygnuje po paru dniach. Albo że płacą na czas. Wielka łaska, bo płacą na czas. Co za cud firma! Płaca te swoje grosze na czas. Po prostu cudo! Mi się nie podobało już od pierwszego dnia ale wytrzymałem 3 miesiące zanim znalazłem sobie o wiele lepszą pracę. Zaznaczam, że nie mam 20 lat. Znam doskonale pracę w wymiarze 240 godzin na miesiąc. Ale to co dzieje się w OBC jest dramatem. Na koniec cytat HIT jednego ze zleceniobiorców: "W tej pracy trzeba mieć zawsze nastawienie, że można w każdej chwili wylecieć". Proszę o merytoryczne komentarze pod tym głosem. Bo prymitywne i nie przemyślane świadczą o TOBIE. Prawda i tak się obroni nawet jak tu wpiszecie nie wiadomo jaką propagandę.
    Były zleceniobiorca

24.03.2023 05:51

Dziękuję. Staram się oddać prawdę po tym jak mnie potraktowano. W kwestii urlopu. Na Zleceniu NIE ma urlopu. Jest przerwa / luka w grafiku czyli dostaniesz tyle pieniędzy ile zarobisz przed i po tej przerwie.

15.01.2023 13:53

Nie polecam tej firmy ochroniarskiej co miesiąc inna stawka ,tłumacza się polskim ladem.Praca na biedronkach w ochronie masakra wszystko robisz sam,łapiesz (usunięte przez administratora) wzywasz policję,piszesz protokoły ,ujawniasz kradzieże.Menagerek wymaga od ciebie tego wszystkiego a sam nie umie złapać złodzieja przyjezdza na kontrolę na 20 min i tylko narzekania.Zatrudniają obcokrajowców,szczególnie nie polecam pracy na Ochocie Woli Bemowie menagerek służbista dużo wymaga a sam nie wiele potrafi,faworyzuje obcokrajowców, z resztą w tej firmie w Biedronkach to większość obcokrajowcy bo robota ciężka nieadekwatna do zarobków ja się zwolnilem kilka miesięcy temu i teraz wiem że żyje beż tej roboty.Także kochani proponuję wam pracę w ochronie niż obiekty handlowe typu biedronka w tej firmie bo firma krzak liście opadły roboty brak.Pozdrawiam.
    Bez obicie

19.08.2022 21:41

FAJNIE ŻE Firma OSZUKIJE NA ZLECENIA STAWKA JESt 19.70zl brutto a płaci 8.60 zł za 52 H dostałem tylko 462zl brutto calom sprawę zglosimem do urzędu skarbowego to jest nie zgodne sprawem Bedoń kontrolę skarbowe w Warszawie tej firmy musiała musiałem (usunięte przez administratora) tą firmę bo to już jest przegięcie pały jak (usunięte przez administratora) on się zdziwią jak urząd skarbowy wejdzie na głowę a gdzie się Francja do mnie jak (usunięte przez administratora) kradną pracowników pozdrawiam wszystkich (usunięte przez administratora) menedżerów (usunięte przez administratora) z Warszawy

15.01.2023 15:47

Dokładnie (usunięte przez administratora) i krętacze płacą jak chcą mi płacili co miesiąc inna stawka bo Polski Ład ,co mnie obchodzi Polski ład stawka na godzinę powinna być jedna a konsalnet firma krzak raz płaciła 16 zł raz. 17 raz 18 a menager ci mówi żebyś nie narzekał bo inni mają gorzej po prostu masakra Menager nie dorósł do tego żeby być menagerem.Nie polecam tego menagera obiekty ma Ochota,Bemowo Wola, typu biedronki i inne obiekty handlowe zatrudniają obcokrajowców na zlecenie i pracują po 300h w miesiącu.

19.01.2023 20:47

Tak jak tak miałem zeszły cały rok co miesiąc inna wypłata i inna stawka bo Polski ład bo nie możesz przekroczyć progu podatkowego tak ci tlumaczy menager bo w biurze tak mówią ja kuz tam na szczęście nie pracuje i odradzam innym firma krzak

Zostaw merytoryczną opinię o SERIS KONSALNET SECURITY SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ