ZPUE

Katowice - ZPUE

3. Opinie o pracodawcach Włoszczowa
  5. Opinie o ZPUE S.A.

Opinie o ZPUE Włoszczowa

Nie przegap nowości o ZPUE S.A.!

Hakunamata

09.12.2020 23:12

Chciałbym bardzo podziękować za premię... której nie było zresztą jak co roku, firma cały czas przynosi ogromne zyski i to za sprawą ludzi tych najmniejszych z obszarów produkcji czy zarządzania produkcją i co jakie jest docenienie pracowników którzy nie raz nie dwa pracują w pocie czoła i poświęcając swoje zdrowie cały rok oto jest docenienie nawet 100zl żałują. Bo co trzeba jacht utrzymać bez tych pracowników to nawet by na tratwe z dziurą nie było ich stać, ale z tego co zauważam już nie długo bo firma idzie na (usunięte przez administratora) jak ta tratwa ale oczywiście w newsletter każdy uśmiechnięty i szczęśliwy. Jeszcze raz dziękują pracownicy i ich rodziny
    mikołaj

09.12.2020 23:08

szkoda gadać o tej firmie
    Santa Claus

09.12.2020 23:05

Chciałbym bardzo podziękować za premię... której nie było zresztą jak co roku, firma cały czas przynosi ogromne zyski i to za sprawą ludzi tych najmniejszych z obszarów produkcji czy zarządzania produkcją i co jakie jest docenienie pracowników którzy nie raz nie dwa pracują w pocie czoła i poświęcając swoje zdrowie cały rok oto jest docenienie nawet 100zl żałują. Bo co trzeba jacht utrzymać bez tych pracowników to nawet by na tratwę z dziurą nie było ich stać, ale z tego co zauważam już nie długo bo firma idzie na (usunięte przez administratora) jak ta tratwa ale oczywiście w newsletter każdy uśmiechnięty i szczęśliwy. Jeszcze raz dziękują pracownicy i ich rodziny
    Santa Claus

09.12.2020 23:04

drutex

04.12.2020 14:54

Czy w tym roku możemy liczyć na premię świąteczną w związku z tym, że był to bardzo zyskowny (pomimo pandemii) rok? Wynik netto na plus, portfel zamówień coraz większy. Czy pracodawca wynagrodzi swoich pracowników i ich rodziny na święta Bożego Narodzenia? W końcu firma jest rodzinna.
    Haha

05.12.2020 05:34

Zależy czy do tej rodziny należysz
    santa claus

06.12.2020 17:55

Tak, moze nie na premie, ale za dni swiateczne w nagrode nie bedzie trzeba wypisywac urlopu.
    Uprzejmie donoszę

02.11.2020 05:34

Zpue potrzebuje pracowników z kwalifikacjami. I tu dotykamy sedna problemu. Tak jak na zachodzie tak i u nas jest luka kompetencyjna. Pracy jest, ale dla specjalistów, a młodzi nie mają wystarczających umiejętności ani kompetencji żeby taką zdobyć.Szkoła uczy ogólnikowo dlatego warto się uczyć konkretów. Ciężko jest zdobyć wiedzę i doświadczenie a pomyłka w wyborze kierunku może skutkować wieloletnim bezrobociem.Ogólnie to pokolenie młodych ma teraz przechlapane co odważniejsi wyjadą a reszta będzie pracować za marne grosze poniżej swoich kwalifikacji w nierozwojowej pracy.I żeby teraz wyjść z potrzasku jedynym wyjściem jest pomysł i własna działalność albo pracodawca który zapewni program szkoleń i podniesie kompetencje swoich podwladnych.Czasy spokojnej i stabilej pracy minęły po 2008 roku rynek się zmienia i nieustannie trzeba się dopasowywać do niego.
    Majster

24.11.2020 06:44

ZPUE potrzebuje 10% wykwalifikowanej kadry, reszta jest przyuczona.
    Majster

20.11.2020 06:56

Najważniejsze teraz to przetrwać tą pamdemię. Firma na szczęście wie jak z tym świństwem walczyć, tylko żeby jeszcze pracownicy wszyscy koniecznie się stosowali do tego i nosili maski, myli ręce i tak dalej. Tyle się teraz słyszy o masowych zarażeniach w dużych zakładach na przykład w Starachowicach. Ludzie, dbajcie o siebie ! I o kolegów i koeżanki
    Bida

15.11.2020 23:03

W powiecie wloszczowskim bida chcecie czegoś więcej szukajcie ofert w delegacji. Prędzej coś znajdziecie, a jak wygodni jesteście chcecie na miejscu to trudno coś za coś nie ma tak dobrze. Albo codziennie dom i mniejsza kasa, albo większa i trzeba się ruszyć.
    Hubert

16.11.2020 10:09

tylko co dla kogo oznacza duża kasa? czy to jest 3300-3600, czy ponad 4000?
    Nejtan

16.11.2020 03:06

Ile zarobię na początek na dziale montażu obudów TPM W-6?
    Makul

03.11.2020 10:06

Witam chciałbym zapytać się ile zarobię na betoniarni gdybym się przyjął za 168 godz
    Zdziwiony i ciekawy

12.11.2020 16:36

A premie?czy to w technologii czy na hali?
    Hahah

13.11.2020 14:13

Jak zarabiasz tyle po 15 latach niezly los z ciebie i to pokazuje ze podpierasz sciany a nie pracujesz. idz kopac doly bedziesz mial lepiej
    Ciekawski obserwator

10.11.2020 16:26

Witam. interesuje mnie stanowisko biuro w technologii. na jakie wynagrodzenie można liczyć? interesuje mnie wynagrodzenie ze wszystkimi premiami, nadgodzinami i dodatkami, oczywiście netto;) czy jest to około 3500-4000 zł, czy też może więcej, albo znacznie więcej? mile widziane rzetelne odpowiedzi;)
    Kamil

06.11.2020 19:14

Będę wkrótce rozglądał się za pracą w okolicy Włoszczowy. Czego mogę oczekiwać na ZPUE z doświadczeniem w pracy na magazynie (naturalnie papiery na wózek) i ostatnio jako kierowca dostawczaka?
    Raciążak

26.10.2020 23:55

Zakład w Raciążu odstrzelony, do końca stycznia będą wywozić wszystkie maszyny i to co się tam znajduje, ponad 30 osób już dostało wypowiedzenia. Wiec ciekawie się dzieje.
    gość

03.11.2020 09:18

Z tego co wiem ZPUE nie ma żadnych tarcz. Walczą sami bez kasy kłamczuszka.
    Raciążak

03.11.2020 11:01

To pewna informacja, potwierdzona przez cała załogę w Raciążu.
    niepale

28.10.2020 07:36

Panie dyrektorze proszę zamknąć palarnie. Ponieważ ci co palą tylko tam siedzią co pół godziny. A ci co nie palą to są poszkodowani..albo niech odpracowuja ten czas. Na czas trwania epidemii palący mogą wytrzymać 8h bez dymku. PROSZĘ ZAMKNĄĆ PALARNIE
    Gelen

29.10.2020 13:03

Z tym się zgodzę bo niektórzy tylko palą papierosy i nic nie robią ale mają plecy
    Ogarnijcie sie

28.10.2020 07:37

Oj ludzie. Ile w was jest nienawisci i zazdrosci... ogarnijcie sie. Kazdy jest imbecylem tylko nie wy. A patrzac na bledy ortograficzne i interpunkcyjne mozna wywnioskowac jaka z was inteligencja... leczycie kompleksy tutaj czy co? Wezcie sie do pracy. Pozdrawiam

28.10.2020 09:38

Cały czas bierzemy się do pracy.
    Ktoś

14.10.2020 09:56

Taki artykuł znalazłem w necie, "W branży elektrotechnicznej często jedynym sposobem zdobycia dobrze wyszkolonych pracowników jest podkupienie ich od konkurencji. Wynika to po części z braku odpowiedniej liczby wykwalifikowanych fachowców, po części z braku odpowiednich programów motywacyjnych w samych firmach. W jaki sposób ZPUE pozyskuje nowych ludzi? – Jesteśmy w o tyle dobrej sytuacji, że siedziba ZPUE jest na prowincji. Ludzie z okolic Włoszczowy utożsamiają się z firmą, a ponadto staramy się ich tak motywować, aby nie odchodzili. I w zasadzie nie odchodzą. W przypadku kadry menadżerskiej najwyższego szczebla nie zdarzyło się, aby ktoś odszedł do konkurencji. Jeżeli chodzi o średni szczebel, to są oczywiście takie przypadki. My jednak takich ludzi nie żałujemy: jeżeli ktoś od nas odchodzi, to znaczy że się nie sprawdził. Dobrych fachowców motywujemy tak, aby nie odchodzili. Praktycznie są nie do kupienia.
    Wladysław

25.10.2020 10:35

Spójrzmy prawdzie w oczy. O ile nie można zarzucić firmie, że się nie rozwija, bo idzie do przodu i jest konkurencyjna, to HR mamy przedpotopowy. Polityka wynagrodzeń i szkoleń - na tle innych firm, totalna klapa.
    Ada

28.10.2020 09:36

Obawiam się, że to celowy zabieg. Pracownik ma mieć takie umiejętności, żeby wykonywać powierzone zadania powtarzalnie. Rzadko kiedy bywa tak, że jest delegowany do różnych stanowisk. Nie wysyła się go na dodatkowe szkolenia, ponieważ zwiększa się jego wartość, a co za tym idzie może np. zgłosić się o podwyżkę. Poza tym wszechstronny pracownik ma większe poczucie swojej wartości i może pomyśleć o zmianie pracy.. A przecież pracodawcy nie o to chodzi. Pracownik ma odejść w momencie, gdy pracodawca o tym zadecyduje. Niestety smutne, ale prawdziwe.
    Pracek

27.10.2020 18:13

Czy Katowice czeka redukcja????
    Covid 19

24.10.2020 21:07

Kiedy dziewiczy rejs Darem Włoszczowy po klekocie?
    Quo

19.10.2020 05:49

Teraz zaraza panuje chaos, pracodawcy mogą wybrzydzać i stawiać warunki, obniżać pensje okej wasz czas. Ale ten kryzys minie jak każdy. I wtedy zauważycie ze to pokolenie wyżu demograficznego lat 50 odeszlo na emeryture, młodzież wyjechala za granicę i raczej nie wróci. Nie będzie komu pracować to weźmiecie z agencji pracy ludzi z Ukrainy. Tylko że agencje kroją jeszcze lepiej jakbyście mieli zapłacić swojemu parę groszy więcej.A ze nasze produkty są tańsze bo mamy tańszą siłę robocza to nie będziecie konkurencyjni jak rynek was zmusi to podwyżki plac. (usunięte przez administratora)
    Elektrylk

13.10.2020 09:24

witam pytanie do @pracodawca bardz @HR czemu firma w czasie gorszym tj mniejszczej ilosci zamowien nie szkoli swoich pracownikow ,nie podnosi ich kwalifkkacjii ?to chyba najlepszy czas pandemia itp itd tak robia inne duze firmy a tutaj ? jedyne co slysze to wez jutro urlop albo przeniose Cie na betoniarnie czy tak postepuje doswiadczona kadra menadzerska ?pozdrawiam
    ZPUE S.A.

16.10.2020 13:00

Szkolenia w Naszej Firmie, które są niezbędne do realizacji zadań, wykonywane są na bieżąco. Jedynym ograniczeniem jest sytuacja epidemiologiczna. Natomiast w tym momencie Firma skupia się na tym, aby pandemia koronawirusa miała jak najmniejszy wpływ na naszą bieżącą działalność, a co za tym idzie na kondycję Firmy. To bowiem wprost przekłada się na sytuację naszych Pracowników. Pozdrawiamy Zespół ZPUE S.A.
    bic

18.10.2020 10:05

Tak jak rządowi to i wam z nieba spadła ta pandemia,żeby miec wymówke,czyli mam rozumieć , że po zakończeniu cyrku wreszcie zaczniemy godnie zarabiać, czy znów coś wymyślicie??

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ZPUE?

Kontakt - ZPUE S.A.

Jędrzejowska 79 C 29-100 Włoszczowa

Branża główna: Energetyka i elektrotechnika

Misha

07.10.2020 01:33

Nu paliaki uże zpeju je ciażka rabota a niemnoszka dziengi. W germani 1250€ placit
    wojciech s

09.10.2020 12:48

z czego sie cieszysz z 1250 euro? przestan to ze jestes ukraincem to nie znaczy ze nie powinienes sie szanowac. Mniej juz chyba nie da sie zarobic chyba ze na jakims mini jooobie..aczkolwiek ja to rozumiem niedojesz poskrecasz tyton przedziadujesz 6 miesiecy i zapewne jak na ukrainie to cos tam poprawisz swoj byt.. natomiast ta sa psie pieniadze... powinno sie zaczycnac o 1980 euro netto a po 6 miesiacach podwyzka.. i skad takie info ze 1250? dlaczego tyle? kto ci tak powiedział bo jp jestem rozumiesz swietnie doinformowany i zapewne pracujesz pdo agnecją i tyle ci wypłaca.. umowe masz ukrainską.. przeciez to wszytsko zalezy od klasy podatkowej od wyznania.. od tego czy robisz nocne itd... a Ty wypisales 1250. nie ma czegos takiego chyba ze dostajesz minimalne od swojej agencji i reszta jest na ukrainca ze złotym łancucham:))
    Pracował w Holandii.

05.10.2020 20:42

Czy w ZPUE planowane są przyjęcia bo ja jestem elektrykiem z doświadczeniem. Dziękuję.
    wojciech s

09.10.2020 12:48

05.10.2020 20:24

Czytam i nie wierze. Pracowałam w ZPUE kilka lat. Bardzo dobrze wspomnianym ten czas. Różnie bywało ale nigdy tak jak wielu na tym forum opowiada. Skąd te opowieści. Z tego co słyszę roboty coraz mniej. Zapewne będą zwolnienia a czasy idą bardzo trudne chyba wszyscy to widzimy co się dzieje. Pracownicy w duże części firm są na postojowych lub już dostają wypowiedzenia. Macie szczęście ze możecie być tu gdzie jesteście i pracować gdzie pracujecie. Oczywiście lepiej jest w Niemczech - jaki problem szukajcie szczęścia w Niemczech. Przecież tyle firm jest w Włoszczowie. Szukajcie szczęścia. ZPUE to fajna firma. Może nie doskonała jednak ja bardzo dobrze ja wspominam i gdyby nie głos serca zapewne w dalszym ciągu w ZPUE bym pracowała. Pozdrawiam wszystkich. Zdrowia wszystkim życzę. Myślcie o tym co macie i doceniacie to bo idą bardzo ciężkie czasy. Porozmawiajcie ze znajomymi. Rodzina. Jeszcze raz pozdrawiam.
    wojciech

09.10.2020 12:15

wielu wyjezza i zalicza porazke w postaci 1350 -1500 euro miesiecznie po czym wraca z płaczem:)) europa nie dla kazdego i nie czekaja tam na was z otwartymi rekami.. puscisz babe to ci ja zbrzuchacą pojedziesz sam to koledzy z pracy sie nia zaopiekują.. pojedziecie we dwojke to jak wpadnie w oko niemcowi to ciebie zwolnią wrocisz a ja zbrzuchacą:)) ona juz nie wroci bo swiatla miasta i kosmetyczka pochłonie:)) gzie wy chcecie jechac ? z czym? z tą mentalnoscią jaką macie? to bedziecie zbierac na kolanach pomidory po 11h :)) na wiecej nie liczcie . taka jest brutalna prawda .. coz.. przestancie marzyc i sie powoli pakujcie na druga zmiane do zpue kanpaki se zrobcie i ogien na busa:)) jutro jak wyjdzicie z tymi milionami na miasto bo dzien płacowy to mozecie sobie pozwolic n aorobinę luksusu do pizzzeri czy ggdzies :)) o soboty maski a od listopada zwolnienia:)) taka bedzie rzeczywistosc w tym smutnym jak piz.. miescie.
    Włoszczowiak

30.08.2020 07:57

Ja mam takie dość kluczowe pytanie. Czy jacht posiada lądowisko dla śmigłowca? Tak jak w Wilku z Wall Street? Bo jeśli nie to słaba inwestycja.
    W18

04.10.2020 20:30

Niemcy mają pracę poukładaną. Mają kompetentnych ludzi dlatego od nich kupujemy technologię. Nie trzeba się zarzynać aby pracować. Fakt Niemcy przeliczają czas nie ma takich żartów jak u nas. Ale z drugiej strony nie mają takich słabych "architektów". Wszystko leży w organizacji pracy i dobraniu odpowiednich ludzi do odpowiedniej pracy. Ludzie muszą lubić swoją pracę, nic na siłę.
    Śmiech

05.10.2020 08:08

Jakoś nie podpisywałeś się pod postami jak byłes pracownikiem firmy. Także ta twoja odwaga mocno przereklamowana i zadufana. Odrobina pokory. Chcesz to pisz ile wlezie robisz tylko z siebie coraz większego idio...ę
    Zły

30.09.2020 17:56

Przeczytałem sobie troszeczkę "SPRAWOZDANIE ZARZĄDU Z DZIAŁALNOŚCI GRUPY KAPITAŁOWEJ ZPUE S.A." Znalazłem tam taki fajny punkt, który pozwolę sobie zacytować i interpretację pozostawiam aktywnym na tym serwisie. "Ryzyko związane z utratą wyspecjalizowanej kadry pracowniczej Nowoczesna technologia i zaawansowanie procesów produkcyjnych wymagają zatrudniania specjalistów z wysokimi kwalifikacjami niezbędnymi w branży elektroenergetycznej. Istnieje ryzyko okresowych lub trwałych problemów z pozyskaniem wykwalifikowanej kadry pracowników lub ich utraty, szczególnie w kontekście możliwości emigracji zarobkowej. Aby zapobiec tej sytuacji tworzymy aktywny program ścieżek karier dla młodych talentów, tworzone są systemy lojalnościowe, które ograniczają możliwość utraty najbardziej wartościowych pracowników. O skuteczności powyższych programów świadczy fakt, że nie odczuliśmy większego ubytku pracowników ani w momencie wejścia Polski do UE, ani po otwarciu niemieckiego rynku pracy dla obcokrajowców. W ramach Grupy funkcjonuje motywujący system rozwoju pracowników, który stanowi integralną część rozwoju organizacji. W dużym stopniu dzięki awansom wewnętrznym spółki posiadają stabilny fundament w postaci lojalnej, zaangażowanej i kompetentnej kadry pracowniczej." Dodatkowo wyniki finansowe za I półrocze 2020 są lepsze pomimo korona-ściemy niż I półrocze 2019. Szlachta się bawi, a Ty zapierniczaj za minimalną krajową.
    wojciech stolarczyk

04.10.2020 19:42

czy zmienisz mi opony i ile mam Ci za to zapłacic?
    Kazik

04.10.2020 15:02

Ruszyło się coś w firmie ? Jest więcej pracy ? Aplikowałem i czekam na odpowiedz...

01.10.2020 19:50

Nasz główny archtekt robi czystki wśród doświadczonej kadry, znając życie nowy kontygent z pod szyldu "nie panimaju" już czeka. Architekcie , przecież dzięki tobie oni już nam pokazali jak szanować siebie i pracę!(jak płaca taka praca).A największą motywacją jest zatrudnianie pracownika, który nie zna nawet drogi do ubikacji, za stawkę wyższą niż ma pracownik pracujący grubo ponad 10-15 lat, mający proces produkcyjny w jednym palcu ----żenada i pogarda------ Architekt po pierwszym spotkaniu z pracownikami dał się poznać jako osoba bardzo niewiarygodna- inne przesłanie do pracowników a o 180 stopni odwrócone do przełożonych, co świadczy o braku jakiego kolwiek szacunku do ludzi, nie mówiąc już o pracownikach. Tekst na poziomoie gimnazium -"Oni mają j.... a wy jesteście od tego żeby ich j....! Ciekawe jak się to ma do spotkań z właścicielem, w oczy jedno za plecami drugie? Wydaje mi sie , że tak. Działanie architekta mają krótkie nogi, zrażenie obecnych i potencjalnie przyszłych pracowników do tej firmy co już jest widoczne po ilości odejść pracowników z każdego szczebla i przedziału stażowego od prezesów na zwykłym pracowniku kończąc. Kadra ze znajomościami i umiejętnościami często pracuje u konkurencji-dobre posunięcie architekcie. Tak łatwo się zapomina co firma zawdzięcza tym ludziom, ale co o tym może wiedzieć nadgorliwy czyściciel . No chyba, że taki był cel. A ogłoszeniami jaką to wy nie zapewniacie karierie i zarobki w tej firmie to się nie kompromitujcie i nie ośmieszajcie, bo nie jesteście jedynym źródłem informacji o firmie.
    pila

02.10.2020 11:01

fajna firma, jak nie pasi to idz do tartaku
    W3

03.10.2020 09:53

Hehe "Architekt" - nasz Nikoś Dyzma
    Lolek

02.10.2020 20:43

O co wam chodzi xD
    Tasma

02.10.2020 20:23

Taka fajna firma aż mnie strzyka na widok Twojego komentarza
    Mario

02.09.2020 08:22

W innych firmach jak jest kryzysi now ma zamówień to ludzie są na przestoju a w zpue takie bogacze 10 miejsce w polsce żeby zarobić najniższą krajową to zrobili grafik jedna sobota przymusowa a drugi grafik do urzędu żeby wziąść pieniądze I w tum dniu nie wypiszesz urlopu takie zarobki są w firmie
    Olo

30.09.2020 14:25

A co się dzieje z tymi premiami, gdy pracownik nie widzi szansy na polepszenie sytuacji finansowej i zwalnia się przed zakończeniem roku? Przepad przecież. Czysty zysk.
    Wściekły

30.09.2020 20:42

Najważniejsze że jest praca ???co ty mówisz ty słyszysz siebie to rób za darmo i twiedz że najważniejsze że jest praca przez takich jak ty to właśnie ludzie mają zarobki takie jakie mają mówię o produkcji
    Wolok

27.09.2020 18:46

Kiedy macie czas na pisanie tych jakże rozbudowanych i wyczerpujących komentarzy?? :) A praca jak praca, swoje zrobić i do domu. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

25.09.2020 11:36

dobra milo było z Wami pozartowac i podyskutowac na temat stawek i w ogole i sumiennosci:)) jednakze czas moj obijania sie dobiegł konca.. nadchodzi wekkend na ktory sumiennie zapracowałem czas odpocząć:)) niewątpliwie siwtła miasta mni epochłona i wszystko co posiada dziure ( moze tak byc) tu wekkend rzecz swieta i nie wolno siedziec w domu bo nie dadza wypłaty:)) masz go aktywnie spedzic i nie ma ze nie. jakby sie dowiedzieli ze siedzialem w domu i ogladalem filmy to no jestem zwolniony:Da na magazyn do zpue nie pojde:)) nastepny tydzien sprzatam gotuje piore i prasuje na zakupy nie chodze bo mam dziurawe kieszenie:) na niestety niemka gotowała i ogarniała cały tydzien a ja lezalem to teraz ona polezy i bedzie pachniała takze prosze juz nic nie pisac bo nawet nie bede miał czasu Wam podokuczac:) Trzmymajcie sie. AA i pozdrawiam Administratora pewnie tam nie raz zapłakał ze smeichu jak to czyta wszystko ale tak powinno byc . trzeba sie usmiechac nawet do laptopa:)) Buziaki:))
    młody pracownik

22.09.2020 12:35

Dzień dobry, chciałbym wyrazić swoją i kolegów opinię. Pracuje się dobrze na produkcji. Kierownik jest bardzo pomocny. Nie mam co narzekać. Szefostwo jest wyrozumiałe i jak im opowiadam wszystko co usłyszę to obiecali mi premię. Koledzy pokazują wszystko. Praca nie jest ciężka i nie zostaję po nadgodzinach. Jak zostaje to mogę odebrać wolne. (usunięte przez administratora)
    prawda w oczy kole

24.09.2020 15:39

Czyli jak donosisz to masz lepiej. Każdy to tutaj wie
    w/s

25.09.2020 10:38

noo.. lepiej maja 1 zl butto miesiecznie wiecej:))))) ale sa lepsi od innych bo maja 200 złoty miesiecznie wiecej.. oooooooooooooooommmmooooooooooooooojjjjjjjjj panie boze.nie wiem co mam napisac moze tak "LEPIEJ KUPOWAC NIZ (usunięte przez administratora) SIE SPRZEDAC"..OOO:)
    Litości!

23.09.2020 17:54

Ludzie! Korzystajcie ze słowników ortograficznych.
    wwwsss

25.09.2020 09:37

odpusc wazne ze piszą .. żuczki sie denerwuja bo brak dystansu ale uwielbiam te negatywne posty w moja strone z samego rana:)) wybaczam wszystkie błedy bo kawa mi jakos lepiej samkuje:)))
    Temat tabu

30.08.2020 02:12

Na jakie pieniądze może liczyć początkujący pracownik a na jakie pracownik z kilkuletnim stażem?Netto oczywiście.I opis stanowiska i stawka. Jeśli się nie wstydzicie mówić o pieniądzach a to głównie większość interesuje. Każdy oceni wtedy czy warto podejmować tam pracę czy jednak szukać czegoś innego. Dziekuje

24.09.2020 10:23

dobre juz Cie polubilem :))) lubie takie wpisy :)))buziak

24.09.2020 10:26

a widzisz rząd powinien ustalic zasady.... poł roku pierwsza podwyzka.. potem po roku potem po dwoch po czterach osmiu i koniec... kazdy wtedy wie ile dostanie i kiedy nikt sie znikim nie zre zasady jesne. ja tak tu mam. i stwierdzam ze to sprawiedliwie. tylko ze tu podwyzki sa rzedu 1200-1400 zł...w zaleznosci od kursu tysiace złotych a jak masz dostac 50 groszy brutto to o jezus maria.000
    Pracus

19.09.2020 14:09

Są przypadki zakażeń w ZPUE?
    Lala

22.09.2020 08:01

Wczoraj kolega mial rozwolnienie, chyba ma jelitowke bo ledwo na schodach wyrobil

23.09.2020 08:45

zeby byly to musiał by Was ktos zbadac a zeby Was ktos przebadał to musi byc jakis przypadek:)) teraz juz wszytsko Wiesz:))
    alpha

22.09.2020 21:34

Są przypadki zarażeń ale tylko głupotą. Kto jeszcze przy zdrowym umyśle wierzy w to badziewie?
    KimJiim

17.09.2020 08:39

Po kilku latach w tej pracy nie mogę w żaden sposób wypowiedzieć się pozytywnie. Zarobki marne. Brak możliwości rozwoju. Tylko znajomości i znajomości. (usunięte przez administratora)

21.09.2020 13:13

o tym mowię .. czas stracony . Jednak z mojego punktu widzenia ja oceniam firme pozytywnie natomaist kazdy dzien w tym chorym kraju to czas stracony .. nie dosc ze tu gdzie jestem podstawa to 151h reszta na zeitkonto czyli odbierasz jako wolne ale w sumie na poczatku sciezki lepiej uzbierac te nastepne 151h (co 2-3 miesiace to gdzies trwa) .. natychmiast po uzbieraniu wpada dodatkowa pensja a na poczatku sie przydaje:)) kurde w polsce jak kipniesz to szlag trafil Twoja emeryture:)) tutaj wypłacą komu tam sobie zazyczysz . odbijam sie 15 minut przed rozpoczeciem i 20 minut po zakonczeniu i juz 25 minut wedruje na zeitkonto ide do pracy w dzien wolny to mam 200% płatne a to jest naprawde gruby hajs jednym dniem jestem w stanie zarobic tyle co wynosi minimalna pensja netto w polsce to jest duzo..i cos dla przodowników pracy z zpue ( tych najlepszych fachowców) jak przepracujesz cały rok bez chorobowego to dostaniesz 13-14 pensje nie wszedzie tak jest w niemczech ale w porsche jest. czyli styczen poczatek roku masz na bogato:))) wypłata i 13 i 14 pensja okolo 83% standardowej wypłaty ja akurat przodownikiem pracy nie jestem i oleje ta 13 i 14 pemsje jakies chorobowe musi byc :)))jest tu tych bonusów multum i kazda firma ma wolna reke a wiadomo zeby zdobyc pracowników i zeby zostali to trzeba im cos zaoferowac czego inni nie oferuja ... polska czas stracony (usunięte przez administratora) gdzie jestes baterią troche mnie to boli bo to moj kraj ale nie mam niestety 200 lat zycia zeby czekac az bedzie lepiej :))
    Zal

18.09.2020 17:43

Sądząc po komentarzach ta firma jest tylko dla fachowców z dużym doświadczeńiem reszta jest niepotrzebna. To dlaczego zatrudniacie ludzi z tzw ulicy nierobów i nieuków. Zwolnijcie wszystkich zostawcie sobie elitę i niech elita przywiezie blachę do magazynu, skręca śrubki, montuje szafy i wykonuje te wszystkie proste i niepotrzebne prace.Nawet sprzątaczka powinna rzucić tą robotę i będziecie się załatwiac w zasyfialych kiblach. Trochę więcej szacunku dla ludzi i ich pracy.Bo widzę że korona tu niektórym ciąży i są tak zadufani w sobie ze oślepli na rzeczywistość. Na szarych ludziach ten kraj jest zbudowany.

21.09.2020 09:06

Uwazam ze fachowcow to nie ma w tej firmie bo dawno wyjechali. Moze lekko przesadzilem, zapewne kilku jest ale siedza tam tylko dlatego ze jak na wloszczowskie zarobki to zapewne te 4-5 k polykaja z lekka nadgodzina domy juz postawione..dla dzieci sie buduja nastepne i zajmuja sie wnukami.. I maja racje im wyjazd za granice jest niepotrzebny :) Natomiast zarobki 2300- 2700zl to jest wielkie nieporozumienie nie tylko wloszczowy ale polski i jeszcze jakis byle dziad bedzie toba pomiatal.. Oooo nie.Tak to nie bedzie nie w moim zyciu i nie w moim przypadku. NNie daj panie boze zebym kiedys jak bede w kraju go spotkal bo odrazu strace panowanie:))) Chcecie zarobic 10-13 tysiecy prosze bardzo nic trudnego pakujesz sie odpalasz wrotki i cala europa stoi otworem przynajmniej ja tak zrobilem nikt mi niczego nie zalatwial nikogo o nic nie po prosilem i nic nikomu nie jestem winien fakt zanim znalazlem odpowiednie miejsce i prace to zmienialem kilkukrotnie. Jedna rzecz niemiec da.. Niemiec zaplaci ale wierz mi ze to poczujesz zagranica nie jest dla kazdego oj nie wierz mi za kazdy dzien uczciwie przepracujesz na poczet czwartej rzeszy:))) dowiesz sie o istnieniu miesni o ktorych istnieniu nigdy bys sie nie dowiedzial bedziesz wracal do domu i kladl sie w ciuchach roboczych a na sama mysl ze masz isc tam znow zapragniesz wrocic do zpue:))) ) Ale jezeli to wszystko wytrzymasz to bedzie nagroda nie tylko finansowa.Staniesz sie naprawde twardy wszystko dla ciebie stanie sie proste ja nie pisze tu o wyjazdach na kilka miesiecy do wujka co zalatwil robote ja pisze o zyciu tutaj zalatwianie spraw w urzedach itd..wszystko stanie sie proste.. MMnie tez bralo zwatpienie szczegolnie wtedy gdy przez miesiac przewinelo sie kilkaset osob z roznych krajow bo wierzciem mi tu na twoje miejsce jest nie dziesieciu a stu i to bystrzejszych i szybciejszych od ciebie ledwo poznasz czlowieka a na drugi dzien albo jest zwolniony albo sam rezygnuje. WW koncu zrozumialem czemu z nowymi nikt sie nie wita nikt z nimi nie rozmawia i nikt ich nigdzie nie zaprasza.. SSam teraz juz tak robie bo jutro goscia moze juz nie byc... Ale jakims cudem przetrwalem czasem jak mi bylo juz tak ciezko ze ledwie stalem w robocie na nogach to sobie pomyslalem o tej podwyzce 1 zl brutto od mistrza co mi obiecal ze w maju dostane co za hojnosc z jego strony i z automatu braly mnie takie nerwy ze wszystko ptzestawalo bolec ba jakbym dopiero zaczynal zmiane:)))Noo i jak juz minely cztery miesiace wszystko przestalo bolec zostaly mi dwa miesiace do grubej podwyzki aaaa zapomnialem dodac ze jestem najszybszy ze wszystkich nawet mam czas aby pomagac innym tym co kiedys smiali sie ze mnie bo byli najlepsi.. Ale juz sie nie smieja i juz najlepsi nie sa. Jak ja to mowie niemiec plakal jak sie zwalnialem. Pewnie ze trzeba probowac i naprawde warto nie nalezy sie kurczowo trzymac dziadostwa. Ale zagranica aby tu zyc nie jest dla kazdego trzeba byc naprawde twardym czlowiekiem i fizycznie i bardzo ale to bardzo twardym psychicznie tu z kazdej strony kazdy patrzy na ciebie jak na potencjalna ofiare wiec musisz robic tak zeby nawet nie smial spojrzec w twoja strone a jak ty to zrobisz to juz twoja sprawa. Wiec jezeli masz jechac i polec to nie jedz zostan w zpue bo tylko narobisz sobie dlugow i jeszcze psychicznie slabszy sie staniesz tym bardziej jak nie znasz na poczatku jezyka jak ja wtedy jest... . . Bardzo trudno. Ale wszystko sie da zaciskasz zeby nawet jak potrzebujesz to mozesz se poplakac.A co:)))i robisz swoje to co sobie zaplanowales mimo ze klody na kazdym kroku. Nagroda przyjdzie z czasem. Zycze powidzenia i naturalnie jak ktos wyjechal i tak do stowki ma do mnie i ma jakies problemy to w miare mozliwosci podjade i naturalnie pomoge. Buziaki mordy:)))

21.09.2020 12:30

Tu akurat sie zgodze trzeba miec szacunek do samego siebie i jak sie hajs nie zgadza nie starcza Ci na co sobie tam zapragniesz to nawet pracownik gospodarczy powinien rzucic to w cholerę. Pracujesz masz miec hajs i tyle. Nie tylko na opłaty jedzenie i dach na głową bo tak to byle niewolnik mial. zpue pracownik gospodarczy dojazd busem i ledwo wiaze koniec z koncem a opalenizne ma od stania i czekania na busa:)) to jest szacunek :)) u mnie dojezdza najnowszym BMW o wiazaniu czegokolwiek nie wspominam bo nawet buty ma na rzepy no nie ma co wiazac:)) opalenizna z malediwów trzy razy w roku "poprawiana" zeby nie zeszła i ma w nosie kto co o niej gada fakt dziewczynie sie nie chciało uczyc to jest pracownikiem gospodarczym sprząta te kible ale wierzcie mi ze pozabijalibyscie sie o nią:))) ale za to wykonuje jest uszanowana bo jak inaczej pracodawca moze cie uszanowac? dobrym słowem? podac ci reke ? poklepac cie po plecach? jedno ale jak jeszcze pracowalem w zpue to taka pracownica gospodarcza przychodzi do mnie i mi mowi ze zarabia 1900 netto ..Wiesz mowi jestem taka wystraszona bo konczy mi sie umowa a chyba mi nie przedłuzą a zalezy mi jak nie wiem co.. I tu sie złapalem za głowe jezeli ktos ma takie podejscie do sprawy ze jego najwieksza ambicja jest 1900 zł i nawet nie jest w stanie pomyslec o czyms wiekszym to ja wysiadam bez kitu.. jak ktos ma cie uszanowac jak Ty sam siebie nie szanujesz:)))) nic nie da pisanie ze dajcie wiecej i o jakims szacunku ze szarzy ludzie itd.. trzeba miec jaja i zakonczyc to polskie (usunięte przez administratora) dla mnie sprawa jest prosta albo mam na co chce uczciwie dla kogos pracujac poswiecajac swoj czas zdrowie w niektorych przypadkach rodzine itd... albo podwijaj sam rekawy i zapieniczaj. Tylko ze takich ludzi jak ja jest niewielu a jestem przekonany ze kiedy musial by sam zaczac pracowac a nie trudnic sie całymi dniami nad tym jak krecic bajere z referentką.. to hajs by si szybko znalazł bardzo szybko :))) Niestety w tym zakładzie z taka mentalnoscia ludzi to jest awykonalne:D dlatego bede choc nie chce ciezko pracował budujac czwarta rzesze ktora to da mi odpowiednia emeryture choc juz teraz wiem ze z tym co odkladam to wcale ona mi taka potrzebna nie bedzie:)) pracowac aby jesc płacic czynsz itd.. i to jeszcze po 8h :))) i nic z tego nie miec i jeszcze cieszyc sie ze sie w ogole pracuje to trzeba byc delikatnie mowiac dobrze pierdo... bo jak inaczej to nazwac . załuje tylko jednej rzeczy ze wczesniej nie wyjechalem z polski szkoda mi tych lat bo czuje ze stracone.. ale moglo byc gorzej moglem tkwic w tym dziadostwie do tej pory . Uciekajcie i nie patrzcie na nic. Zreszta nawet jakby mi dawali 4-5k w tej włoszczowie to nie ma opcji zeby tam wrocił wymarłe miasto ..nic ciekawego nie ma nic sie nie dzieje nie ma dokad pojsc a wszedzie daleko:))) straszne miasto moze faktycznie zyjac w takim czyms człowiek moze pogodzic sie z tym całym dziadostwie. Uciekac i zacząc zyc ..podrozowac zwiedzac swiat poznawac ludzi bo drugiego zycia miec nie bedziecie. Ale co kto lubi moze niektorym tak wygodnie moze sie boja zaczyc cos od nowa..itd.. w kazdym razie radze uciekac poki jeszcze macie zdrowie i sile zeby sie podjac takich zmian.Buziak:))
    zosia

14.09.2020 22:54

witam mam pytanie czy jest u Państwa zapotrzebowanie na osoby piszace programy na plazmy cnc?jakie sa zarobki ?
    Joseppe

15.09.2020 06:47

Zofio u nas sa lasery

Zostaw merytoryczną opinię o ZPUE S.A.