Dlaczego Twoi sprzedawcy nie sprzedają więcej?
... bezwględu na to czy jesteś wlaścicielem, prezesem zarządu, dyrektorem lub menedżerem sprzedaży, napewno wiesz, że najważniejsza dla firmy jest sprzedaż. To wysoka sprzedaż, gwarantuje firmie pieniądze i rozwój. Często jednak nasze oczekiwania weryfikuje praca sprzedawców, którzy nie są w stanie sprzedawać tak jakbyśmy chcieli. Z reguły problem niskiej sprzedaży nie leży w firmie lub produkcie. Z sondaży wynika ze 80% kłopotów z niskimi wynikami sprzedaży leży w samych sprzedawcach!
...skoro wiesz, że Twoja firma ma potencjał do większej sprzedaży i czujesz, że:
• Twoi sprzedawcy powinni sprzedawać więcej - a z jakiegoś powodu tego nie robią
• masz już dość wymówek sprzedawców, że znow \"coś\" im przeszkodziło
. w sprzedaży - a Ty wiesz, że to tylko wymówki
• powinni pracować ciężej i mieć zapał - a widzisz, ze nie zależy im, aż tak bardzo.
... ale z jakiś powódów tego nie robią ...
Dzięki nam Twoi sprzedawcy będą sprzedawać więcej
W ciągu 10 lat pomogliśmy setkom firm zwiekszyć ich wyniki sprzedaży, nawet gdy ich sprzedwacom wydawało się, że sytuacja jest trudna i \"więcej się nie da\". Poniżej opisalismy 4 szkolenia, które rozwiązują 4 najczęstsze kłopoty, które nie pozwlają Twoim sprzedawcom osiągać wyników jakich od nich oczekujesz.
SZKOLENIE: POSTAWA I AUTORYTET SPRZEDAWCY
czyli jak być sprzedawcą, od którego klienci sami chcą kupować
ROZWIAZUJE KŁOPOT 1 - SPRZEDAWCY MAJĄ POSTAWĘ \"NIE DA SIĘ\". Często niskie wyniki są spowodowane tym, że sprzedawcy po prostu \"robią swoją robotę\" i tyle. Często im sie po prostu nie chce, nie wierzą, że można więcej! i dają z siebie wymagane minimum, w sytuacji klęski zwalają na wszystkich innych i na otoczenie.
SZKOLENIE:PERSWAZYJNY JĘZYK SPRZEDAŻY
czyli jak mówić, aby inspirować klientów do zakupu
ROZWIĄZUJE KŁOPOT 2 - SPRZEDAWCY NIE POTRAFIĄ SPRZEDAWAĆ!. Wielu sprzedawców sprzedaje, ale nie potrafi sprzedać! wynika to z tego ze brakuje im najwaniżjeszych umiejęntości - mówienia językiem korzyści, perswazji, i przekonywania. Wiekszości sprzedawców wbrew temu co im sie wydaje nawet nie rozróżnia cech od korzysci!
SZKOLENIE: SKUTECZNY NEGOCJATOR
czyli jak wygrywać negocjacje w relacji 1 na 1
ROZWIĄZUJE KŁOPOT 3 - SPRZEDAWCY PRZEGRYWAJĄ NEGOCJACJE. Z braku wiedzy czym sa negocjacje lub z lęku przed kleintem, sprzedawcy oddają za dużo podczas negocjacji, daja za duże rabaty lub nie potrafią dojść z klientem do porozumienia, w efekcie czego klient korzysta z oferty konkurncji.
SZKOLENIE: BUDOWANIE REALCJI I OBSŁUGA KLIENTA
czyli sztuka utrzymania lojalności klientów
ROZWIĄZUJE KŁOPOT 4 - SPRZEDAWCY TRACĄ KLEINTÓW. Sprzedawcy często robię syzyfofa pracę - tygodniami pozsykuję klienta a później go tracą w jeden dzień! bo się nim nie opiekują. Przez to Twoja firma w kółko robi to samo, pozyskuje i traci... zamiast pozyskiwac i utrzymywać, tym samym zwiększać grupę stałych klientow.